|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kamilek jest śliczny, chociaż niegrzeczny łobuz, gdzie mu tam przyszło do głowy takim dużym rosnąć. Jeszcze raz brawo!! ![]() |
|||
|
|
|
#4142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I jaka niespodzianka z nowym imieniem Bardzo ładnie podoa mi się
|
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lidka - ładnie ślicznotka z niej, gratuluję i życzę zdrówka, zarówno tej małej kruszynce, jak i Mamusi
|
|
#4144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak moj gin wroci urlopu to do niego pojde i powiem mu o moich obawach i powiem co zobaczyla ta szmatowata ginka... sory ale innych slow na nia znalesc nie potrafie... w koncu widziala ze w srodku cyklu mialam nabrzmiala macice... bole przed malpa pojawia sie juz tydzien przed tym razem tylko 3 dni przed... zawsze leci ze mnie jak z kranu, zawsze sa skrzepy mam bole krzyzowe i zaczynaja mi sie problemy z pecherzem bo wczoraj tak jak pisalam zdarzylo mi sie popuscic w majtki... i tak laczac wszystko boje sie ze to moze byc to... no i moj Tz w delegacji i niewiadomo czy dzisiaj wroci... a tak chcialabym z nim o tym pogadac a no i zapomnialam o glownym ibjawie... problemy z zajsciem w ciaze a ona powoduje bezplodnosc... le tak czy siak jak to mam to sie tego nie da wyleczyc jedynie dita da sie zlagodzic...No i gratuluje zdanych testow teraz tylko praktyka i bedziesz smigac autkie ![]() Cytat:
P.s moja mama rodzila mnie 17 godzin... i jeszcze polozna przekowajac blone mnie dzgnela w glowe... pare centymetrow dalej i zaliczyla by oko... i bym teraz miala tylko jedno sliczne zielone oczko hehhee :P ale wtedy to byly inne czasy :PPogratuluj Twojemu Tz
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Isia gratulacje, malutka przesliczna
Napewno jej widok każdego dnia wynagradza Ci cały ból. Lunka jaki on śliczny, ile włosków ma. ![]() Pszczoła gratulacje, U mnie dzisiaj taka piękna pogoda, a ja jakaś zakatarzona.
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliczna Lidka Co się wtedy robi??
|
|
#4148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bajka torbę brałaś czarną czy niebieską? Bardzo fajna
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kawał chłopa z tego Kamila dobrze, że w miarę szybko zdecydowali o cc ![]() Dużo zdrówka Luncia! Przepraszam, ze ja znów na szybko jak po bułki, ale tak to już jest ze mną ostatnio
|
|
#4150 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z tą bezpłodnością to nie jest jeszcze chyba przesądzone, że na pewno nie będziesz mogła zajść w ciążę, tak? Nie martw się, trzymam kciuki za Ciebie najmocniej jak potrafię, wierzę, że będzie dobrze![]() ![]() ![]() "...tylko praktyka..." będę to zdawać z 10 razy znając moje szczęście ![]() ![]() Cytat:
![]() u mnie - zima. śnieg z deszczem, mokro, zimno, ponuro, do kitu. aż mi się nie chce do pracy wychodzić ![]() zdrówka życzę!
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Isiu witaj
niespodziankę z imieniem zrobiliście, ale też ładnie ![]() Współczuję porodu, oby teraz było tylko lepiej ![]() Kwicia ![]() Niestabilna - niestety możesz mieć rację .. ale z endo da się żyć ![]() Pewnie przejdziesz laparoskopię, zobaczą co tam u Ciebie się dzieje. Jeśli na USG nic nie widać tzn jajniki masz czyste, to dobrze. Endo najgroźniejsza dla płodności jest jak się na jajnikach rozgości właśnie. Ok, ja znikam pozdrówki dla wszystkich
|
#4152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aaajjj jaki słodziak i ile ma włosków!!!! Cytat:
![]() Ja praktyke zdawałam 4 razy ![]() Cytat:
![]() Z imieniem nas zaskoczyłaś ale Lidka też ślicznie
|
|
|
#4153 |
|
Rozeznanie
|
a idź, ja nawet nie będę myśleć ile razy będę musiała to zdawać
![]() ![]() a z czym miałaś największy problem na praktycznym?
