Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM2014cz.8 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-16, 21:11   #1861
docik10
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9716 takie mi sie spodobały ale jak mówicie o tym brudzie to chyba takie ale bez żłobienia czyli zwykła klasyka

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie również obrączką musi być ze złota, ale absolutnie nie ze złotego. Podobnie jak pierścionek zaręczynowy - sama noszę z białego, tylko takie mi się podobają.

Każdemu wedle gustu.
Masz rację jakie sie komu podobają ważne żeby pierścionek i obrączka były z tego samego złota bo jakby nie było to będziemy nosić całe życie takie jest moje zdanie
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:11   #1862
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
]
Białe złoto ładnie wygląda jak jest nowe a potem wygląda jak zwykła srebrna obrączka a żółte złoto zawsze pięknie się prezentuje
Szczerze nie mam 'doświadczenia' z żywotnością takiego, czy takiego złota i tego jak się prezentuje po lata, ale jeśli dla kogoś na pierwszym miejscu ważne jest to jak będzie wyglądać obrączka za x lat - że może zmieni się jej wygląd, straci trochę na uroku, będzie wyglądać na srebrną (?) - i co z tego?) to faktycznie powinien wybrać to 'trwalsze'.

Dla mnie ważne jest coś innego, a jeśli nasze obrączki po 10, 20 czy 30 latach będą nosić ślady użytkowania to dobrze - świadczyć to będzie o długości naszego małżeństwa.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:16   #1863
laddybird
Raczkowanie

Cytat:
Ja jestem za klasycznymi obrączkami nie lubie połączenia białego z żółtym złotem. Obrączka jak dla mnie powinna być z żółtego złota tak jak pierścionek zaręczynowy my prawdopodobnie będziemy mieć zwykłe gładkie obrączki takie jak noszą nasi rodzice tylko że grubsze mój tż widzę że oglądał właśnie z jakimiś żłobieniami. A co myslicie o tym żebyście mieli inne obrączki tzn. każdy wybiera model jaki mu się podoba? Od tż kuzynka pracuje w jubilerze i powiedziała że teraz bardzo dużo par tak wybiera.

Białe złoto ładnie wygląda jak jest nowe a potem wygląda jak zwykła srebrna obrączka a żółte złoto zawsze pięknie się prezentuje
Ja na początku chciałam mieć z białego złota pierścionek zaręczynowy i obrączkę a potem zmieniłam koncepcję na klasykę, czyli zółte złoto ( biedny tż musiał zwracać w tajemnicy pierścionek przez swoją niezdecydowaną kobietę, o czym dowiedziałam się już później)i też uważam, że najładniejsze są te klasyczne, okrągłe. Chociaż rok temu obrączka miała być z białego złota z diamentami. Ciekawe co powiem za rok
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:16   #1864
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze nie mam 'doświadczenia' z żywotnością takiego, czy takiego złota i tego jak się prezentuje po lata, ale jeśli dla kogoś na pierwszym miejscu ważne jest to jak będzie wyglądać obrączka za x lat - że może zmieni się jej wygląd, straci trochę na uroku, będzie wyglądać na srebrną (?) - i co z tego?) to faktycznie powinien wybrać to 'trwalsze'.

Dla mnie ważne jest coś innego, a jeśli nasze obrączki po 10, 20 czy 30 latach będą nosić ślady użytkowania to dobrze - świadczyć to będzie o długości naszego małżeństwa.
Dla mnie ważne to jest jak to będzie wyglądać po latach bo to jest symbol naszej miłości i nie neguje tego co ktoś wybierze Tylko wiem co siostra moja mówi o swojej obrączce z białego złota. Jeśli wybierzesz białe złoto to dla Ciebie po latach pewnie będzie równie piękna jak moja dla mnie z żółtego
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:17   #1865
Loczek_brown
Zakorzenienie

Cytat:
Potwierdzam, z tymi rozmiarami biżuterii - mój TŻ miał nie lada wyzwanie kupując pierścionek - rozmiar 9, a mało którym salonie takie są. Obrączki pewnie będę mieć takie same lub rozmiar większe.

Co prawda my będziemy robić u jubilera, bo mamy własne złoto, ale podobają nam się mocno klasyczne. Bardziej z białego złota (ja w ogóle nie może żółtego) ewentualnie mieszane, jeśli coś nam przypadnie do gustu.
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,137 - duży nacisk, bardzoooo nam się podobają.
http://www.yes.pl/44867-zlote-obraczki-ZO-Z-R04-OBR-914
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,3162
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,7092

Ogólnie bardziej podobają nam się takie ścięte, kanciate niż okrągłe. Nie mogą być zbyt szerokie, bo mam średnią ilość miejsca na placu - dziwnie by to wyglądało, TŻ z resztą też. A no i nie chcę, żadnych kamieni, bo chcę mieć identyczną jak TŻ, tylko z naszym wybranym już dawno (i lekko niespotykanym) grawerem.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Faktycznie nie fajnie z tą pracą, wizja braku umowy na prawdę jest nieprzyjemna. Co do współpracownic - bez komentarza. Mam nadzieję, że karma kiedyś do nich wróci.

Odnośnie kredytu - pytaliście w różnych bankach? Wiem do znajomych, że niektórzy mieli w jakiś problemy, w ogóle nie chcieli z nimi rozmawiać, a w innym dostali bez problemu.
podobają mi się pierwsze albo trzecie
my z TŻ będziemy mieć problem, bo podobają nam się różne modele

17.02 16.09
[*][*][*]
Loczek_brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:20   #1866
poznanianka1990
Zakorzenienie

My nie chcemy klasycznych, dla nas są oklepane A po drugie ja żółtego złota zbytnio nie lubię, pierścionek mam z białego złota, dlatego będą łączone
A co do zmiany rozmiaru to można zmienić, ale chyba tylko o 1 rozmiar. Tzn. zależy jaki wzór, jak przebiega łączenie. Ale jeśli jest takie standardowe to śmiało można. Problem ze zmianą rozmiaru jest w przypadku obrączek z kamieniem.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Ja np. mam takie zdanie, że obrączki powinny być tej samej szerokości. Moim zdaniem śmiesznie to wygląda jak np. mężczyzna ma szerszą, a kobieta węższą... Tak nie do pary jakoś. I tak samo uważam, że obrączki powinny być identyczne, jakoś kamieni w obrączce nie uznaję, bo obrączka to obrączka, a nie pierścionek. Ale to moje zdanie.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:29   #1867
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Loczek_brown Pokaż wiadomość
podobają mi się pierwsze albo trzecie
Nam też. Najbardziej.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ja np. mam takie zdanie, że obrączki powinny być tej samej szerokości. Moim zdaniem śmiesznie to wygląda jak np. mężczyzna ma szerszą, a kobieta węższą... Tak nie do pary jakoś. I tak samo uważam, że obrączki powinny być identyczne, jakoś kamieni w obrączce nie uznaję, bo obrączka to obrączka, a nie pierścionek. Ale to moje zdanie.
Popieram! Od kamieni, to są pierścionki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 21:32   #1868
Angel_21_
Rozeznanie

hej dziewczyny my będziemy mieć z żółtego złota chodź TŻ chciał łączone ja bajeranckie z diamentami ale po wielu przymiarkach zostajemy przy tych : http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9714 lub tych http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,127 zależy nam żeby to nie było jakieś cienkie i chude gówienko
gratuluje wszystkim załatwienia wszelkich spraw
poznanianka1990 współczuje

a tak z innej beczki planujecie tort weselny z alkoholem czy bez ? bo my z TŻem nie lubimy tortów z % ale nie wiem jak goście zależy nam żeby to im pasowało ale nie wiem jak lepiej z % czy bez
Stary 2013-02-16, 21:36   #1869
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Angel_21_ Pokaż wiadomość
hej dziewczyny my będziemy mieć z żółtego złota chodź TŻ chciał łączone ja bajeranckie z diamentami ale po wielu przymiarkach zostajemy przy tych : http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,9714 lub tych http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,127 zależy nam żeby to nie było jakieś cienkie i chude gówienko

a tak z innej beczki planujecie tort weselny z alkoholem czy bez ? bo my z TŻem nie lubimy tortów z % ale nie wiem jak goście zależy nam żeby to im pasowało ale nie wiem jak lepiej z % czy bez
% to będą stały w butelkach na stołach a w torcie wg mnie są zupełnie nie potrzebne. Nie wiem czy będą u Ciebie dzieci na weselu, jeśli tak to pamiętaj że one też będą chciały spróbować tortu

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:37   #1870
misiadelko
BAN stały

Przyjechała ciocia i wujek, rodzice dziewczyny, która się w Sylwestra zaręczyła I nie będzie brała ślubu na pewno w 2014 Powiedzieli "dobrze będzie jak w 2080 weźmie" Okazało się, że facet prawie ją zmusił do zaręczyn
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:38   #1871
alloffkowa
Zakorzenienie

widze obrączki na tapecie mi się podobają prawie klasyczne zareprezentuje moje wypatrzone już dawno:
http://allegro.pl/goldrun-zlote-obra...964333183.html
http://allegro.pl/zlote-obraczki-slu...008580726.html
http://allegro.pl/zlote-obraczki-slu...008606838.html
http://allegro.pl/goldrun-zlote-obra...020157945.html
bardzo nam się takie podobają. W ogóle podobają mi się grube obrączki, coby było widać że tż zajęty
w obrączce obowiązkowo chcemy kamień i ja chcę diamencik/diamenciki

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Przyjechała ciocia i wujek, rodzice dziewczyny, która się w Sylwestra zaręczyła I nie będzie brała ślubu na pewno w 2014 Powiedzieli "dobrze będzie jak w 2080 weźmie" Okazało się, że facet prawie ją zmusił do zaręczyn

xd nie kumam, ale spoko, haha
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:39   #1872
misiadelko
BAN stały

Co do obrączek to po przymierzaniu kilkudziesięciu róznych wybraliśmy takie jak w załaczniku, dla mnie 4 mm , a dla TZ 6 mm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod1685_0_m.jpg (8,7 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-02-16, 21:39   #1873
misiadelko
BAN stały

Alloffkowa, tu nie ma co kumać, tu trzeba wspierać biedaczkę
Stary 2013-02-16, 21:41   #1874
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Alloffkowa, tu nie ma co kumać, tu trzeba wspierać biedaczkę
"hyba rze" xd
idę spać, bo tż już dawno chrapie dobranco
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-16, 21:42   #1875
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
% to będą stały w butelkach na stołach a w torcie wg mnie są zupełnie nie potrzebne. Nie wiem czy będą u Ciebie dzieci na weselu, jeśli tak to pamiętaj że one też będą chciały spróbować tortu
Dokładnie.
Wiadomo, że tego alkoholu nie ma tam dużo, ale nie chciałabym zmuszać ewentualnych kobiet w ciąży czy osób które nie mogą go spożywać, by taki jadły.

Stary 2013-02-16, 21:45   #1876
laddybird
Raczkowanie

Cytat:

u mnie będzie bananowo-wiśniowy bez dodatku alkoholu
laddybird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 21:45   #1877
poznanianka1990
Zakorzenienie

alloffkowa, tak się zdziwiłam, że cena 900zł za obrączki, ale teraz widzę, że to ta gorsza próba złota. Ale wzory bardzo ładne Jaką chcecie szerokość?

My przymierzaliśmy na Targach i doszliśmy do wniosku, że dla nas idealne będą 4mm, bo 5mm dziwnie wyglądały na naszych palcach, za szerokie były.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2013-02-16, 21:58   #1878
Angel_21_
Rozeznanie

super dziękuje za odpowiedz w takim razie na 100% będzie bez %%%% nie chciałam żeby goście stwierdzili że im żałuje hehe ale chodzi o to by wszyscy mogli zjeść torcika
Stary 2013-02-16, 22:00   #1879
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mykam spać, bo już mi się oczy kleją do klawiatury...
Dobranoc

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-16, 22:16   #1880
misiadelko
BAN stały

Ja o torcie nie myślę, po degustacji wybierze TŻ (ja slodyczy nie jem, nie lubię i nie chcę wybierać)
Stary 2013-02-16, 22:41   #1881
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze nieciekawie z tą pracą

A zdolność kredytowa... Moje marzenie :/ Ja z TŻ-tem nie mamy szans Ehh

No chyba że też trafię szóstkę w totka

No i jest jakiś jeden szczęśliwiec (

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:

Ja planuje jakis lekki torcik bo przecież dzieci tez będa jeść
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 22:58   #1882
misiadelko
BAN stały

Dobranooooooooc dziewuchy
Stary 2013-02-16, 23:40   #1883
wioliix
Rozeznanie

Ale mam do nadrobienia

Witam nowe osoby
Gratuluje podpisania umów i rezerwacji terminów

Widzę przygotowania pełną parą

Ja tydzień temu na targach ślubnych znalazłam skrzypka do kościoła (zagrał kilka kawałków ave maria, misja, mendelsona) i nawet nie trzeba dawać zaliczki

Spodobały mi się też zaproszenia ślubne ręcznie robione z Dąbrowy Górniczej

http://www.artiface.pl/galeria/gallery.html

z takimi lekko różowymi kwiatuszkami cena to około 7zł za sztukę.

Dzisiaj byłam w Krakowie bo spodobały mi się buty lecz na targach nie mieli rozmiarówki nie wiem czemu ale mam jakieś nie wymiarowe nogi 36 mi skacze a 35 za ciasne

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
No ja mam tylko DJ i Panią Fotograf, więc nie wiem czy tak we dwoje nie będzie głupio.

Jak kiedyś będę miała dostęp do czegoś prywatniejszego to też coś napiszę

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

A tak w ogóle to mam problem i proszę o poradę.
Syn mojej chrzestnej też wymyślił sobie ślub na 2014. Pierwotnie zaklepali termin na 12 lipca, ale ostatnio zmienili na 13, bo znaleźli inną salę i tam nie ma wolnej soboty. I problem jest taki, że to niedziela - dzień zupełnie nieweselny. Pracuję krótko i mam tylko 20 dni urlopu i większość zaplanowanych, bo mam SWOJE wesele i wolne przeznaczę na swoje sprawy, a nie żeby jechać 150km na niedzielny ślub. Poza tym to termin urlopowy i nikt nie da mi 1 dnia wolnego, bo innym będę blokować kolejkę.
Sytuacja zupełnie beznadziejna.
Nie mam z nimi dobrego kontaktu, żeby próbować im to wybić z głowy, a jak nie pójdę to obawiam się wielkiej rodzinnej zadymy i na mój ślub pewnie nikt z tamtej strony by nie przyszedł
Co robić?
Ja bym wzieła urlop na żadanie i jednak bym pojechała
I to przecież nie powiedziane że wesele ma byc w sobote przecież to obojętne jaki dzień

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ----------

Cytat:
Może któraś stwierdzić, że jestem głupia że to jedyna okazja na taką zabawę ale ja nie jestem typem imprezowiczki tak więc wieczoru panieńskiego nie zamierzam robić miałam już jeden jak wychodziłam po raz pierwszy za mąż a teraz nie czuje takiej potrzeby. Chce ten dzień spędzić z moimi najlepszymi przyjaciółkami a mianowicie z moją mamą i siostrą chce żebyśmy się wybrały np. na kręgle albo do kina i na naleśniki tak ten dzień chce spędzić a mój tż może mieć mega imprezę jeśli chce się żegnać z kawalerstwem ja w tym czasie też się będę świetnie bawić Wiem, że mnie czeka gadanina wszystkich koleżanek jak to mogę panieńskiego nie robić ale dla mnie imprezy to mordęga tym bardziej że jestem abstynentką mój rekord to 4 piwa hihi Mam strasznie słabą głowę a na drugi dzień mam wrażenie że zejdę z tego świata, więc po co na siłę mam się męczyć Ja tam wole jak idziemy do kogoś na jakiegoś grilla posiedzieć w większym gronie w domu w kulturalnym towarzystwie wtedy nie muszę pić i nikt mnie do tego nie zmusza bo jestem kierowcą a mój tż pije. "Na panieńskim własnym sie nie napijesz?"I już widzę mój nerw nie na widzę jak ktoś mnie zmusza do picia kiedy nie mam na to ochoty
fajny pomysł zawsze to coś innego niż wyjazd na dyskotekę

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
Moje miłości ostatnich dni
1, 2- Sincerity 3621
3- Herms burlington
drugie zdjęcie piękne

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
misiadelko, ja z tych co nie posiadają fejsa, ale od tż zaraz zagłosuję
mysle że jak najbardzie można ubrać;p
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:44   #1884
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Wiadomo, że tego alkoholu nie ma tam dużo, ale nie chciałabym zmuszać ewentualnych kobiet w ciąży czy osób które nie mogą go spożywać, by taki jadły.

Aaaaaaaaa, proszę Cię tzn. ja się z tym zgadzam, że ciasto nie powinno być z alkoholem, ale...

Jesteśmy już po naukach, mówię Wam dziewczyny, masakra:P Przez pół dnia mnie dzisiaj nosiło, bo jak słuchałam BZDUR natury biologicznej, że np. wirus HIV przechodzi przez prezerwatywę, przecięcie (nie podwiązanie!) nasieniowodów jest odwracalne, a ALT i AST to frakcje cholesterolu to mi się słabo robiło Nie wspomnę o innych rzeczach, już bardziej natury etycznej z którymi nie do końca się zgadzam...

No i o tym alkoholu - babki stwierdziły, że jak kobieta jest w ciąży idąc do ślubu, to KATEGORYCZNIE nie powinna przyjąć komunii w 2 postaciach, bo przecież ŁYCZEK wina mszalnego (rozcieńczanego wodą i nisko procentowego) to jednak alkohol, a on przecież szkodzi dziecku

Dzięki Bogu, że mamy to już za sobą, zostały nam 2 spotkania w poradni życia rodzinnego, ale to za jakiś czas jak mój mózg odpocznie od tych dyrdymałów, albo znajdziemy kogoś kto nam za jednym razem oba podpisze. Choć nie powiem, ciekawa jestem co mi babka powie na temat tego kiedy mam sobie mierzyć temperaturę i śluz jak będę pracować na zmiany

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:52   #1885
wioliix
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak byłyście mierzyć suknie to nie patrzyli na Was jak na zombie że przychodzicie półtora roku przed ślubem?

ja myślałam iść w marcu czyli jakieś 13 m-cy przed ślubem i się zastanawiam czy mnie nie zleją totalnie i nie uznają za wariatkę...
No cośty nigdzie nie usłyszałam zadnego negatywnego komentarza
a byłam w Katowicach Tychach Sosnowcu Krakowie i Rzeszowie panie wręcz mnie namawiały na mierzenie mówiły że suknia będzie na mnie czekać wystarczy dać zaliczkę
W przypadku demotrios trzeba czekać nawet do 9 miesiecy na sprowadzenie.

A moim zdaniem jak place tyle pieniażków to mogę kupić kiedy chce przecież to nie jest jakiś wymóg że mozna mierzyć tylko wtedy
I przecież tym panią za to płacą.
wioliix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-16, 23:56   #1886
Angel_21_
Rozeznanie

Nati_kk oj no to nieźle to jeszcze przed nami ale boje się że jak TŻ to usłyszy to krew go zaleje i zacznie się kłócić albo najeżdżać co oni ☠☠☠☠☠☠☠ą czuje że to nie będzie łatwe dla nas takie gówno i tyle problemów grrr =/
Stary 2013-02-17, 06:11   #1887
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
alloffkowa, tak się zdziwiłam, że cena 900zł za obrączki, ale teraz widzę, że to ta gorsza próba złota. Ale wzory bardzo ładne Jaką chcecie szerokość?

My przymierzaliśmy na Targach i doszliśmy do wniosku, że dla nas idealne będą 4mm, bo 5mm dziwnie wyglądały na naszych palcach, za szerokie były.
no, chodziło mi o sam wzór w zyciu bym nie wzieła obrączek 333
co do szerokości, ja bym chciała szerokie, ale nie mierzyłam nigdy jeszcze obrączek i nie wiem jak będą wyglądać poszczególne szerokości
Cytat:
Ja o torcie nie myślę, po degustacji wybierze TŻ (ja slodyczy nie jem, nie lubię i nie chcę wybierać)
zazdroszcze Ci !! tego że nie lubisz słodyczy

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

w ogóle od środy schudłam 1,1 kg
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-02-17, 07:30   #1888
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaa, proszę Cię tzn. ja się z tym zgadzam, że ciasto nie powinno być z alkoholem, ale...

Jesteśmy już po naukach, mówię Wam dziewczyny, masakra:P Przez pół dnia mnie dzisiaj nosiło, bo jak słuchałam BZDUR natury biologicznej, że np. wirus HIV przechodzi przez prezerwatywę, przecięcie (nie podwiązanie!) nasieniowodów jest odwracalne, a ALT i AST to frakcje cholesterolu to mi się słabo robiło Nie wspomnę o innych rzeczach, już bardziej natury etycznej z którymi nie do końca się zgadzam...

No i o tym alkoholu - babki stwierdziły, że jak kobieta jest w ciąży idąc do ślubu, to KATEGORYCZNIE nie powinna przyjąć komunii w 2 postaciach, bo przecież ŁYCZEK wina mszalnego (rozcieńczanego wodą i nisko procentowego) to jednak alkohol, a on przecież szkodzi dziecku

Dzięki Bogu, że mamy to już za sobą, zostały nam 2 spotkania w poradni życia rodzinnego, ale to za jakiś czas jak mój mózg odpocznie od tych dyrdymałów, albo znajdziemy kogoś kto nam za jednym razem oba podpisze. Choć nie powiem, ciekawa jestem co mi babka powie na temat tego kiedy mam sobie mierzyć temperaturę i śluz jak będę pracować na zmiany

Ja właśnie z tą myślą wybrałam jeden z bardziej polecanych kursów w Krakowie. Jak już muszę iść, to chcę choć trochę z tego skorzystać, a podobno kurs jest super prowadzony, bez moralizatorstwa i zbytniego "nawracania". Idziemy przez weekend A poradnię zrobimy raz, bo mój TŻ nie bardzo ma ochotę w ogóle na to iść. A w naszej diecezji dwie poradnie zastępuje udział w warsztatach komunikacji małżeńskiej. Ciekawe i przydatne dużo bardziej
Stary 2013-02-17, 07:54   #1889
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Potwierdzam, z tymi rozmiarami biżuterii - mój TŻ miał nie lada wyzwanie kupując pierścionek - rozmiar 9, a mało którym salonie takie są. Obrączki pewnie będę mieć takie same lub rozmiar większe.
U mnie to samo było z wyborem, 9 to mały rozmiar

Ja jakbym miała zespołu szukać, to albo bym znajomych zaangażowała, albo sama sobie najlepiej zaśpiewała

My na razie o żadnym kredycie nie myślimy, ale współczuję przejść, bo ciężko u nas w kraju realizować marzenia...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 08:53   #1890
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Wiecie co jest w tym wszystkim najgorsze? Że moja mama miała IDENTYCZNĄ sytuację z żoną mojego stryja... Bratowa Tz bardzo przypomina mi moją stryjenkę i mnie to martwi, bo pamiętam jak dokuczała mojej mamie, babci i nam.
Oj, coś mi się wydaje, że ja znajomość z tą panią zakończę jeszcze przed ślubem. Jak można być takim kretynem [COLOR="Silver"]

:
o co tej kobiecie chodzi, zatruwać życie... weź skończ z nią raz na zawwsze, nie utrzymuj kontaktu i będziesz mieć święty spokój
Cytat:
Dziewczyny co myślicie o tym foto?
http://www.foto-factor.pl/fotografia%20slubna/
Podobają mi się te zdjęcia...

Pakiet: Ślub + Przyjęcie + Plener w cenie 1600zł (do tego przygotowania, fotoksiążka drukowana 28 stron oraz prezentacja multimedialna (zdjęcia +film) GRATIS)
Hmmm
bardzo tanio

Cytat:
Napisane przez rom4ntyczk4 Pokaż wiadomość
KaEs nie załapałam się na zdjęcia..mogłabyś mi jakoś przesłać? Na pw albo maila?
eee nie bardzo jest co przesyłać, bo na tych zdj byliśmy my i to nic ciekawego było

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

Umieram z bólu !! miałam pod pachą taką wystającą brodawkę, pieprzyk, lekarz kiedyś mi powiedział żebym przywiązała sobie włosa, przestanie dobiegać krew i odpadnie, teraz tak w końcu zrobiłam i boli
aż mnie ciary przeszły usuń to chirurgicznie a nie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
A ja się zmuszam do ćwiczenia, ale słabo mi idzie, w pon będzie masakra
dziewczyny te ćwiczenia z chodakowską naprawdę pomagają wczoraj widziałam się z przyjaciółką, która mieszka w innym mieście i długo się nie widziałyśmy, zauważyła u mnie zmiany

Cytat:
Kurcze nieciekawie z tą pracą

A zdolność kredytowa... Moje marzenie :/ Ja z TŻ-tem nie mamy szans Ehh

No chyba że też trafię szóstkę w totka

Cytat:
Co do obrączek, to my chyba zdecydujemy się na klasykę...
http://www.faso.com.pl/index.php?pag...mart&Itemid=61

poznanianka - jakie masz drobne paluszki... Ja mam pierścionek rozmiar 17 :/
Fajne ja mam też malutki rozmiar i to tez nie jest fajne bo np. mój Tż nie miał w ogóle wyboru w pierścionkach zaręczynowych :/

Cytat:
A ten Expander (wybacz, nie znam) to jakby doradzają tak? Mówili, że nigdzie się nie da?
Z tego co wiem i sami należymi do tego banku, mBank ma najmniej restrykcyjne wymagania - jeśli nie sprawdzali Was tam, to może warto spróbować.

Albo może istnieje coś w rodzaju konsolidacji - wiem, że w przypadku normalnych kredytów na pewno - rodzice TŻ robili coś takiego jakiś czas temu, a w przypadku hipotecznych nie wiem, żeby wziąć te co macie w pożyczce, dorzucić go do tego co chcecie wziąć na mieszkanie i spłacać jeden. Może na coś takiego jakiś bank by poszedł.[COLOR="Silver"]
od kryzysu gospodarczego wszystko się zmieniło, nie jest tak łatwo zdobyć kredyt, tym bardziej młodym ludziom. A jeżeli ktoś istnieje dodatkowo w BIK'u to juz w ogóle może się pożegnać z kredytem... Jeżeli ktoś nie ma zdolności kredytowej to niestety nie dostanie kredytu, tym bardziej hipoteczny, albo po prostu na większą kwotę. Rygor się zaostrzył. Kiedyś bank miał większe zaufanie do klienta, w tym momencie wszystko się zmieniło. a może poprosilibyście rodziców, żeby Wam wzięli, a Wy byście spłacali? Chociaż no nie wiem czy to najodpowiedniejsze prosić o coś takiego rodziców...

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:

z tym noszeniem obrączek na całe życie jest lekka przesada moim zdaniem moi rodzice np. kupili sobie nowe, większe bo paluchy im przytyły i nie było sensu aż tyle powiększać obrączki a tak na 20 lecie wymienili sobie, na 25lecie mama dostała z kolei drugi zaręczynowy teraz juz mieli 33lecie, zobaczymy co tata wymyśli na 35 lecie

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości