|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
A ja tez w szpitalu jestem a właśnie kwietnia to na izbie przyjęć. Wracając dzisiaj z przedszkola nagle za zdałam sie drapac i cała mnie wysypalo. Dosłownie wszędzie miałam pokrzywke. Swędzialo do tego strasznie. Drapam się jak opętana. Tu mi dali dali dwa zastrzyki, jeden w żyłę a drugi domiesniowo w tyłek. Po paru minutach przeszło. Ale lekarz został wezwany gdzie indziej a ja siedzę i czekam bo przed wyjściem musi mnie lekarz zobaczyć
. Więc siedzę i czekam z wenonem w ręce. Do dupy. I właściwie nie wiem co mnie uczuliło. Bo nic nie jadłam nowego, nowych leków tez nie brałam a tu nagle taka reakcja alergiczna. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło.
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010
Cytat:
Ale mi się teskni za małą
|
|
|
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
zamowilam w koncu ten:
http://allegro.pl/kidkraft-drewniany...120278602.html Nataszka co to za zabieg? migdaly? przegapilam, przepraszam zdrowka zyczePop Tobie rowniez - moze cos Cie ugryzlo? robale sie budza na wiosne
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2885 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nataszka wracaj do zdrowia
Cytat:
![]() nie jest taka mała ,jak można porównać z dzieckiem,tylko doczytałam że u mnie byłby problem bo mam przerzutki w tylnej piascie a to się do bocznej śruby od koła montuje więc u mnie się nie da .Radziłąm się na forum rowerowym to mi poradzili właśnie albo ten fotelik na kole albo rower na sztywnym holu weź tu bądź mądry teraz. Też się muszę chyba na wystawki przejechać bo niedaleko gościu ma taki duży szrot. Cytat:
![]() nic nie pomogę miałam to samo koszmar ,spałam na siedząco nic a nic nie pomagało Cytat:
![]() mój to by na wszystko odpowiedział po złości "nie wiem" nic nie powie jak się go ktoś pyta a wie ,ale nie powie i koniec. Nas pewnie też do logopedy wyślą bo mały bełkocze że ciężko go zrozumieć czasami ![]() Cytat:
Nie no żartuję , mogła to być alergia krzyżowa ,albo zjadłaś coś w czym były "śladowe" ilości czegoś tam ,albo coś w czym był składnik z GMO ,współczuję wiem co to znaczy bo mnie tak ciągle nogi swędzą idzie się wściec ![]() Pojechaliśmy dzisiaj rowerem do babci ,jak wyjeżdżałam pogoda była ładna a w połowie drogi w szczerym polu deszcz nas złapał ![]() Wracałam pod wiatr ,chmura nam na dupie wisiała ,tak darłam do domu że do tej pory mi się nogi trzęsą , 10 km przegnałam w 40 min to jeszcze nie jest ze mną tak źle![]() Nam na razie domku ogrodowego nie potrzeba mamy zrobioną klatkę na króliki taką wielopoziomową ,to mały się pakuje do klatki i siedzi tam ![]() Dobrze że do królików chociaż nie włazi
|
||||
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka dużo zdrowia
Madzia fajna ta riksza a i mina też. Własnie tego się obawiam czy dziecko zechce siedzieć w maszynie jak mama jedzie ? Już nawet nie o wielkość chodzi ale jak utrzymać gnoma na miejscu ? Fotelik to jednak troszkę inaczej wygląda. drcron współczuję ogromnie bo pamiętam dobrze jak zgaga towarzyszyła mi przez całą ciążę. Była tak obrzydliwa że spać nie pozwalała. Też jak Libra spałam na półsiedząco bo przy pozycji horyzontalnej wszystko mi wracało i wypalało (dosłownie) gardło a później ból jak przy anginie ropnej. W ciągu dnia nie było lepiej. Trochę łagodziłam to reni w tebletkach do ssania i malutkie porcje jedzenia. Pop jak Libra pisze może to alergia krzyżowa. Zdrówka A gdzie jest nasza Bao, Mrowak ? A inne dziewczyny ? Zastanawiają się "pisać,nie pisać ?"
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia j tych mebli z playmobile to mam całą reklamówkę . Fajowo są , ale domki kosztują kosmos .
Libra to miałaś z przygodami nie ma co . Przyczepy fajne , ale ja bym chyba nie dała rady z tym śmigać . Dzieciarnia kima i ja zaraz pójdę . Do biblioteki się w końcu dziś zapisałam . z dziećmi jeszcze muszę jechać . Polazłam dziś obejrzeć łańcuszek jakiś na komunię . Ceny złota to jakaś porażka
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Libra ale mieliście wycieczkę, dziękuję
i współczuję. Strasznie boję się wielkich aut nawet idąc chodnikiem a cóż dopiero jakby mieli obok mnie przejeżdżać
|
#2889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- biduleczka ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
o mamo no to miałas dzis wesoło ale pozytyw z tego ze zbedne kalorie zgubiłas ![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
sa super i przypominaja mi jak ja byłam dzieckiem
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Ania fajnie że ich do biblioteki ciągniesz,uwielbiam biblioteki ,jak ty im nie zaszczepisz bakcyla do książek to szkoła na pewno tego nie zrobi
Iza no ja nie mam wyboru specjalnie co do jazdy rowerem ,muszę jeździć drogami asfaltowymi bo ścieżek rowerowych u nas niet a kierowcy jeżdżą jak wariaci ,dlatego też jak pisałam Miko nie szybko będzie samodzielnie jeździł Edzia nie strasz mnie kobieto z tą wątrobą,ja to mam taką teorię na to że jak ogolę sobie nogi a teraz zimą nie robię tego codziennie bo mi się zwyczajnie nie chce i mi włoski odrastają i mi się zrobi zimno a teraz o to nie trudno to wtedy mnie swędzi jak mam gęsią skórę. Ale od wątroby to tylko nogi by swędziały? czyżby czas iść zrobić babciowe badania ![]() no mam nadzieję że coś zgubiłam przy tym galopie
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w domu bo prawie uciekam z tej IP. Dzisiaj jakiś taki dzien pracowity mieli. Lekarzmnie w koncu nie zbadał bo czasu nie mail a ja tez nie miałam ochoty spędzać tam następnych godzin. Powiedział tylko ze jeżeli sie powtórzy to mam przyjechać. Tyle tam ludzi dzisiaj ze nie wiem czy do nocy sie wyrobił. A i tak co chwila kogoś przywozili, nawet skazanego w asyście policji. I fajnie to wyglądało bo Ci policnanci siedzieli koło mnie i pielęgniarka myślała ze to ja jestem tym aresztowanym
![]() mam nadzieje ze to jednorazowe. Zdarzaly mi sie jakieś uczulenie ale nie, na dosłownie, całym ciele. Libra - dobrze ze Ty taka zaprawiona to dalas radę.
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Michalina ma 40.4 goraczki...
poza syropem schłodzić ja czy co!!!pierwszy raz ma takawysokoaa wy corobicie???????
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
chłodna kąpiel natychmiast
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też często swędzą nogi a juz ostatnio całe ciało. Zwykle zimą bardziej. Kiedyś przeczytałam że to jakiś objaw tarczycowy ale oczywiście do doktora nie poszłam ![]() Madziwinia chłodna kąpiel i leki. Schładzaj głównie kark, czoło, nadgarstki i nogi w kostkach. Jak nie spadnie siadać w auto lub wzywać taxi i do szpitala.
|
|
#2895 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pop biedulo ![]() Natasza trzymasz się? dziewczyny,a teraz jakiś bilans jest?? bo ja z małą chyba ostatni raz byłam u lekarza w maju na bilansie właśnie,a tak piszecie o wadach wymowy,że chcę żeby ją ktoś zobaczył.Nie wiem czy czekać na bilans czy sama pójść? ależ pogoda się piękna robi Libra wczoraj po deszczu wyszłam zrobić przegląd zielonych i jak za machnięciem czarodziejskiej różdżki wszystko powypuszczało pąki
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przebiegu nie bede opisywac bo jest straszny... a dziś leże z 3 babeczkami po tym samym i sie meczymy... jakoś jest, ból najgorszy... i głodna jestem ![]() dzięki za życzenia Madzia jak Michasia? |
|
|
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka - trzymaj się dzielnie. I jedz lody - masz dobrą wymówkę przynajmniej. Boli jakoś podobnie do anginy?
P0P - dziwna sprawa z Twoim uczuleniem, może Libra ma rację i kilka czynników zadziałało. Robiłaś sobie kiedyś testy? Libra - ja dzisiaj poszłam do parku z córką i też zaczęło padać, wiatr, gdzieś tam dalej burza, ale strat w ludziach nie było - doleciałyśmy do domu przed ulewą. A wyszłam sobie w samej bluzie i jeansach. My po wizycie u urologa - Guciu ma maść na odklejenie skórki od siusiaka. Oby podziałała, bo zabiegu mogę nie przeżyć. A ja przypominam sobie chustowanie - Kalina uwielbia zasypiać u mamy na rękach. Mała cfaniara ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Madziwnia - co z Michaśką?
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jest lepiej, fajne mam dziewczyny na pokoju i już kwiczałam ze śmiechu, także jest ok. Oby się obyło bez zabiegu. Ale tu puchyyyy mała jutro mnie odwiedza ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj generalne porządki dookoła domu robiliśmy. Tzn ja wyznaczylam robotę a chłopaki robili. Widać ze wiosna, u nas dzisiaj po podwórku przed domem z 8 dzieci biegala. Nie wiadomo skąd sie wziely
.Mam pomyte tarasy, wszystkie zabawki dzieci, samochody i nasze i sąsiadki. A i byliśmy jeszcze w sklepie oglądać rowery. Oliwce bardzo sie podobał rower z pedalami. Fakt ze na czterach ale od razu śmigała po sklepie. Musimy więc chyba jej taki kupić. Co do mojego dziwnego uczulenie to chyba wiem jaka była przyczyna . Mieliśmy wczoraj jechać do babci jak Tz wróci po pracy. I akurat wtedy nagle mnie tak strasznie wysypalo. więc to najprawdopodobniej uczulenie na teściowa. oczywiście nie pojechaliśmy i siedzimy w domu. Uczulenie nie powróciło.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-04-14 o 00:18 |
|
|
|
#2900 | |||
|
Zakorzenienie
|
PoP przyznaj się co przeskrobałaś ,że CIę przymknęli
![]() Cytat:
Cytat:
Warzywnik mój juz zaczęty ,na razie cebula i czosnek posadzone a w kwiatach też już hakałam ![]() Cytat:
Oj fajnie było z chustą latać ,uwielbiałam chustę i mój mały też spał jak suseł a mi kręgosłup już z czasem trzeszczał ![]() Trzymam kciuki za siusiaka (jakkolwiek to brzmi )Madziwnia co z Michasią Dzisiaj u nas znów powtórka z wiatru ,wiało masakrycznie ,my oczywiście na rowerze ![]() Dzień dzisiaj pracowity bo drzewo cięliśmy , a Miko taplał się w naszym słynnym błocie na łące ale już mu dałam spokój i zostawiłam na pastwę losu ,wyglądał jak dzik dosłownie.4 pary gumowców zamoczył doszczętnie ,ze środka wylewaliśmy wodę , 2 pary deszczowych spodni tak sponiewierał że przemokły , za tymi gumowcami poszły 4 pary dresów i skarpetek ,2 kurtki i bluzy co spod nich wystawały , moja pralka wykorkuje chyba niedługo (tfu tfu) Jeszcze dodatkowo że było upaćkany w tym błocie to jeszcze trocinami oblepiony,dziecko wojny.Ale jak mu tak pozwolę to mam wtedy święty spokój nic nie jęczy nie marudzi jest w swoim żywiole. Ponoć ma być ciepło po niedzieli |
|||
|
|
|
#2901 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
PoP najskuteczniejszym sposobem walki z alergią jest wyeliminowanie alergenu
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2904 |
|
Rozeznanie
|
u nas zimno, ja zdalam prawko teorie jeszcze za mi zostala praktyczny w lipcu
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Libra u mnie też dziś dzieciaki taplaninę uprawiały , ale bez trocin . Słoneczko dziś świeciło , ale też lało kilka razy . Choć z dwojga złego to ja już wolę ten deszcz niż śnieg .
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
PoP może sobie poprzyklejałaś żeby tylko do teściowej nie pojechac
a policjanci chociaz przystojni? Nataszka zdróweczka,pewnie najgorzej przełykac coś ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Aneczka wspóczuję Maciusiowi bidulek a mi lekarka powiedziała,ze teraz bilans dopiero na 4 lata na 3 nie ma |
|
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka z dnia na dzień będzie lepiej
Kogluś gratulacje , dlaczego praktyka dopiero w lipcu ?U nas w zasadzie było dzisiaj dość ciepło ale tez i padało i uwaga - była też pierwsza burza ![]() Nie słyszałam nic o zadnym bilansie teraz
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy mnie ktos jeszcze pamięta , czas wakacji dobiegł końca . Uznaje za sukces .
A widzisz Nataszka a widzisz a pytalam sie kiedy idziesz no ty pipko , e wiedz ze byłam z toba myślami Drcorn gratulacje , a na zgage to ja pilam takie syrop i mi w 100% pomagał , no mówię ci Megi daj fotki fotki fotki małej daj nacieszyć oko , noooo . Pop współczuje uczylenia, a wiesz ze byłam wczoraj w Opolu , na imprezie mend i takich mend w życiu nie spotkałam , aż cała psiniaczona jeste, tak mnie mendy z wojewódzkiej wymeczyli .Moj mały w tym tyg tez tam u was, a był a taki zachwycony ze pociąg zaliczył . Libra no tesnilam za toba . No ejj twoj stary pracuje w Niemczech niech tak wyczaji ten powóz za grosze , serio serio . Pozdrawiam noEdzia ale twoja mała to wariatka rezerwuje ja , mogę ? No jest fifarafa .
|
|
|
|
#2909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
teraz przez dwa tyg bez posiłków stałych typu chlebek.... wiecie jak marze o kromce chleba?? |
|||
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!!!
jakiś kosmos u nas!!! powiem Wam nie wiem co robić czy coś robić ale po kolei.. Wysoka gorączka utrzymywała sieod ok 23do 2 w nocy zeszłą tylko do 39,6.. dopieor grubo nad rane było lepiej ale o 6 znów prawie 40. Ja do szkoły i tam siedziałam na telefonie... pojechali z nią do przychodni na dyżur.. i tam lekarz ją zbadał.. podotykał i mówi że to może być od dróg moczowych ;/ ok 17 dostała ok 41 goraczki... ja byłam w przedszkolu u siebie na dniach otwartych....mama walczyła ze zbijaniem ok 19 podaliśmy jej ten antybiotyk DURACEF... Gorączka stopniowa spadała do 37,5wieć super.. a od 2 w nocy dziś... zaczęło się... starsznie wymiotowała flegmą.. gdzieś musiało sieto nzabierac i tak do 8 rano...a żeby było ciekawie.. to mnie zaczęło mdlić od żołądka w nocy a juz o 11 obie wylądowałyśmy na kibelku.... sama woda.. i trzyma do teraz.... obie mamy stan podgoraczkowy pow. 37... mnie ścinało znóg w płudnie prawie bym mdlała czarne plamy przed oczami.. Wypiłyśmy Smecte, dodatkowo Acidolak osłonowo i jeszcze mamy Acidolit do nawadniania. Czy MOZNA ROBIĆ WYNIKI KRWI.. przy tym gdy ona bierze juz antybiotyk? bo odrazu bym jej sama rano zrobiła mocz i krew...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

. Więc siedzę i czekam z wenonem w ręce. Do dupy. I właściwie nie wiem co mnie uczuliło. Bo nic nie jadłam nowego, nowych leków tez nie brałam a tu nagle taka reakcja alergiczna. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi się przytrafiło.

Stąd ten krzywy uśmiech

dostaliśmy maść, do chirurga ponoć nie będzie musiał iść , według niej wszystko jest ok
pożyjemy zobaczymy , zrobiła nam bilans od razu 

ale już mu dałam spokój i zostawiłam na pastwę losu ,wyglądał jak dzik dosłownie.
.