|
#4154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poważnie...to mnie gubiło strasznie i popełniałam tak banalne błędy ,że po wszystkim to miałam ochotę wziąść rozbieg i zarypać w ściane
|
|
|
#4155 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki i czekam na relację ![]() Oj kochana A może tym razem się uda? Dla mnie 9 cykl starań okazał się być tym szczęśliwym. Głowa do góry Będzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Śliczny chłopczyk. I jakie ładne, ciemne włoski Cytat:
Najważniejsze że poród masz już za sobą. Teraz pozostaje życzyć zdrówka Tobie i Lidce Buziaki
|
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4156 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja trzymam kciuki zeby udalo sie juz teraz i zeby ta stymulacja nie byla potrzebna jaki slodziak, a jaka czupryna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Isiu porodu nie zazdroszcze, ale tak jak piszesz, z chwila kidy daja malucha w ramiona wszystko przestaje miec znaczenie. Kochana zdrowka dla Ciebie i dla malutkij Lidki Ale u nas sypie!!!! Gdzie ta wiosna ja sie pytam???? Ja wlasnie pozegnalam kolezanki, ktore wpadly w odwiedziny. Milo bylo, szczegolnie jak ktos siedzi caly czas w czterech scianach.... Ale co tam. Bajka nie zacytowalo mi Ciebie - torebka super.
Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy nie nastąpi. 08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2013-03-19 o 14:18 |
|||
|
|
|
#4157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stres mnie zjada i nie mogę się skupić, a to błąd. Duży. ale jak to mówi mój Tż, czasem trzeba "schować nerwy do konserwy" tylko że to nie jest takie proste jak się mu wydaje![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- dziękuję
|
|
#4158 |
|
Zadomowienie
|
cos mi sfiksowalo moja odpowiedz,wiec napisze w jednym...
ISIA Gratulacje Isiu! Wracajcie szybciutko do zdrowia.Malutka przesliczna,sytuacja z imieniem tak jak u mnie przez cala ciaze byl Dawid a skonczylo sie na Szonie ![]() Psychika ludzka jest zabawna,my kobiety sie nacierpimy,ale jak zobaczymy nasze male cudenko to wszystko da sie wybaczyc dla tego SZCZESCIA. LUNA Gratulacje Luna! Kamilek ma swietna fryzurke i mega rozmiary,tos sie nadzwigala.Wracajcie szybciutko do domciu i formy. Lidko i Kamilku chowajcie sie Rodzicom w zdrowiu,radosci i milosci.Dni pelnych szczescia Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-03-19 o 14:38 |
|
|
|
#4159 | ||
|
Zakorzenienie
|
slicznosci
Cytat:
jeszcze raz gratulacje! ![]() tym postem uswiadomilas mi ze nie napisalam im jaki kolor wybieram ![]() Cytat:
mogl sobie czop darowac, bo ogolnie jechalam bezblednie. na szczescie za drugim razem zadnych takich kwiatkow nie mialam i zdalam.
|
||
|
|
|
#4160 |
|
Zakorzenienie
|
Isia nie masz czego zazdrościć bo umordowalas się ale przynajmniej wyszła... A ja pchalam dwie godziny gdzie lekarze naciskali na brzuch a położne rozrywaly krocze.. I najgorsze że nie było finału
tylko cc i teraz powikłania po niej.. Położne mówiły że gdyby maly mial 3-4 kg to wyszedł by po pół godzinie mojego parcia, ale mój był większy...Maru zdecydowali o cc w ostatniej chwili bo prze się do godziny a ja parlam dwie i cały czas się dusił, urodził się cały siny Isiu gratulacje bo dopiero się dowiedziałam ![]() Przed chwilą mój dziadek umarł ;( nie mogę nawet płakać bo tak brzuch boli |
|
|
|
#4161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() porod naprawde mialas koszmarny, chyba najgorsze co moze byc, tzn 2w1. a na ile punktow sie maly urodzil? moja dostala 6 pkt bo tez podduszona i sina strasznie po wyjsciu byla. no ale nam jeszcze umiarkowana zamartwice stwierdzili. mialysmy przez to przez rok bieganine po neonatologach, neurologach, kardiologach i okulistach. na szczescie wszystko z nia w jak najlepszym porzadku, jedynie jak miala 2-3 miesiace to chodzilysmy na rehabilitacje, bo miala obnizone napiecie miesniowe. |
|
|
|
|
#4162 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
: oklaski:Cytat:
Lidka-bardzo ladnie Córeczka ślicznaCytat:
![]() Mały wynagrodzi ci cały ból porodowy Dzwoniłam do gina mam przyjść na monitoring 12-13.Powiedział że jak mam takie rozbieżności w cyklu że ostatni 24 dni a ten 41 to zachwiania hormonalne.Ale ja wszystkie badania robiłam we wrześniu.Dziewczyny ile takie badania są ważne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||||
|
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana wyniki z wrzesnia to sobie juz mozna w kieszen schowac.. tutaj moze byc zmiana z miesiaca na miesiac, wiec powinnas swieze zrobic |
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#4165 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny ja tylko na chwilkę...
Z dobrych wieści tyle że widziałam moją kruszynkę i serduszko, wychodzi 8 tydzień czyli TP przesunął się na 29.10. Dostałam zwolnienie do 9 kwietnia i wtedy też następna wizyta... Pytała mi się czy plamiłam,a ja że nie... okazało się,że kosmówka się delikatnie odkleja i mam się oszczędzać, dupka mi zapisała, zleciła badania i tyle. Z jednej strony się cieszę a z drugiej mam obawy dot. tej kosmówki
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana leż i nie denerwuj się,kosmówką się przyklei ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Dziewczyny a co daje branie magnezu z witaminą b6 przy staraniach?
|
|
|
|
#4167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś tak zrozumiałam, że dośc szybko i się zdecydowali i wsio ok.Ale ważne, że już po i że wszystko dobrze
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana mi cały pierwszy trymestr sie odklejala kosmówka. Brałam na to cerutin 3 x 1 tabletke. Oczywiście OBOWIAZKOWO dużo leżenia, zero dzwigania, podnoszenia rąk do góry, sprzatania, szybkiej jazdy autem po dołkach. Zero wstrzasów. Bedzie dobrze tylko musisz wypoczywac i poczekać ,aż sie przyklei Nie masz krwiaka?? Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-03-19 o 18:03 |
|
|
|
|
#4169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiedziała,że jest to niewielkie odklejenie, nawet podała mi ile cm czy mm ale z tego wszystkiego mi wyleciało z głowy. Kazałam brać dupka3x1 i się oszczędzać. Mam nadzieje,że będzie dobrze ![]() Lunka, bardzo mi przykro z powodu dziadka...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-03-19 o 18:25 |
|
|
|
|
#4170 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale najważniejsze że juz po i Kamilek jest z Tobą![]() Cytat:
Cytat:
A tu wygląda na to, że Maly jakos nie bardzo się kwapi do wylotu![]() A tak na serio.... jeśli mialoby mnie wziąć w czwartek wieczorem czy w weeknd, to lepiej niech mnie weźmie jutro wieczorem lub w czwartek z rana... To nie będę musiała iść w czwartek na 16.40 na wizytę i wywalać jeszcze na koniec 180zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A jakie zastrzyki bierzesz? Gonal?śliczny
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

Tak więc zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
:pij emy:

Kamilek jest śliczny, chociaż niegrzeczny łobuz, gdzie mu tam przyszło do głowy takim dużym rosnąć.
Jeszcze raz brawo!! 

A wy możecie być ze mnie dumne, dziś właśnie zdałam testy na prawo jazdy
jak moj gin wroci urlopu to do niego pojde i powiem mu o moich obawach i powiem co zobaczyla ta szmatowata ginka... sory ale innych slow na nia znalesc nie potrafie... w koncu widziala ze w srodku cyklu mialam nabrzmiala macice... bole przed malpa pojawia sie juz tydzien przed tym razem tylko 3 dni przed... zawsze leci ze mnie jak z kranu, zawsze sa skrzepy mam bole krzyzowe i zaczynaja mi sie problemy z pecherzem bo wczoraj tak jak pisalam zdarzylo mi sie popuscic w majtki... i tak laczac wszystko boje sie ze to moze byc to... no i moj Tz w delegacji i niewiadomo czy dzisiaj wroci... a tak chcialabym z nim o tym pogadac a no i zapomnialam o glownym ibjawie... problemy z zajsciem w ciaze a ona powoduje bezplodnosc... le tak czy siak jak to mam to sie tego nie da wyleczyc jedynie dita da sie zlagodzic...
Co się wtedy robi??