![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]()
![]() |
#512 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#513 |
Zakorzenienie
|
ale mala placz,liwa
![]() ![]()
#515 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Odzywa ię wasza jedna z zaginionych mam ![]() POwiem szczerze że jakoś nie mogę sie pozbierać od czasu porodu. Ostatnio nawet sie zastanawiam czy nie mam tzw "depresji poporodowej" ale później stwerdziąłm ze nie bo miałabym ja już zaraz po porodzie a nie pare miechów później. Ogólnie jakoś sobie nei mogę poradzić z dziećmi, ogarnięciem domu i jeszcze studiów i pisania pracy mgr ![]() Myślałąm że będzie mi łatwiej wychowywac Marka jak już mam jedno dziecko, bo nei wchodze do tej rzeki pierwszy raz itp, a pomyliłam się. Wydaje mi się że jest mi jeszcze trudniej niż przy Amelce. Czasmi ma ochotę poprostu wyjśc z domu i wrócic dopiero za dzień czy za dwa ![]() Dom wygląda jakby przeszło przez niego tornado, ubrania maluchów nie prasuje tylko po praniu skaładm i od razu chowa do szafy, raz na tydzięń zetre kurze i poodkurzam;/ dosłownie masakra. Mam nadzieje że jak przyjdzie wiosna to od razu humor i nastawienie do wszytskiego sie zmieni bo narazie to jest na prawde do dupy. Sorki za moj tekst tak od razu w pierwszym posicie po tak długiej przerwie, ale może wy mnei zrozumiecie bo mój mąż ma już mojego olewania na wszytko dosyć i nie może zrozumeic co się ze mna dzieje. Lece poczhtać co tam u Was sie działo. Na pewno nie przero bie tych wszytkich czesci ale troche sie porozdladam. ![]()
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładny kolor ![]() noo ![]()
![]() |
#517 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o matko. My dostaliśmy jeszcze na kaszel taki syrop sinecod i podawać go miałam tylko wieczorem przed snem. Działał. Dopiszcie mnie do sekty zakupiłam kule hule ![]() A i miałąm upatrzone krzesełko kidsplay ale Pani która miała kule hule pokazała też krzesełko funkcje wszystkie te same tylko nie ma koszyka tego pod spodem no i nie wygląda na takie wypasione ale kosztowało 50 zł więc wzięliśmy. A to wszystko 5 min drogi od naszego bloku. Małż wysłał swojej mamie zdjęcie zachwyconego W. siedzącego w tym krzesełku. Od razu oddzwoniła i się zaczeło, żeby go tam nie wsadzać dopóki nie będzie sam siadał(nic to że leżaczek się nie nadaje do jedzenia obiadków a do tego żeby sam siadał to jeszcze daleka droga), i przy okazji żebyśmy go nie kąpali jak jest chory (już nie jest ale był przez równy tydzień to co miałam go 7 dni nie kąpać?) i żeby go cieplej ubierać (bo przecież jak ma ubrane body rajtuzy i na to spodnie i bluzeczka to za cienko trza pewno jeszcze bluzę z kapturem i ocieplacze na nóżki. A i to na pewno przez to cienkie ubieranie w końcu się rozchorował). |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |
Zakorzenienie
|
Herbatkę Hipp na trawienie lub soki, nic innego nie tknie
![]() ![]() Fajną macie podłogę! Podobuje mi się ![]() Cytat:
![]() ![]() Przez Was oglądam te książeczki ![]() ![]() Była u mnie dziś kuzynka. Zaprosiła nas na urodziny jej TŻ, w związku z tym idziemy na jedne urodziny w piątek, na drugie w sobotę. Do tego 1 kwietnia idziemy na chrzciny. Bomba, sram kasą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kurcze, współczuję... Może masz za dużo obowiązków ![]() Ja miałam mega dół po porodzie. Trwał około miesiąca-dwóch ![]() Przytulam... ![]() martwię się o Amelkę ![]() biedna...
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak mam ![]() prasuję małemu tylko pieluchy tetrowe ![]()
![]() |
#521 |
Zakorzenienie
|
Heja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
ja tez tak mam i tez nie prasuje
![]()
#523 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za opinię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Biedne maleństwo. Oby się wyspała i było lepiej Cytat:
![]() ![]() ![]() Nasza partia się rozrasta ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że przejdzie ten stan i będziesz się cieszyć macierzyństwem. Ja też nie prasuję. Po co jak maly to zaślini w ciągu 10 minut od ubrania i trzeba przebrać? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Wvictoria i Irmusia dzięki
![]() I oczywiście też się zgłaszam ![]() Blueberry dzięki ![]() A co do podejścia to prawidłowo ![]() ![]() Wolę sama się tym zająć niż musieć wysłuchiwać płaczu ![]() Prince_polo współczuję, wiem jak to jest... A smarowałaś dziąsełka? Bo to może od ząbków? Oby jednak noc minęła Wam spokojnie ![]() Chce_byc_mama Wam też spokojnej nocy życzę... I oby jutro było już lepiej ![]() Luby957 wzięłaś na siebie dużo... Myślę, że najważniejsze, żebyś miała wsparcie. Mąż Ci pomaga? Ewentualnie mama, teściowa... Rób to co najpilniejsze, poproś o pomoc bliskich, a w ogóle to gdzieś słyszałam, że "Prawdziwa mama to taka, która ma brudną podłogę, pełny zlew i szczęśliwe dziecko", więc uszy do góry i się tak nie przejmuj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | ||
Zadomowienie
|
A ja już z 5 miesięcy nic nie prasuję
![]() Na początku jeszcze mnie to jakoś bawiło (po prostu przyjemnie mi było prasować te maciupeńkie ciuszki ![]() no nie? Kto by pomyślał ![]() o rany, jakie piękne! ![]() Cytat:
![]() Moja pierwsza myśl na temat tego prezentu była "o rany, co za seksistowska zabawka, w życiu nie kupiłabym tego dziewczynce" ![]() Ale skoro Zosia tak się rwie do garów - niech ma, jej prawo ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
hej!
aaa standard. Ciągle porównuje rozwój Leosia z umiejętnościami swojej ukochanej, wspaniałej, cudownej i w ogóle naj, naj, NAJ... wnuczusi, która ma 16 miesięcy. Dziś nawet spytała czy mały już coś mówi ![]() ![]() ![]()
#529 | ||||||
Zakorzenienie
|
Linko zapomniałam Ci odp (w ogóle mam ostatnio problemy z pamięcią
![]() Cytat:
biżuterii i ubrań też nie, bo mi samej nikt tego nie kupuje, bo nigdy w mój gust nie trafiają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#530 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I bardzo pasuje mi do kuchni ![]() Cytat:
![]() Może ktoś mógłby się zająć dzieciakami (mama, przyjaciółka) na parę godzin żebyś wyszła do ludzi- na zakupy, do fryzjera. Mąż też powinien się włączyć, choć jestem chyba ostatnią osobą która mogłaby dawać takie rady bo swojego nie jestem w stanie zmobilizować do jakiejkolwiek pomocy ![]() Depresję też zaliczyłam, pierwsze 2 miesiące ryczałam każdego jednego dnia z bezsilności i smutku... Cytat:
![]() Nie denerwuj się tą babą ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Sol dzięki za odpowiedz. Mysle ze zabieg pomogl malej, szczegolnie, ze tak jak piszesz jeszcze ma prawo troszke ropiec. Dzis, pierwszy dzien po, miala ropke tylko raz
![]() A oczko wyglada o wiele lepiej. Irmusia wiesz co to jest ropucha i 40 żabek? Tesciowa rozwiesza firanki ![]() Sorry za brak polskich znakow ale pisze z tel Spokojnej nocy wszystkim szczegolnie chorowitkom!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
dzieki laski juz byla druga oobudka lzy laly sie ciurkiem chyba cos ja boli dalam jej nurofen i juz jest u mnie w lozku coz tz czeka kanapa...
Luby witaj z powrotem ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Emu/Ugg to te brzydkie buty gwiazd ![]() Z takich modnych nowości to jeszcze są Huntery (kalosze) o których marzę, a mnie nie stać ![]() Albo znasz określenie budrysówka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nic tylko te baby ![]() Nawet pieluch nie prasuję ![]() hej ![]() Cytat:
![]() Aaaaa.. ale chyba ją kupię niedługo i sama przeczytam ![]() Nie lubię Was, też zamówiłam książki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Irmusiu to Leos jeszcze nie mówi????
![]() ![]() Na mnie czeka sterta prania do ułożenia i wypadałoby kąty z kurzu wyczyścić skoro młody tak po pokoju buszuje ![]()
![]() |
#538 | |||
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za gratki za wstawanie, aczkolwiek nie wiem czy się z tego cieszyć. Nie za wcześnie na wstawanie?
W każdym bądź razie do końca dnia kombinowała jak by tu wstać (więcej jej się nie udało ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie prasuję ![]() ![]() ![]() Hehe witamy ![]() Cytat:
![]() Kurcze prawdziwą matką nie jestem bo akurat dzisiaj umyłam podłogę i nawet zlew miałam pusty (wiecie, teściowa z wizytacją miała przyjechać - co się dało upchałam do zmywarki ![]() Cytat:
![]() ![]() Irmusia przytulam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Sol, jestem zacofana - nie znalam zadnej z tych nazw. Dla mnie to trampki, botki, kalosze i plaszczyk zapinany na takie "cos"
![]() Heh, jasne kolory mi jakoś nie przypadly do gustu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Sol co zamówiłaś ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.