|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
|
14 | 24,56% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
|
1 | 1,75% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
|
8 | 14,04% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
1 | 1,75% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
|
12 | 21,05% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
4 | 7,02% |
| Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
|
2 | 3,51% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() Lonely nawet nie myśl o tej chuście, na all kosztuje 50zł, ja bym do tego dziecka nie włożyła polecam stronkę: http://www.nosmydzieci.org.pl/ |
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
kusi mnie wykupienie abonamentu, by poczytac o nich wiecej.Ash - za deserek no i nie zlosc sie na meza ciche zajecia indywidualne to niezla opcja! chyba musze kupic duuuuzo filcu Sharp - |
|
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
brawo
my dzisiaj zaczynamy 29tydzień ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
swoją "Amazonię" kupiłam na all za niecałe 200zł (już z przesyłką) ![]() patrzyłam też na używki, ale wolałam nóweczkę dla Synusia
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-02-25 o 20:04 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale czy z chustami nie jest jak z tymi liśmi malin?? moim zdaniem można znaleźć jakośćiowo super hiper chustę w normalnym sklepie ale nie nazwanej chustą dla dzieci 10 razy taniej a jakościowo mieć to samo. Przecież nie podrze się/nie rozwali jak będziecie mieć w niej malucha jeśli będzie "zwykłą" chustą. możecie mnie zlinczować ale jak dla mnie to kolejny marketingowy myk ![]() nie mówię o chustach-szalikach za 5pln w pepco,żeby nie było
Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-02-25 o 20:06 |
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pawie - super, ze udalo sie sprzedac dzialke! kasa jest, mozna szalec ![]() aaa jesli ktoras chce laktator, to sasiadka mowila, ze ma do sprzedania avent reczny, chyba za 20zl
|
|
|
|
|
#2138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znaczy się bardziej mego męża... ja nie powinnam tego wdychać w ogóle. czasem zajrzę do domku, sprawdzę jak tam leci robota. ale muszę uważać na te wszystkie opary, choćby ich nie było czuć. szkoda, że nie mogę pomóc...Cytat:
Jenny, może wkleisz to gdzieś w post z pierwszej strony, żeby dziewczyny miały linka - ćwiczenia z piłką dla ciężarnych czy jakoś tak to nazwać, no nie wiem... ja wczoraj świętowałam gratuluję i zdrówko ziółkami piję za was!
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam od kuzynki Tż co takiego http://www. mamuka. pl/kangalu-sztruks-pomaranczowy-roz-xl.html ale raczej nie będę używać.
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-02-25 o 20:09 |
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślałam o którejś z tych: http://www.natibaby.pl/category/chus...ng/price/asc/0 |
|
|
|
|
#2141 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się wystraszyłam ... poszłam siku, a potem na papierze miałam odrobinę śluzu podbarwionego jakby krwią :| tak się przeraziłam że aż się telepałam z nerwów. ale teraz od godziny nic, może nic się nie dzieje. przestraszyłam się, bo czytałam że często tak się dzieje przy mocnym skracaniu się/rozwieraniu szyjki, a ja mimo pessara ciągle czuje tam ukłucia i lekkie bóle .... oby się nie powtórzyło
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
jestem!!!!!!! byłam dzielna , godzine mnie meczył ale dowiedzialam sie istotnej rzeczy ze biala pruchnica jest gorsza od czarnej i tak wlasnie stalo sie z moim zebem , ktory wyglada pieknie bialutki , śliczniutki a od srodka pruchnica go zjadala i niestety leczenie kanalowe, znieczulenie dostalam dla dzieci - bez adrenaliny - jescze troszke czuje, przy czyszczeniu kanalow - jak dopychal ostatnie milimetry to juz bolalo ale dalam rade!!! jutro na 11 czyszcenie i wypelnienie kanalow a pojutrze juz wypelnienie i 400 zl z portwela ale przynajniej nie boli
![]() poczytalam was troszke i co do kolorów!!!!! to zapamietalam czerwony hehehe i zastosuje sie ale reszte juz nie pamietam hihihi
|
#2143 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i o d.u.p.i.e maryny tez... o samej ciazy gadac w kolko - jakos tego nie widze.Cytat:
daj znac czy tardyferon dal rade, bo u mnie zupelnie sie nie spisal. teraz mam kolejny preparat.ide robic kolacje - ciag dalszy nadrabiania za chwile ![]() Hump - u nich chyba sytuacja finansowa ciezka, wiec pewnie dlatego chce wrocic do pracy. to chyba bedzie po 8 tyg.? nie dopytywalam, wiem, ze jej maz pracuje na nocki, w dzien siedzi z mlodym. 1/4 etatu to 2godz. dziennie. mowila, ze na 2-3 godz. wraca. mysle, ze musi miec powod ![]() Happy - jak wyzej, na 1/4
|
||
|
|
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to masz przeżycia ![]() Cytat:
dzielna
|
||
|
|
|
#2145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak moim zdaniem, jeśli ktoś zamierza swojego dzieciaczka nosić w chuście, to musi być ona wykonana z dobrej jakości materiałów, bardzo wytrzymałych, szczególnie jeśli zamierzamy nosić w przyszłości starszaka a wiadomo- to kosztuje. Oczywiście za markę też się płaci (ale to jak ze wszystkim , z wózkami jest tak samo)na mojej chuście uwiesił się TŻ na drążku i się bujał tak jak na huśtawce (niby w ramach próby, ale raczej popisu przed szwagrami ![]() i wytrzymała jego 85kg hehe bez żadnego uszczerbku,na tańszych chustach nie radziłabym próbować tego sposobu ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
Moja jest z 100% bawełny |
||
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam od dzisiejszego ranka
![]() Cytat:
Wizyta dopisana ![]() Śliczny brzuś Gdzie Ty widzisz wieloryba No i gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2149 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie tak
![]() vil- oby to była tylko jednorazowa "akcja" no stress
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2150 |
|
Rozeznanie
|
A ja będę odmieńcem i powiem, że nie chcę chusty - boje się, że ja niezdarna manualnie bym tak zawiązała czy coś że by mi maluch wyleciał
mam stos papierów przed sobą do wypełnienia, jeśli ktoś w temacie to zrozumie mój ból - niewypełniana przez ostatnie 3mce księga HACAP do restauracji pewnie durne pytanie, ale dziś się zaczęłam zastanawiać, co lub czy w ogóle coś kładzie się do gondoli żeby dziecku było wygodnie? I żeby się latem nie pociło w tym 'czymś' |
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki rozmiar wzięłaś? i ile macie wzrostu z małżem?
|
|
|
|
|
#2152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wiedziałam że można na Was liczyćspodobał mi się kolor tej chusty, te turkusowe i brązowe paseczki ![]() ale tak myślałam, że to jakiś szajs ![]() no to ![]() Cytat:
od tej chusty zależy bezpieczeństwo maluszka.. ważny jest materiał, elastyczność, sposób tkania.. to wszystko decyduje o tym jak dzieciątko później jest ułożone w chuścianym nosidełku dlatego nie chcę kupić bubla |
||||
|
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale bardziej dlatego, że i tak bym jej na pewno nie używała - na spacer czy do sklepu wolę wózek (jak na szybkie wyjście to chociażby z fotelikiem wpiętym żeby mniej miejsca zajmował), a po domu tym bardziej - do sprzątania czy gotowania to sobie nie wyobrażam z dzieckiem u boku i wolę je gdzieś niedaleko położyć i mieć na oku
|
|
|
|
|
#2154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale w sumie dobrze chyba jednak mieć go w razie czego spakowanym w szpitalu, bo mój Tż i tak pewnie nie kupi u nas na miejscu takiego jak będę chciała w normalnej cenie. Więc może też tak zrobię, że kupię i jak się nie przyda to odsprzedam... dzięki
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
nie w prywatnym gabinecie
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2156 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Już coraz bliżej ![]() Sto lat! Sto lat! Wszystkiego najlepszego! |
|||
|
|
|
#2157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
projekt zaraz dodam w klubie a jakie podobają Ci się projekty? my chcieliśmy nowoczesny, ale nie jakiś mega z kosmosu, za projektem to rozglądaliśmy się kilka dobrych miesięcy i zawsze w którymś coś nie pasowało.... na szczęście wybraliśmy i problem z głowy ![]() Przed urodzeniem, nie ma szans.. nie chce tak w pogoni wszystkiego wykańczać skupiam się na porodzie niby wizje wszystkiego co i jak ma wyglądać mniej więcej znamy, ale tak planujemy na jesień się wprowadzić, Nelka akurat będzie miała już kilka miesięcy. To też jest dobre, bo akurat jak się urodzi to przychodnie/lekarzy/szpital mam na miejscu a tak to musiałabym dojeżdżać
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja kolorow nie ogarne Cytat:
w aptekach roznie, mozna go spotkac i za 60zl, ale za 40 tez. na all teraz zerkam i mozna kupic nawet za 31-34zl juz z przesylka http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-dluga-data-waznosci-i3054904805.html http://allegro.pl/centrum-materna-dha-30-30-ciaza-femibion-apteka-i3024090377.html ale nie kupowalam jeszcze na aukcji w kazdym razie tak 40zl placilam do tej pory...ale skladowo wypada duzo lepiej.tz tez babka powiedziala, ze te z dha to wszystkie kolo 50zl kosztuja i zaproponowala femibion, ale po analizie skladu czuje sie oszukana Cytat:
z tych 3 mnie na zywo najbardziej podobala sie 3, ale 1 tez super, tylko nie pamietam czy do niej byl ochraniacz, czy tylko zwykly bialy. z jakiegos powodu ja odrzucilam moze wydala mi sie za malo dziewczeca/dziecieca? albo tz krecil nosem? nie wiem, to bylo dawno ![]() Veronic - jesli rada dziewczyn sie zgodzi moge Ci moj dostep do klubu odstapic, bo bylam tam do tej pory 2 razy...przyznam sie bez bicia, nie przeczytalam nic forum tak mnie pochlania, ze juz czasu na priv brak bylo mi baaardzo milo jak dostalam zaproszenie, ale skoro z niego nie korzystam, to moze lepiej zebys Ty sie nie smucila :Pwedlug mnie czerwony to juz naprawde wazne informacje: kolejna wizyta, wyladowalam w szpitalu, RODZE a to, ze do porodu kupilam majtki to chyba srednio...
|
||||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwa ja jeszcze nie wiem co tam położę, zobaczy się co wózek będzie miał na dnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

no i nie zlosc sie na meza

Ślub 27. X. 2012

znaczy się bardziej mego męża... ja nie powinnam tego wdychać w ogóle. czasem zajrzę do domku, sprawdzę jak tam leci robota. ale muszę uważać na te wszystkie opary, choćby ich nie było czuć. szkoda, że nie mogę pomóc...

poprosze medal z okazji bycia największym wielorybcem
wiedziałam że można na Was liczyć