40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-23, 15:03   #4771
anulciak85
Zakorzenienie

Dot.: 40kg do zrzucenia... Raz na zawsze. część III

Zostawicc Was na 8h...
Stary 2013-03-23, 15:06   #4772
gorzala
Zakorzenienie

więcej plotkujemy i się smiejemy niż dietujemy
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:06   #4773
karolinadobra
Wtajemniczenie

Moniaaa : gdzie mi do Ciebie. zdołałam wydukac tylko ..o ja pierd.ooo.ole . po prostu pięknie , jak z katalogu. marzy mi sie taki cudny ogród , ale nie mam kasy ani możliwosći za dużó. po porstu marzenie
drzewo sliczniusie to białe i wogóle oczoplasu mozna dostać. raczej napewno od wiosny do jesieni to się nie nudzisz . za sam podjazd bym sie dała przeleciec i te fale oddzielające trawke od krzewów.
no normalnie się zdołowałam .
Stary 2013-03-23, 15:10   #4774
gorzala
Zakorzenienie

Moi rodzice też mają ogródek, jak znajdę zdjęcia to wrzucę!
Stary 2013-03-23, 15:13   #4775
monicfeliz
Wtajemniczenie

Ja chce zobaczyć, ja chce, ja chce!! :d
Będzie idealnie: 57kg

Jedz mniej, bo bramy raju są wąskie!!
monicfeliz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:14   #4776
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinadobra Pokaż wiadomość
Moniaaa : gdzie mi do Ciebie. zdołałam wydukac tylko ..o ja pierd.ooo.ole . po prostu pięknie , jak z katalogu. marzy mi sie taki cudny ogród , ale nie mam kasy ani możliwosći za dużó. po porstu marzenie
drzewo sliczniusie to białe i wogóle oczoplasu mozna dostać. raczej napewno od wiosny do jesieni to się nie nudzisz . za sam podjazd bym sie dała przeleciec i te fale oddzielające trawke od krzewów.
no normalnie się zdołowałam .
Nie dołuj się, bo z Twojego ogrodu za tanie pieniądze można wydobyć jeszcze więcej piękna Nie wysłałam Ci tego zebys sie dołowała! Myślisz, że ja za ile zrobiłam sobie to cudo normalnie kosztuje ze 20 tysi. a nienormalnie to...zrobione za duzo duzo mniej troche roslin mi pousychało, widac zreszta. w tym roku porobie nowe foty latem.
A słuchaj, w Twoim ogródku bym tam w rogu koło furtki do lasu sosenke widziala wokół studni to bukszpany?
Ładnie zasadzone tuje, przemyslanie. jaka odległosc miedzy nimi? 50 cm? mniej? bardzo fajnie od sąsiadow trza sie zasłaniac, masz racje

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez monicfeliz Pokaż wiadomość
Ja chce zobaczyć, ja chce, ja chce!! :d
uuuuu no nie wiem
wrzuce pare zdjec na wizaz, niech wam bedzie...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-23, 15:26   #4777
monicfeliz
Wtajemniczenie

Dawaj Maleńka!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 15:28   #4778
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj Maleńka!
pare zdjęć jest, zobacz sobie, bo nie bedą tam na stałe
Stary 2013-03-23, 15:32   #4779
monicfeliz
Wtajemniczenie

Mamusiuuuu, kupisz mi taki razem z seksi panem ogrodnikiem?

Stary 2013-03-23, 15:32   #4780
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Mamusiuuuu, kupisz mi taki razem z seksi panem ogrodnikiem?
a ja nie moge byc? przeciez ja ogrodnik architekt
Stary 2013-03-23, 15:34   #4781
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Nie dołuj się, bo z Twojego ogrodu za tanie pieniądze można wydobyć jeszcze więcej piękna Nie wysłałam Ci tego zebys sie dołowała! Myślisz, że ja za ile zrobiłam sobie to cudo normalnie kosztuje ze 20 tysi. a nienormalnie to...zrobione za duzo duzo mniej troche roslin mi pousychało, widac zreszta. w tym roku porobie nowe foty latem.
A słuchaj, w Twoim ogródku bym tam w rogu koło furtki do lasu sosenke widziala wokół studni to bukszpany?
Ładnie zasadzone tuje, przemyslanie. jaka odległosc miedzy nimi? 50 cm? mniej? bardzo fajnie od sąsiadow trza sie zasłaniac, masz racje [COLOR="Silver"]
tak bukszpany , bo chciałam studnie zasłonić ładnie.
ten kącik tam własnei nie iwem co tam zrobić, chwilowo jest kompostownik. a po prawej stronei jarzebiny , modrzew i jakies małe brzozy, bi nie iwem co się przyjmie , dlatego trochę więcej wsadzałam ( lepeij wysadzić niz dosadzać )
sosenek mam z 30 po lewej stronie nad plotem , przeplatane azaliami i wiciokrzewem ale sosny małe jeszcze , dopiero w przyszłym roku bedziemy juz je jakoś przycinać. z z czego masz bonzaja? jakaś tuja? piekny , no i te kwiaty niebieskie super, wogóle pięknie. wiesz o kaśe to mi chodziło głownie o te alejki Twoje i kostkę. płożące tez chyba kupie bo widze że pięknie wyglądają
moja matka miała tez piekny ogród ,jakieś konkursy wygrywała, w zeszłym roku brahol tez wygrał u siebie tylko ja taka sierotka co się dopiero uczy ale ich nie pytam , wole sama..zosia samosia , no i teraz mam Ciebie
tuje mają chyba 60 cm , napewno nie wiecej , bo chce sie osłonić

Edytowane przez karolinadobra
Czas edycji: 2013-03-23 o 15:40
karolinadobra jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 15:37   #4782
monicfeliz
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja nie moge byc? przeciez ja ogrodnik architekt
Deal ;D

Stary 2013-03-23, 15:40   #4783
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
tak bukszpany , bo chciałam studnie zasłonić ładnie.
ten kącik tam własnei nie iwem co tam zrobić, chwilowo jest kompostownik. a po prawej stronei jarzebiny , modrzew i jakies małe sosny , bi nie iwem co się przyjmie , dlatego trochę więcej wsadzałam ( lepeij wysadzić niz dosadzać )
sosenek mam z 30 po lewej stronie nad plotem , przeplatane azaliami i wiciokrzewem ale sosny małe jeszcze , dopiero w przyszłym roku bedziemy juz je jakoś przycinać. z z czego masz bonzaja? jakaś tuja? piekny , no i te kwiaty niebieskie super, wogóle pięknie. wiesz o kaśe to mi chodziło głownie o te alejki Twoje i kostkę. płożące tez chyba kupie bo widze że pięknie wyglądają
moja matka miała tez piekny ogród ,jakieś konkursy wygrywała, w zeszłym roku brahol tez wygrał u siebie tylko ja taka sierotka co się dopiero uczy ale ich nie pytam , wole sama..zosia samosia , no i teraz mam Ciebie
tuje mają chyba 60 cm , napewno nie wiecej , bo chce sie osłonić
Ta studia wygląda ładnie, ale jak podrosną bukszpany to fajnie by wyglądał jakiś kolorowy akcent w donicy, mogłabys zrobić samodzielnie albo zamówic tanią drewnianą donice i działac tak, zeby o kazdej porze roku był tam jakis kolor Bukszpanow na razie nie ruszaj, nie przycinaj, bo widze ze młode. Na drugi rok bedzie optymalnie
bonsai, tak to jest przeszczepiona tuja szmaragd (ja nie szczepiłam, boje sie szczepic )
niebieskie kwiaty, chodzi o te na pergoli ? powojniki? czy te na ziemi - lawenda?
Stary 2013-03-23, 15:56   #4784
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Ta studia wygląda ładnie, ale jak podrosną bukszpany to fajnie by wyglądał jakiś kolorowy akcent w donicy, mogłabys zrobić samodzielnie albo zamówic tanią drewnianą donice i działac tak, zeby o kazdej porze roku był tam jakis kolor Bukszpanow na razie nie ruszaj, nie przycinaj, bo widze ze młode. Na drugi rok bedzie optymalnie
bonsai, tak to jest przeszczepiona tuja szmaragd (ja nie szczepiłam, boje sie szczepic )
niebieskie kwiaty, chodzi o te na pergoli ? powojniki? czy te na ziemi - lawenda?
o lawende. te na kratce myślałąm ze to klimatis , mam podobny ale tez mlody. ale o kolorze myślisz o postawieniu na studni tak?
no bukszpanki w zeszłym roku wsadzałam dopiero. moja mama je robiła od maleńkości . zreszta wszystko mam od roku , jedynie drzewa sa 3 rok większośc bo akurat mi sadzonek zostało więc wsadzałam tak pi razy oko bez pomysłu

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

a wiesz Monia za altane musiałam wysadzić sosne srebrzysta i dodokoła niej nie mam nic jeszcze, przyjme kazda sugestię co tam jej dosadzić bo straszna tam ziemia jest , normalnie popioł i chyba nawet z trawa byłby problem żeby zasiać
Stary 2013-03-23, 15:57   #4785
gorzala
Zakorzenienie

https://lh4.googleusercontent.com/-v...4/IMG_0497.JPG
I tu jest jeszcze kawałek za małym kuzynem :P
https://lh3.googleusercontent.com/-V...4/IMG_0435.JPG
macie część kawałek mojego ogródka latem.. niestety nie mam tu na kompie zdjęć które tata co chwile robi, dlatego to jedyne w sumie jakie znalazłam
Stary 2013-03-23, 16:12   #4786
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
https://lh4.googleusercontent.com/-v...4/IMG_0497.JPG
I tu jest jeszcze kawałek za małym kuzynem :P
https://lh3.googleusercontent.com/-V...4/IMG_0435.JPG
macie część kawałek mojego ogródka latem.. niestety nie mam tu na kompie zdjęć które tata co chwile robi, dlatego to jedyne w sumie jakie znalazłam
uwielbiam kwiatuszki , ślicznie. ale nam sie wiosennie zrobiło

a kysz zimo , a kysz

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

dodałam fotki mojego drugiego *Ogrodu* ale w albumie
Stary 2013-03-23, 16:18   #4787
gorzala
Zakorzenienie

moja mam tez lubi, dlatego jedna czesc ogrodka to tylko kwiaty i roslinki kolorowe, a druga to prawdziwa uprawa xD pomidory, ogorki, buraki, poziomki, truskawki, jablka, gruszki, wiśnie i czereśnie ;D marchewki, pietruszki, koper, sałata, cebula, czosnek, brokuły masakra ^^'''' i to wlasnie strona mojego taty haha

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

a Twój ogrodek, już któryś raz powtarzam, jest wspaniały!
Stary 2013-03-23, 16:30   #4788
ogolnie
Zakorzenienie

Karola za altaną od strony płotu? Jak chcesz tam coś sadzić, a mówisz, że masz kiepską ziemię to radziłabym wykopać porządny dół (w zależności co tam chcesz posadzić) wsypać wór ziemi ogrodowej, zalać wodą, odczekać parę godzin, wsypać kolejny wór ziemi, zalać wodą, poczekać aż wsiąknie, wsadzić roślinę, zasypać trochę tym piachem co tam masz, potem podsypać jeszcze ziemią ogrodową i finito. Tylko na te dwa wory ziemi to musi być porządna dolina Szeroka i głeboka. A masz jakies plany co tam posadzić?

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
moja mam tez lubi, dlatego jedna czesc ogrodka to tylko kwiaty i roslinki kolorowe, a druga to prawdziwa uprawa xD pomidory, ogorki, buraki, poziomki, truskawki, jablka, gruszki, wiśnie i czereśnie ;D marchewki, pietruszki, koper, sałata, cebula, czosnek, brokuły masakra ^^'''' i to wlasnie strona mojego taty haha

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

a Twój ogrodek, już któryś raz powtarzam, jest wspaniały!
Ach kurde, ja też lubuję się w swoich warzywach...Kiedyś to sadziliśmy...Jak były zamiast ogrodu ugory...A tak marzę o porządnym kawałku warzywnika, ale to roboty z tym mnóstwo , zeby robactwo nie wlazło w marchewke, cebule albo pomidory.... Kiedys hehe nawet mielismy szklarnie i posadzialismy dla hecy pestki arbuza...wiecie ze wyrosły i owocowały? były tak pyszne ze szok..ale warunki klimatyczne do przebywania w oranzerii były kosmiczne...po minucie przebywania tam wychodzilo sie mokrym jak szczur od potu...ale wlasne arbuzy...to było coś!
Stary 2013-03-23, 16:30   #4789
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Karola za altaną od strony płotu? Jak chcesz tam coś sadzić, a mówisz, że masz kiepską ziemię to radziłabym wykopać porządny dół (w zależności co tam chcesz posadzić) wsypać wór ziemi ogrodowej, zalać wodą, odczekać parę godzin, wsypać kolejny wór ziemi, zalać wodą, poczekać aż wsiąknie, wsadzić roślinę, zasypać trochę tym piachem co tam masz, potem podsypać jeszcze ziemią ogrodową i finito. Tylko na te dwa wory ziemi to musi być porządna dolina Szeroka i głeboka. A masz jakies plany co tam posadzić?
no własnei nie mam pomysłu , przemo chche płożace ale jakoś nie mam weny do tego miejsca czy posadzić jak leci czy podniesc troche, czy lekki skalniak z płożącymi , czy co . czy tuje obok , kwiatki nie wiem , po prostu mam pustke w głowie
bedę na ogrodzie to zrobię fotke tego miejsca i wysle Tobie , może cos wymyślisz fajnego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 16:34   #4790
anulciak85
Zakorzenienie

Ale ja Wam zazdroszcze tych ogrodkow...ja mieszkam w amienicy w srodku wielkiego miasta i nawet podworko mamy z betonu
Stary 2013-03-23, 16:36   #4791
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
no własnei nie mam pomysłu , przemo chche płożace ale jakoś nie mam weny do tego miejsca czy posadzić jak leci czy podniesc troche, czy lekki skalniak z płożącymi , czy co . czy tuje obok , kwiatki nie wiem , po prostu mam pustke w głowie
bedę na ogrodzie to zrobię fotke tego miejsca i wysle Tobie , może cos wymyślisz fajnego
no pierwsze co mi przyszło na myśl to faktycznie troche podwyższyc kawałek terenu. płozące ładnie sie prezentują na podwyzszeniu wiec dobry kierunek myslenia mąż ma
Stary 2013-03-23, 16:41   #4792
karolinadobra
Wtajemniczenie

Monia do albumu w profilu dodałam mój większy ogródek nr 2
co polecasz z płożacych? zeby wymagań nie miały niewiadomo jakich

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

na dworze zi mno jak ch... a Gorzała mi takiego smaka zrobiła na kąpanie tym basenem
ja planowałam basen na 89 kg haha ale si enei doczekam , wiec kupię trampoline, misiek będzie skakał , mamusia lepiej nie
Stary 2013-03-23, 16:43   #4793
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Monia do albumu w profilu dodałam mój większy ogródek nr 2
co polecasz z płożacych? zeby wymagań nie miały niewiadomo jakich

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

na dworze zi mno jak ch... a Gorzała mi takiego smaka zrobiła na kąpanie tym basenem
ja planowałam basen na 89 kg haha ale si enei doczekam , wiec kupię trampoline, misiek będzie skakał , mamusia lepiej nie
Masz las w posiadaniu?
Karola mało wymagający jest jałowiec płożący golden carpet. lubi gleby piaszczyste a stanowisko słoneczne, półcieniste lub cieniste czyli w zasadzie wszystkie...i jest ładny, poszukaj sobie w necie zdjęcia

Anulciak A gdzie mieszkasz?

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-23 o 16:45
Stary 2013-03-23, 16:48   #4794
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Ale ja Wam zazdroszcze tych ogrodkow...ja mieszkam w amienicy w srodku wielkiego miasta i nawet podworko mamy z betonu
ja mam na podwórku wielką kałuże , jak napada deszczu to trzeba dookoła chodzic a jak wyschnie to mamy wielkie błoto że mozna stado świn wpuścić haha , no ale tak to jest jak się nie można z sasiadami dogadac , dlatgeo wchodze na ogórd zamykam furteczkę i mam wszystko w dupeczce
Anulciak współczuję
wiecie co robie drożdzowca i pierwszy raz mi k...nie wyjdzie , wogóle nie rośnie , nawet rozczyn mi nie spuchł

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Monia mam , no własnie si e chciałam pochwalić sama sadziłam . hehe skromnisia jestem nie

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

monia wiem jak wygląda ale czy nie jest trujący? bo piekny napewno , wiesz mi tez chodzi żeby szybko urósł no i ile od świerka srebrz sadzić takie jałowce zeby nie wlazły na siebie . bo świerk jest wyższy niz ja , wiec na szerokosc nie iwem czy będzie rósł jeszcze

Czas edycji: 2013-03-23 o 16:52
Stary 2013-03-23, 16:48   #4795
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam na podwórku wielką kałuże , jak napada deszczu to trzeba dookoła chodzic a jak wyschnie to mamy wielkie błoto że mozna stado świn wpuścić haha , no ale tak to jest jak się nie można z sasiadami dogadac , dlatgeo wchodze na ogórd zamykam furteczkę i mam wszystko w dupeczce
Anulciak współczuję
wiecie co robie drożdzowca i pierwszy raz mi k...nie wyjdzie , wogóle nie rośnie , nawet rozczyn mi nie spuchł

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Monia mam , no własnie si e chciałam pochwalić hehe skromnisia jestem nie

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

monia wiem jak wygląda ale czy nie jest trujący? bo piekny napewno , wiesz mi tez chodzi żeby szybko urusł
Może z drożdżami coś było nie tak?
Ja dziś robiłam drożdżowca ale takiego...bez wyrabiania ciasta Odstawiam na parę godzin i dzieje się tam co chce, potem tylko mieszam, dorabiam kruszonke i finito
oo i jak duzy ten las?

jałowiec szybko rosnie, jak sie rozłozy to pół ogrodu zajmie
wydaje mi sie że ten trujący nie jest, tylko jałowiec sawina ma trujące owoce... alew głowy nie dam bo nie pamietam, musiałabym sprawdzic w moich mądrych ksiegach

Edytowane przez ogolnie
Czas edycji: 2013-03-23 o 16:51
Stary 2013-03-23, 16:53   #4796
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
Może z drożdżami coś było nie tak?
Ja dziś robiłam drożdżowca ale takiego...bez wyrabiania ciasta Odstawiam na parę godzin i dzieje się tam co chce, potem tylko mieszam, dorabiam kruszonke i finito
oo i jak duzy ten las?

jałowiec szybko rosnie, jak sie rozłozy to pół ogrodu zajmie
wydaje mi sie że ten trujący nie jest, tylko jałowiec sawina ma trujące owoce... alew głowy nie dam bo nie pamietam, musiałabym sprawdzic w moich mądrych ksiegach
ale o wiek pytasz? najmłodszy 3 latka , najstarszy hm.50? dorosły taki
Stary 2013-03-23, 16:54   #4797
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
ale o wiek pytasz? najmłodszy 3 latka , najstarszy hm.50? dorosły taki
nie o wiek o teren

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-23, 16:56   #4798
karolinadobra
Wtajemniczenie

Cytat:
nie o wiek o teren
hehe aha , niecałe 15 ha . także zapraszam na grzyby ,oczywiście z butelczyna wina

Czas edycji: 2013-03-23 o 16:57
Stary 2013-03-23, 16:58   #4799
anulciak85
Zakorzenienie

Ogolnie w Gliwicach w samym centrum...
Stary 2013-03-23, 17:01   #4800
monicfeliz
Wtajemniczenie

Haha wy macie ogródki a moi rodzice mają busz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL370380.jpg (250,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL370382.jpg (261,9 KB, 3 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości