Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 09:45   #1381
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Nie ma mnie ostatnio, bo mamy w domu kryzysową sytuację i mamy zamiar się wyprowadzać. Ogólnie jest wielka wojna i żyć się nie chce...........
Jak się u nas unormuje, albo pójdziemy na nowe mieszkanie to się odezwe. Trzymajcie za nas kciuki, bo to co musimy teraz przeżywać z małym dzieckiiem to katastrofa... jak będzie lepiej to opowiem Wam historie co się tutaj dzieje.. normalnie bestseller by był...

Pamiętam o Was.
ślemy buziaczki
Współczuję i trzymam kciuki za poprawę sytuacji.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

fewciu ja zakładam grubszą czapeczkę od takiej bawełnianej z tym, że już nic innego nie zakładam na główkę

dziewczyny zgadnijcie na kiedy mój Kubuś ma wyznaczonego urologa? na 4 listopada :/ nie ma to jak nasza wspaniała służba zdrowia
Kurde z tym urologiem to faktycznie
No to ja chyba.za.ciepło ubieram dziecia: body, bluza z kapturem, spiochy/polspiochy, czapka z podszewka, kombinezon cienki i kocyk, wczoraj bez.oslonki ale dzisiaj.chyba z bo strasznie wieje.
Oliwka wstała o 6 zjadła, potem marudzila bo okazało się że qupa, a potem to już gadala i gadala a ja nieprzytomna. Teraz śpi ale coś mi się wydaje że nie ma mowy o takim dniu jak wczoraj. Ale o 1 ma być już mama to mi ulży i może do kina wieczorem damy radę skoczyć
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:46   #1382
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł

kurde wrzuciałam wszystko do prania ale płukać to będę chyba z kilka razy-aż się lepi

myślicie,że powinnam napisać to w komentarzu na allegro?

acha, odstawiłam od wczoraj gastrotuss i dziś rano..... kupa jak z bajki mała rzecz a cieszy

caławdeszczu sciskam mocno
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:47   #1383
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dziewczyny już wiem czemu huśtawka o której pisałam była w tak dobrej cenie bo tak wali petami jakby stała w jakieś palarni dramat

tak poza tym to jest śliczna ale spieprzyli wrażenie,wyczyściłam ją dokładnie bo była obkopcona tak,że aż plastik przesiąkł

kurde wrzuciałam wszystko do prania ale płukać to będę chyba z kilka razy-aż się lepi

acha, odstawiłam od wczoraj gastrotuss i dziś rano..... kupa jak z bajki mała rzecz a cieszy

ja bym w komentarzu napisala, przeciez to jest hustawka dla dziecka, zreszta .. co by to nie bylo, nie kazdy jest milosnikiem papierosowego smrodu ;|

fajnie ze juz lepiej z kupa napisz pozniej czy ulewa bez gastrotusa czy nie
Stary 2013-04-12, 09:52   #1384
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

gochaa_p dziwie sie, bo chyba na innym Slasku bylam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:55   #1385
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym napisałą

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
gochaa_p dziwie sie, bo chyba na innym Slasku bylam
a to przepraszam chyba ja jestem inna dla mnie to oczywiste.
to znaczy że w innej części Polski ludzie po domu w butach chodzą????
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:56   #1386
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Ja bym napisala bo bez jaj! Jak ja bym cos sprzedawala to po pierwsze wyprane i czyste a nie walace petami i to dla malutkiego dziecka! Wiadomo ze nikt na aukcji nie napisze ze bujaczek smierdzi ale mozna chyba wyprac?....

Wow bloggerka masz prawdziwego kaskadera jak on to robi??
Moja tylko czasem zjezdza w dol i nakrywa sie kocykiem...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-12, 09:56   #1387
meneq
Zakorzenienie

blogerka Borys ladne numery odstawia...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 09:57   #1388
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A pijecie soki pomarańczowe,grejpfrutowe ? Bo niby cytrusów nie mozemy kp
Ja generalnie nie piłam do tej pory, ale ostatnio napiłam się pół szklanki grejpfrutowego soku i nic Małemu nie było.
Stary 2013-04-12, 10:06   #1389
LadyWhisper
Zakorzenienie

meneq, kurczę, to ja nie wiem, praktycznie od urodzenia mieszkam na śląsku i zawsze się ściągało buty tzn wiadomo, zostawia się w przedpokoju, czasem się poleci po coś do domu w butach, ale jak wracamy ze spaceru/pracy/zakupów to zmiana na kapcie

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Marsi, ja bym napisała, nawet pewnie neutrala bym wystawiła

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:07   #1390
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja bym napisałą

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Po swoim oczywiscie nie, ale kiedy idziesz w odwiedziny do kogos, to od nikogo sie zdejmowania butow nie wymaga.
Stary 2013-04-12, 10:08   #1391
LadyWhisper
Zakorzenienie

i gratulacje za kupę

Blogerko no nasz też ściąga sobie spodenki, a wczoraj mąż wziął go do przebrania rano to mówi, że pieluchę sobie ściągnął tzn nie całą, ale jakoś mu się zsunęła i cały do przebrania był

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 10:08   #1392
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja przed chwilą wróciłam z mały bo musielismy po chlebek zapitalac miał body z krótkim+kaftanik+polarowa bluza z kapturkiem, pólspioszki+ dresiki+ skarpetki takie grubsze bo bez bucików i czapeczke bawelnianą, przykryty cienkim kocykiem z mikrofibry- osłonki na wózek niet

mam pytanko- czy waszym bobasom zbiera sie brud miedzy paluszkami? bo moejmu robia sie takie wałeczki z meszków, czy ja mam zaniedbane dziecko
Między paluszkami nie, tylko pod paznokciami. Aczkolwiek mój Krzychu prawie non stop ładuje rączki do buzi, wiec kto wie może zlizuje wszystko co sie tam znajduje, no ale z tym pakowanie rączek do buzi to jakas masakra i to nie dlatego, że jest głodny, bo nawet jak jest pojedzony to raczki ląduje w buzi. Ostatnio zwymiotował chyba przez to, bo tak ładowal ładował aż pewnie odruch wymiotny się zrobił.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
mój młody też juz się smieje
za pierwszym razem tez sie poplakal zaraz po tym tak jakby byl zdziowiony ze cos takiego potrafi

dzisiaj sie smial na głos jak psikalam sobie twarz wodą termalną, a wczoraj tz kluczami mu nad glowa machal to tez zacieszal w nieboglosy

ale najlpsze bylo jak w takim pol snie podczas karmienia ciuchutko smial sie na glos z ze smoczkiem w ustach, az sie przestraszylam, bo nie wiedzialam o co chodzo, swiece mu lekko telefonem w twarz a ten usmiech od ucha do ucha
Oj co do śmiania to mój Krzychu to straszny śmieszek jest. Bardzo dużo się uśmiech a nieraz jak się bawimy to nawet tak na głos się zaśmieje. Bardzo to lubię

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
mojej też tylko za paznokciami.

Pranie dzieckowe zajęło całą suszarkę a jeszcze druga pralka czeka. Bo segregowałam ciuszki i wyprałam serię tych troszkę większych, ale niewiele już zostało tych "dostanych" po dzieciaczkach. Jeszcze trochę i samemu sobie trzeba będzie radzić zupełnie.

W ogóle : wystarcza Wam miejsca dla dzieciów?
Mi w komodzie na razie tak, gorzej w mieszkaniu. Wszędzie coś dzidziowego. W pokoju z aneksem jest huśtawka, mata edukacyjna i wiecznie rozłożona suszarka kipiąca praniem, w sypialni oprócz łożeczka i komody jest jeszcze leżaczek. Oprócz tego walające się drobiazgi, grzechotki np -dziecko opanowało nam dom
Wcześniej mieszkaliśmy na 26 metrach (kamienica 1 piętro), przeprowadziliśmy się jak byłam w ciąży, bo baliśmy się tych schodów z dzieckiem + jeszcze mały metraż.
Teraz mam 40metrów, ale i tak już jest ciasno.
Podziwiam dziewczyny z malutkich kawalerek.
Póki co nam wystarcza, ale tak jak piszesz - wszędzie dzieciowe rzeczy, to jakaś pielucha tetrowa, to grzechotka, zabawka, mata, bujaczek, ubranka, generalnie gdzie nie spojrzysz tam coś dzieciowego, mimo, że staram się to jakoś utrzymać w porządku, no ale generalnie będzie tylko przybywać, więc nie długo może być gorzej z tym miejscem.

Z ubranek Krzychu szybko wyrasta, jakiś taki długi się zrobił, chyba wysoki chlop z niego bedzie.
Stary 2013-04-12, 10:11   #1393
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
meneq, kurczę, to ja nie wiem, praktycznie od urodzenia mieszkam na śląsku i zawsze się ściągało buty tzn wiadomo, zostawia się w przedpokoju, czasem się poleci po coś do domu w butach, ale jak wracamy ze spaceru/pracy/zakupów to zmiana na kapcie

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

To jest jak najbardziej normalna sytuacja.
A od gosci tez wymagasz zdjemowania butow?
W Japonii jest tak, ze jest strefa brudna i czysta, i nikt Ci jej w butach nie przekroczy. I z Waszych wypowiedzi wynikalo, ze na Slasku tez tak jest. Ale sie chyba nie zrozumialysmy tylko.
W ogole smiesznie z tymi butami, bo kraza nawet anegdoty, ze zlodzieje zdejmuja buty, kiedy wlamuja sie do domu i zostawiaja w przedsionku, a potem wpadaja po nich.
Stary 2013-04-12, 10:12   #1394
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40268955]Pewnie, koło 3mca zaczynają ślinianki pracować mocniej

A po co odciągasz jeśli to sapka tylko

To polecam, bo duży i fajny

Nie, czasem dzieci normalnie w piąstkę zaciskają - moja np. w kąpieli, czasem z nerwów, czasem ze strachu, obawy - nie może tylko cały czas mieć zaciśniętej i kciuka w środku.

A proszę

Ja bym wzięła taką czapeczkę i tyle, ew. bluzę z kapturem.

O kurczaki, trzymajcie się! [/QUOTE]

To mnie uspokoilas

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:14   #1395
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ifwka, meneq moje dziecko tez spi sporo w ciagu dnia, do 16 wlasciwie caly czas z przerwami na zarelko i chwilowe rozgladanie. Guganiem srednio zainteresowany jest, ale ja bym tego nie wiazala ze skokiem, bo to wszystko u nas trwa od ok 2tyg.

A jesli chodzi o zasypianie to wiecie, ze u nas to temat rzeka
Moja córa tez sporo spi w dzień. Wstaje, poje, pobawimy sie z godz./półtora i ona już ziewa, marudzi, wiec ją tulę a ona usypia
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Czy to normalne że moje dziecko się tak mocno ślini? I ta ślina jest taka gęsta i pienista,Blanka non stop coś żuje ,wystawia język i się ślini
Moja robi to samo, czasem tak memla usteczkami i wygląda jakby się nią delektowała
Cytat:
Tragedia. Po kapieli nie ma szans, ze zje z cyca. Tzn niby je, ale cuduje okropnie, wygina sie, skrzeczy, wiec dostaje mm, bo i on sie meczy i ja. W nocy tez swiruje z jedzeniem (co ciekawe w dzien je bez zarzutu).
A może on wtedy jest tak zmęczony, ze nie chce mu się męczyć ciągnięciem z cyca? Z butelki ma w końcu łatwiej

