![]() |
#1861 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
mmarcepan milego pobytu w polsce
quana99 witam na watku ![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3926450 4]wlasnie teraz odkrylam, ze sie nazywasz Joanna ![]() to samo pomyslalam ![]() principessina jak udezyl sie w glowe to tez bym poszla do lekarza dla pewnosci |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3926894 9]przykro mi, to musial byc podwojny cios, a maz faktycznie umial pocieszyc
![]() w Modenie pewnie dobrze sie zyje bo z mojej malej miesciny w PL pojechalo tam pare osob, ale to bylo pare lat temu, pewnie bylo duzo lepiej niz jest teraz[/QUOTE] pogodzilam sie z wszystkim ...zycie leci dalej i czas goi rany.....szkoda mi zycia ...jest tak kuche wiec staram sie byc szczesliwa..... ![]() dziewczyny dziekuje wszystkim za mile przyjecie ......nie spodziewalam sie i ciesze sie bardzo.... ![]() Modena nie jest brzydka ale w pokòwnaniu z innymi z innymi miejscami -miastami nie jest specjalna atrakcja.... Emilia Romagna byla i moze jeszcze jest bogatym miejscem i bylo bardzo duzo pracy....i zarabialo sie bardzo dobrze..... fabryki ceramik bylo pelno ...teraz wiecej niz polowa zamknieta......smutek ogarnia... ![]() Napisane przez principessina uderzyl kilka razy boje sie zeby wstrzasu nie dostal, jak myslicie? Mam nadzieje ze juz lepiej...???
#1863 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
cuccito moze kiedys sie zgramy i z princiwpadniecie??ale super byloby
![]() princi ![]() ![]() ![]() marcepanmilego podrozowania sjoannajakie miesko dodajesz do pierozkow?? romanacciai jak tam po meczu??? quanawitam Cie i Ja ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Czesc Dziewczynki synek miewa sie dobrze, w sensie nie zchowywal sie dziwnie, wiec tylko go obserwowalismy, ale pol nocy nie spalam ze strachu
![]() quana99 teraz cala Europa przezywa kryzys, chyba nigdzie nie jest kolorowo...ciekawe do czego to nas zaprowadzi... wlasnie cucciola79 dobrze napisala, ze cala Italia jest piekna, zauwazcie, ze tylko w tym kraju jest taka charakterystyka, gdzie sie czlowiek nie ruszy to jest cos do zobaczenia, sprobowania, np. u mnie tylko 7 km dalej (w innym miasteczku)wypieka sie inaczej chleb, mozna sprobowac tez roznych potraw i tak w calych Wloszech, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi ![]() a jak odnosicie sie do tej afery z konina? bo u mnie normlanie sie je konine, sa rzeznie tylko koniny i to mieso jest zazwyczaj z Pl...
#1866 |
Zakorzenienie
|
princi wierze ze sie przestraszylas, a nie mozecie zamontowac taka furtke, zeby schody byly oddzielone?
