Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 20:32   #3751
Ma_majka
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a co jest dobre na laktacje ? Ja mam już spore problemy z mlekiem Adaś może już tylko raz dziennie ssa cyca reszta to mm
ktoś tu dzisiaj podrzucił linka do bloga odnośnie glutenu ale babeczka super pisze o karmieniu, poczytaj sobie:

http://baby-under-construction.blogs...ktacja_27.html

a na laktację przystawiaj, przystawiaj i jeszcze raz przystawiaj, tak często jak mały chce albo i częściej

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
A teraz UWAGA! Jaramy się wszyscy razem moim dzieckiem, które dziś pięknie podniosło główkę i radośnie sobie gulgało do książeczki
Tadam...
nooo to się podjarałam tym bardziej ze moj klocek to ledwo ledwo podnosi
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:34   #3752
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Dziewczyny a co jest dobre na laktacje ? Ja mam już spore problemy z mlekiem Adaś może już tylko raz dziennie ssa cyca reszta to mm
dużo płynów ponoć. Czytałam dziś na gazeta.pl że nie ma znaczenia "co", ale "ile"

Cytat:
Moje dziecko po kąpieli i karmieniu od godziny leży cicho w łóżeczku, patrzy na karuzelkę i nic nie robi. Nawet nie miauknie, nie jęknie... dziwa panie, dziwa...
godzine??
moja córa max 20minut sama leży i trzeba ją zabawiać i zagadywać

Cytat:
Szarpnęłam się w tym roku na Emu, myśle se będzie na kilka sezonów. D* zbita - przemiękły france. W przyszłym roku se kupię podróby emu z biedry za 30 zeta - pewnie będzie podobny efekt za mniejsze pieniądze
dlatego ja się nie szarpię, tylko od razu w cecece i tych innych daiszmanach kupuję koszt mniejszy, a jak się zpsują to i nerwy mniejsze

Cytat:
Ciotka... pamiętasz o mnie?
pamietasz, pamietasz, i dlatego między innymi zaczęłam produkcję żeby do wprawy dojść Bo ty tymi kolczykami pieknymi sypiesz,a jam niegodna

Cytat:
A teraz UWAGA! Jaramy się wszyscy razem moim dzieckiem, które dziś pięknie podniosło główkę i radośnie sobie gulgało do książeczki
Tadam...
no prosze jaka gimnastyczka mała, brawo
nasza potomkini jakoś nie lubi jeszcze tej pozycji.
Ale polubi...

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:36   #3753
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Opłaca Ci się tachać wózek na dwór na 15 minut?
Mieszkam w domu i mam tylko 5 schodków do pokonania albo wychodzę na taras. Ale zdecydowanie muszę wydłużyć czas spacerów

Cytat:
Tadam...
Wow mój chyba ciut starszy a tak nie potrafi
Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
Oprócz tego "zwykle herbaty pije w kuflu (0,5l), a wieczorkiem (3-4x w tyg) sobie karmi łykam
Ja też dziś wyjęłam kubek-gigant i sieknęłam sobie 0,5l inki a potem poszłam do sklepu po karmi a tam zonk - skończyło się
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:41   #3754
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
Ja też dziś wyjęłam kubek-gigant i sieknęłam sobie 0,5l inki a potem poszłam do sklepu po karmi a tam zonk - skończyło się
ja sobie w osiedlowym zamówiłam i z tego co wiem, sama je wykupuję

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

czytałam dziś ten artykuł w czasie pokąpielowego karmienia i jakoś mnie dobrze nastroił na przyszłość
Dzielę się:

http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...o_dziala_.html

Stary 2013-02-21, 20:44   #3755
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
taki mały torcik na tyle mam karmiących
Cytat:
Napisane przez paulina_cz Pokaż wiadomość
Przeważnie razem. O tyle dobre, że jak śpią, to mogę coś zrobić a o tyle złe, że jak się budzą to oboje naraz chcą jeść

Dbasz o nasze pociążowe krągłości, nie ma totamto
Wam Kobity dogodzić - jednej za mało drugiej za dużo
Majeczko już piekę drugi torcik:

Cytat:

O jessa ja się jeszcze nie przyłączyłam!
Najlepszego! Spełnienia i takie tam! Mua
Dopiero jak zobaczyłaś torcik Ale lepiej późno niż wcale

Cytat:

Tadam...
Brawo
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:46   #3756
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Po forum chodzą słuchy, że Karmi dobre. Piję drugi dzień, mam zapas w lodówce... zobaczymy co z tego wyniknie
No i generalnie trzeba sporo pić.
Karmi ? w sensie piwo ??? przy karmieniu piersią ??

Cytat:
dużo płynów ponoć. Czytałam dziś na gazeta.pl że nie ma znaczenia "co", ale "ile"

Fakt może coś w tym jest pamiętam że po urodzeniu Adasia to piłam wodę jak oszalała a ostatnio rzeczywiście coraz mniej piję
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:50   #3757
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Karmi ? w sensie piwo ??? przy karmieniu piersią ??
karmi bezalkoholowe jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:50   #3758
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez villemi
kilka dni temu pisalam, ze mamy problem z wodnistymi kupkami
podejrzewalam nietolarencje laktozy i kupilam delicol, od wczoraj podaje Czarusiowi i jest poprawa! byla jedna kupka w nocy, piekna gesta jajeczniczka a wczesniej to prawie sama woda leciala i to przy kazdym pierdku cos mu tam pociekalo, wiec co chwila zmienialam pieluszke
i puszczal smierdzace jajami baczki, a teraz juz nie ma zadnego zapachu
tylko jeszcze go troche wzdecia mecza, ale mam nadzieje ze przejda

Akurat jadłam zupę jak to czytałam

---------
A ja kotleta. Ale nie wzruszyło mnie wcale Chyba lubię czytać o Waszych kupach, w sensie Waszych dzieci oczywiście

mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:52   #3759
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
karmi bezalkoholowe jest
Aaaa nie wiedziałam bo nigdy go nie piłam.

Dobranoc, mój kręgosłup dziś wysiada.

Aaaa i Wszystkiego Naj dla solenizantki
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:54   #3760
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
jczytałam dziś ten artykuł w czasie pokąpielowego karmienia i jakoś mnie dobrze nastroił na przyszłość
Dzielę się:

W sumie się z tym zgadzam. W pewnym momencie poczułam się jakbym robiła krzywdę memu dziecku, bo jej nie usypiam. Ale chyba jak nie płacze tylko sama zasypia to znaczy że wszystko ok i nie potrzebuje tego. Ja chyba nie byłabym w stanie zostawić płaczącego dziecka, bo zawsze mi jej szkoda jak płacze - pewnie kiedyś będzie to wykorzystywać

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Jeszcze raz z całego serca dziękuję Wam Kochane za życzenia
Stary 2013-02-21, 20:55   #3761
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
nooo to się podjarałam tym bardziej ze moj klocek to ledwo ledwo podnosi
Ja ją dzisiaj położyłam bez większej nadziei licząc na ryk po pół minucie a tu szaleństwo takie

Cytat:
godzine?? moja córa max 20minut sama leży i trzeba ją zabawiać i zagadywać
Pierwszy raz jej się zdarzyło. Po półtorej godzinie (taki mały apdejt ) zaczęła wydawać jakieś odgłosy ale nie ten swój zwykły ryk... Dostała smoka, popatrzyła jeszcze 10 minut na karuzelkę i usnęła

Cytat:
dlatego ja się nie szarpię, tylko od razu w cecece i tych innych daiszmanach kupuję koszt mniejszy, a jak się zpsują to i nerwy mniejsze
Pierwszy raz się szarpnęłam i jak widać ostatni.
Ja mam z dajszmanem problem, że mi nóżka waniajet

Cytat:
Bo ty tymi kolczykami pieknymi sypiesz,a jam niegodna
Pitolicie koleżanko
A w ogóle to oświadczyłam tżtowi, że ja się nie mogę twórczo realizować przy dziecku i w weekendy on ma się młodą zajmować a ja se będę szyć, o, taka będę

Cytat:
Wow mój chyba ciut starszy a tak nie potrafi
Któraś tu już pisała, że to się z dnia na dzień tak siup do góry robi i faktycznie. Wczoraj był dziki ryk a dzisiaj wyczynowiec

Cytat:

czytałam dziś ten artykuł w czasie pokąpielowego karmienia i jakoś mnie dobrze nastroił na przyszłość
Dzielę się:

Jutro se lukne, teraz idę na rower.
Wczoraj dzielnie ściągnęłam z niego tonę ciuchów i jeździłam całe 20 minut, dzisiaj zamierzam powtórzyć ten karkołomny wyczyn

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:57   #3762
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
A ja kotleta. Ale nie wzruszyło mnie wcale Chyba lubię czytać o Waszych kupach, w sensie Waszych dzieci oczywiście

Ja w sumie też brzydliwa nie jestem. Jakbym jadła kotleta to pewnie byłoby ok, ale jadłam kartoflankę przecierankę i konsystencja, kolor choć trochę inne to w pewnym momencie zaczęły coś mi przypominać
Stary 2013-02-21, 21:02   #3763
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Dopiero jak zobaczyłaś torcik Ale lepiej późno niż wcale
To był zabieg celowy... miałaś już nie mieć nadziei na więcej życzeń a tu ja, niczym Filip z konopii z kolejną garstką przyjemności

Cytat:
Fakt może coś w tym jest pamiętam że po urodzeniu Adasia to piłam wodę jak oszalała a ostatnio rzeczywiście coraz mniej piję
Ja to samo. Piłam na okrągło a teraz zdecydowanie mniej i narzekam, że mam mniej pokarmu

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:04   #3764
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Moje dziecko po kąpieli i karmieniu od godziny leży cicho w łóżeczku, patrzy na karuzelkę i nic nie robi. Nawet nie miauknie, nie jęknie... dziwa panie, dziwa...

Wypożyczasz go czasem?

O jessa ja się jeszcze nie przyłączyłam!
Najlepszego! Spełnienia i takie tam! Mua

Nie czytać, pisać!

O tym nie wiedziałam, a młoda z tyłu kilka ma... hmm... chyba się przejdę na jakiś kontrol z tymi wątpliwościami.

A na zawsze czy na trochę?
Ja z Rembertowa aczkolwiek obecnie Zacisze

Właśnie dlatego Was zapytałam... i po co mi to było...

A właśnie. Jeszcze Wam się nie wyżalałam na buty! Szarpnęłam się w tym roku na Emu, myśle se będzie na kilka sezonów. D* zbita - przemiękły france. W przyszłym roku se kupię podróby emu z biedry za 30 zeta - pewnie będzie podobny efekt za mniejsze pieniądze

Opłaca Ci się tachać wózek na dwór na 15 minut?

Ciotka... pamiętasz o mnie?

Tadam...
Jakby nie było ta sama strona Wisły
wynoszę się na razie na ok 4 miesiące, potem w zależności od sytuacji albo zostanę tam albo pozostanę w dolnośląskiem, ale w innej lokalizacji. Robię to po pierwsze ze względu na warunki lokalowe, a poza tym jest to dla mnie szansa, żeby nie wracać do pracy od razu po macierzyńskim. zresztą pochlastałabym się chyba gdybym musiała wrócić tam gdzie pracowałam. Ale ponieważ jestem mocno związana z Warszawą, to planuję tu być raz na ok 2 miesiące, więc jeśli zlot się odbędzie w tej części kraju to nie zamierzam go opuścić.

Ale super główkę dźwiga My czytamy codziennie tą książeczkę (z obu stron). Plotę jakieś wierszyki naprędce sklecane na temat każdego obrazka, ale o dziwo młody się przy tym uspokaja. Sam nie chce na razie czytać A w nocy służy mi to za ochraniacz do łóżka żeby smoki nie lądowały za łóżkiem. No i nie chce mi się przywiązywać na noc do łóżeczka, i moje dziecko łapie tą książeczkę od spodu, kładzie sobie na twarz i jest przeszczęśliwe z tego powodu.
Stary 2013-02-21, 21:08   #3765
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To był zabieg celowy... miałaś już nie mieć nadziei na więcej życzeń a tu ja, niczym Filip z konopii z kolejną garstką przyjemności
Ah, te Twoje psychologiczne zabiegi Masz rację już nie byłam przy nadziei

---

Dostałam od tz szczotkę jonizującą. Powiedział, że nie wie co to, ale pewnie mi się przyda Ale naprawdę fajna rzecz, włosy są robią się takie miękkie i gładkie
Stary 2013-02-21, 21:09   #3766
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Tadam...

widze, ze taka lysolinka jak moj Czarus
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:10   #3767
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:

godzine??
moja córa max 20minut sama leży i trzeba ją zabawiać i zagadywać

pamietasz, pamietasz, i dlatego między innymi zaczęłam produkcję żeby do wprawy dojść Bo ty tymi kolczykami pieknymi sypiesz,a jam niegodna

no prosze jaka gimnastyczka mała, brawo
nasza potomkini jakoś nie lubi jeszcze tej pozycji.
Ale polubi...
Może źle kładziesz? mi też się wydawało, że nie lubi, a zainwestowałam w jedną wizytę rehabilitacyjną i okazało się, że jak go dobrze położę to wręcz uwielbia. Okazało się też, że źle nosiłam (i dalej to robię, bo w tej co mi pokazał, to za ciężko), za dużo nosiłam, nie do końca prawidłowo brałam do odbeknięcia - i czekałam na te beki po 20 minut, teraz czekam 2 minuty, no i parę ćwiczeń nam pokazał no i generalnie to było dobrze zainwestowane 80 zeta.
Stary 2013-02-21, 21:13   #3768
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Wam Kobity dogodzić - jednej za mało drugiej za dużo
Majeczko już piekę drugi torcik:

Stary 2013-02-21, 21:13   #3769
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Jakby nie było ta sama strona Wisły
wynoszę się na razie na ok 4 miesiące, potem w zależności od sytuacji albo zostanę tam albo pozostanę w dolnośląskiem, ale w innej lokalizacji. Robię to po pierwsze ze względu na warunki lokalowe, a poza tym jest to dla mnie szansa, żeby nie wracać do pracy od razu po macierzyńskim. zresztą pochlastałabym się chyba gdybym musiała wrócić tam gdzie pracowałam. Ale ponieważ jestem mocno związana z Warszawą, to planuję tu być raz na ok 2 miesiące, więc jeśli zlot się odbędzie w tej części kraju to nie zamierzam go opuścić.
Kochana były dwa ciążowe zloty, gdzie byłaś jak Cię nie było.

Cytat:
Ale super główkę dźwiga My czytamy codziennie tą książeczkę (z obu stron). Plotę jakieś wierszyki naprędce sklecane na temat każdego obrazka, ale o dziwo młody się przy tym uspokaja. Sam nie chce na razie czytać A w nocy służy mi to za ochraniacz do łóżka żeby smoki nie lądowały za łóżkiem. No i nie chce mi się przywiązywać na noc do łóżeczka, i moje dziecko łapie tą książeczkę od spodu, kładzie sobie na twarz i jest przeszczęśliwe z tego powodu.
Ja mojej dzisiaj przywiązałam książeczkę do góry nogami ( bo jej przesuwam te obrazki żeby urozmaicić jej tę szarą codzienność) i jak się skapnęłam to chciałam odwrócić, ale potem stwierdziłam, że jej przecież i tak wszystko jedno czy zebrę widzi normalnie czy do góry nogami, także dzisiaj ma wersję artystyczną
A książeczka u mnie pełni też funkcję ochraniacza, bo zanim ją kupiliśmy to budziła się z nogami za szczebelkami
Stary 2013-02-21, 21:20   #3770
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie się z tym zgadzam. W pewnym momencie poczułam się jakbym robiła krzywdę memu dziecku, bo jej nie usypiam. Ale chyba jak nie płacze tylko sama zasypia to znaczy że wszystko ok i nie potrzebuje tego. Ja chyba nie byłabym w stanie zostawić płaczącego dziecka, bo zawsze mi jej szkoda jak płacze - pewnie kiedyś będzie to wykorzystywać
co Ty! to chodziło o zostawianie płaczącego dziecka, jak zasypia sama i leży spokojnie to ja nie widzę problemu no i tradycyjnie zazdroszczę bo mój tylko przy cycku lub na rączkach baaaaaaaaardzo rzadko sam z siebie zaśnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Może źle kładziesz? mi też się wydawało, że nie lubi, a zainwestowałam w jedną wizytę rehabilitacyjną i okazało się, że jak go dobrze położę to wręcz uwielbia. Okazało się też, że źle nosiłam (i dalej to robię, bo w tej co mi pokazał, to za ciężko), za dużo nosiłam, nie do końca prawidłowo brałam do odbeknięcia - i czekałam na te beki po 20 minut, teraz czekam 2 minuty, no i parę ćwiczeń nam pokazał no i generalnie to było dobrze zainwestowane 80 zeta.
to jak trzeba kłaść i nosić? podziel się tą drogocenną wiedzą
Stary 2013-02-21, 21:26   #3771
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
co Ty! to chodziło o zostawianie płaczącego dziecka, jak zasypia sama i leży spokojnie to ja nie widzę problemu no i tradycyjnie zazdroszczę bo mój tylko przy cycku lub na rączkach baaaaaaaaardzo rzadko sam z siebie zaśnie
Majuś - naprawdę trzymam mocno kciuki, żeby Adaś też zaczął ładnie zasypiać. W ogóle chciałabym żeby wszystkie dzieci ładnie spały. Powiem Wam szczerze, że czasem mam poczucie winy, że moja w miarę ładnie śpi czy potrafi sama się sobą zająć, a niektóre z Was mają tak trudno.
Stary 2013-02-21, 21:28   #3772
paulina_cz
Raczkowanie

Właśnie ja też się chętnie dowiem
paulina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:29   #3773
Sola1
Zakorzenienie

Czarnula - śliczne dzieciaczki
Stary 2013-02-21, 21:37   #3774
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Ja to samo. Piłam na okrągło a teraz zdecydowanie mniej i narzekam, że mam mniej pokarmu
A ja zauważyłam, że to działa też w drugą stronę, tzn. jak miałam dużo pokarmu to mnie ciągle suszyło więc dużo piłam i prawie nie chodziłam siku a teraz nie chce mi się aż tak pić a jak się zmuszam żeby pić więcej to ciągle latam do wc
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:40   #3775
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Majuś - naprawdę trzymam mocno kciuki, żeby Adaś też zaczął ładnie zasypiać. W ogóle chciałabym żeby wszystkie dzieci ładnie spały. Powiem Wam szczerze, że czasem mam poczucie winy, że moja w miarę ładnie śpi czy potrafi sama się sobą zająć, a niektóre z Was mają tak trudno.
taka karma jakoś przeżyję zresztą wcale nie uważam że mam jakoś mega trudno, no lekko nie jest ale widzę postępy z tygodnia na tydzień a może to ja się po prostu przyzwyczajam aa Ty nie mniej wyrzutów sumienia tylko się ciesz
Stary 2013-02-21, 21:51   #3776
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz jej się zdarzyło. Po półtorej godzinie (taki mały apdejt ) zaczęła wydawać jakieś odgłosy ale nie ten swój zwykły ryk... Dostała smoka, popatrzyła jeszcze 10 minut na karuzelkę i usnęła
o matko.. po takim czasie to u mnie były ryk, że głodna

Cytat:
Ja mam z dajszmanem problem, że mi nóżka waniajet
aj nid translejt. Bo nie wiem o co kaman

Cytat:
A w ogóle to oświadczyłam tżtowi, że ja się nie mogę twórczo realizować przy dziecku i w weekendy on ma się młodą zajmować a ja se będę szyć, o, taka będę
brawo Kobiety na traktory, tżeci do dzieci

Cytat:
Któraś tu już pisała, że to się z dnia na dzień tak siup do góry robi i faktycznie. Wczoraj był dziki ryk a dzisiaj wyczynowiec
czyli zostaje nam tylko czekać :czekam:

Cytat:
Jutro se lukne, teraz idę na rower.
Wczoraj dzielnie ściągnęłam z niego tonę ciuchów i jeździłam całe 20 minut, dzisiaj zamierzam powtórzyć ten karkołomny wyczyn
no proszze.... ja se na razie załatwiłam hula hop. Że niby będę kręcić

Cytat:
...ale jadłam kartoflankę przecierankę i konsystencja, kolor choć trochę inne to w pewnym momencie zaczęły coś mi przypominać

Cytat:
no to pić, dziewuszki, pić trzeba

Cytat:
moje dziecko łapie tą książeczkę od spodu, kładzie sobie na twarz i jest przeszczęśliwe z tego powodu.
spryciarz

Cytat:
Dostałam od tz szczotkę jonizującą. Powiedział, że nie wie co to, ale pewnie mi się przyda Ale naprawdę fajna rzecz, włosy są robią się takie miękkie i gładkie
brawa dla tzta Mój z kolei daje mi takie prezenty, że ja nie wiem co to, ale mają mi się przydac

Cytat:
a nie wiem czy źle.. normalnie tak. Na brzuszku
i to sie idzie do zwykłego rehabilitanta? Czy jakiegoś specjalnego?

Cytat:
..mój tylko przy cycku lub na rączkach baaaaaaaaardzo rzadko sam z siebie zaśnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

to jak trzeba kłaść i nosić? podziel się tą drogocenną wiedzą
to samo u nas
no właśnie podziel się

Cytat:
Powiem Wam szczerze, że czasem mam poczucie winy, że moja w miarę ładnie śpi czy potrafi sama się sobą zająć, a niektóre z Was mają tak trudno.
aś ty gupia.. i po co tak? Ciesz się że masz ułożone i zdrowe dzieci i sobie nie wkręcaj głupot.
Ja mam poczucie winy, że mi się mama domem zajmuje, a i tak narzekam na brak czasu. O!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
A ja zauważyłam, że to działa też w drugą stronę, tzn. jak miałam dużo pokarmu to mnie ciągle suszyło więc dużo piłam i prawie nie chodziłam siku a teraz nie chce mi się aż tak pić a jak się zmuszam żeby pić więcej to ciągle latam do wc
a swoją drogą, dotarło dziś do mnie jak się fajnie sika po porodzie... Silnym, konkretnym, jednostajnym strumieniem

tym optymistycznym akcentem oznajmiam iż idę spać. Ulencja jakieś dziwne rzeczy w łóżeczku robi, czyli będzie zaraz pobudka i CycDrive
Siemano (jak się to mawiało drzewiej) i do jutra
A jutro jedziemy w gości i kończymy 2 miesiące

Stary 2013-02-21, 22:00   #3777
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

aj nid translejt. Bo nie wiem o co kaman

"Ja mam z dajszmanem problem, że mi nóżka waniajet "-

Ja chyba kumejszyn - ma problem w sklepie Deichman, bo jej nóżka brzydko pachnie

Cytat:

aś ty gupia.. i po co tak? Ciesz się że masz ułożone i zdrowe dzieci i sobie nie wkręcaj głupot.
Ja mam poczucie winy, że mi się mama domem zajmuje, a i tak narzekam na brak czasu. O!

Cytat:
taka karma jakoś przeżyję zresztą wcale nie uważam że mam jakoś mega trudno, no lekko nie jest ale widzę postępy z tygodnia na tydzień a może to ja się po prostu przyzwyczajam aa Ty nie mniej wyrzutów sumienia tylko się ciesz

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:

brawa dla tzta Mój z kolei daje mi takie prezenty, że ja nie wiem co to, ale mają mi się przydac

Cytat:
a swoją drogą, dotarło dziś do mnie jak się fajnie sika po porodzie... Silnym, konkretnym, jednostajnym strumieniem
Zgadzam sie
Stary 2013-02-21, 22:21   #3778
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:

dziewczyny karmiące cycem - kiedy macie zamiar coś wprowadzić do diety maluchów, tzn mm lub soczki/kaszki/owoce?
Coś ok 5 miesiąca

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość

przyjęłam

Cytat:

My już po spacerze. Odwaliłam dziś fuszerkę, bo tylko 50 minut byłyśmy, ale mnie słońce przygrzało w płaszczu i buty mi przemokły
Mój wytrzymał dzisiaj na balkonie tylko aż całe 8 min

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Witaj

Ja wiem,że może myslicie sobie ,że przyszła,,nowa" mamuska i sie przechwala jakie to ma super grzeczne dziecko,ale ja mówie poważnie mam bardzo grzeczne dziecko,o nawet teraz spała od 9 do 12,zjadła i teraz znowu poszła spać,ona mało płacze-placze wtedy gdy chce spać ,a że ciągle spi, no cóż
Hej nowa mamuśka baciki za takie teksty ( w sensie że masz wyrzutu że masz takie grzeczne dziecko) Dzięki Tobie wierzymy że jest to możliwe także luzik Chociaz ja na swoje też nie narzekam

Cytat:
Napisane przez paulina_cz Pokaż wiadomość

Dziewczyny jam mama grudniowa, co prawda z terminem na styczeń. Wasz wątek czytam od grudnia, bo terminowo jest mi bliższy

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientuje się któraś z Was, czy jeżeli dawałam Małemu kaszkę mleczno-ryżową, a teraz chcę zacząć zamiast niej dawać kleik, to muszę go znowu wprowadzać? Czy od razu dać? I jeśli będę dawałą kukurydziany, a potem chciałabym dać ryżowy, to też muszę wprowadzać?
Yyyy, za trudne pytania zadajesz
Stary 2013-02-21, 22:25   #3779
Sola1
Zakorzenienie

Kalpana - ja uważam, że przed 5 miesiącem to za wcześnie na kaszki. Ale Twoja decyzja.
Stary 2013-02-21, 22:32   #3780
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Wyrwałam się dzisiaj na miasto na ploty z koleżankami Nie było mnie raptem 2 godziny. Wracam a TŻ spaceruje z małym w kuchni przy włączonym okapie. Biedaczek płakał od pół godziny bo chciał cycka Butelki z moim mlekiem nie chciał. I mi się smutno zrobiło i mam wyrzuty sumienia chociaż nie powiem, na plotach było super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości