W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-02-16, 17:11   #1861
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

mmarcepan milego pobytu w polsce

quana99 witam na watku

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3926450 4]wlasnie teraz odkrylam, ze sie nazywasz Joanna [/QUOTE]

to samo pomyslalam

principessina jak udezyl sie w glowe to tez bym poszla do lekarza dla pewnosci
Stary 2013-02-16, 19:45   #1862
quana99
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 57

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3926894 9]przykro mi, to musial byc podwojny cios, a maz faktycznie umial pocieszyc teraz jestes szczesliwa?
w Modenie pewnie dobrze sie zyje bo z mojej malej miesciny w PL pojechalo tam pare osob, ale to bylo pare lat temu, pewnie bylo duzo lepiej niz jest teraz[/QUOTE]

pogodzilam sie z wszystkim ...zycie leci dalej i czas goi rany.....szkoda mi zycia ...jest tak kuche wiec staram sie byc szczesliwa.....

dziewczyny dziekuje wszystkim za mile przyjecie ......nie spodziewalam sie i ciesze sie bardzo....

Modena nie jest brzydka ale w pokòwnaniu z innymi z innymi miejscami -miastami nie jest specjalna atrakcja....

Emilia Romagna byla i moze jeszcze jest bogatym miejscem i bylo bardzo duzo pracy....i zarabialo sie bardzo dobrze..... fabryki ceramik bylo pelno ...teraz wiecej niz polowa zamknieta......smutek ogarnia...

Napisane przez principessina
uderzyl kilka razy boje sie zeby wstrzasu nie dostal, jak myslicie?

Mam nadzieje ze juz lepiej...???
Stary 2013-02-16, 22:30   #1863
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

cuccito moze kiedys sie zgramy i z princiwpadniecie??ale super byloby
princi o matko napisz mi jak sie ma Flavioqrcze nie bylo mnie dzisiaj caly dzien w domu i dopiero co wyczytalam
marcepanmilego podrozowania
sjoannajakie miesko dodajesz do pierozkow??
romanacciai jak tam po meczu???
quanawitam Cie i Ja A mi sie cala Italia podobagdzie sie nie ruszysz to jest pieknie
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-17, 07:50   #1864
quana99
Raczkowanie

Cytat:
quana[/FONT]witam Cie i Ja A mi sie cala Italia podobagdzie sie nie ruszysz to jest pieknie
I slonecznie
Stary 2013-02-17, 10:49   #1865
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

Czesc Dziewczynki synek miewa sie dobrze, w sensie nie zchowywal sie dziwnie, wiec tylko go obserwowalismy, ale pol nocy nie spalam ze strachu

quana99 teraz cala Europa przezywa kryzys, chyba nigdzie nie jest kolorowo...ciekawe do czego to nas zaprowadzi...

wlasnie cucciola79 dobrze napisala, ze cala Italia jest piekna, zauwazcie, ze tylko w tym kraju jest taka charakterystyka, gdzie sie czlowiek nie ruszy to jest cos do zobaczenia, sprobowania, np. u mnie tylko 7 km dalej (w innym miasteczku)wypieka sie inaczej chleb, mozna sprobowac tez roznych potraw i tak w calych Wloszech, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

a jak odnosicie sie do tej afery z konina? bo u mnie normlanie sie je konine, sa rzeznie tylko koniny i to mieso jest zazwyczaj z Pl...
Stary 2013-02-17, 12:18   #1866
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

princi wierze ze sie przestraszylas, a nie mozecie zamontowac taka furtke, zeby schody byly oddzielone?

cucci latem pewnie zawitam jeszcze w twoje strony

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-17, 14:20   #1867
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697

Cytat:
Napisane przez quana99 Poka¿ wiadomo¶æ
pogodzilam sie z wszystkim ...zycie leci dalej i czas goi rany.....szkoda mi zycia ...jest tak kuche wiec staram sie byc szczesliwa.....

dziewczyny dziekuje wszystkim za mile przyjecie ......nie spodziewalam sie i ciesze sie bardzo....

Modena nie jest brzydka ale w pokòwnaniu z innymi z innymi miejscami -miastami nie jest specjalna atrakcja....

Emilia Romagna byla i moze jeszcze jest bogatym miejscem i bylo bardzo duzo pracy....i zarabialo sie bardzo dobrze..... fabryki ceramik bylo pelno ...teraz wiecej niz polowa zamknieta......smutek ogarnia...