cucci latem pewnie zawitam jeszcze w twoje strony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | ||
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() a w Modenie nie ma mgly? u mnie to jest strasznie. ostatnio to sie poprawilo, ale wczesniej to normalnie codziennie ![]() Cytat:
wlasnie ostatnio jak jechalismy do Lecce to w okolicach Bari mijalismy polskiego tira z koniami. biedne te konie, tyle km na nogach ![]() ![]() dobrze, ze tutaj zawsze podkreslaja, ze mieso jest tylko i wylacznie z wloskich zwierzat ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3928631 4]dobre podejscie
![]() a w Modenie nie ma mgly? u mnie to jest strasznie. ostatnio to sie poprawilo, ale wczesniej to normalnie codziennie ![]() [/QUOTE] Coraz mniej.....kiedys to tylko sie w mgle siedzialo a teraz jest jej coraz mniej .... od czasu do czasu ale za to w zime wiecej sniegu...... wszystko sie zmienia..... ![]() A co to za skandal z koniami ...do tylu jestem.....w ostatnie 2 dni krecilam kremy i nic nie wiem.... ze konie i zwierzeta na ubòj sa makabycznie traktowane to wiem......widzialm raz reportaz wierzcie mi serce mi sie krajalo.....wylaczylam w polowie nie dalam rady ogladac... ![]() Ale mieso nadal jem choc mniej..... ![]() Laseczki a wy macie jakies sklepy polskie w waszych miastach? u mnie byl maly sklepik ale po roku zamkneli ![]() Zaczelam prawie wszysko robic sama ...chlebek...buleczki.... na zakwasie..dzemy...yogurt ...ale twarogu nie umiem.... Nie brakuje wam polskiego jedzenia???? Mi bardzo ![]()
#1869 |
Konto usuniête
|
z tym skandalem to chyba chodzilo o to, ze byla uzywana romunska konina do robienia lasagni findus. ja jej nie kupuje. moja jest o niebo lepsza
![]() tez widzialam taki film z uboju. zwierzeta obdzierane ze skory na zywca. okropienstwo.... ja czasem pieke chlebek w automacie do chleba. wychodzi pyszny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Raczkowanie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3928881 9]z tym skandalem to chyba chodzilo o to, ze byla uzywana romunska konina do robienia lasagni findus. ja jej nie kupuje. moja jest o niebo lepsza
ja czasem pieke chlebek w automacie do chleba. wychodzi pyszny ![]() Ja tez nie kupuje gotowych rzeczy robie sobie sama..... ![]() No jak zawsze Wlosi bez skandali nie potrafia zyc....co roku cos..... evelinarav ja wyrabiam w maszynie bo nie mam sily rekoma ale piecze w piekarniku..... Ale ten z maszyny tez dobry wiem bo robilam wszesniej..... slinka zaczyna mi leciec..... ![]() Mòj chlebek wlasnie sie piecze w piekarnku i caly dom chlebkiem pachnie..... ![]() zebyscie byly blisko to byscie wpadly na swiezo upieczony chlebek ...... ![]()
#1871 |
Zakorzenienie
|
quana mi brakuje polskiej szyneczki wedzonej, twrogu i kieblasek na grilla.
To tak bardzo uogolniajac. Pewnie ze brakuje. Najblizszy sklep mam w Mediolanie, ale ceny wloskie maja. Wiec robie zapas w Pl i sie po przyjezdzie zajadamy a potem musimy obejsc sie smakiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
podjechalismy do CH, Beshka czy jak sie nazywa ten sklep ma nawet fajne ciuszki!
![]() cuciola ale to nie ze schodow w mieszkaniu tylko te co sa przed blokiem... quana99 u mnie to w ogole nie ma ani polskich sklepow ani Polakow hehe ![]() evelinarav Ty nie narzekaj na E.R., bo akurat moja prov. Taranto jest o wiele wiele brzydsza i przede wszystkim biedna (czytalam z miesiac temu, ze prov. Taranto jest najbiedniejsza z calych Wloch ![]() ![]()
#1873 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Kochane, wróciłam właśnie z Pl... ale było super
![]() ![]() quana witaj ![]() Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2
#1874 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
