|
|
#3181 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
|
|
|
|
#3182 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie z Was takie ambitne i pełne życia, a mnie już ambicja bokiem wychodzi.
Właśnie składa się gazeta do druku, a ja dostałam wykaz moich niedociągnięć korektorskich (dotyczących gł. samego składu, a ja się na tym nie znam) i dziś zapowiada się nieprzespana noc. Po prostu wcześniej nie było ustalone, jaką metodą pracujemy.Studiuję dziennie drugi kierunek (pierwszy skończyłam) i podyplomowo. Licencjat jeszcze nietknięty. Musiałam dziś chłopu odmówić wizyty u mnie, bo nie wyrabiam. Nie wiem, jak ja ogarnę te 4 sprawy - egzamin dyplomowy, licencjat, sesję i pracę (korekta całego numeru). Wybaczcie moje stękanie, muszę sobie ulżyć. No, już lepiej. ![]() A co do języka szwedzkiego - kręcą mnie skandynawskie klimaty i chętnie bym się pouczyła norweskiego czy szwedzkiego. Uwielbiam oglądać fotki Petry Karlsson - ta zimna uroda+las w tle. Ostatnio miałam też fazę na Muminki - fińsko-szwedzkie klimaty. Polecam szczególnie ilustracje Tove Jansson. I malarstwo Norwega Teodora Kittelsena.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. Edytowane przez trupiegi Czas edycji: 2013-03-18 o 13:32 |
|
|
|
#3183 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Marzy mi się jakaś idiotyczna praca typu wklepywanie danych do końca życia
|
|
|
|
|
#3184 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie dla mnie biurowce, kariera itp. Skromniejsze życie, ale życie, nie wykonywanie obowiązków w czasie wolnym.Właściwie to piszę tutaj tylko dlatego, że czekam na ostatnie teksty przed drukiem...
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A za to Cię podziwiam, zresztą tak jak wszystkich którzy studiują dziennie i pracują. Zazdroszczę umiejętności organizacji czasu i prawdopodobnie świetnej pamięci, skoro ogarniasz też studia Mi czas przez palce ucieka, mam tak od dziecka, i to jest chyba moja największa wada, która w dodatku mnie samej głównie utrudnia życie.Cytat:
![]() A żeby nie było tak zupełni OT, chciałam kupić, w sumie już w zeszłym roku, takie jak ja to mówię balerinki na koturnie, albo też nazywają to czółenkami na koturnie. Ale mam za szczupłe stopy chyba Wszystkie te buty są na mnie za szerokie. Kurde, nie lubię swoich stóp
|
|
|
#3186 |
|
Nindżopesz
|
Ashira, Xestrellax
|
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam właśnie ochotę spróbować pracy na jakimś ambitnym stanowisku, lubię w ogóle mieć dużo obowiązków, bo jak mam mało to leniwa dupa się robię i nawet nimi nie potrafię się zająć
Przynajmniej na początku chciałabym mieć taką pracę, potem to mogę wrzucić na luz i odcinać kupony
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam na magisterce duzo zajec i jest to az frustrujace (a szlam systemem bolonskim), dodatkowo babka ukladajaca plan ewidentnie robi nam na zlosc
na pewno mi. ciezko jest cokolwiek upchnac w jakies dziwaczne okienka, nie moge przez to robic praktyk.Ja czasem zaluje, ze sie nie spakowalam i nie zrobilam za granica dyplomu z forensic science/ forensic chemistry, chociaz zupelnie sie to nie pokrywa z tym co teraz robie (no poza tym, ze jest chemia) i nie mam pojecia czy est po tym robota, ale bardzo bym chciala to robic. Ktore z was pracuja w wyuczonym zawodzie?
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu lubię mieć się czym zająć i nie mieć czasu na myślenie o bzdetach Jak zacznę trwonić czas na głupoty to potem ciężko jest mi znowu wejść na wysokie obroty :/
|
|
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem rasowym pracoholikiem, spanie po 5 godzin dziennie a za dnia tyle roboty, że nie wiadomo w co ręce włożyć i wtedy czuję się szczęśliwa.
Musi się dziać dużo i tyle ![]() Paradoksalnie jak siedzę w domu to mogę przeleżeć cały dzień i nie zrobić nic produktywnego, ja po prostu musze mieć jakiś plan dnia, punkt zawieszenia i wtedy wszystko inne dostosowuję do tego. I wtedy funkcjonuję jak trzeba. Co do planu zajęć - doskonale wiem o czym mowa, teraz - ostatni semestr, a ja mam po jednej godzinie dziennie. Zabawni są. Ale w ubiegłym semestrze miałam indywidualny tok studiów, a teraz po prostu nie chodzę na zajęcia i tyle i zobaczymy co dalej. No a że ostatnio moja sytuacja się zmieniła to na zajęciach będę się pojawiać, przynajmniej przez te 2 kolejne miesiące. I dlatego między innymi, że jestem pracoholikiem mam ochotę umrzeć w domu. Nie mówiąc o tym, że teraz się bardziej martwię o swój kręgosłup niż przed operacją. Boję się, że sama sobie zrobię krzywdę bo niestety zdarza mi się zapomnieć i robić rzeczy których nie powinnam. I ktoś pytał czy ktoś tu pracuje w wyuczonym zawodzie - ja pracuję. Kończę Finanse i rachunkowość - pracuję jako księgowa, wcześniej pracowałam w audycie wewnętrznym.
|
#3193 |
|
Konto usunięte
|
ja pracuję w miejscu, gdzie robię miliard rzeczy na raz. praca w dużej korporacji, związana z rynkiem fashion - uwielbiam to! sama podejmuję dezycje, ale gorzej, kiedy jesteś z nich rozliczana... także dziewczyny uwaga, bo gorzej, jak w takiej poważnej i odpowiedzialnej pracy coś się spieprzy za duże pieniądze
![]() ogólnie moje doświadczenia z pracą są takie, że na początku zawsze jest najgorzej. mi za jakiś czas mija rok pracy asystenckiej i kiedy wysyłałam ogłoszenia, dostałam sporo odpowiedzi i zaproszeń na rozmowy
|
|
|
|
#3194 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym póki co nie zdarzył mi się przypadek żeby nie dało się błędu naprawić. Ja mam tak, że właśnie na początku jest super a potem mija mi entuzjazm i zaczynam się nudzić. Zazdroszczę że masz tak duży odzew, nie wiem skąd jesteś i na jakie stanowiska wysyłasz natomiast ja rozglądam się za czymś nieco innym doświadczenie też już mam prawie roczne (a do tego jeszcze wcześniejsze) i szału wielkiego nie ma. A nawet jak zadzwonią to oferują dużo gorsze warunki niż obecne.
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam, ja nie mam pracy i utknęłam w czarnej d... z poczuciem, że się już do niczego nie nadaje
|
|
|
|
#3196 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
edit: trochę źle się wyraziłam, chodzi mi o to, że nie jestem jakaś beznadziejna z matmy a pcham się na taki kierunek tylko o to, że z góry może być narzucony taki poziom, którego nie zdążę nadrobić mając po liceum opanowaną tylko podstawę
Edytowane przez cute poison Czas edycji: 2013-03-18 o 22:02 |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jaki masz poziom z matematyki, jaki teraz jest program. Jak ja zdawałam maturę to byłam na kilkunastu lekcjach dodatkowych jak się zastanawiałam nad poziomem matury. Więc nie byłam na poziomie rozszerzonym niby ale coś liznęłam. Do tego matmę podstawową miałam w małym palcu. I nie powiem było ciężko, zdałam na poprawce. Ale zdałam zależy ile masz samozaparcia, trzeba dużo samemu pracować żeby nadrobić ten materiał. Ale tragedii też nie było. A opanować ją trzeba bo potem inne fajne przedmioty wymagajace tej wiedzy typu statystyka i ekonometria się pojawią.Dziewczyno, ja z podstawą planowałam iść na budownictwo i mieć w nosie wszystko. To zależy od Twoich chęci i tyle nikt Ci z resztą nie każe od samego początku mieć ogromnej wiedzy. Nikt na Ciebie nie czeka to fakt, ale ja jako wielkiej tragedii tego nie wspominam. Większy problem miałam ze wszelkimi "zarządzaniami..." itd. bo nie potrafię się wyuczyć partii materiału - jestem typowo umysłem ścisłym.
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! Edytowane przez Ashira Czas edycji: 2013-03-18 o 22:18 |
|
|
|
|
#3198 |
|
maszyna, nie człowiek
|
cute poison, na FiR na wielu uczelniach matmy jest tyle co kot napłakał, a tematycznie tak, że naprawdę da się to ogarnąć nawet po podstawie. Wystarczy chcieć
|
#3199 |
|
Nindżopesz
|
Co prawda pytanie nie do mnie i ja poszłam na ekonomię ale też miałam ekonometrię, statystykę, dużo matmy na studiach. Spokojnie dałam radę
Ale to było yyy dawno.
|
|
|
|
#3200 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
ja złozylam wczoraj cv i list na b. fajne stanowisko, ciekawe czy sie odezwa
|
|
#3202 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale! Po pierwsze nie znoszę jej a po drugie z tego co slyszałam już nie jest tak super i rynek pracy też już powoli robi się przesycony.Do LPP składałam, ale oferują mi gorsze warunki niż mam teraz ![]() Poza tym ja szukam czegoś innego, bardziej "finansowego" ryzyko, controlling, audyt - to mnie kręci.Cytat:
Chciałam się wybrać na małe zakupy a tu co.. zawierucha za oknem ;( To się chociaż pochwalę prezentem od koleżanki, uparła się, że na wiosnę muszę mieć jakiś kolor na sobie (bo ja to w zasadzie monotematycznie - jasny czarny, ciemny czarny, średni czarny ) i sprezentowała mi taką chustkę z motywem czaszki. A że ja czaszki w każdej postaci i wszędzie i generalnie wielka niezrozumiała miłość to była wielka radość. I mimo, że już mam wytatuowaną jedną czaszkę mam ochotę na kolejne ![]() http://www.stradivarius.com/webapp/w...155146/2007008
|
|
#3203 |
|
Wtajemniczenie
|
widzę że o studiach dużo
ja jestem na pierwszym roku pracy socjalnej i mi sie podoba bardzo zastanawiam się nad Erasmusem, ale mam naprawdę mieszane odczucia... nie wiem co robić. u Was też pada śnieg ? ja tu już w trampkach pomykałam, a dziś śniegu jak na święta.
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie niestety też
|
|
|
|
|
#3205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jest to fajna sprawa, nowe doświadczenie, ale na moim kierunku niestety nie ma z bardzo roku, który miałabym lżejszy, dlatego raczej myślę o wyjeździe na praktyki na 3 miesiące niż na studia. |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę to przerażające z tym nadrabianiem. no i dodatkowy minus to TŻ..
|
|
#3208 |
|
Nindżopesz
|
Coś tam, coś tam:
|
|
|
|
#3209 |
|
Wtajemniczenie
|
Podobają mi się wszystkie poza ostatnim, nie jestem wielką fanką jeansu.
A koszula z Jokerem - zakochałam się! Pierwsza sukienka bardziej by mi się podobała jakby była prosta na dole, ale stylizacja super!
|
#3210 |
|
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1363708123 zachorowałam totalnie na ten płaszcz ostatnio
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Właśnie składa się gazeta do druku, a ja dostałam wykaz moich niedociągnięć korektorskich (dotyczących gł. samego składu, a ja się na tym nie znam) i dziś zapowiada się nieprzespana noc. Po prostu wcześniej nie było ustalone, jaką metodą pracujemy.
Skromniejsze życie, ale życie, nie wykonywanie obowiązków w czasie wolnym.
). Najważniejsze dla mnie było zdobywać doświadczenie poza tym ja z tych co w miejscu nie usiedzą.
Wszystkie te buty są na mnie za szerokie. Kurde, nie lubię swoich stóp