|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
Chyba zacznę się rozglądać za kombinezonem dla małej na wyjście ze szpitala Ja to jak w tv widziałam i na różnych forach, przekładanie cc na 18 marca - MASAKRA - tym bardziej, że to nic pewnego, że ta ustawa w ogóle wejdzie w życie... Przecież rok temu już wchodziła ustawa wydłużająca ojcowski z 2 tyg. do 8 tyg. i co? I nie weszła, a też już rozpisywali się, że od 1 stycznia 2012 wejdzie......
|
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
nie boj sie i nie karm malej swoim stresem
wyluzuj i bedzie ok. przybiera ladnie, Ty lezysz i nic sie nie dzieje. jeszcze troche i bedziesz miala mala kolo siebie, a wtedy to dopiero zacznie sie strach i odpowiedzialnosc do konca zycia ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- taaa szczegolnie lasagne i babeczki |
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja chcę nowalijki i wiosnę ![]() ja się póki co nie mogę doczekać
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do laktatora, butelek etc. to póki co nie wiem czy kupować już czy po porodzie...Zobaczymy ![]() Cytat:
Szczerzy chociaż są Ale nie martw się - akceptujemy Cię nawet po tych spięciach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Jak któraś planuje kosmetyki z Ziaji to w Polo są w promocji z 9,99 na 7,99
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
ja pier... 1,5 h jechałam do pracy:/ jeszcze mnie matka wkurzyła od rana:/ bo wysłałam jej fotki pokoiku i źle bo łyse ściany, bo zasłony muszę kupić a nie roletę bo brzydko i dlaczego komody nie mam tylko przewijak na kołkach aaaaaaa cieszę się, że się wyprowadziłam
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
czego się boisz no coś Ty ! ja mam 2 miesiące jeszcze a u młodego juz pokoik prawie gotowy
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
halooo
Witam po świętach. Coś się działo? ktoś urodził? ![]() Ja w święta się nasłuchałam że jestem GRUBA Wczoraj złożyłam komodę więc łazienka gotowa na przyjęcie maleństwa ![]() Byłam dziś na badaniach. Ten śnieg to już w ogóle mnie dobił. Gdzie ta WIOSNA?
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój pracuje normalną ilość godzin Justyny_g4 podajrze mąż za granicą ![]() Mój TŻ w zeszłym miesiącu przepracował 300 h bo szef otwiera nowy oddział ich firmy :/ Zawsze coś u nich w firmie, zawsze i jedyne co go tam trzyma to zarobki....I zostaje mi pies ![]() A Ty masz mamcie, tatę, brata ![]() I zacznij kupować - nie zapeszysz, a to co się zdarzyć może wcale nie musi
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba będzie wymyślić jakieś specjalne danie na Wigilię
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
oj, coś tak czułam, że zbyt normalnie nie będziesz miała...
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam nic oprócz ciuszków, które podostawałam... Wózek widziałam tylko jeden u nas, który mi spasował z wyglądu i to tylko dlatego go widziałam, że sklep z artykułami dziecięcymi jest 3 sklepy od gina. Listę mam zrobioną i tyle... Chciałabym jechać do krk czy do bielska a o tym mogę zapomnieć...
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
hej
nadal sobie choruje, w związku z czym nie idę na zajęcia sr dziś (w ogóle nigdzie nie wychodzę). Czy Wam też się zdarza czasem opuścić zajęcia sr? Są jakieś nieprzyjemności z tego tytułu? Przez to że mam zatkany nos całą noc spałam z otwartą buzią, wydając dziwne dźwięki mąż się ze mnie śmiał, a mnie wstyd...Piotruś ma jeszcze 58 days to go dziś powinna przyjść część wyprawki od gapa_kids.nuna też siedzę głównie sama w domu
Człowiek zawsze dla siebie stanowi 100%, choćby dla innych był kimś zupełnie obojętnym. 06.06.2013 r. - Piotruś Edytowane przez whatIthink Czas edycji: 2013-04-03 o 09:08 |
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym pooglądać coś w sklepach, ale się boję wyjść bo w niedzielę byłam w kościele i potem umierałam z bólu. Niech ktoś mi poleje
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
21 wiek wszytsko pzrez neta zamówisz i masz jutrow domu ja kupiłam wsyztsko wcześniej bo nie mam zamiaru urządzac pokoiku i latać po sklepach z wielkim brzuchem w upale
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sklepach mało co kupiłam być może dlatego, że nie lubię jak ktoś mi wisi nad ramieniem albo wodzi wzrokiem jak za złodziejem A jak już kupowałam w sklepie to wiedziałam co - brałam i wychodziłam
|
|
#4397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mamą się nie przejmuj - ja akurat lubię minimalizm, zawsze to mniej sprzątania i elementów na które trzeba uważać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż już do szpitala muszę pokupować kilka rzeczy dla siebie. Sharp ja przez święta i placuszki przytyłam 1 kg. Też słyszę, że gruba jestem
|
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poczekaj jeszcze trochę, może dostaniesz zielone światło na wyjazd na następnej wizycie? Cytat:
![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1. Żadna z nas nie ma towarzystwa 24h na dobę. Te co siedzą w domu mają pracujących cąłymi dniami mężów. To chyba normalne 2. Masz internet i wszyściutko możesz zamówić i nigdzie nie musisz jeździć 3. Czego się boisz? Zapeszyć? Dziewczyno przecież jesteś katoliczką, niech Ci żadne zabobony nie będą straszne. Dał Ci Bóg rozum, żeby z jego pomocą zaplanować zakupy wyprawkowe dla Julci ![]() I kto tu nas ostatnio pouczał, że nie mamy na co narzekać, a martwią nas rozstępy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie byla u mnie sasiadka. Zosienka rosnie, wazy juz ponad 5 kg. zaczal sie etap kolek i rodzice wymiekaja oczywiscie zapomnialam zapytac o ten laktator...ale zlapie ja w najblizszych dniach, bo pamietam, ze byla chetna na reczny avent i dostalismy...ciuszki musze sie z kims podzielic.
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Hump zjadłabym zjadła
Z wózkiem to już nie wiemy co robić. Chyba się skończy na nowym Która chce makowca??(ciasto drożdżowe i w środku mak)
|
#4403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Kochana myślę, że każda z nas sie boi choć trochę. Ja jak miałam bóle brzucha w styczniu uświadomiłam sobie, że o małą to będę się bać do końca życia już. Musisz walczyć z tym strachem bo on nie wpływa dobrze ani na Ciebie ani na małą.
Cytat:
Swoją drogą zaczęlam czytać ten język niemowląt. Bardzo mi się podoba. I tam wlaśnie Pani pisze, żeby mieć wszytsko przygotowane. Do tego stopnia, że np, zabezpieczenia z kosmetyków czy folie zdjęte bo to zaoszczędza nam dużo czasu i stresu. Co do pogrubionego to ja chciałam dla małej Ziajkę ale zrezygnowałam po analizie składu. Cytat:
Cytat:
Na szczęście, ale wie , że sam nigdzie by nie pojechał. U nas to ja jestem gotowa pakować się już dziś i jechać ( ale na stałe ) a on na stałe nie chciałby wiec siedziemy tu. Co do towarzystwa to ja czasem wolę być sama. Święty spokój mam przynajmniej. Denerwuję się wtedy jak wiem, że Tż mógłby ze mną spędzić czas a woli jechać na siatkę czy do znajomych. Cytat:
Ślub 27. X. 2012Laura http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png Edytowane przez justyna_g4 Czas edycji: 2013-04-03 o 09:27 |
||||
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle ma, ze sobie pogada. najwazniejsze, ze pokoik odpowiada Tobie i mezowi, a w przyszlosci Piotrusiowi. sciany lyse, bo czekacie na pierwsze jego arcydziela. zaslony zbieraja kurz, komode dokupicie jak bedzie wiecej ubran, przewijak na kolkach, bo masz duzy dom |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy masz racje. Należą mi siię baty
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos musi pracowac, zeby ktos inny mogl sie byczyc listonosz przyniesie do domu...chodzenie po sklepach jest naprawde meczace, a ceny wyzsze.
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
banka widziałam że pisałaś coś o bólach miednicy. Ja w sumie też tak mam że przekręcam się na drugi bok dopiero jak się obudzę na siku. Od kilku dni właśnie mnie boli miednica i lewy półdupek (a w sumie to ta kość) i zastanawiałam się od czego to
![]() axella pytałaś o taxi- to odpowiadam że TAk taksówkarz może Ci odmówić. Ba! dowiedziałam się że karetka też może odmówić przyjazdu po ciężarną- nie ma zagrożenia życia. Ot nasza polska kochana.Tak mi się przypomniało Dowiedzcie się w swoich miastach jak jest z becikowym. Wiem że w krakwoie na 100% dostaje się dwa- od państwa a drugie od miasta. Nie bardzo wiem od czego to zależy, bo myślałam że od wielkości miasta ale jednak nie. Więc warto popytać
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/puszysty-leciutki-...080649952.html
dziewczyny czy taki kocyk jest ok?? Bo myślałam kupić taki małej do spania?? Czy to za małe będzie??
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem to to co się dostaje od miasta to jest takie socjlane i ono zalezy od dochodów i w każdym mieście jest chyba inny próg. Z tego co ja słyszłam to w mieście obok jest chyba lekko ponad 500zł na osobę.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.

Chyba zacznę się rozglądać za kombinezonem dla małej na wyjście ze szpitala
Ja to jak w tv widziałam i na różnych forach, przekładanie cc na 18 marca - MASAKRA - tym bardziej, że to nic pewnego, że ta ustawa w ogóle wejdzie w życie... Przecież rok temu już wchodziła ustawa wydłużająca ojcowski z 2 tyg. do 8 tyg. i co? I nie weszła, a też już rozpisywali się, że od 1 stycznia 2012 wejdzie......

wyluzuj i bedzie ok. przybiera ladnie, Ty lezysz i nic sie nie dzieje. jeszcze troche i bedziesz miala mala kolo siebie, a wtedy to dopiero zacznie sie strach i odpowiedzialnosc do konca zycia 
ja chcę nowalijki i wiosnę 
ale część jak np. laktator odkładam na później, na razie zrobię sobie rozeznanie 

mąż się ze mnie śmiał, a mnie wstyd...
ja kupiłam wsyztsko wcześniej bo nie mam zamiaru urządzac pokoiku i latać po sklepach z wielkim brzuchem w upale

Ślub 27. X. 2012