Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-22, 20:30   #901
whatIthink
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

[/COLOR] no i życzę powodzenia z nadrabianiem, albo prościej polecam odnalezienie skrótu marchewki - i już 3/4 dnia dzisiejszego masz nadrobione
nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hmmm..przykre no ale niestety niektóre mamy tak mają...słabe mięśnie...nacisk dziecia na pęcherz..jest to dyskomfort na pewno..wierze Ci kochana ale wiedz że ten problem jest dośc powszechny..i często powiem szczerze słyszałam o tym..szczerze też powiem ze bardzo bałam się ze mnie też to może spotkac po kilku porodach np..
ale o dziwo jest ok..
tyle ze moje mięśnie wszystkie jakie w organizmie mam przeszły 30letnią gimnastykę artystyczną(pasja)może to miało pozytywny wpływ na tego typu dolegliwości..od znajomych wiem że
raczej w trakcie ciąży nic z tym nie zrobisz...nie ma tak na prawdę na to lekarstwa..ale..możesz kontrolowac regularny cykl oddawania siuśków..czyli jak najczęściej siusiac by ciągle miec pusty pęcherz...
nie przejmuj się tym..to po porodzie pewnie samo zniknie..i zapomnisz o tym szybciutko
wiem, już doczytałam, że nie jestem sama, a przynajmniej kilka też tak ma... nie narzekam ani się za bardzo nie przejmuje... a do łazienki latam bardzo często.

U mnie ok synek się rusza i kopie momentami jak szalony. Postanowiłam trochę poczytać, bo nadchodzi termin oddania książek do biblioteki, dlatego rzadziej tu zaglądałam.
Wyniki posiewu będę miała w poniedziałek, okaże się jakie bakterie się u mnie zalęgły
Teściowie chcą nam zafundować wózek, pół na pół z moimi rodzicami więc z większych wydatków chyba zostanie nam szafa na ciuchy małego i przewijak, choć oczywiście te wszystkie różne gadżety dla mnie i dla dziecka (pieluchy, kosmetyki etc.) też pewnie nas zabolą po kieszeni
czekam na przyjście wiosny, a tu śnieg i śnieg...

odnośnie ćwiczeń na mięśnie Kegla - ja nie ćwiczę, bo dla mnie to nieprzyjemne jest... teraz w ciąży.

06.06.2013 r. - Piotruś

Edytowane przez whatIthink
Czas edycji: 2013-02-22 o 20:33
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:30   #902
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

dobranoc dziewczyny..
idę małego wykąpac i położyc lulu..
psy nakarmic i zośce wody nalac ..jednym słowem obrządek czeka
potem Ja pod prysznic i do wyrka..sama bo tż do północy pewnie w robocie siedziec bedzie

pa

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:30   #903
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja jestem jakaś głupia chyba. Właściewie wszystkich olałam, zawsze z nim jestem. Chyba zacznę znów do koleżanek chodzic,a nie jak łajza siedzę i na niego czekam.
dokladnie tak zrob zapros kolezanke do siebie. maz pewnie ma sporo pracy przy tym kompie, wiec tez nie rob wojny, bo tylko pomaga koledze jesodbijesz sobie po porodzie. Jurek z mezem w domu, a Ty na plotach u kolezanki!

Komiksowa - za wizyte. my tez tak mialysmy, ze w ciagu miesiaca mala podwoila swoja wage dwukrotnie!

Pawie, moze faktycznie mala uciska Ci na przepone i stad problemy z oddychaniem. pogadaj z ginem na wizycie, ale wydaje mi sie, ze to kolejny "urok ciazy"

Ada - szaaaalonaaaa! przeczytalam Twoje dzisiejsze menu i wpadlabym na wyzerke :P karpatka z truskawkami i ta bita smietana...

Mysia - pisalam kiedys, ze te herbatki hipp wszystkie maja w skladzie glukoze. one sa naprawde slodkie. niewazne czy koperkowa czy zurawina czy cokolwiek innego. rodzice placa majatek za taka tube, a to takie rozpuszczalne cos z glukoza, pewnie syf niezly lepiej kupic zwykla herbate koperkowa albo wybrac sie do sklepu zielarskiego czy apteki.

dobra, jetem na 27 stronie...gonie! ten codzienny maraton zaczyna byc wkurzajacy
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:33   #904
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Vil - za pessar! niech trzyma jak najdluzej

Anoxee - mysle, ze fajnie wygladalaby gruba mulina. wtedy te szycia beda widoczne na filcu i doda im to uroku. im bardziej reczne, krzywe itd. tym wiekszy urok. http://filcaki.blogspot.com/2010/07/...u-literki.html

zachorowalam na wyroby tej Pani
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=16174357
urzekly mnie filcowe broszki
http://allegro.pl/kurczaczek-broszka...027241489.html
http://allegro.pl/broszka-filcowa-so...033120084.html

opaski
http://allegro.pl/opaska-gumka-z-fil...044793713.html
http://allegro.pl/opaska-gumka-z-bro...044794161.html
albo taka
http://allegro.pl/opaska-gumka-uniwe...044796000.html

poduszki
http://allegro.pl/adelajda-sowa-podu...040017829.html

ogolnie, muuusze cos odgapic a jak nie wyjdzie to kupie
śliczności

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ja tam na mojego Wiktorka nie narzekam ..żaden z niego urwisek..jest przekochany
to taka nasza mała cieszynka...słodki z nim kazdy dzień ..
a to że czasem popisze po ścianach czy umyje rączki w kibelku to normalny etap w jego rozwoju

z pewnością, każdy etap dziecięcego rozwoju jest przesłodki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Czasem, raczej rzadko
ja ciągle zapominam o Keglu ogólnie męczy mnie jakoś myślenie i staranie się żeby napiąć tę partię mięśniową

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:34   #905
xal
Zakorzenienie

Cytat:
dobra, jetem na 27 stronie...gonie! ten codzienny maraton zaczyna byc wkurzajacy
Zmień ustawienia na 50 postów na stronie, będziesz mieć mniej

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:34   #906
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
śliczności

z pewnością, każdy etap dziecięcego rozwoju jest przesłodki

ja ciągle zapominam o Keglu ogólnie męczy mnie jakoś myślenie i staranie się żeby napiąć tę partię mięśniową
ja zrobię keglowe ćwiczenie z 2-3razy na dzień.. ale to bez sensu w takim wypadku raczej..
jakos nie umiem się spiąc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:38   #907
diabli
Zakorzenienie

Katate - za 31t i przeprowadzke, zazdroszcze, ze masz to juz za soba. jak sobie pomysle...to chyba chce tu zostac

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
a można tak w trakcie aukcji cenę podnieść? ja już bym go olała
mozna dopoki nikt nie licytuje.

Cytat:
i tak byś poszła późno spać, a tak nie będziesz się nudzić
nie. mam mocne postanowienie, ze najpozniej o 1 bede w lozku. streszczam sie, nadrabiam, bo jeszcze chce na allegro wejsc chociaz na chwile. mialam ostatnio kilku dni odwyku hehe.

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kurde dzisiaj znowu ... na dodatek zsiusiałam się w trakcie
Nie dość, że zasmarkana to jeszcze zarzygana i obsikana
na pocieszenie, jak dzisiaj kichnelam to tez troche mi sie siknelo uroki ciazy...

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Używany elektryczny laktator TT za 100zł ... opłaca się?
oplaca, jesli w dobrym stanie i nie zajechany silnik na allegro ostatnio uzywane konczyly sie po 130-150zl (wiekszosc jeszcze na gwarancji albo uzyte tylko kilka razy)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 20:41   #908
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki żeby dziewczyny siedziały w brzuchu jak najdłużej

vil za "koreczek"

wiecie co, stwierdziłam dzisiaj że chodzę jak pingwin!!! też tak macie? jakby mnie ktoś w tyłek kopnął to bym się potoczyła jak kula śnieżna.
niestety tak.. bujam sie na boki..

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
ja ani razu nie rzygałam w ciąży, ale ostatnio mam problem z utrzymaniem moczu jak się zbyt mocno śmieję/ kichnę/ kaszlnę... żenada
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ja zrobię keglowe ćwiczenie z 2-3razy na dzień.. ale to bez sensu w takim wypadku raczej..
jakos nie umiem się spiąc
ja staram się ćwiczyć jak sikam.. nie wiem czy to jest do konca poprawne, ale przynajmniej czuje, że coś ściskam.. Zatrzymuje po prostu..
I zauważyłam, że jak ćwiczę regularnie tj. przy każdym sikaniu to mam mniejsze problemy z popuszczaniem...
Tak czy siak noszę codziennie wkładki, jak byłam chora to nawet podpaski, co by w razie co tam poleciało a nie na spodnie a potem na podłogę..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:42   #909
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Axella, odpusc sobie ten test. 33zl sztuka! to juz lepiej poczekac az skurcze beda na tyle konkretne, ze je poznasz nie ma co szalec i pedzic do szpitala...to naprawde troche trwa
a jak pęknie pęcherz płodowy a jako tako poród się nie zacznie przez powiedzmy kolejne 3 tyg i będzie się tak "na sucho" chodzić a ja np. będę myślała że to zwiększone upławy przy pessarze ?

qrde, wkurzyłam się ... zamówiłam na all małą paczkę Huggiesów newborn za 11,90 bo w rossmanie nie było a nie chcę tachać do szpitala takiej wielkiej paki 42 szt (przepakowałam torbę dziś, dołożyłam parę rzeczy i się ledwie domyka a gdzie reszta ...), do tego dorzuciłam aspirator do noska i filtry ... a koszty przesyłki wzrosły do 20 zł szkoda że nie było takiej informacji wcześniej, drugi raz mi się to zdarza :/

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:45   #910
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
niestety tak.. bujam sie na boki..

ja staram się ćwiczyć jak sikam.. nie wiem czy to jest do konca poprawne, ale przynajmniej czuje, że coś ściskam.. Zatrzymuje po prostu..
I zauważyłam, że jak ćwiczę regularnie tj. przy każdym sikaniu to mam mniejsze problemy z popuszczaniem...
Tak czy siak noszę codziennie wkładki, jak byłam chora to nawet podpaski, co by w razie co tam poleciało a nie na spodnie a potem na podłogę..
z tego co wiem cwiczy sie na pustym pecherzu..

tez popuszczam i strasznie mi z tym zle

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-22, 20:47   #911
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hmm, tylko u mnie to trwało tak 2-3 godziny z przerwami, z różnym nasileniem, i nigdy wcześniej nie miałam podobnych akcji, no i nie miałam wrażenia, że się duszę, tylko, że zaraz się skończę ***ujowe to było ;/
Twój opis przypomina mi to co sie działo z moja kolezanką. Miała takie ataki po 2/3h. też miała wrażenie, że zaraz zawłu dostanie albo sie udusi. Wylądowała w końcu w szpitalu i po wielu badaniach okazało sie ze ma kamienie na woreczku żółciowym i mały jej naciska. Do końca ciązy miała dziete i to ścisłą i przy każdym ataku prpsto do szpitala na kroplówkę. Po porodzie ataki się skończyły.

A ja dziś mam słaby dzień. Co prawda jestem nie wyspana i dużo miałam dzisiaj roboty ale od samego rana brzuch mnie pobolewa. Tż zagonił mnie do łóżka koło 15 ale i tak musiałam wstać i skończyć to co było do zrobienia. Nie wiem czy ja kazda organizowaną przez nas impreze muszę przpłacić bólem brzucha? To samo było po urodzinach Tż a u mnie impreza dopiero w niedziele.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 20:48   #912
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
a jak pęknie pęcherz płodowy a jako tako poród się nie zacznie przez powiedzmy kolejne 3 tyg i będzie się tak "na sucho" chodzić a ja np. będę myślała że to zwiększone upławy przy pessarze ?

qrde, wkurzyłam się ... zamówiłam na all małą paczkę Huggiesów newborn za 11,90 bo w rossmanie nie było a nie chcę tachać do szpitala takiej wielkiej paki 42 szt (przepakowałam torbę dziś, dołożyłam parę rzeczy i się ledwie domyka a gdzie reszta ...), do tego dorzuciłam aspirator do noska i filtry ... a koszty przesyłki wzrosły do 20 zł szkoda że nie było takiej informacji wcześniej, drugi raz mi się to zdarza :/
też sie zastanawiam,co jesli bedzie sie saczyc i saczyc.. to dziecko tak na sucho bedzie?!

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-22, 20:51   #913
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
też sie zastanawiam,co jesli bedzie sie saczyc i saczyc.. to dziecko tak na sucho bedzie?!
Z tego co wiem to jak Ci wody odejdą to do jakiegoś czasu musisz urodzić bo dziecko sie udusi. Ale nie wiem na ile to prawda.

Laura

Stary 2013-02-22, 20:51   #914
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
bidulka, na pocieszenie powiem Ci ze ja jak byłam chora to przy kichaniu potrafiłam sie zsiurać w majtole i musiałam kilka razy się przebierac.. dobrze ze TŻ nie zauważył bo bym chyba się schowała pod kanapę i nie wyszła.. a tam mało miejsca jest..
ooo to nie tylko ja tak kicham myslalam, ze Wy wszystkie cwiczycie miesnie kegla i tylko u mnie takie luzne zaworki hehe.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Wciągnęło nas na maksa ja ślęczę nad literkami do imienia (stwierdziłam, że tak bezpieczniej na początek) a TŻ tworzy orkę - pacynkę pokażę efekt końcowy
czekam na efekty

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
TT jest chyba nawet bardziej polecany niż medela ja myślę o nowej medeli bo więcej niż 250 za laktator nie dam A TT jest droższy...
medela wydaje mi sie taka zabawkowa. jak wiatraczek przenosny ale nie widzialam go w akcji, wiec nie wiem. zastanow sie nad uzywanym. sporo osob sprzedaje je jeszcze z gwarancja sporo znajomych kupilo, bo wracalo do pracy. a jak juz wrocilo to jednak weszlo mm i rezygnowaly z laktatorow. sprzedawaly za grosze wlasciwie nowe. moze wsrod znajomych ktoras ma?

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
bo miałaś od razu podać adres, oni nie będą się bawili w odpisywanie i proszenie
bo ja chcialam z nimi ladnie kontakt nawiazac a nie tak od razu z grubej rury, ze chce probke. poczekam jeszcze, moze jakas Pani zdecyduje sie rozpoczac korespondencje :P z lovela to byl dobry sposob...

Cytat:
Rodzince planowaliśmy powiedzieć jakoś w 13 tc no ale od 8 czy nawet 7 tc musiałam leżeć więc trzeba było powiedzieć dlaczego nie chodzę do pracy
heh, tz wymyslil, ze w swieta rodzinie powiemy...taaa, a wypaplal po jednym dniu. zreszta w grudniu to juz wszyscy widzieliby a rodzince musielismy powiedziec, bo jadac ze skierowaniem do szpitala dzwonilam do szwagierki mojej siostry, ktora tam pracuje...i skoro jej powiedzialam to musialam zadzwonic tez do siostry i mamy zeby dowiedzialy sie ode mnie, a nie od kogos innego.

Cytat:
przeczytałam że 1 dziecko chcesz wsadzić do piwnicy i niech czeka na drugie
Stary 2013-02-22, 20:53   #915
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Z tego co wiem to jak Ci wody odejdą to do jakiegoś czasu musisz urodzić bo dziecko sie udusi. Ale nie wiem na ile to prawda.
no a jak nie odejda tak chlup i juz ?
tylko beda powolutku wyciekac?
bede musiala spytac gina... sie usmieje pewnie

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 20:54   #916
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ps. jakby ktoras slyszala o promocji na jelp/lovele prosze krzyczec. nie udalo mi sie w lidlu kupic. widzialam, ze w realu ma byc, ale juz 3,6kg za 36zl. wolalabym dwa takie opakowania 2kg po 20zl
Chyba ostatnio w tesco widziałam w takiej cenie, ale nie pamiętam

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:55   #917
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

na pocieszenie, jak dzisiaj kichnelam to tez troche mi sie siknelo uroki ciazy...

oplaca, jesli w dobrym stanie i nie zajechany silnik na allegro ostatnio uzywane konczyly sie po 130-150zl (wiekszosc jeszcze na gwarancji albo uzyte tylko kilka razy)
No to widzę, że trochę nas jest .... posikujących

Poczekam do niedzieli na Medelę. Póki co jest za 40 zł
Cytat:

Ja też o tym nie pamiętam, najczęściej przypomina mi o tym Marchewka pisząc żebyśmy ćwiczyły

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-02-22 o 21:00
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 20:56   #918
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
no a jak nie odejda tak chlup i juz ?
tylko beda powolutku wyciekac?
bede musiala spytac gina... sie usmieje pewnie
Położona ostatnio na SR mówiła, że jak wody chlupną i będą przezroczyste/lekko różowe to do 6h trzeba się stawić w szpitalu, jeśli będą zółte/zielone to do 2h; jeśli wody będą się sączyć i przesiąknie nam z 4-5 wkładek to do szpitala jak najszybciej.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-22, 20:57   #919
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
powiem Wam dzisiaj byłam u mojej przyjaciółki (rodziła w październiku)
laska z niej już prawie nie widać ciąży, krecha na brzuchu jak była tak jest:P i mała pije herbatki koperkowe i ja patrzę na skłąd herbatki hipp a tam na pierwszym miejscu glukoza dobrze, ze mala tez chetnie wode pije ale stwierdzilysmy, ze to masakra i mala bedzie pila teraz taka http://allegro.pl/herbatka-koperkowa...978001643.html

a ja sie dowiem cyz mozna od pierwszego miesiąca taką zwykłą
Zwykłą? Tzn. zwykłą, czarną herbatę? Nigdy się nie orientowałam, ale jestem pewna, że nie. Przecież to ma kupę kofeiny.

Cytat:

dzieki za ta historie...
jestem teraz taaaaaaaaaaaka spokojna
Buhahaha

Cytat:
Anoxee - fajna akcja, tatus dowiaduje sie o ciazy przed mamusia
Śmieszna sprawa.

Cytat:
nie ma jeszcze jako tako relacji. są tylko wcześniejsze wiadomości że wylądowała w szpitalu z wysokim ciśnieniem i białkiem w moczu, podejrzeniem początku zatrucia ciążowego, a po dwóch dniach taka wiadomość:
"WITAJCIE DZIEWCZYNY!

jestem siostrą Ptaszyska

Agnieszka urodziła Natalkę dziś rano. Niunia waży 1190 g i ma 40 cm.
Jest w inkubatorze.
Trzymajcie kciuki za Agnieszkę, aby szybko wróciła do zdrowia bo niestety trochę problemów ją dopadło. Proszę trzymajcie kciuki również za Natalkę by szybko rosła i żeby jak najszybciej mogła być ze swoją mamusią.

Pozdrawiam Was wszystkie
Ula
siostra bliźniaczka Ptaszyska"

śledzę temat bo jestem ciekawa co i jak.
Jejciu, jakie maleństwo... 3mam kciuki za mamusię i dzidziusia, żeby wszystko było w porządku.

Cytat:
troszkę ponadrabiałam

widziałam, że wspominałyście testowanie, więc i ja piszę jak to wyglądało u nas:
od stycznia 2012 wykonałam kilka testów ciążowych i ciągłe wyniki negatywne już mnie dobijały... najgorsze było, jak Tż z naddzieją w oczach pytał: "i co, i co??"
okres miałam 02.08, kolejny długo nie przychodził, ale testu nie robiłam bo jak już mówiłam miałam tego dosyć. Mam bardzo długie cykle i nieregularnie mięsiączkowałam więc nie bałam pod uwagę, że mogę być w ciąży.. dodatkowo pod koniec września zaczął mnie boleć brzuch i pojawiały mi się krostki na twarzy-byłam pewna że @ się zbliża...
3 października, wstaliśmy jak zwykle o 6 rano żeby zbierać się do pracy. Tż zaczął nalegać żebym zrobiła test, bez przekonania, półprzytomna uległam jego gadaniu...
tak dla świętego spokoju, a w głowie latały myśli że znowu nadzieja pryśnie...
No i za chwilkę zaczęłam się drzeć "DWIE KRRESECZKI"
Tż zestresowany, mało się nie przewrócił mówi:
"ten test już długo leży, pewnie jest przeterminowany, polecę po drugi"
drugi test też pokazał dwie kreseczki
po godzinie 13 byliśmy już razem u ginekologa i oglądaliśmy na USG bijące serduszko nigdy nie zapomnę tego uczucia
małe ze schodów nie spadłam, wychodząc od gina. Tż również był wniebowzięty
pojechaliśmy na pyszny obiadek żeby to uczcić
Pięknie. Najbardziej z całej opowieści podoba mi się obiadek.

Justi, w Carrefourze płatki Lion jakoś za 7,50zł

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-22, 20:59   #920
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Położona ostatnio na SR mówiła, że jak wody chlupną i będą przezroczyste/lekko różowe to do 6h trzeba się stawić w szpitalu, jeśli będą zółte/zielone to do 2h; jeśli wody będą się sączyć i przesiąknie nam z 4-5 wkładek to do szpitala jak najszybciej.

ooo,dziękuję !!
tylko jak zauwazyc przeciakanie wkladek jak sie popuszcza
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Zwykłą? Tzn. zwykłą, czarną herbatę? Nigdy się nie orientowałam, ale jestem pewna, że nie. Przecież to ma kupę kofeiny.

Buhahaha

Śmieszna sprawa.

Jejciu, jakie maleństwo... 3mam kciuki za mamusię i dzidziusia, żeby wszystko było w porządku.

Pięknie. Najbardziej z całej opowieści podoba mi się obiadek.

nie smiej się :P
płatki lion ale i tak jak dla mnie za drogie, wpyliłam w dwa dni..średni interes

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-22, 21:00   #921
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
tak!
a jeszcze w plaszczu zimowym to juz w ogole niezdara ostatnia.. kiwam sie..tocze,nie wiem jak to nazwac
ja wiem wanka wstanka

Cytat:
nie ma jeszcze jako tako relacji. są tylko wcześniejsze wiadomości że wylądowała w szpitalu z wysokim ciśnieniem i białkiem w moczu, podejrzeniem początku zatrucia ciążowego, a po dwóch dniach taka wiadomość:

dzieki no to faktycznie sporo stresu ja dopadlo. wyczytalam, ze mala wazy 1190, malenstwo. pewnie sporo czasu bedzie sie w tym inkubatorze grzala oby wszystko bylo ok. ja chyba najbardziej teraz tego sie boje, zeby nie zaczac rodzic przed 2kg malej. wczesniej moja "skala" bylo to moje 1400gramow, teraz juz marzy mi sie 2000. oby sie spelnilo chyba bardziej mi to glowe zaprzata niz sam porod...

Cytat:
tak się właśnie zainteresowałam ile trwała najdłużej ciąża u kobiety - i wychodzi na to że jakaś babka była w ciąży 375 dni
hehe niezle, chcialam napisac "jak u slonia", ale sprawdzilam i slon jednak ma trudniej
Ciąża trwa 614 - 688 dni (ok. 21 m-cy)
Stary 2013-02-22, 21:01   #922
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ale cicho bądź, właśnie wpierdzielam lody kamelowo-waniliowe

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-22, 21:02   #923
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba chodziło o to, że nie jakąś specjalną dla dzieci z hipp np tylko zwykłą koperkową z vitaxa

Laura

Stary 2013-02-22, 21:02   #924
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
ooo,dziękuję !!
tylko jak zauwazyc przeciakanie wkladek jak sie popuszcza
Jak nie zapomnę to zapytam za tydzień

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-22, 21:04   #925
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
nie smiej się :P
płatki lion ale i tak jak dla mnie za drogie, wpyliłam w dwa dni..średni interes
Mi one jakoś nie smakują. Kupiliśmy z Tż żeby spróbować i dla mnie za słodkie. Ja tam uwielbiam cookie crips i tylko takie jem. Ale ja żadnych płatków innej firmy nie lubię.

Laura

Stary 2013-02-22, 21:04   #926
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja wiem wanka wstanka

dzieki no to faktycznie sporo stresu ja dopadlo. wyczytalam, ze mala wazy 1190, malenstwo. pewnie sporo czasu bedzie sie w tym inkubatorze grzala oby wszystko bylo ok. ja chyba najbardziej teraz tego sie boje, zeby nie zaczac rodzic przed 2kg malej. wczesniej moja "skala" bylo to moje 1400gramow, teraz juz marzy mi sie 2000. oby sie spelnilo chyba bardziej mi to glowe zaprzata niz sam porod...

hehe niezle, chcialam napisac "jak u slonia", ale sprawdzilam i slon jednak ma trudniej
Ciąża trwa 614 - 688 dni (ok. 21 m-cy)
dokąłdnie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Jak nie zapomnę to zapytam za tydzień
też będę musiała sie dowiedzieć..
póki co czas wrzucić na luzik, zjeść coś i sie nie stresowac

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-22, 21:04   #927
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
"WITAJCIE DZIEWCZYNY!

jestem siostrą Ptaszyska

Agnieszka urodziła Natalkę dziś rano. Niunia waży 1190 g i ma 40 cm.
Jest w inkubatorze.
Trzymajcie kciuki za Agnieszkę, aby szybko wróciła do zdrowia bo niestety trochę problemów ją dopadło. Proszę trzymajcie kciuki również za Natalkę by szybko rosła i żeby jak najszybciej mogła być ze swoją mamusią.

Pozdrawiam Was wszystkie
Ula
siostra bliźniaczka Ptaszyska"

Jakie maleństwo
Oby wszystko było z nimi w porządku

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-22, 21:05   #928
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Mi one jakoś nie smakują. Kupiliśmy z Tż żeby spróbować i dla mnie za słodkie. Ja tam uwielbiam cookie crips i tylko takie jem. Ale ja żadnych płatków innej firmy nie lubię.
ja mam jazdy na jakieś, cos mi posmakuje to jem z miesiac non stop,potem inne..
uwieeelbiam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-22, 21:06   #929
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z płatków lubię najbardziej cini minis

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-02-22, 21:07   #930
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Axella ale chyba aż tak nie popuszczasz poznasz na bank

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości