Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-22, 05:49   #2791
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Abbbuuuuu u nas co nocka to gorzej, chlip chlip, mlay spal wczoraj od 10-15 potem wieczorem tez machnal sobie drzemeczke dluzsza no i w nocy nie chcial juz spacjestem totalnie wykonczona.
Poza tym snily mi sie tak okropne rzeczy,tak przerazliwie sie o Pietraszka balam ze sobie nie wyobrazacie, obudzilam sie cala zaryczana i mimo, ze akurat byl moment gdzie mlody spal to musialam go wziac na rece i przytulic z calej sily, nigdy o nikogo sie tak nie balam, glupi sen a ile zlego czlowiekowi robi:/

Lenova martwie sie o Ciebie, ten kaszel powinien zobaczyc lekarz....

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Fewcia, ale po pomidorowce??? Ja pomidorowa jem od samego poczatku wlasciwie....
Myślę że tak,bo nic nowego nie jadlam
:-(

Wiesz też mam czasem takie koszmary i choćby nie wiem co to muszę przytulić Blanke. To jest chyba nieskończoną miłość...
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 06:54   #2792
Lenova
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz. I

Wypiłan już całą butle prenatalu...
Dziękuję za troskę :-*

Lady to tylko sen,spokojnie:-* właśnie one się biorą stąd że bardzo się o nasze maluszki martwimy.
Mi z kolei śniło się że Blanka była zła bo zaspała do pracy, a miała swoją firmę i nie zdąży dac rozporządzenia pracownikom. Oczywiście autentyczne w tym śnie było to wciąż była niemowlakiem
7mio tygodniowym :-D
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:11   #2793
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Lady to tylko sen,spokojnie:-* właśnie one się biorą stąd że bardzo się o nasze maluszki martwimy.
Mi z kolei śniło się że Blanka była zła bo zaspała do pracy, a miała swoją firmę i nie zdąży dac rozporządzenia pracownikom. Oczywiście autentyczne w tym śnie było to wciąż była niemowlakiem
i już robiła karierę?
Stary 2013-03-22, 07:47   #2794
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sylwietta, a ja z kolei bardzo często widzę użytkowniczki: lkasia i aplikacja24 (czy ona się u nas nie udzielała na początku?).

Yellow, no to jesteś już w klubie, jak widzę, teraz czekamy na jakieś info o Tobie i fotę. Raz, dwa.
Dziewczyny a mnie na pierwsza stronę i do klubu tez kiedyś przyjmiecie?

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:

Lenova,spróbuj jeszcze może syropu prawoslazowego mi go babka w aptece poradziła, poza tym z domowych sposobow to polecam ziolka,syrop z bzu, aronie,żurawine one duzo wit c maja,a napotnie to syrop z brzozy.ja tez podziebiona i na małego katarek trochę przeszedł
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:47   #2795
Debrah
Zakorzenienie

Fewcia: ja też jem pomidorową od początku. Patrzę, kiedy się urodziło
Twoje dziecie...i niestety powiem Ci, że to co zjadłaś wcale nie musi mieć wpływu...Kolki się zaczynają od ok. 3tygodnia życia dziecka. Wcześniej nie ma zazwyczaj. Więc może to po prostu jest...ten etap;/

Dzień dobry!
Mała nakarmiona, postanowiła chwilę pospać jeszcze - wreszcie poranek bez bolącego brzuszka i zostałam przywitana serią uśmiechów <3.

A z Wami powitamy się załącznikiem.

Eloooo ziomy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0076.jpg (32,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0077.jpg (30,1 KB, 59 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:48   #2796
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Moja Blanka miała chyba dzisiaj pierwszy atak kolki. Wpadła nam w nocy w taka histerię że niczym nie szło jej uspokoić:-( prezyla się,brzuszek twardy:-( płakala a ją nie wiedziałam co robić,jak jej pomoc :-(:-( to było straszne! Ale to moja wina,Durna matka zjadła wczoraj zupę pomidorowa to ma za swoje! Tak to jest posłuchać się mamusi:-/
Ja w szpitalu na drugi dzień po porodzie dostałam pomidorową, a na następny połowę pomidora na śniadanie. Kolki to nie zawsze wina diety, po prostu niedojrzały układ pokarmowy.

Co do kąpania na głodniaka, to mój w wannie też byłby spokojny, ale jak tylko znalazł by się na ręczniku to histerii by dostał i na golasa bym musiała karmić. U nas nie przejdzie, musi być cyc przed kąpielą zaraz i z ubieraniem trzeba się spieszyć, bo też musi być

Mi też można wiek zmienić na 31 lat Obchodzę urodziny 9 dni po moim synu

Mi się ostatnio śniło że dwójka moich dobrych znajomych zginęła w wypadku samochodowym i tak strasznie płakałam, a potem jeszcze mój siostrzeniec siedmioletni umarł. Takie koszmary że szok.

Lady współczuję kiepskiej nocy, u nas nawet nieźle. Tylko mój syn obraził się na lewą pierś. Musi dostać prawą bo histeria. Jak pokarmię prawą czasem uda mi się zmienić na lewą. Koszmar jakiś, jak tylko kładę go na lewą stronę to wrzask. Wcześniej tak nie miał.

Lenova, możesz też wapń, łagodzi trochę kaszel, i syropki dziecięce przeciwkaszlowe, albo stodal, on homeopatyczny ale pomaga. Prócz tego dobre nawilżenie, częste wietrzenie. Suche powietrze wzmaga kaszel.
Sal Ems artificiale to przepisała pediatra na zapalenie oskrzeli mojej kuzynce, która też karmi piersią.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:50   #2797
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

nomenklaturabinominalna dawno się nie odzywała...

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

No ale nas podczytuje , bo ją widziałam kilka razy.

I Netii dawno nic nie pisała

Moja Zuza zasnęła o 20, obudziła się o 3 i potem o 7. I nie wiem o co chodzi, ale nie czuję się wyspana
I teraz znowu zasnęła o 8:30. Czy ona nie śpi za dużo ?????????? Martwię się , że coś jej jest
aaa u mnie śnieg sypie a jutro chrzest , masakra
aaa i plecy mnie strasznie bolą, w nocy męża budziłam bo nie mogłam się podnieść
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 07:50   #2798
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Twoje dziecie...i niestety powiem Ci, że to co zjadłaś wcale nie musi mieć wpływu...Kolki się zaczynają od ok. 3tygodnia życia dziecka. Wcześniej nie ma zazwyczaj. Więc może to po prostu jest...ten etap;/

Dzień dobry!
Mała nakarmiona, postanowiła chwilę pospać jeszcze - wreszcie poranek bez bolącego brzuszka i zostałam przywitana serią uśmiechów <3.

Eloooo ziomy!
Ale cudowna!
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:57   #2799
e_vel
Wtajemniczenie

Nosz kurde... nasypało chyba z 30 cm śniegu Już mi się ży*ać chce tą zimą

Ja dalej przeziębiona, głowę mam tak ciężką jakby mi ktoś betonu nalał. I jeszcze Maja złapała katarek mały, a we wtorek szczepienie i chyba nie pójdziemy tylko dopiero po świętach.

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
A co do ubranek, to te rozmiary to o kant dupy rozbić. My teraz już tylko na 68 i 74 jedziemy. I niektóre 68 są większe od 74.
o mamuniu, moja nosi 56-62, tyle że doły musi mieć te większe. A Karinka nosiła 74 na 10 m-cy :P Ale Ci Polcia rośnie
Cytat:
Jako, że wróciłam z kąpieli to się pochwalę bo wcześniej zapomniałam.

Brzuch zniknął całkiem, pępek się chowa, mam wrażenie, że się to stało w jedną noc i znienacka
zazdroszczam ja mam fałd okropny na brzuchu...

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

moja się budzi w nocy o 2-3 i potem o 5 i po spaniu...

Zaczęłam łysieć a że moje włosy są dłuugie i gęste to są teraz WSZĘDZIE Przy myciu zatyka mi się wanna Wiedziałam, że tak będzie ale się łudziłam, że przy drugiej ciąży mnie to ominie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:57   #2800
Debrah
Zakorzenienie

Evel: zniknie, zobaczysz. Jeszcze miękki trochę ten mój brzuch, ale już jest normalny, nie wygląda na ciążowy, pępek prawie taki jak przed ciążą, jeszcze się troszkę wciągnać powinien. Aż stanęłam bokiem wczoraj, żeby się przyjrzeć, bo szoook, nie wiem kiedy to się stało, jakby w jeden dzień,

Czasu potrzeba, jednym więcej, innym mniej. Ja jestem 8 tyg po porodzie. Byłam zmartwiona, bo po 6tygodniu, czyli po połogu jeszcze nie było do końca okej, ale tu się okazuje, że koniec połogu nie oznacza końca zmian.

Teraz tylko muszę coś poćwiczyć, żeby twardszy ten brzuch się zrobił, i masuję sreną przy kąpieli dla poprawienia skóry jeszcze.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 07:58   #2801
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie też (odpukać) lepiej. Ale przed snem wieczorem daję mm bo Daria się nie najada i bardzo marudna jest.
u mnie identycznie, jeszcze nigdy sam cyc po kąpieli nie wystarczył
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ojj, nie do konca.
Jakis czas temu glosna byla afera, w ktorej bohaterem byl Gerber.
Firma do swoich sloiczkow z miesem wsadzala MOM, czyli mieso oddzielone mechaniczne (zmielone skory, chrzastki, wlokna, sciegna, czyli najgorszy syf, ktorego nawet dorosly nie powinien jesc).

Niby poprawili juz sklady, ale i tak trzeba czytac etykiety.

Bylismy z TZ na spacerze i akurat zahaczylismy o przychodnie, zeby zwazyc malego.
I w pierwszym miesiacu zycia przytyl ponad 900g
za wagę Kubusia
co do tej afery to też słyszałam aż mnie ciarki przeszły
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jejciu, jak to brzmi

fenx
co do wesele-wyobrazam sobie

no wlasnie ja to nie wiem jak to u nas jest bo ja potrafie caly dzien tylko piersia karmic, nieraz podam 60 raz dziennie, nieraz wiecej ale to rzadko...
i co wtedy? traktowac to jako pol na pol?

za wage!
no cos ty!!! mom w takim jedzeniu!? szok!
tak samo mam, cały dzień cyc mu wystarcza a wieczorem po kąpieli i raz w nocy musi być po 60 ml. Jaką ja jestem matką? Karmiącą cyckiem czy modyfikowanym?
Cytat:
Dziewczyny, rece opadaja, dodzwonilam sie w koncu na rehabilitacje, owszem, moga nas przyjac, ale bedziemy mieli nr 20, czyli czas oczekiwania ok.4 miesiecy odeslali nas dalej, masakra, juz nie wiem co robic
4 miesiące?? masakra to jakaś :/ może spróbuj prywatnie się gdzieś zahaczyć?
Cytat:
Jeszcze żyje... na wizyty domowe tez juz nie ma wolnych lekarzy
Jak tż wróci z pracy to jedziemy na ip

Niby gorączkę mam niewielką bo ponad 37 a czuje się jakbym miała 40, mogłoby tak być bo przynajmniej orgaznim by się bronił a tu dupa

Mitabe zdrówka dla Maluszka !
zdrowiej Kochana
Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Black, lepiej ale nie mówić, mam wrażenie, że nic do niego nie dociera, nie wierzy mi chyba, że ja się naprawdę od niego wyprowadzam.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Kurka siwa, zalega mi jeszcze 5 saszetek Tantum Rosa, paczka tych podpasek XXXXXXXL Z BabyOno, i paczka (5szt.) majtek jednorazowych też z BabyOno. I co ja mam z tym zrobić??
po kolejnym porodzie będzie jak znalazł

Cytat:
Moja Blanka miała chyba dzisiaj pierwszy atak kolki. Wpadła nam w nocy w taka histerię że niczym nie szło jej uspokoić:-( prezyla się,brzuszek twardy:-( płakala a ją nie wiedziałam co robić,jak jej pomoc :-(:-( to było straszne! Ale to moja wina,Durna matka zjadła wczoraj zupę pomidorowa to ma za swoje! Tak to jest posłuchać się mamusi:-/
myślę, że to raczej nie po zupce mi położna wręcz zaleciła jedzenie pomidorowej. Z tego co się orientuję to kolka nie bierze się z jedzenia, u mnie wczoraj też mały atak kolki był, nic nie pomogało a nie zjadłam nic innego niż zwykle

dziewczyny, odnośnie klubu, co trzeba zrobić, kogo przekupić i czym, żeby zostać przyjętym?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 08:01   #2802
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Charlizz, mi zostaly tez majtasy, wszystkie podpasiory i tantum rosa wykorzystalam

zaczynam myslec nad drugim
Cytat:
ja też, ale ciiiiiiiiicho Tak mi jakoś szkoda, że Oleńka tak szybko rośnie, chciałabym jeszcze kiedyś mieć taką mini kruszynkę Ale najlepiej jakby któras za mnie urodziła, w ciąży mogę być ale poród?
I ja i ja ! najlepsze że zawsze chciałam dwojke bo ja sama jedynaczka i wiem że to smutno czasem... potem jak byłam w ciąży i rodziłam mówiłam nigdy w życiu! i przez pierwszy miesiac też nawet nie chciałam o tym słyzeć a teraz coraz częściej myśle o drugim bo co Hania będzie taka sama... no i też tak szybko rośnie

może se szybko zrobie to mi sie macierzyński przedłuży

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
NAWIJKO- zmien mi na liscie na 24 lata, przeciez to juz dawno było a ja ciągle młoda wiekiem czas sie przyznac
Przecież babo już 25 na karku mamy

Cytat:

Dooobre

Cytat:

Dzień dobry!

Eloooo ziomy!
Amelcia jesteś piękna!

rozbrajające te dwa zdjęcia to drugie takie "co chcesz?!"

moja Hania coraz fajniej spi dziś od 22-3:40-6:20-8:00 czuje się wyspana
Stary 2013-03-22, 08:03   #2803
s i l v e r
Zakorzenienie

Hejka
Daria budziła się standardowo dziś-jakby miała budzik w głowie...zasneła o 12,potem pobudka o 3 i 6. Potem o 8 , pojadła i o dziwo śpi,bo zawsze jak budzi się rano o 8 to już nie chce spać. I przyzwyczaja si ę już spać w swoim łóżeczku bo nie za bardzo je lubiła.

Lady-przykro mi że kiepska nocka u Was
Ucałuj ode mnie Piotrusia

Fewcia-ja też jem pomidorówke od początku i nic się nie działo.

Cytat:

Eloooo ziomy!
Ale patrzy fajnie Super!
Stary 2013-03-22, 08:09   #2804
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy tak tuż nad raną też odczuwacie taki ból, może nie do końca ból ale takie drętwienie? Jak dotykam tego miejsca, to takie mam odczucie,że ciało jest zdrętwiałe. To normalne??

I pytanie do mam KP W jaki sposób karmicie Wasze Pociechy? Jedno karmienie to jedna pierś czy do obu za każdym razem przystawiacie?
ja po cc nie czuje nic takiego

to zalezy zazwyczaj jedna chyba ze dalej glodna to daje druga

Cytat:
"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

za kazdym razem jak to czytam to mam ochote uronic łezke...
pstryczku ja mam tak samo, nawet chcialam podkrasc na fb do jednego zdjecia ale nie wiedzialam czy moge

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
A co do ubranek, to te rozmiary to o kant dupy rozbić. My teraz już tylko na 68 i 74 jedziemy. I niektóre 68 są większe od 74.
popieram, te rozmiary mnie wkurzaja, i teraz lece na oko

Cytat:

Dzień dobry!

Eloooo ziomy!
śliczności
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:10   #2805
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Evel: zniknie, zobaczysz. Jeszcze miękki trochę ten mój brzuch, ale już jest normalny, nie wygląda na ciążowy, pępek prawie taki jak przed ciążą, jeszcze się troszkę wciągnać powinien. Aż stanęłam bokiem wczoraj, żeby się przyjrzeć, bo szoook, nie wiem kiedy to się stało, jakby w jeden dzień,

Czasu potrzeba, jednym więcej, innym mniej. Ja jestem 8 tyg po porodzie. Byłam zmartwiona, bo po 6tygodniu, czyli po połogu jeszcze nie było do końca okej, ale tu się okazuje, że koniec połogu nie oznacza końca zmian.

Teraz tylko muszę coś poćwiczyć, żeby twardszy ten brzuch się zrobił, i masuję sreną przy kąpieli dla poprawienia skóry jeszcze.
wiem, że zniknie tylko ze u mnie to będzie mnie kosztowało wiele wysiłku i wyrzeczeń... Czym smarujesz ten brzuch? bo mi nawet wujek google nie pomógł jak starałam się dowiedzieć co to "srena" Ja mam super żel na brzuch z oriflame - polecam.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:20   #2806
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[QUOTE=Debrah;39914123]Fewcia: ja też jem pomidorową od początku. Patrzę, kiedy się urodziło
/QUOTE]

Próbowałam odwieść od siebie tą myśl, ale chyba niestety zaczynają się ciężkie dwa miesiące.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu na drugi dzień po porodzie dostałam pomidorową, a na następny połowę pomidora na śniadanie. Kolki to nie zawsze wina diety, po prostu niedojrzały układ pokarmowy.
Mój biedny niedojrzały brzuszek Nie mogę patrzeć jak się męczy. Przyśnie na 5minut,potem jak "czas na bączka" to histeria straszna...

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
I teraz znowu zasnęła o 8:30. Czy ona nie śpi za dużo ?????????? Martwię się , że coś jej jest
Ciesz się,że śpi. Moja położna powiedziała,że sen to najlepsze lekarstwo na wszystko! Więc Niunia się regeneruje po prostu,nie martw się

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
myślę, że to raczej nie po zupce mi położna wręcz zaleciła jedzenie pomidorowej. Z tego co się orientuję to kolka nie bierze się z jedzenia, u mnie wczoraj też mały atak kolki był, nic nie pomogało a nie zjadłam nic innego niż zwykle

dziewczyny, odnośnie klubu, co trzeba zrobić, kogo przekupić i czym, żeby zostać przyjętym?
Black

Może to była pomidorowa na jakimś kwasie? Albo co?? Bo to nie ja gotowałam :/ Kiedy to wszystko zejdzie z pokarmu?? Jadłam wczoraj koło 14.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Bierz się do pracy :P

Cytat:

Fewcia-ja też jem pomidorówke od początku i nic się nie działo.
Czyli może jednak nie pomidorówka?? Ale nic innego nie jadłam...
Stary 2013-03-22, 08:21   #2807
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
I ja i ja ! najlepsze że zawsze chciałam dwojke bo ja sama jedynaczka i wiem że to smutno czasem... potem jak byłam w ciąży i rodziłam mówiłam nigdy w życiu! i przez pierwszy miesiac też nawet nie chciałam o tym słyzeć a teraz coraz częściej myśle o drugim bo co Hania będzie taka sama... no i też tak szybko rośnie

może se szybko zrobie to mi sie macierzyński przedłuży D
Na wczoraj byłam na wizycie kontrolnej po porodzie i spytalam doktorka kiedy możemy zacząć sie starać o następne,on na to,ze w każdej chwili a tak serio to myśle,ze o ile synek nie da nam za bardzo popalic to pod koniec roku chciałabym zacząć starania o córeczkę. Chciałabym żeby była mała różnica wieku miedzy dzieciaczkami i wogole mieć juz z głowy okres ciąż i nocnego wstawania...chyba,ze nam sie trzeciego kiedyś zachce
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:22   #2808
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

e_vel - Syrena, taka gąbka
Stary 2013-03-22, 08:23   #2809
litllesweetangel
Lurker ;)

Dobry motyw- Tocha robi kupki od 3 dni O TEJ SAMEJ GODZINIE

W ogole mam dylemat czy zmienic kolor wlosow, juz mnie mecza rudosci...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 08:24   #2810
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiem, że zniknie tylko ze u mnie to będzie mnie kosztowało wiele wysiłku i wyrzeczeń... Czym smarujesz ten brzuch? bo mi nawet wujek google nie pomógł jak starałam się dowiedzieć co to "srena" Ja mam super żel na brzuch z oriflame - polecam.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...llulitowa.html

Co do drugiego dzieciaczka... to nie wiem czy świadomie umiałabym się zdecydować... teraz było to zaskoczenie i po prostu to przyjęłam z radością ale tak świadomie "dobra robimy drugie".... chyba nie zdecydowanie preferuje "wpadki "

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-03-22 o 08:26
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:26   #2811
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej gerls!
przepraszam ze wczoraj zniknelam w niewyjasnionych okolicznosciach ale mialam niespodziewanego korka
babcia miala wrocic na czas i sie malym zajac a ze nie wrocila to maly uczyl sie wczoraj ang

zapodaje obiecany dowcip.
jak Was wk..rwi kiedys tesiowka to przypomnijcie sobie moj kawal

Teściowa do zięcia:
- Dziś w radiu puścili przebój mojej młodości!
- "Bogurodzicę"?!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:29   #2812
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Na wczoraj byłam na wizycie kontrolnej po porodzie i spytalam doktorka kiedy możemy zacząć sie starać o następne,on na to,ze w każdej chwili a tak serio to myśle,ze o ile synek nie da nam za bardzo popalic to pod koniec roku chciałabym zacząć starania o córeczkę. Chciałabym żeby była mała różnica wieku miedzy dzieciaczkami i wogole mieć juz z głowy okres ciąż i nocnego wstawania...chyba,ze nam sie trzeciego kiedyś zachce
też o tym myślę, ale na razie po cichu bo jakby się mąż dowiedział, to marny byłby mój los , On to już teraz by chciał mieć następne

fewcia mi jest tak strasznie przykro jak nie mogę mu pomóc a on tak płacze strasznie, pręży się i patrzy na mnie błagalnie jakby chciał powiedzieć "mamusiu, zrób coś, bo mnie bardzo boli" a ja nic nie mogę zrobić, wczoraj było już niedobrze, bo nawet nie uspokajał się przy cycku

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Hej gerls!
przepraszam ze wczoraj zniknelam w niewyjasnionych okolicznosciach ale mialam niespodziewanego korka
babcia miala wrocic na czas i sie malym zajac a ze nie wrocila to maly uczyl sie wczoraj ang

zapodaje obiecany dowcip.
jak Was wk..rwi kiedys tesiowka to przypomnijcie sobie moj kawal

Teściowa do zięcia:
- "Bogurodzicę"?!

dobre
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:30   #2813
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Zuza zasnęła o 20, obudziła się o 3 i potem o 7. I nie wiem o co chodzi, ale nie czuję się wyspana
aaa i plecy mnie strasznie bolą, w nocy męża budziłam bo nie mogłam się podnieść
Kochana co Ty piszesz?
Gdyby moja tyle spała to byłabym cała Happy
Ale tak już jest że my Matki ciągle się o wszystko martwimy...że za mało śpi to źle,za dużo też nie dobrze...Ciągle nas coś martwi.

Napewno nic jej nie jest że tyle śpi

Cytat:
Zaczęłam łysieć a że moje włosy są dłuugie i gęste to są teraz WSZĘDZIE Przy myciu zatyka mi się wanna Wiedziałam, że tak będzie ale się łudziłam, że przy drugiej ciąży mnie to ominie...
Tego się bojeeee że zaczną mi włosy garściami wychodzić...

Cytat:

hahahaha o tym samym pomyślałam

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
popieram, te rozmiary mnie wkurzaja, i teraz lece na oko
Ja tak samo robię
Stary 2013-03-22, 08:30   #2814
sylwietta1988
Zakorzenienie

dziewczyny, umarł mój dziadzius jak mi smutno
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:32   #2815
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Macie chrzciny w sobotę?? U nas tylko w niedziele.I to jedną w miesiącu...
Stary 2013-03-22, 08:38   #2816
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
i wez tu sie sugeruj rozmiarówką.... jak Bartek jeszcze w spiochach jednych smiga co na metce jest 56
Dorka w bodziaku jednym na 56 chodzi ale on fajny, lekko elastyczny taki, lubię go.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A jakie byly wtedy zalecenia.
Nie pamiętam szczegółowo, ale na pewno gluten wprowadzało się koło 9mca dopiero, nawet na piersi. Nie zaczynało się od zupki jarzynowej, ale od marchwi lub jabłka (co w naszym przypadku okazało się błędem).
A w ogóle to, że gluten zaleca się w postaci kaszy manny to nie wiem czemu tak, bo nie tylko manna go ma, za to jako kasza jest najmniej wartościowa. Polecam kaszki Holle:

np. taka z glutenem, bezmleczna: http://www.biomaluszek.pl/pl/kaszki-...50g-holle.html

Cytat:
Dlatego ja sie sluchac bede swojej pediatry, super babka, fajne ma podejscie do dzieci a jak widzi Pietraszka to zakochana
Swoja droga Szajka moze na nia trafilas w szpitalu? Taka blondyna na boba scieta?
Trafiłaś konkretna kobieta

Cytat:
Szaja: tyle, że Dorka na tej fotce śpi. A jak nie śpi? Kręci głową, rozgląda się? Nie odgina jej się wtedy trochę do tyłu,. co byłoby widać gdybyś zrobiła np zdjęcie z profilu?

Lady: od taaak, pewnie prędko się nie doczekamy zdjęcia
Debruś, nie wiem, bo wsadzona w chustę zasypia od razu

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Kochana, niestety nie robiłam step by step, bo on wbrew pozorom wcale nie jest trudny, ale mogę wstawić na HoT i objaśnić, co po kolei robiłam. Specjalnie dla Ciebie.
Jest świetny

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czy ktoras bedzie tak dobra i wyjasni pojecie dobocyca?
A to mój wymysł moja córa jeśli je w dzień mniej, to w nocy nadrabia i odwrotnie, przesypiając całą noc zjada więcej w dzień - ilość cyca na dobę musi się zgadzać no i wyszedł dobocyc.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Dziecie moje nie spalo dzis od 23 do 2-30. A od 1 to juz regularny koncert, probowalismy z TZ wszystkiego, w koncu cyc go uspokoil- swoja droga nie mam innej recepty na niego, to niedobrze
Ano, bo czasem nie da się recepty mieć...

Cytat:
ALe pomidorowa? no co ty, każda z nas tu rąbie pomidorową, tyle, że ja akurat taką lekką, nieostrą i bez śmietany robiłam zawsze. Wiesz, czasem zwyczajnie dziecko ma kolkę. Moja koleżanka w listopadzie rodziła, córa miała kolkę cokolwiek by mama zjadła, ot, egzemplarz kolkowy się trafił.

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Sylwia, naprawdę mi pryzkro, trzymaj się mała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-22, 08:38   #2817
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
ale fajnie.
na samo wspomnienie morda mi sie cieszy

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
:
ja wlasnie ide pakować za małe rzeczy małęj w pudło ach.. ;D
ja juz o jakiegos czasu pakuje rzeczy do tego organizera na ubrania z biedry wczoraj dolozylam tam moje ciazowe ciuchy. jakos tak z sentymentem je tam wkladalam....

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wróciliśmy ze szpitala!!!!!!!!!!!!!
Masakra co ja tam widziałam i przeżyłam... Nie wiem czy uda mi się was nadrobić, jak tylko ogarnę to wszystko i się zaaklimatyzujemy w domku na nowo postaram się odezwać. Kubuś prawie zdrowy, z katarem nas wypisali bo łóżek brakuje dla chorych - straszny wirus panuje w mieście i na oddziale brak już miejsc było więc takich podleczonych wypisali do domu po tygodniu. Dziękujemy za kciuki i prosimy o ich dalsze trzymanie, żeby stan nie pogorszył się i nie trzebabyło wracać do szpitala.
najwazniejsze ze jestescie juz w domku. zdrowka dla Okruszka!

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

http://www.mamazone.pl/artykuly/male...iemowlaka.aspx
[/COLOR]ROZSZERZANIE DIETY NIEMOWLĘCIA KARMIONEGO PIERSIĄ

NOWY SCHEMAT ŻYWIENIA NIEMOWLĄT KARMIONYCH PIERSIĄ ORAZ ETAPY WPROWADZANIA NOWYCH PRODUKTÓW

.
dziekowac
boje sie tego calego wprowadzania nowych pokarmow...
boje sie ze tego nie ogarne

Cytat:

Cytat:
[/COLOR]Kurka siwa, zalega mi jeszcze 5 saszetek Tantum Rosa, paczka tych podpasek XXXXXXXL Z BabyOno, i paczka (5szt.) majtek jednorazowych też z BabyOno. I co ja mam z tym zrobić??
tez mi zostalo sporo takich gadżetów

Cytat:

Eloooo ziomy!
he he, slodkosci kochane!

Cytat:

o ja, mam to samo. WSZEDZIE sa moje kudły!
i tylko czekam kiedy mlody zasmakuje w moich wlosach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-22, 08:39   #2818
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nie zdecydowanie preferuje "wpadki "

Cytat:
Teściowa do zięcia:
- "Bogurodzicę"?!

doooooobre

Cytat:
też o tym myślę, ale na razie po cichu bo jakby się mąż dowiedział, to marny byłby mój los , On to już teraz by chciał mieć następne

Mój też najchętniej JUŻ TERAZ chciałby rodzeństwo dla Darii
Co jest z tymi facetami?? Już niejedna z nas pisała że Tż chciałby już drugie

Cytat:
Jejkuuuu

Przykro mi strasznie[*]
Stary 2013-03-22, 08:40   #2819
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
fewcia mi jest tak strasznie przykro jak nie mogę mu pomóc a on tak płacze strasznie, pręży się i patrzy na mnie błagalnie jakby chciał powiedzieć "mamusiu, zrób coś, bo mnie bardzo boli" a ja nic nie mogę zrobić, wczoraj było już niedobrze, bo nawet nie uspokajał się przy cycku
Właśnie, serce pęka jak nie możemy im pomóc.A te nasze dzieciaczki tak się żalą...

Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39914884]
ALe pomidorowa? no co ty, każda z nas tu rąbie pomidorową, tyle, że ja akurat taką lekką, nieostrą i bez śmietany robiłam zawsze. Wiesz, czasem zwyczajnie dziecko ma kolkę. Moja koleżanka w listopadzie rodziła, córa miała kolkę cokolwiek by mama zjadła, ot, egzemplarz kolkowy się trafił.
[/QUOTE]

Mam nadzieję, że to była jednorazowa akcja. Tzn jest,bo Niunia dalej się pręży...
Stary 2013-03-22, 08:41   #2820
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi bardzo...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości