Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-03, 19:39   #4711
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale to nie rozmiar tylko długość od góry do stópek. Rozmiary 56 i 62 od różnych sprzedawców różnią się w centymetrach diametralnie, dlatego pytam o centymetry a nie rozmiary
wiadomo co firma to inaczej ale nigdy do glowy mi nei przyszlo mierzyc ciuchy ja sie sugerowalam rozmiarami na metce
Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Witam się z doskoku

Oczywiście jak zawsze z pytaniem, bo postanowiłam zrobić listę co muszę dokupić. I mam pewnie niesamowicie głupie pytanie ale pytam: w czym śpią latem niemowlęta?
jak bedzie 20 stopni w nocy to w samym body a jak bedzie ciutke chlodniej moze byc rampersik i pileuszka flanelowa przykryc albo w spiocha cienkiego
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja też juz po wizycie
w zeszły piatek dziecię me ważyło 1700 a dzisiaj u innego lekarza już niby 2100 ale margines błędu to jakieś 300 g więc powiedzmy że OK. Ważne że rośnie a nie maleje , szyjka trzyma, brzuch wysoko, wyniki OK.

gratuluję udanej wizyty też Ci te dziecko rośnie w super tempie
im dziecko większe tym wymiary to pic na wodę fotomontaż. No i lepiej się rozwiąż przed majówką

Bierz te większe, jak będzie trochę w nogawce na długość za duże to ubierzesz skarpetki i będzie git
Bodziak lepszy, i chyba wygodniejszy dla dziecka, kaftanik się może rolować i podnosić, w ogóle to już przeżytek.
superr w sumie w tydzien nawet 200 -300 gram moze brzybrac wiec wzystko mozliwe hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:43   #4712
Kamciatka
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
kupiłam w końcu ten Microlife NC 100
właśnie termometru mi brakuje, a nie mogę się zdecydować. właśnie wróciłam z zakupów, boszzsszsz, jaka ze mnie zdechlizna przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanachmasakra jakaś
Nie mogę się też zdecydować na olejek. kupiłam tylko małe opakowanie mleczka nawilżającego, bo słyszałam różne opinie i sama nie wiem czy powinnam dzieciaka smarować po kąpieli... Jak wy robicie???
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:47   #4713
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
właśnie termometru mi brakuje, a nie mogę się zdecydować. właśnie wróciłam z zakupów, boszzsszsz, jaka ze mnie zdechlizna przeszłam może z 1 km, postałam z 30 min, a chyba mi kręgosłup pęknie, że nie wspomnę o kolanachmasakra jakaś
Nie mogę się też zdecydować na olejek. kupiłam tylko małe opakowanie mleczka nawilżającego, bo słyszałam różne opinie i sama nie wiem czy powinnam dzieciaka smarować po kąpieli... Jak wy robicie???
no ja w końcu się zebrałam i zamówiłam

ja małego nie planuję smarować jeśli skóra będzie zdrowa i ładna, kupię oliwkę hippa i będę dolewała do wody odrobinę jeśli będzie potrzeba

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:51   #4714
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

vil, a może to chodzi o ktg ?
może, bo ona u siebie w gabinecie nie ma. pytałam właśnie przy okazji o ktg - jak będzie bliżej terminu, tak za 2 tyg mogę przychodzić na ktg do drugiej przychodni w której przyjmuje, niedaleko, wystarczy się zgłosić do pielęgniarki. ktg kosztuje 10 zł ale mam to w pakiecie enel-medu więc za darmo fajnie bo w Sodowskim ktg kosztuje 50 zł a w szpitalach podobno niechętnie robią jak nic się nie dzieje.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 19:53   #4715
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość

ło matko?a na zdjęciu to Ty w awatarku????????
laaaaaaaaaska,ale masz geny
i love you toto ja, ale jak z bliska spojrzeć, to widać, że bliżej mi do 30tki niż 20niestety

Cytat:
110cm

wrzuciłąm brzuch i cisza na forum przepraszam

śliczny masz brzuszek i duży. też mam taki duży i nadal rośnie. Strasznie mnie o tego pępek boli, skóra na maksa napięta
Cytat:
o matko.. mnie nie budzi ani tv,ani tż który suszy włosy przy otwartych drzwiach ani nic

może tak jej wygodnie

mam nowe pytanie czy dziecko przy porodzie sie nie polamie?!
kurde chyba nie ale słyszałam coś o połamanych barkach, chyba jak wyciągają

Edytowane przez Kamciatka
Czas edycji: 2013-04-03 o 19:54
Stary 2013-04-03, 20:00   #4716
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja małego nie planuję smarować jeśli skóra będzie zdrowa i ładna, kupię oliwkę hippa i będę dolewała do wody odrobinę jeśli będzie potrzeba
Też mam taki plan mam też olejek nagietkowy i zawsze też można dolać oliwy z oliwek i pięknie nawilży

Muszę się jeszcze dokształcić z tego masażu niemowląt po kąpieli. Czy to się mokrą skórkę masuje, czy z jakimś naoliwieniem Bo ewentualnie do tego oliwkę.
Za to żadnych balsamów nie mam zamiaru stosować.

A co do tych organicznych vs. rafinowanych olejków to nie wiem jakie jest stanowisko naukowców (tzn na ile się zmienia skład chemiczny i właściwości przy rafinacji), ale tak na logikę im mniej przetworzony tym więcej drogocennych substancji, kwasów tłuszczowych powinien mieć. Ale muszę i o tym poczytać No chyba, że nas wcześniej Cloche oświeci
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:03   #4717
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
http://s1.zmniejszacz.pl/111/zdjecie-0196__949768.jpg

My z Julcią w 28 tyg i 5 dniu ciąży z 103 cm w pępku
Cytat:
o matko.. mnie nie budzi ani tv,ani tż który suszy włosy przy otwartych drzwiach ani nic

może tak jej wygodnie

mam nowe pytanie czy dziecko przy porodzie sie nie polamie?!

Dziewczyny śliczne brzuszki Rosną Nam te apartamenty. U mnie też z tygodnia na tydzień coraz większy.
Axella mojej koleżanki córeczce pękł bark albo obojczyk nie wiem czy to to samo Powiedzieli jej, że to bardzo często się zdarza.

Odpisała mi wczoraj ta babka z gapa_kids, że spoko, powyżej 500 zł pokryją koszty wysyłki. Wysłałam jej dziś listę zakupów z cenami i poprosiłam, żeby przejrzała czy się zgadza. Jak odpiszę to zamówię jedną rzecz na allegro (dla bezpieczeństwa) a resztę poza. Czekam na odzew.

Aaaa i dzwoniła dziś moja kadrowa. ZUS jednak przelał mi za dużo kasy i nie chcą jej ode mnie tylko od firmy bo to oni się pomylili hehehe :P Pewnie nie chcą denerwować ciężarnej. Ale zadzwoniła, poprosiła, żebym odesłała im kasę a oni przeleją ją z konta firmowego. Niech im będzie oddałam

Może i ja pochwalę się brzuszkiem. Zdjęcie z Wielkanocy
Nie zasłaniałabym twarzy ale jednak tutaj każdy może zajrzeć. Co zrobić żeby dołączyć do klubu? Komu trzeba się podlizywać??

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-04 o 16:40
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:04   #4718
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Coś mi nie cytuje, czyżby znów wizaż świrował

Ash - ja jeszcze myślę o olejku migdałowym i też właśnie nie wiem jak z tym masażem, czy z oliwką czy suchą skórkę 25 kwietnia jadę na Akademię Mama Pyta, ma być o masażu, więc myślę, że się czegoś ciekawego dowiem

Stary 2013-04-03, 20:07   #4719
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
i love you toto ja, ale jak z bliska spojrzeć, to widać, że bliżej mi do 30tki niż 20niestety

śliczny masz brzuszek i duży. też mam taki duży i nadal rośnie. Strasznie mnie o tego pępek boli, skóra na maksa napięta

kurde chyba nie ale słyszałam coś o połamanych barkach, chyba jak wyciągają

mnie taaaak swędzi e nie nadążam ze smarowaniem..boję się zobaczyć brzuch "po"
znów w tv mówią o matce co zabiła dziecko

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

nie działa fotka

wizaż znów świruje

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:09   #4720
antoinettee
Zadomowienie

Chyba nie wyświetla się narazie ten mój załącznik. Peszek
Stary 2013-04-03, 20:11   #4721
axella
Zakorzenienie

GG do axella

antoinette-no nie działa i cytowanie też nie działa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:15   #4722
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
ja też juz po wizycie
w zeszły piatek dziecię me ważyło 1700 a dzisiaj u innego lekarza już niby 2100 ale margines błędu to jakieś 300 g więc powiedzmy że OK. Ważne że rośnie a nie maleje , szyjka trzyma, brzuch wysoko, wyniki OK.

a brzuszka antoinettee nie widzę, coś się mi krzaczy

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2013-04-03 o 20:18
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:16   #4723
antoinettee
Zadomowienie

Axella cytowanie mi też nie działa, ale zdjęcie już widzę .
Stary 2013-04-03, 20:17   #4724
axella
Zakorzenienie

GG do axella

widze brzucho
mega

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:17   #4725
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

antoinette ja już widzę, śliczny!

wizaż świruje, dziś Liga Mistrzów
ma do nas wpaść kuzyn M. na mecz, ja chyba pójdę z książką leżeć

Stary 2013-04-03, 20:17   #4726
Kamciatka
Rozeznanie

Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie
Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz
Czy 30C kocykom wystarczy???

Edytowane przez Kamciatka
Czas edycji: 2013-04-03 o 20:19
Stary 2013-04-03, 20:19   #4727
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Kamciatka- mi sie nie skurczyly
wiekszosc wrzucilam na 60 lub 40stopni i jest ok
a kocyki na 40

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:20   #4728
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Kamciatka nie wiem czy się skurczą, ja tam zawsze przestrzegam temperatury zmetki. Zabijesz bakterie, które masz i tak w szafie i znów wrócą na ciuszki bez sensu wyprasuj je później i wystarczy
Dziecko będziecie przytulali a sami ubrania macie prane w normalnych temperaturach i jesteście pełni bakteriiii

W ogóle to wg mnie bakterie giną tak naprawdę dopiero w 100'

w ogóle nie wiem po co nowe, czyste rzeczy prać w gorącej wodzie ale to ja

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2013-04-03 o 20:21
Stary 2013-04-03, 20:20   #4729
antoinettee
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki za oklaski

Kamciatka ja nie wiem czy dobrze zrobię, większość ciuchów mam z lumpka i mam zamiar wyprać je najpierw w normalnym proszku (pewnie Vizir) a potem w tym płynie Jelp, który polecała Axella. Ale prać pewnie będę na jakieś 30-50 stopni max.
Stary 2013-04-03, 20:22   #4730
axella
Zakorzenienie

GG do axella

no właśnie-pierzemy jak trzeba (najlepiej w cudnie pachnącym żelu jelp ) i prasujemy by zabić bakterie lepiej niż pranko

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:24   #4731
Kinga_20
Zakorzenienie

Hej, ja już po wizycie... Szyjka ok, ale miękka, jak gin wyjmował palce to się krew pojawiła Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam a biorę tylko Falvit Mama - żadnych dodatkowych z żelazem nie

Jenny wpiszesz mi kolejną wizytę na 17.04

Zbieram się oglądać mecz

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:25   #4732
axella
Zakorzenienie

GG do axella

kinga- to za 2tyg mozesz sie juz szykować
mi też po falvit-mama idealne wyniki badań wyszły

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:27   #4733
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
kinga- to za 2tyg mozesz sie juz szykować
mi też po falvit-mama idealne wyniki badań wyszły
O nieeee, mała ma siedzieć do maja - inaczej się obrażam

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:28   #4734
axella
Zakorzenienie

GG do axella

kinga- obyś miała usłuchaną córę i niech czeka do maja

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:30   #4735
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Kinga mam nadzieję, że dotrzymasz w dwupaku do maja

Stary 2013-04-03, 20:35   #4736
axella
Zakorzenienie

GG do axella

idę myju myju,zrobić tż obiad bo troche po 22będzie jutro ma wolne ale bez sensu bo śmigam do zus wiec i tak nie spedzimy tego czasu razem

wyszło mi milion syfoli,nie mam pojecia czemu

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-03, 20:38   #4737
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Axella to niech idzie z Tobą albo mieszkanie ogarnie, obiad zrobi - niech się przyda

Stary 2013-04-03, 20:43   #4738
diabli
Zakorzenienie

Kinga, no to masz tak jak ja szyjka dluga i zamknieta, ale strasznie podrazniona, miekka, rozpulchniona i krwawi przy najmniejszym dotyku...ze szpitala mnie wypuscili i mam sie nie martwic. w sumie to nie wiem czy to grozi porodem :P
ale Ty juz jestes sporo wyzej niz ja...pochodzilam dzisiaj troche i znow spojenie boli juz mi chyba do porodu nie przejdzie :P

wlasnie wstalam odespalam zus i wszystkie wycieczki. ledwo wykulalam sie z lozka...a tu jeszcze niecale 8 tygodni

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-04-03 o 20:46
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:44   #4739
antoinettee
Zadomowienie

Dziewczyny ale ta moja fasolka urosła. Niedawno taka maleńka była. Na całym brzuchu ją czuję Chyba już mi nóżkami sięga do żeber bo raz na jakiś czas mnie tak dziwnie zapieką. Ogólnie bolą mnie coś te żebra. Czytałam, że to normalne. Ale czemu one bolą ?

Diabli ja też jak dłużej pochodzę to czuję ból w tych okolicach. Nie wiem dokładnie czy to spojenie, ale coś mnie ewidentnie napierdziela. W nocy jak się przekręcam z boku na bok to ze złączonymi nogami bo inaczej boli.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-03 o 20:46
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-03, 20:50   #4740
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Może i ja pochwalę się brzuszkiem. Zdjęcie z Wielkanocy
Nie zasłaniałabym twarzy ale jednak tuta
widzę super zgrabniutki brzusio

Cytat:
Dziewczęta mam pytanie. Trochę gooopie ale co tam.
Będę prać: kocyki na 30 C. Na ciuszkach mam dozwoloną temp. prania 40C i 60 C, natomiast moja pralka w programie dziecięcym chciałaby prać na 95 C. Wiadomo - im wyższa temp., tym więcej bakterii zginie, więc chciałabym te ciuszki choć na 60C, ale te co mają dozwoloną 40C się pewnie skurczą, nie
Kurna chaos w głowie, sorry Dziewczyny za ten misz masz
Czy 30C kocykom wystarczy???
ja przestrzegam temperatur z metki, a bakterie możesz dobić żelazkiem

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po wizycie... Szyjka ok, ale miękka, jak gin wyjmował palce to się krew pojawiła Luteinę mam odstawić za 2 tyg., do tego doszły mi leki na układ moczowy, bo cały czas mi wychodzi flora bakteryjna bardzo liczna ;/ Dostałam na zaparcia syrop z laktulozą i będę sobie piła rano. USG już nie będziemy robić, dostałam skierowanie na GBS. Za to wyniki krwi super, hemoglobina 14,2 - na początku ciąży takiej nie miałam a biorę tylko Falvit Mama - żadnych dodatkowych z żelazem nie
i gratuluję wyników badań

antoinettee - nie zacytowało mi, ale mnie też strasznie żebra bolą. a dziś to już masakra, nawet chwili wytchnienia nie ma..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości