Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-24, 21:54   #1651
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a to mnie małżo ogląda

co Ty gadasz

Załącznik 5130730
świetne to zdjęcie!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
a jaki mmasz teraz kremik ? jaki miałaś ?
miałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...delowanie.html
smarowałam nim od początku ciaży, ale tak czy siak się rozstępy na cycach pojawiły.. może też nie smarowałam jakoś strasznie regularnie nie wiem..

teraz mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...armiacych.html
trochę dziwnie dla mnie pachnie... tzn tak prawie w ogole
cudów się nei spodziewaj, rozstępy mi nie znikły, ale mam wrażenie, że zrobiły się bledsze..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:58   #1652
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Ja dostanę od szwagierki spódniczkę ciążową jeansową.
mialam jeansowa ciazowe, ale tylko na poczatkowy odstajacy brzuch pozniej juz mnie jeans w biodrach nie puscil, ale to chyba jakas eska byla. hehe. teraz smigam w spodniach, ale spodnice bardzo lubilam. niedawno znajoma do mnie napisala, zebym jej przypadkiem nie sprzedawala, bo ona chetnie pozyczy jak juz bedzie miala w brzuszku fasolke wiec musiala sie niezle prezentowac

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
I moja dupa wygra konkurs na największego arbuza w Polsce
arbuzy sa soooczyyyysteeee! zero tluszczu gladkie bez cellulitu.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj mąż poszedł do piwnicy poszukać ile nam białej farby zostało i ... ktoś nam się włamał do piwnicy. Wkur*** jak 150 wrócił. Niby 10 mieszkań a wpuszczają na domofonie wszystkich co dzwonią. Nie wiadomo kiedy, kto i po co. Kłódkę mamy z atestem to poszli na zmęczenie materiału i wyłamali zawias na którym wisiała. I co? I nic nie zginęło. Fakt, w piwnicy są prawie same pudła, ale też opony i to widać te opony ... Mąż podejrzewa, ze to może jakiś sąsiad, tylko nie wiem po co. No a ostatni raz w piwnicy byliśmy w grudniu więc nie wiadomo kiedy. Dziwne to wszystko.
Szybka wycieczka do castoramy po jakieś żelastwa i wbijal się udarem w niedzielne popołudnie w ściany w piwnicy. Zero reakcji sąsiadów.

dobrze, ze nic nie zginelo. powies sasiadom na dole kartke (napisz na kompie, zeby nie bylo dochodzenia kto to ): uwaga. wlamania do piwnicy! przestrzega sie przed wpuszczaniem nieznanych osob do budynku u mnie po takim apelu wszystkie babcie bylyby codziennie na klatce i w oknach

Cytat:
Oo super, ja spódniczki nie mam żadnej... A ostatnio sobie uświadomiłam, że jednak mogą być upały w maju i ciekawe w czym będę chodziła Mam jakieś sukienki ale czy w nie wlezę
na maj to ja planuje tuniki i sukienki. juz nie moge sie doczekac zrzucenia zimowego plaszcza. aaa i ciesze sie, ze rodzimy przed latem. omina nas upaly. to dopiero musi byc koszmar koncowka ciazy i 40 st za oknem. chyba siedzialabym caly dzien w wannie z zimna woda.

Cloche - kolezanka ma tupet :P tez musisz zaczac dostrzegac kazdy jej dodatkowy kilogram!

Happy - mura, uz wiem, ze za 920 plus przesylka 60. udalo sie komus.
a w temacie kocyka - http://allegro.pl/listing/user.php?s...&us_id=3519652 tutaj masz inne. podoba mi sie bialy ten "siateczkowy" albo w krateczke. mozna tez napisac do kobitki i poprosic i jakis inny wzor. ja ten w kropki tak zamowilam, bo nie zdazylam kupic.
wyjazdu tez sie boje, ale podziwiam wszystkich, ktorzy maja te odwage i coraz czesiej przekonuje sie, ze jesli nie zaryzujemy to bedziemy musieli sie tu meczyc.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nie wiem czy to to, ale wyczytałam, że w 3 trym trzeba jeść mniejsze porcje mi też ostatnio się "nic nie mieści" a jem mniej niż normalnie kolejny urok ciąży
ja na pewno jem mniej, ale czesciej. ledwo zjem i znow jestem glodna. smieszne uczucie jak burczy w brzuchu, a to burczenie jest prawie na szyi

Ash - taki spontan kusi mnie najbardziej, ale z dzieckiem pewnie trudniej.
brat emigrowal zupelnie legalnie, trwalo to mnostwo czasu. wlasciwie od zlozenia papierow do wylotu to z dobrych 5 lat? mnostwo procedur, egzaminow. nie wiem dokladnie na jakiej to bylo zasadzie, bo wtedy bylam mloda i mnie to srednio obchodzilo. wiem, ze starali sie jeszcze przed urodzeniem wiktora, wylatywali jak mlody mial 4 lata. to byl jakis program (pomagala im moja babcia, ktora przebywala w stanach), od poczatku mieli zapewnione mieszkanie, kase na start, prace, szkole, prawko. musieli pozdawac sporo roznych egzaminow. na samo obywatelstwo zdawali dopiero w 2010 (brat z wiktorem), bratowa nie chciala i dopiero pod koniec 2012 zdecydowala sie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:58   #1653
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
ta i dalej wyglądasz na 36 rozm. ile masz wzrostu?
magia zdjęć
na żywo już można mnie ocenić na XXL
mam 165

Cytat:
ups ale fajnie, że miał Ci kto pożyczyć kurtawę ja się już modlę o plusowe temperatury
no, cieszę się bardzo, bo szkoda mi było kasy żeby wydawać na kurtkę. Bratowa ma całą szafę w piwnicy zawaloną ciuchami których nie nosi, dała mi aż 3 kurtki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
A wiesz, że ja też Do pierwszego wyjazdu za granicę na 3 miesiące do pracy wakacyjnej moja przyjaciółka musiała mnie namawiać na wszelkie możliwe sposoby Twierdziłam, że ja nie będę zarabiać i płacić podatków na jakiś obcy kraj, że tu jest moje miejsce, Polska mnie wychowała, wykształciła, dała tradycje i kulturę. Teraz pracą chcę jej się odwdzięczyć...
No ale pojechałam... I poznałam TŻa... i trochę mi się myślenie zmieniło... Tzn zawsze będę się czuła związana z ojczyzną i będę wdzięczna za wszystko co od tego kraju otrzymałam. Ale nie jestem jego więźniem i mogę ją wspierać też na inne sposoby niż tylko płacić podatki ustalane przez półgłówków
Tak samo nie wyobrażałam sobie bycia z kims innej narodowości, z kim nie mogłabym porozumiewać się w moim języku ojczystym... Wydawało mi się, że nigdy nie moglibyśmy się w pęłni rozumieć i w pęłni wyrazić... Zawsze możliwość dokładnego wyrażenia moich myśli i uczuć była dla mnie sprawą priorytetową... I tu też się zaskoczyłam. Bo z TŻem zawsze wszystko było jasne, mimo początkowo moich braków językowych, od początku czułam, że nadajemy na jednych falach i że jesteśmy tacy podobni mimo, że wychowaliśmy się na dwóch końcach świata.
Nie ma co, życie potrafi zaskoczyć

2.Jakie czaderskie! I te kokardki
Lonely, jak Ty pięknie wyglądasz! Naprawdę
zgadzam się do odważnych świat należy.. Powiem szczerze, że coraz bardziej kusi mnie wyjazd zagranicę. Tylko nie zgodziłabym się na wyjazd w ciemno.. Musiałabym mieć wszystko dokładnie zaplanowane i nagrane, a na to się nie zanosi.
Co do rozmowy z ukochanym w innym języku.. Mam kilka znajomych, które wyjechały i mają obcojęzycznych Mężów, dogadują się super. Miłość jest magiczna
2. Dziękuję za miłe słowa

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 21:59   #1654
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash - jak Twoje filcowe robótki ?
Póki co mam "So" dziś zrobiłam sobie wolne Ale może jutro nadgonię z "fi" choć sporo przy nich pracy. Obicuję pokazać efekt końcowy pod konieć tygodnia, bo mam jeszcze co do tych literek plany upiększające. Mam nadzieję, że nie skończy się odwrotnie

Cytat:
Ja nie znałam! Ale boski gość, subskrybuję!

Happy No i właśnie jestem bardzo "happy", że kilka razy pozwoliłam się życiu zaskoczyć i poszłam za głosem serca a nie rozumu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:00   #1655
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Suuuper! Gratulacje!
Ja od tego sprzedawcy kupiłam fotelik, ale jeszcze niestety do mnie nie dotarł

----

Wróciłam.
Na szczęście brat nie miał nic przeciwko żeby przyjść do mnie jutro przed swoim wyjazdem, więc nie trzeba było wojować z Mężem odnośnie tego, która sprawa ważniejsza. Jutro brat, a dzisiaj znajomi. Było miło i sympatycznie, ale kilka godzin siedzenia dało mi się we znaki, w rezultacie czego musiałam się w knajpie na bezczela położyć .

Oczy mi się zamykają, więc się pożegnam z Paniami i idę do wanny, a potem do wyrka!

Dzięki! a kiedy zamawiałaś? pisze, że dostawa do 6 dni...kurierem tak?

fajnie, że wieczór się udał i brat wyrozumiały dobrej nocy!
Stary 2013-02-24, 22:01   #1656
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję !!!!!!
ej, to była moja pierwsza aukcja, nigdy nic nie kupowałam przez allegro...myślę, że to że nie oglądałam na żywo nie ma znaczenia.....zapłaciłam 980 z dostawą...mój budżet na wózek i fotelik to był 1000 zł....miękka gondolka jest to fakt, Jussti- nie wszystkie mury3 takie mają, ale mi to nie przeszkadza, początkowo planowałam wozić w spacerówce, więc wiesz...
dziewczyny, ja nigdy tym wózkiem nie jeździłam, zaufałam intuicji i tym co czytałam u Was. Ktoś poleca? Czy wystawiać na aukcję?
bardzo ładny wózek
ja też kupowałam na ślepo, bez oglądania, ale Jedo

Cytat:
Nasze bałwanki
boskie
bardzo ładnie wyglądasz

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:03   #1657
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
On jest świetny kocham go ale jest z tego samego miasta co Axella, dlatego pytam czy go może zna Zobacz sobie jego pierwszy filmik - sekret vizira

Diabli a ten kocyk już Ci przyszedł??

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 22:03   #1658
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzieki kochana jestes. czyli to faktycznie nie kubelek, choc tak wyglada.
nie rycz, mala nie rycz ubieraj luzna koszulke (mama mi dala jakies promocyjne z piwa itd. t-shirty xxxxl hehehe) do tego legginsy i juz jest super. w domu musi byc wygodnie i luzno ja tez juz zaczynam byc "wielorybowata".

parasolki nie kupuje, jak swieci slonce to sie wozek nakrywa pieluszka albo przeklada raczke/wiezie dziecko tylem parasolka to wedlug mnie zbedny gadzet
nie ma sprawy
taa koszulki xxxl fajnie po domu ale do pracy muszę jakoś wyglądać :/

parasolke zamawiamy wlasnie jednak z maxi-cosi, niech ma wypas

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

dobra,ale zamiast przeklejać ikeowskie linki, pytanko-czy w dziecięcym pokoiku-jak macie osobno, ustawiacie sobie krzesło/fotel/łóżko do karmienia?

bo ja myśl o takim bujanym fotelu i poduszce-fasoli, tylko nie wiem czy z tego się będzie dobrze wstawać z maluszkiem??
my kupujemy z ikei fotel taki jakby amerykański rozkładany mam fotel bujany w domu i nie chce go w dziecięcym bo właśnie ciężko wstać

kupiliśmy farbę do pokoju pączka jak TŻ się przeniesie to będzie malował

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-02-24 o 22:05
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:05   #1659
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
bardzo ładny wózek
ja też kupowałam na ślepo, bez oglądania, ale Jedo
Freeline czy Classic? Który kolorek?

Stary 2013-02-24, 22:06   #1660
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
jak chcecie to mogę wam rozweselac dni zdjęciami jedzenia szpitalnego
bardzo chcemy!

Magiusa, bardzo fajne sa. dam znac jak moj dotrze, ale wydaja sie naprawde lekkie, cienkie. no i nie kosztuja majatku.

Ash, ja tez myslalam o tych sloniach! pisalam z Pania Kalamati i ona planuje niebawem rozpoczac szyc posciel niemowleca
moja mama z zawodu krawcowa-kusnierz, wiec tez zasugerowala, ze malej posciel moze uszyc. musialabym tylko wybrac jakis material. i ten wybor mnie troche przeraza bo mnooostwo wzorow jest naprawde pieknych, a tz pewnie wiecej niz 2 kompletow nie pozwolilby mi zaplanowac hehe.

Axella - jaki piekny brzuszek! glupolu ja mam chyba taki sam! gdzie Ty niby masz te wszystkie kilogramy?! i gdzie jestes gruba? brzuszek tylko. nic Ci w dupke nie poszlo. chyba masz zepsuta wage...
Stary 2013-02-24, 22:07   #1661
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Póki co mam "So" dziś zrobiłam sobie wolne Ale może jutro nadgonię z "fi" choć sporo przy nich pracy. Obicuję pokazać efekt końcowy pod konieć tygodnia, bo mam jeszcze co do tych literek plany upiększające. Mam nadzieję, że nie skończy się odwrotnie

Happy No i właśnie jestem bardzo "happy", że kilka razy pozwoliłam się życiu zaskoczyć i poszłam za głosem serca a nie rozumu
ja filc zamawiam po wypłacie ale mogę Wam pokazać gamę kolorystyczną bo mam w wirtualnym koszyku myślałam, że szycie zajmie mi parę godzin...7 liter
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg filcyk.jpg (36,8 KB, 19 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 22:09   #1662
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
bardzo chcemy!

Magiusa, bardzo fajne sa. dam znac jak moj dotrze, ale wydaja sie naprawde lekkie, cienkie. no i nie kosztuja majatku.

Ash, ja tez myslalam o tych sloniach! pisalam z Pania Kalamati i ona planuje niebawem rozpoczac szyc posciel niemowleca
moja mama z zawodu krawcowa-kusnierz, wiec tez zasugerowala, ze malej posciel moze uszyc. musialabym tylko wybrac jakis material. i ten wybor mnie troche przeraza bo mnooostwo wzorow jest naprawde pieknych, a tz pewnie wiecej niz 2 kompletow nie pozwolilby mi zaplanowac hehe.

Axella - jaki piekny brzuszek! glupolu ja mam chyba taki sam! gdzie Ty niby masz te wszystkie kilogramy?! i gdzie jestes gruba? brzuszek tylko. nic Ci w dupke nie poszlo. chyba masz zepsuta wage...

to może zakup na pościel dla siebie i TŻ
Stary 2013-02-24, 22:09   #1663
Veronic
Wtajemniczenie

o rany jak już jest późno... ziewaaam
porobiłam trochę opisów do wykresów do mojej pracy mgr i już mam dosyć, idę spać .
Dobranoc Wszystkim
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:15   #1664
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
On jest świetny kocham go ale jest z tego samego miasta co Axella, dlatego pytam czy go może zna Zobacz sobie jego pierwszy filmik - sekret vizira
No spostrzegawczy gościu No to widzę, że będę miała dodatkową rozrywkę

Cytat:
ja filc zamawiam po wypłacie ale mogę Wam pokazać gamę kolorystyczną bo mam w wirtualnym koszyku myślałam, że szycie zajmie mi parę godzin...7 liter
Bardzo ładne kolorki U mnie też pastele, choć jedna literka trochę ciemna... Najwyżej ją wymienię
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:15   #1665
Mysia mysz
Zakorzenienie

Jenny my chyba kupimy na sesje

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40086351/

co sądzisz

dobranoc laski jutro powrót do pracy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 22:16   #1666
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Freeline czy Classic? Który kolorek?

ten zestaw z recaro:
http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2013-...054943721.html

kolorek 249
trzy tyg czekania bo kolor "na zamówienie" ale nie śpieszy nam się ale jakby co, to fotelik doślą od razu kurierem a wózek potem

Stary 2013-02-24, 22:19   #1667
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
super Ci się z rożkiem udało
a co do tego kocyka, też mi się właśnie te Supełki podobają, tylko nie chcę zamawiać jednego kocyka u jednego sprzedawcy, rożka u innego, przewijaka jeszcze gdzie indziej ... ale chyba na tym się skończy nie chcę kupować kocyka z poliestru ani z polaru. a po sllepach nie mogę chodzić i szukać
kocyk 26zl z przesylka, nie jest zle przewijak moze znajdziesz ze swojego miasta? albo w tesco usztywniane widzialam po 55zl, calkiem fajne wzory. kombinuj i szukaj. ja wyprawke dla siebie do szpitala kupie od rp27 bo jest z Bielska, wiec sobie odbiore osobiscie.

Cytat:
do mnie mąż tak często mówi teraz
a teściowa, jak dzwoni, pyta "jak tam mój hipcio" ;>
niedobra tesciowa moja mamuska napisala mi ostatnio smsa "jak sie czujecie dziewczyny" i tz byl oburzony, ze o niego nie pyta, hehe.

Justi - Ci faceci maja brzuchy wieksze niz ciezarna!!! i jakie to musi byc dolujace, ze im to za jakis czas nie zniknie

Happy - wlasnie doczytalam, gratki wozka!!! a ja pisalam, ze KOMUS sie udalo, hehe. Helenka bedzie miala fajna bryke. ps. on jest rozowy czy czerwony?
Stary 2013-02-24, 22:21   #1668
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Lonely, śliczne zdjęcia, a Ty wyglądasz fenomenalnie

Cytat:

Tak, czy siak, wyglądasz zawaliście i wcale, ale to wcale nie widać po Tobie dodatkowych kg!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
świetne to zdjęcie!

miałam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...delowanie.html
smarowałam nim od początku ciaży, ale tak czy siak się rozstępy na cycach pojawiły.. może też nie smarowałam jakoś strasznie regularnie nie wiem..

teraz mam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...armiacych.html
trochę dziwnie dla mnie pachnie... tzn tak prawie w ogole
cudów się nei spodziewaj, rozstępy mi nie znikły, ale mam wrażenie, że zrobiły się bledsze..
dzięki

Cytat:
w takim razie czekam cierpliwie na efekt końcowy
nie mogę się doczekać

Cytat:
boskie
bardzo ładnie wyglądasz

Cytat:
\
mega koleś

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:27   #1669
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
moja mamuska napisala mi ostatnio smsa "jak sie czujecie dziewczyny" i tz byl oburzony, ze o niego nie pyta, hehe.

Justi - Ci faceci maja brzuchy wieksze niz ciezarna!!! i jakie to musi byc dolujace, ze im to za jakis czas nie zniknie

Happy - wlasnie doczytalam, gratki wozka!!! a ja pisalam, ze KOMUS sie udalo, hehe. Helenka bedzie miala fajna bryke. ps. on jest rozowy czy czerwony?
strasznie zabawny ten Twój TŻ

właśnie czytałam ten Twój komentarz chichi i miałam Ci pisać, że naprawdę SIĘ komuś UDAŁO co do koloru to on jest według mnie...flamingowy okaże się na żywo

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
ten zestaw z recaro:

kolorek 249
trzy tyg czekania bo kolor "na zamówienie" ale nie śpieszy nam się ale jakby co, to fotelik doślą od razu kurierem a wózek potem
warto czekać na ten kolor ))))))))
Stary 2013-02-24, 22:28   #1670
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
mialam nadrabiac, ale kochany tz urzadzil mily wieczor - film&wypasione zapiekanki

Ag_nes - za zakup mebelkow fajne i jak duzo poleczek! bedzie gdzie upychac kolejne sukienki

Vvgh - za balwananajlepsza jest ta fajka! pochwal sie jaka posciel wybraliscie, bo nadal mnie ta ikea kusi...BARNSLIG wlasnie. myslalam, zeby kupic niebieska i te biala, jeden ochraniacz i pasowalby do obu :P

(wieszaczki ogladalam, ale tz zadziwiony pytal po co wieszak do dziecinnego pokoju)

Axella - moja mama dzisiaj serwowala barszczyk z ziemniakami i jajkiem. i ledwo weszlam pytala czy juz mi przeszlo odrzucanie jajek, bo od poczatku ciazy ich nie jadlam. kilka dni temu pierwsza jajecznica...
posciel z ikei piekna, ale to dla Ciebie? bo ta pierwsza ma wymiary dla doroslego hehe. zmierz swoja koldre, zazwyczaj sa 160x200, ikea ma 150. szylismy pod nich koldry na wymiar a jesli dla Zuzinki to w sumie mala przerobka i tez bedzie ok. patent niezly, bo dzieciece sa w podobnej cenie, a same w misie i jakies glupotki. ta w paski widzialam, slodka! nadal szukam poscieli-idealnej...
w dzieciecym pokoju planuje fotel, moze bujany albo jakis taki http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50078464 do karmienia i podsypiania w nocy ale to dopiero pozniej jak urzadzimy pokoik. najpierw mala przez jakies max. 3 mies. bedzie w sypialni. jesli tz bedzie mial problem ze spaniem to przeniesie sie na troszke na kanape poduszke fasolke juz mam.

Kalka - pieluszek z nadrukiem nie planuje kupowac. dziewczyny juz pisaly o tetrze i chyba zadna nie kupila fajnych na allegro...szkoda, ze tak trafilas. moze po kolejnym praniu juz nie beda sie kurczyly?

Cloche - Twoj balwan to jakas miniaturka fajny.
no też mysle o jakims takim fotelu
co do poscieli-jak co to sie przerobi,5min i zrobione

Cytat:
Nasze bałwanki
słodkie

Cytat:

nie, nie , nie
małe sprostowanie- ja nosiłam rozmiar 34 lub 36 lub xs
w moje kurtki już się nie dopinam
to jest kurtka rozmiar 40, od mojej bratowej.. i jest duuuużo większa od mojej
ja miałam 36-38,teraz spodnie nadal w tym rozmiarze..a bluzki mam tż,z lumpa lub takie co luzniejsze zal mi kasy na ciazowe :P

Cytat:
tak,mój mistrzunio

Cytat:

Mi się sam brzucholek podoba i też chodzę i leżę z odsłoniętym i co chwila zerkam i macam... Niemniej cała reszta- czyli powiększony zadek i baleronowate uda mnie nie radują... No, ale, coś za coś...

Kochana, super wyglądasz! A brzusio jak ta lala

Ja mam niestety. Zawsze miałam, a w ciąży to już w ogóle...

Fajną masz rodzinkę Justi (żarcik!)

Suuuper! Gratulacje!
Ja od tego sprzedawcy kupiłam fotelik, ale jeszcze niestety do mnie nie dotarł

Tak, czy siak, wyglądasz zawaliście i wcale, ale to wcale nie widać po Tobie dodatkowych kg!

----

Wróciłam.
Na szczęście brat nie miał nic przeciwko żeby przyjść do mnie jutro przed swoim wyjazdem, więc nie trzeba było wojować z Mężem odnośnie tego, która sprawa ważniejsza. Jutro brat, a dzisiaj znajomi. Było miło i sympatycznie, ale kilka godzin siedzenia dało mi się we znaki, w rezultacie czego musiałam się w knajpie na bezczela położyć .

Oczy mi się zamykają, więc się pożegnam z Paniami i idę do wanny, a potem do wyrka!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
nie ma sprawy

parasolke zamawiamy wlasnie jednak z maxi-cosi, niech ma wypas

my kupujemy z ikei fotel taki jakby amerykański rozkładany mam fotel bujany w domu i nie chce go w dziecięcym bo właśnie ciężko wstać

no też się boję że nie wstanę..i zostanę tak już na zawsze

dobranoc!!!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-24, 22:35   #1671
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

co sądzisz

chichi ale do sesji ciążowej czy noworodkowej z Piotrusiem?

dobrej nocy, miłej pracy

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:

Bardzo ładne kolorki U mnie też pastele, choć jedna literka trochę ciemna... Najwyżej ją wymienię
Tobie się podobał ten pastelowy róż i popiel co? jedną dla kontrastu bym zostawiła ja już obmyślam, jak połączyć litrerki w całość, żeby się dało powiesić, a nie wiem czy sobie z igłą i nitką poradzę

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

chyba też czas na mnie za kwadransik lekarstwa i mam nadzieję zasnąć, ostatnio mam z tym problem, wszak nie mam czym być zmęczona..
życzę wszystkim dobrej nocy
Stary 2013-02-24, 22:36   #1672
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja zawsze byłam patritką.. ale też coraz bardziej mnie kusi emigracja.. w Polsce perspektywy są tragiczne...
ogólnie nabieram coraz większego niesmaku do tego kraju
choć pewnie prawdą jest to, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
tez BYLAM pamietam jak specjalnie oblalam pierwsza kartkowe z ang. zeby mnie rodzice nie wyslali do babci do stanow na 2 mies wakacji zawsze wolalam uczyc sie niemieckiego/wloskiego i zapieralam sie, ze ang. jest glupi i do niczego mi niepotrzebny

Lonely - piekne kolorowe balwany! takie pozytywne i jakie szerokie w bioderkach hehe. i z Ciebie jaka laska! komu oddalas brzuch na czas lepienia i do zdjecia? :P

Happy - fasolki mialam dwie, zdobyczne, dzisiaj jedna pozyczylam kolezance. obie no name, ale grube i "miesiste". takie jak motherhood, bo macalam je w sklepie (jak szukalam rogala do spania).
a film "operacja Argo" http://www.filmweb.pl/film/Operacja+Argo-2012-614165 - polecam, choc gdyby nie to, ze na faktach to byloby mi trudniej obejrzec
Stary 2013-02-24, 22:43   #1673
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ten zestaw z recaro:

kolorek 249
A faktycznie, pamiętam, że już Ci pisałam, że ten kolor podoba się mojemu M. Ja nie wiem jak się zdecyduję na kolor wózka

Stary 2013-02-24, 22:51   #1674
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
A faktycznie, pamiętam, że już Ci pisałam, że ten kolor podoba się mojemu M. Ja nie wiem jak się zdecyduję na kolor wózka
my mieliśmy tylko trzy opcje: ciemny fiolet (mężowi się nie podobał), beż (mnie się nie podobał i ma jasny pasek na dole - ciężko utrzymać w czystości), a że oboje lubimy czarny - więc kompromis tylko się zastanawialiśmy czy krateczka czy całkiem czarny ale nie chcemy dziecka od razu na mroczno demoralizować, wystarczy że samochód czarny z przyciemnianymi szybami i czarny fotelik

obraziłam się na allegro ... ostatecznie zamówiłam w smyku przewijak, rożek, kocyk i płyn do mycia butelek ;] 150 zł ale jakbym od każdego sprzedawcy na all brała po jednej rzeczy wyszłoby drożej

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-02-24 o 22:53
Stary 2013-02-24, 23:06   #1675
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz jak Ci zazdrościłam jak to zobaczyłam
buehehe, skrecalo Cie? ja tez zazdroscilam dziewczynie, ktora zostala wylosowana jako 1 a pozniej niespodziewany zwrot akcji i 2 tura. wynik tz wypatrzyl i myslalam, ze mnie wkreca.

Happy - pierwszy zakup wyprawkowy i od razu z grubej rury! gratki jeszcze raz. teraz juz pewnie wkrecisz sie w zakupowe szalenstwo, hehe.

Cytat:
magia zdjęć
na żywo już można mnie ocenić na XXL
mam 165
na pewno! nozki masz jak patyczki :P

Cytat:
zawsze mozesz powiesic So i mowic, ze to skrot a czym wycinasz ten filc? zwykle nozyczki daja rade?

Cytat:

Diabli a ten kocyk już Ci przyszedł??
niestety nie dopiero wczoraj dostalam mail, ze Pani juz zdobyla tkanine (obserwowalam aukcje, ktos inny kupil, a byl ostatni) i go dla mnie uszyje. moze w tym tyg. bedzie.

Cytat:
nie ma sprawy
za fatyge! jednak w necie nie widac wszystkiego. bylam przekonana, ze skoro siedzisko wyglada jak fotelik-kubelek, to rozlozyc sie nie da. kurcze moze graco symbio i evo tez tak maja? nie widzialam ich na zywo...

Cytat:
myslalam, ze jeczysz, ze Ci w domu niewygodnie :P do pracy to spodnie ciazowki albo spodnice, jakas tunike

Cytat:
jaki kolor? Boziu, musze zaczac myslec o przeprowadzce! malowanie...ehh. nie zdaze do maja

Cytat:
tez sobie wyobrazalam, ze wycinam z filcu ksztalt literki, biore nitke i go obszywam jakims ladnym sciegiem ozdobnym i na to juz tylko naszywam jakies ozdobki... 4 albo 5 literek, 6 w ostatecznosci Nela, Nelka, Nelcia.
moze glupie pytanie, ale je sie robi z jednej warstwy filcu? czy robiecie dwie jak z materialu? Ash oswiec czemu to takie pracochlonne :P myslalam, ze jeden wieczor i juz.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:53 ----------

Cytat:
to może zakup na pościel dla siebie i TŻ
taka dla nas to pewnie bylaby drozsza niz ikejowskie, ktore uzywamy

Cytat:
tz mi pokazywal jakis filmik z youtube'a o tych preparatach witaminowych w puszce shot oshee. wiecie, ze ta "etykieta" to nie puszka? nalozona warstwa np. magnez. a pod spodem jak ja sciagniesz jest juz np. slim albo love jak im nie schodza to pewnie przedrukowuja etykiety...tyle kasy za malenka puszeczke, a w srodku pewnie w kazdej jest to samo

Cytat:

co sądzisz

Mysia, lozeczko jest piekne. znajoma kupila corce dla lalki tylko dzidziusia w nim raczej nie polozysz, ale jako rekwizyt obok bedzie suuuper. kupie sobie kiedys takie dla Nelkowych lalek

ps. chyba tylko Ty tak cieszysz sie na mysl o powrocie do pracy, hehe. nie znam nikogo innego kto wyczekiwalby poniedzialku!

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
właśnie czytałam ten Twój komentarz chichi i miałam Ci pisać, że naprawdę SIĘ komuś UDAŁO co do koloru to on jest według mnie...flamingowy okaże się na żywo
jeszcze raz gratki. ten KTOS to wielki fuksiarz

chyba nadrobilam! ale widze, ze juz sie wszystkie zdazylyscie zaczac zegnac i "dobranockowac", wiec pewnie znow zostalam sama akurat jak mam czas na plotki!
Stary 2013-02-24, 23:13   #1676
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
my mieliśmy tylko trzy opcje: ciemny fiolet (mężowi się nie podobał), beż (mnie się nie podobał i ma jasny pasek na dole - ciężko utrzymać w czystości), a że oboje lubimy czarny - więc kompromis tylko się zastanawialiśmy czy krateczka czy całkiem czarny ale nie chcemy dziecka od razu na mroczno demoralizować, wystarczy że samochód czarny z przyciemnianymi szybami i czarny fotelik
mnie się podoba większość kolorków tych Jedo ale jeszcze się na niego nie zdecydowaliśmy w 100%
Cytat:
buehehe, skrecalo Cie? ja tez zazdroscilam dziewczynie, ktora zostala wylosowana jako 1 a pozniej niespodziewany zwrot akcji i 2 tura. wynik tz wypatrzyl i myslalam, ze mnie wkreca.

chyba nadrobilam! ale widze, ze juz sie wszystkie zdazylyscie zaczac zegnac i "dobranockowac", wiec pewnie znow zostalam sama akurat jak mam czas na plotki!
Trochę żałuję, że polubiłam tak późno i nie miałam okazji wziąć udziału w konkursie Twoja odpowiedź była świetna

ja jeszcze jestem ale oglądam x factor

Stary 2013-02-24, 23:29   #1677
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się podoba większość kolorków tych Jedo ale jeszcze się na niego nie zdecydowaliśmy w 100%

Trochę żałuję, że polubiłam tak późno i nie miałam okazji wziąć udziału w konkursie Twoja odpowiedź była świetna

ja jeszcze jestem ale oglądam x factor
dziekuje juz nie pamietam co tam naskrobalam. ale cieszylam sie, ze trafilam z imionami dzieci, hehe. ale tam zwyciezca byl losowany, wiec odp. nie miala znaczenia

obserwuj, moze bedzie kolejny konkurs takie akcje robia darmowa reklame.

http://pannamiijejzabawki.blogspot.c...-kalamati.html nasz rozek z dzidzia w srodku!

tez sobie przed chwila obejrzelismy (bez reklam ) wczoraj byla walka...

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-02-24 o 23:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-24, 23:30   #1678
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje juz nie pamietam co tam naskrobalam. ale cieszylam sie, ze trafilam z imionami dzieci, hehe. obserwuj, moze bedzie kolejny konkurs takie akcje robia darmowa reklame.

tez sobie przed chwila obejrzelismy (bez reklam ) wczoraj byla walka...
będę obserwować

no ja właśnie na tvnplayer oglądam, jak wszystko w tv nie oglądam nic praktycznie

Stary 2013-02-24, 23:41   #1679
diabli
Zakorzenienie

Justi, kolorowych! uciekam spac mam w planach wstac jutro wczesniej i zaczac segregowac rzeczy. moze juz cos spakuje (nasze letnie ciuchy) i powoli bedziemy wywozic w pudlach do mamy. chyba czas najwyzszy pomyslec o tej przeprowadzce. milej nocki i do jutra.
Stary 2013-02-24, 23:45   #1680
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, kolorowych! uciekam spac mam w planach wstac jutro wczesniej i zaczac segregowac rzeczy. moze juz cos spakuje (nasze letnie ciuchy) i powoli bedziemy wywozic w pudlach do mamy. chyba czas najwyzszy pomyslec o tej przeprowadzce. milej nocki i do jutra.

przede mną chyba długa noc, za to będę gniła do południa zapewne

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości