|
|
#3211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styl kobiecy i rockowy jednocześnie cz. IV
Cytat:
|
|
#3212 |
|
Wtajemniczenie
|
Gadacie tyle o studiach i pracy, że poczułam się jak dzieciak z podstawówki. Sama zastanawiam się nad wyborem studiów- rozważam dietetykę i kosmetologię.
|
|
|
|
#3214 |
|
Zadomowienie
|
Z SheInside, czyli dla mnie nieosiągalny
http://www.sheinside.com/Wine-Red-Lo...-cat-1735.html
|
#3215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
3
|
|
|
|
#3220 |
|
Konto usunięte
|
noo dziewczyny, u mnie w pracy wyprzedaż także się obłowiłam. dwie kurtki, piękna maxi na lato... cała siata ubrań
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ważne, by robić, co się lubi. Nie każdy może być inżynierem. Ja jestem z wykształcenia polonistką ze specj. wydawniczą (nieukończoną, bo na skład książki nie chodziłam ze względu na Erasmusa, ale na dyplomie mam wypisane wszystkie inne przedmioty + praktyki). Teraz studiuję slawistykę z czeskim, specj. nauczycielska (przygotowanie do pracy szkolnej polonistki) i podyplomowo robię nauczanie polskiego jako obcego.Wbrew temu, że tyle studiuję, nie marzy mi się tzw. kariera. Lubię się wyspać, smakować dzień, jeść powoli śniadanie, a pracować w nocy w zaciszu. Nie lubię klimatu biur, pracy z ludźmi. Wyjątkiem jest praca nauczyciela - wchodzenie w interakcję z młodymi ludźmi. Daje to dużo satysfakcji. Trzeba nieźle się nagłowić, by zaciekawić gimnazjalistów lekcją. Dużo radości dają mi prace domowe poza gotowaniem. Nie nadaję się na businesswoman. Elastyczna praca na niepełen etat to marzenie me. Widać jestem anachroniczna. Pracując od 8 do 16, czułam się zagrożona. Gdy prowadziłam lekcje w szkole, byłam bardzo energiczna i uśmiechnięta, może dlatego, że to ja rządziłam w klasie. Chyba ze mnie taki typ, kota-samotnika. Choć z natury leniwa nie jestem, po prostu mam swój własny tryb życia.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Kurteczka na wyprzedaży :
http://www.topshop.com/webapp/wcs/st...0#BVRRWidgetID Kliknęłam ją wczoraj
|
|
|
|
#3223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” Przekaż swój 1% z podatku na rehabilitację dziecka:www.marcel.mlody.pl |
|
|
|
|
#3224 |
|
Nindżopesz
|
Rzekomo na romwe.com
Ja ponownie zachwycam się stylem Olivii: http://blog.oliviaemily.com/ |
|
|
|
#3225 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz...dno po prostu. Mało zajęć, a tak się rozleniwiłam, że za nic nie potrafię się zabrać i tylko bym z d.pą przed komputerem siedziała. Ashira - mnie na ostatnim roku, w ostatnim semestrze uraczyli zajęciami w piątki. Oczywiście są to tylko jedne zajęcia, czyli trwają 1,5 h, a wychodzę z domu o 11 i wracam o 16.30. No kocham mój wydział po prostu Przez 4,5 roku miałam zawalone plany od pon. do czw., ale piątki zawsze wolne. Cytat:
Cytat:
W sumie taka praca też wymaga pewnego poświęcenia, chociaż to zależy, w jakim miejscu się pracuje.https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1363708123 piękny płaszcz! W ogóle, kusicie tu takimi fajnymi stylizacjami, a moje kieszenie świecą pustkami. Kupię tylko buty, bo nie mam żadnych "przejściówek", i na tym się skończy
Edytowane przez xestrellax Czas edycji: 2013-03-20 o 16:09 |
||||
|
|
|
#3226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kupuje któraś z Was polskie wydanie Harper`s Bazaar? Nabyłam dzisiaj nowy numer i jestem niezadowolona. Teksty to w większości przedruki, tak samo z okładką. Po pierwszej sesji z Małgosią Belą spodziewałam się czegoś więcej. Mamy w Polsce dopiero raczkującą, ale świetną scenę modową i mamy świetne kobiety, nadające się na okładkę. Jedyne co mi się spodobało to artykuł o sposobach na figurę aniołków VS. Poczułam ponowną motywację do ćwiczeń i obiecałam sobie nie jeść tyle czekolady (pochłonęłam wczoraj 2 tabliczki). |
|
|
|
|
#3227 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, może wyraz twarzy czy coś.. W każdym razie, styl ma fajny, ale nie potrafię przeglądać jej zdjęć.
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zadomowienie
|
W końcu zaczęłam pisać pracę licencjacką. Ulżyło, bo już coś mam. Idę teraz do lumpeksu pobuszować, może znajdę coś rockowego, a potem udam się na seminarium spowiadać się z tego, co napisałam.
![]() Solciuchna, spoko ramoneska.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Mam to samo. Irytująca jest. Na każdym zdjęciu tak samo sztucznie układa usta.
|
#3230 | ||
|
Nindżopesz
|
No ba!
![]() Cytat:
![]() A jakie są sekrety Aniołków? Cytat:
), ma przylepiony do twarzy pseudo dziubek i masakruje sobie figurę legginsami podciągniętymi pod pachy. Ale podobają mi się jej włosy + jasna cera + makijaż + fajne dodatki i ogólnie ciuchy.
|
||
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie spoko
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie o ten dzióbek mi chodziło
Chociaż teraz w sumie nie wiem, czy to 'wina' miny czy makijażu: http://3.bp.blogspot.com/-rU8LkfXynM...IMG_4497sm.jpgI faktycznie, kojarzę kilka zdjęć na których ma 'legginsy podciągnięte pod pachy' ![]() Btw, ślicznie wygląda w ciemnych włosach A ta blogerka mi się w jakiś sposób kojarzy z Olivią, ale jej mimika denerwuje mnie jeszcze bardziej http://lookbook.nu/user/168381-Cosette-M
Edytowane przez RosemarieV Czas edycji: 2013-03-20 o 17:03 |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Olivia na samym początku, jak miała tylko konto na lookbooku, nie robiła takich min, praktycznie nie było widać jej twarzy, a teraz własnie robi jakieś dziwne miny i styl tez jej się zepsuł moim zdaniem
|
|
|
|
#3234 |
|
Rozeznanie
|
Ta Oliwia to totalnie nie moja bajka... nawet ciężko mi się patrzy na te zdjęcia
|
|
#3235 | |||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() U Cosette osobiście nie widzę specyficznej mimiki tylko też makijaż zupełnie nie w moim guście. Cytat:
![]() Cytat:
) ale właśnie lubię wyróżnianie się w ten sposób (nie to żebym sama miała odwagę)
|
|||
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak jak z oglądaniem pokazów mody - wiele rzeczy może mi się podobać, ale w większości nigdy nie wyszłabym na ulicę.
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3238 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Większość jak na mój gust ubiera się zbyt dziwnie.
|
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że blogerki są od tego żeby pokazywać swoje ciuchy i to jak ubierają się na co dzień i 'od święta' (takie założenia miały chyba pierwsze szafiarki), a nie zwracać uwagę. |
||
|
|
|
#3240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ostatnio mam wrażenie, że blogi modowe zaczęły pełnić inną rolę... Chyba każda dziewczyna chce jakoś wyjątkowo zwrócić na siebie uwagę, zyskać sławę, no to wiadomo - najłatwiej szokując ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A prawda jest taka, że szczupłe laski mają takie figury, bo ciężko na to pracują. (No, są jeszcze takie jak Dżoana Krupa, która chodzi odchudzać się do SPA za pomocą zabiegów, ale na to nas nie stać, zwykłych przeciętnie zarabiających śmiertelników ). Zawsze powtarzam, im szybciej dziewczyna zda sobie z tego sprawę, i przestanie szukać cudów tam gdzie ich nie ma, tym szybciej będzie miała realną szansę trwale schudnąć
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2013-03-20 o 19:57 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.

Ja już myslę o studiach ale narazie zastanawiam się nad miejscem gdzie chcę studiować.

Wszystkie te buty są na mnie za szerokie. Kurde, nie lubię swoich stóp 
Nie każdy może być inżynierem. 

Przez 4,5 roku miałam zawalone plany od pon. do czw., ale piątki zawsze wolne. 
piękny płaszcz! W ogóle, kusicie tu takimi fajnymi stylizacjami, a moje kieszenie świecą pustkami. Kupię tylko buty, bo nie mam żadnych "przejściówek", i na tym się skończy