![]() |
#541 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
godz. 8-9 -> 90 ml mleka godz. 11 -> parę łyżeczek jogurtu, czasem ciastko z Hipp godz. 13 -> 90 ml mleka godz. 14:30-15 -> blw (próbowała ziemniaka, marchewkę, brokuł, pierś z kurczaka, dorsza, suchy chlebek, chrupki, ciastka, banan, gruszkę, jabłko) godz. 16-17 -> 60-90 ml mleka godz. 19 -> czasem, ale nie zawsze 60 ml kaszki mleczno - ryżowej. Jak nie chce to i tak co drugi dzień dostaje pół żółtka (do buźki, popija herbatą) godz. 21 -> 150 ml mleka czasem budzi się ok. 4-5 rano, wtedy wypija 90 ml mleka. Często je w małych ilościach i nie jest głodna ![]() Widać ![]() Jutro pokażę jak znajdę czas na zrobienie fotki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Zakorzenienie
|
ja sprzatam codziennie nieraz juz tym rzygam odkurzam co drugi dzien to samo z myciem podlog z tyn ze ja mam psa i inaczej si nie da . ciuchow tez nie prasuje a tz jak chce miec cos wyprasowane to robi to sobie sam ja zelazka nie uzywam he he.
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A huntery to kalosze ![]() ![]() Jak Ci się podoba, to bierz ![]() Nic ciekawego w sumie, Sagę o Ludziach Lodu tom 1,2,3,5, Bajki na dobranoc, Małego księcia, Tajemnicę Gaudiego. W przyszłym miesiącu bardziej zaszaleję, bo w tym kupiłam książek już za 100 zł ![]() Znalazłam już kilka must have u tego sprzedawcy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#544 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z mężem gadałam ale on uważa że ja tak naprawde nie mam nic do roboty, przecież siedze cały czas z dziećmi w domu i nic nie robie. Do moich rodizców już o pomoc nie chce się zwracać bo i tak pilnują dzieciaki na weekendzie jak mam zjadzy. Teściowej nie ma w PL a zresztą ja też bym o pomoc nie poprosiła bo i tak za pare miechów by mi to wypomniała. Siostry mają swoje własne życie, nawet jak zadzwonie do nich to opowiadają mi o swoich problemach i o tym że prawie ich nei ma w domu a miałby taka wilką ochote posiedziec w nim, więc co ja jeszcze będe ich prosić żeby mi z dziećm posiedziąły. Przyjaciółka teraz ma urwanie głowy, bo ma sesje, pisze prace mgr, pracuje i robie do tego jeszcze prawko. Do sklepu to ja wychodze ale zawsze z dziecmi a żeby już na zakupy pójśc i sobie ciuchy poogladać to juz nie ma mowy, bo po pierwsze brak kasy, a po drugie z dziecmi to nie wyobrazam soebie wyjscia. Mąż mój w dwóch robotach robi i jak przyjdzie to jest okorpnie zmeczony i nawet czasmi nei ma ochoty sie z Amcia pobawic to co ja jeszcze bede mu mowil ao jakims pomaganiu;/ Wiem że nawet jak ogarne dom to za 2 dni i tak bedzie w tym oplakanym stanie bo mam juz dosc zbierania po moich kochanych osobkach wszytkiego (ubram ,zabawek, papierow etc.) Dobrze chociaż ze mam zmywarke to na wieczor jak dzieciaki pojda spac to wkladam naczynia do zmywarki i myje recznie plastiki. To cale moje sprzatanie. Parcy mgr jeszcze nei zaczelam pisac bo nie mam kiedy pojsc do biblioteki zeby sobei do ksiazek i czasopism zajrzec. Dobrze chociaz ze ankiete juz zrobilam i dalam do wypelnienia i na poczatku marca mam juz miec je zrobione. Na dodatek musze zaczac szukac pracy, bo z dniem porodu skonczyla mi sie umowa i mi jej nie przedluzyli, ale to i dobrze bo wolalabym pracowac zeby wiazalo sie to z moim kierunkiem studiow. Marek jest juz zapisany do żłóbka-ciekawe czy go przyjma, a Amelke to czekam na ogolna rekrutacje elektr. zeby zapisac. I to też spędza mi sen z powiek bo zastanawiam sie jak ja oddam moje male dzieciatko-Marka do żłobka ktory bedzie mial troche tylko ponad 1 rok. Chyba tez jakies nagrania potajemne bede robic zeby byc pewnnym ze mu sie tam krzywda nei dzieje-bo cos za duzo ostatnio tach afer z predszkoalmi i zlobkami w roli glownej. O Amelke sie nei boje bo juz mi powie cos sie dzialo, poza tym bedzie miec prawie 4 lata jak bedzie szla do przedszkola. Kurna juz psychicznie nie wytrzymuje. DObra za duzo sie rozpisalam. Lece spac. Trzymajcie sie. Mam nadziej ze juz bedzie udawac mi sie regularniej do was zaglada. ![]()
