|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Dziewczyny, a z innej beczki niż ciąża ale gdzie jak nie tu najlepsza skarbnica wiedzy
to wie może któraś z Was jak to zrobić by wstawić na all więcej zdjęć tak jak to czasem jest że pojawiają się w opisie, to są jakoś ewnętrznie wstawiane czy coś, ja bym chciała wstawić więcej niż te dopuszczalne 10 i nie wiem jak jak wiecie to help Diabli my mamy podobnie, zresztą ten sam termin praktycznie a jak piszesz jak sie czujesz teraz to jakbym pisała ja najlepiej się czułam 7 miesiac ale wtedy 3 tygodnie miałam z kolei jazdę z zębem, bólem, kilkakrotnym leczeniem, wyrwaniem, zapaleniem ,wycięte tygodnie z życiorysu taki był ból bez przerwy więc ten najlepszy fizycznie czas minął niepostrzeżenie
|
|
|
|
#4742 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
słodkości...jesli chodzi o pajacyki to Ja uwazam że stanowczo te większe..takiego noworodka ,,zwiniętego" jeszcze w kłębuszek trudniej ubierac rozbierac z pajacyka...po miesiącu już tak w cm..nie wypowiem się bo nigdy na to nie zwracałam uwagi ![]() bodziaki hmmm...ja na 56 miałam tylko 3..bo Ja jednak osobiście wolałam koszuleczki na tasiemki z boczku wiązane lub kaftaniki(niby przeżytek ..) ale dla mnie najwygodniejsze w pierwszych dwóch tygodniach życia maluszka...![]() Cytat:
mój często spał latem w samej pieluszce i wtedy błogo spał...oczywiście okrywałam go lekkim kocykiem...jak chłodniej to pajacyk lub koszulka i śpioszki...no chyba że tak jak nasze dzieci już będą miały po miesiącu letemto są mini piżamki ale tak naprawde każda z nas sama będzie wiedziała co najlepiej pasuje naszym dzieciaczkom..po próbach i błedach... Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak samo myśle i robiłam tak z każdym z moich synów i tak będe robic.. fakt..wystraszyłam się mega pryszczyków na buzi Wiktorka jak skończył dwa miesiące ale po konsultacji z pediatrą dowiedziałam się że to zwykły ,,trądzik,,niemowlęcy i tym bardziej niczym wtedy nie szpachlować tylko zwykłą przegotowaną wodą przemywac..po 3 tygodniach zeszły bezpowrotnie taka adaptacja skóry z otoczeniem..i hormony które przeszły z mamy na dziecko to właśnie takie pryszczyki(zwany trądzikiem niemowlęcym) na buzi u malca..mnóstwo tego ![]() Cytat:
![]() axella Twój brzuś też piękny i wcale nie jest duży..po prostu ciążowy a mnie każdy ruch boli...mały się wbija dosłownie girkami w moje boki... |
|||||
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, robiła któraś z Was zakupy na amazon.uk? Zastanawiam się czy nie zamówić jednej rzeczy, ale nie mam pojęcia ile będzie kosztowała przesyłka (14 kg) no i ciekawa jestem jaki jest czas dostarczenia
ciemna jestem, oświećcie mnie
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Oczko na bank kupowała tam coś Lublana, napisz do niej pw
też wal na pw bo ostatnio mało zagląda
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo linki do tinypic.com pomyslowy allegrowicz omija oplaty ![]() Cytat:
ale mam nadzieje, ze chwilowy, bo wszystko uklada sie po mojej mysli...byle do maja, pozniej do wrzesnia i zaczne cieszyc sie "nowym zyciem" |
||
|
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A śpioszków mam 2 pary 68, nie mam żadnych małych, ale to chyba 62 można zaszaleć, więcej miejsca będzie mieć maluch. Tak się zastanawiam, bo są u tego sprzedawcy komplety spiochy+ kaftanik, ale są też same śpiochy i body, czy to body i śpiochy na pieluchę nie będzie za dużo? W razie ściągania zastanawiam się czy wygodne. Ile śpiochów polecacie żeby mieć? 4 wystarczą czy więcej? Z jednej strony chciałabym nie bawić się co dzień w pranie, a z drugiej nie chcę za dużo nakupować. No i mam dylemat.
|
|
#4747 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no śliczny brzusio![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4748 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Cytat:
za wizyte ja tez biore falvit mam od miesiaca zobaczymy jak moja morfologia hehehCytat:
a i i co do ubierania to zawsze lepiej jak dziecku przedzie chlodniej niz jak za cieplo - nie przegrzewamy dzieciaczkow a w lato b.szybko mozna to zrobic i po karku sprawdzamy czy im cieplo aaa i ubieramy 1 warstwe wiecej niz my - nie dotyczy temperatur powyzej 25 stopni bo jak z nas bedzie sie lało to z dziecka tym bardziej ![]() myjac twarz cos mi zatarlo oko i mam cale czerwone i boli i czuje jak bym miala jakiegos paprocha ale mezu niz nie znalazll heheh
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o właściwości, to będą się te dwie wersje trochę różnić. w przypadku niektórych olejów rafinacja może być pożądana do jakiegoś tam typu cery, właśnie przez te zmiany w zawartości pewnych kwasów tłuszczowych. ale to tak sobie trochę tu fizolę, bo dokładnie to nie wiem... wiem, że jakiś tam olej w formie organicznej do cery tłustej się nie nadaje, a po rafinacji całkiem nieźle się na niej sprawuje ![]() no, ale do brzuszka to trzeba nam duuużo substancji odżywczych z jak najbardziej łagodnego procesu uzyskiwania oleju. trzeba nam witamin i tych tajemniczych roślinnych składników, które sprawiają, że oleje takie cuda potrafią zdziałać
|
|
#4750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuje za brawa dla mojego brzuszka
Nie ma (odpukać) żadnego rozstępu tylko pare naczynek popękanych. Odkąd używam Rossmanowskich oliwek i emulsji dla kobiet w ciąży i łykam rutinoscorbin raz dziennie to jakoś nie wyskakuje ich więcej. Zamówiłam niezbędne rzeczy u gapa_kids Kosmetyki kupię bliżej porodu i termometr też. Mam już wybrany, ale lepiej mieć jak najdłużej gwarancję.
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
my chyba wybierzemy ten wozek...
|
|
|
|
#4753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Ja mam clexanik robiony ale to nie przewidzisz, czasami pielęgniarka wstrzeli się w żyłke i siniak gotowy. No ale mniejsze prawdopodobieństwo niż jakbym sama sobie robiła![]() Cytat:
![]() A jak faktycznie te skurcze to przepowiadacze to chyba możemy się spodziewać pierwszej relacji w ciągu tygodnia-dwóch... ![]() axella ty się pytalas o połamane dzieci? mojemu mężowi złamali obojczyk jak się urodził. Podobno to się zdarza ![]() Już jednej ciekawskiej chyba pisałam leżysz na plecach z głową nad miska która stoi na krześle i ktoś ci ją polewa wodą. Męczące dla szyi bardzo ale cóż...Wydało się ile moja nowa "koleżanka" ma lat. 34. Czyli mało się pomyliłam bo myślałam że 35-40. A jak jej chłop przyszedł to najpierw pomyślałam że to jej syn. Na oko tak z 18-20 lat miał. Kurde. Też muszę jej wymyślić jakiś fajny pseudonim ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Aaaa w ogóle to jestem już po pierwszym od 1,5 miesiąca prysznicu Ale normalnie jakby nie było tego krzesełka to chyba bym nie dała rady...przejście do łazienki, rozebranie się itp tak mnie zmeczylo że szok. Weszlam do kabiny i od razu klaplam. Więc na razie, przez kilka dni przynajmniej, będę zatrudniać supervisora do obserwowania mnie dziś była mama jutro będzie mąż.Niby tylko 15 min tego wszystkiego było ale jak się przefantastycznie poczułam to sobie nie wyobrażacie
|
||
|
|
|
#4755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Już po północy, więc oficjalnie witamy w 32 tc !!!
![]() ![]() Mąż pojechał do pracy, a ja się wyspałam popołudniu i teraz nie umiem zasnąć a z rana wypadałoby skoczyć na badania ![]() Śliczny ![]() Cytat:
za wynikiCytat:
![]() Ja kupno laktatora odkładam jednak na po porodzie Cytat:
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-04 o 01:45 |
|||
|
|
|
#4756 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tylko złożyć życzenia na święta.
Pewnie jest zabiegana albo jeszcze u jej rodziców są to nie ma czasu ![]() Śliczny ![]() Cytat:
![]() Też się nad nim zastanawialiśmy, ale jednak wybraliśmy Termometr bezdotykowy Tech med. Może jutro będzie już kurier to dam znać czy jest ok ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, żeby Wam odpowiadał. Cytat:
i oby przesyłka szybko doszła ![]() U mnie jeśli nie będzie opóźnień z winy kuriera to paczka będzie jutro, czyli po 2 dniach od wpłacenia pieniędzy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Dobranoc Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-04-04 o 01:46 |
|||||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
![]() dzień dobry zbieram się na badania i miłego dnia życzę
|
|
#4758 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 201
Cytat:
![]() Ej. Poszlam spać o 22.30. Obudziłam się o północy. Potem zasnęłam po 3 i teraz od 6 nie śpię. Ja chce z powrotem 1 trymestr i spanie po 18 godz na dobę!
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI
Dzień dobryyy
![]() Jenny za 32 tc ![]() A my się witamy w 33 tc czyli 32+0 czyli 8 miesiąc! Z okazji wizyty u gina zrobiłam sobie urodę i normalnie wyglądam jak człowiek pierwszy raz od 2 tygodni I chyba stres przedwizytowy mnie łapie ![]()
|
#4760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 33 tcCytat:
za 32 tc, balabym sie nie miec w nawale laktatora![]() ![]()
|
|
#4761 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No może nie wtedy kiedy zakładam skarpetki albo buty Także wiesz.... Wszystko przed Tobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tego ubierania to właśnie najbardziej się boję tego, że nie będę umiała ubrać Lilki tak, żeby się nie przegrzała. Chyba najlepiej na cebulkę i ew. wtedy ściągać ubranka jak za gorąco.Cytat:
za 32tc ![]() Witam się z rana i przy śniadanku
|
|||||
|
|
|
#4762 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo.
---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Mam pytanko: mam zniżkę do Rossmanna na produkty dla dzieci z Nivea i zastanawiam się, co najbardziej warto kupić? ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Ale mi Jurek kopie W ogóle rano tak się ruszał, że poczułam jakby rączkę lub nóżkę, taki wałeczek twardy
|
#4763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie masz sie czego bac , fajnie ze pierw lato to nam podrosna dzieci zanim w kurtki sie wbijemy ![]() Cytat:
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie najgorzej ![]() Gratuluję pierwszego prysznica! Cytat:
A co sobie zrobiłaś? Bo ja od miesiąca czekam na wiosnę, żeby się do fryzjera wybrać za wizytę!
|
||
|
|
|
#4765 |
|
BAN stały
|
![]() gratulacje ![]() miałam też zniżkę 20% do rossmanna i kupiłam płyn do kąpieli i mycia włosów, a także krem przeciw odparzeniom Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-04-04 o 09:18 |
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Już 34 t.c.
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Uff nadrobione
![]() Tak więc: Dziękujemy z córcią za oklaski za brzuch Axelko wcale nie masz dużego brzucha tylko sexi ciążowy Jest piękny,Antoniette Ty też ![]() Aś super, że Ci pozwolili wstać na prysznic Zawsze to więcej intymności, człowiek poczuje się świeższy i na pewno duża ulga dla Ciebie![]() Gosiulka22 brawa za kupno wózka Też myślimy nad tą firmąbrawa za wizyty i ukończone tygodnie Kinga oby dzidziuś siedział do maja ![]() Dziewczyny znalazłyście jakieś godne polecenia pieluszki tetrowe??Bo ja chcę z początku pieluchować na tetrze...
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
sharpnowaja, MoTyleKsw, becik_4, justyna_g4 trzymam kciukasy za wizyty i czekamy na relacjee
Color kciuki za usggg i tez czekamyy
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Też wam nie działa allegro? Tak już mam od wczoraj. Chcę zamówić ubranka i od wczoraj nie działa
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.

to wie może któraś z Was jak to zrobić by wstawić na all więcej zdjęć tak jak to czasem jest że pojawiają się w opisie, to są jakoś ewnętrznie wstawiane czy coś, ja bym chciała wstawić więcej niż te dopuszczalne 10 i nie wiem jak
jak wiecie to help
najlepiej się czułam 7 miesiac ale wtedy 3 tygodnie miałam z kolei jazdę z zębem, bólem, kilkakrotnym leczeniem, wyrwaniem, zapaleniem ,wycięte tygodnie z życiorysu taki był ból bez przerwy więc ten najlepszy fizycznie czas minął niepostrzeżenie

) to jaką macie długość pajaca czy śpiochów od ramienia do pięty, żeby nie było za ciasne po tygodniu a nie wyglądało jak z rocznego dziecka? Na allegro są różne od 47 do 52 cm i nie wiem ile czego wybrać.
..) ale dla mnie najwygodniejsze w pierwszych dwóch tygodniach życia maluszka...
przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanach

też wal na pw bo ostatnio mało zagląda
Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam 

(moja dieta poszła dziś na spacer
)