|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() Nie chcemy kwiatów - zwiędną. Chcemy alkohol. Nie chcemy też ŻADNYCH prezentów, tylko kasę ![]() Mieszkamy razem, więc wszelkie prezenty, które się daje typowo młodej parze, nam są zbędne. Żelazko, odkurzacz, deska do prasowania, wałki, stolnice, blender - mamy. Zastawa stołowa, sztućce - mamy. Ręczniki - mamy. Pościel - mamy, zresztą wątpię żeby ktoś wpadł na to, żeby kupić nam pościel w naszym rozmiarze, czyli 200x200 ![]() Więc z prezentami byłby tylko problem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dotka, my robimy tak samo
![]()
#1743 |
Zakorzenienie
|
U mnie rodzinka wie, że po ślubie kupujemy mieszkanie i chętnie przygarnęlibyśmy pieniądze. Nie zastanawiałam się, czy jednak damy tę "wkładkę" do zapro, czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pracuję od 16 roku życia i od tego czasu miałam 1 wakacje... Też pracowałam za granicą, fizycznie, w restauracjach, na targu przy sprzedaży owoców i warzyw, teraz ciułam w domu i rozglądam się za czymś stałym. I podobnie jak Ty wciąż na coś odkładam/opłacam, dlatego nie jestem w stanie dać więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() nadrobiłam Was ![]() co do kopert to uważam, że każdy daje tyle na ile go stać. My np w paździrniku szliśmy na wesele i chcieliśmy włożyć do koperty 300zł (jesteśmy studentami dzinnymi, pracujemy tylko w wakacje sezonowo i z tego utrzymuję się w ciągu roku i staram się coś odłożyć) a jeszcze mama Pmki zadzwoniła do mojego TZta żeby on filbował uroczystość... ![]() ![]() więc TZ filmował błogosławieństwo, przejazd do kościoła, msze i początek na sali. Potem ten film zmontował, opakował i im dał. Ale mimo to mama TZ uznała ze 300zł od nas to mało i dołożyła jeszcze 200zł ![]() odnośnie wierszyków to my tylko będziemy mieli wierszyk że chcemy wino zamiast kwiatów i tyle ![]()
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
dodaja Spoko
![]() Niech już będzie piątek wieczorem. Zobaczymy się z TŻ i na dwa dni oderwę się od rzeczywistości. Idę ogarnąć się trochę do lekcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zadomowienie
|
Przeleciałam Was tak na szybko Laski
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do pytań o ciążę, to chyba u mnie nie było, pewnie dlatego, że zwyczajnie bali się odpowiedzi ![]() ![]() ![]() ![]() Mój pierścionek Tż wybierał z bratem ciotecznym, ale ostatecznie on zdecydował który bierze (na szczeście) Później mi się żalił, że mógł go nie brać bo tylko mu mącił w głowie ![]() Tak w ogóle to w noc po tym jak Tż kupił mi pierścionek to śniło mi się, że mam brodę, sprawdziłam w senniku i napisane tam było, że dla panny szybkie za mąż pójście, a dla żony nadzieja na syna. Mówie o tym Tżtowi a on panika (ale myslalam, ze chodzi mu o syna ![]() ![]() co do kopert: po jakiego grzyba zapraszać kogoś, aby tylko i wyłącznie dał w kopertę ? My dajemy tyle ile mamy, ja jestem studentką biedną, a Tż nie zarabia milionów. Jak mamy to damy, jak nie mamy to nie idziemy. Jak ktoś bliski to zamiast kupować nową sukienkę i iść do fryzjera to wkładam to do koperty ![]() Kishlaczkowa też znasz okolice Płocka ? ![]() ![]() Ja też się zastanawiam czy dodawać, ze wolelibyśmy pieniążki ( z góry uprzedzam, że u mnie nikt się nie krzywi na widok takich informacji) O słodyczach i winie na pewno dodamy, nie lubię kwiatów, strasznie drażni mnie smród wody w wazonie ![]() ![]() NIE CIERPIĘ ZIMY ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez karoolecka Czas edycji: 2013-04-03 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Zakorzenienie
|
a ja już się nie mogę doczekać wesela
![]() ![]()
#1749 |
Zakorzenienie
|
Ja się nie mogę doczekać nie tyle samego wesela i ślubu, ale chwili, kiedy już będę mieszkała z TŻ na zawsze. Na razie to tylko takie pomieszkiwanie, ale niestety nie mamy innej możliwości. Wszystko przez to, że On ma pracę tam, a ja od października tu ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
nadrobilam, ale nawet nie mam sily odpisywac, jakos nastroj mi dzis siadl
![]() mielismy sie dzis za foto rozejrzec, ale nie znowu nie mialam czasu. zaczynam sie wkurzac juz bo nie mam kiedy sie zajac sprawami slubnymi, TZ tez sie malo interesuje ostatnio, tylko fora budowlane - siedzi i przeglada i mysli i kosztorysy robi i szuka. nie mam mu za zle bo wiem, ze chce jak najszybciej skonczyc remont zebysmy sie mogli wprowadzic. a ta beznadziejna pogoda w tym nie ponaga bo nie mozemy nic zaczac robic dopoki sniegu pelno. Ponarzekałam to ide ogarnąc sie na jutro do pracy. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- magdalenka tez sie tego samgo nie moge doczekac, z ust mi to wyjełas ![]()
![]() |
#1751 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No i fotograf będzie nas kosztował też około 1000-1200 zł, a to też taniej niż w innych rejonach Polski. Wczoraj nam DJ powiedział, że jak grał pod Warszawą wesele i powiedział gościowi cenę 1500+koszty dojazdu to się go spytał, czy on to charytatywnie robi ![]() Mój brat ogląda mecz w drugim pokoju i jak mecze lubię oglądać to z nim nie znoszę bo takie farmazony plecie i mało w telewizor nie wskoczy tak przeżywa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Wtajemniczenie
|
Nie działa mi cytowanie :/
A wiecie już jakie wierszyki dołączycie do zaproszeń? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 |
Zadomowienie
|
karoleecka, masz rację - dzisiaj nieślubne dziecko i nieślubna ciąża to żadne dziwo... i właśnie dlatego przy okazji ogłoszenia zaręczyn oburzające są pytania o ciążę. Ktoś, kto je zadaje, sugeruje, że młodzi nie pobierają się z miłości (albo nie tylko z miłości), ale z powodu "wpadki"; więcej, takie osoby zwykle uważają, że ciąża wymusza wręcz wzięcie ślubu.
#1754 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... ja nie wiem. W Poznaniu chyba są jakieś dziwne sale, ale naprawdę każda restauracja która odpowiada na moje maile ma właśnie taki rozkład dań. Zupa+2 danie, deser, zimne zakąski, kolacja na ciepło...
Nie uniknę tego bo wszystkie lokale tak mi podają... Właśnie dostałam fajną ofertę za 150zł od osoby i wszystkie napoje w cenie. Jaki kolor pasowałby do takiej sali? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszek10031989 -
Prezenty są ślubu miłym dodatkiem, ale nie zawsze trafnym wydatkiem. Sponsorów szukamy naszego mieszkania, więc problem prezentów jest do rozwiązania. Mile widzianym i bardzo gustownym, będzie bilecik ze znakiem wodnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Ja mam:
Obiad: rosół + danie główne (6 porcji mięsa na osobę w 7 rodzajach do wyboru + dodatki do obiadu w 4 rodzajach) Deser lodowy + ciasto (wstawia klient)+ kawa + owoce Zakąski zimne w 5 rodzajach Sałatki w 5 rodzajach Pierwsza kolacja (ok. 22.00) Druga kolacja (ok. 1.00) Śniadanie (ok. 4.00) 150 zł (max 165 zł) / os ale bez ciasta, napojów, torta. Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() pojechaliśmy do wielkiego centrum handlowego i wydaliśmy 200zł na spożywkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
magdalenka_w_86 gdzieś Ty znalazła takie menu? W wlkp?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
25 km od naszego miejsca zamieszkania, a 120 km od Poznania. Sala bankietowa na wiosce. Wprawdzie rodzina z mojej strony była już tam wiele razy i ich nie zaskoczę, sama byłam na weselu kuzynki, moja przyjaciółka była tam kelnerką, kuzynka miała osiemnastkę itp. ale jedzenia było dużo, smakowało nam. Fuksnęło nam się z terminem, jedyny i ostatni czerwcowy; byliśmy w kilkunastu miejscach i nie było albo terminów, albo menu ubogie, a ceny ok. 200 zł za osobę.
Nie zaskoczymy mojej rodziny, bo znamy to miejsce, ale nam nie zależy na żadnym wow, chcemy ugościć wszystkich i uczcić "nasz" dzień. Ot tyle ![]() Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Wtajemniczenie
|
oj tak...!
Dziękuję, no ufam Pani manager i jej zapewnieniom że zawsze jeszcze jedzonko zostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
A jak wygląda u Was płatność za dzieci i obsługę (zespół, foto/video)?
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
my za dzieci 0-3 nie płacimy, za dzieci do 12 lat i obsługę 50% . w drugiej sali jest różnica taka, że za obsługę płacisz normalnie, chyba że zażyczysz sobie dać im inne menu niż gościom.
#1763 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1764 |
Zakorzenienie
|
U nas za gościa 150 zł/ os
Za obsługę 100 zł/ os dzieci do lat 7 - 50 % a od 8 roku życia 100 % ;/ czyli 150 zł za każde dziecko, które ukończyło 8 lat Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-03 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak na nasze standardy to i tak niezła cena ![]() Ciasta nie będziemy kupować dużo, bo nigdy go dużo na weselu nie schodzi, raczej ludzie wolą bardziej konkretne rzeczy ![]() Cytat:
Do 12 50%. DJ, foto - 100% (ale to tylko 2 osoby). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1767 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My za dzieci samodzielne, które same siedzą przy stole i jedzą swoją porcję płacimy 50% i one dostają połowę porcji obiadowej, a za małe dzieci, które przy rodzicach siedzą i jedzą z nimi nie płacimy nic i to my decydujemy ile jest dzieci "niejedzących", "półjedzących", a które są jak dorośli. Ja nie wiem czy się nie mogę doczekać wesela, teraz mi się podoba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myxak a już miałam nadzieję, że ktoś z moich okolic ![]() cukratywna ile ludzi tyle racji ![]() ![]()
Edytowane przez karoolecka Czas edycji: 2013-04-03 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-04-03 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Ja już chce ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- u mnie nie ma że za dzieci do jakiegoś wieku ![]() Pół porcji to pół porcji ![]() cała porcja-171 zł pół porcji -85,50 zł ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.