Napisane przez principessina
uderzyl kilka razy boje sie zeby wstrzasu nie dostal, jak myslicie?

Mam nadzieje ze juz lepiej...???
dobre podejscie
Cytat:
I slonecznie
a w Modenie nie ma mgly? u mnie to jest strasznie. ostatnio to sie poprawilo, ale wczesniej to normalnie codziennie a wystarczy czasem wyjechac te 20 km stad i juz jest slonce
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
Czesc Dziewczynki synek miewa sie dobrze, w sensie nie zchowywal sie dziwnie, wiec tylko go obserwowalismy, ale pol nocy nie spalam ze strachu

quana99 teraz cala Europa przezywa kryzys, chyba nigdzie nie jest kolorowo...ciekawe do czego to nas zaprowadzi...

wlasnie cucciola79 dobrze napisala, ze cala Italia jest piekna, zauwazcie, ze tylko w tym kraju jest taka charakterystyka, gdzie sie czlowiek nie ruszy to jest cos do zobaczenia, sprobowania, np. u mnie tylko 7 km dalej (w innym miasteczku)wypieka sie inaczej chleb, mozna sprobowac tez roznych potraw i tak w calych Wloszech, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi

a jak odnosicie sie do tej afery z konina? bo u mnie normlanie sie je konine, sa rzeznie tylko koniny i to mieso jest zazwyczaj z Pl...
ogolnie mozna powiedziec ze Wlochy sa piekne i jest duzo do zobaczenia, ale takie rejony jak np Emilia-Romagna sa wyjatkiem...

wlasnie ostatnio jak jechalismy do Lecce to w okolicach Bari mijalismy polskiego tira z koniami. biedne te konie, tyle km na nogach tam na poludniu to moja tesciowa gotuje nawet konskie jelita wtedy to caly dom g.... smierdzi . to chyba jakas obsesja z tym miesem

dobrze, ze tutaj zawsze podkreslaja, ze mieso jest tylko i wylacznie z wloskich zwierzat puszeczki simmenthal tez sa robione z wolowiny z Brazyli. mieso zagraniczne ale cena juz wloska
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 16:27   #1868
quana99
Raczkowanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3928631 4]dobre podejscie

a w Modenie nie ma mgly? u mnie to jest strasznie. ostatnio to sie poprawilo, ale wczesniej to normalnie codziennie a wystarczy czasem wyjechac te 20 km stad i juz jest slonce
[/QUOTE]

Coraz mniej.....kiedys to tylko sie w mgle siedzialo a teraz jest jej coraz mniej .... od czasu do czasu ale za to w zime wiecej sniegu...... wszystko sie zmienia.....

A co to za skandal z koniami ...do tylu jestem.....w ostatnie 2 dni krecilam kremy i nic nie wiem.... ze konie i zwierzeta na ubòj sa makabycznie traktowane to wiem......widzialm raz reportaz wierzcie mi serce mi sie krajalo.....wylaczylam w polowie nie dalam rady ogladac...

Ale mieso nadal jem choc mniej.....

Laseczki a wy macie jakies sklepy polskie w waszych miastach? u mnie byl maly sklepik ale po roku zamkneli i teraz o twarozku polskim moge zapomniec......
Zaczelam prawie wszysko robic sama ...chlebek...buleczki.... na zakwasie..dzemy...yogurt ...ale twarogu nie umiem....
Nie brakuje wam polskiego jedzenia???? Mi bardzo
Stary 2013-02-17, 16:57   #1869
Konto usuniête

z tym skandalem to chyba chodzilo o to, ze byla uzywana romunska konina do robienia lasagni findus. ja jej nie kupuje. moja jest o niebo lepsza
tez widzialam taki film z uboju. zwierzeta obdzierane ze skory na zywca. okropienstwo....
ja czasem pieke chlebek w automacie do chleba. wychodzi pyszny
Stary 2013-02-17, 17:26   #1870
quana99
Raczkowanie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3928881 9]z tym skandalem to chyba chodzilo o to, ze byla uzywana romunska konina do robienia lasagni findus. ja jej nie kupuje. moja jest o niebo lepsza

ja czasem pieke chlebek w automacie do chleba. wychodzi pyszny [/QUOTE]

Ja tez nie kupuje gotowych rzeczy robie sobie sama.....

No jak zawsze Wlosi bez skandali nie potrafia zyc....co roku cos.....

evelinarav ja wyrabiam w maszynie bo nie mam sily rekoma ale piecze w piekarniku..... Ale ten z maszyny tez dobry wiem bo robilam wszesniej..... slinka zaczyna mi leciec.....

Mòj chlebek wlasnie sie piecze w piekarnku i caly dom chlebkiem pachnie.....
zebyscie byly blisko to byscie wpadly na swiezo upieczony chlebek ......
Stary 2013-02-17, 18:39   #1871
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

quana mi brakuje polskiej szyneczki wedzonej, twrogu i kieblasek na grilla.
To tak bardzo uogolniajac. Pewnie ze brakuje.
Najblizszy sklep mam w Mediolanie, ale ceny wloskie maja. Wiec robie zapas w Pl i sie po przyjezdzie zajadamy a potem musimy obejsc sie smakiem

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:33   #1872
principessina
Zakorzenienie

podjechalismy do CH, Beshka czy jak sie nazywa ten sklep ma nawet fajne ciuszki!

cuciola ale to nie ze schodow w mieszkaniu tylko te co sa przed blokiem...

quana99 u mnie to w ogole nie ma ani polskich sklepow ani Polakow hehe za polskim jedzeniem nie teskni mi sie bardzo, bardziej chcialabym miec jakas kolezanke, ktora podobnie jak ja ma dziecko, wtedy szybciej polski by maly zalapal

evelinarav Ty nie narzekaj na E.R., bo akurat moja prov. Taranto jest o wiele wiele brzydsza i przede wszystkim biedna (czytalam z miesiac temu, ze prov. Taranto jest najbiedniejsza z calych Wloch), ale naszczescie mamy auta, wiec bez problemu mozna gdzies pojechac
Stary 2013-02-17, 21:43   #1873
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
Kochane, wróciłam właśnie z Pl... ale było super jutro wam opowiem
quana witaj

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-18, 00:55   #1874
Romanaccia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 902

Cytat:

evelinarav ja wyrabiam w maszynie bo nie mam sily rekoma ale piecze w piekarniku..... Ale ten z maszyny tez dobry wiem bo robilam wszesniej..... slinka zaczyna mi leciec.....

A jak robisz chlebek ... ja nie mam talentu do pieczenia niczego
mi zawsze jakies zakalce glutowate ,albo twarde jak skala wychodza ,a chcialabym upiec jakies fajny chlebus ze slonecznikiem

w rzymie jest polski sklep ,czasem cos tam kupuje ,twarozek na pierogi ,kiszona kapustke albo ogoreczki ,ale przewaznie mama mi przysyla jedzonko z polski

A slyszalyscie ,ze wczorej w rzymie byl trzesienie ziemi ? 4,8 o godzinie 20.00 ,ale ja tam nic nie poczulam ,jak wrocilam do domu to w internecie przeczytalam ,podobno epicentrum we Frosinone bylo

poszlam wczoraj ze znajomymi na pizze i nagle w restauracji wywalilo korki przez 10 minut siedzielismy bez pradu ,ale chyba tylko mi sie podobalo

a dzis moj kolega (albo przez pomylke albo ...glodmenu chleb na mysli )
mowi do nas (bylismy na miescie ze znajomymi) zamiast "ragazzi scappiano! " .... ragazzi...scopiamo !!

O.o

----

jaka rumunska konina ?
dobrze ,ze nie jem miesa ,co za ochyda !!!!!!!!!!!

princi - zgadazam sie , Italia to wyjatkowo piekny kraj ,tu chyba nie ma brzydkich miejsc (oprocz Rzymu oczywiscie ) wszystko jest warte zobaczenia...
Stary 2013-02-18, 09:47   #1875
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Komus placuszka na sniadanie? Zrobilam takie jak z obrazka, z nutella i cukrem pudrem
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg food-nutella-pancakes-yummy-yummy-food-nutella-Favim.com-305950.jpg (31,5 KB, 6 za³adowañ)

Stary 2013-02-18, 10:50   #1876
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
Komus placuszka na sniadanie? Zrobilam takie jak z obrazka, z nutella i cukrem pudrem
ejjjj...ja tu z siebie zadowolona, ze dzisiaj 3km na bierzni przebieglam a ty mnie tu slodkim teraz kusisz
Stary 2013-02-18, 14:12   #1877
principessina
Zakorzenienie

czesc czesc bylismy dzis z malym na spacerku, zahaczylam o sklep z torbami, upatrzylam nowa liu jo sophia, sliczne wiosenne kolorki

cuciola ale kusisz tymi placuszkami

mmarcepan opowiadaj jak bylo!!

Romanaccia odnosnie pizzy to bylismy w Rosso Pomodoro, nie spodziewalam sie ze bedzie taka pysznaaaaa
Stary 2013-02-18, 14:16   #1878
quana99
Raczkowanie

Cytat:
quana mi brakuje polskiej szyneczki wedzonej, twrogu i kieblasek na grilla.
To tak bardzo uogolniajac. Pewnie ze brakuje.
Najblizszy sklep mam w Mediolanie, ale ceny wloskie maja. Wiec robie zapas w Pl i sie po przyjezdzie zajadamy a potem musimy obejsc sie smakiem
Umnie tez teraz nie ma sklepu.... ale ten co byl to tez byl bardzo drogi ale od czasu do czsu czyms Polskim sie skusilam.....
Ja tez z polski zapycham caly samochòd czym sie da....jak mnie Niemcy zatrzymaja to dopiero bedzie

A ja na diecie jestem nie kuscie mnie slodyczami.....NUTELLLLLL AAAA

Paczki Wam przesylaja ???? u mnie przekaz autobusem 30€ chcieli.......Powariowali .....

Chyba sie przeprowadze do rzymu jak sa sklepy polskie z twarozkiem i kapusta.... nie pamietam kiedy ostatnio je jadlam....

Edytowane przez quana99
Czas edycji: 2013-02-18 o 14:19
quana99 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-18, 14:32   #1879
cucciola79
Wtajemniczenie

cuccito Ty dawaj zaraz mi tu znac jak bedziecie w naszych stronachoo to ja sie pisze prosze o kila placuszkowna deserek
quanai u mnie jest taki sklepik mieszany polsko -rosyjsko -ukrainski ale ceny mega wysokie od zeszlego roku babka podniosla ceny prawie o 100% a i tak pelno klientowza paczke chrupek kukurydzianych place tu 1.30 e ile paczek mialabym w Polsce??!!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 14:59   #1880
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Paczki Wam przesylaja ???? u mnie przekaz autobusem 30€ chcieli.......Powariowali .....

Chyba sie przeprowadze do rzymu jak sa sklepy polskie z twarozkiem i kapusta.... nie pamietam kiedy ostatnio je jadlam....

No tak ,za przekaz autobusem trzeba placic ,im wieksza walizka tym wiecej placisz, moja mama mi czesto przysyla paczki i zawsze placi...
ja jak wysylalam do polski to placilam 20 euro.

w Rzymie sa chyba 3 polskie sklepy (jeden podobno ostatnio zamkneli)
w jednym z nich moza zamawiac sobie co sie chce z PL i oni ci przywioza, ale za to chca niezle sumki, tak wiec paczki od rodziny milion razy bardziej sie oplacaja , pozatym sa tu tez 2 polskie restauracje, ale nie bylam w zadnej z nich.
Stary 2013-02-18, 15:10   #1881
cucciola79
Wtajemniczenie

sjoannazapomnialam Ci napisac to byly jednak swiece do wymiany i cos tam z elektroniki poszloa gdzie TY sie w ogole podziewsz?????
romanacciamacie 2 restauracje??qrcze to na domowe pierozki mozesz tam skoczyc!!!zalatw adresy jak bede w Roma to moze zahacze
Stary 2013-02-18, 15:18   #1882
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

U mnie jest i polski sklep i ukrainsko rumunsko polski i w tym jest taniej.
Ale nie zagladam tam czesto.

Wy narzekacie na nieciekawe miejsce zamieszkania a co ja mam powiedziec jak uwielbiam stare miasta a mieszkam w Latinie - miescie zalozonym przez Mussoliniego w latach 30-tych dwudziestego wieku.

Ja dzisiaj bylam w szkole na 10 i niestety jako jedyna sie pojawilam.
Pisalam maila formalnego z nauczycielka siedzaca obok mnie.
Nie lubie tak!

I kolezanka dzwonila ze wpadnie z coreczka Ale jeszcze jej nie ma.
Ale mnie do slodkiego ciagnie! Ciasto bym upiekla jakies! A nie moge!
Obiecalam sobie postu troche od slodkosci!

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-02-18, 15:38   #1883
quana99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ

Wy narzekacie na nieciekawe miejsce zamieszkania a co ja mam powiedziec jak uwielbiam stare miasta a mieszkam w Latinie - miescie zalozonym przez Mussoliniego w latach 30-tych dwudziestego wieku.

Nie lubie tak!

Nigdy nie bylam w Latinie ale slyszalm ...masz blisko Rzymu??? o sie myle????

Nic mi nie mòw o lekcjach osobistych nie lubilam ich nigdy i choc stara juz jestem na nauke to na sama mysl ciarki mi przychodza.....
A co to za szkola????? Moge zapytac

A ja na diecie ale juz schudlam 15kg....od wrzesnia brakuje mi 2kg aby dojsc do normy blizej niz dalej ale ciezko.... po kuracji encortonem niezle przybralam i musialam zaczac diete ...a ja tak lubie jesc.... nie mòwcie mi o pierozkach ....slinka mi leci..jak nic.....a o slodyczach moge zapomniec
Stary 2013-02-18, 15:40   #1884
Konto usuniête

Cytat:

tak mi moj wujek mowil, ze jak kupie ten automat, to bez przerwy bede chciala cos w nim robic, no i mial racje. ostatnio to co tydzien jest focaccia, ale musze uwazac, bo maka tuczy w watku o automacie jest przepis na chlebek z suszonymi popidorami i jaki miekki wychodzi! az za miekki. a kapuste kiszona w lidlu mozna kupic
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
podjechalismy do CH, Beshka czy jak sie nazywa ten sklep ma nawet fajne ciuszki!

cuciola ale to nie ze schodow w mieszkaniu tylko te co sa przed blokiem...

quana99 u mnie to w ogole nie ma ani polskich sklepow ani Polakow hehe za polskim jedzeniem nie teskni mi sie bardzo, bardziej chcialabym miec jakas kolezanke, ktora podobnie jak ja ma dziecko, wtedy szybciej polski by maly zalapal

evelinarav Ty nie narzekaj na E.R., bo akurat moja prov. Taranto jest o wiele wiele brzydsza i przede wszystkim biedna (czytalam z miesiac temu, ze prov. Taranto jest najbiedniejsza z calych Wloch), ale naszczescie mamy auta, wiec bez problemu mozna gdzies pojechac
tutaj tez kokosow nie ma. ale za to Puglia jest piekna, mozna duzo miejsc zwiedzic, dobrze zjesc i malo zaplacic, a tutaj to czasem az strach z domu wyjsc bo wszystko drogie
Cytat:
oooooo
Cytat:
o kurde, to jeszcze ponad miesiac masz TYLKO MIESIAC

ja bym nie dala rady, po co sie tak meczyc?
Stary 2013-02-18, 15:40   #1885
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

quana teraz dopiero widze ze ty z Gdanska pochodzisz...to moze mi doradzisz co zabrac jak bede pod koniec kwietnia wybierala sie nad Baltyk
podrozowanie autem jest dlugie, ale za to ile mozna napakowac

princi ja juz mam 2 torebki Liu Jo i musi mi starczyc..a jaki color Sophii ci sie podoba?

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2013-02-18 o 15:42
Stary 2013-02-18, 16:05   #1886
quana99
Raczkowanie

cuciola
wiesz jak to w Polsce....
pogoda sie zmienia ciagle
rano deszcz, popoludniu slonce, a wieczorem snieg....

Nie potrafie ci poradzic od prawie 20lat nie jestem w kwietniu w Polsce....jade tylko 1 raz na rok albo latem czerwiec i jak w pracy pozwola to na Swieta Bozego Narodzenia ale juz od dwòch lat na nich nie bylam...... Koledzy i Kolezanki w pracy nie robia scont.... kto z daleka....kolejka obowiazuje ...
Wiec kochana jak widzisz moge ci malo poradzic..... ale wiosna juz pachniec bedzie.... jak pod koniec kwietnia to moze jakiegos krokusa i przebisniega zobaczysz.... ale zimno i tak.... to wspomnienia a dawnych lat....Ale sie stara poczulam....

Ja lubie samochodem ...dlugo to prawda .....ale czuje sie jak na wycieczce..... zawsze gdzies sie zatrzymam no i moge samochòd naladowac.....
Stary 2013-02-18, 17:44   #1887
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest i polski sklep i ukrainsko rumunsko polski i w tym jest taniej.
Ale nie zagladam tam czesto.

Nie lubie tak!

Ja w Salerno tez mialam taki sklep polsko-rumunsko-rosyjski....
ale malo tam bylo polskich rzeczy.

A o paczce mowa... za dwa tygodnie przyjedzie do mnie paczuszka i na szczescie nie bede juz musiala jezdzic do oblesnego Napletka po nia i czekac tam przez kilka godzin,na tym obrzydliwym dworcu...brrr!!

----

Dziewczyny ,czy ktoras z was ma tego "slynnego" smartphona ? o come cacchio si scrive

ja jestem technologicznie inna ,nie lubie i nie lubilam nigdy wypasionych gadgetow ,ale moja Nokia ,ktora mam od niecalych dwoch lat zaczyna powoli uierac smiercia naturalna... to znaczy nie do konca naturalna oplaca sie tego Smartphona kupowac ? ,co w nim ciekawego jest ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-18, 18:09   #1888
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny ,czy ktoras z was ma tego "slynnego" smartphona ? o come cacchio si scrive

ja jestem technologicznie inna ,nie lubie i nie lubilam nigdy wypasionych gadgetow ,ale moja Nokia ,ktora mam od niecalych dwoch lat zaczyna powoli uierac smiercia naturalna... to znaczy nie do konca naturalna oplaca sie tego Smartphona kupowac ? ,co w nim ciekawego jest ?
Ja mam i jestem zadowolona
Za 2,5€ tygodnio mam internet wiec odrazu odbieram wszystkie e-maile. Przydatne to jest gdy czeka sie na wazna wiadomosc. Poza tym aplikacja Whatsaap czyli za darmo mozna wysylac wiadomosci na wszystkie inne smartphony. Poza tym przydaje sie czesto mapa i nawigacja.

Oosbiscie jakies wypasne Iphony odradzam bo mozna kupic fajnego smartphona w duzo nizszej cenie.
Stary 2013-02-18, 18:24   #1889
Romanaccia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja mam i jestem zadowolona
Za 2,5€ tygodnio mam internet wiec odrazu odbieram wszystkie e-maile. Przydatne to jest gdy czeka sie na wazna wiadomosc. Poza tym aplikacja Whatsaap czyli za darmo mozna wysylac wiadomosci na wszystkie inne smartphony. Poza tym przydaje sie czesto mapa i nawigacja.

Oosbiscie jakies wypasne Iphony odradzam bo mozna kupic fajnego smartphona w duzo nizszej cenie.
Jestem juz prawie przekonana ,a mozecie mi cos polecic ,jakas marke czy konkretny telefon ,nie che wydawac na niego zbyt duzo pieniedzy..

a to cale Whatsaap ,to jak to dziala ,to jest tylko z telefono na telefon ? ,jest calkowicie darmowe ? ....

a jak dziala ten internet za 2,5 tygodniowo i jaka to siec ?

scusamwas bardzo za milion pytan
Stary 2013-02-18, 19:48   #1890
paulinka1128
Zadomowienie

http://www.mackozer.pl/2011/12/23/wh...kie-platformy/ bardzo fajny program. Obecnie juz prawie w ogole nie uzywam smsow i nie dzwonie tylko uzywam whatsapp a mamie zawsze pisze e-maila jak np. czeka jak dojade dod omu czy cos.

Telefon mam w TIM ale z tego co wiem oplata za internet jest we wszystkich sieciach mniej wiecej taka sama.
Niby sa jakies limity, po wykorzystaniu ktorego internt chodzi wolniej ale ja w sumie ze dwa razy go przekroczylam a sciagam pliki i ogladam czasami filmiki na youtube.
Telefon mam Blackberry i jestem zadowolona chociaz sama sie nie znam na modelach wiec nic ci nie doradze.
Najlepiej przejdz sie dow kilku salonow to mili panowie chetnie doradza

Wczoraj nawet czytalam artykul, ze jakis koles zgubil iPhona na stoku, potem osoba co go znalazla wziela go sobie jednak wlascicel mial jakas aplikacje "find my iphone" i karabinierzy go namierzyli i dalo sie odzyskac telefon
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.