|
|
#61 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Makijaż ślubny - okulary
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem że soczewki nie wchodzą w grę. Wiem jak to jest mieć dużą wadę wzroku bo sama mam i nie miałam bynajmniej na myśli że masz iść bez czegokolwiek co by korygowało twoją wadę wzroku. Myślę że makijaż jest prawie niewidoczny zza tych oprawek niestety.. a tak jak dziewczyny piszą na zdjęciach to już w ogóle nic nie będzie z niego... Moim zdaniem powinnaś wybrać oprawki które będą delikatniejsze i nie będą odwracać uwagi od twoich oczu tak żeby "przepuszczały" spojrzenia patrzących dalej na ciebie a nie skupiały na sobie wzroku. Potem w zależności od oprawek to dobrać makijaż. Trudno ocenić całość skoro oprawki będą inne..
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PS zdjęcia są robione przy różnym oświetleniu, z lampą i bez, a i tak nie udało mi się w żaden sposób uchwycić jak ten makijaż na prawdę wyglądał. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-19 o 15:21 |
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ miałam już kiedyś podejście do soczewek, ale ze względu na to, że moja wada jest bardzo duża to nie umiały mi się oczy przyzwyczaić i źle widziałam, bo mam jeszcze astygmatyzm. Na pewno nie były źle dobrane bo przepisała mi je bardzo dobra lekarka.
Po drugie, ponieważ TŻ też jest okularnikiem, to żeby się trochę z siebie pośmiać postanowiliśmy, że głównym motywem weselnym będą okulary. Pojawiają się w zaproszeniach i gdzieniegdzie na sali w różnej formie, dlatego dziwne by to było, gdybym okularów w tym jedynym dniu nie miała na sobie. Z resztą, uważam że ładniej mi w okularach niż bez, chyba że to kwestia przyzwyczajenia. Okulary bardzo zmieniają mój wygląd i bez nich ludzie mnie nie poznają (poważnie). |
|
|
|
|
#66 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
|
|
|
#67 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za inspirację
|
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że warto pomierzyć po prostu.. może na mierzenie zrób sobie jakiś wyrazisty makijaż sama (wiem że może dziwnie będziesz się czuć z tym ) ale od razu zobaczysz jak makijaż w danych oprawkach wygląda.
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama mówi, że odradza mi ściąganie okularów w dniu ślubu, skoro przez całe życie chodziłam w okularach. Mówi, że nawet jak zdejmę te okulary, to będzie widać że je noszę, bo oczy są takie inne, jakby wymęczone. Coś w tym jest, wystarczy popatrzeć na Amandę Seyfried w filmach...jak się na nią patrzy kiedy nie ma ubranych okularów to ma takie dziwne te oczy. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-20 o 23:04 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Przecież Amanda to aktorka o najpiękniejszych oczach pod słońcem i ona na codzień nosi soczewki ,bo nigdy jej nie widziałam w okularach w tzw. street style
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#72 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1] [2] Cytat:
Te okularki są metalowe, ale się nie błyszczą bo są matowe. W rzeczywistości są nieco bardziej kanciaste niż na zdjęciu. I nie mają ostrego koloru, także są całkiem neutralne. Przypadek chciał, że będą idealnie pasować do kwiatków z mojego bukietu. Dopiero jak je zamówiłam to sobie zdałam z tego sprawę (chociaż kto to zauważy w dniu ślubu :P) Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-21 o 02:06 |
||
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie dołączyć do tematu
![]() nutik, bardzo fajne oprawki wybrałaś, myślę że lepiej będzie widać makijaż, i ja bym go zrobiła mocniejszego trochę, może kreska na dolnej powiece też? Pisałaś że masz szkła powiększające, to są plusy czy minusy? Nigdy nie pamiętam choć okulary noszę 25 lat ;D Ja podobnie jak Ty też jestem okularnicą, ślub mam lada moment bo w sobotę Soczewek nigdy nie nosiłam, nie próbowałam, choć był czas, że myślałam o tym. Teraz ani przez moment nie myślałam że 'o boże będę brzydką panna młodą bo noszę okulary' Co gorsza, jestem PM plus size,wiec już w ogóle masakra :P A tak serio, ważne żebyś Ty się czuła dobrze tego dnia, fajny macie też ten motyw z okularami Myślę, że nowe oprawki dużo zmienią, sama się o tym przekonałam zmieniajac w sierpniu oprawki na wieksze w których czuje sie rewelacyjnie I do ślubu nie zamierzam ich ściagac, teraz tylko kombinuje z makijazem, wrzucam fotki dla porównania, sory za niewyregulowane brwi ale zapuszczam zeby przed slubem zrobic porzadek :PDaj znac jak juz bedziesz miala nowe okulary! ![]() Fotki: 1 bez 2 stare okulary 3,4 nowe |
|
|
|
|
#74 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że bardzo podobne rozwiązanie wybrałyśmy obie nie martw się, że plus size, ja w zasadzie też chucherkiem nie jestem. Każda panna młoda jest piękna, tak się na to nastaw. Powodzenia w sobotę, na pewno będziesz wyglądać rewelacyjnie w tych okularach. Pochwal się potem makijażem
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie czulabym sie sobą idac do slubu bez okularow, nosze je od 3 roku zycia,sa czescia mnie i tyle Kiedy odbierasz nowe okularki? Jakbys szukala inspiracji to na youtube jest sporo filmikow z makijazem dla okularnikow
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
Ponieważ szkła są na specjalne niestandardowe zamówienie to w piątek lub sobotę mają być do odbioru. A, i dzięki za pomysł z YouTube- niby oczywisty, bo teraz tam wszystko jest, ale nie wpadłam na to.
|
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Ja z youtuba nauczylam sie robic fajne kreski, pleść warkocze itd ;D Skarbnica wiedzy
W sumie stwierdzilam ze nie beda za bardzo kombinowac z makijazem zeby to dziwnie nie wygladalo, ale napewno bedzie wyrazisty bo jak nie pomaluje mocno oczu to ich wlasnie nie widac za bardzo. A maluje sie sama, bo nienawidze jak ktos mi cos robi kolo twarzy :P I nie mialabym pewnosci ze makijazystka zrobi to co ja bym chciala, no i wydalam juz kupe kasy na kosmetyki wiec szkoda ich nie wykorzystac Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#78 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje
To byla dla mnie duza zmiana,bo zupelnie inaczej moja twarz w nich wyglada, a ze jestem pulchna to wydaje mi sie ze troche i wszyczuplaja Uparłam się na takie duże oprawki, rodzina byla sceptycznie nastawiona,az mamy nie wzielam do salonu,i jak mnie zobaczyla to sama mi je kupila ;P Już chyba nigdy nie wróce do mniejszych okularów. A do slubu jednak umowilam sie do makijazystki, mam nadzieje ze mnie pomaluje tak jak chce i makeup bedzie ladnie pasowal do okularow, i ze nie bede musiala na szybko zmywac i sama sie malowac od nowa
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Hehe,no jestem wyluzowana
Na probnym nie bylam, makijaz sie udal super, choc okulary go przyslanialy dosc,ale ja sie czulam pieknie, nie mam jeszcze zdjec gdzie by bylo lepiej widac twarz, wrzuce moze w weekend bo wtedy dostane fotki, pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
jak jest dobra wizażystka to zawsze sobie da radę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.

) ale od razu zobaczysz jak makijaż w danych oprawkach wygląda.
Przecież Amanda to aktorka o najpiękniejszych oczach pod słońcem i ona na codzień nosi soczewki ,bo nigdy jej nie widziałam w okularach w tzw. street style