|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
papuga ja tez dopiero zaczelam wiec jest nas dwie nowo przybyle
![]()
#2732 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, kilka z nas - na szczęście niewiele - idzie ku mecie własnymi pokrętnymi ścieżkami - albo jak ja - stoi w miejscu ![]() ![]()
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
Eh, mam dziś luźniejszy dzień w pracy i siedzę i myślę, że zjadłabym pizzę na obiad
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Zadomowienie
|
Asiu - ciężko mi polecić SB.. wg mnie ma swoje plusy i minusy, czyli jak ze wszystkim..
Wygodne na niej jest to, że wiesz co jeść, zasady są proste i to bardzo ułatwia sprawę. Tzn prosto jest przez pierwsze 2 tyg, bo potem trzeba już mieć w małym palcu IG produktów, by się na coś nie naciąć ![]() Spadek umiarkowanie szybki, przez pierwszy tydzień spadło mi 1,5 kg z tego co pamiętam. Wytrwałam dni 9 zamiast 14, chyba było -2kg łącznie, ale to już taka zamierzchła przeszłość ![]() Może jednak powiem o tym, co mi się w niej nie podobało.. 1. Przede wszystkim to, że byłam skazana na białko przez te 2 tyg - co zaczęło mi już wyłazić bokiem. Jedzenie białka i unikanie węgli w moim przypadku najczęściej skutkuje spadkiem masy, ale to właściwie jedyny plus. Zawsze jest to "dieta" w potocznym tego słowa znaczeniu, zawsze jest to chwilowe, więc i psychiczne nastawienie jest takie a nie inne. 2. Brak owoców - dla mnie - jedzącej od lat owoce na śniadanie - dramat. 3. Zaparcia - co przy diecie białkowej jest normą. To takie czarne punkty... mówię oczywiście o pierwszej fazie, druga i trzecia to w zasadzie w mniejszym lub większym stopniu zasady zdrowego żywienia. Jeśli mogę Ci coś doradzić - nie jestem pewna, czy w Twoim przypadku konieczne jest wprowadzanie tego rodzaju reżimu, dobrze Ci idzie Twoją metodą, może lepiej tak to zostawić, niż przekombinować? Zobacz, jesteś już 10kg lżejsza - abstrahując od tempa - można być niemal pewnym, że to spadek trwały - mimo wahań +/- 1kg czy ile... ![]() ![]()
#2735 |
Rozeznanie
|
asiu furry dobrze radzi, ze nie kazdemu sluzy. Jak chcesz to probuj przez 5-7dni by zobaczyc czy bedzie ci sluzyc ale skoro twoja obecna daje dobre efekty to nie jestem pewna czy jest sens rozlegulowywac tego systemu.
Doradzcie co zjesc na obiad. Mam w lodowce z rzeczy dozwolnych dla mnie wedline w kawalku, ogorka, salate, kefir, pora, twarog poltlusty, zupe marchewkowa z puszki, bulki ciemne, pieczywo chrupkie. ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- furry tak kazdy zachwala te przysiady masz jakis filmik jak robic, bo ja to blondynka jestem jesli chodzi o tlumaczenia pisemne wszelkich cwiczyc i niestety potrzebuje filmu. ![]() ![]()
#2736 |
Zadomowienie
|
Heja banana!
Odzywam sie dopiero teraz, bo mialammase spraw do roboty, bylam na miescie z rana, pozniej cwiczenia, sprzatanie i teraz kapiel. Susze wlosy i sie szykuje, bo dzis rodzice K. mama 30lecie pozycia malzenskiego i bedziemy mieli gosci. Szykuje sie tez gril, ale nie wiem czy sie na niego zalapie, z racji godziny mojego posilku, no chyba, ze o 17 jeszcze cos bedzie cieplego ![]() ![]() ![]() Buziaczki i nie zrec babeczki! Wiosna jest cialka odslaniamy ![]()
#2737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja je robię za jednym zamachem, nie ma co się rozdrabniać, poza tym wydaje mi się, że wtedy jest lepszy efekt, przynajmniej czuję mięśnie. Tak w ogóle, to zabrałam się za to ot tak, dla samego wyzwania, chyba żeby móc samej sobie pokazać, że potrafię dokończyć coś, co zaczęłam.. Przy mojej budowie i sportach, których się tykam nogi i tyłek mogę sobie w zasadzie odpuścić, wystarczająco pracują na rowerze, powinnam sobie znaleźć jakiś challenge brzuszkowy ![]() ![]()
![]() |
#2738 |
Rozeznanie
|
spoko a masz jakis filmik bo jak mowilam z opisowek to ja blodynka jestem
#2739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2740 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Rozeznanie
|
furry to zaczne w takim razie od dzis
![]() ![]() a wlasnie do jedzenia w koncu wyszla smieciowa salatka
![]() |
#2742 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Coś o sobie: ważę 86 kg ![]() ![]() ![]() Razem z TŻtem wpadliśmy na pomysł rywalizacji w odchudzaniu :P Ale nie kto szybciej schudnie (bo to bez sensu) tylko przyznajemy sobie punkty np. za brak jedzenia słodyczy w danym dniu, wypicie 2 l wody czy za wysiłek fizyczny ![]() ![]() Najbliższy cel dla mnie to 10-15 kg do października. W 5 miesięcy jest to wykonalne. Oczywiście wolałabym te 15 niż 10 ;P Ale zobaczymy jak wyjdzie. Na pewno będę grzeszyć, ale nie będę od razu rzucać wszystkiego, tylko przeboleję i pójdę dalej. Bo przecież w życiu zdarzają się grzeszki i błędy, ale nie znaczy to, że od razu trzeba się obżerać przez tydzień!:P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
o matko
![]() ![]() Hej papuga. |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
mi jeszcze 3kg brakuje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Rozeznanie
|
Zaliczylam te przysiady
![]() ![]()
#2748 |
Zakorzenienie
|
Hey. Dzisiaj mój dzień ważenia i mierzenia
![]() Na diecie - tygodni 16 Waga w tydzień -1,5kg Talia -2cm razem -17 Pas -2cm razem -21 cm biodra -2cm razem -22 udo 0 razem -10 Waga razem -22,5kg. 1,5kg w tydzień chyba dlatego że miałam @ i długo mnie trzymało. |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() wczorajszy dzień dietowo byl bez sensu. mdliło mnie cały dzień wiec wrzucałam do żołdka jakieś jogurty zeby sobie ulzyć ( na gotowanie nie miałam siły ) może dzisiaj coś uprychcę dziewczynki gratuluję wszystkim spadków monia niewiele brakuje ci do 2 cyfrówki ![]() ![]() anulciak ![]() ![]() mam nadzieję ze nikogo nie pominełam ( a jak tak to i tak ![]() ![]() ![]()
#2750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() nadalko lecisz jak burza ![]() Niunka odezwij sie! jak tam, lepiej? ![]() Ja cala noc po tym grillu mialam rewelacje w brzuchu, chodziaz malo zjadlam. Rano zaliczylam porzadne wc ![]() Wlasnie zjadlam sniadanko - kromka ciemnego z serkiem delicate i pomidorkiem do tego pol banana ![]() ![]() Milego dnia!
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
kwiatuszku biedaku zdrowka ci życze ... ja też chyba wróciłam przeziebiona - no niewiem co to jest - ciepło sie zrobiło a my chore
![]() Furry oczywiście masz 100 % racji - poprostu powinnam zacisnac zeby i choc jeden dietetyczny tydzien porządnie wytrzymać ... A nie kombinować ![]() Po wyjeźzdzoe waga bez większych zmian -w każdym razie poniżej 76 -czyli faktycznie trzymam wage ... Biorąc pod uwage że mam i okras i problem z toaletą to w sumie dobrze ![]() Co do wagi damsko-męskiej - wspólne odchudzanie to super pomysł pod warunkiem że nie bedzie cie dołować że mu wiecej spada (niestety na ogol fceci wiecej chudna ) U mnie na jesieni ważyliśmy oboje po 85 kg .... A teraz jest 92 do tych moich 76 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Co do wczorajszego jadłospisu (ale tu uwaga ze pół dnia jadłam to co miał mój brat - sama bym wybrała co innego ![]() SN owsianka gotowa Neswity, 2 kromki chrupkiego pieczywa orkiszowo -dyniowego z wedlina Lunch udko z kurczaka gotowane bez skóry, warzywa na patelnie z grzybami hortexu Podwieczorek Sok jabłkowy naturalny, jogurt waniliowy pitny 0% Kolacja takie leczo z cukinii (dużo cukini, 2 papryki, czosnek, pomidory z puszki, przecier, przyprawy , posypane odrobina odchudzoego tartego żółtego sera), 2 małe kromki chleba pełnoziarnistego... Kolacja nr II (niestety;() kromka rzeczonego chleba z masłem ... Zasadniczo pomijajac ostatnia kromke chleba bylo nieźle ... Pory posiłków pozostawiały sporo do życzenia niestety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() cześć ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie po śniadaniu: bułce żytniej z cieniutką warstwą margaryny light, wędliną z indyka i ogórkiem ![]() I lecę na zajęcia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wygladam dzis jak zombie ![]() Czekam na tego kuriera juz ubrana do wyjscia by tylko podpisac co trzeba i wyjsc od razu. Na sniadanie smieciowa salatka, 2jajka, 4kromki bulki parowki, kawa z kostka gorzkiej czekolady 60%.
#2755 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie wiem co ze mną jest - po dwóch kawach i przesiedzeniu po d kocem 2 godzin poczułam sie ... świetnie i absolutnie zdrowo
![]() ![]() Skończyły mi sie filtry i zapomniałam kupić - wiec może nie bede kupować izrezygnuje z kawy ekspresowej .. Zawsze sypanej mniej wypije bo mniej smakuje... I robi sie kubek a nie dzbanek ![]() Ale za życzenia zdrowia dziekuje - przekazuje wszystkie kwiatuszkowi bo chyba bardziej potrzebujaca jest ![]() Właśnie zaktualizowałam się na mojej librze watch (dzieki Furry) i odkryłam że zupełnie nie ogarniam mojej wagi przez to bujanie się między 75 a 76 ostatnio ... ) otóż okazuje się że dzisiejsze potoaletowe 75,2 to spadek przez weekend (od piątku) o 200 g ...A w ciągu tygodnia o 600g... Mimo @, % weekendowych (w tym piwa ![]() ![]() ![]() ![]() Żeby nie było nie bronie tu niezdrowego jedzenia - jakbym przeszła w tryb nadalkowy to już dawno miałabym po odchudzaniu i zdaje sobie z tego sprawe ![]() Wniosek jest też taki że warto zapisywać wage bo ja np miałam wrażenie ze w kwietniu to strasznie tyje i nic nie chudne - i owszem w wartościach bezwglednych ciągle mam 300 g wiecej niz przed świetami - ale tendencja jest właściwa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Ach podziele sie jeszcze informacja że wg Libry cel - 65 kg osiagne 24 sierpnia - a tak sie składa że to pierwszy dzień urlopu ![]() ![]() ![]() I w sumie w miare realistyczne - pierwsze 10 kg zajeło mi 4 miesiące, kwiecien trzeba uznać za stracony, czyli do końca sierpnia kolejne 4 miechy... Oby faktycznie tak było ![]() Jak kogos dziwi mój niecodzienny entuzjazm-to właśnie zrobiłam 140 przysiadów i Shreda - wiec jestem na endorfinowym haju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj grzecznie, na sniadanie 2 jajka i kefir, a na obiad zaraz warzywka na patelnie. Ile mi wskoczylo na plus to nie wiem- bo sie nie wazylam ;/ kwiatuszek, a Ty sie cos nie wazysz ostatnio? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-04-24 o 12:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
U mnie 83.9 ale i @ dostalam...czuje sie fatalnie...na nic nie mam czasu z powodu tej komunii i zawiesilam karnet na silownie...oj...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Joanno wlasnie mialam pisac czy cos palilas, bo taka radosc bije z Twojego posta
![]() ![]() Ja juz po obiadku - fasoloweczka, warzywka na patelnie, udko gotowane z kurczaka. Objadlam sie, teraz odczekam i robie dzis szok trening z chodakowska. Dla mnie jest idealny, cos pomiedzy skalpelem a killerem, polecam tym, ktorych skalpel juz nie rusza ![]() anulciak gratulacje! lecisz ![]() ![]() dobra ide gary pomyc i odpoczac chwilke po ogrodzie ![]()
#2760 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() Przeszukując strony internetowe znalazłam Was. Szukałam kogoś, przy kim mogłabym prowadzić nierówną walkę z kilogramami. Krótki rys ![]() Mam na imię Dagmara, mam 34 lata, mam dużą rodzinkę (3 dzieci, mąż, 2 koty i pies ![]() 1 stycznia waga pokazała 89,5 kg przy wzroście 173 cm. 24 kwietnia waga pokazała 79,5 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! Mój największy sukces!!! - 10 kg ![]() Dieta (dużo białka, surowych warzyw) plus bardzo dużo ruchu - zajęcia fitness 5 razy w tygodniu, do tego długie spacery, czasami basen. Ale ponieważ ok 2 tygodni temu waga się zatrzymała, miałam sporego doła, co spowodowało częstsze sięganie po niedozwolone rzeczy... Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.