|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Witam, myślałam, że wyjdę wczoraj z siebie. Szukałam jakieś taniej sukienki na kwietniowe wesele, ale takiej, którą wykorzystam i oczywiście ceny kosmiczne. Te co mi się podobały ok. 300 zł. Ostatecznie wybrałam w Mohito, sukienkę za 99 zł w rozmiarze 36. Szukałam w kolorze mięty, kupiłam w kolorze różowym
Jak podobał mi się kolor to nie było rozmiaru i na odwrót. Byłam tak zrezygnowana, że wzięłam tę różową z baskinką. Nie mam czasu na poszukiwania. Za tydzień szkoła, za dwa jadę do domu, a za 3 wesele kumpeli. W sumie miałam jakieś stare sukienki, ale już mnie w nich widzieli.Kupiłam też buty, uwaga ślubne Nie ukrywam, że podobają mi się kolorowe buty na ślubie, ale na kimś. Sama dla siebie wymarzyłam jednak tradycyjną oprawę - białe pończochy i białe buty. Wiem, że wiele z Was jest odmiennego zdania. Poza tym wyszłam z założenia, że chciałabym białe, tanie, wysokie szpilki, ale absolutnie żadnej satyny. Dotychczas widziałam skórzane i w cenie ok. 280-400zł. Z racji tego, że będę je miała tylko kilka godzin nie chciałam wydawać takiej kasy. O dziwo wczoraj poszliśmy do nowego centrum MM i w siecówce obuwniczej Centro rozglądałam się za niedrogimi butami ślubnymi, ale były tylko białe łączone z czymś. Oglądam je i odkładam i nagle patrzę a laska ma całe białe. Pytam skąd, a ona, że szuka na ślub i pan jej przyniósł z magazynu, bo ogólnie białe buty zainteresowaniem się nie cieszą. Poprosiłam o mój rozmiar i okazało się, że jest. Kosztowały 69,99 zł i było jeszcze -30%. Zapłaciłam 48,99. Jestem zadowolona. Są zwykłe, proste bez udziwnień i tanie. Nawet jeśli nie dam rady w nich wytańczyć mam zamiar mieć buty na zmianę.
|
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to rzeczywiście trafiłaś z zakupami a możemy liczyć na zdjęcia?
|
|
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
a suknie masz juz? Bo jak suknia bedzie ivory a buty biale to moga powodowac, ze suknia bedzie wygladac na zzolknieta. To sama z koszula meza - jesli suknia ivory to i koszula powinna byc kremowa
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam normalnego aparatu, więc pozwoliłam sobie znaleźć te same buty na "pożyczonych zdjęciach". (Zdjęcia butów nie są mojego autorstwa, ale są to te same buty)
buty2.jpgbuty.jpg Sukienka ze strony Mohito i zdjęcie robione "kalkulatorem", bo jakość i kolorystyka fatalne ![]() sukienka.jpgZdjęcie0189x.jpg Z racji tego, że jestem niska (160 cm)będę ją ucinać, bo mam lekko za kolano. Simply Marzę o śnieżnobiałej sukience, a nawet jak zmienię zdanie to nie będzie mi żal, że nie wykorzystałam tych butów. wenedka 100 lat!!! Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-07 o 14:01 |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe powitanie
Hmm znamy się z tż już 10 lat będzie w tym roku no jesteśmy ze sobą też tyle Tak nastoletnia pierwsza miłość która została na lata i oby do końca życia Zaręczyny troszkę skomplikowane bo tak jakby podwójne pierwsze były w październiku tamtego roku - tż bardzo się postarał bo najpierw był obiad w kanjpce, potem romantyczny spacer w Krakowie a na końcu jak wróciliśmy do jego mieszkania to czekał na mnie piękny bukiet i tż padł na kolana - trochę się tego spodziewałam ale było pięknie i dostałam pierścionek taki po jego babci wtedy.W sumie jest bardzo ładny tylko taki nie do końca w moim stylu ale ma dużą wartość sentymentalną a takie drugie zaręczyny były jak wybraliśmy się na 3 dni do Budapesztu po sesji i odpocząć bo nigdzie na wakacje nie byliśmy i wtedy dostałam już taki mój wybrany tylko dla mnie pierścionek i też było pytanie ale decyzji nie zmieniłam i nie zamierzam I wtedy było jeszcze bardziej romantycznie bo odbyło się na spacerze nocą przy pięknym widoku na oświetlony parlament i wzgórze zamkowe nad Dunajem teraz za każdym razem jak zakładam pierścionek to mi się przypomina ta chwilaOgólnie do ślubu nie mamy nic jesteśmy na etapie szukania sali - byliśmy oglądać 3 z czego nad 2 się zastanawiamy i jeszcze 2 chcemy obejrzeć i zobaczyć jak to tam wychodzi ale na koniec przyszłego tygodnia się chcemy zdecydować na 100%. Planujemy wesele a że oboje mamy spore rodziny to mamy aż około 100 gości i niestety trzeba liczyć się z dużymi kosztami takiej imprezy.. A że mamy niewielką pomoc rodziców tak więc większość sami finansujemy no i liczymy się z kosztami jednak.Mnie się bardzo podoba data 4.10.2014 i jakoś tak mi "leży" ten termin, tż nie ma większych wymagań co do tego jednak w jednej sali jest już zajęty i się zastanawiam czy to tylko moje fanabarie jest czy jednak wybrać lepiej tą datę która mi bardziej pasuje... jeszcze myślimy ew. nad 20.09.2014 albo 30.08.2014... ale wszystko zależy od sali tak na prawdę no i rozglądamy się też za foto a zespołami zajmie się tż bardziej![]() magdalenka_w_86 bardzo ładne buty Mnie też się podobają kolorowe ale nie wiem czy się odważę. Ale twoje są na prawdę ładne i takie eleganckie
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2013-04-07 o 14:06 |
|
|
|
#2406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zapachu - kocham ! tylko mój flakonik się już prawie kończy i pewnie do ślubu nie dotrwa Cytat:
nie przejmuj się, powiedz jej co myślisz i poszukaj bardziej zaangażowanej świadkowej ![]() i zapomniałam najważniejszego: sto lat!! wszystkiego najlepszego i przede wszystkim pięknego wesela Cytat:
Cytat:
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2013-04-07 o 14:16 |
||||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam kolorowe (nude z metalicznym polyskiem), ale TZ koszula na pewno nie bedzie biala bo suknie mam smietankowa (choc na zdjeciu wyglada na biala )Super ta sukienka z Mohito bardzo lubie ten sklep i odwiedzam za kazdym razem jak jestem w PL
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super romantyczne te wasze oświadczyny, i bardzo fajnie, że jesteście tak długo razem
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Simply Nude z połyskiem też kupiłam w Marks&Spencer i nie miałam ani razu na sobie. Butów nigdy dość. Sukienkę dopiero kupię pewnie na jesień, więc i na kolor butów zdecyduję się ostatecznie wtedy
![]() Witam nową PMkę
|
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej
![]() Ja wczoraj poszalałam z kobitkami i mam lekkiego kacyka :P Wypiłyśmy trochę wina, a mi wiele nie trzeba, bo praktycznie w ogóle nie pijam alkoholu, więc 2-3 lampki i już jestem zakręcona ![]() TŻ powiedział mi wczoraj, że dziękuje mi za wszystko co robię dla naszego wesela, że jestem cudowna i dzięki temu będzie miał najcudowniejsze wesele na świecie ![]() A w ogóle miałam sen Że był już 2014 rok i że był właśnie kwiecień i stwierdziliśmy z TŻ-tem, że co tam będziemy czekać do czerwca, że musimy wziąć ślub już :P Zadzwoniliśmy do foto, do sali i do DJ i oni, że okej, że mają wolne terminy i może być najbliższa sobota No i był ślub i wesele w kwietniu, a ja po weselu płakałam, że "przecież miał być ślub 28 czerwca... i teraz coo.. będzie 28 czerwca i nic (" Absolutnie nie kontroluję swoich snów, nie wiedziałam nawet, że to możliwe Zresztą fajne są czasem takie senne hardcorki ![]() Co do białej perły to polecam gorąco U mnie efekty super. Ale wiem, że to jest tak, że ona tylko doczyszcza szkliwo, nie wybieli zębów bardziej niż są one białe naturalnie. Więc jak ktoś ma z natury żółte szkliwo to chyba wiele nie pomoże.
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
podobają się wam zdjęcia tego fotografa? http://blog.krzysztofzietarski.pl/ma...e-wesele-gdyni
|
#2412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
butki fajne
|
|
|
#2413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
buty bardzo ładne ja nie wiem czy wytrzymałabym w takich całą noc mam podobną sukienkę tylko w kolorze limonki i muszę nieskromnie powiedzieć, że dobrze się w niej wygląda
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Rozeznanie
|
wendeka najlepszego
![]()
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój tż czasem mnie prosi grzecznie, żebym przestała już gadać o tym weselu myśli, że za bardzo się tym przejmuję itp.a ja po prostu chcę, żeby było idealnie. najbardziej bym chciała sama udekorować salę, kościół, sama zrobić zdjęcia itp
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
witam, jestem tylko na momencik, zeby nie zostac w tyle znow z 15 stronami
![]() witam nowe PM i te powracajace magdalenka buty bardzo fajne, ale ja bym sie troce ich bala na wesele bo mialam jakies z Centro chyba i niezbyt wygdone:/ Simply divine sukienka ladna, ale nie w moim stylu. Ja jednak balabym sie kupic sukienke teraz, bo tez mam zamiar troche zrzucic (chociaz jak tak dalej pojdzie to na zamiarze sie skonczy velika, moiwsz, ze igrzyska smierci warto obejrzec/przeczytac? bo slyszlaam rózne komentarze - jedni zachwyceni, a inni mowia, że to dla gimnazjalistów i porownuja ze zmierzchem? i jeszcze chcialam zapytac (po raz kolejny) o ten olejek aragnowy, na ile wystracza ci 30ml, stosujesz tylko na twarz czy na koncowki wlosow tez?
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hej anannke! ![]() moj pierscionek zareczynowy musielismy oddac do naprawy
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz oboje strasznie jaramy się tematem podróży poślubnej. Chyba to będzie Chorwacja jednak, 90% (ew. Bułgaria). TŻ już mi obiecał, że wynajmiemy kabrioleta na cały dzień i będziemy jeździć Nie mogę się doczekać, nigdy nie byliśmy razem za granicą. Ja raz tylko z mamą jak byłam mała, a raz przez 3 miesiące ciężko pracowałam na Cyprze i nie traktuję tego jako wakacje. A w tym roku jedziemy do Kołobrzegu Oby pogoda dopisała Magdalenka, ładne butki. Ja nie mogłabym sobie na takie pozwolić, muszę mieć z paskiem koło kostki, bo niestety, inaczej spadałyby mi ze stopy. Takie buty skracają nogi, niestety, no ale pod suknią nie będzie tego widać. Już się nie mogę doczekać, aż w końcu mi je przyślą Oby tylko pasowały i obym nie musiała ich zwracać. Wenedka, sto lat Vixena, ja też suknię na jesień kupuję
Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-07 o 14:25 |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
||
|
|
|
#2421 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja teraz jak mam pare kg za duzo to piersi mam takie jakie bym chciala, ale jak schudne to ledwo coolwiek widac
|
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 20 minutach spytałam tż, czy to byo w 3D, że miało takie wysokie noty. Moim zdaniem fabuła strasznie naciągana. Wydaje mi się, że chcieli zrobić coś w stylu v jak vandetta ale im nie poszło.opiumalfa nie wiem jak mogłam przegapić, dzięki
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wow jakie romantyczne podwójne zaręczyny my musieliśmy bardziej dobierać termin pod wolną salę i zespół który chcieliśmy a tylko jeden wchodził w grę więc zakres terminów był bardzo wąski |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szukam czegos do czytania na pozniej
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do Chorwacji - polecam! byliśmy rok temu na półwyspie Istria przez 10 dni - to były moje najlepsze wakacje mieliśmy domek 5 km od plaży, 30 euro za dobę za cały apartament (w porównaniu do pensjonatów nad samym morzem to bardzo dobra cena). codziennie dojeżdżaliśmy autkiem na dziką plażę, która była cudowna. a wieczorami zwiedzaliśmy pobliskie piękne miasteczka. były naprawdę piękne, porównywalne z Wenecją, tylko o wiele bardziej kameralne ciasne uliczki, miasta nad samym morzem, kamienne budynki ale piękne wspomnienia
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę Wam się czymś pochwalić Wygrałam w konkursie jednego za☠☠☠iaszczego studia (chciałam od nich reportaż ślubny, ale za dużo $ chcieli) narzeczeńską sesję zdjęciową Marzyłam o czymś takim, ale było mi szkoda 600 czy tam 800 zł... A teraz będę miała
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratuluje już pisałam gdzieś wcześniej, że sesja narzeczeńska jak dla mnie jest wspaniałym pomysłem
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2428 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czuję że to będzie ciężki wybór dla mnie![]() Cytat:
! a taki reportaż nawiązujący do ślubu jest bardzo dobrym pomysłem Z resztą myślę że w ogóle taka sesja jest fajna. Mało jest okazji do takich ładnych dobrych zdjęć a to zawsze miła pamiątka na lata więc jak ktoś ma możliwość to super. Poza tym "poćwiczysz" sobie przed plenerem ślubnym i już będziesz wiedziała jak się zachować, ustawić jakie pozycje fajnie wychodzą... ahh zazdraszczam my się pewnie nie zdecydujemy bo u nas nie ma tego w pakiecie a chcemy dobrego fotografa na ślub więc dokładamy kasę na to
|
||
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam o tym żeby wywołać później miniaturki i dodawać do zaproszeń (:
Albo wydrukować plan usadzenia gości z naszym zdjęciem na górze... Albo powkładać nasze zdjęcia w ramki i poustawiać na stołach z ciastami, bufetem kawowym itd... Albo na stolikach zamiast tabliczek z numerkami dać tabliczki z nami trzymającymi kartkę z danym numerem stolika... Co Wy na to?
|
#2430 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:33.

Jak podobał mi się kolor to nie było rozmiaru i na odwrót. Byłam tak zrezygnowana, że wzięłam tę różową z baskinką. Nie mam czasu na poszukiwania. Za tydzień szkoła, za dwa jadę do domu, a za 3 wesele kumpeli. W sumie miałam jakieś stare sukienki, ale już mnie w nich widzieli.

a możemy liczyć na zdjęcia?
dlatego was pytałam, na ile wyglądam...

)

("

butki fajne