czy nie za wcze¶nie na nowy zwi±zek? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-02-27, 17:53   #1
moonmonkey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 38
GG do moonmonkey

czy nie za wcze¶nie na nowy zwi±zek?

Witam wszystkich czytaj±cych
Jaki¶ czas temu pisa³am tu na forum o moim rozstaniu z ch³opakiem. Nie ukrywam, ¿e bardzo ciê¿ko by³o mi siê po tym pozbieraæ. Nie oby³o siê bez pró¶b i b³agañ o to ¿eby wróci³. Zosta³am odrzucana na miliony sposobów. W koñcu dosz³am do wniosku, ¿e to nie ma sensu, kiedy emocje opad³y zaczê³y mnie nachodziæ my¶li, ¿e w³a¶ciwie chyba tak musia³o byæ. Prêdzej czy pó¼niej i tak by do tego dosz³o, zaczê³am godziæ siê z sytuacj±. Uk³ada³am sobie ¶wiat na nowo, zajê³am siê sob±. Znów my¶la³am pozytywnie. Do czasu. Trzy tygodnie temu, pozna³am na jakiej¶ imprezie ch³opaka. Wpad³am mu w oko, ja te¿ od razu zwróci³am na niego uwagê. Pogadali¶my, wymienili¶my siê numerami. Tydzieñ po tej imprezie zaproponowa³, ¿eby¶my siê spotkali. Zgodzi³am siê, choæ przyznajê, ¿e trochê siê ba³am, czy bêdziemy mieli o czym gadaæ itd, wiadomo na imprezie by³o fajnie ale tam dochodzi alkohol i ogólnie atmosfera. Muszê przyznaæ, ¿e pozytywnie mnie zaskoczy³. Rozmawiali¶my jakby¶my siê znali od zawsze, ¿adnej krêpuj±cej ciszy, naprawdê dobrze siê czu³am w jego towarzystwie. On chyba w moim te¿, bo od razu zaproponowa³ kolejne spotkanie. I ono równie¿ okaza³o siê naprawdê udane. I teraz problem, bo kiedy on zacz±³ dawaæ do zrozumienia, ¿e z jego strony to co¶ wiêcej ni¿ zwyk³a znajomo¶c ja zaczê³am panikowaæ. Nagle w mojej g³owie pojawi³y siê my¶li o by³ym, wszystkie dobre chwile i ¿e jaki to on nie by³ wspania³y (nie by³, ale mój mózg jako¶ ignoruje te gorsze wspomnienia). Ogólnie zaczynam porównywaæ tego nowo poznanego ch³opaka do mojego ex. Podoba mi siê, to wiem na pewno, lubiê spêdzaæ z nim czas, tylko strasznie siê bojê, ¿e tymi my¶lami o by³ym zepsujê wszystko. Mo¿e to za wcze¶nie na pakowanie siê w now± znajomo¶æ, ale z drugiej strony nie chcê straciæ tego cz³owieka. Mo¿e powinnam poczekaæ, a¿ sprawy same siê potocz±? Co radzicie?
moonmonkey jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 18:00   #2
Synkopa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 463
Dot.: czy nie za wcze¶nie na nowy zwi±zek?

Cytat:
Napisane przez moonmonkey Poka¿ wiadomo¶æ
Jaki¶ czas temu pisa³am tu na forum o moim rozstaniu z ch³opakiem. Nie ukrywam, ¿e bardzo ciê¿ko by³o mi siê po tym pozbieraæ. Nie oby³o siê bez pró¶b i b³agañ o to ¿eby wróci³. Zosta³am odrzucana na miliony sposobów. W koñcu dosz³am do wniosku, ¿e to nie ma sensu, kiedy emocje opad³y zaczê³y mnie nachodziæ my¶li, ¿e w³a¶ciwie chyba tak musia³o byæ. Prêdzej czy pó¼niej i tak by do tego dosz³o, zaczê³am godziæ siê z sytuacj±. Uk³ada³am sobie ¶wiat na nowo, zajê³am siê sob±. Znów my¶la³am pozytywnie. Do czasu. Trzy tygodnie temu, pozna³am na jakiej¶ imprezie ch³opaka. Wpad³am mu w oko, ja te¿ od razu zwróci³am na niego uwagê. Pogadali¶my, wymienili¶my siê numerami. Tydzieñ po tej imprezie zaproponowa³, ¿eby¶my siê spotkali. Zgodzi³am siê, choæ przyznajê, ¿e trochê siê ba³am, czy bêdziemy mieli o czym gadaæ itd, wiadomo na imprezie by³o fajnie ale tam dochodzi alkohol i ogólnie atmosfera. Muszê przyznaæ, ¿e pozytywnie mnie zaskoczy³. Rozmawiali¶my jakby¶my siê znali od zawsze, ¿adnej krêpuj±cej ciszy, naprawdê dobrze siê czu³am w jego towarzystwie. On chyba w moim te¿, bo od razu zaproponowa³ kolejne spotkanie. I ono równie¿ okaza³o siê naprawdê udane. I teraz problem, bo kiedy on zacz±³ dawaæ do zrozumienia, ¿e z jego strony to co¶ wiêcej ni¿ zwyk³a znajomo¶c ja zaczê³am panikowaæ. Nagle w mojej g³owie pojawi³y siê my¶li o by³ym, wszystkie dobre chwile i ¿e jaki to on nie by³ wspania³y (nie by³, ale mój mózg jako¶ ignoruje te gorsze wspomnienia). Ogólnie zaczynam porównywaæ tego nowo poznanego ch³opaka do mojego ex. Podoba mi siê, to wiem na pewno, lubiê spêdzaæ z nim czas, tylko strasznie siê bojê, ¿e tymi my¶lami o by³ym zepsujê wszystko. Mo¿e to za wcze¶nie na pakowanie siê w now± znajomo¶æ, ale z drugiej strony nie chcê straciæ tego cz³owieka. Mo¿e powinnam poczekaæ, a¿ sprawy same siê potocz±? Co radzicie?

3 tygodniowa znajomo¶æ to dopiero znajomo¶æ, a nie zwi±zek. Nie ma regu³y co do odpowiedniego czasu na kolejny zwi±zek (zreszt±, nie wiem kiedy rozsta³a¶ siê z by³ym, ale mniejsza o to). W ka¿dym razie daj znajomo¶ci siê rozwin±æ, bo po 3 tygodniach raczej nie ma co my¶leæ o zwi±zku i mówiæ o mi³o¶ci.
¯e porównujesz - ok. W koñcu patrzysz na niego jak na (jakkolwiek to zabrzmi) "potencjalnego kandydata na partnera". Mimo to nie nakrêca³abym siê za bardzo na tak wczesnym etapie znajomo¶ci. Ale to ja.

https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=945988
Synkopa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 18:05   #3
moonmonkey
Raczkowanie

GG do moonmonkey

Cytat:
Napisane przez Synkopa Poka¿ wiadomo¶æ
3 tygodniowa znajomo¶æ to dopiero znajomo¶æ, a nie zwi±zek. Nie ma regu³y co do odpowiedniego czasu na kolejny zwi±zek (zreszt±, nie wiem kiedy rozsta³a¶ siê z by³ym, ale mniejsza o to). W ka¿dym razie daj znajomo¶ci siê rozwin±æ, bo po 3 tygodniach raczej nie ma co my¶leæ o zwi±zku i mówiæ o mi³o¶ci.
¯e porównujesz - ok. W koñcu patrzysz na niego jak na (jakkolwiek to zabrzmi) "potencjalnego kandydata na partnera". Mimo to nie nakrêca³abym siê za bardzo na tak wczesnym etapie znajomo¶ci. Ale to ja.

u¿ycie s³owa zwi±zek by³o z mojej strony pewnym nadu¿yciem ale wiadomo, ¿e znajomo¶æ siê rozwija i z czasem bêdzie coraz trudniej. No w³a¶nie ja mam taki problem ze sob±, ¿e zamartwiam siê wszystkim na zapas i czêsto stwarzam problemy tam gdzie ich zapewne nie ma.
lubiê siê tak zadrêczaæ.
Stary 2013-02-27, 18:08   #4
booombelek
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 8 711

Cytat:
tak, powinna¶ poczekaæ

powodzenia
booombelek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 18:10   #5
Synkopa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 463

Cytat:
u¿ycie s³owa zwi±zek by³o z mojej strony pewnym nadu¿yciem ale wiadomo, ¿e znajomo¶æ siê rozwija i z czasem bêdzie coraz trudniej. No w³a¶nie ja mam taki problem ze sob±, ¿e zamartwiam siê wszystkim na zapas i czêsto stwarzam problemy tam gdzie ich zapewne nie ma.
lubiê siê tak zadrêczaæ.

Wiêc nie my¶l o tym za du¿o , bo sama siê nakrêcasz. Podchod¼ z dystansem póki co

https://wizaz.pl/akcje/pantene/wygra...php?pid=945988
Synkopa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 18:18   #6
kalincia
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 13 025

Niczego nie koñcz, niczego nie przyspieszaj. Czekaj na ci±g dalszy.
A je¶li dojdzie do szczerej rozmowy, powiedz mu, ¿e ¶wie¿e rozstanie jeszcze na ciebie dzia³a i nie jeste¶ niczego pewna. Jak jest normalny, to, wiedz±c, jak ¶wie¿e ono jest, zrozumie. Jak nie jest, to szkoda sobie g³owy zawracaæ.
kalincia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 18:19   #7
Fayess
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 62

Je¶li mogê zapytaæ, ile czasu minê³o od Twojego rozstania z by³ym T¯?

Moim zdaniem nie ma co siê zamartwiaæ i ¿yæ chwil±! wiem, ¿e jest cie¿ko, bo obecnie jestem w bardzo podobnej sytuacji, te¿ spotykam siê póki co z dobrym koleg± i my¶lami niestety nadal jestem przy by³ym T¯...Nie jest to ani fajne, ani przyjemne, ale dosz³am do wniosku, ¿e co ma byæ to bêdzie.
Nie ma sensu marnowaæ dni na zamartwianie siê i my¶lenie. Je¶li dobrze siê czujesz w jego towarzystwie, to nie warto tego przekre¶laæ, dla jakiego¶ dupka, który nie by³ Ciebie wart. Nie musisz od razu siê anga¿owaæ, ale poczekaj, a¿ znajomo¶æ siê rozwinie i wtedy zdecydujesz, czego naprawdê chcesz Powodzenia

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 18:27   #8
moonmonkey
Raczkowanie

GG do moonmonkey

Cytat:
Napisane przez Fayess Poka¿ wiadomo¶æ
Je¶li mogê zapytaæ, ile czasu minê³o od Twojego rozstania z by³ym T¯?

Moim zdaniem nie ma co siê zamartwiaæ i ¿yæ chwil±! wiem, ¿e jest cie¿ko, bo obecnie jestem w bardzo podobnej sytuacji, te¿ spotykam siê póki co z dobrym koleg± i my¶lami niestety nadal jestem przy by³ym T¯...Nie jest to ani fajne, ani przyjemne, ale dosz³am do wniosku, ¿e co ma byæ to bêdzie.
Nie ma sensu marnowaæ dni na zamartwianie siê i my¶lenie. Je¶li dobrze siê czujesz w jego towarzystwie, to nie warto tego przekre¶laæ, dla jakiego¶ dupka, który nie by³ Ciebie wart. Nie musisz od razu siê anga¿owaæ, ale poczekaj, a¿ znajomo¶æ siê rozwinie i wtedy zdecydujesz, czego naprawdê chcesz Powodzenia
od rozstania minê³y ponad dwa miesi±ce.

macie racjê dziewczyny, powinnam poczekaæ a¿ to wszystko siê rozwinie. Dziêki za odpowiedzi.

Edytowane przez moonmonkey
Czas edycji: 2013-02-27 o 18:29
Stary 2013-02-27, 18:39   #9
normalnyFacet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 912

Nowy ch³opak paradoksalnie jest lepszy od exa, dopóki nie wywinie jakiego¶ numeru pokroju exa

nie ma co porównywaæ ich. liczy siê to, ¿e fajnie wam razem.

A pytanie "czy za wcze¶nie?" jest bez sensu wobec tego co siê CZUJE
normalnyFacet jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 19:54   #10
maadzia666
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Cytat:

No to tak..
Jestem w podobnej sytuacji.. Nie jestem juz z ex prawie 2 miesi±ce.. Duzo przez Niego p³aka³am i wgl ostatnimi czasy to tylko ja sie stara³am.. Ale w koncu powiedzia³am "do¶c".. ! Niech teraz On sie postara skoro twierdzi ze tak kocha.. Jego starania skonczy³y sie na 2 s³odkich spotkaniach.. Teraz ja mam to gdzie¶.. Koniec pomiatania..
Ale przejde do sedna..
W przysz³± sobote mam sie spotkaæ ze znajomym.. Bardzo d³ugo wcze¶niej utrzymywali¶my kontakt ale tylko przez neta i tak tez sie poznalismy.. K. wroci³ wczoraj zza granicy.. Chcia³ sie ju¿ dzis spotkac ale ja nie chcialam.. Wstepnie umówili¶my sie na sobote.. Ja sie urwe z zajêæ i wyskoczymy gdzie¶.. I powiem Ci, ¿e te¿ mam obawy ¿e bêdê Go porównywa³a do by³ego tylko ze K. wie jakie mia³am akcje z ex.. Wiele razy mi powtarza³, ¿e sam juz bardzo d³ugo zastanawia siê dlaczego tak porz±dne i ³adne dziewczyny interesuj± sie kompletnymi frajerami nie wartymi nawet spojrzenia kobiety.. Bojê sie tego spotkania ale piszac z K. przez neta (to bedzie jakies 1,5 roku) ca³y czas traktowa³ mnie jak ksiê¿niczke.. Mowi³ mi³e s³owa, pociesza³ kiedy mia³am problem i wgl.. No ¶wietny ch³opak.. Nie wiem jak to bedzie jak siê w koncu zobaczymy.. Mam delikatnego stracha choc przez neta tematów mamy bez liku..

Kochana ¿yczê Ci z ca³ego serca powodzenia ..
Doskonale wiem przez co przechodzisz, ale skoro by³y Cie nie doceni³ to doceni ale jak juz bedzie za po¼no.. Olej Go i korzystaj z chwili która Ci sie nadarzy³a.. Kto wie mo¿e to "TEN"..?
maadzia666 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-02-27, 20:11   #11
adidamina
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 45

moim zdaniem warto daæ sobie szansê Skoro tamten facet Ciê odrzuci³ tyle razy to znaczy, ¿e nie zas³uguje nawet na Twoje rozmy¶lenia o nim. ,,Olej go'' :P I spójrz pozytywnie na przysz³o¶æ
adidamina jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-27, 22:35   #12
moonmonkey
Raczkowanie

GG do moonmonkey

Cytat:
Napisane przez maadzia666 Poka¿ wiadomo¶æ
No to tak..
Jestem w podobnej sytuacji.. Nie jestem juz z ex prawie 2 miesi±ce.. Duzo przez Niego p³aka³am i wgl ostatnimi czasy to tylko ja sie stara³am.. Ale w koncu powiedzia³am "do¶c".. ! Niech teraz On sie postara skoro twierdzi ze tak kocha.. Jego starania skonczy³y sie na 2 s³odkich spotkaniach.. Teraz ja mam to gdzie¶.. Koniec pomiatania..
Ale przejde do sedna..
W przysz³± sobote mam sie spotkaæ ze znajomym.. Bardzo d³ugo wcze¶niej utrzymywali¶my kontakt ale tylko przez neta i tak tez sie poznalismy.. K. wroci³ wczoraj zza granicy.. Chcia³ sie ju¿ dzis spotkac ale ja nie chcialam.. Wstepnie umówili¶my sie na sobote.. Ja sie urwe z zajêæ i wyskoczymy gdzie¶.. I powiem Ci, ¿e te¿ mam obawy ¿e bêdê Go porównywa³a do by³ego tylko ze K. wie jakie mia³am akcje z ex.. Wiele razy mi powtarza³, ¿e sam juz bardzo d³ugo zastanawia siê dlaczego tak porz±dne i ³adne dziewczyny interesuj± sie kompletnymi frajerami nie wartymi nawet spojrzenia kobiety.. Bojê sie tego spotkania ale piszac z K. przez neta (to bedzie jakies 1,5 roku) ca³y czas traktowa³ mnie jak ksiê¿niczke.. Mowi³ mi³e s³owa, pociesza³ kiedy mia³am problem i wgl.. No ¶wietny ch³opak.. Nie wiem jak to bedzie jak siê w koncu zobaczymy.. Mam delikatnego stracha choc przez neta tematów mamy bez liku..

Kochana ¿yczê Ci z ca³ego serca powodzenia ..
Doskonale wiem przez co przechodzisz, ale skoro by³y Cie nie doceni³ to doceni ale jak juz bedzie za po¼no.. Olej Go i korzystaj z chwili która Ci sie nadarzy³a.. Kto wie mo¿e to "TEN"..?
trzymam kciuki, zeby wam siê gada³o tak samo dobrze jak siê pisze

i masz racjê tak samo jak pozostali nie ma sensu psuæ czego¶, co mo¿e okazaæ siê dobre z powodu kogo¶, kto tak nas potraktowa³.
Stary 2013-02-28, 10:09   #13
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 220

za bardzo siê spieszysz, spotykajcie siê dalej, gadajcie, ale na razie nie musisz robiæ z tego powa¿nego zwi±zku
Stary 2013-02-28, 20:02   #14
maadzia666
Przyczajenie

Cytat:
trzymam kciuki, zeby wam siê gada³o tak samo dobrze jak siê pisze

i masz racjê tak samo jak pozostali nie ma sensu psuæ czego¶, co mo¿e okazaæ siê dobre z powodu kogo¶, kto tak nas potraktowa³.
Dziekujee..
Mam nadziejê, ¿e bêdzie tak jak piszesz.. ;p
W sumie to nie wyobra¿am sobie ¿eby by³o inaczej nawet pomimo mojego strachu..

A co do "psucia" to powiem tylko tyle

POWODZENIA..
Stary 2013-03-01, 20:14   #15
maadzia666
Przyczajenie

Jutro jestem umówiona z K..
Ciesze siê i jednocze¶nie stresuje.. ;p

Stary 2013-03-03, 13:29   #16
moonmonkey
Raczkowanie

GG do moonmonkey

Cytat:
Napisane przez maadzia666 Poka¿ wiadomo¶æ
Jutro jestem umówiona z K..
Ciesze siê i jednocze¶nie stresuje.. ;p

i jak posz³o spotkanie?
Stary 2013-03-04, 11:07   #17
maadzia666
Przyczajenie

Cytat:
i jak posz³o spotkanie?
Spotkanie by³o meeeegaaaa..! ;D
Urwa³am siê z zajêæ i wysz³am w jego strone..
Na pocz±tek i na koniec da³ mi buzi w policzeeek..
S³odkieee.. ;D ;D
Oczyiw¶cie ca³y czas piszemy i wgl.. ;p
W planach nastêpne spotkanie..
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Narzêdzia

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.