![]() mi zawsze jakies zakalce glutowate ,albo twarde jak skala wychodza ![]() ![]() w rzymie jest polski sklep ,czasem cos tam kupuje ,twarozek na pierogi ,kiszona kapustke albo ogoreczki ,ale przewaznie mama mi przysyla jedzonko z polski ![]() A slyszalyscie ,ze wczorej w rzymie byl trzesienie ziemi ? ![]() ![]() poszlam wczoraj ze znajomymi na pizze i nagle w restauracji wywalilo korki ![]() ![]() a dzis moj kolega (albo przez pomylke albo ...glodmenu chleb na mysli ) mowi do nas (bylismy na miescie ze znajomymi) zamiast "ragazzi scappiano! " .... ragazzi...scopiamo !! O.o ![]() ---- jaka rumunska konina ? ![]() dobrze ,ze nie jem miesa ,co za ochyda !!!!!!!!!!! princi - zgadazam sie , Italia to wyjatkowo piekny kraj ,tu chyba nie ma brzydkich miejsc (oprocz Rzymu oczywiscie ![]()
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Komus placuszka na sniadanie? Zrobilam takie jak z obrazka, z nutella i cukrem pudrem
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
czesc czesc bylismy dzis z malym na spacerku, zahaczylam o sklep z torbami, upatrzylam nowa liu jo sophia, sliczne wiosenne kolorki
![]() cuciola ale kusisz tymi placuszkami ![]() mmarcepan opowiadaj jak bylo!! Romanaccia odnosnie pizzy to bylismy w Rosso Pomodoro, nie spodziewalam sie ze bedzie taka pysznaaaaa
#1878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja tez z polski zapycham caly samochòd czym sie da....jak mnie Niemcy zatrzymaja to dopiero bedzie ![]() A ja na diecie jestem nie kuscie mnie slodyczami.....NUTELLLLLL AAAA Paczki Wam przesylaja ???? u mnie przekaz autobusem 30€ chcieli.......Powariowali ..... Chyba sie przeprowadze do rzymu jak sa sklepy polskie z twarozkiem i kapusta.... nie pamietam kiedy ostatnio je jadlam....
Czesc Quana ![]() Edytowane przez quana99 Czas edycji: 2013-02-18 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Wtajemniczenie
|
cuccito Ty dawaj zaraz mi tu znac jak bedziecie w naszych stronach
![]() ![]() ![]() quanai u mnie jest taki sklepik mieszany polsko -rosyjsko -ukrainski ale ceny mega wysokie od zeszlego roku babka podniosla ceny prawie o 100% a i tak pelno klientow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak ,za przekaz autobusem trzeba placic ,im wieksza walizka tym wiecej placisz, moja mama mi czesto przysyla paczki i zawsze placi... ja jak wysylalam do polski to placilam 20 euro. w Rzymie sa chyba 3 polskie sklepy (jeden podobno ostatnio zamkneli) w jednym z nich moza zamawiac sobie co sie chce z PL i oni ci przywioza, ale za to chca niezle sumki, tak wiec paczki od rodziny milion razy bardziej sie oplacaja ![]()
![]() |
#1881 |
Wtajemniczenie
|
sjoannazapomnialam Ci napisac to byly jednak swiece do wymiany i cos tam z elektroniki poszlo
![]() romanacciamacie 2 restauracje??qrcze to na domowe pierozki mozesz tam skoczyc!!!zalatw adresy jak bede w Roma to moze zahacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
U mnie jest i polski sklep i ukrainsko rumunsko polski i w tym jest taniej.
Ale nie zagladam tam czesto. Wy narzekacie na nieciekawe miejsce zamieszkania a co ja mam powiedziec jak uwielbiam stare miasta a mieszkam w Latinie - miescie zalozonym przez Mussoliniego w latach 30-tych dwudziestego wieku. ![]() Ja dzisiaj bylam w szkole na 10 i niestety jako jedyna sie pojawilam. Pisalam maila formalnego z nauczycielka siedzaca obok mnie. Nie lubie tak! ![]() I kolezanka dzwonila ze wpadnie z coreczka Ale jeszcze jej nie ma. Ale mnie do slodkiego ciagnie! Ciasto bym upiekla jakies! A nie moge! Obiecalam sobie postu troche od slodkosci! ![]()
#1883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nic mi nie mòw o lekcjach osobistych nie lubilam ich nigdy i choc stara juz jestem na nauke to na sama mysl ciarki mi przychodza..... A co to za szkola????? Moge zapytac ![]() A ja na diecie ale juz schudlam 15kg....od wrzesnia brakuje mi 2kg aby dojsc do normy blizej niz dalej ale ciezko.... po kuracji encortonem niezle przybralam i musialam zaczac diete ...a ja tak lubie jesc.... nie mòwcie mi o pierozkach ....slinka mi leci..jak nic.....a o slodyczach moge zapomniec ![]()
![]() |
#1884 | ||||
Konto usuniête
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja bym nie dala rady, po co sie tak meczyc? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
quana teraz dopiero widze ze ty z Gdanska pochodzisz...to moze mi doradzisz co zabrac jak bede pod koniec kwietnia wybierala sie nad Baltyk
![]() podrozowanie autem jest dlugie, ale za to ile mozna napakowac ![]() princi ja juz mam 2 torebki Liu Jo i musi mi starczyc..a jaki color Sophii ci sie podoba? Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2013-02-18 o 15:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
cuciola
wiesz jak to w Polsce.... pogoda sie zmienia ciagle rano deszcz, popoludniu slonce, a wieczorem snieg.... ![]() Nie potrafie ci poradzic od prawie 20lat nie jestem w kwietniu w Polsce....jade tylko 1 raz na rok albo latem czerwiec i jak w pracy pozwola to na Swieta Bozego Narodzenia ale juz od dwòch lat na nich nie bylam ![]() ![]() ![]() Wiec kochana jak widzisz moge ci malo poradzic..... ale wiosna juz pachniec bedzie.... ![]() ![]() Ja lubie samochodem ...dlugo to prawda .....ale czuje sie jak na wycieczce..... zawsze gdzies sie zatrzymam no i moge samochòd naladowac..... ![]()
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w Salerno tez mialam taki sklep polsko-rumunsko-rosyjski.... ale malo tam bylo polskich rzeczy. A o paczce mowa... za dwa tygodnie przyjedzie do mnie paczuszka ![]() ---- Dziewczyny ,czy ktoras z was ma tego "slynnego" smartphona ? o come cacchio si scrive ![]() ja jestem technologicznie inna ,nie lubie i nie lubilam nigdy wypasionych gadgetow ,ale moja Nokia ,ktora mam od niecalych dwoch lat zaczyna powoli uierac smiercia naturalna... to znaczy nie do konca naturalna ![]()
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za 2,5€ tygodnio mam internet wiec odrazu odbieram wszystkie e-maile. Przydatne to jest gdy czeka sie na wazna wiadomosc. Poza tym aplikacja Whatsaap czyli za darmo mozna wysylac wiadomosci na wszystkie inne smartphony. Poza tym przydaje sie czesto mapa i nawigacja. Oosbiscie jakies wypasne Iphony odradzam bo mozna kupic fajnego smartphona w duzo nizszej cenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to cale Whatsaap ,to jak to dziala ,to jest tylko z telefono na telefon ? ,jest calkowicie darmowe ? .... a jak dziala ten internet za 2,5 tygodniowo i jaka to siec ? scusamwas bardzo za milion pytan ![]()
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
http://www.mackozer.pl/2011/12/23/wh...kie-platformy/ bardzo fajny program. Obecnie juz prawie w ogole nie uzywam smsow i nie dzwonie tylko uzywam whatsapp a mamie zawsze pisze e-maila jak np. czeka jak dojade dod omu czy cos.
Telefon mam w TIM ale z tego co wiem oplata za internet jest we wszystkich sieciach mniej wiecej taka sama. Niby sa jakies limity, po wykorzystaniu ktorego internt chodzi wolniej ale ja w sumie ze dwa razy go przekroczylam a sciagam pliki i ogladam czasami filmiki na youtube. Telefon mam Blackberry i jestem zadowolona chociaz sama sie nie znam na modelach wiec nic ci nie doradze. Najlepiej przejdz sie dow kilku salonow to mili panowie chetnie doradza ![]() Wczoraj nawet czytalam artykul, ze jakis koles zgubil iPhona na stoku, potem osoba co go znalazla wziela go sobie jednak wlascicel mial jakas aplikacje "find my iphone" i karabinierzy go namierzyli i dalo sie odzyskac telefon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.