|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
U mnie ok synek się rusza i kopie momentami jak szalony. Postanowiłam trochę poczytać, bo nadchodzi termin oddania książek do biblioteki, dlatego rzadziej tu zaglądałam. Wyniki posiewu będę miała w poniedziałek, okaże się jakie bakterie się u mnie zalęgły Teściowie chcą nam zafundować wózek, pół na pół z moimi rodzicami czekam na przyjście wiosny, a tu śnieg i śnieg... ![]() odnośnie ćwiczeń na mięśnie Kegla - ja nie ćwiczę, bo dla mnie to nieprzyjemne jest... teraz w ciąży.
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-02-22 o 21:33 |
||
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
dobranoc dziewczyny..
idę małego wykąpac i położyc lulu.. psy nakarmic i zośce wody nalac ..jednym słowem obrządek czeka ![]() potem Ja pod prysznic i do wyrka..sama bo tż do północy pewnie w robocie siedziec bedzie ![]() |
|
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapros kolezanke do siebie. maz pewnie ma sporo pracy przy tym kompie, wiec tez nie rob wojny, bo tylko pomaga koledze jesodbijesz sobie po porodzie. Jurek z mezem w domu, a Ty na plotach u kolezanki! ![]() Komiksowa - za wizyte. my tez tak mialysmy, ze w ciagu miesiaca mala podwoila swoja wage dwukrotnie! Pawie, moze faktycznie mala uciska Ci na przepone i stad problemy z oddychaniem. pogadaj z ginem na wizycie, ale wydaje mi sie, ze to kolejny "urok ciazy" ![]() Ada - szaaaalonaaaa! przeczytalam Twoje dzisiejsze menu i wpadlabym na wyzerke :P karpatka z truskawkami Mysia - pisalam kiedys, ze te herbatki hipp wszystkie maja w skladzie glukoze. one sa naprawde slodkie. niewazne czy koperkowa czy zurawina czy cokolwiek innego. rodzice placa majatek za taka tube, a to takie rozpuszczalne cos z glukoza, pewnie syf niezly lepiej kupic zwykla herbate koperkowa albo wybrac sie do sklepu zielarskiego czy apteki.dobra, jetem na 27 stronie...gonie! ten codzienny maraton zaczyna byc wkurzajacy
|
|
|
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z pewnością, każdy etap dziecięcego rozwoju jest przesłodki ![]() ja ciągle zapominam o Keglu ogólnie męczy mnie jakoś myślenie i staranie się żeby napiąć tę partię mięśniową
|
||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakos nie umiem się spiąc
|
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Katate - za 31t
i przeprowadzke, zazdroszcze, ze masz to juz za soba. jak sobie pomysle...to chyba chce tu zostac ![]() mozna dopoki nikt nie licytuje. Cytat:
oplaca, jesli w dobrym stanie i nie zajechany silnik na allegro ostatnio uzywane konczyly sie po 130-150zl (wiekszosc jeszcze na gwarancji albo uzyte tylko kilka razy)
|
|
|
|
|
#908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I zauważyłam, że jak ćwiczę regularnie tj. przy każdym sikaniu to mam mniejsze problemy z popuszczaniem... Tak czy siak noszę codziennie wkładki, jak byłam chora to nawet podpaski, co by w razie co tam poleciało a nie na spodnie a potem na podłogę.. |
|||
|
|
|
#909 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() qrde, wkurzyłam się ... zamówiłam na all małą paczkę Huggiesów newborn za 11,90 bo w rossmanie nie było a nie chcę tachać do szpitala takiej wielkiej paki 42 szt (przepakowałam torbę dziś, dołożyłam parę rzeczy i się ledwie domyka a gdzie reszta ...), do tego dorzuciłam aspirator do noska i filtry ... a koszty przesyłki wzrosły do 20 zł |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez popuszczam i strasznie mi z tym zle
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś mam słaby dzień. Co prawda jestem nie wyspana i dużo miałam dzisiaj roboty ale od samego rana brzuch mnie pobolewa. Tż zagonił mnie do łóżka koło 15 ale i tak musiałam wstać i skończyć to co było do zrobienia. Nie wiem czy ja kazda organizowaną przez nas impreze muszę przpłacić bólem brzucha? To samo było po urodzinach Tż a u mnie impreza dopiero w niedziele.
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to jak Ci wody odejdą to do jakiegoś czasu musisz urodzić bo dziecko sie udusi. Ale nie wiem na ile to prawda.
|
#914 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie widzialam go w akcji, wiec nie wiem. zastanow sie nad uzywanym. sporo osob sprzedaje je jeszcze z gwarancja sporo znajomych kupilo, bo wracalo do pracy. a jak juz wrocilo to jednak weszlo mm i rezygnowaly z laktatorow. sprzedawaly za grosze wlasciwie nowe. moze wsrod znajomych ktoras ma?Cytat:
Cytat:
a rodzince musielismy powiedziec, bo jadac ze skierowaniem do szpitala dzwonilam do szwagierki mojej siostry, ktora tam pracuje...i skoro jej powiedzialam to musialam zadzwonic tez do siostry i mamy zeby dowiedzialy sie ode mnie, a nie od kogos innego.Cytat:
|
||||||
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko beda powolutku wyciekac? bede musiala spytac gina... sie usmieje pewnie
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#917 | ||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Poczekam do niedzieli na Medelę. Póki co jest za 40 zł ![]() Cytat:
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-02-22 o 22:00 |
||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Położona ostatnio na SR mówiła, że jak wody chlupną i będą przezroczyste/lekko różowe to do 6h trzeba się stawić w szpitalu, jeśli będą zółte/zielone to do 2h; jeśli wody będą się sączyć i przesiąknie nam z 4-5 wkładek to do szpitala jak najszybciej.
|
|
|
|
#919 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buhahaha Śmieszna sprawa. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Najbardziej z całej opowieści podoba mi się obiadek. Justi, w Carrefourze płatki Lion jakoś za 7,50zł
|
|||
|
|
|
#920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo,dziękuję !! tylko jak zauwazyc przeciakanie wkladek jak sie popuszcza ![]() Cytat:
płatki lion ale i tak jak dla mnie za drogie, wpyliłam w dwa dni..średni interes
|
||
|
|
|
#921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki oby wszystko bylo ok. ja chyba najbardziej teraz tego sie boje, zeby nie zaczac rodzic przed 2kg malej. wczesniej moja "skala" bylo to moje 1400gramow, teraz juz marzy mi sie 2000. oby sie spelnilo chyba bardziej mi to glowe zaprzata niz sam porod...Cytat:
Ciąża trwa 614 - 688 dni (ok. 21 m-cy) |
|||
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
ale cicho bądź, właśnie wpierdzielam lody kamelowo-waniliowe
|
|
|
|
#923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Mi one jakoś nie smakują. Kupiliśmy z Tż żeby spróbować i dla mnie za słodkie. Ja tam uwielbiam cookie crips i tylko takie jem. Ale ja żadnych płatków innej firmy nie lubię.
|
#926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokąłdnie ![]() też będę musiała sie dowiedzieć.. póki co czas wrzucić na luzik, zjeść coś i sie nie stresowac
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oby wszystko było z nimi w porządku
|
|
|
|
|
#928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwieeelbiam
|
|
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

za wizyte. my tez tak mialysmy, ze w ciagu miesiaca mala podwoila swoja wage dwukrotnie!

... na dodatek zsiusiałam się w trakcie 

Ślub 27. X. 2012

ja myślę o nowej medeli bo więcej niż 250 za laktator nie dam 

dokąłdnie