| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-04-20, 19:11 | #181 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-04-20, 19:22 | #182 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-02 Lokalizacja: in Terra Mirabili 
				 | 

Cytat: 
 ajah - ja też zauważyłam , ze jest grupka mamuś, które trzymają sztamę i potrafią tam kogoś dosłownie zajechać, jak im się narazi. Takie "mean girls 20 lat później". Ale o swojej błyszczącej moralności i ogólnej zayebistości przekonane są tak, że heej   
				__________________ My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody | |
|     | 
|  2013-04-20, 19:29 | #183 | |
| wańka wstańka Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

Cytat: 
  Ja nie mam nic przeciwko jak ktoś ma argumenty sensowne zy się wda w ostrzejszą dyskusję. Gorzej jak jedna jak się takiej mamie przewrażliwionej z wybujałym ego na odcisk nadepnie. I wtedy jest argument: jestem matką, to wiem najlepiej. Ale chyba mam deja vu, bo coś mi się zdaje o tym juz w tym wątku było. Oj i skończyło się dla mnie niefajnie   
				__________________ nauczycielu, zajrzyj   | |
|     | 
|  2013-04-20, 19:35 | #184 | ||
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

Cytat: 
 Nie wspominam już o tym, że do urzędu/banku czasem trzeba dojechać, odczekać w nim swoje, załatwić sprawę, a potem wrócić. Może 5 godzin to nie jest, ale dwie godziny mogą być. Toaleta może się przydać, zwłaszcza, że brakuje też toalet publicznych. Cytat: 
  Ja w ogóle bardzo dużo piję i bardzo dużo sikam. 
				__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | ||
|     | 
|  2013-04-20, 20:54 | #185 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

Wydaje mi się, że w banku nie zakładają takiej opcji, żeby ktoś opuścił kolejkę    Powiem Wam, że ostatnio trochę byłam w urzędach, ZUSach, pociągach, i pracownicy zawsze dzień dobry, uśmiechnięci, w dobrym humorze (zwłaszcza konduktorzy). Chyba teoria o ich wredocie to powoli mit. A, i po raz kolejny biorąc Angorę do ręki wpadam na felieton Korwina. Podczytuję go czasami i dziwi mnie, że moje koleżanki na niego uparcie głosują. Ostatnio pisał, że SLD pozwoliło kobietom pracować żeby było kogo molestować w pracy. I że ten przywilej pozwolenia na pracę powinno się kobietom ukrócić, do garów. Jestem w stanie zrozumieć, że on ma takie poglądy, niech ma (chociaż to chyba już 'mowa nienawiści'). Ale żeby młode dziewczyny na niego głosowały? | 
|     | 
|  2013-04-21, 01:05 | #186 | |
| and cigarettes Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  Wiesz, gdyby nie kobiety w pracy, to pracodawca by ich nie molestował.  Po prostu są przeciwko molestowaniu. Na pewno. | |
|     | 
|  2013-04-21, 09:29 | #187 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

w bankach boja się napadów może dlatego nie ma dostępnych wc.Ja raczej staram sie nie odwiedzać obcych wc,chociaż sa co raz czystrze i całkiem ładne,ale z wc jest jak z jedzeniem w pojazdach.Niektórzy wsiadają i zacvzynają jeść

| 
|     | 
|  2013-04-21, 10:02 | #188 | ||
| Ekspert od Dupy Strony Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

[1=05872c226b72f809f533e1b  e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f  2b5f9d;40405993] A tak to prawie w ogóle nie piję czystej wody, niesłodzona kawa i herbaty pijane w hektolitrach owszem ale takiej normalnej wody to może pół szklanki dziennie wyjdzie.[/QUOTE] Też tak robiłam, dopóki nie przeprowadziłam się na studia. Tam zawsze kupuję sobie wodę i piję z butelki(i stoi w lodówce, a w domu mama krzyczy, że gardło będzie mnie od tego boleć  ). ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat: 
  . W ogóle napisz tylko tam "chodzik" i już nie żyjesz  . Ale podobno u nas też jest "grupa trzymająca władzę", co udowodniła ta niedawno zbanowana wizażanka  . ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat: 

__________________ Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. | ||
|     | 
|  2013-04-21, 10:10 | #189 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-04-21, 10:11 | #190 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-03 
				 | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2013-04-21, 10:44 | #191 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Cytat: 
  Nie pij gazowanego/zimnego/z lodówki bo będziesz chora! W dzieciństwie na imprezach  mogłam pić odgazowaną ciepłą colę, albo napój z ciepłą wodą   
				__________________ Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. | |
|     | 
|  2013-04-21, 10:52 | #192 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

| 
|     | 
|  2013-04-21, 11:07 | #193 | 
				 | 

Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

ja będąc w Danii przeżylam szok, tam się od małego daje dzieciom cole z lodówki, bardzo zimną, w ten sposób się je hartuje i tak nie chorują w ich klimacie, woda w ich basenach ma chyba z 10 stopni, wsadziłam palec do wody i uciekłam i szczerze to chyba oni maja racje, zwłaszcza ze nasz klimat się aż tak od ich nie różni, przynajmniej mój tu na północy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-04-21, 11:08 | #194 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

I co dostałam punkty za forum mamusiowe. Na prawdę strach jest tam wchodzic jak ma się poglądy inne od słusznie panujących. Więc tłumaczę 1 to ilość ostrzeżeń a w nawiasie to ilość osób która poczuła sie urazona. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-04-21 o 11:20 | 
|     | 
|  2013-04-21, 11:57 | #195 | |||
| zawsze mam racje Zarejestrowany: 2010-10 Lokalizacja: Upper East Side 
				 | 

Cytat: 
 A czasem się też ma taką pracę, że się cały dzień biega od urzędu do urzędu i potem specjalnie szukać jakiegoś mc donalda (nie po drodze) czy czegoś takiego. Cytat: 
  To zależy też czy rzadko Cie widzą czy często, bo jak się dowala im pracy ( w końcu wystawienie zaświadczenia to tyyyle pracy) to już mogą nie być tacy mili. A pospiesz ich (jak im minął termin, a sprawa nierozpatrzona)  Konduktorzy zwykle są ok. ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat: 
  No ok, bliska opuszczenia świata nie byłam, ale przyjemne to też nie było. dacn: a ja się czuje urażona, tym że ktoś czuł się urażony Twoim postem. Więc komu teraz punkty? Moderatorowi?  Odchowalni unikam, chyba że ktoś wklei gdzieś link, nigdy nie zapomnę argumentu 'bo Ty masz tylko chłopaka a nie męża!' śmieję się za każdym razem jak to sobie przypomnę. Może powinno się to nazywać 'to, że teraz ze mnie mama, nie wyleczyło mojego wewnętrznego chama'  albo 'mamy-chamy' 
				__________________ Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 11:59 | |||
|     | 
|  2013-04-21, 11:58 | #196 | ||
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-11 
				 | 

otóż to   Cytat: 
  Cytat: 
   | ||
|     | 
|  2013-04-21, 12:22 | #197 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Cytat: 
  ja to nazywam pieluszkowym zapaleniem mózgu  Ostatnio koleżanka na FB wrzuciłą pełen wulgaryzmów post o kobietach zabijających swoje dzieci, odpisałam jej delikatnie i grzecznie, że takie rzeczy się zdarzają, zdarzały i będą zdarzać, że nie każda kobieta sobie radzi z macierzyństwem, mają na to wpływ miliony problemów, o których nie mamy nawet pojęcia itp. itd. i dostałam odpowiedź, że co ja mogę wiedzieć skoro nie mam dziecka, po czym zostałam usunięta z grona jej znajomych  No tak, dziewczyna w moim wieku, od 2 miesięcy matka, wie więcej o życiu niż ja   | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:30 | #198 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2012-01 
				 | 

Cytat: 
 Nie wiem, może w chwili podpisania papierka spływa na nie łaska uświęcająca wraz z przekonaniem, że oto one, najmądrzejsze, te, które zawsze mają racje. Podobnie z matkami. Dziewczyny młodsze ode mnie, ale z dzieckiem na rękach, dyskutują o tematach, o których nie mają zielonego pojęcia, ale uważają, że argument "Jestem matką, więc to ja mam rację" przebija wszystkie racjonalne argumenty. 
				__________________ Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:34 | #199 | |
				 | 

Cytat: 
  podejście - jestem zaręczona to mój związek jest poważniejszy niż Twój. Aż się boję co będzie jak te śluby pobiorą, bo póki co mam większość znajomych na etapie narzeczeństwa, a śluby się zaczynają za rok, dwa...   | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:35 | #200 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-12 Lokalizacja: Płońsk 
				 | 

Cytat: 

__________________ Każdego dnia, z każdą godziną rośnie liczba osób, które mogą pocałować mnie w d...   | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:36 | #201 | ||
				 | 

Cytat: 
  Kocham ten argument. Bo przecież posiadanie dziecka=mega mądrość życiowa, ehe 8 razy przez 2 razy. Bo już nie można umieć się wczuć w czyjąś sytuację, to potrafią tylko czarownice  Raz, że problemy a po drugie wystarczą różne biochemiczne zachwiania i już człowiek siebie nie poznaje, ale pewnie z porodem zdobyła też specjalizację z neurobiologii  Cytat: 
 Jak przyjechała do Polski to nawet nie miała dla mnie czasu, bo wtedy to ja nawet w poważnym związku nie byłam, o narzeczonym nie wspomnę. Jak ja mogłam nie być narzeczoną w wieku 19 lat?  ( w sumie inny fakt, że jakbym chciała to miałabym ten cudowny status wcześniej niż ona) Za jakiś czas odezwała się łaskawie na gg, oczywiście z pytaniem jak sprawy sercowe xD. Oczywiście nie miałam czasu odpisać. 
				__________________ Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 12:42 | ||
|     | 
|  2013-04-21, 12:42 | #202 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-07 
				 | 

Cytat: 
 ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Uwielbiam jak ktoś rok po ślubie mówi mi, że nic nie wiem i przekonam się jak wezmę ślub. Nie żebym była i mieszkała z partnerem x lat. 
				__________________ Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:44 | #203 | |
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-08 
				 | 

Cytat: 
 Jak ktoś wychodzi z założenia, że króliczka złapał na obrączkę i może teraz leżeć, śmierdzieć i się zapuszczać, to spoko. Ja nie mam zamiaru popaść w rutynę po slubie tylko dlatego, że mam męża i nie musze obawiać się tego, że chłop mi ucieknie. | |
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-04-21, 12:48 | #204 | |
				 | 

Cytat: 
 A inna sprawa, że posiadanie wolnego czasu jest od dawna niemodne. Nie wiem czy jestem za mało cool i mam za mało zajęć? Czy mam się wstydzić, że szybko wyrabiam się z obowiązkami? Bo np nie można umyć wanny szybko i dokładnie. Czy może powinnam mieć dziecko, żeby wypełnić ten czas?   
				__________________ Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-21 o 12:49 | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:52 | #205 | |
				 | 

Najczęściej tak gadają dziewczyny, które przed ślubem nie mieszkały  z partnerem   Nagle obrączka na palcu i mieszkanie razem przez kilka miesięcy budzi w nich wielkie pokłady cudownych poglądów, które mi nie dane jest zrozumieć tylko dlatego, że mieszkam ze swoim facetem bez ślubu i nawet bez pirścionka z djamentem  Jeszcze wielkie zdziwienie budzi fakt jak mówię, że nie lubię dzieci i na dzień dzisiejszy nie zamierzam ich mieć (nie wykluczam, że za rok czy dwa poglądy mi się zmienią, teraz dziecka nie chcę i już). Zazwyczaj słyszę teksty o tym, że jestem nieczuła, zimna, dziwna, mam już 25 lat i pora myśleć o dziecku/dzieciach, że dzieci są słodkie i są największym szczęściem rodziców, że rodzina bez dzieci to żadna rodzina itp. itd. Cytat: 
  kolejna bzdura, z którą nie mogę się zgodzić Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-04-21 o 12:53 | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:53 | #206 | |
| Pani Buka Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Cytat: 
  przynajmniej jak słucham niektórych koleżanek. a ja pytam - jak nie teraz to kiedy?   
				__________________ How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2013-04-21 o 12:55 | |
|     | 
|  2013-04-21, 12:53 | #207 | 
				 | 

ja się zdziwiłam jak na moim pierwszym stopniu była atmosfera orgii, jeśli nie uprawiasz seksu między wszystkimi 5 posiłkami to życia nie znasz, na drugim z kolei, w innym mieście, bez pierścionka nie nma seksu a bez ślubu nie ma mieszkania razem jak ktoś przed ślubem nie mieszkał z partnerem to faktycznie życia nie zna i potem ma niespodziankę, szybciej się rozwodu niż się żenił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  2013-04-21, 13:13 | #208 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2008-07 Lokalizacja: Wrocław :) 
				 | 

U mnie na studiach to robią wielkie oczy, jak mówię, że ostatnio widziałam ten czy tamten serial. Jakbym po prostu nie mogła robić nic innego, tylko się wiecznie uczyć miała.

__________________ | 
|     | 
|  2013-04-21, 13:17 | #209 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-12 
				 | 

Moje koleżanki też ostatnio stwierdziły, że dziecko to najcudowniejsze co może spotkać je w życiu. Tylko dziecko daje szczęście, gdy po ślubie mąż się zmienia i nie jest już tak fajnie (tak stwierdziły). W dodatku związki/małżeństwa bez dzieci mają smutne i nudne życie. Aż żal słuchać takich rzeczy. Doszłam do wniosku, że one potrzebują męża tylko do spłodzenia dzieci   
				__________________ | 
|     | 
|  2013-04-21, 13:25 | #210 | 
				 | 

Dla mnie to raczej przykry obraz społeczeństwa a nie głupota. Smutne to bardzo, po ślubie mąż nic nie chce robić, żona się zmienia w zaniedbanego wieloryba, wspólne życie się kończy, zaczyna się życie obok siebie. Przykre i wspólczuje, może to dlatego ze tak trudno się rozwieść, gdyby było łatwiej może ludzie bardziej by się starali a nie brali wszystko za pewnik. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:27.