|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Agunia no ja tez mysle jak to bedzie tu mam pompowane kola i amortyzatory ale mysle ze to kwestia przyzwyczajenia.
|
|
|
|
#152 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sąsiednim miasteczku jest apteka gdzie mają tańsze produkty MAM niż z przesyłką na All![]() Cytat:
Cytat:
Nie mieliśmy nigdy butelek z tej firmy ...Doidy też zakupię ale myślę, że trochę musi dorosnąć do picia z niego, on się ciężko adaptuje do nowości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym przy zwykłych często mi się ramiączka zsuwały Teraz takie stroje są łatwo dostępne http://allegro.pl/stroj-kapielowy-pl...016980600.html bo zrobiły się też bardziej modne na zawodach pływackich, ale wtedy dostać taki to naprawdę graniczyło z cudem
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sklepie takich nie widziałam, albo widziałam ale nawet nie zwróciłam na taki model uwagi. Strój prezentuje się bardzo dobrze. |
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Hej! No dziewczyny rozpisałyście się
![]() Na wstępie życzę wszystkiego naj dla solenizantów Gratuluję ząbków i nowych umiejętności ![]() Wszystkim chorusianym życzę szybkiego powrotu do zdrowia, a ząbkującym oraz ich mamom żeby ten koszmar się jak najszybciej skończył Jeśli chodzi o drżenie rączek i główki to być może to nic poważnego... Może niedojrzałość układu, może faktycznie ząbki tak jak piszecie, ale lepiej iść z tym do lekarza... Gdzieś czytałam, że może się tak dziać nawet do 10 m-ca i często samo wcześniej przechodzi, ale warto sprawdzić. Oby to nie było nic poważnego ![]() Prince_polo Tobie też współczuję przeżyć... A podejście się chwali Przynajmniej się pośmiałyśmy ![]() No i jak zwykle fajne rzeczy dostałyście/kupiłyście Co do tych kurteczek z allegro chyba to owszem niebrzydkie, ale mi też byłoby szkoda dać tyle na coś, w czym mały długo nie pochodzi
|
|
|
|
#156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nela, Prince - może to taki przypadek, jak opisywany przez Wanilkę. Cytat:
Cytat:
Będę wiedziała, o co pytać, bo chciałabym chociaż na część zajęć jechać w trójkę.![]() Cytat:
To sprawa indywidualna, ale mi źle nosi się ciężary jak walizkę, a na ramieniu mogę dźwigać znacznie więcej. Chciałam spacerówkę z pełną rączką, to mam. Na spacery na nóżkach z ewentualnym powrotem w wózku będziemy chodzić z Maclarenem Volo. 4 kg przerzucone przez ramię to ciężar do przyjęcia. Widzę, że na all jest też jeszcze lżejsza parasolka, ale cena (80 zł z folią i pałąkiem) nie wzbudza mojego zaufania. Oczywiście może się okazać, że dziecię będzie wolało chodzić, niż jeździć i (pełniąc rolę trzeciego wózka) nawet taka nie zdążyłaby się rozsypać. Zakładam, że spacerówkę będziesz wybierać w sklepie, więc będziesz mogła ją nie tylko obejrzeć, ale też złożyć i sprawdzić jak Ci się ją nosi. Przy długim dźwiganiu każdy kilogram ma znaczenie. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2013-02-18 o 01:25 |
|||||
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Soleilka
Agunia ja też mam blizny na plecach ja na basenie zawsze miałam strój z odkrytymi plecami, mimo że ludzie patrzyli na mnie i sobie szeptali, bardziej wstydziłam się tego że mam parę kilo za dużo niż blizny ale rozumiem że to jest jak najbardziej indywidualna sprawa
|
|
|
|
#158 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
witam się po nocce, która od kilku dni niestety jest standardem Pierwsza pobudka o 00.20 i nie spał do 1.50. Właściwie to spał ale na moich rękach. Odłożony do łóżeczka natychmiast się darł. Ok. 1.30 wzięłam go na ręce, w pozycji półleżącej usadowiłam się w łóżku i go trzymałam na rękach, a sama drzemałam. Próba odłożenia go o 1.50 zakończyła się sukcesem więc pospałam do ok. 3. Wtedy to małego musiałam wziąć do nas do łóżka. No i trzecia pobudka o 5. Napił się herbatki (tak jak i przy poprzednich dwóch pobudkach) i zasnął. Spaliśmy do 7. Wydaje mi się, że mały się budzi z powodu kataru. Jak się obudził za pierwszym razem do zaaplikowałam mu viburcol, a pobudki i tak były. Poza tym jak odciągnę katarek to on zasypia. Fakt, że wtedy chce być na rękach ale jednak śpi. Idę dziś do lekarza i jestem ciekawa co powie. Jakby tego było mało to mnie nadal gardło boli jak diabli. Do tego doszedł kaszel, łamanie w kościach... mam nadzieję, że to objawy starzenia się ![]() Cytat:
![]() My jesteśmy zadowoleni - mały ma sporo miejsca, fotelik jest duży i wydaje się być bardzo bezpieczny (oby nigdy to nie było sprawdzone). ![]() Cytat:
Pamiętam jak ją usypiałaś jak się widzieliśmy i wiem, że to była masakra. U mnie z kolei odwrotnie - młody usypiał względnie bezproblemowo, a teraz musi być noszony, bujany i jeszcze muszę mu nucić Mam nadzieję, że po katarze i zębach wróci wszystko do normy Cytat:
![]() Cytat:
znam ten ból. jakoś w tę stronę dzieci szybciej się uczą ![]() Cytat:
jakie robale? Cytat:
|
||||||
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lu jest mniejsza dużo. Może jednak ją wsadzę do recaro polarica 9-18 tylko tyłem, tylko tego fotelika w sklepach nie ma, tylko na zamowienie więc muszę kupić w ciemno |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
z drzew wyłaza
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- hej, jestem nirwyspana mała nauczyla sie spac na brzuchu ![]() ale niewiem jak to zrobila miala pampersa mokrego az po brzuch i cale body i polspiochy na brzuchu mam nadz ze nie przeziebiła sobie pecherza od tego bo niewiem ile tak spala...
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-02-18 o 08:36 |
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za umiejętnościCytat:
|
||
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#164 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, ale fotelik jest do 18 kg więc proponowanie w zamian fotelika 9-18 mija się z celem. Rozumiem, że zaproponowali inny przedział wagowy?
Ten fotelik jest duży ale czy wystarczy do 18 kg to nei wiem. Mój młody jest raczej z tych wysokich, a szczupłych więc ja jestem przygotowana na to, że zanim osiągnie wagę 18 kg i tak będę musiała wymienić na coś innego
|
|
|
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
idziemy dzis do lekarza mala kaszle i juz ma ponad 37.
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po lekturze tego bloga http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ stwierdziłam, że to bezsensu i ona jest za mała na jazdę przodem. W sumie filmiki z crash testów mówią same za siebie. Dlatego ciągle myślę nad tym britaxem, w smyku teraz jest po 501zł więc myślę że to dobra cena, a gryzę się dlatego, że znalazłam fotelik na isofix 9-18 montowany tylko tyłem, a britaxa trzeba przełożyć jak będzie miała 13kg i obawiam się że to może być w okolicy 1 urodzin.. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#168 |
|
Zakorzenienie
|
hej, mam urlop
byłam w lidlu po mikser vtecha dla jasia, kupilam mu jeszcze bluzki i piżamkę ![]() mam do was pytanie mam blender ręczny, możecie porównać do niego kielichowy? czy w kielichowym mozna wrzucic owoce i zostawic na minute samo zeby sie blendowało? |
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to cześć
Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-18 o 09:48 |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#171 |
|
Zadomowienie
|
też jestem takiego zdania. w czwartek wybieramy się z tż na poszukiwania spacerówki. mam nadzieje że nam cos w oko wpadnie.
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
mam nagrane te drgawki
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Noc w miarę spoko, nawet sie wyspalam ![]() Dzisiaj znów mamy ładna pogodę, musimy wybrać sie na spacer aby porządnie wywietrzyc mieszkanie. Mam nadzieje, ze chore dzieciaczki juz lepiej się czuja
|
#174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To znaczy, że znowu je miał...?
|
|
|
|
|
#175 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
u nas noc pt.milion pobudek tzn mamo przekręć mnie na lewy boczek, przekręć mnie na prawy boczek, nie chce leżeć na brzuszku, pogłaszcz mnie po główce, zimno mi bo się rozkopałem, źle mi bo kaszle, bo zatkał mi się nosek, przytul mnie, nakarm i tak całą noc ehhhh biedny maluszekCytat:
choć z mojej perspektywy 3 pobudki to nie było najgorzej, dobrze że umowiłaś się na wizytęCytat:
masz dziewczynkę które z reguły są drobniejsze niż chłopcy, szansa że posłuży Ci dłużej niż np mi jest bardzo duża, a poza tym to sprzedawcy bardzo często sie nie znają, zatrudniani są z przypadku, my kiedyś kupowaliśmy aparat i sprzedawca co sie niby znał polecił nam taki szajs że nadawał sie tylko do oddania, na szczęście się dałoi bardzo dobrze! a teraz grzecznie umów się do neurologa i sie nie przejmuj bo pewnie to nic poważnego, pisałam Ci już że koleżanka (mam dwie z podobnym problemem) była u neurolog i powiedział że Mały z tego wyrośnie, koniecznie napisz co Ci lekarz powiedział ![]() no wiesz ja większość czasu siedzę przy nim i zbieram jedzenie które on rozrzuca - to które się nadaje podaje znowu -więc trudno to nazwać wolna chwilą Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-02-18 o 11:45 |
||
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Hej
zaraz zbieramy się do koleżanki w odwiedziny ...24 marca ma rodzić więc nie ma co odkładać tego spotkania. Wczoraj za to urodziła inna znajoma chłopca 13 dni po terminie 4100 i 59 cm duży chłopak miłego dnia, aaaa prawdopodobnie w środę mam rozmowę na to drugie stanowisko ciekawe
|
|
|
|
#177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakoś nie mogę się do nich przekonać chociaż wiem, że będę musiała raczej kupić coś takiego lekkiego. Ale oddalam tę myśl ![]() Dobrze, że Ci się udało nagrać. |
|||
|
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale delikatniej niż w pt Cytat:
|
|
#179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No niby trzy ale z tego jedna trwała 1,5 godziny Byłam już u lekarza. Mały ma czyste płuca, nic nie ma w uszach. Dostałam kropelki do oczu bo strasznie mu ropieją i syropek na kaszel. Tym, że nie je mam na razie się za bardzo nie przejmować bo jak dziecko chore to może mieć mniejszy apetyt. Zęby idą i wyjść nie mogą. Ponoć ma bardzo opuchnięte dziąsła - ja tego nie widzę bo jak chcę mu zaglądnąć do ust to się drze. Cytat:
dla koleżanki. Sn czy cc? Bo dziecko bardzo dużei za rozmowę
|
||
|
|
|
#180 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas kolejna noc bez nocnych pobudek Znaczy z jedną, młodej się jakiś koszmar śnił, ale dałam smoczka i obie zadowolone poszłyśmy spać dalej Cytat:
![]() Cytat:
Z przedziału 600-700zł nadawała się tylko inglesina trip i jakiś chicco, ale chicco nie miał okienka do podglądania dziecka, więc odpadł (no i był zdecydowanie cięższy). Potem to już tylko maclareny. Jeszcze jednym kryterium było prowadzenie wózka, waga, usztywnienie oparcia, rozkładane oparcie i łatwość składania. No i co z tego, że na pierwszy rzut oka te wózki są takie same, skoro jak im się bliżej przyjrzeć, to niestety już tak różowo nie jest A poszłam tam z mocnym nastawieniem, że więcej jak 500zł na spacerówkę nie wydam... Ciastek ten z Twojego linku też by przez budę odpadł, heh Cytat:
![]() ach to moja już mało jedzenia zrzuca na podłogę. A jak już coś spadnie, to migiem pies to zjada ![]() Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-02-18 o 12:55 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

Nie mieliśmy nigdy butelek z tej firmy ...

oj coś czuje że będzie ciężko z tym nerwolem 

Będę wiedziała, o co pytać, bo chciałabym chociaż na część zajęć jechać w trójkę.
Pierwsza pobudka o 00.20 i nie spał do 1.50. Właściwie to spał ale na moich rękach. Odłożony do łóżeczka natychmiast się darł. Ok. 1.30 wzięłam go na ręce, w pozycji półleżącej usadowiłam się w łóżku i go trzymałam na rękach, a sama drzemałam. Próba odłożenia go o 1.50 zakończyła się sukcesem więc pospałam do ok. 3. Wtedy to małego musiałam wziąć do nas do łóżka. No i trzecia pobudka o 5. Napił się herbatki (tak jak i przy poprzednich dwóch pobudkach) i zasnął. Spaliśmy do 7.
wprawdzie zasypia bez kołysania ale musi być to nasze łóżko
wracałam od lekarza tramwajem. Prowadzi się fajnie, chociaż oczywiście bez porównania do kół pompowanych
u nas noc pt.milion pobudek tzn mamo przekręć mnie na lewy boczek, przekręć mnie na prawy boczek, nie chce leżeć na brzuszku, pogłaszcz mnie po główce, zimno mi bo się rozkopałem, źle mi bo kaszle, bo zatkał mi się nosek, przytul mnie, nakarm i tak całą noc
za rozmowę