A ja mam pytanie odnośnie kupki. Moja kruszyna jakiś czas temu zaczęła robić bardzo rzadkie, az było słychac jak robi (jak dorosły przy biegunce), do lekarza poszłam, kiedy po nich zaczęła robić takie papkowate/piankowe parę razy pod rząd - kolejne jeszcze w trakcie mycia. Miała też parę krostek na buzce. Lekarka kazała odstawić mleko i białko, krostki sobie zeszły (ale one podobno nie groźne, jakiś niemowlęcy rumień tylko, a nie alergia), 2 tyg. minęły kupki się nie zmieniły więc lekarka kazała wrócić do nabiału. Obecnie papki-kupki nie ma, ale znowu są takie rzadkie/galaretowate, w sumie teraz nie wiem, którymi miałam się przejmować. Dodam, że karmię kp tylko.
Może są mamy, które mają podobnie i to poprostu uroda dziecka?Może tak być, że to normalne?? Albo, czy moze być skaza białkowa bez zmian skórnych
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:15   #1396
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

Gdybym to ja byla w tej sytuacji to bym to napisała w komentarzu. W końcu jak coś sprzedaje, to chyba oczywiste, że powinno to być czyste, wyprane, świeże. A jak nie jest to należy zwrócić na to uwagę.

Cytat:

Co do ściągania butów to chyba od kultury osobistej zależy. U nas w domu zawsze ściągamy buty i przebieramy klapki czy kapcie. Tak jak piszesz czasem w pośpiechu po coś się wleci w butach, ale nie na co dzień.
Stary 2013-04-12, 10:25   #1397
marsi11
Zakorzenienie

mi też się w głowie nie mieści jak mogą być śmierdzące rzeczy przy takim maluszku
pewnie i sam malec był nieźle obkopcony

ech napoiszę o tym na pewno
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:29   #1398
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
j
zreszta za Agata tez - btw ciekawe co powie jak zobaczy zalecenia teh gastrolog, bo poprzednio powiedziala, ze ona wie, ze zalatwilismy sobie po znajomosci rozpoznanie alergi na bialko, zeby miec taniej mleko ;/ bez komentarza ..
trulabym dziecko, zeby zaosczedzic ...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj na zakupach, potem złożyłam wreszcie papiery o becikowe (dostaniemy 2000), a teraz jest u nas brat, gramy w karty i sączymy drinki z colą. A smrodek ululany, śpi sobie grzecznie i smacznie.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40266124]Z zaciskaniem piąstek zwracajcie uwagę - nie powinny być kciuki w środku schowane.[/QUOTE]
No właśnie, jak to jest. Po 3 miesiącu życia dziecko powinno mieć przez większą część dnia już rozprostowane paluszki? bo mój jak się bawi na macie np to owszem ma wyprostowane ale widzę że jak go trzymam na rękach np to piąstki zaciska.
Cytat:
Ale wyglada na to, ze zaczyna sie do mnie niesmialo usmiechac!!!
Ja oczywiste wyginam sie nad nim od killu tygodni i w koncu odwzajemnil mi to. Narazie delikatnie, ale za to 3 razy pod rzad
oooo super
Cytat:

Kurcze, wyszlo nam, ze na chrzcinach bedzie prawie 30osob ja pierdziu, dobrze, ze placimy tylko za produkty, bez robocizny bo chyba bysmy zbankrutowali..... A chcielismy kameralnie.....
.
U nas było 25 osób dorosłych, 4 dzieci i Iguś mój więc razem 30 właśnie. No ale my w restauracji robiliśmy.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
zobaczcie co wczoraj znalezlismy z mezem w necie

http://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa...8&tx=49&ty=126

http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...AwAg&iact=ricl

ludzka fantazja nie ma granic

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,
Nie ma mnie ostatnio, bo mamy w domu kryzysową sytuację i mamy zamiar się wyprowadzać. Ogólnie jest wielka wojna i żyć się nie chce...........
Jak się u nas unormuje, albo pójdziemy na nowe mieszkanie to się odezwe. Trzymajcie za nas kciuki, bo to co musimy teraz przeżywać z małym dzieckiiem to katastrofa... jak będzie lepiej to opowiem Wam historie co się tutaj dzieje.. normalnie bestseller by był...

Pamiętam o Was.
ślemy buziaczki
życzę żeby wszystko się ułożyło! Wracaj do nas szybko
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
Na podlasiu też bez butów
Cytat:
To jest jak najbardziej normalna sytuacja.
A od gosci tez wymagasz zdjemowania butow?
W Japonii jest tak, ze jest strefa brudna i czysta, i nikt Ci jej w butach nie przekroczy. I z Waszych wypowiedzi wynikalo, ze na Slasku tez tak jest. Ale sie chyba nie zrozumialysmy tylko.
W ogole smiesznie z tymi butami, bo kraza nawet anegdoty, ze zlodzieje zdejmuja buty, kiedy wlamuja sie do domu i zostawiaja w przedsionku, a potem wpadaja po nich.
no więc to jest tak że nie trzeba nikomu mówić o tym bo każdy jak przychodzi do kogoś do domu to sam z własnej inicjatywy zdejmuje buty po wejściu do domu w korytarzu zanim przejdzie do pokoju. to takie naturalne dla każdego raczej, zdejmuje kurtkę i od razu buty.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-04-12 o 10:30
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:36   #1399
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
mi też się w głowie nie mieści jak mogą być śmierdzące rzeczy przy takim maluszku

Moze tacy nalogowcy, ze sami nawet nie czuli jak przesmierdla?
Pisz w komentarzu, pisz koniecznie

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

No właśnie, jak to jest. Po 3 miesiącu życia dziecko powinno mieć przez większą część dnia już rozprostowane paluszki? bo mój jak się bawi na macie np to owszem ma wyprostowane ale widzę że jak go trzymam na rękach np to piąstki zaciska.

oooo super

U nas było 25 osób dorosłych, 4 dzieci i Iguś mój więc razem 30 właśnie. No ale my w restauracji robiliśmy.

życzę żeby wszystko się ułożyło! Wracaj do nas szybko

Na podlasiu też bez butów

no więc to jest tak że nie trzeba nikomu mówić o tym bo każdy jak przychodzi do kogoś do domu to sam z własnej inicjatywy zdejmuje buty po wejściu do domu w korytarzu zanim przejdzie do pokoju. to takie naturalne dla każdego raczej, zdejmuje kurtkę i od razu buty.
Ciekawie sie zrobilo!!
Jeszcze ktos cos doda w temacie butow?
W wielkopolsce nie zdejmuje sie idac w odwiedziny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 10:44   #1400
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

slyszalyscie o akcji w lidlu? wszystko po 1 zł- a przynajmniej w naszym lokalnym tak jest... jakbym wiedziała wczoraj to z samego ranca sprzedałabym dziecia tesciowej i uderzyła na zakupy... a teraz to juz pewnie nie ma po co
ja kiedyś przez przypadek trafiłam u nas na taką akcję, obłowiłam się nieźle tylko nie dają informacji dopiero w dzień wyprzedaży i dotyczy to artykółów przemysłowych. Ludzie co się wtedy działo... zabić się wszyscy chcieli, a ja musiałam uważać na brzuszek bo Maja w nim siedziała.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Fewcia, Caławdeszczu

Maja dziś się przekręciła z boczku na brzuszek
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:45   #1401
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Po swoim oczywiscie nie, ale kiedy idziesz w odwiedziny do kogos, to od nikogo sie zdejmowania butow nie wymaga.
hmmm dla mnie to nieposzanowanie właściciela ale może tylko ja tak uważam , nie wiem. Każdy zresztą kto do mnie przychodzi sam buty ściąga, od tego są w końcu kapcie dla gości
Stary 2013-04-12, 10:46   #1402
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

pisz koniecznie... ja mam nadzieję, że dziecko nie wdychało tylko może huśtawka leżała nieużywana w jakimś pomieszczeniu - palarni
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:47   #1403
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
dokłądnie
Stary 2013-04-12, 10:51   #1404
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40266272]Chowany kciuk upośledza funkcję dłoni - przy podnoszeniu się czy potem przy upadaniu dziecko musi mieć otwartą, rozłożoną dłoń. Problemem potem jest też sprawnośc manualna rączki - a często wiąże się takie ułożenie kciuka ze wzmożonym napięciem też. Należy taki objaw od razu lekarzowi zgłosić.

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Tzn. ja jż piszę o dzieciach około 3mce - wcześniej jeszcze ma prawo dziecko tak chować. Aczkolwiek jeśli chowa i tylko tak trzyma piąstkę - też bym zgłaszała.[/QUOTE]

Szaja! jak to dobrze ze mialas termin na styczen a nie na marzec/kwiecien bo wtedy nie byłabyś tu razem z nami Ty nasza SKARBNICO WIEDZY !

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Moja Mala tez ciagle cos zuje, slini sie, puszcze banki buziakiem.

Dziewczyny czy Wasze maluchy tez tak placza przy wyciaganiu frida??ja juz mam dosc tej sapki, zwlaszcza w nocy jak sie budzi i trzeba wyciagac...jest mocny ryk!!
To zalezy od humoru małej. Czasem sie smieje czasem placze.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No i skończyła się dobra passa w spaniu mojego dziecka-właśnie ją karmię a zasneła po 21:/
Ale to chyba kwestia tego że mało spała w dzień. Dziwne ale właśnie im więcej śpi w dzień tym lepiej śpi w nocy.
A moze to jednorazowy taki skok ..w bok moja przed wczoraj budzila sie co godzine! a tak spi od 22 do 6 rano czasem do 7.30

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Współczuję i trzymam kciuki za poprawę sytuacji.

Kurde z tym urologiem to faktycznie
No to ja chyba.za.ciepło ubieram dziecia: body, bluza z kapturem, spiochy/polspiochy, czapka z podszewka, kombinezon cienki i kocyk, wczoraj bez.oslonki ale dzisiaj.chyba z bo strasznie wieje.
Oliwka wstała o 6 zjadła, potem marudzila bo okazało się że qupa, a potem to już gadala i gadala a ja nieprzytomna. Teraz śpi ale coś mi się wydaje że nie ma mowy o takim dniu jak wczoraj. Ale o 1 ma być już mama to mi ulży i może do kina wieczorem damy radę skoczyć
ja ubralam wczoraj w krotkie body, pajaca, kombinezon czapka i wozek oslonka i kocyk bardzo cienki ale go wyjelam. Dzidzia nie byla spodonaa itd ale na pewno bylo jej za gorąco w tym kombinezonie. Ale poszlysmy z zamiarem kupienia kurteczki i czapeczki. No i tylko czape kupilam. Mialam dzis wyjsc z nia dalej szukac ale pada deszcz;/

Cytat:

ojj ;/ lipa;/;/ chyba juz raz mialas akcje z ciuszkami? kupilas zestaw i tez chyba lipny sie okazal? no ale dobrze ze hustawke sie da doprowadzic do porządku, aczkolwiek ja bym napisala w komencie ..

Cytat:
dla mnie to zbyt oczywiste zeby komus mowic zeby zdjal buty bo kazdy je zdejmuje;p
Cytat:

noo fuj fuj...

odciagalam dzis rano mleko dla dzidzi laktatorem... mialam w zamiarze 120 tylko i taka zaspana naciskam i naciskam i sobie mysle ze pewnie juz.. ja patrze a tam 180 ahhaha no to sobie mysle moze dociagne do 240 zeby bylo na dwa karmienia i 230 uzbieralam umc umc

dzis tzt przyjezdza o losie namawiam go zeby mi dal swoj telefonik sony xperie s oby tego nie przeczytal bo mi jeszcze nie da haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:52   #1405
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamuśki
Witam nową mamę

Caławdeszczu- trzymajcie się.

BLACK-a gyyydzie fotka?

Lenova- ciekawa jestem twojej fryzurki więc czekam na zdjęcie

Marsi- wal śmiało między oczy. Komentarz musi być. Tak się nie robi

Resztę muszę nadrobić bo tylko przeleciałam po łepkach.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:00   #1406
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja bym napisala bo bez jaj! Jak ja bym cos sprzedawala to po pierwsze wyprane i czyste a nie walace petami i to dla malutkiego dziecka! Wiadomo ze nikt na aukcji nie napisze ze bujaczek smierdzi ale mozna chyba wyprac?....

Wow bloggerka masz prawdziwego kaskadera jak on to robi??
Moja tylko czasem zjezdza w dol i nakrywa sie kocykiem...

sama chcialabym to zobaczyc
moj sie nie nakrywa niczym, natomiast z uwielbieniem zrzuca z siebie pieluche, ktoa mu narzucam na glowe zeby zasnal ;P a ja w kolko musze ja nakladac
Stary 2013-04-12, 11:01   #1407
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Dziewczyny bo się przestraszyłam.Zuza zjadła pol godziny temu,położyłam ją na brzuszek,chwilkę leżała i mleko zaczęło się jej wylewać ale przez nos z ust nic, jeszcze nigdy tak nie miała. Takie coś Wam się zdarzyło ??? Mam się martwić ?

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 11:06   #1408
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
blogerka Borys ladne numery odstawia...
boje sie co bedzie jak bedzie wiekszy ...
i tak juz na niego uwazam, bo ostatnio zamarlam jak mi prawie spadl z z przewijaka, ktory stal i tak na ziemi ..
lezal sobie na brzuszku, i nagle przekrecil sie na bok i to tak ze nie zatrzymal sie na tym kancie tylko przelecial prawie przez niego, dobrze ze z fotela zeskoczylam i go chwycilam bo by lezal na kafelkach ...
myslalam, ze mi serce wyskoczy tak sie przerazilam

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo się przestraszyłam.Zuza zjadła pol godziny temu,położyłam ją na brzuszek,chwilkę leżała i mleko zaczęło się jej wylewać ale przez nos z ust nic, jeszcze nigdy tak nie miała. Takie coś Wam się zdarzyło ??? Mam się martwić ?

tak, jak borys byl malutki to mial takie wlasnie chlusniescia, z buzi i noska, pod cisnieniem t9o jest grozne, jesli sie powtarza ... jezeli to jednorazowe .. to pewnie nic zlego sie nie stanie..
moze zbyt duzo zjadla i za szybko ja na brzuszek polozylas?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

u nas to tez norma od dziecka, ze buty sie zostawia w przedsionku a do domu sie wchodzilo bez...
kurde, zdziwilabym sie ze ktos moze wejsc do domu w butach

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

ja i tak zawsze sciagam, bo jakos mi glupio .. tym bardziej, ze wlasciciele i tak po domu w butach nie chodza
zreszta z tym niewymaganiem to mi sie wydaje, ze to taka uprzejmosc ale wlasciciele i tak oczekuja, ze sie obudwie zdejmie
Stary 2013-04-12, 11:06   #1409
litllesweetangel
Lurker ;)

Mala dygresja bo mam dylemat...
Na co przeznaczylyscie becikowe?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 11:07   #1410
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
i gratulacje za kupę

Blogerko no nasz też ściąga sobie spodenki, a wczoraj mąż wziął go do przebrania rano to mówi, że pieluchę sobie ściągnął tzn nie całą, ale jakoś mu się zsunęła i cały do przebrania był
haha, u nas z pielucha bylo to samo, i niestety caly materaz zasikany
dobrze, ze kupa nie poszla, a mlody plakal w nieboglosy bo mu zimno i mokro bylo, ale to moja wina, bo za luzno pewnie zalozylam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości