![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Makijaż ślubny - okulary
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem że soczewki nie wchodzą w grę. Wiem jak to jest mieć dużą wadę wzroku bo sama mam i nie miałam bynajmniej na myśli że masz iść bez czegokolwiek co by korygowało twoją wadę wzroku. Myślę że makijaż jest prawie niewidoczny zza tych oprawek niestety.. a tak jak dziewczyny piszą na zdjęciach to już w ogóle nic nie będzie z niego... Moim zdaniem powinnaś wybrać oprawki które będą delikatniejsze i nie będą odwracać uwagi od twoich oczu tak żeby "przepuszczały" spojrzenia patrzących dalej na ciebie a nie skupiały na sobie wzroku. Potem w zależności od oprawek to dobrać makijaż. Trudno ocenić całość skoro oprawki będą inne..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PS zdjęcia są robione przy różnym oświetleniu, z lampą i bez, a i tak nie udało mi się w żaden sposób uchwycić jak ten makijaż na prawdę wyglądał. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-19 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Ponieważ miałam już kiedyś podejście do soczewek, ale ze względu na to, że moja wada jest bardzo duża to nie umiały mi się oczy przyzwyczaić i źle widziałam, bo mam jeszcze astygmatyzm. Na pewno nie były źle dobrane bo przepisała mi je bardzo dobra lekarka.
Po drugie, ponieważ TŻ też jest okularnikiem, to żeby się trochę z siebie pośmiać postanowiliśmy, że głównym motywem weselnym będą okulary. Pojawiają się w zaproszeniach i gdzieniegdzie na sali w różnej formie, dlatego dziwne by to było, gdybym okularów w tym jedynym dniu nie miała na sobie. Z resztą, uważam że ładniej mi w okularach niż bez, chyba że to kwestia przyzwyczajenia. Okulary bardzo zmieniają mój wygląd i bez nich ludzie mnie nie poznają (poważnie). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za inspirację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że warto pomierzyć po prostu.. może na mierzenie zrób sobie jakiś wyrazisty makijaż sama (wiem że może dziwnie będziesz się czuć z tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja mama mówi, że odradza mi ściąganie okularów w dniu ślubu, skoro przez całe życie chodziłam w okularach. Mówi, że nawet jak zdejmę te okulary, to będzie widać że je noszę, bo oczy są takie inne, jakby wymęczone. Coś w tym jest, wystarczy popatrzeć na Amandę Seyfried w filmach...jak się na nią patrzy kiedy nie ma ubranych okularów to ma takie dziwne te oczy. Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-20 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Japońska rzepa
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
[1] [2] Cytat:
Te okularki są metalowe, ale się nie błyszczą bo są matowe. W rzeczywistości są nieco bardziej kanciaste niż na zdjęciu. I nie mają ostrego koloru, także są całkiem neutralne. Przypadek chciał, że będą idealnie pasować do kwiatków z mojego bukietu. Dopiero jak je zamówiłam to sobie zdałam z tego sprawę (chociaż kto to zauważy w dniu ślubu :P) Edytowane przez nutik Czas edycji: 2013-04-21 o 01:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Pozwolę sobie dołączyć do tematu
![]() nutik, bardzo fajne oprawki wybrałaś, myślę że lepiej będzie widać makijaż, i ja bym go zrobiła mocniejszego trochę, może kreska na dolnej powiece też? Pisałaś że masz szkła powiększające, to są plusy czy minusy? Nigdy nie pamiętam choć okulary noszę 25 lat ;D Ja podobnie jak Ty też jestem okularnicą, ślub mam lada moment bo w sobotę ![]() ![]() ![]() ![]() Daj znac jak juz bedziesz miala nowe okulary! ![]() Fotki: 1 bez 2 stare okulary 3,4 nowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Widzę, że bardzo podobne rozwiązanie wybrałyśmy obie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy odbierasz nowe okularki? Jakbys szukala inspiracji to na youtube jest sporo filmikow z makijazem dla okularnikow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
Ponieważ szkła są na specjalne niestandardowe zamówienie to w piątek lub sobotę mają być do odbioru. A, i dzięki za pomysł z YouTube- niby oczywisty, bo teraz tam wszystko jest, ale nie wpadłam na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja z youtuba nauczylam sie robic fajne kreski, pleść warkocze itd ;D Skarbnica wiedzy
![]() W sumie stwierdzilam ze nie beda za bardzo kombinowac z makijazem zeby to dziwnie nie wygladalo, ale napewno bedzie wyrazisty bo jak nie pomaluje mocno oczu to ich wlasnie nie widac za bardzo. A maluje sie sama, bo nienawidze jak ktos mi cos robi kolo twarzy :P I nie mialabym pewnosci ze makijazystka zrobi to co ja bym chciala, no i wydalam juz kupe kasy na kosmetyki wiec szkoda ich nie wykorzystac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Hehe,no jestem wyluzowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
jak jest dobra wizażystka to zawsze sobie da radę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.