Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 18:20   #2881
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

A ja tez w szpitalu jestem a właśnie kwietnia to na izbie przyjęć. Wracając dzisiaj z przedszkola nagle za zdałam sie drapac i cała mnie wysypalo. Dosłownie wszędzie miałam pokrzywke. Swędzialo do tego strasznie. Drapam się jak opętana. Tu mi dali dali dwa zastrzyki, jeden w żyłę a drugi domiesniowo w tyłek. Po paru minutach przeszło. Ale lekarz został wezwany gdzie indziej a ja siedzę i czekam bo przed wyjściem musi mnie lekarz zobaczyć . Więc siedzę i czekam z wenonem w ręce. Do dupy. I właściwie nie wiem co mnie uczuliło. Bo nic nie jadłam nowego, nowych leków tez nie brałam a tu nagle taka reakcja alergiczna. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:07   #2882
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
A ja tez w szpitalu jestem a właśnie kwietnia to na izbie przyjęć. Wracając dzisiaj z przedszkola nagle za zdałam sie drapac i cała mnie wysypalo. Dosłownie wszędzie miałam pokrzywke. Swędzialo do tego strasznie. Drapam się jak opętana. Tu mi dali dali dwa zastrzyki, jeden w żyłę a drugi domiesniowo w tyłek. Po paru minutach przeszło. Ale lekarz został wezwany gdzie indziej a ja siedzę i czekam bo przed wyjściem musi mnie lekarz zobaczyć . Więc siedzę i czekam z wenonem w ręce. Do dupy. I właściwie nie wiem co mnie uczuliło. Bo nic nie jadłam nowego, nowych leków tez nie brałam a tu nagle taka reakcja alergiczna. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło.
ale historia... wypuścili do domu?

Ale mi się teskni za małą
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 19:45   #2883
yoonka
Rozeznanie

zamowilam w koncu ten:
http://allegro.pl/kidkraft-drewniany...120278602.html

Nataszka co to za zabieg? migdaly? przegapilam, przepraszam zdrowka zycze

Pop Tobie rowniez - moze cos Cie ugryzlo? robale sie budza na wiosne
Stary 2013-04-12, 21:20   #2884
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Sam zabieg był bolesny no i po też boli, nic nie jem. LODA DZIŚ TYLKO.
Leżymy 3 babeczki po zabiegu tym samym i jakoś trwamy w bólu, mam nadzieje że to z dniem będzie coraz lepiej...
wypoczywaj i dochodź do siebie , jutro będzie lepiej , trzymaj się
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 21:36   #2885
libra777
Zakorzenienie

Nataszka wracaj do zdrowia
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Libra dzisiaj byłam w tym komisie co ma te riksze. To są w cenie 150 zł. Jedną dzisiaj nową przywiozł, ale dopiero co ją składali. Zrobiłam młodemu fotę w tej co stała, ona chyba z tych mniejszych, a myślę że spokojnie jakiś czas by pojeździł. Oczywiście prawie go zmusiłam żeby w niej usiadł bo nienawidzi nic co wózek przypomina Stąd ten krzywy uśmiech
Uśmiech ja uśmiech ale pozował dzielnie
nie jest taka mała ,jak można porównać z dzieckiem,tylko doczytałam że u mnie byłby problem bo mam przerzutki w tylnej piascie a to się do bocznej śruby od koła montuje więc u mnie się nie da.
Radziłąm się na forum rowerowym to mi poradzili właśnie albo ten fotelik na kole albo rower na sztywnym holu weź tu bądź mądry teraz.
Też się muszę chyba na wystawki przejechać bo niedaleko gościu ma taki duży szrot.
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
dziewczyny czym moge sie ratować mam okropną nadkwaśność cokolwiek zjem od razu się zaczyna nic kompletnie nic nie pomaga, ani imbir, ani migdały, renie i manti tez nie działają wczoraj juz w akcie desperacji wypilam szklanke wody z solą n ie pytajcie o skutki .
puściłaś pawia
nic nie pomogę miałam to samo koszmar ,spałam na siedząco nic a nic nie pomagało
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość

Dziś byliśmy u naszej lekarki z Maćkiem ,wczoraj wieczorem mieliśmy akcję z pisiorkiem cały zaogniony i strasznie go boli dostaliśmy maść, do chirurga ponoć nie będzie musiał iść , według niej wszystko jest ok pożyjemy zobaczymy , zrobiła nam bilans od razu heheh wzrost taki jak podawałam pare dni temu, waga 14,5 przytył nam cały kilogram zbadała go, pomacała brzuszek , pogadali sobie troszkę , pytała go z kolorów kształtów egzamin zdał celująco, jedyne co jej nie pasuje to wymowa , także do logopedy będziemy się wybierać za jakiś czas.
dobrze że bilans wypadł ok.
mój to by na wszystko odpowiedział po złości "nie wiem" nic nie powie jak się go ktoś pyta a wie ,ale nie powie i koniec.
Nas pewnie też do logopedy wyślą bo mały bełkocze że ciężko go zrozumieć czasami
Cytat:
PoP bidulo ,pewnie od tego psiego gówna
Nie no żartuję , mogła to być alergia krzyżowa ,albo zjadłaś coś w czym były "śladowe" ilości czegoś tam ,albo coś w czym był składnik z GMO ,współczuję wiem co to znaczy bo mnie tak ciągle nogi swędzą idzie się wściec

Pojechaliśmy dzisiaj rowerem do babci ,jak wyjeżdżałam pogoda była ładna a w połowie drogi w szczerym polu deszcz nas złapał do tego wiatr tak zaczął wiać że nie dość że zabrało nam całą paczkę chrupek z koszyka to jeszcze moją czapkę też z koszyka ,latałam po rowach razem z rowerem jak głupek bo powycinali debile wszystkie drzewa nawet nie ma o co roweru oprzeć ,ale klęłam tam na czym świat stoi ,jeszcze później minęły nas 2 rozpędzone tiry ,każdy po 2 przyczepy ,że mało do rowu nie wpadłam no maskara jakaś obóz przetrwania dzisiaj czy co
Wracałam pod wiatr ,chmura nam na dupie wisiała ,tak darłam do domu że do tej pory mi się nogi trzęsą , 10 km przegnałam w 40 min to jeszcze nie jest ze mną tak źle

Nam na razie domku ogrodowego nie potrzeba mamy zrobioną klatkę na króliki taką wielopoziomową ,to mały się pakuje do klatki i siedzi tam
Dobrze że do królików chociaż nie włazi
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 22:28   #2886
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka dużo zdrowia

Madzia fajna ta riksza a i mina też. Własnie tego się obawiam czy dziecko zechce siedzieć w maszynie jak mama jedzie ? Już nawet nie o wielkość chodzi ale jak utrzymać gnoma na miejscu ? Fotelik to jednak troszkę inaczej wygląda.

drcron współczuję ogromnie bo pamiętam dobrze jak zgaga towarzyszyła mi przez całą ciążę. Była tak obrzydliwa że spać nie pozwalała. Też jak Libra spałam na półsiedząco bo przy pozycji horyzontalnej wszystko mi wracało i wypalało (dosłownie) gardło a później ból jak przy anginie ropnej. W ciągu dnia nie było lepiej. Trochę łagodziłam to reni w tebletkach do ssania i malutkie porcje jedzenia.

Pop jak Libra pisze może to alergia krzyżowa. Zdrówka

A gdzie jest nasza Bao, Mrowak ? A inne dziewczyny ? Zastanawiają się "pisać,nie pisać ?"
Stary 2013-04-12, 22:29   #2887
ania p
Zakorzenienie

Edzia j tych mebli z playmobile to mam całą reklamówkę . Fajowo są , ale domki kosztują kosmos .

Libra to miałaś z przygodami nie ma co .
Przyczepy fajne , ale ja bym chyba nie dała rady z tym śmigać .

Dzieciarnia kima i ja zaraz pójdę . Do biblioteki się w końcu dziś zapisałam . z dziećmi jeszcze muszę jechać .
Polazłam dziś obejrzeć łańcuszek jakiś na komunię .
Ceny złota to jakaś porażka
Stary 2013-04-12, 22:32   #2888
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra ale mieliście wycieczkę, dziękuję i współczuję. Strasznie boję się wielkich aut nawet idąc chodnikiem a cóż dopiero jakby mieli obok mnie przejeżdżać
Stary 2013-04-12, 22:40   #2889
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Aneczka w naszej książeczce mamy zapisane w miejscu 2 latka, bo poprzedni bilans mamy dołączony na kartce
byc może miarka byla jakas dziwna, ale moje dziecko i tak jest duże na swój wiek

domki sa piękne my Juli kupilismy taki z płyty jak skończyła roczek tez kilka stówek kosztowal, nieststy nie wytrzymal jej cieżaru, bo wpadla na pomysł żeby wejść do niego i jedna z kondygnacji sie zlamała, lezy teraz w garażu i wciąż czeka na naprawę

dziewczyny czym moge sie ratować mam okropną nadkwaśność cokolwiek zjem od razu się zaczyna nic kompletnie nic nie pomaga, ani imbir, ani migdały, renie i manti tez nie działają wczoraj juz w akcie desperacji wypilam szklanke wody z solą n ie pytajcie o skutki .
witaj w klubie tylko ze ty w ciazy jestes a ja nie... spróbuj napic sie troche coli moze pomoze

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Gdzie Wy wiosne widzicie?
ja 24h po zabiegu juz
biduleczka zdrowiej kochana

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
o mamo mam nadzieje ze juz w domu jestes

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

PoP bidulo ,pewnie od tego psiego gówna

tez tak pomyslałam
,współczuję wiem co to znaczy bo mnie tak ciągle nogi swędzą idzie się wściec
to moze byc cos z watroba

Pojechaliśmy dzisiaj rowerem do babci ,jak wyjeżdżałam pogoda była ładna a w połowie drogi w szczerym polu deszcz nas złapał do tego wiatr tak zaczął wiać że nie dość że zabrało nam całą paczkę chrupek z koszyka to jeszcze moją czapkę też z koszyka ,latałam po rowach razem z rowerem jak głupek bo powycinali debile wszystkie drzewa nawet nie ma o co roweru oprzeć ,ale klęłam tam na czym świat stoi ,jeszcze później minęły nas 2 rozpędzone tiry ,każdy po 2 przyczepy ,że mało do rowu nie wpadłam no maskara jakaś obóz przetrwania dzisiaj czy co
Wracałam pod wiatr ,chmura nam na dupie wisiała ,tak darłam do domu że do tej pory mi się nogi trzęsą , 10 km przegnałam w 40 min to jeszcze nie jest ze mną tak źle

Nam na razie domku ogrodowego nie potrzeba mamy zrobioną klatkę na króliki taką wielopoziomową ,to mały się pakuje do klatki i siedzi tam

o mamo no to miałas dzis wesoło ale pozytyw z tego ze zbedne kalorie zgubiłas

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Edzia j tych mebli z playmobile to mam całą reklamówkę . Fajowo są , ale domki kosztują kosmos .

Libra to miałaś z przygodami nie ma co .
Przyczepy fajne , ale ja bym chyba nie dała rady z tym śmigać .

Dzieciarnia kima i ja zaraz pójdę . Do biblioteki się w końcu dziś zapisałam . z dziećmi jeszcze muszę jechać .
Ceny złota to jakaś porażka
czyli sie opłaca sa super i przypominaja mi jak ja byłam dzieckiem

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 23:28   #2890
libra777
Zakorzenienie

Ania fajnie że ich do biblioteki ciągniesz,uwielbiam biblioteki ,jak ty im nie zaszczepisz bakcyla do książek to szkoła na pewno tego nie zrobi

Iza no ja nie mam wyboru specjalnie co do jazdy rowerem ,muszę jeździć drogami asfaltowymi bo ścieżek rowerowych u nas niet a kierowcy jeżdżą jak wariaci ,dlatego też jak pisałam Miko nie szybko będzie samodzielnie jeździł

Edzia nie strasz mnie kobieto z tą wątrobą,ja to mam taką teorię na to że jak ogolę sobie nogi a teraz zimą nie robię tego codziennie bo mi się zwyczajnie nie chce i mi włoski odrastają i mi się zrobi zimno a teraz o to nie trudno to wtedy mnie swędzi jak mam gęsią skórę.
Ale od wątroby to tylko nogi by swędziały? czyżby czas iść zrobić babciowe badania
no mam nadzieję że coś zgubiłam przy tym galopie
Stary 2013-04-12, 23:31   #2891
P0P70
Zakorzenienie

Jestem w domu bo prawie uciekam z tej IP. Dzisiaj jakiś taki dzien pracowity mieli. Lekarzmnie w koncu nie zbadał bo czasu nie mail a ja tez nie miałam ochoty spędzać tam następnych godzin. Powiedział tylko ze jeżeli sie powtórzy to mam przyjechać. Tyle tam ludzi dzisiaj ze nie wiem czy do nocy sie wyrobił. A i tak co chwila kogoś przywozili, nawet skazanego w asyście policji. I fajnie to wyglądało bo Ci policnanci siedzieli koło mnie i pielęgniarka myślała ze to ja jestem tym aresztowanym

mam nadzieje ze to jednorazowe. Zdarzaly mi sie jakieś uczulenie ale nie, na dosłownie, całym ciele.

Libra - dobrze ze Ty taka zaprawiona to dalas radę.

Stary 2013-04-12, 23:35   #2892
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny Michalina ma 40.4 goraczki...
poza syropem schłodzić ja czy co!!!pierwszy raz ma takawysokoaa wy corobicie???????

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 23:37   #2893
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny Michalina ma 40.4 goraczki...
poza syropem schłodzić ja czy co!!!pierwszy raz ma takawysokoaa wy corobicie???????
chłodna kąpiel natychmiast
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 23:44   #2894
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:

Iza no ja nie mam wyboru specjalnie co do jazdy rowerem ,muszę jeździć drogami asfaltowymi bo ścieżek rowerowych u nas niet a kierowcy jeżdżą jak wariaci ,dlatego też jak pisałam Miko nie szybko będzie samodzielnie jeździł

Edzia nie strasz mnie kobieto z tą wątrobą,ja to mam taką teorię na to że jak ogolę sobie nogi a teraz zimą nie robię tego codziennie bo mi się zwyczajnie nie chce i mi włoski odrastają i mi się zrobi zimno a teraz o to nie trudno to wtedy mnie swędzi jak mam gęsią skórę.
Ale od wątroby to tylko nogi by swędziały? czyżby czas iść zrobić babciowe badania
no mam nadzieję że coś zgubiłam przy tym galopie
U mnie przynajmniej las za rogiem i chodniki. Ścieżek rowerowych jak na lekarstwo niestety

Mnie też często swędzą nogi a juz ostatnio całe ciało. Zwykle zimą bardziej. Kiedyś przeczytałam że to jakiś objaw tarczycowy ale oczywiście do doktora nie poszłam

Madziwinia chłodna kąpiel i leki. Schładzaj głównie kark, czoło, nadgarstki i nogi w kostkach. Jak nie spadnie siadać w auto lub wzywać taxi i do szpitala.
Stary 2013-04-13, 07:47   #2895
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

o nie,współczuję takiej "wycieczki" szlag by mnie trafił na miejscu
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ceny złota to jakaś porażka :nie:
okrutnie poszły w górę

Pop biedulo

Natasza trzymasz się?

dziewczyny,a teraz jakiś bilans jest?? bo ja z małą chyba ostatni raz byłam u lekarza w maju na bilansie właśnie,a tak piszecie o wadach wymowy,że chcę żeby ją ktoś zobaczył.Nie wiem czy czekać na bilans czy sama pójść?

ależ pogoda się piękna robi
Libra wczoraj po deszczu wyszłam zrobić przegląd zielonych i jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki wszystko powypuszczało pąki a jeszcze dwa dni temu cisza była normalnie poziom endorfin wyższy o 100%

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 09:01   #2896
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
zamowilam w koncu ten:
http://allegro.pl/kidkraft-drewniany...120278602.html

Nataszka co to za zabieg? migdaly? przegapilam, przepraszam zdrowka zycze

Pop Tobie rowniez - moze cos Cie ugryzlo? robale sie budza na wiosne
tak, migdały...
przebiegu nie bede opisywac bo jest straszny...
a dziś leże z 3 babeczkami po tym samym i sie meczymy...
jakoś jest, ból najgorszy... i głodna jestem
dzięki za życzeniai miłe słowo

Madzia jak Michasia?
Stary 2013-04-13, 16:52   #2897
megi-megi
Zakorzenienie

Nataszka - trzymaj się dzielnie. I jedz lody - masz dobrą wymówkę przynajmniej. Boli jakoś podobnie do anginy?

P0P - dziwna sprawa z Twoim uczuleniem, może Libra ma rację i kilka czynników zadziałało. Robiłaś sobie kiedyś testy?

Libra - ja dzisiaj poszłam do parku z córką i też zaczęło padać, wiatr, gdzieś tam dalej burza, ale strat w ludziach nie było - doleciałyśmy do domu przed ulewą. A wyszłam sobie w samej bluzie i jeansach.

My po wizycie u urologa - Guciu ma maść na odklejenie skórki od siusiaka. Oby podziałała, bo zabiegu mogę nie przeżyć.
A ja przypominam sobie chustowanie - Kalina uwielbia zasypiać u mamy na rękach. Mała cfaniara

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Madziwnia - co z Michaśką?
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:08   #2898
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Nataszka - trzymaj się dzielnie. I jedz lody - masz dobrą wymówkę przynajmniej. Boli jakoś podobnie do anginy?

P0P - dziwna sprawa z Twoim uczuleniem, może Libra ma rację i kilka czynników zadziałało. Robiłaś sobie kiedyś testy?

Libra - ja dzisiaj poszłam do parku z córką i też zaczęło padać, wiatr, gdzieś tam dalej burza, ale strat w ludziach nie było - doleciałyśmy do domu przed ulewą. A wyszłam sobie w samej bluzie i jeansach.

My po wizycie u urologa - Guciu ma maść na odklejenie skórki od siusiaka. Oby podziałała, bo zabiegu mogę nie przeżyć.
A ja przypominam sobie chustowanie - Kalina uwielbia zasypiać u mamy na rękach. Mała cfaniara

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

no bardziej niż angina boli,
ale jest lepiej,
fajne mam dziewczyny na pokoju i już kwiczałam ze śmiechu, także jest ok.

Oby się obyło bez zabiegu.

Ale tu puchyyyy

mała jutro mnie odwiedza
Stary 2013-04-13, 21:36   #2899
P0P70
Zakorzenienie

My dzisiaj generalne porządki dookoła domu robiliśmy. Tzn ja wyznaczylam robotę a chłopaki robili. Widać ze wiosna, u nas dzisiaj po podwórku przed domem z 8 dzieci biegala. Nie wiadomo skąd sie wziely.
Mam pomyte tarasy, wszystkie zabawki dzieci, samochody i nasze i sąsiadki.
A i byliśmy jeszcze w sklepie oglądać rowery. Oliwce bardzo sie podobał rower z pedalami. Fakt ze na czterach ale od razu śmigała po sklepie. Musimy więc chyba jej taki kupić.

Co do mojego dziwnego uczulenie to chyba wiem jaka była przyczyna. Mieliśmy wczoraj jechać do babci jak Tz wróci po pracy. I akurat wtedy nagle mnie tak strasznie wysypalo. więc to najprawdopodobniej uczulenie na teściowa. oczywiście nie pojechaliśmy i siedzimy w domu. Uczulenie nie powróciło.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2013-04-14 o 00:18
Stary 2013-04-13, 21:45   #2900
libra777
Zakorzenienie

PoP przyznaj się co przeskrobałaś ,że CIę przymknęli
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Mnie też często swędzą nogi a juz ostatnio całe ciało. Zwykle zimą bardziej. Kiedyś przeczytałam że to jakiś objaw tarczycowy ale oczywiście do doktora nie poszłam
no mnie własnie też zimą
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Libra wczoraj po deszczu wyszłam zrobić przegląd zielonych i jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki wszystko powypuszczało pąki a jeszcze dwa dni temu cisza była normalnie poziom endorfin wyższy o 100%
u mnie też już wypuszczają ,zawilce już jutro rozkwitną ,krokusy kwitną.
Warzywnik mój juz zaczęty ,na razie cebula i czosnek posadzone a w kwiatach też już hakałam
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

no teraz taka durna pogoda że lepiej wrzucić kurtkę i parasol do koszyka .
Oj fajnie było z chustą latać ,uwielbiałam chustę i mój mały też spał jak suseł a mi kręgosłup już z czasem trzeszczał
Trzymam kciuki za siusiaka (jakkolwiek to brzmi )

Madziwnia co z Michasią

Dzisiaj u nas znów powtórka z wiatru ,wiało masakrycznie ,my oczywiście na rowerze
Dzień dzisiaj pracowity bo drzewo cięliśmy , a Miko taplał się w naszym słynnym błocie na łące ale już mu dałam spokój i zostawiłam na pastwę losu ,wyglądał jak dzik dosłownie.
4 pary gumowców zamoczył doszczętnie ,ze środka wylewaliśmy wodę , 2 pary deszczowych spodni tak sponiewierał że przemokły , za tymi gumowcami poszły 4 pary dresów i skarpetek ,2 kurtki i bluzy co spod nich wystawały , moja pralka wykorkuje chyba niedługo (tfu tfu)
Jeszcze dodatkowo że było upaćkany w tym błocie to jeszcze trocinami oblepiony,dziecko wojny.Ale jak mu tak pozwolę to mam wtedy święty spokój nic nie jęczy nie marudzi jest w swoim żywiole.
Ponoć ma być ciepło po niedzieli
Stary 2013-04-13, 21:45   #2901
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
My dzisiaj generalne porządki dookoła domu robiliśmy. Tzn ja wyznaczylam robotę a chłopaki robili. Widać ze wiosna, u nas dzisia po podwórku przed domem z 8 dzieci biegali. Nie wiadomo skąd sie wziely.
Mam pomyte tarasy, wszystkie zabawki dzieci, samochody i nasze i sąsiadki.
A i byliśmy jeszcze w sklepie oglądać rowery. Oliwce bardzo sie podobał rower z pedalami. Fakt ze na czterach ale od razu śmiała po sklepie. Musimy więc chyba jej taki jakiś kupić.

Co do mojego dziwnego uczulenie to chyba wiem jaka była przyczyna. Mieliśmy wczoraj jechać do babci jak Tz wróci po pracy. I akurat wtedy nagle mnie tak strasznie wysypalo. więc to najprawdopodobniej uczulenie na teściowa. oczywiście nie pojechaliśmy i siedzimy w domu. Uczulenie nie powróciło.
Pop więc trzymaj się z daleka od teściowej
Stary 2013-04-13, 21:47   #2902
libra777
Zakorzenienie

PoP najskuteczniejszym sposobem walki z alergią jest wyeliminowanie alergenu
Stary 2013-04-13, 21:53   #2903
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
PoP najskuteczniejszym sposobem walki z alergią jest wyeliminowanie alergenu
to prawda
Stary 2013-04-13, 22:07   #2904
koglus
Rozeznanie

u nas zimno, ja zdalam prawko teorie jeszcze za mi zostala praktyczny w lipcu

http://www.suwaczki.com/tickers/relgmg7yzd4bdxjh.png
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0ah6tnr35k.png
koglus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 22:09   #2905
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

i wyszło . Na to IP nie potrzebne

Libra u mnie też dziś dzieciaki taplaninę uprawiały , ale bez trocin .

Słoneczko dziś świeciło , ale też lało kilka razy . Choć z dwojga złego to ja już wolę ten deszcz niż śnieg .
Stary 2013-04-13, 23:35   #2906
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

PoP może sobie poprzyklejałaś żeby tylko do teściowej nie pojechac
a policjanci chociaz przystojni?

Nataszka zdróweczka,pewnie najgorzej przełykac coś

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Aneczka wspóczuję Maciusiowi bidulek
a mi lekarka powiedziała,ze teraz bilans dopiero na 4 lata na 3 nie ma
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 23:59   #2907
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Nataszka z dnia na dzień będzie lepiej

Kogluś gratulacje , dlaczego praktyka dopiero w lipcu ?

U nas w zasadzie było dzisiaj dość ciepło ale tez i padało i uwaga - była też pierwsza burza
Nie słyszałam nic o zadnym bilansie teraz
Stary 2013-04-14, 02:37   #2908
monka23
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamięta , czas wakacji dobiegł końca . Uznaje za sukces .

A widzisz Nataszka a widzisz a pytalam sie kiedy idziesz no ty pipko , e wiedz ze byłam z toba myślami

Drcorn gratulacje , a na zgage to ja pilam takie syrop i mi w 100% pomagał , no mówię ci

Megi daj fotki fotki fotki małej daj nacieszyć oko , noooo .

Pop współczuje uczylenia, a wiesz ze byłam wczoraj w Opolu , na imprezie mend i takich mend w życiu nie spotkałam , aż cała psiniaczona jeste, tak mnie mendy z wojewódzkiej wymeczyli .
Moj mały w tym tyg tez tam u was, a był a taki zachwycony ze pociąg zaliczył .

Libra no tesnilam za toba i za ku...- a sZogunem . Moja kuzynka ma taka wygadana core i jak nawijala kuwa to mi sie twoj mały przypominał . No ejj twoj stary pracuje w Niemczech niech tak wyczaji ten powóz za grosze , serio serio .

Pozdrawiam no

Edzia ale twoja mała to wariatka rezerwuje ja , mogę ? No jest fifarafa .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 08:59   #2909
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamięta , czas wakacji dobiegł końca . Uznaje za sukces .

A widzisz Nataszka a widzisz a pytalam sie kiedy idziesz no ty pipko , e wiedz ze byłam z toba myślami

Drcorn gratulacje , a na zgage to ja pilam takie syrop i mi w 100% pomagał , no mówię ci

Pop współczuje uczylenia, a wiesz ze byłam wczoraj w Opolu , na imprezie mend i takich mend w życiu nie spotkałam , aż cała psiniaczona jeste, tak mnie mendy z wojewódzkiej wymeczyli .

Libra no tesnilam za toba i za ku...- a sZogunem . Moja kuzynka ma taka wygadana core i jak nawijala kuwa to mi sie twoj mały przypominał . No ejj twoj stary pracuje w Niemczech niech tak wyczaji ten powóz za grosze , serio serio .

Pozdrawiam no

ja za toba tez teskniłam

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

Pozdrawiam no

jakies fotki z wakacji?

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
PoP może sobie poprzyklejałaś żeby tylko do teściowej nie pojechac
a policjanci chociaz przystojni?

Nataszka zdróweczka,pewnie najgorzej przełykac coś

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Aneczka wspóczuję Maciusiowi bidulek
a mi lekarka powiedziała,ze teraz bilans dopiero na 4 lata na 3 nie ma
najgorzej, to fakt.
teraz przez dwa tyg bez posiłków stałych typu chlebek....
wiecie jak marze o kromce chleba??
Stary 2013-04-14, 15:08   #2910
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Hej dziewczyny!!!
jakiś kosmos u nas!!!
powiem Wam nie wiem co robić czy coś robić ale po kolei..

Wysoka gorączka utrzymywała sieod ok 23do 2 w nocy zeszłą tylko do 39,6.. dopieor grubo nad rane było lepiej ale o 6 znów prawie 40.
Ja do szkoły i tam siedziałam na telefonie... pojechali z nią do przychodni na dyżur.. i tam lekarz ją zbadał.. podotykał i mówi że to może być od dróg moczowych ;/ ok 17 dostała ok 41 goraczki... ja byłam w przedszkolu u siebie na dniach otwartych....mama walczyła ze zbijaniem
ok 19 podaliśmy jej ten antybiotyk DURACEF...
Gorączka stopniowa spadała do 37,5wieć super.. a od 2 w nocy dziś... zaczęło się... starsznie wymiotowała flegmą.. gdzieś musiało sieto nzabierac i tak do 8 rano...a żeby było ciekawie.. to mnie zaczęło mdlić od żołądka w nocy a juz o 11 obie wylądowałyśmy na kibelku.... sama woda.. i trzyma do teraz.... obie mamy stan podgoraczkowy pow. 37... mnie ścinało znóg w płudnie prawie bym mdlała czarne plamy przed oczami..

Wypiłyśmy Smecte, dodatkowo Acidolak osłonowo i jeszcze mamy Acidolit do nawadniania.

Czy MOZNA ROBIĆ WYNIKI KRWI.. przy tym gdy ona bierze juz antybiotyk? bo odrazu bym jej sama rano zrobiła mocz i krew...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości