Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 13:04   #3721
nini_b
Zadomowienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
to mój sie budzi bez alarmu, alarm sie załącza jak dlugo nie ma mojej reakcji
Mój ma tak samo, a dziś obudził się po 3h od karmienia i uśmiechnął się całą buźką na mój widok
Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
doczytałam właśnie - w książeczce zdrowia nawet mam że do roku
A ja w książeczce zdrowia mam wpis ze szpitala, żeby podawać przy karmieniu piersią
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Ja wiem,że może myslicie sobie ,że przyszła,,nowa" mamuska i sie przechwala jakie to ma super grzeczne dziecko,ale ja mówie poważnie mam bardzo grzeczne dziecko,o nawet teraz spała od 9 do 12,zjadła i teraz znowu poszła spać,ona mało płacze-placze wtedy gdy chce spać ,a że ciągle spi, no cóż
Mój tak miał przez pierwsze 7 tyg. swojego życia i wszyscy się dziwili co to za dziecko, a jak mu się odmieniło, tak teraz w dzień nie śpi prawie w ogóle. Może się wyspał na zapas
Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
My już po spacerze. Odwaliłam dziś fuszerkę, bo tylko 50 minut byłyśmy, ale mnie słońce przygrzało w płaszczu i buty mi przemokły
50 min. to "fuszerka"? my dziś byliśmy godzinę bo ładna pogoda i wydawało mi się, że to dość długo, bo z reguły to tak pół godz. a jak bardzo zimno to 15 min.
Cytat:
Napisane przez paulina_cz Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe powitanie

W ramach prezentacji to napisze tylko, że moje dzieci Antek i Pola urodzone 22.12.2012r. przez cc. TP był na 15.01.2013 r., ale wyszło jak wyszło, może nawet lepiej
Witaj
Zastanawiam się, jak można ogarnąć dwóch takich malców
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:06   #3722
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Witam nowa mamusie Bliźniaki - wow, podziwiam
Stary 2013-02-21, 13:07   #3723
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
ja tak miałam po porodzie
mąż mnie w sumie zmusił do relaksowania, napełniając mi raz wannę i mnie tam prawie siłą wpychając a potem fundując mi masaż

a ostatnimi czasy w weekendy zabiera ode mnie Jaśka rano i idzie się z nim bawić a mnie wpycha do sypialni żebym sobie pospała
nie powiem żebym nie skorzystała - ostatnio od 8.30 do 11
Cytat:
kurde może powinnam go bardziej docenić

ostatnio jeszcze w czasie zajmowania się dzieckiem zdążył ogarnąć kuchnię, kibelek i łazienkę, po czym oznajmił "chyba mógłbym być kurą domową"

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

ale, ale bo ja wam chyba nie pisałam - mój mąż przeszedł chrzest bojowy
generalnie przewijać nie lubi i jak nie musi to tego nie robi, a kupkę to omijał z daleka
w zeszły weekend ja przysnęłam i kupka się trafiła ale taka po kolana
ponoć wołał mnie na pomoc ale ja za twardo spałam
zużył mi prawie paczkę chusteczek nawilżanych (ja w takim przypadku lecę pod kran) no ale niech mu będzie - dał radę
zdecydowanie musisz go docenic

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję Wam Kochane za życzenia

Oczywiście stawiam:

eee co tak slabo, o rana czekałam na imprezke, a gdzie torcik????????

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientuje się któraś z Was, czy jeżeli dawałam Małemu kaszkę mleczno-ryżową, a teraz chcę zacząć zamiast niej dawać kleik, to muszę go znowu wprowadzać? Czy od razu dać? I jeśli będę dawałą kukurydziany, a potem chciałabym dać ryżowy, to też muszę wprowadzać?
nie mam pojęcia chociaz jak cos jest nowoscia to lepiej powoli wprowadzac, jak teraz jest ryz, a chcesz kukurydziany to jednak jest cos innego

Cytat:
Jak to przeczytałam to już musiałam się odezwać Normalnie nie wierzę, że takie dzieci istnieją U moich jest na zasadzie najpierw włączam syrenę, potem otwieram oczy

Dziewczyny jam mama grudniowa, co prawda z terminem na styczeń. Wasz wątek czytam od grudnia, bo terminowo jest mi bliższy
Witaj

Cytat:
Każda robi oczywiście jak uważa

Ja dlatego nie używam filtrów na co dzień. Jak jest upał to tylko na twarz i nie za wysoki, a na całe ciało tylko na plaży, zeby się nie poparzyć

A zmarszczki i tak muszą mi się kiedyś zrobić
tez jestem przeciwna wysokim filtrom, moja dermatolozka uwaza podobnie, tzn ta co kiedys do niej chodzilam
do pol roku zero slonca, do roczku troche wiecej ale wiadomo,nie w najgorszych godzinach i delikatny filtr, niewysoki, przeciez opalac dzieci nie bedziemy..., cos na glowe i wio nalepiej filtr mineralny

do roku dawalam wit d, potem na modyfikowanym bioaron baby tzn omega 3 plus wit d ale co jakis czas jak sie przypomnialo, w lato chyba wcale nie dawalam, jednak tego mleka o wiele mniej pije dziecko pozniej, bardziej inne rzeczy je, teraz w zime Tomkowi z racji rzadszych spacerow co drugi dzien daje, przyjdzie wiosna to jeszcze rzadziej

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
mój ma podobny rytm. czyli nie wiadomo jaki ; p jest nieprzewidywalny ; p
u mnie to samo

Cytat:

W ramach prezentacji to napisze tylko, że moje dzieci Antek i Pola urodzone 22.12.2012r. przez cc. TP był na 15.01.2013 r., ale wyszło jak wyszło, może nawet lepiej
podziwiam przy blizniakach multum pracy ktoś Ci w domu pomaga?

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:14   #3724
dzinek
Wtajemniczenie

Sola pomarzyc dobra rzecz

Blizniaki napisz cos wiecej.

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

zaraz odstawiam laktator bo moja cos apetytu dzis nie ma

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:17   #3725
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość

Mój tak miał przez pierwsze 7 tyg. swojego życia i wszyscy się dziwili co to za dziecko, a jak mu się odmieniło, tak teraz w dzień nie śpi prawie w ogóle. Może się wyspał na zapas

50 min. to "fuszerka"? my dziś byliśmy godzinę bo ładna pogoda i wydawało mi się, że to dość długo, bo z reguły to tak pół godz. a jak bardzo zimno to 15 min.

Witaj
Zastanawiam się, jak można ogarnąć dwóch takich malców
Identycznie było z moimi, tyle, że u mnie przez pierwsze 5 tygodni. Sama się nie mogłam nadziwić czym zasłużyłam na takie grzeczne dzieci, które tylko jedzą i śpią O naiwności

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

podziwiam przy blizniakach multum pracy ktoś Ci w domu pomaga?
Przez pierwsze tygodnie pomagał TŻ, najpierw wziął 2 tygodnie opieki, potem tacierzyński a teraz jestem z nimi sama. Czasami wpadnie teściowa albo moja mama, ale to z doskoku raczej i weekendowo, bo one obie jeszcze aktywne zawodowo

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Sola pomarzyc dobra rzecz

Blizniaki napisz cos wiecej.
Co chcesz wiedzieć ? Bo jak sama zacznę pisać to mi elaborat wyjdzie
paulina_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:20   #3726
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

A tak na poważnie, to momentami wcale nie jest kolorowo i właśnie dlatego tu jestem, żeby w takich momentach nie zwariować
To już w ogóle Cię podziwiam

Ja to w ogóle zastanawiam się jak to ogarniasz. Moja mało płacze, ale jak jej się chce jeść to musi dostać natychmiast, czasem jest to poprzedzone jedzeniem swoich rąk, ale to bywa różnie. Jakby taka dwójka zaczęła mi płakać to nie wiedziałabym od którego by zacząć. Albo które najpierw poprzytulać.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

eee co tak slabo, o rana czekałam na imprezke, a gdzie torcik????????
Przepraszam Kochane za zwłokę, ale musiałam najpierw go upiec
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (13,9 KB, 5 załadowań)
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 13:32   #3727
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:

Ja to w ogóle zastanawiam się jak to ogarniasz. Moja mało płacze, ale jak jej się chce jeść to musi dostać natychmiast, czasem jest to poprzedzone jedzeniem swoich rąk, ale to bywa różnie. Jakby taka dwójka zaczęła mi płakać to nie wiedziałabym od którego by zacząć. Albo które najpierw poprzytulać.
I tu jest pies pogrzebany, bo niby powinno być tak, że skoro jest ich dwoje, to powinni być bardziej, że tak powiem, pokorni i czekać na swoją kolejkę a jest chyba na zasadzie rywalizacji. Nie wiem, może im się wydaje, że które będzie głośniejsze, to dostanie jako pierwsze pod tym względem jeszcze ich nie rozgryzłam

A z tym przytulaniem to właśnie jest najgorzej, bo czasami aż serce boli, no fizycznie się nie da. Pocieszam się, że jak TŻ wraca to im rekompensuje Ale fakt faktem, że przy bliźniakach nie da się tych dzieci wypieścić, no po prostu jest to niemożliwe, bo na same podstawowe czynności higieniczne schodzi jednak dwa razy więcej czasu

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Ajjj, i ode mnie też wszystkiego naj
Stary 2013-02-21, 13:56   #3728
villemi
Zadomowienie

kilka dni temu pisalam, ze mamy problem z wodnistymi kupkami
podejrzewalam nietolarencje laktozy i kupilam delicol, od wczoraj podaje Czarusiowi i jest poprawa! byla jedna kupka w nocy, piekna gesta jajeczniczka a wczesniej to prawie sama woda leciala i to przy kazdym pierdku cos mu tam pociekalo, wiec co chwila zmienialam pieluszke
i puszczal smierdzace jajami baczki, a teraz juz nie ma zadnego zapachu
tylko jeszcze go troche wzdecia mecza, ale mam nadzieje ze przejda

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Mój ma tak samo, a dziś obudził się po 3h od karmienia i uśmiechnął się całą buźką na mój widok
moj jak sie budzi rano to tez sie zawsze slodko usmiecha
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:07   #3729
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Jagna, ktoś wrzucił na fb fajny link do recenzji kosmetyków, poczytaj sobie:

http://podwojona-sroka.blogspot.com/p/moje-analizy.html
Fajna ta stronka, właśnie przejrzałam
Stary 2013-02-21, 14:20   #3730
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
A tak na poważnie, to momentami wcale nie jest kolorowo i właśnie dlatego tu jestem, żeby w takich momentach nie zwariować
tez tak tutaj trafiłam

Cytat:
normalnie godzina to minimum ale tak mi już w bucie chlupało...

Cytat:
Przez pierwsze tygodnie pomagał TŻ, najpierw wziął 2 tygodnie opieki, potem tacierzyński a teraz jestem z nimi sama. Czasami wpadnie teściowa albo moja mama, ale to z doskoku raczej i weekendowo, bo one obie jeszcze aktywne zawodowo
dom i dwójka maluchów przez caaały dzień

podziwiam

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

robie Ulce butki na szydełku a mój głupi kot poluje na włóczkę i mi przeszkadza

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 14:30   #3731
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

witam też Antosia i Polę
podziwiam

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez t'ai Pokaż wiadomość
lepiej, lepiej bo jesteś w takim doborowym towarzystwie teraz
:d

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
I tu jest pies pogrzebany, bo niby powinno być tak, że skoro jest ich dwoje, to powinni być bardziej, że tak powiem, pokorni i czekać na swoją kolejkę a jest chyba na zasadzie rywalizacji. Nie wiem, może im się wydaje, że które będzie głośniejsze, to dostanie jako pierwsze pod tym względem jeszcze ich nie rozgryzłam

a jak śpią to obydwoje na raz czy na zmianę?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
podejrzewalam nietolarencje laktozy i kupilam delicol, od wczoraj podaje Czarusiowi i jest poprawa! byla jedna kupka w nocy, piekna gesta jajeczniczka a wczesniej to prawie sama woda leciala i to przy kazdym pierdku cos mu tam pociekalo, wiec co chwila zmienialam pieluszke
cóż za obrazowy opis

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
o tak, tak, koniecznie często bywasz?
kiedyś często, teraz wiadomo jak jest od grudnia nie byłam

ale wiosną na pewno się wybiorę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 15:07   #3732
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat jadłam zupę jak to czytałam

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
cóż za obrazowy opis

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Godzina 16 a jeszcze tak widno, fajnie

A jak Wam smakuje torcik, nie za słodki?
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 15:19   #3733
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Akurat jadłam zupę jak to czytałam
smacznego
Stary 2013-02-21, 15:22   #3734
paulina_cz
Raczkowanie

Cytat:

a jak śpią to obydwoje na raz czy na zmianę?

Przeważnie razem. O tyle dobre, że jak śpią, to mogę coś zrobić a o tyle złe, że jak się budzą to oboje naraz chcą jeść

Cytat:

Dbasz o nasze pociążowe krągłości, nie ma totamto
Stary 2013-02-21, 18:25   #3735
emylka86
Zakorzenienie

jakby mi się tak dwójka darła, że chce jeść, jak z reguły mój jeden się drze! o matko! mój jak chce jeść to nic go nie zainteresuje, ma być teraz i już! ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:38   #3736
villemi
Zadomowienie

jaka tu cisza, czyzby dzieciaczki rozrabialy?
Stary 2013-02-21, 19:41   #3737
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Mój po kąpieli i butli leży w łóżeczku i wymyśla tj. płacze aby go nosić, zaraz pewnie uśnie.

Tak w ogóle Adaś dziś ma 2 miesiące
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2013-02-21 o 19:43
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:46   #3738
Ma_majka
Zakorzenienie

ufff śpi czort chwilowo... ale ma dziś dzień marudy, tylko na rączkach
Stary 2013-02-21, 19:47   #3739
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
dla Adasia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:48   #3740
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
taki mały torcik na tyle mam karmiących
Stary 2013-02-21, 19:49   #3741
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Mój po kąpieli i butli leży w łóżeczku i wymyśla tj. płacze aby go nosić, zaraz pewnie uśnie.

A mój po kąpieli i cycu śpi w łóżeczku i też dziś skończył 2 miesiące
Stary 2013-02-21, 19:49   #3742
Ma_majka
Zakorzenienie

no i po spaniu
Stary 2013-02-21, 19:50   #3743
villemi
Zadomowienie

Cytat:
ufff śpi czort chwilowo... ale ma dziś dzień marudy, tylko na rączkach
a moj o dziwo zasnal od razu po kapieli i to sam!
jestem w szoku, bo ostatnie kilka dni nie chcial spac i zasypial w godz 23-1

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 19:53   #3744
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
dla Adasia
Dziękujemy...

Kurde na poczekalni już są mamy wrześniowo-październikowe pewnie niedługo pojawią się listopadowo-grudniowe, jak ten czas leci...

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
A mój po kąpieli i cycu śpi w łóżeczku i też dziś skończył 2 miesiące
klask i:
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-02-21, 19:55   #3745
happy_eve
Wtajemniczenie

dla naszych 2-miesięczniaków

Mój też już usnął, zaraz chyba do niego dołączę. Jutro od rana czeka mnie sprzątanie, bo przyjeżdża brat z bratową i z mamą

Cytat:
Kurde na poczekalni już są mamy wrześniowo-październikowe pewnie niedługo pojawią się listopadowo-grudniowe, jak ten czas leci...
Chyba się wzruszę jak zobaczę listopadowo-grudniowe 2013
Stary 2013-02-21, 20:06   #3746
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękujemy...

Kurde na poczekalni już są mamy wrześniowo-październikowe pewnie niedługo pojawią się listopadowo-grudniowe, jak ten czas leci...[COLOR="Silver"]
oj tak
brawa dla Adasia!

Sola Sto Lat dla Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
torcik pierwsza klasa

Tai dla Twojego TŻ - zazdraszczam - ja muszę mojego gonić do wszystkiego

wcianam własnie jakies herbatniki Leibniz - tż mi kupił ale powiem Wam, że kicha - z biedry są o niebo lepsze!
i o karmi go poprosiłam
w ogóle tak czytałam co pisałyście i stwierdziłam, że musze więcej pić - teraz za kazdy razem jak robię herbatę to zamiast jednego kubka zalewam dwa - jedna zwykła a druga laktacyjna
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:20   #3747
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny a co jest dobre na laktacje ? Ja mam już spore problemy z mlekiem Adaś może już tylko raz dziennie ssa cyca reszta to mm
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-02-21, 20:22   #3748
dzika_kaka
Zakorzenienie

Moje dziecko po kąpieli i karmieniu od godziny leży cicho w łóżeczku, patrzy na karuzelkę i nic nie robi. Nawet nie miauknie, nie jęknie... dziwa panie, dziwa...

Cytat:
ja tak miałam po porodzie
mąż mnie w sumie zmusił do relaksowania, napełniając mi raz wannę i mnie tam prawie siłą wpychając a potem fundując mi masaż

a ostatnimi czasy w weekendy zabiera ode mnie Jaśka rano i idzie się z nim bawić a mnie wpycha do sypialni żebym sobie pospała
nie powiem żebym nie skorzystała - ostatnio od 8.30 do 11
Wypożyczasz go czasem?

Cytat:
Bardzo dziękuję Wam Kochane za życzenia
O jessa ja się jeszcze nie przyłączyłam!
Najlepszego! Spełnienia i takie tam! Mua

Cytat:
Dziewczyny jam mama grudniowa, co prawda z terminem na styczeń. Wasz wątek czytam od grudnia, bo terminowo jest mi bliższy
Nie czytać, pisać!

Cytat:
Odnośnie wit. D to ja spotkałam tak skrajne opinie przy mm, ze daję swojej raz na kilka dni. Poza tym zimą jak się wychodzi na spacery to chyba ta wit D też się wytwarza w jakiejś mniejszej ilości - no chyba ze dziecko jest tak opatulone, ze twarz tez jest zakryta - tak mi się przynajmniej wydaje
Niby wydawałoby się, że nie zaszkodzi zbyt częste dawanie, ale np. Gabi pisała, ze u jej córci ciemiączko zaczęło się zbyt szybko zrastać, a wit D odpowiada za twardnienie kości. Słyszałam tez ze wit D utrudnia wchłanianie wchłanianie krwiaczków poporodowych na główce. Także to skomplikowany temat
O tym nie wiedziałam, a młoda z tyłu kilka ma... hmm... chyba się przejdę na jakiś kontrol z tymi wątpliwościami.

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Grochów ale na dniach spadam do Wrocławia. w zasadzie miałam jutro ale... nie zdążyłam się spakować. Nie kcem ale muszem
A na zawsze czy na trochę?
Ja z Rembertowa aczkolwiek obecnie Zacisze

Cytat:
Tai - najgorsze są tak skrajne opinie. Ja też bym wolała, żeby ktoś to jasno określił. A jedni lekarze mówią tak, a inni inaczej i można zgłupieć.
Właśnie dlatego Was zapytałam... i po co mi to było...

Cytat:
My już po spacerze. Odwaliłam dziś fuszerkę, bo tylko 50 minut byłyśmy, ale mnie słońce przygrzało w płaszczu i buty mi przemokły
A właśnie. Jeszcze Wam się nie wyżalałam na buty! Szarpnęłam się w tym roku na Emu, myśle se będzie na kilka sezonów. D* zbita - przemiękły france. W przyszłym roku se kupię podróby emu z biedry za 30 zeta - pewnie będzie podobny efekt za mniejsze pieniądze

Cytat:
Opłaca Ci się tachać wózek na dwór na 15 minut?

Cytat:

robie Ulce butki na szydełku a mój głupi kot poluje na włóczkę i mi przeszkadza
Ciotka... pamiętasz o mnie?

A teraz UWAGA! Jaramy się wszyscy razem moim dzieckiem, które dziś pięknie podniosło główkę i radośnie sobie gulgało do książeczki
Tadam...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg up.jpg (39,2 KB, 40 załadowań)

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:24   #3749
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a co jest dobre na laktacje ? Ja mam już spore problemy z mlekiem Adaś może już tylko raz dziennie ssa cyca reszta to mm
Po forum chodzą słuchy, że Karmi dobre. Piję drugi dzień, mam zapas w lodówce... zobaczymy co z tego wyniknie
No i generalnie trzeba sporo pić.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:24   #3750
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
nastal czas kapieli

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
teraz za kazdy razem jak robię herbatę to zamiast jednego kubka zalewam dwa - jedna zwykła a druga laktacyjna
robie tak samo. Oprócz tego "zwykle herbaty pije w kuflu (0,5l), a wieczorkiem (3-4x w tyg) sobie karmi łykam

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości