|
|
#4801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Szybciutko, rewelacja
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Duże wyzwanie, ale jak chcesz nauczyć się jeździć to musisz jeździć Jak macie jakiegoś znajomego kierowcę to może jechać z Wami, będziesz pewniej się czuła. Oczywiście o ile nie będą Cię denerwować rady innego kierowcy. Jak uczyłam się jeździć, już po odebraniu prawka, to małżon często mi podpowiadał i wtedy mi to pasowało. Jednak jak teraz mu się takie coś zdarza to dostaje opierdziel ode mnie. Teraz jak umiem jeździć to takie rady mnie wkurzają
|
||
|
|
|
#4802 | |||
|
Zakorzenienie
|
Synek w koncu padł
Agunia może rzeczywiście róż jej sie z czym kojarzy i dlatego nie chce jeść z tej lyzeczki Co do pomyłki z data to dzisiaj w rozmowie z mama powiedziałam, ze ma sie zapytać szefa o urlop od końca sierpnia do początku lipca aby na roczek mlodego przyjechać ![]() Cytat:
Co do parafian to mam gdzieś w szufladzie, od jakiegoś czasu sie do tego zbieram ale zebrać nie mogę. Muszę poczytać jak sie to robi ![]() Cytat:
ale jestem świadoma, ze kiedyś będzie mi to przeszkadzać. Cytat:
![]() Dasz radę musisz ćwiczyć aby sie wprawic w jezdzenie autem.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2013-04-07 o 23:36 |
|||
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Hello
![]() Ja tak na szybko, bo już późno, chcę się powoli kłaść. Ale przecież MUSZĘ zdać relację o dalszym przebiegu wczorajszej nocy ![]() A więęęc.. wcale nie było tak źle Mała obudziła się o 5:40 (szału nie robi, ale lepsze to, niż 3 w nocy) cała radosna i gotowa do zabawy, więc posadziłam ją obok siebie na łóżku, dałam zabawki i tkwiłam w takim półśnie, doglądając jej jednym okiem. O 7 zaczęła marudzić - przytuliłam, dałam smoka i spała do 8 ![]() ![]() ![]() Cytat:
Brawo!!! ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Od 5 nie śpię bo nie mogłam zasnąć po karmieniu. Ostatnio mam problem ze spaniem - małej się trochę poprawiło to teraz mama dla odmiany nie śpi. Ciągle tysiąc myśli w głowie....
Dep czyli nocka prawie jak marzenie ![]() Nie wiem ile stopni na dworze ale jest ładnie - czyste niebo i tak słonecznie jak na tę godzinę. Ostatnio nie napisałam Wam co robi moja mała - oczywiście zabawa w stylu: gdzie jest kotek, tata nie jest problemem i mała zawsze patrzy się w odpowiednią stronę. Odkąd zaczęła ganiać po mieszkaniu i to bardzo szybko kot przed nią ucieka a ja muszę zacząć chować miski kota z wodą i jedzeniem - wieża na jedzenie też jest ciekawa (dobrze, że jeszcze kuwety nie namierzyła). Fajną zabawą jest wyciąganie pojedynczo pieluszek z szuflady pod łóżeczkiem. Teraz mała wstaje przy wszystkim co się da a w łóżeczku trzymając się szczebelków chodzi po nim. Dziś szwagierka ma przywieźć pchacza i zobaczymy co to będzie. I muszę pochwalić mojego kota - jak tylko mała zaczyna mocno płakać bo coś ją boli bo kot miauczy na cały głos i przybiega do niej i łasi się - nie zawsze to pomaga ale choć na chwilę odwraca uwagę. A potem idzie po swoją maskotkę szczura i łazi z nią w pysku i miauczy jakby chciała powiedzieć: "nie płacz, dam ci zabawkę" ![]() Trzeba mykać pod prysznic bo zaraz ekipa wstanie i tyle z chwili dla siebie. Miłego dnia! ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Edit: Ekipa właśnie wstała
|
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Vicki- dzięki za odpowiedź karmelek- ja wysadzam Małą 4-5 razy dziennie, po nocy i po każdej drzemce, nieraz jeszcze jak mam chwilę, bo wtedy muszę siedzieć przy niej.... zostawiłam nocnik w PL, muszę iść kupić nowy, pewnie dziś kupsztala w pampku zaliczymy ![]() Dep-ja dziś podobnie, Lilka wstała o 6.40, dałam jej zabawki i jeszcze powegetowałam do 7.30
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana z kawą.
Wczoraj dałam małej butlę mleka ( bebiko ha, po zwykłym bebiko ja wysypał) wypiła 200 ml. I czekam teraz czy nie będzie miała reakcji na nie. Muszę przed powrotem do pracy przyzwyczaić ją do jakiegoś mleczka w razie wielkiego obrażenia na jedzenie jak to czasem miewa. |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ale piękne słońce za oknem! Zaraz idę zrobić kawę i myć włosy Jak ubieracie dzieci na taka pogodę? Chętnie ściągnęłabym małemu kombinezon i ubrała spodnie i rajstopy, ale czy to nie za szybko? i jaką kurtkę wtedy!
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
w ciągu 2-3 dni mam dostać
![]() Hej ![]() Aha Jaś przestał sie drapac po głowie a zaczęła mu się złuszczać mijescami na normalnie białą, chyba kupię emulsję z emoliu na sucha skórę głowy a jak nie pomoze to musze isc do pediatry, nie wiem co jest tego przyczyną 3 tygodnie się to ciągnie---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2013-04-08 o 08:22 |
|
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Ja malą w kombinezonie od stycznia nie wożę tylko w kurtce i polarowych spodenkach. Tylko że ona w spiworku jeżdzi narazie. i wczoraj sie zstanawialsmy czy jej nie za cieplo bylo.
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Phdwao a jaką czapkę ubierasz? Taką bawełniana, wiosenną?
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Phadwao , u nas też skórka się łuszczyła, kupiłam ziajkę emulsję i już nie ma. Małej lekko pękło dziąsełko przy górnej jedynce, przy samej krawędzi, nie wiem czy to ząbek czy się gdzieś walnęła
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
nadalka jaka emulsje kupilas? bo mi babka w aptece dala z ziajki akis olejek na ciemieniuche mimo ze to wysuszenie no i ten olejek spowodowal ze sie luszczy bardziej, a Ty jaka mas zemulsję?
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 |
|
Wtajemniczenie
|
oto mój nowy plan żywieniowy:
ok.8.00-kaszka na 120 ml mm z owocami 11.30- jogurt/serek 14.00-obiadek 16.00- posidzenie z warzywkami i owockami, czyli pseudo BLW 18.00-kasza na 120 ml mm z resztą owoców 20.00- 260 ml mm przed snem no i może przed drzemkami uda mi się wcisnąć chociaż ze 3x po 60 ml mm, co dałoby 180....w sumie dziennie byłoby 680.....nie wieżę, że mi się to uda ![]() a Wy jak uważacie??ma ten plan ręce i nogi??
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
hejo, pospałam z małą do 8
Karmelku wstrzymajcie się z tym pchaczem. Daj małej pochodzić bokiem przy meblach, to jest bardzo ważny etap w nauce chodzenia. Agunia kiedyś o tym pisała. Dobra więcej już nie popiszę, mała nie daje. Wspina się nogi
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Nadalka dizęki
o mamuniu moje dziecko mnie rozpieszcza jest dzis tak grzeczny ze wciaz sie sam zajmuje soba a ja sporzątam, ogarniam, juz z nudów nawet |
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dep za udana noc![]() Sol my nigdy nie jeździliśmy w kombinezonie, no może w pl2 razy. Młody w temp 4-5stopni ma body, sweterek, kurtkę i czapkę wiosenna, rajstopki, spodnie i butki do wózka. Tylko, ze my używamy spiworek z wozka i małemu nie jest zimno....
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
phdwao co do emolientów, to my teraz używamy Dermedic i małej poznikały wszystkie przesuszenia (miała dwie czy trzy przesuszone czerwone plamki) Zapytaj o nie w aptece, mnie powiedziano ze są dobre jak inne dużo droższe.
Nadalka pamiętam tę fotę ![]() Dep noc całkiem niezła czyli zupełnie inaczej niż się spodziewałyśmy
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam to zdjęcie
![]() U mnie teraz świeci słońce ale temp niska ![]() Karmelku ja mam pchacz, ale na razie uzywam tylko tego grającego panelu, reszta schowana w pudle. Trzymam sie tego co napisała Mandi, niech sobie drepcze przy stole, bo mebli w salonie nie mamy
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ilości mleczka, to myślę, ze spokojnie wystarcza te nawet 600 ml |
|
|
|
|
#4823 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje no i zdrówka dla maleństwa ![]() Ja też to lubię. Co ja piszę... Uwielbiam ![]() Jak męża nie ma to korzystam do woli i śpimy sobie słodko we dwójkę ![]() Małemu chyba też pasuje spanie z mamą, bo zdarza się, że jak ma ciężko zasnąć moja obecność obok mu pomaga Bywa, że w łóżeczku przebudza się po kilka razy a jak się z nim położę to szybciutko zasypia... ![]() Cytat:
![]() Dasz radę ![]() Cytat:
![]() No i kciuki za ząbki! Oby szybko wyszły i nie były dokuczliwe
http://fajnamama.pl/suwaczki/yz5msxz.png http://s2.pierwszezabki.pl/050/050009970.png Edytowane przez katja_22 Czas edycji: 2013-04-08 o 10:40 |
|||||
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Z dobrych rzeczy na tym zdjęciu to ze masz blisko do biedronki
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakiś czas temu któraś pokazywała buciki kupione na all. Macie jakiegoś linka?
Szukam dla małej jakiś butków z miękką podeszwą, jest taki wybór, że nie mogę sie zdecydowć. A nie ma to jak rzecz z polecenia ![]() Sol ja ubieram małą tak jak Phdwao swojego synka. Czapeczki używamy wiosennej, ale ma jeszcze założony kaptur. Phdwao super, że sybko dostaniecie zdjęci. Też nie mogę się doczekć. Co do wysuszeń myślę, że emolienty mogą pomóc. Jak mała miała na początku problem ze skórą to używaliśmy emolium do kąpieli. |
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wictoria, Ollcia- dzięki za odpowiedzi w sprawie raczkowania Brawa i gratulacje Dla Frania, Lilutki, Hani i Gosi za 8 miesięcy ![]() Dla Lilutki ponadto za raczkowanie ![]() Dla Blue za dobrą nockę ![]() Dla Pumci za zorganizowanie wyjazdu i dla B. za nowe umiejętności ![]() Dla Phdwao za sesję i picie z butli J. ![]() Dla M. Linki za ładne siedzenie ![]() Dla Iguni za schylanie ![]() Jak kogoś pominęłam to przepraszam, nie mam za wiele czasu za wizażowanie. Od piątku wieczór zmagamy się z katarem. M. zaraził się ode mnie Nie chorowałam na nic od grudnia 2011 a tteraz coś się przypałętało i mały od razu złapał mimo że nosiłam maseczkę. Katar jest chyba jeszcze gorszy niż ząbki, dlatego współczuję tym bardziej wszytskim chorowitkom. Najgorsze są noce, M. prawie nie śpi. Budzi się co 15-30 min z płaczem,odciąganie noszenie, tulenie, usypianie i znów 15 minut snu i tak w kółko. Najdłuższy sen miałam 1,5 godziny Drzemka w południe identiko. Masakra jednym słowem. Do tego strasznie źle znosi odciąganie katarkiem, jakby był ze skóry obdzierany, może to wina mojego głośnego odkurzacza
|
|
|
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Mała wlasnie spi w wozku na sklepie a ja mam chwile na kawke i wizaz hihi. Jesli chodzi o pchacza to powiem Wam ze jestem zawiedziona bo on baardzo szybko jedzie do przodu jak mala przy nim stanela ale za to przedni panel jej sie podoba i poki co chyba tylko w ten sposob bedzie uzywany. Jesli chodzi o chodzenie przy meblach to mala ma do dyspozycji tylko nasze lozko i ewentualnie lawe przy nim - poza tym innych nizszych mebli brak bo... mamy niewiele mebli hihi
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze w temacie problemów ze skórą, to u nas pojawiły się gdy zaczęliśmy kąpać małą codziennie. Do 6 miesiąca życia była kąpana co drugi dzień i zero problemów. Od 6 miesiąca zaczęliśmy kąpać ja codziennie i po paru tygodniach pojawiły sie delikatne wysuszenia. Problem zniknął jak powróciliśmy do systemu kapiel co 2 dni no i używamy emolientów, które jednak planuję odstawić by nie rozleniwiać skóry. Phdwao może to jest jakiś trop?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Ale jeszcze nie znam żadnych wymiarów ani szczegółów porodu. W każdym razie o 18 odeszły jej wody i pojechała do szpitala, a o 20:20 maluszek był już na świecie
Ja też bardzo to lubię, tym bardziej że małż pracuje na nocki i tak jakoś mi raźniej z maluszkiem obok siebie

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i jaką kurtkę wtedy!

Drzemka w południe identiko. Masakra jednym słowem. Do tego strasznie źle znosi odciąganie katarkiem, jakby był ze skóry obdzierany, może to wina mojego głośnego odkurzacza