|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przy takim towarzystwie i dobrym winie,nasz czas do ślubu szybciej płynie!PM201
Hej kobitki, ja dzisiaj po całym dniu w szkole nawet nie próbuję nadrabiać
![]() ![]() Monikkad - gratuluje terminu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale fakt faktem- lekarzem dobrym to on nie jest ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- mam dziś ochotę zabić tż, tak mnie wkurza ( nie chcę pisac w☠☠☠☠ia) że masakra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
Heloł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cholercia, tym razem chyba nie nadrobię. Dwa dni mnie nie było i wiedziałam, że nie będzie różowo, ale.. :mdleję: Przeleciałam tylko i.. Garfieldek gratuluję wymarzonych zaręczyn. ![]() ![]() U mnie co.. w kwestiach ślubnych spokój, w przyszłym tygodniu załatwiamy DJ i póki co spokój, chodź jak by już też najchętniej kokardki kręciła. ![]() ![]() Jeśli chodzi o śluby ogólnie, to pamiętacie jak mówiłam, że prawdopodobnie nikt na 2014 też się nie szykuje, no to.. przyjaciele nas zaskoczyli niesamowicie bo szykują się na 2013 i to na kwiecień. ![]() Jakby tego było mało, będę świadkować ![]() ![]() Dużo informacji w pakiecie walentynkowym nam przekazali. ![]() ![]() Aporpo walentynek, to oczywiście bardzooo miłe. ![]() ![]() Tym samym ostatnio odziewam się w nową wodę perfumowaną, która jakiś czas temu mi się spodobała, a jakoś sama nie mogłam się zebrać do kupna. ![]() Aaaa i witam oczywiście wszystkie nowe PMki. ![]() ![]()
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-02-16 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jestem padnięta... Wczoraj nie weszłam na neta, bo przepisywałam ostatnią pracę zaliczeniową na dzisiejszy egzamin i już przysypiałam, więc jak przepisałam to poszłam spać. Dzisiaj miałam egzamin z tego najnudniejszego przedmiotu (o ludziach starszych ![]() ![]() ![]() Piątek był dla mnie tragicznym dniem - byliśmy w Expanderze, z kredytu nici ![]() ![]() A druga zła wiadomość: nie przedłużą mi umowy najprawdopodobniej... Co prawda ja mam umowę na zastępstwo, więc powinnam się z tym liczyć, ale najlepsze jest to, że jest jeden wolny etat w innym żłobku, ale naszym zespole żłobków tylko te 3 babki co pracują na tym oddziale, gdzie jest to wolne miejsce powiedziały dyrektorce, że nie chcą by kogoś na to miejsce zatrudniała, tylko te pieniądze podzieliła między nie trzy, żeby miały większe premie ![]() ![]() ![]() Jeszcze żeby tego było mało to w marcu mam do zapłacenia za studia podwójną ratę czyli ponad 800zł... Super po prostu ![]() Idę Was nadrabiać ![]()
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdolność kredytowa... Moje marzenie :/ Ja z TŻ-tem nie mamy szans ![]() ![]() No chyba że też trafię szóstkę w totka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Polka Ogarniaczka
|
Dzięki
![]() ![]() Ja dzisiaj nie grałam w totka, mam focha po czwartkowym losowaniu :p
#1840 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy dziś z TŻ mierzyć obrączki w W.Kruk, w sumie wyszło to przypadkiem. My chcemy obrączki robić u jubilera mającego swoją pracownię, więc tylko chodzę i zbieram po sieciówkach katalogi. A że z Kruka jeszcze nie miałam, no to weszliśmy, zapytałam czy możemy obejrzeć obrączki i babka nas od razu usadziła przy stoliku takim, i zaczęła nam pokazywać i dawać do przymierzenia. A te rozmiary... Tragedia. Wszystkie obrączki w jednym rozmiarze - damski tak mały, że nie nie przeszedł przez kostkę w palcu serdecznym - może i mam spore palce, ale nie jakieś ogromne, a niby męska - z palca TŻ spadała, a ja bym ją na dwa palce mogła założyć... Jak tak to wygląda w każdej sieciówce to chyba nie łatwo będzie wybrać obrączki, bo jak mam zobaczyć jak coś na mojej dłoni wygląda, skoro jest wielkie jak opona od tira
![]()
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Ja też tak chodziłam po sieciówkach i katalogi zbierałam
![]() ![]() Co do przymierzania to u mnie był odwrotny problem... Wszystkie obrączki były mi za duże! (rozmiar pierścionka mam 8, a obrączki będę mieć 9). Jedynie na targach ze dwie takie w sam raz, ale całe w żółtym złocie, klasyczne, a my chcemy dwukolorowe.
#1842 |
Zakorzenienie
|
Co do obrączek, to my chyba zdecydujemy się na klasykę...
http://www.faso.com.pl/index.php?pag...mart&Itemid=61 poznanianka - jakie masz drobne paluszki... Ja mam pierścionek rozmiar 17 :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
![]() misia880, mamy taki sam gust jeśli chodzi o suknie i obrączki ![]() ![]() antonina_bielska, witaj ![]() garfieldek, gratuluję zaręczyn ![]() Madzikx3, witaj ![]() Co do aparatu ortodontycznego to ja nosiłam aparat w latach 2007-2010, górę i dół. Koszt ogromny, ale polecam, bo efekt jest super! Do dzisiaj chodzę na kontrole do ortodontki, bo na jedną noc w tygodniu muszę zakładać płytki retencyjne. Nie polecam tylko porcelanowych aparatów - mojego byłego siostra miała i strasznie żółkł jej ten aparat... docik10, gratuluję podpisanej umowy z zespołem ![]() monikkad, gratuluję zarezerwowanego terminu w kościele ![]()
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych pracownic, to słów brak... Każdy sobie rzepkę skrobie w czystej postaci.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
I dyrektorka na to poszła
![]() Ciekawe od kiedy pracownicy się rządzą czyimś etatem... ![]()
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Poznanianka - chora sytuacja, ale cóż poradzisz... Trzymam kciuki żeby udało się coś znaleźć w zamian
![]() Nam się w Kruku spodobały dziś takie: http://wkruk.pl/product-pol-2319662-...KI-ALCAMO.html, ale tata mówi, że w tych żłobieniach zbiera się brud, a przecież nie będę później w nich dłubać czymś, żeby go wybrać ![]() Teraz jak tak przeglądam to podobają mi się jeszcze te: http://wkruk.pl/product-pol-2319656-OBRACZKI-DAVOS.html, ale na żywo ich nie widziałam i nie umiem ocenić ![]()
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, z tymi rozmiarami biżuterii - mój TŻ miał nie lada wyzwanie kupując pierścionek - rozmiar 9, a mało którym salonie takie są. Obrączki pewnie będę mieć takie same lub rozmiar większe.
Co prawda my będziemy robić u jubilera, bo mamy własne złoto, ale podobają nam się mocno klasyczne. Bardziej z białego złota (ja w ogóle nie może żółtego) ewentualnie mieszane, jeśli coś nam przypadnie do gustu. ![]() http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,2,137 - duży nacisk, bardzoooo nam się podobają. http://www.yes.pl/44867-zlote-obraczki-ZO-Z-R04-OBR-914 http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,3162 http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,7092 Ogólnie bardziej podobają nam się takie ścięte, kanciate niż okrągłe. Nie mogą być zbyt szerokie, bo mam średnią ilość miejsca na placu - dziwnie by to wyglądało, TŻ z resztą też. A no i nie chcę, żadnych kamieni, bo chcę mieć identyczną jak TŻ, tylko z naszym wybranym już dawno (i lekko niespotykanym) grawerem. ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
Odnośnie kredytu - pytaliście w różnych bankach? Wiem do znajomych, że niektórzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Zakorzenienie
|
exist, zgadza się - w sieciówkach mówili nam, że w tych rowkach zbiera się brud, więc my takie obrączki z góry odrzucamy.
ijaa, pytaliśmy w WBK (nasz bank), Expanderze... Nie ma szans, żaden bank by nam nie dał, bo mamy już jeden kredyt... ![]() Co do pracy to stwierdzam, że nie będę się już ograniczać do żłobków tylko będę szukać w różnej branży. Warunek jest taki, że musi być umowa o pracę. Nie chcę już zlecenia. I wolałabym troszkę więcej zarabiać niż teraz, żeby więcej na ślub odłożyć...
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inni (dwie pary) odradzali również mieszane z gładkiego i matowego złota - ta matowa część podobno bardzoooooo szybko się wyciera i mocno tracą wtedy na wyglądzie.
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Matowa część się wyciera i się w błyszczącą zmienia, a błyszcząca z czasem matowieje... I bądź tu mądry co wybrać
![]()
#1852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co wiem i sami należymi do tego banku, mBank ma najmniej restrykcyjne wymagania - jeśli nie sprawdzali Was tam, to może warto spróbować. Albo może istnieje coś w rodzaju konsolidacji - wiem, że w przypadku normalnych kredytów na pewno - rodzice TŻ robili coś takiego jakiś czas temu, a w przypadku hipotecznych nie wiem, żeby wziąć te co macie w pożyczce, dorzucić go do tego co chcecie wziąć na mieszkanie i spłacać jeden. Może na coś takiego jakiś bank by poszedł. ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
Chcieliśmy właśnie konsolidację, ale nawet to nie w chodzi w grę.
A Expander to doradcy finansowi, którzy mają "wgląd" do innych banków. Niestety, na chwilę obecną nic nie załatwimy...
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
Nie napisałam, że to jest złe tylko, że jest między nimi różnica w podejściu do wielu spraw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje wszystkim za gratulację
![]() ![]() U nas tak to wygląda z zaliczkami: Orkiestra 4 osobowa cena 2700zł bez limitu czasowego, zaliczka 200zł Sala cena za osobę z napojami w tym tort i ciasta 200zł zaliczka za sale 200zł Fotograf ok. 1700zł zaliczka nie wiem jeszcze ile w kwietniu mamy go odwiedzić ![]() Wczoraj zostałam u mojego tż na noc i dziś miałam rano wracać.Mój tż wstał o 5:00 bo miał na 6:00 do pracy ja zostałam u niego dłużej bo rano jak mam jechać do domu to jestem nieprzytomna a dzieli nas od siebie dokładnie 27km. Tak więc wstałam o 7:30 zeszłam na dół i teściowa jeszcze była w piżamie i pytam się jej czy ją obudziłam? Ona na to , że już nie spała bo musi się ubierać bo po chleb trzeba iść a mają piekarnie ok 1km od domu i ja co?? Dobra synowa zaproponowałam, że autem skocze jej po ten chleb i wróce sie z tym chlebem a potem pojadę do domu. Teściowa była zachwycona, że nie musiała drałować tyle do sklepu. Zastanawiam sie czy dobrze robię pokazując jej więcej niż ona wymaga hihi bo czasami lepiej się nie wychylać bo jak dam palec to może wziąć całą rękę a po co przyzwyczajać do dobrego ![]() ![]() Teściowa się pytała o orkiestrę czy jest fajna, jak jej powiedziałam co i jak to powiedziała że ważne żeby nam się podobała ![]() ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-16 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Heh, z obrączkami większy problem niż z suknią będzie, bo obrączki jednak na całe życie i dla dwójki osób. Mam katalogi, będziemy coś kombinować, ale pewnie się skończy na klasycznych, z żółtego złota.
Mi koleżanka mówiła, że z łączonego złota są później kłopoty przy zmianie rozmiaru, i że białe złoto "starzeje" się inaczej niż żółte, i później te dwa kolory wyglądają jakby z innych roczników były ![]() A ja znam jeszcze osobę, co ma obrączki: żółte złoto - białe złoto - różowe złoto - żólte złoto - białe złoto - różowe złoto. Coś na zasadzie tej: http://wkruk.pl/product-pol-2319673-OBRACZKI-LUCE.html, ale razy dwa. Wyglądają ciapato strasznie ![]() My wolimy żółte, bo mam pierścionek z żółtego i nie chcę żeby się gryzło, zwłaszcza że wg TŻ mam pierścionek i obrączkę nosić razem, na jednym palcu... A pierścionek miałam zamawiany na wzór apartowskiego również u lokalnego jubilera ![]()
![]() |
#1857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem za klasycznymi obrączkami nie lubie połączenia białego z żółtym złotem. Obrączka jak dla mnie powinna być z żółtego złota tak jak pierścionek zaręczynowy
![]() ![]() Białe złoto ładnie wygląda jak jest nowe a potem wygląda jak zwykła srebrna obrączka a żółte złoto zawsze pięknie się prezentuje ![]()
Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko a ja Twoja mama ![]() Nasze szczęście jest juz z nami ![]() Edytowane przez docik10 Czas edycji: 2013-02-16 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdemu wedle gustu.
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tam tylko wystarczy internetowo wypełniać wniosek o kredyt, więc nie wymagają żadnych zaświadczeń z tego co się orientuję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.