![]() |
#3421 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
Slicznotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3422 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3423 | ||
Zakorzenienie
|
hehe kiedyś na pewno będzie
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3426 | |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za kciuki, dalej cisza. jutro dzień zero.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3428 |
Zakorzenienie
|
weszłam tu z myślą, że już chwalisz sie maleństwem
![]() powodzenia! ![]()
![]() |
#3429 |
Przyczajenie
|
Witam, Ja też żoneczka od 18.06.2011
![]() Pozdrawiam wszystkie mężatki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3431 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Ja też jestem żoną od 13.08.2011, ale niestety nie mamy jeszcze dzidziusia, chociaż bardzo byśmy chcieli ![]() ![]() ![]() ![]() Mam pytanie do Was, jak Wam się układa w małżeństwie? Czy miałyście już jakieś drobne kryzysy? Bo my ostatnio ciągle się kłocimy, trochę nas sytuacja życiowa przygniotła i nie mozemy się podnieść ![]() Czy dezyzja o dzieciach w Waszym przypadku była przemyślana, czy poszłyście na żywioł (co ma być to będzie). Myślicie,że warto tak odkładać macierzyństwo w nieskończoność? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3432 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam monika
![]() Cześć Smerfetka ![]() u nas decyzja była przemyślana choć na upartego moglibyśmy czekać na "lepsze czasy" ale one mogą nigdy nie nadejść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3433 |
Raczkowanie
|
A jak wygląda Wasza sytuacja materialna? Czy mieszkacie sami? Jak dajecie sobie radę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdyby mąż był bez pracy to nie zdecydowalibyśmy się na dziecko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No u mnie pierwszy rok to docieranie było. Teraz owszem kłócimy sie bo tez nam sie średnio zycie ostatnio toczy. U nas decyzja była bardzo p[rzemyślana ale niestety czekamy juz ponad 1,5 roku na maleństwo. Teraz sie badamy i jak narazie oprócz podwyższonej prolaktyny która blokowała u mnie owulacje, ale juz w normie, wszytko reszte jest oki a dzidzi brak. Napewni zawsze mozna czekac w nieskończoność. Ja nie pracuje pracuje tylko maż, mamy gdzie mieszakć i to jest naszym plusem (mieszkamy z rodzicami na osobnym pietrze). Sytuacja nie jakas mega super by miec dziecko ale czekac nie będe a teraz jak wyszły takie chece to juz tym bardziej nie odkładam tego. Ostatnio zdrowie mojej mamy bardzo sie pogorszyło i musze z nią pzrebywać ale po chwili załamania zebrałam sie i wziełam w garść. Pewnie cała sytuacja na was sie odbija i powsaja spieca. U mnie tez tak było ale mąż nie dostawał wypłaty od szefa. Potrafił mu 3-4 miesiace zalegać a jak juz wypłacał to po 200-300zł czasem 600zł to było lux. znalazł inna prace i jest oki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3436 |
BAN stały
|
Hej,
dawno mnie tu nie było. Jak w małżeństwie? No ostatnio były spięcia. A to dlatego, że zostałam bez pracy. Spodziewałam się tego w sumie, ostatnio było kiepsko, a to umów nie było, a to jakieś dziwne akcje. W sumie nie ma tragedii, wzięłam się za pracę magisterską i powoli czegoś szukam. Ale już mnie mąż zdążył parę razy wkurzyć. Nie musi się obnosić z tym, że mnie chwilowo utrzymuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3437 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() Dawno tu nie zaglądałam... Nam się układa dość dobrze, a kłótnie raczej wynikają ostatnio z zachowania męża rodziców. Potrafią nas nieraz tak wkurzyć choć przyjeżdżamy na weekendy raz na kilka tygodni. My najgorszy czas jeśli chodzi o finanse mieliśmy jeszcze za czasów jak byliśmy chłopakiem i dziewczyną i naszego narzeczeństwa. Wynajmowaliśmy wtedy razem mieszkanie (zresztą w tej kwesti nic się nie zmieniło do teraz), oboje pracowaliśmy ale bez kokosów i zaczęliśmy zaoczne magisterki. do tego dojazdy, noclegi, sporo było wydatków. Ale przyszedł moment kiedy zostałam bez pracy i wtedy gdyby nie pomoc moich rodziców nie dałabym rady ukończyć szkoły. Dużo się kłóciliśmy wtedy, ja sporo płakałam a to tylko dlatego, że brak pracy i kasy na życie, przetrwaliśmy ten czas i cieszę się że mamy to za sobą. Teraz choć nadal nie mam pracy, pieniędzy nam nie brakuje, a nawet odkładamy na mieszkanie, mąż trochę więcej zarabia i skończyliśmy już szkoły. Ale na dziecko się nie decydujemy, bo nie chcemy się z nim tułać po wynajmowanych mieszkaniach a z kupnem chcemy jeszcze poczekać. Czasami tak rozmawiamy i się zastanawiamy czemu jest takie parcie na dzieci, że trzeba mieć do 30 lat itp. gdzie się wszystkim śpieszy... Mój instynkt macierzyński chyba się ukrył i może się obudzi jak będziemy mieli własne gniazdko ![]()
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2013-04-05 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3438 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3439 |
Raczkowanie
|
Gdyby nam pozwoliła sytuacja finansowa, na pewno mielibyśmy dzidzię i to nie jedną
![]() Dzisiaj byliśmy z Tż na pysznym obiedzie, nie można się załamywać, nawet jak jest bardzo źle.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3440 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że sytuacja wam się poprawi ![]() jak się układa - są jakieś drobne sprzeczki/nieporozumienia ale dogadujemy się i mamy podobne poglądy ![]() na dziecko decydowaliśmy się świadomie ![]() ![]() nigdy 100% nie wiesz czy to jest dobry moment na dziecko tak naprawdę ![]() Cytat:
czasem nie jest kolorowo ale radzimy sobie ![]() Cytat:
dostałam na to tabletki i w niecałe 2 miesiące byłam w ciąży ![]() aczkolwiek do końca nie wiem jak to tam było ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3441 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Juz pzrestaje myśleć o tym ze mogło by sie udac. porostu robimy swoje szlejemy, bawimy sie. Jak przychodzi @ to jest smutno ale zbieram sie i czekam dalej. No teraz pora na następne badania. Zobaczymuy co wyjdzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3442 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja już b. chcę mieć dziecko, tym bardziej, że jakoś wiele Naszych znajomych par albo już ma dzieci albo jest w trakcie...i mój instynkt zaczyna już działać na dużych obrotach ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3443 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję że uda się zajść w ciążę ![]() i dużo zdrowia dla mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3444 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wsparcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki Zagladam kiedy tylko moge |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3446 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Żony 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3447 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Decyzja o dziecku była przemyślana ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale są to tylko moje przemyślenia, dotyczące konkretnie mojej sytuacji, i nie wnikam w to kto kiedy i dlaczego ma dzieci ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez dottta Czas edycji: 2013-04-05 o 22:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3448 |
Wtajemniczenie
|
My też zdecydowaliśmy się na dzidzię bardzo świadomie
![]() ![]() mamy gdzie mieszkać. Mąż ma stałą pracę... a ja od 5 lat czekam na stałą umowę, którą raz że powinnam mieć bo tak wynika z przepisów a dwa, że mam obiecaną (no ale na piśmie jeszcze nie dostałam), ale jakoś się tym mocno nie przejmuję. W najgorszym przypadku jakoś poradzimy sobie z jedną pensją i oszczędnościami. Po prostu oboje czuliśmy, że przyszedł właściwy czas na dziecko i że nie chcemy czekać ani chwili dłużej. Już tu kiedyś chyba pisałam, że gdybyśmy mieli czekać na lepsze czasy - własny dom i ten świstek dla mnie, to moglibyśmy się nie doczekać i rodzina jest w tym momencie dla nas na I miejscu. Widzicie rożnie z tym bywa. Są też pary, które mają idealne warunki, a nie chcą mieć dzieci. Są i takie, które chcą a nie mogą mieć potomstwa. Nie zawsze się to w życiu tak sprawiedliwie układa. kefii zdrówka dla mamy!
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
My też świadomie na dziecko się zdecydowaliśmy, ale my oboje pracujemy, tz ma dom na własność więc nie było na co czekać tym bardziej że trochę już starzy jesteśmy.
Też zawsze chciałam mieć przed 30 dziecko bo byłam z facetem 4 lata i myślałam że to już na zawsze ale rozstaliśmy się i zanim zalegalizowaliśmy z obecnym Tz związek byłam już po 30, no ale teraz niunia z nami więc plan zrealizowany ![]() Klocimy się w sumie tylko o wychowanie córki Tz z pierwszego małżeństwa, bo on bardzo dla niej pobłażliwy jest i w rezultacie 13 nasto letnia piwnica w domu nic nie robi; ostatnio powiedziała że nie umie ziemniaków odbierać, myślałam że zaslabne.
![]() |
#3450 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja to myślę, że biologia biologią, ale dziecka trzeba przede wszystkim chcieć. I do tego dorosnąć. Mam kilka znajomych, które urodziły po 30. i są szczęśliwymi mamami. A wcześniej wcale dzieci nie chciały. Jedna już ma nawet w drodze drugie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.