![]() |
#4771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII
Cytat:
![]() Biedne te nasze dzieciatka z tym zabkowaniem ![]() ![]()
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, zauważyłam dzisiaj pewną dziwną prawidłowość i aż muszę sprawdzić, czy to się powtórzy. Normalnie jakby mi ktoś powiedział, że coś takiego może wpływać na chęć jedzenia dziecka to bym się w głowę popukała, no ale... Do rzeczy. Lu chyba przeszkadza kolor łyżeczki. A dokładniej przeszkadza jej różowa łyżeczka
![]() Możliwe, że to przypadek ![]() A ja to jeszcze przetestuję...
#4773 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziękuję za kciuki za spanie Leosia ![]() ![]() Cytat:
![]() ad2. ![]() Cytat:
gratki ![]() a Leoś ma już 6 ząbków ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale super! Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4774 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze nie kończę, mała jeszcze nie gotowa ![]() ![]() ![]() chcę pokarmić do roczku ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leoś też ostatnio niechetnie je kaszkę, ale dostaje cały czas tą samą łyżeczką. Muszę mu dodawać owoców, bo inaczej po 2 łyżeczkach zaciska usta i nie chce otworzyć.
![]() |
#4776 |
Zakorzenienie
|
Linka ale mówię Ci, szykowałam się dzisiaj na boje przy kaszce, jak dzień w dzień od jakiegoś czasu, ale że różowa łyżeczka była brudna to wygrzebałam dawno nieużywaną niebieską. I normalnie inne dziecko. I tak sobie uświadomiłam, że ostatni raz jak jadła ładnie kaszkę, to też niebieską łyżeczką. No chyba że to aż tak duży zbieg okoliczności, zobaczymy, czy się powtórzy czy nie
I jeszcze jedno zauważyłam - na początku jadła niebieską łyżeczką i czasem dostawała ją do łapki i sama sobie wsadzała do buzi. Różową łyżeczkę jak dorwie to się nią bawi, ściąga z niej jedzenie, ale nie zje z niej. Dzisiaj tą niebieską mi wyrwała i już myślałam, że się znowu cała upaćka kaszką bo zacznie się bawić i nią wymachiwać, a ona ją sobie jakby nigdy nic włożyła do buzi...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie, łyżeczki MAM, jedna niebieska, druga wściekle różowa ![]()
![]() |
#4779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4780 |
Zakorzenienie
|
ej no ja wiem, że to brzmi głupio, ale serio, nie widzę innych zbieżności
![]()
#4781 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez ooolllccciiiaaa Czas edycji: 2013-04-07 o 20:49 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4782 | |||
Zakorzenienie
|
Pumcia, żeby wróciło Twoje grzecznie śpiące dziecko.
![]() karmeelku ja jestem w trakcie kończenia kp. Ile to potrwa nie wiem, bo chcę to zrobić naturalnie. Jednak często myślę, że będzie mi tego brakować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Agunia myślę, że kolor łyżeczki może mieć wpływ. Może Lu zakodowała się jakaś sytuacja z różową łyżeczką? I teraz myśli, że różową się nie je ![]() No a druga sprawa, może po prostu nie przepada za różem ![]() Super ![]() ![]() Edytowane przez Mandragorrka Czas edycji: 2013-04-07 o 20:47 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4783 |
Zakorzenienie
|
aha, i kupiliśmy dzisiaj nocnik. Mała posadzona na nim drze się, wyrywa, płacze. Więc chyba póki co wrócimy do wysadzania na sedesie.
#4784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szwagierka urodziła pół godziny temu!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4785 |
Zakorzenienie
|
gratki
![]() moja szwagierka ma termin na koniec kwietnia/początek maja ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2013-04-07 o 20:57 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 | |
Zakorzenienie
|
![]() a do kp niedługo wrócisz ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- gratulacje! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4787 |
Zakorzenienie
|
![]()
#4788 |
Zadomowienie
|
Agunia z tą łyżeczką to niezły motyw ale kto wie... Moja toleruje w tej chwili tylko fioletową łyżeczkę z hipp (która przyszła z próbkami) i z tej je ładnie i nawet nie specjalnie śliniak jest wtedy potrzeby - z innymi jest gorzej. Nie wiem tylko co będzie jak gdzieś ta łyżeczka się zapodzieje albo złamie.
Linka moja też pije mało wody i herbaty a praktycznie wcale - nie chce i nie istotne czy to ciepła czy zimna woda więc w sumie dobrze, że dostaje cycka. Co do odstępów w jedzeniu to moja je średnio co 4 godziny - szybciej tylko po cycku. A właśnie - widziałam, że większość z Was daje kaszkę 2 razy dziennie. U mnie ilościowo to wygląda tak: kaszka (z 5 łyżek kaszki: na gęsto łyżeczką lub rzadszej gdy z butli), cycek, obiadek słoiczkowy (ciągle nie mogę zabrać sie za gotowanie samej), jakiś owoc lub cycek , przed snem 180-210ml mleka hipp na dobranoc a w nocy 1-2x cycek. Maciejka, karolka jak często wysadzacie na nocnik i kiedy zaczęłyście? Ciastuś ![]() ![]() Ewka ja mam problemy z suchymi dłońmi do tego stopnia, że mycie sprawia ból bo są tak poranione iw strupkach - wtedy wszystko robię w rękawiczkach a smaruję nie kremami do suchych rąk a balsamem do ciała oillan (ogólnie emolientów używam) i smaruję je baaardzo często. Jeśli masz możliwość to też zabiegi z parafiną pomagają. |
![]() ![]() |
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aha, ano zara jets taka male że szok, wlasnei szperam te nexty ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4791 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4792 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wszystko, ale jestem tak padnięta, że nie mam siły odpisać.
Życzę wszystkim spokojnych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam starocie
![]() Wanilka nie szczepiliśmy dodatkowymi, tylko podstawowe. Zastanawiałam się nad tymi szczepieniami jednak zrezygnowałam. Nasza pediatra ani nas do nich nie zachęcała, ani nie zniechęcała. Na necie różne opinie więc w końcu nie zdecydowaliśmy się. Doczytałam dalej, że zdecydowaliście się na te dodatkowe. Z ciekawości ile to kosztuje? Przy okazji nie martw się wagą małego. On ma zapas, poza tym więcej się rusza więc myślę, że jest ok. ![]() No i gratuluję sukcesów z zasypianiem małego ![]() Dep z bólem też tak mam. Jak ktoś opowiada o leczeniu zębów zaraz bolą mnie wszystkie ![]() ![]() Balbinka miałaś fantastyczne przywitanie w pracy. Jak kiedyś zadzwoniłam do mojej to usłyszałam: a to Ty... KarolinaPw moja też nie pokazuje oczka, noska czy czego tam jeszcze. Nie lubi kosi kosi, nie interesuje jej klaskanie. Pewnie jest jeszcze sporo rzeczy których nie robi. Nadalka nocne usypianie małej przez małża bez komentarza. Chyba rzeczywiście siłą mózgu miała zamiar to zrobić ![]() ![]() Maciejka fajnie, że Twoja budzi się między 8 a 10. Przynajmniej możesz się wyspać. Moja chadza spać ok 20.30 i wstaje po 6. Późniejsze kładzenie spać nie ma sensu bo i tak wstanie po 6 ![]() Karolka gratulacje dla raczkującej Lilutki ![]() Nitka my czasami śpimy z małą. Wstyd się przyznać, ale lubimy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4794 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4795 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4796 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4798 |
Zadomowienie
|
Spokojnej nocy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4799 |
Zakorzenienie
|
anna99302 kilogramami się nie martw, dodatkowe szybciutko zgubisz
![]() U nas jest BLW więc mała od początku dostaje jedzenie w kawałkach, nic się nie dzieje. Myślę, że spokojnie możesz spróbować podać takie kawałki, zgodnie z sugestiami Aguni. I przede wszystkim postaraj się opanować nerwy przy pierwszych próbach takiego jedzenia. Najlepszego dla Frania ![]() Wvictoria czytałam, że odkrywasz uroki raczkującego malucha ![]() Ech, ja ciągle zastanawiam się dlaczego moja córa zaczęła tak szybko raczkować. Miała na to jeszcze tyle czasu, a ja mogłabym mieć tyle spokoju ![]() Phdwao kiedy będziesz miała foty Jasieńka? Pewnie będą piękne ![]() ![]() Sol teraz masz do dyspozycji samochód mamy? Jak tak to ćwicz jak najwięcej, do maja się naumiesz ![]() Dep czekam na koniec historii i przez myśl przeleciało mi czy Zosieńka żyje ![]() Modnisia trzymam kciuki za wybranie niani ![]() Prince gratulujemy R kolejnego ząbka ![]() Agunia czytałam, że małej wychodzą ząbki. Oby jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4800 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja łóżeczka nie mam jak przysunąć, a myślałam o tym Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wzajemnie ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:36.