|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- O tym, ze to jest typowy tekst pod reklamę, to już nie wspomnę
|
|
|
|
#662 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie sianie paniki prowadzi do tego, że dziewczyny, które słyszą określenie "nadżerka" od razu myślą= rak i lecą na niepotrzebne i często bolesne oraz drogie zabiegi, które potrafią przynieść więcej szkody, niż pożytku. Bez jakiegokolwiek sprawdzenia, co to za zmiana.
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez panna mati_ Czas edycji: 2013-03-12 o 17:52 |
|
|
|
|
|
#664 |
|
Raczkowanie
|
Basen - jakieś sprawdzoen sposoby/probiotyki żeby uchronić się przed grzybicą?
Witam dziewczyny,
Po dłuższej przerwie chcę znowu wrócić na basen, kręgosłup się domaga... jednak boje się, że znowu coś tam złapię Znacie jakieś dobre sposoby żeby choć trochę zminimalizować ryzyko złapania jakiegoś świństwa? Jakieś globulki, żele, probiotyki? wypróbowałyście coś na sobie?Kiedyś chodziłam dość długo na basen, na Pingwina w Warszawie i wszystko było ok, potem raz wybrałam się na Wodnika i od razu przyniosłam grzybicę, nie wiedziałam jeszcze wtedy (o ja głupia!), że jak śmierdzi chlorem to trzeba taki basen z daleka omijać:P i leczyłam się, chyba ze 3 podejścia robiłam, zanim zupełnie mi przeszło. Już ponad pół roku wszystko jest ok i chciałabym zrobić jeszcze jedno podejście, już na sprawdzonego Pingwina. Swoją drogą, czy któraś z Was zna ten basen? Jakieś doświadczenia? Boję się powtórki z rozrywki... Proszę o porady
|
|
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Basen - jakieś sprawdzoen sposoby/probiotyki żeby uchronić się przed grzybicą?
Cytat:
|
|
|
|
#666 |
|
Raczkowanie
|
Nystatyna a aspiryna
Witam. Biorę nystatynę dopochwowo a dzisiaj się przeziębiłam. Czy mogę wziąć aspirynę na noc i nystatynę jednocześnie? Aspiryna nie zmniejszy działania nystatyny?
|
|
#667 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nystatyna a aspiryna
Możesz, nie zmniejszy to działania nystatyny. Aspiryna moze dodatkowo zapobiegać tworzeniu się biofilu grzybów.
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do stanu przedrakowego wiem, że nie mozna tego bagatelizować, ale słyszałam, ze takie stwierdzenie może być trochę przesadą. |
|
|
|
|
|
#669 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
w sumie, to nadżerka często jest wynikiem dłuższych, nieleczonych infekcji. tworzy się stan zapalny i potem właśnie mikroranki, uszkodzenia i nadżerki. a potem jak jest nadżerka to też łatwiej o infekcję. to wszystko jest ze sobą powiązane :/ |
||
|
|
|
|
#670 |
|
Przyczajenie
|
problemy z objawami po stosunku
Witam!
Jestem tu nowa i to mój pierwszy temat ![]() Mam z moim partnerem parę problemów. Najpierw zacznę że używam tabletek anty koncepcyjnych. Co jakiś czas pojawia mi się białawo zółty śluz twarogowy w pochwie i mniej więcej w tym samym czasie u mojego partnera schodzi naskorek z żołędzia. Towarzyszy temu świąd i pieczenie. Czy to jest grzybica ? Następnym problemem to jest nawilżanie pod czas stosunku. Używaliśmy oliwki, teraz lubrykantu na bazie sylikonu lecz po stosunku pochwa jest troche obolała i nie mam więcej ochoty na sex w tym dniu. Jak polepszyć nawilżenie ? Mozę polecicie jakiś konkretny lubrykant ? i co z tym śluzem ? ginekolog i urolog mówili że to normalne lecz cos mi się nie wydaje. Mam nadzieje że oprócz prezerwatyw jest jakieś wyjście ?
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: problemy z objawami po stosunku
Cytat:
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez panna mati_ Czas edycji: 2013-03-18 o 22:36 |
|
|
|
|
|
#673 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
ja mam pytanie natury pilnej i niepewnej. Otóż tak: stosuję tabletki, ale od czasu ostatniego stosunku ( sobota ) zaczęło się dziać coś dziwnego. Otóż mój śluz zamienił się w coś dziwnego o konsystencji... kleju? Niby biały, ale na bieliźnie widzę, że jest taki pomarańczowo - żółto - brązowy (tak się nakładają te kolory mniej więcej). Od wczoraj towarzyszy mi swędzenie, rano jeszcze znośne, ale teraz zwykłe siedzenie sprawia mi duży dyskomfort. Leczyłam 1,5 roku temu grzybicę i było to skutecznie wyplenione, brałam Pimafucort i coś jeszcze ( nie pamiętam co). Bardzo proszę o porady czy jest to grzybica czy jakieś zapalenie może? Dodam też, że sobotni stosunek nie był pierwszym, ale pojawiła się ni stąd ni zowąd w małej ilości krew. Stwierdziliśmy z partnerem, że wreszcie nastąpiło 'pełne rozdziewiczenie' jak ja to nazywam, ale nie jestem tego na 100% pewna. Czym mogę to leczyć? Mam jeszcze opakowanie Gyno - Femidazolu nie tknięte ( tak na wszelki wypadek ). Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#675 |
|
Raczkowanie
|
Piszę tutaj właśnie, bo podobno typowym objawem grzybicy jest taka serkowata wydzielina jak to się mówi, a u siebie tego nie zauważyłam. Ta dziwna wydzielina jest 'kolorowa' i ma dziwną konsystencję, ale nie ma w niej żadnych grudek ni nic.
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
W zasadzie infekcja może się różnić, bo grzyby mogą być różne. Naprawdę bez lekarza się nie obejdzie.
|
|
|
#677 |
|
Przyczajenie
|
Nawet dobr gra wstepna nic nie daje.
A jak się objawia nie leczona grzybica ? i co jest jej przyczyną ? Edytowane przez monika4261 Czas edycji: 2013-03-19 o 09:22 |
|
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
Skoro towarzyszy swędzenie to wygląda na infekcje grzybiczną.zapisz się do ginekologa,jeśli wizyta jest w odległym czasie to na Twoim miejscu bym zastosowała ten Gyno - Femidazol, kup w aptece maść clotrimazolum(3zł około) maść jest typowo na grzybice.Dodatkowo kup jakiś probiotyk kobiecy Lacibios femina,iladian itp.
|
|
|
|
|
#679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie tak, jak u ciebie i twojego partnera.
|
|
|
#681 |
|
Silveris
|
Nie ma co się męczyć - lekarz obojgu przepisze leki, po których nie tylko zniknął nieprzyjemne objawy, ale też nie będzie ryzyka powikłań. Do nawilżania proponuję (oczywiście po wyleczeniu) preparaty z apteki specjalnie do tego celu - żadne oliwki, żele smakowe itp, bo one potrafią uczulać i nie działają tak jak powinny.
|
|
|
|
|
#682 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedzi
|
|
|
|
|
#683 |
|
Przyczajenie
|
Czy jest lekarz do którego możemy udać sie razem ? czy każdy osobno ginekolog i urolog ?
|
|
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Gin przepisuje od razu i dla chłopaka
|
|
|
#685 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje wszystkim za udzielanie sie w temacie
|
|
|
|
|
#686 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#687 |
|
Przyczajenie
|
PO stosunku mozna sie nabawic najpierw infekcji. ale trzeba z tym isc do lekarza.
|
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Ale co się dzieje? Są upławy, a nic nie swędzi, nie piecze?
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
ja też podejrzewam grzybka, bo mam charakterystyczny biały śluz, ale nic mnie nie pieczę
![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- ja kiedyś chciałam dla TŻ ale nie chciał wypisać, powiedział żeby sam poszedł, bo on nie może, wiec jak cos to TŻ chodzi do rodzinnego i dostaje leki
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Dzisiaj odebrałam swoje wyniki posiewu. Wyszły następujące: 1. Lactobacillus SPP (+) 2. Candida Albicans (++) Już wiem, że to grzybica. Mój ginekolog może mnie przyjąć dopiero we wtorek, a ja trochę się denerwuję. Myślicie, że mogę spokojnie poczekać, czy powinnam dzwonić po przychodniach i szukać jakiegoś prywatnego lekarza na dzisiaj lub jutro? I czy znacie może jakiś lek, który mogłabym kupić bez recepty i przyjmować w czasie tego czekania? Zależy mi, żeby te uporczywe objawy choć trochę ustąpiły. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Znacie jakieś dobre sposoby żeby choć trochę zminimalizować ryzyko złapania jakiegoś świństwa? Jakieś globulki, żele, probiotyki? wypróbowałyście coś na sobie?

lecz cos mi się nie wydaje. Mam nadzieje że oprócz prezerwatyw jest jakieś wyjście ?