![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Witam w drugiej części wątku
![]() Oto link do naszej tabelki, którą zawdzięczamy zdolnej Scio (prosze uzupełniać ![]() https://docs.google.com/spreadsheet/...aRlBFVlE#gid=0 Link do poprzedniej części : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=659620 Dla wszystkich którzy zagladają tu po raz pierwszy, krótkie info : Zapraszamy do wspólnego odchudzania panie z nadwagą faktyczna i liczoną w kg na wadze a nie wyimaginowaną... Nadwaga, przypomną to BMI powyżej 25. Osoby, które odchudzają się z "kości na ości" - czyli przy 168 ważą 55 kg i chca schudnąć na 50- prosimy o zrozumienie że tutaj mamy do czynienia z cięższymi problemami ![]() Oczywiście chętnie dzielimy sie ze wszystkimi zebrana wiedzą dotyczącą zdrowego trybu życia. Co do tego jaksie odchudzamy to kazda robi to co uważa - ale generalnie wszystkie trzymamy się mniej wiecej tych samych ogólnych reguł: 1. Unikamy wszelkich diet radykalnych (typu Dukan) - stawiamy na zbilansowany i zróżnicowany jadłospis 2. Staramy sie nie schodzić z kaloriami poniżej BMR (czyli spoczynkowej przemiany materii) - żeby nie spowolnić metabolizmu (żegnajcie diety 1000kcal ![]() 3. Mamy świadomość że wysiłek fizyczny jest zdrowy i niezbedny (ale czy udaje nam sie ćwiczyć i ile to już kwestia indywidualna ![]() 4. Ważymy sie w poniedziałek gremialnie, wagoholicy częściej ![]() 5. Posiadamy klub w którym dzielimy się zdjęciami swooich wyników i innymi - stopniowo zapraszamy osoby które troche z nami popiszą i udowodnia ze to nie "tylko na chwile" ![]() 6. Wspieramy się, plotkujemy, chwalimy gdy jest za co i ganimy gdy trzeba - wszystko jednak z wzajemnym szacunkiem, dystansem do siebie i uśmiechem ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Parę przydatnych linków na początek odchudzania : 1.kalkuator BMR http://www.e-diagnoza.pl/kalkulator/17/Kalkulator-BMR/ 2. bilans białek /wegli /tłuszczy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=342994 3. program do wyliczania jadłospisu w exelu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140544 4. http://tlustezycie.blogspot.com/2012_04_01_archive.html Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-03-06 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
A ja mam taki pomysł, że zamiast rozdzielać o sobie na kilkanaście postów może by to zebrać w jednym:
np. Scio (Paulina), 26 lat, 84 kg wagi, nauczycielka przedszkolna, mężatka od 3 lat, mama 1,5 rocznej Agatki, na diecie od zawsze Ogolnie ..... JoannaXL itd. myślę, że to byłoby bardziej przejrzyście. Co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Scio można - ale wtedy edytować może tylko jedna osoba, któa wkleiła
![]() Joanna XL, 27 lat , na stałe w DE (ale często w PL - Trójmiasto/Poznań), kończąca studia humanistka, obecnie bez pracy .. Od pięciu lat z M. (prawie 3 po ślubie), dzieci brak, jeden kot ![]() Dietuje "od zawsze" (15 lat)... Po raz pierwszy staram sie zmienić nawyki, jeść zdrowiej, ruszać sie wiecej. Idzie powoli, bo kocham jesć i sporo grzeszę , ale idzie. Ograniczam kalorie ale rozsądnie (1400-1700), ograniczam tłuszcze i węglowodany. Próbuje nie jeść słodyczy i fastfoodów. Ćwiczę z Chodakowską (wczesniej z Mel B.) i wracam do biegania po zimowej przerwie. Walcze z A6W i nabyłam hula hoopa ... W odchudzaniu zdecydowanie stawiam na treningi bo trzymanie diety mi nie idzie ![]() A niech będzie jak chcecie ![]() Edytowane przez Joanna XL Czas edycji: 2013-03-04 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Witam
Bardzo chciałabym dołączyć do wspólnego odchudzania. Moje BMI wynosi już 29 ![]() Ciężko mi z tym jak diabli, nie znosze patrzeć na siebie mam 160 cm i 75 kg wagi na pewno chciałabym zrzucić 10 kilo od 4 lat jestem w domu wychowuje dzieci i to w tym czasie przybyło mi te 10 kilo. Synka urodziłam 6 miesięcy temu. Przed ciążą było 72 po urodzeniu 71 kg karmiłam go 2 miesiące ale był wiecznie głodny i potem butelka. Jak kończyłam karmienie waga wynosiła 70,5 kg. Tak sie cieszyłam że zobacze 6 z przodu!!!! Ale zamiast tego dosło do 76!!! Największy mój problem to słodycze! Postanowiłam to zmienić Uda mi się , musi się udać Nie chce być chudzielcem chce być normalna w końcu.
#6 |
Raczkowanie
|
Cześć.. ja dziś nie ma to jak 11godzin w pracy
![]() Gratuluję spadków ![]() Jeśli chodzi o wspomagacze w odchudzaniu typu herbatki czy tabletki jestem przeciwniczką... Dziś waga pokazała 79.2 Zdecydowanie 7z przodu cieszy no więc ogłaszam wszem i wobec że 10 kilo za mną ![]() a jeśli chodzi o mierzenie to około 5 tyg sie mierzyłam i dziś 4cm w udach mniej ![]() rozmiar spodni 44 ![]() ![]() Jak się cieszę że potrafię coś osiągnąć w życiu ![]() ![]() ![]() Nie wiem czy można samemu dodawać do tabeli ??
START: 07.01.2013r. ![]() Teraz-73,3 72,5...70,5 ![]() ![]() i oby dalej ![]() ![]() ![]() 1 cel: 1 marca zobaczyć 7 z przodu ![]() ![]() ![]() 2 cel: 75kg... ![]() ![]() 3 cel: 70kg... już 16kilo za mną. |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() mam na imię Aśka ![]() mam 37lat, dwie córki (1o i 4 lata), 2 koty, drugiego męża ![]() ![]() całe życie ważyłam 53-55kg i wszyscy mi mówili ze chudzina jestem.... teraz ważę prawie 79kg i.... wszyscy wkolo mówią ze "gruba jestem" ![]() mam 160cm wzrostu, moim marzeniem jest zobaczyc na wadze 6 z przodu...ale nie w byle jakim towarzystwie... najchętniej zeszłabym z wagą do 60-62kg...... myślę ze jest to realne..... od dziś: zero piwa, wina, drinków.... zero podjadania... zero słodyczy... da się? myślę ze tak; moze samodzielnie dam radę a może z waszą pomocą.... ![]() no i może troche więcej ruchu (choć moja praca raczej mnie ogranicza jeśli chodzi o ruch...) ale to się zmieni jak nowy członek rodziny u nas zamieszka ![]() ![]()
#8 |
Zakorzenienie
|
Asia ja probonuje ednak w jednym poście, bo jak widzisz już się zrobił bałaganik. Jak znajdę chwilkę to pozbieram i wrzucę
![]() Do tabeli można dopisywać się samodzielnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Może wy mi powiecie czy mam nadwagę a jak tak to czy sporą ?
Każdy lekarz mówi mi że mam sporą nadwagę, a ostatnio że jestem otyła przed każdą wizytą u lekarza, jakiegokolwiek (oprócz dentysty ![]() mam 165 wzrostu waże około 64-62 moja waga ciągle się waha, Moje wymiary Biust 89 Talia 71 Biodra 90 Udo w najgrubszym miejscu 59 W najszczuplejszym miejscu udo 38 Lydka 36
Odchudzam się od 28.01.13 Było 67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 ![]() "Zawsze najlepszym momentem na rozpoczęcie odchudzania jest tu i teraz. Jutro - to tylko kolejny dzień." Mój blog http://cocinar-gotowanie.blogspot.com/ Edytowane przez justka09 Czas edycji: 2013-03-04 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
justka09 ty serio piszesz??Bo mi aż słów brakuje.
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przeczytaj uważniej 1 post.
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ta tabelka jest genialna jutro rano pomiary i waga z mojej strony .
#14 |
Zakorzenienie
|
Nadwaga, przypomnę to BMI powyżej 25.
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja od tygodnia biorę błonnik żeby nie mieć takiego apetytu ale nie wiem czy widzę różnice może troche. Po za tym codziennie trochę brzuszków. Mi się musi udać, nie moge odpuścić
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
e to ja się łapię
![]() ![]() żaden powód do radości ![]()
#17 |
Raczkowanie
|
Przepraszam nie będę wam już głowy zawracać
![]() Życzę wam powodzenia w odchudzaniu ![]() ![]()
Odchudzam się od 28.01.13 Było 67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55 ![]() "Zawsze najlepszym momentem na rozpoczęcie odchudzania jest tu i teraz. Jutro - to tylko kolejny dzień." Mój blog http://cocinar-gotowanie.blogspot.com/ Edytowane przez justka09 Czas edycji: 2013-03-04 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie jesteś otyła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Witojcie w nowym wątku! To ja się wpiszę tu, a potem róbcie se z tym postem, co chcecie
![]() Marta (ale zostańmy przy Furry, przyzwyczaiłam się), lat 30, od 7 lat to samo dziecko i ten sam brak męża ![]() ![]() Zawodowo zajmuję się opieką nad osobami starszymi oraz masażem. Średnio co dwa lata na życiowym zakręcie ![]() Odchudzam się od 17 r.ż., jak widać bez większych skutków, za to udało mi się przez te lata bardzo poszerzyć horyzonty w kwestiach dotyczących odżywiania, zdrowia, itd.. mogę powiedzieć, że jest to nawet moja pasja... lubię o tym czytać. Hołduje niełączeniu, małym kroczkami zmierzam ku wegetarianizmowi. Kocham rower, muzykę (śpiew, gitarę, bębny), imprezy z ciężką muzą taneczną, książki, siatkę, morze, trasy autem (ja prowadzę!), motocyklem, pociągiem. I moje dziecko - źródło wszystkiego, co dobre, moją największą życiową pasję, pocieszenie w smutku, kompana w radości.
#20 |
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Jak wszyscy drukują eseje o sobie to i ja coś naskrobię ![]() Na imię mam Izabela i w kwietniu stuknie mi 21 lat. Mieszkam w wlkp, jestem dyplomowanym technikiem fryzjerstwa - obecnie studiuję pedagogikę (edukacja elementarna z terapią pedagogiczną), wiem, wiem, że mówi się o tym kierunku nie zbyt przychylnie ale jedną szkołę już kończyłam dla papierka i żałuję teraz chce kształcić się zgodnie z moimi marzeniami i powołaniem. Do pracy z dziećmi będę się pchać drzwiami i oknami ![]() Cechy - uparta, radosna (zazwyczaj), autokratyczna - choleryk ![]() Spokojnie na co dzień jestem przesłodka - tylko wystarczy mnie nie wkurzać ![]() Dzieci ani męża nie posiadam. Jestem w stałym pięcioletnim związku i kocham mojego Miśka na zabój (dosłownie czasem mam ochotę zatłuc go patelnią ![]() Wzrost 164 cm, waga obecna 79,9, najniższa jaką posiadałam 52 kg ![]() W moim przypadku kwestia wahań wagi jest kwestią nie do końca ode mnie zależną (problemy zdrowotne) ale jak to na uparciucha przystało walczę z tym jak mogę ![]()
-17kg ![]() "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-03-07 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
To i ja się wpiszę
![]() Beata (jak na to nick wskazuje ![]() ![]() Odchudzam się odkąd pamiętam, a więc od chyba 15-16 r.ż. , jak na razie bez większych rezultatów. Najwięcej było 82 kg (lipiec 2012), jest 75,5. Uwielbiam czytać książki, jeździć na rowerze, grać na PS3, swego czasu też rysowałam.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ![]() Ja mam na imię Monika, mam 23 lata, dzieci brak, męża brak, BA! nawet faceta brak, pracy na chwilę obecną jeszcze też brak ![]() ![]() ![]() Nie odchudzam się od zawsze, w zasadzie od 3 miesięcy jestem na diecie pierwszy raz w życiu. A gruba byłam zawsze ![]() ![]() ![]() Witam, witam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja sie juz gubie, po co juz nowy watek jest zaczety? bez sensu, piszecie tu i tam...
![]()
#25 |
Zadomowienie
|
SSS7, 28lat, tymczasowo w UK, pielegniarka, od 5lat z TZ, bez planow na slub i dzieci w najblizszym czasie. Pracuje na Intensywnej Terapi i NeuroTraumie gdzie moge z czystym sumienim powiedziec, spelniam sie zawodowo.
Jest to takze puki co jedyna moja forma aktywnosci.... a szkoda, bo przy wzroscie 170cm dorobilam sie 80.5kg. Moj plan to racjonalne porcje zbalnsowanej diety i zwiekszenie aktywnosci fizycznej. Staram sie jesc rzede wszystkim zdrowo. Niestety ciezko mi idzie ograniczenie racji zywieniowych. Kocham jesc i nie ma wielu produktow ktorych nie lubie.
Odchudzam sie, bez kija nie podchodz... 82kg/170cm, cel: 62kg Edytowane przez sss7 Czas edycji: 2013-03-05 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dziewczyny skończmy pierwszy może najpierw i potem się przeniesiemy tutaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY, PRZECZYTAJCIE PIERWSZY AKAPIT W PIERWSZYM POŚCIE!!
TU PÓKI CO SIĘ TYLKO PRZEDSTAWIAMY, A PIERWSZA CZĘŚĆ WĄTKU NIE ZOSTAŁA ZAMKNIĘTA WŁAŚNIE PO TO, BY MÓC TAM GADAĆ. NIE ZADAWAJCIE PYTAŃ JEDNA PRZEZ DRUGĄ, PO CO DRUGI WĄTEK - O TYM BYŁA MOWA CAŁY CZAS, ŻE TAK ZROBIMY. ZRESZTĄ POWTARZAM - PIERWSZY POST ASI MÓWI WSZYSTKO. Gdyby ktoś miał wątpliwości co do tego mojego postu - bez obaw, wykasuję go, albo edytuję jak się już tu wszystkie przestawią ![]() I TAKA MOJA SUGESTIA - kochane, te z Was, które wstawiły tu post "od czapy", czyli nie przedstawiły się, a po prostu coś tam napisały, to może niech edytują ten pościk właśnie na zasadzie :cześć, jestem Jola, Ziuta, czy ktoś itd... dzięki temu wykasujemy niepotrzebne treści, a już zamieszczone posty wykorzysta się na przedstawienie się reszcie użytkowniczek, zgodnie z planem zresztą Jak ma być porządek, to niech kurcze będzie ![]() Cytat:
![]()
Keep on rockin'! ![]() 78*77*76*75*74*73*72*71*7 0*69*68*67*66*65! https://www.facebook.com/taauhandicraft/ Edytowane przez Furry Sue Czas edycji: 2013-03-05 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny.
Wczoraj usiłowałam napisać posty AŻ 4 ale du.. nie wiem Ci moderator sobie w kule leci ... mniejsza. Mam na imie Judyta pochodze z Sandomierza (tak to ten sam Sandomierz Ojca Mateusza) Lat hmm 27... wzrost to 165 WAGA 84 (wczorajsza) BMI30,9 Pracuje w Klubie muzycznym ( nie w dyskotece) jestem barmanką, mam dwa zawody dietetyka i ratownika medycznego. Raczej leniwcem kanapowym jestem tylko zimą bo nie znosze zimna. Jak się robi cieplej jestem aktywna przynajmniej się staram. Z wagą borykam się od kilku lat w sumie od 20 roku życia po stosowaniu tabletek Antykocepcyjnych... do 20 roku życia ważyłam różnie 58kg do max 64kg... po przygodzie z tabletkami to się strasznie zmieniło i jedzenie też swoje zrobiło w IRL stosując tabletki od 18 roku przytylam do 66 moze 67 kg jeszcze tu nie ma tragedii i jakoś z tego nie robiłam wielkiego problemu Horror się zaczoł gdy je odrzuciłam tak jak i rzuciłam faceta pół roku przed ślubem dobiłam do 98 kg w 3 miechy.... MAsakra prawda... Po powrocie do PL z depresja i złamanym sercem nie wychodziłam przez 5 miesiecy na miasto do znajomych unikałam każdego znajomego głupimi wymówkami byle by być samą ... Zaczełam staż bo ile można siedzieć na dupie gdzie pieniądze się rozpływaja w oka mgnieniu zaczełam walke ze swoją wagą i sama z sobą w pół roku doszłam do wagi 72 kg z wagi 98kg co robiłam 4 posiłki dziennie dużo warzyw woda i aktywność chodz moja praca była aktywa wystarczająco. Waga wachała się przez kolejne 3 lata do 75 kg nigdy mi się nie udało zobaczyć 6 z przodu przez ten czas. końcem września ubiegłego roku ważyłam jeszcze 73 kg ale moja aktywność się też skończyła chwilowe problemy dość wszytkiego co posiadam w domu ( czyt. brat,rodzice) Wiele osób nie zdaje sobie sprawy co mam w głowiejeśli chodzi o mój wyglad każdy z mojego otoczenia lubi mnie taką jaką jestem, może to też przesto że się po części przyzwyczaiłam do bycia pączkiem o golonkowatych nogach. Od wczoraj zakupiłam pewien suplement i zaczełam ćwiczyć z Mel C ( ona daje po garach) przypadkiem do was trafiłam i postanowiłam napisać i to jest mój pierwszy raz gdzie chce się udzielać. Na waszych wątkach jak i CZI i II spedziłąm z 3h czytając ( pocieszna lektura) Mam nadzieje że mnie zaakceptujecie taką jaką jestem i razem bedziemy się motywować do dziłania ![]() Pozdrawiam Judyta. Edytowane przez Myszex01 Czas edycji: 2013-03-05 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
hej!!! A co myslicie o tej diecie??
Dieta strukturalna została opracowana przez dr Marka Bardadyna dokonała tego że coraz częściej ta dieta jest stosowana w senatoriach i ośrodkach spa. Ta dieta jest odpowiednia gdy chcesz schudnąć bezpiecznie, zdrowo i skutecznie. Charakteryzuje sie tym że ze wszystkich produktów wybrano te o najmniejszej kaloryczności i o największej ilości witamin. Reguralne spożywanie tych produktów sparawia że Twój organizm odmłodnieje i nabierze blasku i energii i co najważniejsze doprowadzi do trwałej redukcji zbędnych kilogramów. Dieta strukturalna pomoże Ci schudnąć około 3-4 kilogramy w ciągu jednego tygodnia. Czyż to nie cudowne? Dieta nie posiada skutków ubocznym, wręcz przeciwnie jest eliksirem zdrowia. Dieta doskonale sprawdza sie w leczeniu chorób cywilizacyjnych gdyż jest pełnowartościowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.