![]() |
#2851 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Tak, ciemieniucha
![]() Co do holle - objętnie, ja na zmianę Agu daję, bo ona jeszcze je je, smakują jej. Cenowo - te słodkie bobofity czy nestle trochę taniej, jakieś 20%. Chyba wszystkie słodkie są, pomijam, że kaszki ryżowe/kleiki ryżowe są mało wartościowe. Przykładowy skład malinowej ryżowej bobovity: Kaszka ryzowa – 77%, cukier, maltodekstryna, naturalny proszek malinowy – 0,6%, weglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, D3, biotyna), dwufosforan zelazowy, siarczan cynku, naturalny aromat malinowy A holle, np. musli: Skład: całe ziarna pszenicy** 82%, 7% owsa**, 10% owoców (banan*, kawałki jabłka*, proszek z malin), ryż pełnoziarnisty**, witamina B1. Generalnie ja nie widzę potrzeby dosładzania rzeczy dla niemowlaków - pamiętajmy, że dziecko nie zna pojęcia cukier, nie znając słodkiego ulepku kaszki nie porówna, że bez cukru mu mniej smakuje. Dla malucha to wszystko z reguły jest fajne, interesujące, bo nowe ![]() Lady, fajnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
Sylwia bardzo mi przykro
![]() ![]() Nawijko zdolniacha z Ciebie ![]() Co do snów to ja dziś też miałam nieiekawy. Śnił mi się mąż, że patrzyłam przez okno jak idzie i kłóci się z jednym gościem, który do niego podbiegł i przewrócił na ziemię. Mąż sobie roztrzaskał głowę, więc wybiegłam do niego, a on powoli tracił przytomność. Pamiętam jak płakałam i bałam się, że umiera... W końcu przyjechało pogotowie, zabrało go, a ja się obudziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2854 |
Zakorzenienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39918417]Tak, ciemieniucha ![]() Co do holle - objętnie, ja na zmianę Agu daję, bo ona jeszcze je je, smakują jej. Cenowo - te słodkie bobofity czy nestle trochę taniej, jakieś 20%. Chyba wszystkie słodkie są, pomijam, że kaszki ryżowe/kleiki ryżowe są mało wartościowe. Przykładowy skład malinowej ryżowej bobovity: Kaszka ryzowa – 77%, cukier, maltodekstryna, naturalny proszek malinowy – 0,6%, weglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, D3, biotyna), dwufosforan zelazowy, siarczan cynku, naturalny aromat malinowy A holle, np. musli: Skład: całe ziarna pszenicy** 82%, 7% owsa**, 10% owoców (banan*, kawałki jabłka*, proszek z malin), ryż pełnoziarnisty**, witamina B1. Generalnie ja nie widzę potrzeby dosładzania rzeczy dla niemowlaków - pamiętajmy, że dziecko nie zna pojęcia cukier, nie znając słodkiego ulepku kaszki nie porówna, że bez cukru mu mniej smakuje. Dla malucha to wszystko z reguły jest fajne, interesujące, bo nowe ![]() Lady, fajnie ![]() Faktycznie, ta Holle nieporownywalnie lepsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I
Nie dam rady nadrobic..
Wczoraj mielismy szczepienie, wzielismy 5w1. Zosia calkiem dzielnie je zniosla ![]() ![]() A dziś ma dzien marudy ![]() Aaa.. i wazymy 4720 po 7 tygodniach (waga urodzeniowa 3850) i zastanawiam sie czy to nie malo troche.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zakorzenienie
|
przykro mi ... Dadusiowi właśnie w sobotę pradziadzio zmarł, a dziadek mojego TZta...
![]() jestem, jestem. Po prostu strasznie zabiegany tydzień, Młody chyba skok przechodzi 11/12 tydzień bo nieznośny i bezczelny ![]() siedzi właśnie w bujaczku i się gapi ![]() Nie dam rady Was nadrobić ![]() Ostatnio zdałam egzamin na 5,a uczyłam się w noc go poprzedzającą i rano w autobusie ![]() ![]() Musiałam zaliczenia nieobecności robić (jakieś popieprzone gry planszowe z matematyki) DZisiaj nie pojechalam, bo nie miałam z kim młodego zostawić, jutro z kolei babcia po 6 do niego przyjedzie, bo się zbuntowałam i nie chce wiecznie do matki TŻta jeździć CO do chrzcin,to jestem wściekła, ale mądry Polak po szkodzie.. Mianowicie, obawiamy się że Młody na mszy nie wysiedzi, w związku z tym chcieliśmy po mszy chrzcić 6 w sobotę. Mamy fajnego proboszcza to poszliśmy do niego. A temu się na starość popierdzieliło we łbie. Wpisał go na chrzest w święta na 01.01 o 12 ![]() ![]() ![]() ![]() w załącznikach mój synio... widok jaki mam po przebudzeniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2858 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39918417]Tak, ciemieniucha
![]() Co do holle - objętnie, ja na zmianę Agu daję, bo ona jeszcze je je, smakują jej. Cenowo - te słodkie bobofity czy nestle trochę taniej, jakieś 20%. Chyba wszystkie słodkie są, pomijam, że kaszki ryżowe/kleiki ryżowe są mało wartościowe. Przykładowy skład malinowej ryżowej bobovity: Kaszka ryzowa – 77%, cukier, maltodekstryna, naturalny proszek malinowy – 0,6%, weglan wapnia, witaminy (C, niacyna, E, kwas pantotenowy, B1, B6, A, kwas foliowy, D3, biotyna), dwufosforan zelazowy, siarczan cynku, naturalny aromat malinowy A holle, np. musli: Skład: całe ziarna pszenicy** 82%, 7% owsa**, 10% owoców (banan*, kawałki jabłka*, proszek z malin), ryż pełnoziarnisty**, witamina B1. Generalnie ja nie widzę potrzeby dosładzania rzeczy dla niemowlaków - pamiętajmy, że dziecko nie zna pojęcia cukier, nie znając słodkiego ulepku kaszki nie porówna, że bez cukru mu mniej smakuje. Dla malucha to wszystko z reguły jest fajne, interesujące, bo nowe ![]() Lady, fajnie ![]() Ja też nie będę dawać Oli cukru, a te kaszki mi się bardzo spodobały. |
![]() ![]() |
![]() |
#2859 |
Zakorzenienie
|
Szaja taką reklamę tej agroturystyki robisz, że i my się z TZtem zastanawialiśmy, czy nie pojechać
![]() Lady zmieniłaś Ava i o ile Black od razu zauważam, tak nie mogę się przyzwyczaić do Twojego ![]() Mój synio raz mi charczy raz mi nie charczy i już nie wiem, czy to dalej śluz poporodowy jeszcze (do 3 miecha podobno moze być) czy coś z drogami oddechowymi... Zastanawiam się czy go nie inhalować ze dwa trzy razy w tygodniu ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- A te kaszki, to dla dzieciów skazowych? |
![]() ![]() |
![]() |
#2860 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39915382]
Pstryniu, czego nie ogarniesz? To ogólnie proste jest. A mi się przypomniało jeszcze - przy Agatce zalecenia były wówczas takie, że co 3 dni nowość, czyli np. otwieram słoiczek, daję 5-6 łyżeczek np. dyni z ziemniakiem pierwszego dnia, drugiego daję 1/3 tego słoiczka i trzeciego dnia resztę (słoiczek max 3 dni w lodówce). Jest ok, to dajemy coś nowego. To wcale słoiczki nie muszą być, można samemu ugotować marchewkę (i tu chyba jednak lepsze mrożonki), ziemniaka, brokuła czy co tam. Nie trzeba co kilka dni nowości dawać, można spokojnie gdy dziecko zna jż 3 smaki pomieszać warzywa i dawać "zupkę". Tyle, że nie przyprawia się solą tego, ale już np. zioła lekkie są ok. A nadwrażliwość na nowości może się objawiać tak: wysypka, niekoniecznie na ciele, może być tylko na buzi, nerwowość (Agata po marchewce po 10 minutach wysypana na twarzy i wściekłość ogólna była), no i tradycyjnie kupa nie taka, odparzenie. O, rzyg piękny czasem też - ale nie w trakcie karmienia, ale chwilę potem.[/QUOTE] no wlasnie tego co kiedy i jak wprowadzac ![]() bede musiala sobie druknac co i jak w mega powiekszeniu, powiesic w widocznym miejscu i moze wtedy sie uda ![]() ![]() Cytat:
![]() synio cud miod! takie juz "poważne" chlopicho z Niego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2861 |
Konto usunięte
|
Hope, dla wszystkich dzieci te kaszki
![]() A reklamę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2862 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39919447]Hope, dla wszystkich dzieci te kaszki
![]() A reklamę ![]() ![]() ![]() Jak TŻ dostanie urlop to chyba pojedziemy ![]() ![]() to my od maja rozszerzamy dietę (po skończeniu 4 miesiąca przy mm tak?) |
![]() ![]() |
![]() |
#2863 |
Zakorzenienie
|
Wpadł na chwile moj kuzyn, chlop z meeeeeega bebzolem, lubiacy se pojesc ...
mlody sie przebudzil, polozylam go na kanapie chcac zmienic pieluchandre. Kubuś zawiniety byl w rozku a ten moj kuzyn tak patrzy i patrzy na malego i z grubej rury: - wiesz co on mi przypomina jak tak teraz sobie lezy w tym rozku? - co? - tortille! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2864 |
Zadomowienie
|
Hope ale słodziak
![]() A na szczepienie idzie się po skończeniu 6 tygodnia czy w 6 t.ż. ?
#2865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś po południu mamy kontrolę u pediatry w rejonie po leczeniu szpitalnym.
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hah własnie siedze na blacie w kuchni na drugim (wyzszym blacie) mam laptopa obiad sie robi a mała spi w bujaku ahhh to macierzyństwo ![]() Hope! Ty to masz zakręcone zawsze te swoje perypetie ![]() Ahah co do sodyczy to ja tez nie chce przynajmniej do 2 r.ż mam nadzieje że sie uda ![]()
![]() |
#2869 |
Zakorzenienie
|
Też bym wolała unikać słodkiego - mam przykład u córki siostry męża. Ma dwa lata i trzy miesiące, a słodycze wpieprza prawie codziennie. A to ciasteczka, a to ptasie mleczko, całe opakowanie żelek to dla niej pestka. I ciągle tylko woła "cucu"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2870 |
Zakorzenienie
|
Pstryczku, co za gosc
![]() Ja tez bym nie chciala, zeby moj maly jadl slodycze. Ale wiem, ze bedzie ciezko. Po 1) tesciowa na pewno nie poslucha, a po 2) wypadaloby zaczac od siebie, bo co ze mnie za matka bedzie skoro dziecku zabronie, a sama paczke Bonitek opchne? ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-03-22 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2872 | ||||
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do tortilli ![]() albo ja jestem jakaś upośledzona albo w sumie nie wiem, jaki mógłby być powód, niby przyjęłam zaproszenie do klubu a nie mogę do niego wejść, bo do niego nie należę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() ![]() w ogóle to Wam powiem jak mnie małżon ostatnio załatwia... na poród przyjechał z milką karmelową i kinder bueno, zeby mi niby dodać siły i cukier podnieść, jak się okazało, że nie mogę jeść przed porodem nic (a po porodzie tym bardziej) to powiedział "trudno, będę MUSIAŁ sam zjeść". A na dzień kobiet kupił mi milkę mleczną ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2873 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2874 |
Zakorzenienie
|
Co Wy na to???http://moda.allegro.pl/elegancka-olo...121184116.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2876 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się tylko czy mój mamuci biust się w nią zmieści
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 |
Zakorzenienie
|
bekeh też mysle, ze lepiej mi bedzie w cieplejszym kolorze.
Szaja mój mąż zachwycony górami izerskimi! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.