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Dorotka została z siostrą męża
![]() My mamy dwa-ten większy jest przypięty na stałe. W drugim pasami przypięta jest baza i tylko fotelik wpinamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja wstałam i pije kawę ciężki dzień dziś czeka mnie. Mama przyjeżdża na dwa dni wiec ja muszę wszystkie sklepy oblecieć i jeszcze wózki z tz pooglądać. do tego wieczorem idziemy na randkę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
nic nie chcę mówić ale na początku marca zapowiadają (przynajmniej u mnie) 7'C
![]()
#548 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
za nami normalna, przespana noc ![]() ![]() Miałam iść dziś na kontrolę z młodym ale nie idę. Katar przeszedł, kaszel się kończy, oczy nie ropieją. Bez sensu go ciągnąć do przychodni między chorych. Jeszcze się zarazi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
hej. Idziemy dzis na 10.30 do okulisty
![]() ![]()
#550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Idę, dzieć woła... ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
hej nocka tragiczna koszmarna po prostu ja sie czuje okrppnie wiec wracam do spania tz przejal mala...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() u nas nocka spokojna, przespana do 7.25 ![]() czy Wasze dzieci też robią kupę leżąc na brzuszku?? mojej często się to zdarza ![]() wczoraj znów spacer nie udany-Dziecię się obudziło, leżeć nie chciało, siedzieć nie chciało, więc w rezultacie sobie ryczało.....ciasno jej było, ruszać się w tym zimowym ekwipunku nie mogła, no i nerwy miała.....gdzie ta wiosna ![]() ![]() ![]() no ale kupiłam sobie słuchawki, do słuchania audiobooków, spodnie na lato-takie lejące, zwiewne, cieniowane-ciekawe jak się będę w nich czuła ![]() ![]() no i jeszcze jeden sukces-Lilka zjadła wczoraj w końcu moje danie dyniowe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ponuro u Nas za oknem bardzo i zaczyna coś sypać-nie ładnie Mamcia-współczuję choroby Tobie i Ami ![]() ![]() ![]() Dep gratuluję zakupów-mamy też miętowy smoczek, ale chyba w lekko inny deseń. Ostrzegam, że smoczek 2 jest taki jakby między 2 a 3 MAM, więc leci szybciej i Lilka lekko się zapowietrza, ciekawe jak Zosi pójdzie.....no i ta butelka to troszkę mi się nie podoba, że się leje ten płyn, pomimo pokrywki.....do du.py trochę.....
#553 | |||||
Zadomowienie
|
Cześć! U nas noc taka jak wczoraj... Jedna pobudka z płaczem, reszty nie pamiętam, bo byłam zaspana... :P
Cytat:
![]() Ja do swojej teściowej też nie pałam miłością, już sobie zdążyła nagrabić przez te wszystkie lata. Czasem są jakieś przebłyski, kiedy widzę w niej normalnego człowieka, a czasem... No ale powstrzymuję się ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój też czasem coś palnie albo pyta co dzisiaj robiłam... Jak prawda jest taka, że mam czas na zrobienie czegokolwiek kiedy mały śpi, ktoś inny go weźmie albo bawi się sam (to jest chwila, bo on nie usiedzi długo w jednym miejscu i zwykle potrzebuje uwagi... już pomijam, że teraz trzeba go pilnować, bo jest już mobilny i jeszcze głupot narobi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aa wczoraj wieczorem znów się przekręcił na brzuch i tak spał, zostawiłam go tak, wyglądał tak słodko ![]() ![]()
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-02-21 o 09:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Ciężki dzień przed nami
![]()
#555 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja sie czuje niewyspana mimo ze młody w miarę dobrze spał w nocy. Jeszcze sama sobie musiałam pobudke o 6 zrobić aby wziąć antybiotyk. Mamcia zdrowka życzę ![]() Mam nadzieje, ze z Lu będzie lepiej ![]()
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png ![]() ![]() ![]() ![]() "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-02-21 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() ![]() Agunia-smutne co piszesz o Lu-biedactwo.....czy to też przez zęby??
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Piękne zakupy ![]() Super, że mała się przekonała do Twojego jedzenia ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Luby współczuję Ci kochana ,że mąż CI nie pomaga, kupuj jedzenie gotowe : pierogi, warzywa mrożone, krokiety itp obiad moment zrobisz, a odnośnie prasowania to jak tak jak BEBE prasowałam tylko pierwszy raz przed porodem. W zmywarce też można plastiki myć ja tak robię , a mieszkanie ogarniam raniutko po śniadanku mała do leżaczka gadam do niej i 30 minut posprzątane ( oczywiście z grubsza) . Trzymam kciuki , aby wszystko się jak najszybciej ułożyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | ||
Zadomowienie
|
Hello, witam się po standardowej nocce - mała spała ciągiem 9 godzin, niestety my znów nie byliśmy uprzejmi położyć się wcześniej, niż o 2, więc znów jesteśmy nieprzytomni
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() na razie butelkę wcisnęłam gdzieś do koszyka, bo mam bieżących mnóstwo. Pewnie ją wyciągnę za jakiś miesiąc ![]() Płyn się leje - w sensie, że gdy potrząsasz butelką (żeby się wymieszało), mleko wylewa się przez dziurkę w smoczku? Bo ten problem mam i tak, w każdej butli - nigdy nie zakładam tych pokrywek, gdy mieszam. Dociskam dziurkę kawałkiem ręcznika papierowego (w przeciwnym razie miałabym całą kuchnię zachlapaną ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() W sumie jestem wyspana, chociaż moja córcia budziła się dzisiaj o północy, potem 1, 3 i 5 (gdzie nie spała przez godzinę). Ale za to potem pospałyśmy prawie do 8 ![]() Niestety młoda ma katar, nie wiem od czego. Możliwe, że od długiego przebywania na zimnej podłodze. Wcześniej siedziała na dywanie i było ok, a teraz lata po całej podłodze ![]() Tutaj jeszcze raz podziękuję za pochwalenie katarku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() nel_a też masz przy tym takie stękanie i żałosne miny ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Za nami straszna noc... Fabian płakał caaaałą nockę. W ogóle nie spałam... Jestem bardzo zmęczona, a o 14.30 mam jazdę. Nie wiem jak dam radę, same zamykają mi się oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Sol, trzymaj się, wypij porządną kawę i jakoś będzie.
My dziś pierwszy raz w żłobku, trzymajcie kciuki. Za 2h odbieram moje maleństwo i dowiem się, jak było. Oczywiście narobiłam sobie obciachu, bo się rozpłakałam wychodząc, jakoś nawet nie umiałam tego ukryć. To dziecko tak mnie zmieniło ! |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
hej my juz po
trafilysmy na ta lepszą dr nie ta co wtedy z tym oczkiem byłysmy co wizyta trwala minute. Pani do mnie mowi po co pani przyszla? ja mowie no na badanie kontrolne miedzy innymi bo jeszcze nie miala i oczko jej ucieka. A ona sie patrzy jak na idiotke i sie pyta ktore ucieka bo ja niewidze. Mowie ze prawe i ze czasem. Mówi ze badanie miala bo w karte wpisane ze wszystko wporzadku. Ja mowie ze nie miala bo nikt jej nic nie zakrapiał ani nic. Zakropila i wyszlysmy czekac. Wrocilysmy i ją zaczela badac swiecila jej w oczka a R to nie pasowało wiec zaczeła ja oklepywac piesciami ![]() ![]() ![]() ![]() A moja R na poczekalni ocztwiscie tylko hopa hopa i jak uslyszała piosenke ona tanczy dla mnie to zaczela krecic tyleczkiem ![]() ![]() ![]() ![]() musialam wracac szybko do domu bo od tych kropelek chyba ja razilo. Miala przymruzone oczy i mi marudzila uspokoiła sie dopiero w domu
Ćwiczę ![]() Zapuszczam naturalki! ![]() Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2013-02-21 o 10:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wiecie co, słońce jest już w innym miejscu, tak wiosennie ale nie pasuje mi ten śnieg za oknem ![]()
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to dzis zimno
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- acha i idzie do mnie kebab ![]()
#569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emila już w kombinezon nie ubieram bo wyrósł ![]() ![]() Ale wiem, Twoja to zmarzluszek ![]()
![]() |
#570 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.