Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 13:00   #4591
xal
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
nie pamiętam czy któraś jest z Katowic, ale myślę ze warto się tam pojawić, jeśli ktoś ma blisko

https://www.facebook.com/gugakidsdesign?fref=ts
Podjechałabym, ale 20tego jestem uziemiona. Rodzice pojechali do sanatorium i babcia jest u cioci. No a na 20tego ciocia ma gości urodzinowych swoich teściów. Moja babcia za nimi nie przepada, więc mam po nią pojechać rano i odwieźć wieczorem. W rodzinie się śmieją, że jak ja bym nie dała rady to babcia gotowa wracać sama do domu
Mąż już planuje co by tu robić, żeby cały dzień z babcią nie siedzieć i nie plotkować bo on tak nie lubi, więc chyba w sobotę będę mieć cały duży pokój skończony remontowo

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:00   #4592
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
I wyszło szydło z worka Złotówo Ty! na siebie oszczędzać?
Żartuję dobrze, że wyniki w normie
No nie wiem co mnie napadło, że kupiłam takie dziadostwo Przecież rzadko kiedy oszczędzam na kosmetykach

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/newsw...wiadomosc.html - straszny artykuł ...
Stary 2013-04-15, 13:00   #4593
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Trochę późno mi się wydaje... nie chciałabym kulać się dłużej niż do 22.05
jeszcze i tak zdążysz urodzić
Cytat:
Właśnie widziałam wczoraj na stronie smyka jakieś ekologiczne pieluchy jednorazowe. 20 sztuk za 39,99.
to drogie cholery...
ja właśnie porównywałam ceny ekologicznych tutaj i tak około 30-35 centów za sztukę wychodzą. na mój gust dalej trochę dużo... ale już wyczaiłam takie za 16 centów w sieci drogerii dm, mają swoje eko-jednorazówki może rossmann też jakieś eko-wersje wprowadzi? często warto się właśnie rozejrzeć wśród produktów dla danych sklepów, bo niekoniecznie gorsze, a tańsze będą
Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
cześć wam. Mąż rozmawiał dzisiaj z lekarzem i na pewno jestem w szpitalu do niedzieli a później mnie zbadają i zobaczą czy moge wrócić do domu czy nie. Podobno "tragedii nie ma" i że w sumie "moge już rodzić".. no ale super jak bym do 36tyg dotrwała. Ordynator przepisał mi jeszcze luteine 2x1 to może szyjka sie trochę poprawi

u nas ta dziewczyna z sali obok dzisiaj miała skurcze i rozwarcie 4cm, wzięli ją na porodówkę, w sumie tydzień po terminie była. Moją współlokatorkę wypisują dzisiaj.. jednak nie będą szwu zakładać. Ciekawe kogo nowego mi dadzą czy znowu będę się gdzieś przenosić
no proszę, do niedzieli jeszcze wytrzymasz, nawet jak ci się trafią takie eksponaty jako współlokatorki jak u Aaś a potem to już luteina będzie musiała zrobić swoje!
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Jupi ! To nie cholestaza
uffff
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:01   #4594
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dziendobry pól nocy nie spalam, bo mi sie cofalo:/ cudownie, jak nie zgaga to to, jeszcze tylko dokładnie 2 miesiące
Mi też się ostatnio cofa Odbije mi się tym kwasem a potem przez parę sekund horror i spokój na jakiś czas. Najgorzej jak to się dzieje w nocy, spać nie można przez to ustrojstwo.

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ale mam niusa:
Wypisalam sie ze szpitala
Rozwarcie 2,5cm ale skurcze nieregularne i słabe a ze przed terminem to nie chcą dac wspomagaczy.
Mowili zeby zostac i czekac ale czekac to ja moge w domu wiec spadam stąd.
A teraz najlepsze mały wazy juz 3900
Wiec teraz z nogami do gory bede lezec i wróce tu na cc
Tak za synkiem tesknie ze juz nie ma opcji zebym tu została!
A i baaardzo dziekuje za wszystkie kciuki. Kochane jestescie!
Oho, duży chłopaczek za szybki rozwój akcji

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A Tu dla was jej mieszkanko ( sorki za brudny obiektyw )
piękne mieszkanko

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
na 80 % maz ma achillesa zerwanego ale czeka na usg w szpitalu ale ortopeda jest prawie pewien, ja juz nei mam sil a po operacji wstwia mu gips po dupe i tak 6 tyg. potem 2 tyg. do kolana gips i rehabilitacja bede miala 3 dzieci i psa w domu z tego jedno trzeba do szkoly zawiezc drugie 100 kg do wanny i najmniejsze i pies najgorsze ze jak maz nie pracuje to nie ma kasy wiec nie wiem z czego bedziemy zyc .... jade od kardiologa
Ojej, jak się wali to wszystko po kolei. Bardzo mi przykro, że Was to spotkało. żeby mąż szybko doszedł do siebie.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
21 dni do konca!!!!!!
witamy w 38tc
Ale malutko do końca Nie mogę się z Julką zdjęcia Zuzi doczekać i Twojej relacji z porodu.

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Witam.
Chciałam sie dołączyć do rozmowy. Tak prężnie idzie rozmowa na forum, że musiałam przejść przez 6 wątków żeby wylądowac na końcu
Witamy Ciekawą lekturę miałaś. Napisz coś więcej o sobie i maleństwie.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A w ogóle zauważyłam, że ja całą ciążę oczekuję na jakiś tydzień. Na początku ciąży czekałam na 12bo wtedy ryzyko poronienia mniejsze, później na 15 bo wg.niektórych poradników wtedy już na pewno maleje to ryzyko. Później by było po 20stym bo niestety znam kilka mam, których przygody nie ominęły właśnie w okresie 22-22 tc. Jak już byłam po to czekam na 30 tc ( za kilka dni) bo wiem, że od 30 tc jakby się dziecko urodziło to jakkolwiek w inkubatorze to już praktycznie na 100% przeżyję i będzie się rozwijało ok. Pewno jak skończę 30tc to będę tak czekała na 34 tc, później 36tc, a później już w końcu na 40
Ja też tak mam, najpierw czekałam do 12 tygodnia potem do 20 żeby poczuć ruchy i to już taki bezpieczniejszy okres. Po 20 tygodniu czekałam na 23 bodajże bo wtedy ratują już dzieciątko. Teraz jestem w 30 i jestem coraz bardziej spokojniejsza o małą a w 36 już będzie super A do 40 nie czekam, mam nadzieję, że urodzę w 38

ciężaróweczki i mamy rozpakowane U Was słońce a u mnie szaro, ciemno, chłodno ale nie pada i to najważniejsze Nadrobić Was to nie lada wyczyn. U Nas OK, Julka się kręci, już nie jest główką do dołu tylko leży bokiem i okłada mnie po lewym boku Artystka Weszłam dziś na wagę i chyba coś zaczęłam za szybko tyć, bo w kilka dni od wizyty przytyło mi się ~1,5 kg Może waga się popsuła ? Chyba te słodycze wszystkie w tłuszczyku mi wychodzą.

Mam takie pytanko, od którego tygodnia wasze dzieciątka już leżały główką w dół i nie zmieniały pozycji? Mam nadzieję, że córka nie zrobi mamie psikusa i nie zechce żebym cesarkę miała. Trochę się martwię, że potem nie będzie miała miejsca i się nie ułoży dobrze.
Stary 2013-04-15, 13:02   #4595
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
cześć wam. Mąż rozmawiał dzisiaj z lekarzem i na pewno jestem w szpitalu do niedzieli a później mnie zbadają i zobaczą czy moge wrócić do domu czy nie. Podobno "tragedii nie ma" i że w sumie "moge już rodzić".. no ale super jak bym do 36tyg dotrwała. Ordynator przepisał mi jeszcze luteine 2x1 to może szyjka sie trochę poprawi
no to całkiem dobre informacje skoro małej nic nie zagraża
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:03   #4596
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

u nas ta dziewczyna z sali obok dzisiaj miała skurcze i rozwarcie 4cm, wzięli ją na porodówkę, w sumie tydzień po terminie była. Moją współlokatorkę wypisują dzisiaj.. jednak nie będą szwu zakładać. Ciekawe kogo nowego mi dadzą czy znowu będę się gdzieś przenosić

gratuluje porodów !! widzę że już dwójka dzieciaczków na świecie
Duzo dużo zdrówka.

Ja zmykam bo mąż zaraz wraca, a ja się zasidziłam nad projektem i obiadu brak. Będę nadrabiać was i pewnie jak się odezwę to dopiero wieczorem.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:05   #4597
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
ciężaróweczki i mamy rozpakowane U Was słońce a u mnie szaro, ciemno, chłodno ale nie pada i to najważniejsze Nadrobić Was to nie lada wyczyn. U Nas OK, Julka się kręci, już nie jest główką do dołu tylko leży bokiem i okłada mnie po lewym boku Artystka Weszłam dziś na wagę i chyba coś zaczęłam za szybko tyć, bo w kilka dni od wizyty przytyło mi się ~1,5 kg Może waga się popsuła ? Chyba te słodycze wszystkie w tłuszczyku mi wychodzą.

Mam takie pytanko, od którego tygodnia wasze dzieciątka już leżały główką w dół i nie zmieniały pozycji? Mam nadzieję, że córka nie zrobi mamie psikusa i nie zechce żebym cesarkę miała. Trochę się martwię, że potem nie będzie miała miejsca i się nie ułoży dobrze.
A jesteś pewna, że się obróciła?
Też tak myślałam aż dostałam w szyjkę to na boku to nóżki, na środku brzucha dupcia, więc głowa wypada na dole koło wyjścia.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 13:05   #4598
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
No nie wiem co mnie napadło, że kupiłam takie dziadostwo Przecież rzadko kiedy oszczędzam na kosmetykach

http://wiadomosci.onet.pl/kraj/newsw...wiadomosc.html - straszny artykuł ...
okropne
tak jak ostatnio czytalam o babce,5lat staran,w koncu ciaza i w 9mc sie zglaszala z problemami,lekarze ja zbywali i... urodzila martwe dziecko
tragedia.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:06   #4599
banka26
Zakorzenienie

Jutro operacja , zerwane sciegno calkowicie 6tyg. W gipsie nie mam humoru czekam na mlodego w szkole
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:07   #4600
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jupi ! To nie cholestaza

AST, ALT i Bilirubina w normie, ALP podwyższone, ale to jest normalne w ciąży
super

Cytat:
przeczytałam tytuł, i nie chcę czytać dalej
Stary 2013-04-15, 13:09   #4601
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
super

też nie lubię TAKICH tematów ale wolę wiedzieć że może być coś nie tak i że jak ktoś będzie mnie zbywał/źle traktował a ja będę pewna,że coś nie gra to zrobię wszstko by walczyć o swoje..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-15, 13:09   #4602
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
(...)Może waga się popsuła ? Chyba te słodycze wszystkie w tłuszczyku mi wychodzą.

na pewno waga się popsuła! tłuszcz przecież leciutki jest

nie wiem, od kiedy mój już w stanie gotowości, ale jak miałam USG 3 tygodnie temu (skończony 30tc), to już głową w dół był i lekarz mówił, że raczej tak zostanie. i do tej pory faktycznie tak siedzi... nie wiem, do kiedy się dzieciaczki jeszcze obracają
Stary 2013-04-15, 13:09   #4603
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Moja już od początku 7 na pewno bo na każdym usg leży tak samo do tego czasu tylko dupką i nogami rusza.
Gin twierdzi, ze nie możliwe żeby na każda wizytę sie przekręcała a normalnie leżała inaczej.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:11   #4604
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro operacja , zerwane sciegno calkowicie 6tyg. W gipsie nie mam humoru czekam na mlodego w szkole
mam nadzieję że masz w pobliżu rodzinę która ci pomoże ogarnąć to wszystko

Cytat:
ja w przyszłym tygodniu mam usg to się okaże jak synek leży
Stary 2013-04-15, 13:11   #4605
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
no ładnie... organizuj kogoś z rodziny do pomocy!!!
Stary 2013-04-15, 13:11   #4606
karolina2121
siedzę i myślę

Aż z tej radości, że nie mam cholestazy i nie muszę przestrzegać żadnej diety zamówię sobie pizzę

Słonko wyszło Może pójdę na mikro spacer ... tylko nie mówcie mojemu Tż
Stary 2013-04-15, 13:14   #4607
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze ale wy byliście na IP wtedy nie?
Przecież to zaniedbanie

Mój tak ma ścięgno w palcu załatwione. Niby ok było, TŻ mówił, że palcem nie może ruszac, ale nieee.
Nie zszyli ścięgna bo miało się samą zrosnąć... jasne...
Ciągły ból bo mu się do mięśni przyrastało i przy każdym ruchu odrywało.
Teraz toczy się sprawa o zaniedbanie i o odszkodowanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:15   #4608
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
też nie lubię TAKICH tematów ale wolę wiedzieć że może być coś nie tak i że jak ktoś będzie mnie zbywał/źle traktował a ja będę pewna,że coś nie gra to zrobię wszstko by walczyć o swoje..
ja sobie doskonale zdaję sprawę ile rzeczy może być nie tak, i że są takie przypadki że nie wiadomo co się stało, a takie artykuły bardzo mnie przygnębiają a to że trzeba dopominać się swoich praw to wiem
Stary 2013-04-15, 13:17   #4609
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja sobie doskonale zdaję sprawę ile rzeczy może być nie tak, i że są takie przypadki że nie wiadomo co się stało, a takie artykuły bardzo mnie przygnębiają a to że trzeba dopominać się swoich praw to wiem
to dobrze, mi zawsze żal ludzi którzy spuszcza głowę i zrobią coś bo ktoś "mądrzejszy" tak chce
smutne..

ZUZIAK 7.05.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 13:17   #4610
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
super

Cytat:
Nic przyjemnego niestety różne historie się słyszy o lekarzach... Tak jak ta babka napisała " gdy zaczyna się przeczuwać, że coś jest nie tak: tupać, wrzeszczeć, żądać dla dziecka ratunku"... W łukowskim szpitalu zawiesili lekarza, bo kobieta podczas porodu go jakoś obraziła, a on dał jej w twarz
Stary 2013-04-15, 13:18   #4611
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Nic przyjemnego niestety różne historie się słyszy o lekarzach... Tak jak ta babka napisała " gdy zaczyna się przeczuwać, że coś jest nie tak: tupać, wrzeszczeć, żądać dla dziecka ratunku"... W łukowskim szpitalu zawiesili lekarza, bo kobieta podczas porodu go jakoś obraziła, a on dał jej w twarz
eeeh..szkoda słów..

co za doopek

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-15, 13:19   #4612
sharpnowaja
Zakorzenienie

No i jestem
Byłam w lab podrzucić mocz i po drodze zrobiłam zakupy. Piękna pogoda się zrobiła
Korzystając z okazji umyłam okno mam postanowienie - jedno dziennie ale były już tak brudne że aż wstyd. Woda była dosłownie czarna . No ale tak to jest jak się mieszka przy ulicy + przy odlewni która smrodzi
Przepakowałam moją torbę do szpitala a teraz gotuję barszczyk- pierwszy raz i mam nadzieję że wyjdzie

Cytat:
oo teraz Twoja kolej na rozpakowywanko ?
czekamy
nie nie, za tydzień bardzo chętnie ale jeszcze nie teraz
stwierdziłam że moje wczorajsze złe samopoczucie było przez ciśnienie. Dopiero jak się wykąpałam w chłodnej wodzie to mi przeszło

pawie oczko no czekamy czekamy jeszcze z tym rozpakowaniem
nie wiem ile moja waży bo już się nie mieści na USG i lekarz mi nie mówi

Magiusia masakra z tą wodą. Jak ja "kocham" takie akcje Wiadomo co było przyczyną?
Stary 2013-04-15, 13:25   #4613
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja mam 11.06 i TŻ mnie wkurza, że się wtedy urodzi a ja nie chce :P

nie pochwaliłam się:P wczoraj sobie piękne szpilki kupiłam
ja lednwo w trampkach chodzę a co dopiero w szpilkach

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 13:28   #4614
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
to dobrze, mi zawsze żal ludzi którzy spuszcza głowę i zrobią coś bo ktoś "mądrzejszy" tak chce
ja akurat średnio przepadam za lekarzami, więc nie ufam im bezgranicznie

Cytat:
Napisane przez karolina2121
W łukowskim szpitalu zawiesili lekarza, bo kobieta podczas porodu go jakoś obraziła, a on dał jej w twarz
co za dureń
Stary 2013-04-15, 13:29   #4615
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Laski!!!!!!!!! odszedł mi po południu czop
świetnie! ale on to chyba może odejść zarówno dzień jak i dwa tyg przed porodem, mam racje?

Aaś trzymaj się dzielnie. Ciekawe na kogo następnym razem trafisz może zacznij książkę pisać

nuna fajnie że imprezka się udała

zmykam na obiadek
Stary 2013-04-15, 13:29   #4616
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja lednwo w trampkach chodzę a co dopiero w szpilkach
ja wlasnie swoje szpile wystawilam na tablice
bede za nimi tesknic...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-15, 13:34   #4617
potterka
Zakorzenienie

to mnie trochę pocieszyłyście
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:35   #4618
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A jesteś pewna, że się obróciła?
Też tak myślałam aż dostałam w szyjkę to na boku to nóżki, na środku brzucha dupcia, więc głowa wypada na dole koło wyjścia.
Moja główkę ma nisko ale z boku brzucha, nie jestem pewna dokładnie jak leży. Wcześniej jak miała czkawkę to czułam jak mi wibruje "tam" a teraz jakby po prawej stronie pępka, dupkę po lewej stronie pępka a nóżkami smyra po lewym boku. Jak leże to mam wrażenie, że uczy się chodzić bo ma twarde podłoże i takie tup tup co róż czuje
Stary 2013-04-15, 13:36   #4619
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
za pępuszek, jak pielęgnowałaś?
psikaliśmy raz dziennie Octeniseptem po kąpieli

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ale mam niusa:
Wypisalam sie ze szpitala
Rozwarcie 2,5cm ale skurcze nieregularne i słabe a ze przed terminem to nie chcą dac wspomagaczy.
Mowili zeby zostac i czekac ale czekac to ja moge w domu wiec spadam stąd.
A teraz najlepsze mały wazy juz 3900
Wiec teraz z nogami do gory bede lezec i wróce tu na cc
Tak za synkiem tesknie ze juz nie ma opcji zebym tu została!
A i baaardzo dziekuje za wszystkie kciuki. Kochane jestescie!
nieźle
a tak czekałam na kolejnego malucha, spieszcie się bo nie mam z kim pisać o dzieciach

Cytat:
na 80 % maz ma achillesa zerwanego ale czeka na usg w szpitalu ale ortopeda jest prawie pewien, ja juz nei mam sil a po operacji wstwia mu gips po dupe i tak 6 tyg. potem 2 tyg. do kolana gips i rehabilitacja bede miala 3 dzieci i psa w domu z tego jedno trzeba do szkoly zawiezc drugie 100 kg do wanny i najmniejsze i pies najgorsze ze jak maz nie pracuje to nie ma kasy wiec nie wiem z czego bedziemy zyc .... jade od kardiologa
oj .... do ...
mam nadzieję że ma kto Wam pomóc finansowo?

Cytat:

Huggies wycofało się z produkcji pieluch!

uuu mąż się załamie ... jemu pampersy nie podpasowały do przewijania, tylko Huggiesy

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A w ogóle zauważyłam, że ja całą ciążę oczekuję na jakiś tydzień. Na początku ciąży czekałam na 12bo wtedy ryzyko poronienia mniejsze, później na 15 bo wg.niektórych poradników wtedy już na pewno maleje to ryzyko. Później by było po 20stym bo niestety znam kilka mam, których przygody nie ominęły właśnie w okresie 22-22 tc. Jak już byłam po to czekam na 30 tc ( za kilka dni) bo wiem, że od 30 tc jakby się dziecko urodziło to jakkolwiek w inkubatorze to już praktycznie na 100% przeżyję i będzie się rozwijało ok. Pewno jak skończę 30tc to będę tak czekała na 34 tc, później 36tc, a później już w końcu na 40
ja też odliczałam, kilka razy dziennie sprawdzałam aplikację na telefonie i patrzyłam na suwaczki i każdy czwartek wieczór był małym świętem i czekałam na północ i sprawdzałam czy na pewno skończył się dany tydzień

Cytat:
nie pamiętam czy któraś jest z Katowic, ale myślę ze warto się tam pojawić, jeśli ktoś ma blisko

https://www.facebook.com/gugakidsdesign?fref=ts
oooo dzięki za info, niestety teraz męża w sb nie będzie więc nie pojedziemy ale jakby co to informuj o takich rzeczach

Cytat:
na pewno Cię puszczą do domu trzymam kciuki

Cytat:
Jupi ! To nie cholestaza

AST, ALT i Bilirubina w normie, ALP podwyższone, ale to jest normalne w ciąży
super !!!

Cytat:
nie pamiętam dokładnie ale już przed 20 tyg był łepek w dół i cisnął na szyjkę i raczej ciągle w takim ułożeniu bo na każdej wizycie tak było a miałam je momentami nawet co tydzień.

u nas piękne słoneczko, a ja nadal kwitnę w domu no ale wolę jeszcze trochę posiedzieć i żeby się ładnie pogoiło. zresztą w śr jedziemy z Młodym na badanie a w czw do Zabrza na konsultację ząbków więc chcę być na chodzie. ale i tak sprzątałam dziś, zrobiłam pranie.
Mąż był dziś z Przemkiem w przychodni, przybrał pięknie na wadze i waży tyle co w dniu porodu. a że wcina dalej pięknie to myślę że już będzie ok u mnie się pojawił pokarm wczoraj, odciągnęłam laktatorem ale na razie małe ilości, i tak sobie myślę że jednak mimo wszystko przejdziemy na mm bo odciąganie długo trwa strasznie i na pewno nie będę miała czasu odciągać 7-10 razy dziennie, wolę iść spać a karmienie piersią nie wchodzi w grę bo Młody przez te ząbki nie łapie. codziennie próbujemy. myślę jeszcze nad laktatorem elektrycznym.
a teraz idę spać, Przemek rano dał mi w kość bo nie spał od 5 do 8 prawie, wcześniej oczywiście też pobudki i muszę się przespać trochę żeby kolejną noc przeżyć, dobrze że mąż ma teraz tak że do końca miesiąca jest w pracy do 9-10 to jakoś ogarniamy to wszystko i śpimy na zmianę potem będzie sajgon =]

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 13:39   #4620
barwineczek
Wtajemniczenie

oczywiście nie czytalam wszystkiego, tylko wchodziłam na kolejne majac nadzieje, ze juz koniec
Poród mam przewidywany 02.05 choć od poczatku kwietnia już o nim marzę. To moja pierwsza ciąza i podobno ma być chlopak- Nikodem

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
ja wlasnie swoje szpile wystawilam na tablice
bede za nimi tesknic...
ja zamierzam kupić sobie szpilki zaraz po porodzie, choc boje sie zeby masa obcasow nie zarwala
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości