Makijaż ślubny - okulary - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-19, 13:50   #61
ElkaMakeUp
BAN stały

Dot.: Makijaż ślubny - okulary

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja też jestem panną młodą- okularnicą. Wczoraj byłam na próbnym makijażu. Załączam zdjęcia oczu w załącznikach. Dałam parę, bo są robione w różnym świetle i w każdym makijaż ten wygląda trochę inaczej. Mam szkła mocno powiększające (6,5 dioptrii na jednym, 7 na drugim).
Co sądzicie, czy taki makijaż dobrze wygląda do okularów? Ja na co dzień maluję się bardzo delikatnie, z racji problemów technicznych: z założonymi okularami jest się ciężko malować, bo trzeba wyginać ręce itd, a jak ściągnę okulary to po prostu się nie widzę. Dlatego też nie umiem się przyzwyczaić do swojego widoku w takim trochę mocniejszym makijażu. Nie wydaje Wam się, że wyglądam trochę groteskowo? Mojej świadkowej i rodzicom się podobałam, ale nie było "wooooow" na mój widok. Proszę o szczere opinie. W razie czego, na właściwym makijażu ślubnym poproszę o jakieś ewentualne zmiany, dlatego wszelkie sugestie są dla mnie cenne. Mam nadzieję, że komuś się jednak spodobam i może kogoś te zdjęcia zainspirują.

Na oczach mam w kącikach cień rozjaśniający, który przechodzi w delikatnie połyskujący na złoto brąz. Wzdłuż powieki jest kreska zrobiona eye linerem kończąca się "kocim" zakrzywieniem na końcu powieki. Na każdym łuku rzęs mam doklejone po pięć sztucznych kępek i rzęsy są zakręcone, bo mam je dość długie i sięgają mi szkieł w okularach.

Wydaje mi się, że efekt jest trochę popsuty stanem moich okularów. Noszę je już pięć lat, więc są dość zjechane, szkła porysowane i chyba nawet brudne, więc brzydko odbijają światło.
Po pierwsze zgodzę się z lolusl że powinnaś wyregulować brwi, po drugie kiepskie zdjęcia więc mało widać... ogólnie makijaż bardzo delikatny i jeśli mam być szczera to zza tych okularów mało go widać dodatkowo jeśli dojdą zdjęcia to w ogóle go nie będzie widać
ElkaMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 14:18   #62
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie mogę nie mieć okularów, wrzuciłam zdjęcia z prośbą o ocenę, czy mogę mieć taki makijaż do okularów, a nie po to, żeby się dowiedzieć, że mam je ściągnąć...
Rozumiem że soczewki nie wchodzą w grę. Wiem jak to jest mieć dużą wadę wzroku bo sama mam i nie miałam bynajmniej na myśli że masz iść bez czegokolwiek co by korygowało twoją wadę wzroku. Myślę że makijaż jest prawie niewidoczny zza tych oprawek niestety.. a tak jak dziewczyny piszą na zdjęciach to już w ogóle nic nie będzie z niego... Moim zdaniem powinnaś wybrać oprawki które będą delikatniejsze i nie będą odwracać uwagi od twoich oczu tak żeby "przepuszczały" spojrzenia patrzących dalej na ciebie a nie skupiały na sobie wzroku. Potem w zależności od oprawek to dobrać makijaż. Trudno ocenić całość skoro oprawki będą inne..

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 14:19   #63
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ElkaMakeUp Pokaż wiadomość
Po pierwsze zgodzę się z lolusl że powinnaś wyregulować brwi, po drugie kiepskie zdjęcia więc mało widać... ogólnie makijaż bardzo delikatny i jeśli mam być szczera to zza tych okularów mało go widać dodatkowo jeśli dojdą zdjęcia to w ogóle go nie będzie widać
Brwi wiadomka, będą wyregulowane. Teraz w sobotę idę po jakieś nowe życiowe oprawki, mam nadzieję, że uda się coś dla mnie znaleźć ładnego. Kurczę tak się cieszyłam na ten makijaż, a jak się zobaczyłam to zrozumiałam że te okulary wszystko psują...co zrobić, trzeba się z tym pogodzić

PS zdjęcia są robione przy różnym oświetleniu, z lampą i bez, a i tak nie udało mi się w żaden sposób uchwycić jak ten makijaż na prawdę wyglądał.

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2013-04-19 o 14:21
nutik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 14:54   #64
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Brwi wiadomka, będą wyregulowane. Teraz w sobotę idę po jakieś nowe życiowe oprawki, mam nadzieję, że uda się coś dla mnie znaleźć ładnego. Kurczę tak się cieszyłam na ten makijaż, a jak się zobaczyłam to zrozumiałam że te okulary wszystko psują...co zrobić, trzeba się z tym pogodzić

PS zdjęcia są robione przy różnym oświetleniu, z lampą i bez, a i tak nie udało mi się w żaden sposób uchwycić jak ten makijaż na prawdę wyglądał.
A z ciekawości,czemu soczewki nie wchodzą w grę?
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-19, 15:04   #65
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
A z ciekawości,czemu soczewki nie wchodzą w grę?
Ponieważ miałam już kiedyś podejście do soczewek, ale ze względu na to, że moja wada jest bardzo duża to nie umiały mi się oczy przyzwyczaić i źle widziałam, bo mam jeszcze astygmatyzm. Na pewno nie były źle dobrane bo przepisała mi je bardzo dobra lekarka.
Po drugie, ponieważ TŻ też jest okularnikiem, to żeby się trochę z siebie pośmiać postanowiliśmy, że głównym motywem weselnym będą okulary. Pojawiają się w zaproszeniach i gdzieniegdzie na sali w różnej formie, dlatego dziwne by to było, gdybym okularów w tym jedynym dniu nie miała na sobie. Z resztą, uważam że ładniej mi w okularach niż bez, chyba że to kwestia przyzwyczajenia. Okulary bardzo zmieniają mój wygląd i bez nich ludzie mnie nie poznają (poważnie).
Stary 2013-04-19, 15:11   #66
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Ponieważ miałam już kiedyś podejście do soczewek, ale ze względu na to, że moja wada jest bardzo duża to nie umiały mi się oczy przyzwyczaić i źle widziałam, bo mam jeszcze astygmatyzm. Na pewno nie były źle dobrane bo przepisała mi je bardzo dobra lekarka.
Po drugie, ponieważ TŻ też jest okularnikiem, to żeby się trochę z siebie pośmiać postanowiliśmy, że głównym motywem weselnym będą okulary. Pojawiają się w zaproszeniach i gdzieniegdzie na sali w różnej formie, dlatego dziwne by to było, gdybym okularów w tym jedynym dniu nie miała na sobie. Z resztą, uważam że ładniej mi w okularach niż bez, chyba że to kwestia przyzwyczajenia. Okulary bardzo zmieniają mój wygląd i bez nich ludzie mnie nie poznają (poważnie).
No nie zgodzę się co do tego,że oczy się nie umieją przyzwyczaić.Nawet najlepszy okulista nie dobierze Ci soczewek idealnie-to metoda prób i błędów.Najlepsze soczewki moga Ci nie podpasować,a najtańsze być genialne. Nie namawiam,ale wg mnie również w tym przypadku okulary psują efekt. Jeśli macie motyw okularów,ja bym postawiła bp. na przeciwsłoneczne do zdjeć itp. A jeśli juz się uparłaś na oprawki i maja być motywem głównym to nie zgodzę się z tym,co napisała koleżanka niżej i bym jednak zainwestowała w jakies intensywne,grube oprawki w kolorze przewodnim,może nawet o ciekawym kształcie,np lekko kocim.
It never fails.
Stary 2013-04-19, 15:23   #67
nutik
Rozeznanie

Cytat:
No nie zgodzę się co do tego,że oczy się nie umieją przyzwyczaić.Nawet najlepszy okulista nie dobierze Ci soczewek idealnie-to metoda prób i błędów.Najlepsze soczewki moga Ci nie podpasować,a najtańsze być genialne. Nie namawiam,ale wg mnie również w tym przypadku okulary psują efekt. Jeśli macie motyw okularów,ja bym postawiła bp. na przeciwsłoneczne do zdjeć itp. A jeśli juz się uparłaś na oprawki i maja być motywem głównym to nie zgodzę się z tym,co napisała koleżanka niżej i bym jednak zainwestowała w jakies intensywne,grube oprawki w kolorze przewodnim,może nawet o ciekawym kształcie,np lekko kocim.
O kocim właśnie myślę. Na pewno nie okrągłe. Może się zastanowię, czy nie zrobić w ten sposób, że kupię sobie soczewki, już się przemęczę i raz będę mieć ubrane soczewki, a raz okulary...Np do ślubu bez okularów a na weselu w okularach...
Dziękuję za inspirację
Stary 2013-04-19, 21:20   #68
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
O kocim właśnie myślę. Na pewno nie okrągłe. Może się zastanowię, czy nie zrobić w ten sposób, że kupię sobie soczewki, już się przemęczę i raz będę mieć ubrane soczewki, a raz okulary...Np do ślubu bez okularów a na weselu w okularach...
Dziękuję za inspirację
Nie wiem jak się orientujesz w soczewkach ale warto zwrócić uwagę żeby oprócz wady plus/minus korygowały też astygmatyzm.
Myślę że warto pomierzyć po prostu.. może na mierzenie zrób sobie jakiś wyrazisty makijaż sama (wiem że może dziwnie będziesz się czuć z tym) ale od razu zobaczysz jak makijaż w danych oprawkach wygląda.

Stary 2013-04-20, 22:01   #69
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się orientujesz w soczewkach ale warto zwrócić uwagę żeby oprócz wady plus/minus korygowały też astygmatyzm.
Myślę że warto pomierzyć po prostu.. może na mierzenie zrób sobie jakiś wyrazisty makijaż sama (wiem że może dziwnie będziesz się czuć z tym) ale od razu zobaczysz jak makijaż w danych oprawkach wygląda.
Zamówiłam sobie dzisiaj nowe okulary, będą miały większe szkła i na pewno będzie w nich lepiej widać makijaż. Nie pomalowałam się na to mierzenie bo nie zdążyłam. Ale oprawki bardzo mi się podobają. W piątek je odbieram to zobaczymy, co będzie. O soczewki też się pytałam...dostanę jedne na próbę i jak mi się spodobają to będę kupować 3-tygodniowe. Chyba się w związku z tym przejdę na jeszcze jeden makijaż próbny :P

Moja mama mówi, że odradza mi ściąganie okularów w dniu ślubu, skoro przez całe życie chodziłam w okularach. Mówi, że nawet jak zdejmę te okulary, to będzie widać że je noszę, bo oczy są takie inne, jakby wymęczone. Coś w tym jest, wystarczy popatrzeć na Amandę Seyfried w filmach...jak się na nią patrzy kiedy nie ma ubranych okularów to ma takie dziwne te oczy.

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2013-04-20 o 22:04
Stary 2013-04-20, 22:14   #70
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Coś w tym jest, wystarczy popatrzeć na Amandę Seyfried w filmach...jak się na nią patrzy kiedy nie ma ubranych okularów to ma takie dziwne te oczy.
Eeee,to prowokacja jakaś? Przecież Amanda to aktorka o najpiękniejszych oczach pod słońcem i ona na codzień nosi soczewki ,bo nigdy jej nie widziałam w okularach w tzw. street style
It never fails.
Stary 2013-04-20, 22:45   #71
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam sobie dzisiaj nowe okulary, będą miały większe szkła i na pewno będzie w nich lepiej widać makijaż. Nie pomalowałam się na to mierzenie bo nie zdążyłam. Ale oprawki bardzo mi się podobają. W piątek je odbieram to zobaczymy, co będzie. O soczewki też się pytałam...dostanę jedne na próbę i jak mi się spodobają to będę kupować 3-tygodniowe. Chyba się w związku z tym przejdę na jeszcze jeden makijaż próbny :P

Moja mama mówi, że odradza mi ściąganie okularów w dniu ślubu, skoro przez całe życie chodziłam w okularach. Mówi, że nawet jak zdejmę te okulary, to będzie widać że je noszę, bo oczy są takie inne, jakby wymęczone. Coś w tym jest, wystarczy popatrzeć na Amandę Seyfried w filmach...jak się na nią patrzy kiedy nie ma ubranych okularów to ma takie dziwne te oczy.
Pochwalisz się jakie wybrałaś oprawki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 00:12   #72
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Eeee,to prowokacja jakaś? Przecież Amanda to aktorka o najpiękniejszych oczach pod słońcem i ona na codzień nosi soczewki ,bo nigdy jej nie widziałam w okularach w tzw. street style
Nie, ja mówię poważnie. Ona jest śliczna, to prawda, ale jest wiele zdjęć na których ma takie niewyraźne oczy, no takie chore po prostu. Przykłady w linkach:
[1]

[2]

Cytat:
Napisane przez anannke
Pochwalisz się jakie wybrałaś oprawki?
Wybrałam ten model w kolorze ciemno różowym/malinowym (na zdjęciu jest zupełnie inny kolor): http://www.optikdrecker.de/brillen/s...0-violett.html
Te okularki są metalowe, ale się nie błyszczą bo są matowe. W rzeczywistości są nieco bardziej kanciaste niż na zdjęciu. I nie mają ostrego koloru, także są całkiem neutralne. Przypadek chciał, że będą idealnie pasować do kwiatków z mojego bukietu. Dopiero jak je zamówiłam to sobie zdałam z tego sprawę (chociaż kto to zauważy w dniu ślubu :P)

Edytowane przez nutik
Czas edycji: 2013-04-21 o 01:06
Stary 2013-04-21, 15:44   #73
Akee
Raczkowanie

Pozwolę sobie dołączyć do tematu

nutik, bardzo fajne oprawki wybrałaś, myślę że lepiej będzie widać makijaż, i ja bym go zrobiła mocniejszego trochę, może kreska na dolnej powiece też? Pisałaś że masz szkła powiększające, to są plusy czy minusy? Nigdy nie pamiętam choć okulary noszę 25 lat ;D

Ja podobnie jak Ty też jestem okularnicą, ślub mam lada moment bo w sobotę Soczewek nigdy nie nosiłam, nie próbowałam, choć był czas, że myślałam o tym. Teraz ani przez moment nie myślałam że 'o boże będę brzydką panna młodą bo noszę okulary' Co gorsza, jestem PM plus size,wiec już w ogóle masakra :P A tak serio, ważne żebyś Ty się czuła dobrze tego dnia, fajny macie też ten motyw z okularami Myślę, że nowe oprawki dużo zmienią, sama się o tym przekonałam zmieniajac w sierpniu oprawki na wieksze w których czuje sie rewelacyjnie I do ślubu nie zamierzam ich ściagac, teraz tylko kombinuje z makijazem, wrzucam fotki dla porównania, sory za niewyregulowane brwi ale zapuszczam zeby przed slubem zrobic porzadek :P

Daj znac jak juz bedziesz miala nowe okulary!

Fotki: 1 bez 2 stare okulary 3,4 nowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg okulary.jpg (46,9 KB, 46 załadowań)
Akee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 20:19   #74
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Akee Pokaż wiadomość
Pozwolę sobie dołączyć do tematu

nutik, bardzo fajne oprawki wybrałaś, myślę że lepiej będzie widać makijaż, i ja bym go zrobiła mocniejszego trochę, może kreska na dolnej powiece też? Pisałaś że masz szkła powiększające, to są plusy czy minusy? Nigdy nie pamiętam choć okulary noszę 25 lat ;D

Ja podobnie jak Ty też jestem okularnicą, ślub mam lada moment bo w sobotę Soczewek nigdy nie nosiłam, nie próbowałam, choć był czas, że myślałam o tym. Teraz ani przez moment nie myślałam że 'o boże będę brzydką panna młodą bo noszę okulary' Co gorsza, jestem PM plus size,wiec już w ogóle masakra :P A tak serio, ważne żebyś Ty się czuła dobrze tego dnia, fajny macie też ten motyw z okularami Myślę, że nowe oprawki dużo zmienią, sama się o tym przekonałam zmieniajac w sierpniu oprawki na wieksze w których czuje sie rewelacyjnie I do ślubu nie zamierzam ich ściagac, teraz tylko kombinuje z makijazem, wrzucam fotki dla porównania, sory za niewyregulowane brwi ale zapuszczam zeby przed slubem zrobic porzadek :P

Daj znac jak juz bedziesz miala nowe okulary!

Hej!
Widzę, że bardzo podobne rozwiązanie wybrałyśmy obie nie martw się, że plus size, ja w zasadzie też chucherkiem nie jestem. Każda panna młoda jest piękna, tak się na to nastaw. Powodzenia w sobotę, na pewno będziesz wyglądać rewelacyjnie w tych okularach. Pochwal się potem makijażem
Stary 2013-04-21, 20:43   #75
Akee
Raczkowanie

Cytat:
Hej!
Widzę, że bardzo podobne rozwiązanie wybrałyśmy obie nie martw się, że plus size, ja w zasadzie też chucherkiem nie jestem. Każda panna młoda jest piękna, tak się na to nastaw. Powodzenia w sobotę, na pewno będziesz wyglądać rewelacyjnie w tych okularach. Pochwal się potem makijażem
Dzieki za miłe słowa, na pewno wrzuce fotke po slubie Nie czulabym sie sobą idac do slubu bez okularow, nosze je od 3 roku zycia,sa czescia mnie i tyle

Kiedy odbierasz nowe okularki? Jakbys szukala inspiracji to na youtube jest sporo filmikow z makijazem dla okularnikow

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-21, 22:12   #76
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki za miłe słowa, na pewno wrzuce fotke po slubie Nie czulabym sie sobą idac do slubu bez okularow, nosze je od 3 roku zycia,sa czescia mnie i tyle

Kiedy odbierasz nowe okularki? Jakbys szukala inspiracji to na youtube jest sporo filmikow z makijazem dla okularnikow
Ponieważ szkła są na specjalne niestandardowe zamówienie to w piątek lub sobotę mają być do odbioru. A, i dzięki za pomysł z YouTube- niby oczywisty, bo teraz tam wszystko jest, ale nie wpadłam na to.
Stary 2013-04-22, 09:54   #77
Akee
Raczkowanie

Ja z youtuba nauczylam sie robic fajne kreski, pleść warkocze itd ;D Skarbnica wiedzy

W sumie stwierdzilam ze nie beda za bardzo kombinowac z makijazem zeby to dziwnie nie wygladalo, ale napewno bedzie wyrazisty bo jak nie pomaluje mocno oczu to ich wlasnie nie widac za bardzo. A maluje sie sama, bo nienawidze jak ktos mi cos robi kolo twarzy :P I nie mialabym pewnosci ze makijazystka zrobi to co ja bym chciala, no i wydalam juz kupe kasy na kosmetyki wiec szkoda ich nie wykorzystac Pozdrawiam!
Stary 2013-04-23, 11:40   #78
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:

dużo ładniej Ci w nowych okularach
Stary 2013-04-24, 22:13   #79
Akee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ElkaMakeUp Pokaż wiadomość
dużo ładniej Ci w nowych okularach
Dziekuje To byla dla mnie duza zmiana,bo zupelnie inaczej moja twarz w nich wyglada, a ze jestem pulchna to wydaje mi sie ze troche i wszyczuplaja Uparłam się na takie duże oprawki, rodzina byla sceptycznie nastawiona,az mamy nie wzielam do salonu,i jak mnie zobaczyla to sama mi je kupila ;P Już chyba nigdy nie wróce do mniejszych okularów. A do slubu jednak umowilam sie do makijazystki, mam nadzieje ze mnie pomaluje tak jak chce i makeup bedzie ladnie pasowal do okularow, i ze nie bede musiala na szybko zmywac i sama sie malowac od nowa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 07:05   #80
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Dziekuje To byla dla mnie duza zmiana,bo zupelnie inaczej moja twarz w nich wyglada, a ze jestem pulchna to wydaje mi sie ze troche i wszyczuplaja Uparłam się na takie duże oprawki, rodzina byla sceptycznie nastawiona,az mamy nie wzielam do salonu,i jak mnie zobaczyla to sama mi je kupila ;P Już chyba nigdy nie wróce do mniejszych okularów. A do slubu jednak umowilam sie do makijazystki, mam nadzieje ze mnie pomaluje tak jak chce i makeup bedzie ladnie pasowal do okularow, i ze nie bede musiala na szybko zmywac i sama sie malowac od nowa
Ty jesteś nieźle wyluzowana że dopiero teraz się na makijażystkę umówiłaś ;P Idź może na próbny lepiej, po co się stresować w dniu ślubu?
Stary 2013-04-28, 22:16   #81
Akee
Raczkowanie

Hehe,no jestem wyluzowana Na probnym nie bylam, makijaz sie udal super, choc okulary go przyslanialy dosc,ale ja sie czulam pieknie, nie mam jeszcze zdjec gdzie by bylo lepiej widac twarz, wrzuce moze w weekend bo wtedy dostane fotki, pozdrawiam!
Stary 2013-04-30, 10:35   #82
ElkaMakeUp
BAN stały

Cytat:
Hehe,no jestem wyluzowana Na probnym nie bylam, makijaz sie udal super, choc okulary go przyslanialy dosc,ale ja sie czulam pieknie, nie mam jeszcze zdjec gdzie by bylo lepiej widac twarz, wrzuce moze w weekend bo wtedy dostane fotki, pozdrawiam!
jak jest dobra wizażystka to zawsze sobie da radę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości