|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
czy nie za wcze¶nie na nowy zwi±zek?
Witam wszystkich czytaj±cych
![]() Jaki¶ czas temu pisa³am tu na forum o moim rozstaniu z ch³opakiem. Nie ukrywam, ¿e bardzo ciê¿ko by³o mi siê po tym pozbieraæ. Nie oby³o siê bez pró¶b i b³agañ o to ¿eby wróci³. Zosta³am odrzucana na miliony sposobów. W koñcu dosz³am do wniosku, ¿e to nie ma sensu, kiedy emocje opad³y zaczê³y mnie nachodziæ my¶li, ¿e w³a¶ciwie chyba tak musia³o byæ. Prêdzej czy pó¼niej i tak by do tego dosz³o, zaczê³am godziæ siê z sytuacj±. Uk³ada³am sobie ¶wiat na nowo, zajê³am siê sob±. Znów my¶la³am pozytywnie. Do czasu. Trzy tygodnie temu, pozna³am na jakiej¶ imprezie ch³opaka. Wpad³am mu w oko, ja te¿ od razu zwróci³am na niego uwagê. Pogadali¶my, wymienili¶my siê numerami. Tydzieñ po tej imprezie zaproponowa³, ¿eby¶my siê spotkali. Zgodzi³am siê, choæ przyznajê, ¿e trochê siê ba³am, czy bêdziemy mieli o czym gadaæ itd, wiadomo na imprezie by³o fajnie ale tam dochodzi alkohol i ogólnie atmosfera. Muszê przyznaæ, ¿e pozytywnie mnie zaskoczy³. Rozmawiali¶my jakby¶my siê znali od zawsze, ¿adnej krêpuj±cej ciszy, naprawdê dobrze siê czu³am w jego towarzystwie. On chyba w moim te¿, bo od razu zaproponowa³ kolejne spotkanie. I ono równie¿ okaza³o siê naprawdê udane. I teraz problem, bo kiedy on zacz±³ dawaæ do zrozumienia, ¿e z jego strony to co¶ wiêcej ni¿ zwyk³a znajomo¶c ja zaczê³am panikowaæ. Nagle w mojej g³owie pojawi³y siê my¶li o by³ym, wszystkie dobre chwile i ¿e jaki to on nie by³ wspania³y (nie by³, ale mój mózg jako¶ ignoruje te gorsze wspomnienia). Ogólnie zaczynam porównywaæ tego nowo poznanego ch³opaka do mojego ex. Podoba mi siê, to wiem na pewno, lubiê spêdzaæ z nim czas, tylko strasznie siê bojê, ¿e tymi my¶lami o by³ym zepsujê wszystko. Mo¿e to za wcze¶nie na pakowanie siê w now± znajomo¶æ, ale z drugiej strony nie chcê straciæ tego cz³owieka. Mo¿e powinnam poczekaæ, a¿ sprawy same siê potocz±? Co radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 463
|
Dot.: czy nie za wcze¶nie na nowy zwi±zek?
Cytat:
3 tygodniowa znajomo¶æ to dopiero znajomo¶æ, a nie zwi±zek. Nie ma regu³y co do odpowiedniego czasu na kolejny zwi±zek (zreszt±, nie wiem kiedy rozsta³a¶ siê z by³ym, ale mniejsza o to). W ka¿dym razie daj znajomo¶ci siê rozwin±æ, bo po 3 tygodniach raczej nie ma co my¶leæ o zwi±zku i mówiæ o mi³o¶ci. ¯e porównujesz - ok. W koñcu patrzysz na niego jak na (jakkolwiek to zabrzmi) "potencjalnego kandydata na partnera". Mimo to nie nakrêca³abym siê za bardzo na tak wczesnym etapie znajomo¶ci. Ale to ja. ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u¿ycie s³owa zwi±zek by³o z mojej strony pewnym nadu¿yciem ![]() ![]() lubiê siê tak zadrêczaæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 8 711
|
Cytat:
![]() powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 463
|
Cytat:
Wiêc nie my¶l o tym za du¿o ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 13 025
|
Niczego nie koñcz, niczego nie przyspieszaj. Czekaj na ci±g dalszy.
A je¶li dojdzie do szczerej rozmowy, powiedz mu, ¿e ¶wie¿e rozstanie jeszcze na ciebie dzia³a i nie jeste¶ niczego pewna. Jak jest normalny, to, wiedz±c, jak ¶wie¿e ono jest, zrozumie. Jak nie jest, to szkoda sobie g³owy zawracaæ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 62
|
Je¶li mogê zapytaæ, ile czasu minê³o od Twojego rozstania z by³ym T¯?
![]() Moim zdaniem nie ma co siê zamartwiaæ i ¿yæ chwil±! ![]() Nie ma sensu marnowaæ dni na zamartwianie siê i my¶lenie. Je¶li dobrze siê czujesz w jego towarzystwie, to nie warto tego przekre¶laæ, dla jakiego¶ dupka, który nie by³ Ciebie wart. Nie musisz od razu siê anga¿owaæ, ale poczekaj, a¿ znajomo¶æ siê rozwinie i wtedy zdecydujesz, czego naprawdê chcesz ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() macie racjê dziewczyny, powinnam poczekaæ a¿ to wszystko siê rozwinie. Dziêki za odpowiedzi. ![]() Edytowane przez moonmonkey Czas edycji: 2013-02-27 o 18:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 912
|
Nowy ch³opak paradoksalnie jest lepszy od exa, dopóki nie wywinie jakiego¶ numeru pokroju exa
![]() nie ma co porównywaæ ich. liczy siê to, ¿e fajnie wam razem. A pytanie "czy za wcze¶nie?" jest bez sensu wobec tego co siê CZUJE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Cytat:
No to tak.. Jestem w podobnej sytuacji.. Nie jestem juz z ex prawie 2 miesi±ce.. Duzo przez Niego p³aka³am i wgl ostatnimi czasy to tylko ja sie stara³am.. Ale w koncu powiedzia³am "do¶c".. ! Niech teraz On sie postara skoro twierdzi ze tak kocha.. Jego starania skonczy³y sie na 2 s³odkich spotkaniach.. Teraz ja mam to gdzie¶.. Koniec pomiatania.. Ale przejde do sedna.. W przysz³± sobote mam sie spotkaæ ze znajomym.. Bardzo d³ugo wcze¶niej utrzymywali¶my kontakt ale tylko przez neta i tak tez sie poznalismy.. K. wroci³ wczoraj zza granicy.. Chcia³ sie ju¿ dzis spotkac ale ja nie chcialam.. Wstepnie umówili¶my sie na sobote.. Ja sie urwe z zajêæ i wyskoczymy gdzie¶.. I powiem Ci, ¿e te¿ mam obawy ¿e bêdê Go porównywa³a do by³ego tylko ze K. wie jakie mia³am akcje z ex.. Wiele razy mi powtarza³, ¿e sam juz bardzo d³ugo zastanawia siê dlaczego tak porz±dne i ³adne dziewczyny interesuj± sie kompletnymi frajerami nie wartymi nawet spojrzenia kobiety.. Bojê sie tego spotkania ale piszac z K. przez neta (to bedzie jakies 1,5 roku) ca³y czas traktowa³ mnie jak ksiê¿niczke.. Mowi³ mi³e s³owa, pociesza³ kiedy mia³am problem i wgl.. No ¶wietny ch³opak.. Nie wiem jak to bedzie jak siê w koncu zobaczymy.. Mam delikatnego stracha choc przez neta tematów mamy bez liku.. Kochana ¿yczê Ci z ca³ego serca powodzenia .. ![]() Doskonale wiem przez co przechodzisz, ale skoro by³y Cie nie doceni³ to doceni ale jak juz bedzie za po¼no.. Olej Go i korzystaj z chwili która Ci sie nadarzy³a.. Kto wie mo¿e to "TEN"..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
moim zdaniem warto daæ sobie szansê
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i masz racjê tak samo jak pozostali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 220
|
za bardzo siê spieszysz, spotykajcie siê dalej, gadajcie, ale na razie nie musisz robiæ z tego powa¿nego zwi±zku
![]()
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadziejê, ¿e bêdzie tak jak piszesz.. ;p W sumie to nie wyobra¿am sobie ¿eby by³o inaczej nawet pomimo mojego strachu.. ![]() A co do "psucia" to powiem tylko tyle ![]() ![]() POWODZENIA.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Jutro jestem umówiona z K..
Ciesze siê i jednocze¶nie stresuje.. ;p ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.