|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
hej dziewczyny witam się po malej przerwie
ryba śliczny brzuszek ![]() u mnie tz był u lekarza zrobil usg i ma zapalenie powróżka nasiennego masakra jakas w poniedziałek jeszcze idzie z tym usg do lekarza i kurcze nie wiem jaK to będzie bi z tego co pisza to często robia operacje a czasami leki ciężko cos konkretnego w necie znaleźć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 |
Zakorzenienie
|
Patinka - dużo zdrówka dla tż-ta
![]() ja sobie odpoczywam bo jutro wolneeeeeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2284 | ||
Raczkowanie
|
Hejka witam dziewczynki
jestem zmachana po moich ćwiczeniach - jakas masakra ale musze coś ze soba zrobic ![]() ![]() [QUOTE Pamiętamy ![]() a jaki wynik tsh Ci wyszedł? nie martw się to akurat łatwo się reguluje. U nas niestety zastój II kreseczek nadal trwa a co do Twojej koleżanki to szkoda gadać... A myślałam że tylko ja jakaś nieczuła jestem z tym Greyem bo mnie już 2 część nudziła a trzecią jeszcze meczę. Co się już coś zaczyna dziać to zaraz się okazuje że to nic takiego i idą się bzykać ![]() szkoda że się nie udało ale kolejny cykl kolejne nadzieje ![]() QUOTE] Dzięki że pamiętacie, tsh pierwsze mi wyszlo 6.58 a po 2 tygodniach 8,7 i dostałam lek w dawce 50. A co do Greya to i mnie w pewnych momentach nudził ale ogólnie na plus ![]() Cytat:
![]() Brzusio piękny ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
I kto następny w kolejce do testowania co??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Raczkowanie
|
Pradip wtedy miałam 17 dc dzis byłam u lekarza i nic nie widział;/ powiedział ze mamy dzis sie starac jeszcze bo drugie jajeczko moze peknac wiec działalismy bo maz ma nocki teraz;/ jak dostane @ to mam przyjsc miedzy 13-14dc a jak nie to test zrobic pare dni po spoznieniu @ ale ja sie nie nakrecam powoli trace nadzieje od grudnia sie staramy i nic ;/
ryba piekny brzuszek |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
alez u mnie pochmurno a ponoc od jutra ma być słoneczko mam nadzieje ze choć raz ta pogoda się sprawdzi bo już nie mogę patrzeć za okno jak rano wstaje dziś zgodnie z podejrzeniami @ wlasnie przyszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Witajcie weekendowo Dzień zaczął nam się dobrze bo sprzedaliśmy samochód ale potem jakoś humor spadł ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzeba przede wszystkim zmienić nastawienie.... powiem wam, że ja przynajmniej 2 cykl już praktycznie o tym nie myślę, a i przytulanki są bardziej spontaniczne i fajniejsze
![]() ![]() Pradip - współczuję sytuacji... strasznie to przykre, że człowiek pracując i tak musi się o pracę martwić... ale zobaczysz, że i do was zawita słoneczko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 |
Zadomowienie
|
dziewczynki ale tu cisza, a i ja się rzadziej odzywam jakis brak czasu praca dom i ta pogoda dobijajaca jak wracam z pracy to musze przespac sie choc troche bo inaczej nie dam rady
![]() dziś z tż przesadzilismy bo po pracy sie położyliśmy i wstaliśmy o 19,30 więc cala noc należy do nas ![]()
#2290 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie staraczki,
cisza wiec chyba wszystkie działaja ostro heheh Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczęta, ja ostatnio rzadko zaglądam, bo mam kłopoty z internetem, zmieniam dostawcę i mam nadzieję że od maja będzie lepiej.
obecnie jestem na etapie początkowym dni płodnych, ale jeszcze przez kilka dni biorę maxminor na infekcję grzybiczną więc przytulanek niet. Na szczęście ja mam owu zwykle nie ok. 14 a ok 17-18 dnia cyklu, więc w przyszły piątek kończę lek i przez weekend działamy, mam nadzieję że owu nie przyjdzie wcześniej i się załapiemy w tym cyklu na starania. zrobiłam też usg piersi, za tydzień jeszcze usg ginekologiczne, po leczeniu grzybicy także cyto - ze standardowych badań. ciągle chodzę i myślę o lekarzach i ich podejściu - oglądam wlasnie program w tv i tam mówią pięknie ładnie że zaczynając starania o dziecko należy sprawdzić swój stan, zdrowia, zrobić podstawowe badania. Taaaa, jassnneee, niestety lekarz na drzwiach gabinetu nie ma napisane, że ma takie a takie podejscie... jak bardzo by to ulatwilo sprawe. 2 lekarzy powiedziało mi że zadnych badań na razie nie trzeba, no kurde jak nie trzeba!? a morfologia? a hormony? a chociazby waga? potem czytam te historie że dziewczyny mają podwyższoną prolaktynę i wyszło to dopiero po pół roku bo wcześniej też lekarz mówił że nic nie trzeba... przeraża mnie to chodzenie i proszenie się lekarzy... i mnie to bardzo smuci... tymbardziej, że nie jestem typem napastliwej pyskaczki, która wszystko sobie załatwi ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2013-04-07 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2292 |
Raczkowanie
|
Pradip nie myśle ciągle o tym teraz mam takie zdanie co ma byc to bedzie
![]() Bardzo bym chciała byc w ciazy pojechac do rodzicow i babci i powiedziec im rodzice i babcia mieszkaja w Sosnowcu a ja koło Bydgoszczy fajnie by było jechac ponad 400km z dobra wiescia. pozdrwiam i dzieki za wsparcie ps moze zalecenia piatkowe okaza sie dobre bo kazał jeszcze spróbowac _________________________ _________________________ "Co ma wisieć nie utonie." |
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Przyczajenie
|
Doładnie, a jakie masz tsh i jaka dawke leku??? - i jak potwierdziłas Hashimoto??? Ciekawe ile potrwa zbijanie i czy nam pomoże - ja w tym pokladam całą nadzieje heheh
Dostałam Letrox 50 i biorę całą rano od poniedziałku do piątku w weekendy po pół.Propiłam przeciwciała aTPO i wszyszły podwyższone coś około 80 a to świadczy o tej chorobie. Tsh mam niby w normie ale pod górną granicą i mówiła, że powinno się to zbić przed zajściem w ciążę a na usg tarczycy są jakieś zmiany małe no i trzeba leczyć to paskudzctwo.Ale wierzę tak jak Ty, że teraz wszystko się zmieni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A co tu ostatnio tak cicho?? Wiosna was pochłonęła?? Czy z łóżek nie wychodzicie?? ![]() Ja się pytam gdzie jest Gegee ????? Zasypało Ją w tych górach czy co?? ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
Ja idąc do lekarza jestem przygotowana z zestawem pytań i listą badań. Ostatnio mój gin się zadziwił bo pierwszy raz trafiła mu się tak poinformowana pacjentka, co prawda wymyśliłam sobie chorobę bo gdzieś tam wyczytałam, ale usg mi zrobił, a Ja teraz jestem spokojna ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2013-04-08 o 12:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2295 |
Zadomowienie
|
witam witam w poniedziałak ale powiem Wam że dzięki słoneczku jakoś miło się zrobiło i nie ważne dla mnie że jeszcze 5 dni do weekendu
![]() justii łóżko całe ufff ![]()
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też staram się "przygotować" do wizyty u lekarza ale kiedyś usłyszałam przez to taki tekst " skoro pani wie lepiej to po co pani do mnie przyszła?" wiec czasem lepiej jest nie wychylać się ze wiemy więcej niż przeciętna pacjentka. Też kiedyś wierzyłam że wierząc w to co się chce i ze się uda to tak sie stanie i dopóki nie zamieszkałam z Tż to pomału do wszystkiego dochodziłam własnymi siłami a teraz wszystko nam pod górkę i nieosiągalne że się śmieje ze całe moje szczęście poszło na usidlenie męża ![]() to kiepsko sie staraliście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 |
Zadomowienie
|
hej hej, dawno nie zaglądałam do Was, ale w sumie nie ma o czym pisać
![]() (nie)czekam na @, która (nie)powinna nadejść lada dzień, właściwie to nie wiem kiedy ![]() Ale w tym miesiącu nie będę już przynudzać. U nas ostatnio jakaś lepsza passa, wreszcie jakaś odmiana ![]() ![]() Dobrze że już wiosna powoli zagląda, bo wszystkich już dopadła zimowa depresja, dzisiaj u nas słońce - od razu lepiej się człowiek czuje! |
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Rozeznanie
|
Jestem!!! Melduję się, że żyję, wróciłam i nie poprzestaję w staraniach
![]() ![]() ![]() ![]() Zasypało nas nieźle, ale się odkopaliśmy i w czwartek w nocy dojechaliśmy do domu. W piątek byłam w robocie i tyyyyyle miałam do zrobienia, że nawet nie miałam czasu się podrapać w głowę i do Was nie zajrzałam ![]() ![]() Ag9 - super, że Wam się zaczyna fajnie układać ![]() Pradip - no to już ostatni cykl bez starań i jeeeedziesz ![]() Justiiii - no i trzymaj się pozytywnego nastawienia, tak trzeba ![]() ![]() Lilo_89, Ania0783 - po lekach na pewno będzie lepiej i się uda ![]() Eleo765 - no to do dzieła ![]() Madziusia222 - widzę, że zapracowana dziewczyna teraz jesteś ![]() ![]() Malgos_12 - ![]() PPPatinka - ![]() Ryba - brzusio cudowny ![]() A mnie się chyba juz wszystko kompletnie poprzestawiało ![]() ![]() ![]() Ale przyznam, że zaczynam być tym wszystkim zmęczona... chociaż nie wiem jak wyluzować, żeby o tym nie myśleć i pójśc na całkowity spontan. Jesli kogoś pominęłam to bardzo przepraszam ![]()
![]() |
#2299 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas już nawet prawie 1/3 tego ostatniego miesiąca minęła ale jak tak dalej pójdzie to się prędzej zagryziemy z meżem niż zmajstrujemy bobasa... Hejka kochane humorek mam dziś nadaj niespecjalny więc nie smęcę Wam ale Wy mogłybyście popisać troszkę więcej... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dawno mnie nie było, bo mam nowa pracę jednak mam problem prosze was o pomoc!!!!!
Pracuje w sklepie od marca na umowie zlecenie. Zawsze pod koniec misiąca dostaję do podpisania umowę zlecenie na poprzedni miesiąc, czyli teraz pod koniec kwietnia podpiszę umowę zlecenie za kwiecień. Jednak chciałabym złożyc wypowiedzienie, ponieważ nie odpowiada mi to, że dostałam do podpisania weksel "in blanco" i w ogóle, jako że jestem nową pracownicą czuję się wykorzystywana przez koleżanki w pracy. Z tego co się dowiedziałam, to jednak nie mogę złożyc wypowiedzenia umowy zlecenie za kwiecień, bo jeszcze jej nie podpisałam, dostanę ją dopiero pod koniec miesiąca, a chciałabym już je złożyć aby do końca kwietnia to załatwić. Może ktoś sie orientuje co mam zrobić w takiej sytuacji??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zrobiłam przed chwilą test... i chyba zgłupieję bo widzę tam minimalny cień drugiej kreski....dziś dokładnie 10 dni od pozytywnego testu owu. Ale czy ja dobrze widzę? trzeba się bardzo dokładnie przyjrzeć bo gołym okiem nie widać.... niby tempka trzyma sie wysoko 36,9-37, , dzis 37,1 (moja najwyższa) rano ale ja jestem niedowiarek... może zaś niepotrzebnie się nakręcam....Próbowałam zrobić fotkę żeby wam to pokazać ale na zdjęciu nic nie widać.... ahh ta niepewność.... muszę czymś zająć myśli..... chyba jadę na małe zakupy
#2302 |
Zakorzenienie
|
dzoker - możliwości są dwie, albo jesteś w ciąży i rzeczywiście jest tam kreseczka (trzymam kciuki za to bardzo mocno), albo nie i się dopatrujesz... jedna dziewczyna z innego forum "widziała" kreseczkę, ale potem okazało się, że jednak nie... z drugiej strony inna miała zupełny brak kreski, a w ciąży była... poczekaj do terminu @ i wtedy za testuj raz jeszcze, będzie bardziej wiarygodne, albo może idź na betę, będzie szybciej
Kokos - ja niestety nie orientuję się w umowach o pracę w PL, ale z drugiej strony dość logiczne jest to, że nie możesz złożyć wypowiedzenia jeśli nie masz umowy |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Zadomowienie
|
Dzoooker, kokooooniecznie zrob zdjecie i pokaz, 10 dzien po owu to malo, ale moze mialas jednak owu wczesniej???
kokos, o ile z umowy nie wynika coś innego, to nie ma okresu wypowiedzenia. Umowa może zostać zakończona ze skutkiem natychmiastowym. Podpisz umowe za kwiecien, zabierz pieniadze i poinformuj, ze w maju juz nie pracujesz. Zatrudniaja cie na smieciowke no to dowiedza sie pozno. W ogole wydaje mi sie ze umowe zlecenie na kwiecien powinnas podpisywac w marcu, przed praca, a nie po. |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
Kokos - jeżeli umowa zlecenia jest terminowa to nie można jej wypowiedzieć. Ale piszesz ze tylko na miesiąc ona jest podpisywana - szybko się zatem kończy, następnej nie podpisuj po prostu i powiedz ze nie chcesz juz pracować. Teraz nie masz na kwiecień żadnej umowy (bo rozumiem ze ta poprzednia była tylko do 31 marca) to i niczego nie możesz rozwiązać. Opcje masz dwie: albo pracujesz do końca kwietnia i następnej nie podpisujesz, albo rezygnujesz juz teraz mówiąc ze więcej nie chcesz pracować. Ryzyko masz jednak, ze Ci nie zapłacą za dni przepracowane w kwietniu, przy czym ciezko będzie to ewentualnie wyegzekwować, bo nie masz żadnej umowy. Powodzenia
![]() Pradip - mój wyjazd był bardzo udany, dziękuję ze pytasz ![]() ![]() Czemu masz zły humor? Co sie dzieje? aaaa...i kokos koniecznie zrób coś z tym wekslem...musisz wyegzekwować żeby Ci go oddali albo zniszczyli przy Tobie..zrób to koniecznie póki z nimi współpracujesz, potem moze być to praktycznie niemożliwe ![]()
![]() Edytowane przez Gegee Czas edycji: 2013-04-09 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Kokos wydaje mi się, że jest tak jak mówi Gegee
![]() A ja też dzisiaj jakiś ciulowaty dzień mam...głowa mi pęka zieeeeewam cały czas, siedzę jeszcze w pracy i już nie mogę się doczekać kiedy do domu.Błagam niech ta wiosna już przyjdzie a wraz z nią fala II kreseczek na naszym wątku ![]() Ja również przyłączam się do Pradip bo prędzej się z Panem mężem zagryze niż dzidziolka zmajstrujemy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2306 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc, byłam dzisiaj na rozmowie z kierowniczką i powiedziałam, że chcę odejść. Dogadałam się,żę do końca kwietnia pracuje i koniec. TYlko muszę właśnie pomyśleć jeszcze co z tym wekslem, bo mam w mowie napisane, że odpowiedzianość materialna obowiązuje do miesiąca po zakońćzeniu umowy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Zadomowienie
|
Wow dzoker myślałam dzisiaj o Tobie, bo pamiętam że pisałaś o testowaniu 9-tego. Dawaj zdjęcie testu!
![]() Gegee - fajnie że wypoczęliście. Powiem Ci że ja też jestem zmęczona już tym, a to dopiero 3 cykle. Czuję że ten też jest nieudany (dzisiaj 31dc) bo robię nadal co drugi dzień testy owulacyjne i negatywne (a jakby była ciąża to chyba pozytywny powinien być)... Jutro idę do gina. Znalazłam taką, do której nie trzeba sie zapisywać na określony termin, tylko przyjmuje od konkretnej godziny dwa razy w tygodniu i kto przyjdzie to czeka na wizytę i tyle. Z jednej strony uciążliwe bo siedzieć np. 2h, ale z drugiej strony nie czekam 3 tygodnie na wizytę. Postanowiłam że pójdę jutro, bo czuję że i tak cykl stracony, a jakby mi dała może skierowanie na badanie hormonów to liczy się chyba jakoś od początku cyklu. Pradip - chcielibyśmy skorzystać z tego wyjazdu, ale to nie takie proste z uwagi na problemy z mamą... Zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2309 |
Rozeznanie
|
No wiem, wiem Madziusia...powinnysmy siedzieć cicho i nie marudzić
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wygląda na to że się nie przewidziałam. Zrobiłam jeszcze jeden test -inny i widzę te druga kreskę wyraźniejszą. Jest baaardzo bladziutka i jak próbowałam zrobić wam zdjęcie to na aparacie tego nie widać - nie mam wypasionego aparatu stąd kiepska jakość,,,,
Ja jeszcze nie wierzę w to co widzę.... napiszę wam jak tylko zobaczę 2 wyraźne kreski i oczywiście po wizycie u gina. Na bete nie mam kiedy iść. Mam nawał roboty i pogrzeb babci w czwartek ![]() Napiszę Wam coś więcej jak sama będę wiedzieć. Jeśli się potwierdzi rozpiszę wam swój cykl , jak to u mnie wyglądało bo obserwowałam się bardzo dokładnie. Tżcikowi narazie nie mówię. Powiem jak się upewnię, że dobrze widzę hehehe Już knuje w głowie jak to zrobię ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.