Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 07:34   #4351
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Dzień dobry mamusie.
Stary 2013-04-03, 07:47   #4352
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
vil przeczytałam o tej nowej petycji, jakie to jest ku...o.... Żałuję, że się podpisałam im pod tą petycją pierwszą, pindy jedne....

A tak w ogóle to się witam po dłuższej przerwie, w 36 tc Od rana u mnie śnieg sypie i nic mi się nie chce.... Dzisiaj idę do lekarza na kontrolę

---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............
heloo co to za petycjaaa ta druga??? daj linkaaa , pewnie mamusie I kwartalu cos wymyslily , mnie to h.... strzela , nie jestem z nimi bo na dobra sprawe
mamy ostatniego kwartalu 2012 tez mogly by walczyc, bo co czemu nie ... na dobra sprawe ustawy nie ma a one rozruby wietrza, i tym nie polepsza sobie a zaszkodza innym mama czyli np. nam , bo rzad sie wkurzy i zrobia od 1.01.2014 i bedzie tyle
Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

A Kinga za 36 tc

A JA witam sie w 35 tc
Veronic trzymam kciuki za Usg :PP
i za mnie prosze trzyymacccc ach do 12 jeszcze troszke czasuuu
a wczesniej jade z mlodym do logopedy i ma zrobic mu badanie sluchuu
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 07:49   #4353
nuna2
Zakorzenienie

Motylek sms od TŻ bezcenny

już od 27 tyg jej się wody sączą?? Co oni robią w takich sytuacjach??

gratuluję ukończonych i rozpoczetych tyg
Stary 2013-04-03, 07:52   #4354
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
heloo co to za petycjaaa ta druga??? daj linkaaa , pewnie mamusie I kwartalu cos wymyslily , mnie to h.... strzela , nie jestem z nimi bo na dobra sprawe
mamy ostatniego kwartalu 2012 tez mogly by walczyc, bo co czemu nie ... na dobra sprawe ustawy nie ma a one rozruby wietrza, i tym nie polepsza sobie a zaszkodza innym mama czyli np. nam , bo rzad sie wkurzy i zrobia od 1.01.2014 i bedzie tyle

A Kinga za 36 tc

A JA witam sie w 35 tc
vil wklejała http://www.temidajestkobieta.pl/2013...-marca-2013-r/ a tu stronka FB i więcej można doczytać o co im właściwie chodzi https://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013

To ja trzymam kciukasy za Ciebie dzisiaj

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 07:55   #4355
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Panie i panowie, chłopcy i dziewczęta.

Do bogatej oferty moich współlokatorek dołączyła dresiara z pragi
3 dzieci w domu, 4 i 5 właśnie w drodze (też dziewczynki )
Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Czemu wszystkie ciąże nie mogą być łatwe i przyjemne?
ty to masz tam przypadki:d ale moze fajna sie okaze
A co do wód to co będzie w związku z tym rodzić wcześniej ?

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zalamie sie jesli tak bedzie

to dobrze,że się dobrze czujesz.. tez chciałabym jeszcze pracowac ale fizycznie pewnie bym poległa

36

ło matko
podziwiam kobiety które maja wszystko w doopie,podczas gdy reszta ma wyrzuty sumienia o naprawde pierdoły

znów 5 i znów nie śpię.. mam dość..
jeszcze miałam fatalne sny i obudziłam się z humorem "myśl o wszystkich możliwych problemach"
musze w tym mcu zapłacic za chatę,kupić materac,zapłacic ratę i ZUS a póki co mam na dwa dowolnie wybrane
nie wiem czy kolesia od mieszkania nie spytac czy nie da sie wplacic polowy teraz,polowy za 2-3tyg jak dojdzie $ z l4? bo tżtowi przesuneli wyplate na 20go byloby mi tak bardz wstyd
jestem załamana...

Ale sie wkurzylam,pierwszy raz "kloce"sie w necie.. ogloszenie o prace,bez umowy bo umowa zlecenie,oferuja 7pln/h w zlobku.dla studentek pedagogiki. po pierwsze-lamanie prwa bo nie ma umowy o prace,po drugie,cholera jasna,chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo dzieci..jaka to motywacja za 7pln/h gdzie na ulotkach ozna dostac 8? napisalam co mysle,chory kraj...

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 05:06 ----------

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaka nuuuda
jem w łóżku sniadanko i ogladam denna telewizje sniadanowa
mam ambitny pln wyprac i wyprasowac wszystko dla Z dzis..
Pewnie jest to pomoc przedszkolna. Swoją drogą stawka nie jest taka zła w porównaniu do tych które słyszałam - 5 zł, ale wiele dziewczyn się godzi na to bo doświadczenie jest im bardziej potrzebne niż te zarobki...
A co do umowy, że nie jest to umowa o pracę a umowa cywilna czyli zlecenie, niestety mamy tak wysrubowane przepisy, że łatwiej jest zatrudnić na umowę zlecenie...

Cytat:

A Kinga za 36 tc

A JA witam sie w 35 tc
Trzymamy kciuki byś tu jednak wróciła do Nas

Ja od początku pisałam, że nie popieram Mam I kwartału, bo starając się o dziecko nikt nie wiedział o zmianach...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:01   #4356
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201

dzien dobry, patrze za okno i nie wiem co napisac ile jeszcze tego sniegu?! musimy wyczerpac jakies kilkuletnie zapasy czy jak? jak tak dalej pojdzie to naprawde bedziemy rodzily zima...

Cytat:

Ja nie wiem, może ja jestem uprzedzona ale ona wygląda jakby mimo ciąży nie zrezygnowała z solarium a tipsy zdjęła bo jej kazali...

I kolejny problem do kolekcji. 27 tydzień a jej wody odchodzą i ma krwawienia...

Aaś, ale masz fajny przekroj nowych znajomych sciskam kciuki za male laseczki, oby posiedzialy jeszcze w brzuchu, a mamuska niech sie ogarnia, bo matce piatki dzieci juz chyba nie wypada byc "dresiara"

Cytat:
znów 5 i znów nie śpię.. mam dość..
jeszcze miałam fatalne sny i obudziłam się z humorem "myśl o wszystkich możliwych problemach"
musze w tym mcu zapłacic za chatę,kupić materac,zapłacic ratę i ZUS a póki co mam na dwa dowolnie wybrane
nie wiem czy kolesia od mieszkania nie spytac czy nie da sie wplacic polowy teraz,polowy za 2-3tyg jak dojdzie $ z l4? bo tżtowi przesuneli wyplate na 20go byloby mi tak bardz wstyd
jestem załamana...
kombinuj dziewczynooo nim twe wdzieki przemina moze sprobuj metody na "ciazowe wydatki" i wlasciciel mieszkania zgodzi sie poczekac do 20go? tylko zeby tz nie dal wtedy plamy...

Cytat:
Ale sie wkurzylam,pierwszy raz "kloce"sie w necie.. ogloszenie o prace,bez umowy bo umowa zlecenie,oferuja 7pln/h w zlobku.dla studentek pedagogiki. po pierwsze-lamanie prwa bo nie ma umowy o prace,po drugie,cholera jasna,chodzi o zdrowie i bezpieczenstwo dzieci..jaka to motywacja za 7pln/h gdzie na ulotkach ozna dostac 8? napisalam co mysle,chory kraj...
w wiekszosci przedszkoli prywatnych pomoce przedszkolne, ale przedszkolanki-nauczyciele pracuja na umowach o prace...jeszcze w trakcie studiow bylam na kilku rozmowach/dniach probnych i nawet umowy o dzielo wchodzily w gre przerazajace! z drugiej strony piszesz, ze chca studentki pedagogiki...chociaz tyle, bo pomoca przedszkolna moze byc kazdy i to dopiero chore. nie wiem jak ja kiedys wybiore przedszkole nawet wsrod moich znajomych jest kilka takich, ktore pracuja z dziecmi, a wedlug mnie ewidentnie do tego sie nie nadaja strach sie bac :P

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
Dzień dobry mamusie.
witaj Nuna, daaaawno Cie nie bylo

sciskam kciuki za wizyty Banki i Veronic!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:01   #4357
humpback
Zakorzenienie

Kinga za 36t
Cytat:
A JA witam sie w 35 tc

za 35 t i

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja od początku pisałam, że nie popieram Mam I kwartału, bo starając się o dziecko nikt nie wiedział o zmianach...
dokładnie, zwłaszcza że robią z siebie bardzo pokrzywdzone przez los i nie rozumieją że prawo nie może działać wstecz..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 08:02   #4358
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
vil wklejała http://www.temidajestkobieta.pl/2013...-marca-2013-r/ a tu stronka FB i więcej można doczytać o co im właściwie chodzi https://www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013

To ja trzymam kciukasy za Ciebie dzisiaj
dzieki znalazla wlasnie

Cytat:
ty to masz tam przypadki:d ale moze fajna sie okaze
A co do wód to co będzie w związku z tym rodzić wcześniej ?

Pewnie jest to pomoc przedszkolna. Swoją drogą stawka nie jest taka zła w porównaniu do tych które słyszałam - 5 zł, ale wiele dziewczyn się godzi na to bo doświadczenie jest im bardziej potrzebne niż te zarobki...
A co do umowy, że nie jest to umowa o pracę a umowa cywilna czyli zlecenie, niestety mamy tak wysrubowane przepisy, że łatwiej jest zatrudnić na umowę zlecenie...

Trzymamy kciuki byś tu jednak wróciła do Nas

ja tez i w sumie dalej nie wiadomo co bedzie i nie mamy pewnosci na 100 % ze nas obejmie ale nie zamierzam afery krecici bedzie super nie bedzie trudno
Stary 2013-04-03, 08:03   #4359
diabli
Zakorzenienie

Aaś, cos dla Ciebie

i droga mailowa dostalam najlepsze pozycje podczas porodu

http://www.mamazone.pl/tv/film,24287...ze-parcia.aspx
http://www.mamazone.pl/tv/film,4514,...ie-porodu.aspx
http://www.mamazone.pl/tv/film,24093...ze-porodu.aspx

edukujcie sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 36622_465952973476914_973389003_n.jpg (29,8 KB, 29 załadowań)
Stary 2013-04-03, 08:08   #4360
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
W końcu po kilku dniach normalnie udało mi się zalogować na forum , tak cały czas jakiś błąd mi wyskakiwał wrr

U nas wszystko ok, święta minęły rodzinnie i nie wiadomo kiedy . Dostaliśmy też oficjalne zaproszenie od brata na ślub i wesele Przy okazji dowiedziałam się, że moje 2 koleżanki są też w ciąży Jedna ma rodzić w połowie maja - Lenkę , druga w połowie czerwca - Dominika

Ptyś od kilku dni jest wiercipiętą i najbardziej "dokazuje" jak oczywiście chcemy iść spać A jak nic się nie zmieni to w piątek wizyta

No i z wyprawką też już finiszujemy - czekam na przesyłki; a do zamówienia został mi laktator, łóżeczko i materac, stół do przewijania z Ikei i 1-2 kocyki

Postaram się odezwać później, miłego dnia
Oczywiście u nas znowu pada śnieg

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Veronic i Banka trzymam mocno za Wasze wizyty

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:14   #4361
diabli
Zakorzenienie

podobno w najblizszych dniach podwojona sroka podzieli sie na blogu opinia o proszkach do prania

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-03, 08:15   #4362
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć
W końcu po kilku dniach normalnie udało mi się zalogować na forum , tak cały czas jakiś błąd mi wyskakiwał wrr

U nas wszystko ok, święta minęły rodzinnie i nie wiadomo kiedy . Dostaliśmy też oficjalne zaproszenie od brata na ślub i wesele Przy okazji dowiedziałam się, że moje 2 koleżanki są też w ciąży Jedna ma rodzić w połowie maja - Lenkę , druga w połowie czerwca - Dominika

Ptyś od kilku dni jest wiercipiętą i najbardziej "dokazuje" jak oczywiście chcemy iść spać A jak nic się nie zmieni to w piątek wizyta

No i z wyprawką też już finiszujemy - czekam na przesyłki; a do zamówienia został mi laktator, łóżeczko i materac, stół do przewijania z Ikei i 1-2 kocyki

Postaram się odezwać później, miłego dnia
Oczywiście u nas znowu pada śnieg

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Veronic i Banka trzymam mocno za Wasze wizyty
heloo no w koncu jestes heheh dzieki za kciukasyyy

mi brakuje tez lozeczko i materac, laktator mi psiapsiola pozycza aventa reczny
u mnie dzis nie pada snieg ale jeszcze zalega na trawie i drogach , ale za to sloneczko ladnie wyszlo
Stary 2013-04-03, 08:17   #4363
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26
ja tez i w sumie dalej nie wiadomo co bedzie i nie mamy pewnosci na 100 % ze nas obejmie
no i o to chodzi, że tak naprawdę nic nie wiadomo

Cytat:
Napisane przez diabli
podobno w najblizszych dniach podwojona sroka podzieli sie na blogu opinia o proszkach do prania
fajnie
Stary 2013-04-03, 08:25   #4364
ankaaa206
Wtajemniczenie

Witamy się w 34 tc
jakoś za szybko mi te święta minęły
lecę zaraz z tż na zakupy, potem sprzątanie, sr i spotkanie ze znajomą, nie wiem jak to mój kręgosłup wytrzyma, bo od tygodnia boli jak diabli, a tu jeszcze ponad 6 tygodni.
Miłego dnia!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:26   #4365
nuna2
Zakorzenienie

U nas też sypie Nie wytopniejemy do lata...

hej JennyAniołek jak możesz dopisz mi wizytę na 17 kwietnia.

dziewczyny od którego tyg dziecko ma szanse na normalny rozwój??
Stary 2013-04-03, 08:27   #4366
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:

U lala, to się porobiło... Moja droga, będziesz miała taki przegląd społeczeństwa polskiego w wieku rozrodczym, że hej
Ale mam nadzieję, że wszystko u niej będzie dobrze, Ty leżysz od 26tc, to może i ona da radę i wody przestaną się sączyć....

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............
Ja też podpisałam ich petycję i teraz też się z nimi zgadzam. Tzn, jeśli chodzi o wydłużenie urlopu macierzyńskiego o 2 tygodnie. Co roku od stycznia macierzyński był w ten sposób wydłużany. One zostały i bez tych dwóch tygodni i dodatkowego pół roku. Ewidentnie ktoś je pominął we wszelkich zmianach ustaw.... Oczywiście nie powinny walczyc o to, żeby termin wprowadzenia ustawy o dodatkowe pół roku przesunąć na 1.01.2014, bo im to nic nie da, ale mają prawo walczyć o dodatkowe 2 tyg, na które miały prawo liczyć.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Mi właśnie przyszło 6kg Dzidziusia Najwyżej przeczytam i się załamię

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2013-04-03 o 08:33
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:27   #4367
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też sypie Nie wytopniejemy do lata...

hej JennyAniołek jak możesz dopisz mi wizytę na 17 kwietnia.

nuna chyba od skończonego 35 tc, ale pewna nie jestem.....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-03, 08:27   #4368
humpback
Zakorzenienie

anka za 34t
Stary 2013-04-03, 08:30   #4369
MoTyleKsw
Zakorzenienie

U nas wczoraj było słonecznie a dziś śnieżyca

I tak piszecie czego Wam brakuje, a ja od trzech dni zbieram siły by zrobić listę czego brakuje, aleeeee nie chce mi się...Niewiele też (CHYBA) tego zostało, ale weny przez ten śnieg brak...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 08:31   #4370
Kinga_20
Zakorzenienie

No tak Ash, ale one chcą walczyć, żeby te dodatkowe 2 tyg. weszły tak jak miały wejść, czyli od 1 stycznia 2014 - więc i tak nic nie zyskają...... Ja uważam, że zawsze ktoś będzie pokrzywdzony i trzeba wyznaczyć jakiś początek obowiązywania ustawy - teraz to już mi wygląda na jakiś dziwny zryw w nie wiadomo jakim celu - żeby chyba głośno było i tyle.... Jakby ustawę wprowadzili dla matek I kwartału to by się odezwały matki IV kwartału 2012 i tak w kółko macieju by było....

Stary 2013-04-03, 08:32   #4371
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Nuna diabli jest wcześniakiem, ale nie pamiętam z którego tygodnia, diaaabli przypomnij się

No i patrząc na nią - jest prawie całkiem normalna

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-03, 08:39   #4372
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katherine271 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pierwszy raz dziś mam wrażenie jakby mała ruszała się tuż nad spojeniem łonowym, może to główka tam naciska ale z drugiej strony czemu wcześniej nie było tego czuć tylko teraz? kurcze, martwię się, od dwóch dni jest dziwnie, te ruchy dziwne dziś, jakby brzuch dołem bolał, nie wiem co myśleć, mam 33 tydzień więc jeszcze czas na jakies akcje, nie wiem czy to normalne czy sie martwić
Pewnie główka na dole i łapkami rusza.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bo ja mam RH-, a TŻ ma RH+ i mamy konflikt serologiczny i by zapobiegać ewentualnym problemom muszę mieć to podane teraz i po urodzeniu dziecka.
Dostałam oryginał badania grupy krwi i na samym początku mi badali przeciwciała, a że nic się nie działo to teraz już nie będą.
A co zrobią w szpitalu po porodzie to nie wiem.
Cytat:

Dziewczyny doczytałam o co chodzi z tym wejściem od 1 stycznia 2014 r. - to nie chodzi o te dodatkowe 26 tyg urlopu, tylko o dodatkowy urlop, który w tym roku wynosi 4 tyg. - od 1 stycznia 2014 r. miał się zwiększyć do 6 tyg., a rząd chce go wprowadzić już od 1 września 2013 r. - więc tak na prawdę sprawa się tyczy tych 2 tyg. dodatkowych - to ja nie wiem w ogóle o co one walczą............
Jak to o co? Żeby innym nie było lepiej ani o dzień.

Cytat:
O, to zaczekam z zakupem na opinię, jak gdzieś zauwazysz to zaraz wklejaj, najlepiej na czerwono

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:39   #4373
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Witamy się w 34 tc
jakoś za szybko mi te święta minęły
lecę zaraz z tż na zakupy, potem sprzątanie, sr i spotkanie ze znajomą, nie wiem jak to mój kręgosłup wytrzyma, bo od tygodnia boli jak diabli, a tu jeszcze ponad 6 tygodni.
Miłego dnia!
oj a mnie boli tak, ze sobie tego nie wyobrazacie

http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/K...ego-mleka.html ciekawostka

Nuna, u mnie w szpitalu lekarze wyczekuja rozpoczecia 36 tyg, ale jak dla mnie nie tygodnie sa tu wazne, a waga dziecka. jak cos sie dzieje to sa te zastrzyki na rozwoj plucek itd.
ja jestem normalnie rozwinieta, a z 31 tyg
Stary 2013-04-03, 08:40   #4374
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
I tak piszecie czego Wam brakuje, a ja od trzech dni zbieram siły by zrobić listę czego brakuje, aleeeee nie chce mi się...
mi brakuje większości rzeczy ale część jak np. laktator odkładam na później, na razie zrobię sobie rozeznanie
Stary 2013-04-03, 08:40   #4375
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Bo ja mam RH-, a TŻ ma RH+ i mamy konflikt serologiczny i by zapobiegać ewentualnym problemom muszę mieć to podane teraz i po urodzeniu dziecka.
Szwagierka Tż też ma konflikt. Ona ma krew 0 Rh"-". Podobno poroniła ale nie wiem czy raz czy 2 razy, ale ma 2 córki i one obie mają po niej 0 Rh"-" i nie było problemów.

Cytat:
dzien dobry, patrze za okno i nie wiem co napisac ile jeszcze tego sniegu?! musimy wyczerpac jakies kilkuletnie zapasy czy jak? jak tak dalej pojdzie to naprawde bedziemy rodzily zima...
Powiem Ci, że mi już brak słów do tego śniegu. U mnie sypie jak nie wiem. NA prawdę mogłoby już przestać. Ostatnio mówiłam teściowej, że chyba kombinezon muszę kupić jak będę ze szpitala wychodzić, a dziewczynki do komuni zimowe płaszcze i buty.

Cytat:
No tak Ash, ale one chcą walczyć, żeby te dodatkowe 2 tyg. weszły tak jak miały wejść, czyli od 1 stycznia 2014 - więc i tak nic nie zyskają...... Ja uważam, że zawsze ktoś będzie pokrzywdzony i trzeba wyznaczyć jakiś początek obowiązywania ustawy - teraz to już mi wygląda na jakiś dziwny zryw w nie wiadomo jakim celu - żeby chyba głośno było i tyle.... Jakby ustawę wprowadzili dla matek I kwartału to by się odezwały matki IV kwartału 2012 i tak w kółko macieju by było....
Dokładnie tak. Mam nadzieję, że my będziemy mieć szczeście i nas jednak obejmie. Patrzyłam na tego fb i to co niektóre tam piszą to masakra. Np. że przenosiła 10 i brakło jej tylko 8 żeby się załapać. Nie wiem czy to jest kierowanie się dobrem dziecka. Załaniają sie tym ,że rok z nim w domu będą i to jest dla niego dobre ( bo jest ) ale przenoszenie na siłę ciązy na pewno nie. No i nie rozumiem postawy psa ogrodnika...jak matka innej matce może tak źle życzyć?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:41   #4376
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Nuna diabli jest wcześniakiem, ale nie pamiętam z którego tygodnia, diaaabli przypomnij się

No i patrząc na nią - jest prawie całkiem normalna
to samo pomyslalam. mam jedna glowe, 2 rece...rozwoj prawidlowy, choc cale zycie slyszalam od rodzenstwa, ze spiecie w inkubatorze na to musialam miec niejedno
Stary 2013-04-03, 08:41   #4377
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Teoretycznie szanse ma od 24tc. Wiadomo te szanse rosną z każdym tygodniem. Ale nawet dziecko urodzone w terminie nie ma 100% gwarancji, że się będzie normalnie rozwijać. więc nie wiem do końca o co pytasz, bo to jest kwestia indywidualna i nigdy się do końca nie przewidzi. Wiadomo im dłużej jest w brzuszku tym lepiej (do terminu rzecz jasna )

Już Ci kiedyś pisałam, że nawet jak osiągniesz magiczny 30tc, potem 32, potem 34 a potem 36 to wraz się będziesz niepokoić czy za wcześnie nie wyjdzie. Nie ma to chyba sensu. Takim stresem karmisz i siebie i Julcie. Zaufaj, że wszystko będzie dobrze To co do Ciebie należy w tym zakresie to robisz i już. A resztą stresować się nie ma potrzeby

Cytat:
Masz rację, bo prawo nagle nie zadziała wstecz, i nie dostaną już tych dodatkowych 2 tyg... Ale i tak uważam, że ktoś je kopnął w tyłek. Z tej złości się pieklą. Wiem, że nic dobrego z tego nie wyniknie, ale w jakiś sposób je rozumiem...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:42   #4378
nuna2
Zakorzenienie

Powiem wam, że cholernie się boję....
Stary 2013-04-03, 08:43   #4379
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

No nieźle. Ale widzisz dobrze, że przy 5 dzieci ma jeszcze kaskę i siłę by na siebie tak wydawać. W związku z tym jest szansa dla nas Matek 1, dwóch a maksymalnie 3 dzieci

Cytat:
Generalnie najlepiej jak urodzi się po 36tc., ale z tego co słyszałam jak urodzi się po 30 tc to już też są duże szanse że wszystko będzie ok, tylko poleży chwilę w inkubatorze.

Dziewczyny przeżyłam. Zastrzyk dostałam na szczęście w tyłek domięśniowo a nie jak plotka głosi w brzuch. Tym bardziej, że ta igła spora. Oczywiście na początku chwila stresu bo pielęgniarki nie wiedziały co to za zastrzyk i mówią, że nigdy nie robiły. Na szczęście na rzeczy się znają i doczytały gdzie podać, podały i już. Ja leżałam sobie tyłem więc też nic nie widziałam. Sam zastrzyk ok. Uczucie jak zwykle tzn. jakby Cię komar użarł, najbardziej niemiło było jak wyciągały już strzykawkę i chwilę później jak szczypało. Poza tym ok.
Czuje się chyba dobrze, choć mam wrażenie, że jakoś dziwnie mi się ślinę przełyka, ale poza tym spoko. Mam nadzieje, że nic się więcej nie będzie działo, ale z racji tego, że wstałam o nienormalnej dla mnie porze czyli 8, idę się zdrzemnąć

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 08:44   #4380
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
oj a mnie boli tak, ze sobie tego nie wyobrazacie

http://www.baby-shower.pl/NIEMOWLE/K...ego-mleka.html ciekawostka

ciekawe rozwiązania przy nawale pokarmu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości