|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Dzokero - trzymam mocno mocno kciuki żeby to było to
no i informuj nas na bieżąco.
|
|
#2312 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dołki przychodza wraz z @, a jak jest blizej owulacji i dalej dalej to jestm optymistycznie nastawiona co ma byc too bedzie, może dzieci nie są nam pisane...dzokero trzymam kciuki oby to było TO !!!
|
|
#2313 |
|
Rozeznanie
|
Madziusia, nawet tak nie mów.... Wszystkim nam jest pisane, tylko w odpowiednim czasie...
A teraz z tego co pamiętam to masz czas działań, wiec do dzieła
|
|
#2314 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() działamy po trochu choc w tym cyklu gorzej, jestem jakas zmęczona teraz akurat mąż ma drugą zmianę, ale jak trzeba to trzeba a u Ciebie też tak jakoś jak u mnie płodne??
|
|
#2315 |
|
Rozeznanie
|
Tak, idziemy razem
w czwartek idę na ust to moze jakieś potwierdzenie owu otrzymam chociaż mam jakieś przeczucie, ze u mnie juz po
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
dzoker - to tym bardziej trzymam (jeszcze mocniej) kciuki... dawaj znać na bieżąco jak wygląda sytuacja
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
dzokero trzymam MOCNO kciuki
Mój bobas też zapewne trzyma! http://babystrology.com/tickers/baby...hockwave-flashPrzynajmniej przed chwilą trzymał Daj znać jak najszybciej ! Pamiętacie mój pierwszy test kiedy byłam już w ciąży? nie pokazał nic, drugi był negatywny i dopiero kolejne potwierdziły ciąże! Więc testuj! Jak pójdziesz za szybko do gina sprawdzić czy jest ciąża to może nic nie być, tak jak u mnie. Poszłam tydzień po spodziewanej @ i nie było nic, tydzień później był tylko pęcherzyk a trzy tygodnie później biło serducho Więc najpierw upewnij się testami, w wolnym czasie skocz na bete ( jak znajdziejsz chwilę, może sobota? w szpitalach robią w weekendy ) i potem tak ok. 5 tygodni po OM do gina ! Powodzenia dla reszty dziewczyn!! Pozdrawiam, przyszła mamuśka październikowa
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
A co tu tak cicho? Ja siędzę w pracy, mam trochę roboty, ale mi się nie chce..... leń mnie złapał i najchętniej wróciłabym już do domu i nic nie robiła ![]() Dzoker - jak tam sytuacja w dniu dzisiejszym? bo ja cały czas
|
|
#2319 |
|
Przyczajenie
|
Dzokero trzymam kciuki za Ciebie z całego serca
![]() Gegee ja też siedze w pracy i dosłownie niiiiiiic mi się nie chce kawa wypita i na tym koniec.A dziś koniec okresu i zabieramy się do dzieła, żeby nie tracić czasu
|
|
|
|
#2320 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i czekamy na oficjalne wieści i instrukcje jak to się robi ![]() Cytat:
A mnie jakieś doły dopadły. Mama mi wczoraj na 2 tygodnie wyjechała, finansowo u nas krucho i z mężem poddenerwowani ciągle jesteśmy i tak sie wszystko kumuluje... Cytat:
Cytat:
![]() Daj znać co gin powiedział Cytat:
![]() Cytat:
Witajcie na chwile i zmykam zaraz dalej |
|||||||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
![]() Dawno mnie u Was nie było, ale przez tą pogodę mam straszny humor, a co gorsza choroba nie odpuszcza ![]() Ostatnio jestem stałym bywalcem apteki, powinni dać mi medal za częste wizyty dziś zostałam mile zaskoczona Mój TŻ ma imieniny i zrobiłam mu ciasto do pracy , a tam wszyscy zachwyceni ciastem i chcą przepis , aż zadzwonił do mnie kolega TŻ i zapytał czy chce zostać jego żoną bo takie pyszne ciasto zrobiłam U mnie w pracy wszystkie kobitki siedzą jak za karę ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
dla męża za prace stała praca to lepsze perspektywy , a zaproszenie - marzenie mogę Ja za Was lecieć Australia |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
proszę, proszę kto tu wrócił Dobrze, że wypoczęłaś i jesteś zwarta i gotowa do działania Dosiadaj męża i słuchaj tylko czy żyje ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
:kciu ki:![]() ![]() Czekam na zdjęcie testu z wyraźna drugą krechą W końcu ktoś przerwał tę złą passę ![]() Teraz czekaj na termin nie obecnej już z Wami @ i maszeruj na betę ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja co chodzę do gin to tez przyjmuję bez zapisów Dwa razy w tyg od 12 do 18 idziesz i czekasz, a jak nikogo nie ma to z marszu wchodzę do gabinetu ![]() ja miałam hormony badane w różnych dniach cyklu. W 1-2dc, 10-11dc, 20-12dc, wszystko zależy na jakie hormony dostaniesz skierowanie. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
to przyjemność - włożył wyjął i się przyjął |
||||
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=2iUGf...&feature=share
|
|
|
|
#2324 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ciężko czasami bywa, ale na pewno wkrótce będzie lepiej. Przyjdzie wiosna to też i samopoczucie lepsze i mniej poddenerwowania. A z TŻ nie ma co się kłócić, wszak już niedługo będzie trzeba działać trzymaj się ciepło Cytat:
![]() No i pochwal się jakie to ciasto, że taką furorę zrobiło ![]() Cytat:
Justiii - jak Ty wpadasz na wątek to od razu humor się poprawia ![]() Dosiadam, dosiadam... póki co TŻ jeszcze daje radę
|
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2326 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Justiii
mówiłam już, że jestem beztalencie do ciast?
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Wiem wiem ale o tych staraniach też już za dużo myślę ehh słoneczko przyjdz do nas... |
||
|
|
|
#2328 |
|
Rozeznanie
|
Pradip, kochana Ty się tak na tym myśleniu nie skupiaj tylko szykuj się do działania
![]() A tak serio, to nie można się nakręcać, bo to rzeczywiście psuje nerwy i atmosfera u wszystkich pada..ja w zeszłym cyklu też nabzdyczona chodziłam i z tz się kłóciłam, a teraz trochę starałam się odpuścić i jest lepiej. Chociaż i tak jestem nakręcona ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Ja juz w domku i czekam aż TZ z pracy wróci, a Was nie ma i nie ma z kim popisać
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie jestem po wizycie. Chyba trafiłam na "tego" gina Podobno mam też nie wierzyć w opinie o TSH - żeby musi być ok 1. Wg lekarki 2,8 jest w normie i wszystko jest ok. Generalnie oczywiście na początku powiedziała że jakąś diagnostykę rozpoczyna się po roku regularnego współżycia bez zabezpieczenia. Ale dostałam skierowania ![]() Cieszę się, bo w końcu krok do przodu. Owulacja 20 dnia cyklu to też trochę za późno, a dzisiaj jestem w 32 dc i @ ani widu ani słuchu. Ja nie lubię tak z zegarkiem w ręku, jak jakiś żandarm Cytat:
![]() dzoker - trzymam kciuki, powtarzałaś może test rano? Dziękuję też w imieniu TZa! Haha, ja też jestem od 2 cyklu pozytywnie nastawiona - do czasu aż nie zrobię testu i nie zobaczę I kreski albo do czasu @ |
||
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
Pradip - wiem, wiem...i też pamiętam jak ja juz bardzo chciałam a maz twierdził ze to jeszcze nie czas i z utęsknieniem wyczekiwalam stycznia. Czas jednak szybko leci i juz 4cs
zaraz juz będzie maj i bedziesz działać nie myśl ![]() Ag9 - super ze udało się z gin no i dobrze ze dostałaś skierowanie na badania Ja mam wizytę jutro rano, trzymajcie kciuki
|
|
#2332 |
|
Rozeznanie
|
Cisza taka, że szok... chyba żadna nie trzymała kciuków
![]() Ja już w każdym razie jestem po wizycie. Dzisiaj 15 dc i tak jak myślałam, jest już po owu. Tzn. gin nie była w 100% pewna czy na pewno była, ale wygląda na to, że chyba pęcherzyk pękł i sobie teraz leży. Owu byłaby wtedy tak mniej więcej 13 dc. Wtedy też się przytulaliśmy, więc jakaś szansa jest (no i zacznę się nakręcać teraz ) i trzeba czekać. Już widzę jak będę przeżywać za tydzień.... Wszystko w mojej budowie ok, wyniki wszystkie ok, tak więc mam wyluzować i po prostu się namiętnie kochać Następna wizyta za miesiąc, tym razem wcześniej, bo już w 10 -11 dc mam być na usg. Jak jeszcze 2 cykle nie wyjdzie, to TŻ trzeba będzie wysłać na badania. Zadowolona jestem z wizyty i atmosfery. Dowiedziałam się jeszcze, że ta moja gin pracowała kiedyś w klinice niepłodności, tak więc mam nadzieję, że jakby co to pomoże i się w końcu uda.Z którąś z Was rozmawiałam też kiedyś o wyczuwalnych guzkach, zgrubieniach w pochwie - tak więc u mnie nic niepokojącego nie ma, to jest ponoć normalne, tak wyczuwalne są fałdy pochwy, więc nie ma się czym przejmować. Dzisiaj znowu mam lenia... dobrze, że roboty trochę mniej, to może o jakiejś ludzkiej porze do domu wrócę i jakąś miłą kolacyjkę zaserwuję mojemu mężowi ![]() Miłego dnia dziewczynki
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-11 o 10:00 Powód: literówki |
|
|
|
#2333 |
|
Przyczajenie
|
Gegee ja trzymałam kciuki
Najważniejsze, że jesteś zadowolona z wizyty i że nie zmarnowaliście szansy Podstawa to zaufanie to lekarza wiem jakie to ważne.Teraz trzymamy kciuki, żeby był owoc starań![]() U mnie 6 dc więc niedługo zaczynamy się inensywniej przytulać
|
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to gorący okres się zaczyna Witam się z Wami ciepło hura w końcu zobaczyłam przebijającego się tulipana w ogródku Humor tez mam jakoś lepszy bo listonosz przyniósł mi kolejne 2 opakowania wiesiołka na czas no i z mężem jeszcze na legalu (bo do płodnych jeszcze trochę) się poprzytulaliśmy ![]() Jeszcze wieczorem czeka mnie wizyta u internisty i jak mi się uda wycyganić tą receptę na folik to już całkiem bee zadowolona
|
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to powodzenia w działaniach starajcie się intensywnie no i przede wszystkim owocnie ![]() Obserwujesz się jakoś? wyczuwasz owu czy tak raczej na chybił trafił działacie? Cytat:
Tak, to była ta babka co Ci namiar dawałam. Bardzo zadowolona jestem, tak więc polecam. Chociaż ja w zasadzie z kompletem badań do niej przyszłam, sama nic mi nie kazała robić. Tylko tę prolaktynę kazała powtórzyć, bo była trochę za wysoka.Dobrze, że działalismy... Chociaż teraz już jakaś nakręcona coraz bardziej jestem, a to nie dobrze muszę przestać myśleć, zająć się czymś i przypomnieć sobie o temacie tak za jakieś 2 tygodnie jak zaobserwuje, że mi się @ spóźnia już któryś dzień (oby ).Fajnie, że już tak ciepło się robi. Mi też od razu humor się poprawił i bardziej optymistycznie na wszystko patrzę. A poza tym urwałam się dzisiaj do fryzjera i zmieniłam trochę fryzurkę, więc w ogóle jestem cała happy
Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-11 o 16:56 Powód: literówki |
||
|
|
|
#2336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo to dobry start Po takich informacjach to człowiek od razu się nakręca, a to źle wpływa na Naszą psychikę, więc kochana zajmij się wyszukiwaniem pomysłów na Wasz dom , a nie jajeczkiem , a zobaczyć, że za 2 tyg nawet nie zauważysz, że Ci się @ spóźniła ![]() A Jaka zmiana fryzury?? Kolor czy obcięcie?? Ja pocieniowałam sobie włosy po całości i muszę iść zakupić sobie duże wałki na rzepę, żeby ładnie włosy się układały. A miałam takie wałki to głupia wyrzuciłam je Ja mam nowe postanowienie i mam zamiar je bardzo poważnie wprowadzić w życie. Mam zamiar zacząć biegać, jem na godziny i zaczęłam jeść bardziej zdrowo czyli makaron razowy, albo wielozbożowy, na podwieczorek jogurt naturalny z bananem no i dużo więcej wody piję, a co za tym idzie co chwilę sikam ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
W weekend ma być do 15 st, więc wiosna na całego , co prawda u Nas dziś jest ciepło, ale ponuro, więc z wyczekiwaniem czekam na prawdziwą wiosnę ![]() i hiacynty |
||
|
|
|
#2337 |
|
Zadomowienie
|
Witam jestem żyję i ja, widzę że humory wiosenne dopisują wpadnę później
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki, ja mam czw i pt wolny i nie mogę się nacieszyć piękną pogodą, u nas ok 15 stopni i słonko (chociaż po południu popadało), umyłam okna po zimie, ramy szorowałam mleczkiem, takie były brudne od sadzy.
my z mężuśkiem od kilku dni też ruszamy tyłki, w weekend dłuugi spacer, w tygodniu na zmianę basen i bieganie, na razie lajtowo. W zeszłym roku w kwietniu wytrzymaliśmy 2 tygodnie, ciekawe ile tym razem... jutro ostatnia tabletka na grzybka, a w weekend działamy!!! mieliśmy taką przerwę (od ostatniej owu, więc miesiąc!!!!!!!) że mnie samą już nosi ![]() a jaka pogoda u was? śniegi się rozpłynęły? |
|
|
|
#2339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze się że tak chwalisz tą ginekolog choć żałuję że nie pracuje w żadnej placówce medici. A gdzie robiłaś i ile płaciłaś za badanie prolaktyny? Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam kciuki za wytrwałość i efekty oczywiście ![]() A co do weekendu to oj będzie gorąco ![]() U mnie śnieg jeszcze gdzieniegdzie leży ale nawet pomimo tego ze było dziś przez większość dnia pochmurno to jest odczuwalnie cieplej |
|||
|
|
|
#2340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i super! co, miesiąc abstynencji?? :h ahaha:to prze weekend nie wyjdziecie z wyra u nas chłodno i pochmurno ale wieczorem wyszłam do auta zaprac siedzenie bo tżtowi kolega piwo troche wylał plama była , no i wyszłam i leciał deszczytk ale taki cieplutki wiosenny i powietrze pachnie mi wiosną
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

no i informuj nas na bieżąco.

ale i tak jest ciężko cholera...to co dopiero będzie później? Mogę tylko powiedzieć
dla Ciebie ze mimo wszystko dajesz rade, walczysz i jesteś pelna optymizmu. Na pewno zostanie to wynagrodzone i juz niedługo zobaczysz II kreseczki 
chociaż mam jakieś przeczucie, ze u mnie juz po
Mój bobas też zapewne trzyma! 

kawa wypita i na tym koniec.
porządne lanie się należy 
mówiłam już, że jestem beztalencie do ciast?
:h ahaha: