Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19. - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 12:03   #1531
malamaluczka87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

1) Krem + żel babydream
2) Podkład Glazel + krem Avene
3) Kamuflaż Coverderm - zamknięty
4) Kamuflaż - otwarty
5) Żel hialuronowy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ana- dajesz ten podkład co zawsze i kamuflaż na niedoskonałości i tyle

A stosowanie sprayu Kryolanowskiego to masakra!!! Nie wolno...tylko na wesela albo wielką imprezę okolicznościową. Samo zło, chemia, buzia po tym nie oddycha. Ja go stosuję na Panny Młode, a i tak nie zawsze - bo moje makijaże trzymają się bezproblemowo do rana

Butterku - tak, dostajesz wraz z żelem trochę białego proszku i pipetkę plastikową do mieszania. Wsypujesz do środka żelu ten proszek i mieszasz pipetką = gotowe;-) Żadna wielka filozofia;-) Jak nie chcesz niczego dosypywać i mieszać, to można kupić 1% żel już gotowy za 19,60zł - o ten: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Malensstfo Pokaż wiadomość
Strzelę sobie w łeb zaraz

Asia się w końcu porzygała, cała mokra, ja też, trzeba było ją przebrać...w międzyczasie Dominika krzyczała o jedzenie, chociaż dopiero obie jadły... Asi widać ulżyło, ale ponieważ żołądek pusty, to też jeść i się darły obie Nie wiem co tej Asi jest.. W końcu obie dostały wodę, włączyłam odkurzacz i Asia zasnęła, a Dominika jęczy dalej...
biedna uroki bliźniąt...

Serum na hormonalne wypadanie włosów:
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html
malamaluczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:10   #1532
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.

Cytat:
Napisane przez malamaluczka87 Pokaż wiadomość
1) Krem + żel babydream
2) Podkład Glazel + krem Avene
3) Kamuflaż Coverderm - zamknięty
4) Kamuflaż - otwarty
5) Żel hialuronowy

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Ana- dajesz ten podkład co zawsze i kamuflaż na niedoskonałości i tyle

A stosowanie sprayu Kryolanowskiego to masakra!!! Nie wolno...tylko na wesela albo wielką imprezę okolicznościową. Samo zło, chemia, buzia po tym nie oddycha. Ja go stosuję na Panny Młode, a i tak nie zawsze - bo moje makijaże trzymają się bezproblemowo do rana

Butterku - tak, dostajesz wraz z żelem trochę białego proszku i pipetkę plastikową do mieszania. Wsypujesz do środka żelu ten proszek i mieszasz pipetką = gotowe;-) Żadna wielka filozofia;-) Jak nie chcesz niczego dosypywać i mieszać, to można kupić 1% żel już gotowy za 19,60zł - o ten: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html
Kochana a ten kamuflaż i podkład to jak go zamówić z tej strony? trzeba tam się jakoś zalogować? nie wiem jak chcialabym na początek zamówić ten fluid... tylko gdzie i jaki odcień...

Oj tak spray Kryloan bardzo sztuczny, zgadzam się - ja właśnie używałam tylko na wyjścia i jako JEDYNY utrzymywał mi cienie na powiekach żadne bazy nic nie daje rady, wszystko się roluje.

I ponawiam pytanie czy znasz fluid revlon?

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2013-04-30 o 12:12
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:09   #1533
Malensstfo
Zakorzenienie

Wiedziałam, że któraś z was się profesjonalnie zajmuje makijażem...a ja jeśli mogę mam inne pytanko, do reszty dziewczyn zresztą też..w. jaki sposób dbać i myć o pędzelki? Różnego rodzaju...
Malensstfo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:13   #1534
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Wiedziałam, że któraś z was się profesjonalnie zajmuje makijażem...a ja jeśli mogę mam inne pytanko, do reszty dziewczyn zresztą też..w. jaki sposób dbać i myć o pędzelki? Różnego rodzaju...
Są takie specjalne płyny do czyszczenia pędzli, chyba z Inglota np. Ale można też myć żelem do twarzy

Szef przyszedł i obwieścił, że z okazji długiego weekendu kończymy dziś o 14

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:28   #1535
malamaluczka87
Zadomowienie

Szlak mnie trafi, napisałam taką długą odp i wszystko mi usunęło...

Stary 2013-04-30, 13:30   #1536
metkaa
Zakorzenienie

cześć

mysia

Cytat:
Napisane przez onyks Pokaż wiadomość
Cześć. Wpadłam się usprawiedliwić Budowa Nie myślałam, że to będzie tak czasochłonne. Ale od jutra jedziemy już ze ścianami

Poza tym u nas dobrze, Nataszka kochana, przesypia nadal noce od 21.00 do 7.00, w sobotę mamy chrzest
nie dziwie sie ze nie masz dla nas czasu, super, że już sciany będziecie budowac,

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Chwale sie ze mam wszystkie zabki zdrowe, tzn. przeczysciła mi i zapłaciłam tylko 50zł
A dzis na 10 ide do fryzjera

Seba wcoraj to juz mi przy nodze chodził, nie bardzo chce zostawac z dziadkami beze mnie, wczoraj nawet nie spał z moja mama tylko mnie pilnuje

a Sebie się nie dziwię, lepiej miec mamusie na oku

Baobabek super, ze udało się z nianią,

Cytat:
Napisane przez Bika83 Pokaż wiadomość
Nie posiedzę z Wami Emilka dokazuje, ok 11 jestem umówiona z koleżanką na spacer..... wczoraj jak wyszłyśmy o 9 to wróciłyśmy o 21 więc dłuuuuugie spacerki sobie ostatnio fundujemy ale dziś znów chłodniej, wiec max 2 godzinki i spadamy z tego mrozu
matko, ja chyba nigdy tak długo nie bylam z szymkiem poza domem tzn w sensie ze jakis spacer

gocha dobrze, że z bioderkami ok,

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
super

my bylismy na spacerku, teraz szymek spi, zupka sie gotuje a ja odpoczywam
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:35   #1537
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Są takie specjalne płyny do czyszczenia pędzli, chyba z Inglota np. Ale można też myć żelem do twarzy

Szef przyszedł i obwieścił, że z okazji długiego weekendu kończymy dziś o 14 :D
Ooo widzisz

Super

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

A co ile tak myć te pędzelki?

Asia po zwymiotowaniu czuje się chyba zdecydowanie lepiej już nie marudzi i się uśmiecha...tylko co jej qrde było
Stary 2013-04-30, 13:45   #1538
malamaluczka87
Zadomowienie

Namiary bezpośrednie na panią z Glazela, z którą można wszystko załatwić:
1) Karolina Wilk, tel. 793 909 678, karolina.wilk@glazel.pl => z nią idzie wszystko załatwić, nieraz tego samego dnia wysyła produkty - mnie za kuriera w granicach miasta nigdy nie kasowała. Możecie się powołać na mnie (dane z fb;D). Jakby wam podała droższą cenę to nie zamawiajcie - ja wam zamówię i wyślę pocztą z kopią faktury.

2) Ana: Porównanie Revlonu z Glazelem
- Revlon ma dużo talku w sobie przez co cery różnie reagują - jednych lubi zapchać, inni ok- ale jest dość ciężki i skóra pod nim nie oddycha, czuć go na skórze
- Glazel jest lekki dla skóry, a pełni swoje funkcje (jest profesjonalny) - nie czuć go na skórze
- Revlon jest raz droższy - na allegro można go kupić taniej
- 30zł za profesjonalny podkład z Glazela to można chociaż zaryzykować;-)
- Revlon ma wodnistą konsystencję
- Glazel ma kremową konsystencję
- Revlon ma buteleczkę, z której zawartość trzeba wylewać na dłoń
- Glazel ma pipetkę którą dowolnie dozuje się podkład - nie ma szans wziąść go za dużo
- Revlon- zwykły podkład drogeryjny, Glazel - profesjonalny
Resztę za chwilę odp bo się boję że znów się usunie;-)

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Maleństwo
tak jak Butter pisała, są specjalne płyny, ale ja ich nie używam (albo bardzo rzadko). Wystarczy zwykły żel typu ten Rossmanowski co podałam ze zdjęciem we wcześniejszych postach za 10zł - bo można myć nim i pędzle i twarz więc jest wielofunkcyjny. A od płynów specjalnych to trzeba i tak robić przerwy bo sklejają na dłuższą metę włosie i zawierają dużo alkoholu w składzie, więc niszczą...
- dobre są też dowolne tanie płyny micelarne za 6zł z Ziaji bo ich do tego nie szkoda - a micele dobrze piorą , bądź jakiś delikatny szampon

Aha, kolor podkładu z Glazela na pewno "1" bo on jest też uniwersalny i się ładnie stapia jak druga skóra - pigment w kierunku beżu (bez dodatków różu)

Bao- super z tą nianią!!!

Edytowane przez malamaluczka87
Czas edycji: 2013-04-30 o 13:47
Stary 2013-04-30, 13:49   #1539
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Maleństwo
tak jak Butter pisała, są specjalne płyny, ale ja ich nie używam (albo bardzo rzadko). Wystarczy zwykły żel typu ten Rossmanowski co podałam ze zdjęciem we wcześniejszych postach za 10zł - bo można myć nim i pędzle i twarz więc jest wielofunkcyjny. A od płynów specjalnych to trzeba i tak robić przerwy bo sklejają na dłuższą metę włosie i zawierają dużo alkoholu w składzie, więc niszczą...
- dobre są też dowolne tanie płyny micelarne za 6zł z Ziaji bo ich do tego nie szkoda - a micele dobrze piorą , bądź jakiś delikatny szampon
Dzięki
Ooo mam akurat płyn miceralny z Ziaji
Czyli co najpierw w tym umyć i potem spłukać ? I pytałam jeszcze co ile tak czyścić?
Stary 2013-04-30, 13:52   #1540
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Namiary bezpośrednie na panią z Glazela, z którą można wszystko załatwić:
1) Karolina Wilk, tel. 793 909 678, karolina.wilk@glazel.pl => z nią idzie wszystko załatwić, nieraz tego samego dnia wysyła produkty - mnie za kuriera w granicach miasta nigdy nie kasowała. Możecie się powołać na mnie (dane z fb;D). Jakby wam podała droższą cenę to nie zamawiajcie - ja wam zamówię i wyślę pocztą z kopią faktury.

2) Ana: Porównanie Revlonu z Glazelem
- Revlon ma dużo talku w sobie przez co cery różnie reagują - jednych lubi zapchać, inni ok- ale jest dość ciężki i skóra pod nim nie oddycha, czuć go na skórze
- Glazel jest lekki dla skóry, a pełni swoje funkcje (jest profesjonalny) - nie czuć go na skórze
- Revlon jest raz droższy - na allegro można go kupić taniej
- 30zł za profesjonalny podkład z Glazela to można chociaż zaryzykować;-)
- Revlon ma wodnistą konsystencję
- Glazel ma kremową konsystencję
- Revlon ma buteleczkę, z której zawartość trzeba wylewać na dłoń
- Glazel ma pipetkę którą dowolnie dozuje się podkład - nie ma szans wziąść go za dużo
- Revlon- zwykły podkład drogeryjny, Glazel - profesjonalny
Resztę za chwilę odp bo się boję że znów się usunie;-)

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Maleństwo

Aha, kolor podkładu z Glazela na pewno "1" bo on jest też uniwersalny i się ładnie stapia jak druga skóra - pigment w kierunku beżu (bez dodatków różu)

Bao- super z tą nianią!!!
Przekonuje mnie ciekawe czy w innej hurtowni kosmetycznej można dostać... u nas jest jedna hurtownia - ciekawe czy w ogóle zamieszczają w innych miejscówkach niż swoje
Trochę się boję na pałę zamówić odcień, bo ja bladzioch straszny... i zaraz szyję mam białą a twarz ciemniejszą ;P

Mala a ten puder catrice to czym nakładać?
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:00   #1541
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem czy ten sam efekt nie uzyskamy dzięki zwykłej mące ziemniaczanej?

Ja mam jeden sypki puder zmieszany z tą mąką i faktycznie efekt na buzi jest inny
Stary 2013-04-30, 14:14   #1542
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
matko, ja chyba nigdy tak długo nie bylam z szymkiem poza domem tzn w sensie ze jakis spacer
E, no to nie był tylko spacer, byłyśmy też na ćwiczeniach, autobusem pojechałyśmy do moich rodziców, poszłam też do mojej pracy itp. wieczorem po nas tż przyjechał i już wróciliśmy autem do domu.

Maleństwo
ja czyszczenia pędzelków nauczyłam sie z filmików na youtube

Aaby, więc tak. Bardzo cięzko powiedzieć kup 5 czy 12 sztuk..... tak na prawdę to wszystko zależy jakie dzidziuś Ci się trafi jak wiadomo Emilka dużo ulewała, więc czasami jeszcze nie skończyłam jej ubierać, a już miała bodziaka całego mokrego więc 2, 3, razy dziennie musiałam ją przebierać. A np córka mojej koleżanki 3 dni pod rząd chodziła w tym samym, bo się nie brudziła..... ja w końcu robiłam tak - wąchałam ulane ciuszki, jak śmierdziały "rzygowinką" to do prania, jak nie, to albo na kaloryfer albo podkładałam Emilce chusteczkę czy ręcznik papierowy pod to mokre ubranko..... jak widać nie zaszkodziło jej
Wiesz, jak już Dzidziuś będzie na świecie to zawsze możesz dokupić czego Ci brakuje a tak na początek to może taki tygodniowy zestaw byłby dobry? Tzn wszystkiego po 7 sztuk przyjmuując że raz dziennie dzizecko przebierasz, to prawie na tydzień Ci wystarczy....
Ja nawet nie wiem ile czego miałam, bo miałam baaaardzo dużo pożyczonych ubranek.
Jakby co to pytaj. odpowiem
Choć chyba nie bardzo pomogłam...
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Bika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 14:23   #1543
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:

Maleństwo
ja czyszczenia pędzelków nauczyłam sie z filmików na youtube
Jeeej, ale jełop ze mnie! Czemu ja na to nie wpadłam ??!

Co do ubranek to racja, moje też chodzą 2 dni w tym samym, po kąpieli przebieram w czyste ciuszki...jak uleją to zmieniam, wiadomo...
Propozycja Biki z tygodniem to dobry pomysł
Stary 2013-04-30, 15:47   #1544
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
za ćwiczenia widać, że się realizujesz w organizacji imprez może kiedyś na poważnie się za to zabierzesz, tak zarobkowo?
Wiesz ze bardzo bym chciała, ale ciężko zacząć. Musze wkoncu ten blog zalozyc

W maju robie tez dekoracje i kwiaty na komunie syna znajomej.

Cytat:
a że się tak zapytam wszystkich ciężarówek,...ćwiczycie? I jak tam sr u wszystkich co chodzą? U mnie z tż to temat nie do przejścia;P

---------- Dopisano o 22:37 ----------)
Ja nie cwiczylam jakos specjalnie. Ale pracowałam do 8mc ( opiekując się dziecmi ) wiec codziennie spacery itp.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Pani przyszła dopiero o 20ej (przez tel tak uzgodniła z moim tż, bo miała być po 15ej, ale poszłą w pole i jej się zapomniało....), za to zapomnienie ma u mnie minus duży, ALE poza tym to urzekła mnie na wejściu, taka wesoła, promienna, uśmiechnięta, wygadana (jak ja) od razu wzięła małą i nie oddała przez cały pobyt
Super ze jesteście z niej zadowoleni!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Foteczek mamusi jeszcze żadnych zrobionych nie ma (serio! ale przez te pasztetowe tygodnie w ogóle nie mam na to ochoty ), a fotki Jr będą jak odkopię skaner, który ukrył się gdzieś w czeluściach piwnicy

No tak myślę, że tak solidnie to ruszę właśnie po połówkowym... A do tego czasu może coś drobnego wpadnie
A Ty zostawiasz rzeczy po Domino?

A co do imprezy urodzinowej Domino - zaadoptuj mnie Nigdy nie miałam fajnych urodzin Swoją drogą powinnaś pomyśleć o zostaniu party-plannerką
Ojjj to mama koniecznie musi sobie jakies foteczki porobić żeby mieć na pamiatke To czekamy na fotencje Jr.

Pamietam ten okres kupowania wszystkiego , ajj fajnie było. Tak, ja zostawiam sobie ciuszki Domino dla rodzeństwa

Hehe nie ma problemu adoptuje cala wasze trojke + koty Wiem , ze powinnam bo sprawia mi to dużo radości ale ciężko się zabrać .

Cytat:

Zaabcia

Chwale sie ze mam wszystkie zabki zdrowe, tzn. przeczysciła mi i zapłaciłam tylko 50zł
A dzis na 10 ide do fryzjera

Super!

Milej wizyty u fryzjera , tez się musze umowic

Cytat:
I tak będzie pysznie!

A tak się dziś zastanawiałam, gdzieś się podziała
Wózek wybrany? Evo? Mura?
Masz gdzieś spis ubranek? Bo ja mam wrażenie, że jest tyyyle potrzebne, a z drugiej strony czytam wiele opinii, żeby nie kupować za dużo, bo dziecko szybko rośnie. I nie wiem nawet, na ile czego się nastawić
A Ty masz już jakiś wozek na oku?

Hej

Chwale się , Domino dzisiaj sam chodzi przy pchaczu
Normalnie jestem z niego taka dumna

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 17:15   #1545
stokrotka24
Zakorzenienie

Dzień dobry
witam się w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu czyli w III trymestrze

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Wiesz ze bardzo bym chciała, ale ciężko zacząć. Musze wkoncu ten blog zalozyc

W maju robie tez dekoracje i kwiaty na komunie syna znajomej.

z tym organizowaniem to szkoda, ze nie mieszkasz blisko mnie to bym Cię wynajęła do wieczoru panieńskiego mojej przyjaciółki
brawo dla Domino lada chwila pewnie będzie chodził
Cytat:

ale fajny szef, miła niespodzianka
Cytat:
Nie posiedzę z Wami Emilka dokazuje, ok 11 jestem umówiona z koleżanką na spacer..... wczoraj jak wyszłyśmy o 9 to wróciłyśmy o 21 więc dłuuuuugie spacerki sobie ostatnio fundujemy ale dziś znów chłodniej, wiec max 2 godzinki i spadamy z tego mrozu
to faktycznie długo chodzicie, a o której kładziesz Emilkę? zawsze o tej samej porze?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
sorka dzieczyny nic nie ponadrabiam bo wczoraj nie miałąm neta ( włączyli mi go aż na 30 min :/) a dziś od rana kursuje

byliśmy w poradni preluksacyjnej - stawy biodrowe ok Zaliczyłyśmy tez zakupy w auchanie, potem migiem do domu bo mała głodna :P Teraz czekam aż zaśnie i będę kwiatki sadzić

Kaszel nie odpuszcza. w przychodni dostałąm takiego ataku że aż się purpurowa zrobiłam :/ wszyscy sie na mnie z byka popatrzeli bo każdy z małym dzieckiem :/ Na szczęście miałąm nr 4 i poszło migiem .
Ewa też jeszcze przeziębiona, najgorzej jest z rana bo wtedy kaszle i katarek musze odciągać bo ma mega śpiczki, ale ogólnie pogodna i spokojna.

miłego
współczuję kaszlu u łączę się w bólu, w nocy spać nie mogłam przez kaszel, oby Ewcia szybko wyzdrowiała i Ty również
Cytat:
Strzelę sobie w łeb zaraz

Asia się w końcu porzygała, cała mokra, ja też, trzeba było ją przebrać...w międzyczasie Dominika krzyczała o jedzenie, chociaż dopiero obie jadły... Asi widać ulżyło, ale ponieważ żołądek pusty, to też jeść i się darły obie Nie wiem co tej Asi jest.. W końcu obie dostały wodę, włączyłam odkurzacz i Asia zasnęła, a Dominika jęczy dalej...
z dwójką to ciężej ale i tak widać że sobie super radzisz może Asi coś stanęło na żołądku
Cytat:
a że się tak zapytam wszystkich ciężarówek,...ćwiczycie? I jak tam sr u wszystkich co chodzą? U mnie z tż to temat nie do przejścia;P

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a mam od kuzynki super książkę, którą połykam - jest tam sporo fajnych ćwiczeń. Od jutra zaczynam;-)
ja nie ćwiczę i całą ciąże n9ie ćwiczyłam, po raz że mi się nie chce a po drugie to sie boję że przez to mogę małemu zaszkodzić, obawy po kiepskim początku ciąży pozostają. A co do sr to my w poniedziałek mamy pierwsze zajęcia tz nie pała jakoś specjalną radością ale idzie ze mną, nawet nie pytałam czy chce iść, we dwoje jakoś raźniej będzie

zakupy zrobione, posprzątałam pokój gdzie będziemy spać z małym na razie za zasadzie poupychania wszystkiego ale jak rozłoży się łóżeczko przed porodem to dokładniej porozmieszczam wszystko

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 17:25   #1546
Malensstfo
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
witam się w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu czyli w III trymestrze
O mamuniu kiedy To zleciło!

Asia znów to samo Nie mam pojęcia co jej jest...dziadek jest z nimi na spacerze, gdzie podobno usnęła...heh...
Stary 2013-04-30, 17:41   #1547
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
Cytat:
Dzień dobry
witam się w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu czyli w III trymestrze[COLOR="Silver"]
super
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 18:03   #1548
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
O mamuniu kiedy To zleciło!

Asia znów to samo Nie mam pojęcia co jej jest...dziadek jest z nimi na spacerze, gdzie podobno usnęła...heh...
no sama nie wiem kiedy zleciało

oby to nic poważnego nie było i Asieńce przeszło

Łukaszek
Stary 2013-04-30, 18:48   #1549
malamaluczka87
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Ooo mam akurat płyn miceralny z Ziaji
Czyli co najpierw w tym umyć i potem spłukać ? I pytałam jeszcze co ile tak czyścić?
Ja normalnie pierwsze pod wodą namaczam, potem w płynie, potem znów pod wodą - wszystko tarmoszę tak długo, aż woda jest czysta;-) Powinno się codziennie przeprać ten używany pędzel...ale prawda jest taka, że jeśli tylko siebie nim robisz i roznosisz tylko własne bakterie i używasz nim suchych produktów to dziewczyny raz w tygodniu myją. Ja myję inaczej do siebie, a profesjonalnie to po każdej klientce. Nie wyobrażam sobie zrobić którąś brudnym pędzlem albo pacynką.

Cytat:
Przekonuje mnie ciekawe czy w innej hurtowni kosmetycznej można dostać... u nas jest jedna hurtownia - ciekawe czy w ogóle zamieszczają w innych miejscówkach niż swoje
Trochę się boję na pałę zamówić odcień, bo ja bladzioch straszny... i zaraz szyję mam białą a twarz ciemniejszą ;P

Hurtownie kosmetyczne mało mają kolorówki. I doliczają swoje marże często. Najlepiej zamawiać bezpośrednio od producenta - tutaj konkretnie od Glazela. Ale posprawdzać możesz. A koloru i tak nie sprawdzisz, bo oni na ogół sprowadzają na zamówienie bez testerów - urok profesjonalnych kosmetyków. Ale ja też jestem dość duży bladzioch - nadrabiam bronzerem;D
Cytat:
Dzień dobry
witam się w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu czyli w III trymestrze[COLOR="Silver"]

ja nie ćwiczę i całą ciąże n9ie ćwiczyłam, po raz że mi się nie chce a po drugie to sie boję że przez to mogę małemu zaszkodzić, obawy po kiepskim początku ciąży pozostają. A co do sr to my w poniedziałek mamy pierwsze zajęcia tz nie pała jakoś specjalną radością ale idzie ze mną, nawet nie pytałam czy chce iść, we dwoje jakoś raźniej będzie

zakupy zrobione, posprzątałam pokój gdzie będziemy spać z małym na razie za zasadzie poupychania wszystkiego ale jak rozłoży się łóżeczko przed porodem to dokładniej porozmieszczam wszystko
Stokrotko, gratulacje!!! No rozumiem z tym ćwiczeniem. tak się pytam bo sama wyrzuty sumienia uciszam Miałam dziś poćwiczyć, ale tyle było rzeczy w pracy i naokoło, że dopiero teraz znów mogę siąść na spokojnie i siły to już nie mam na pewno.

Zabcia- gratuluję!!! Zobaczysz jak teraz Dominiś będzie szybko pomykał;D Mnie się coś wydaje, że ja będę pracowała do końca....ale póki co dobrze mi z tym

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

A co do Pudru Transparentnego Catrice- nie wiem dziewczyny jak z porównaniami do mąki...Ja mąki nie lubię, tak samo jak pudru bambusowego...Ten się u mnie sprawdza i jest porównywalny do bardzo drogich odpowiedników. Więc moim zdaniem nie ma sensu więcej na taki produkt wydawać. Normalnie można go nakładać gąbeczką, puszkiem bądź jak ja to robię dla higieny - zwykłym płatkiem kosmetycznym

Stary 2013-04-30, 19:11   #1550
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
to faktycznie długo chodzicie, a o której kładziesz Emilkę? zawsze o tej samej porze?
codziennie o 19 kąpiel, cyc i spanie..... dlatego wczoraj totalnie ześwirowała
Gratulujemy III trymestru...... ciesz się brzuszkiem, bo lada moment za nim zatęsknisz
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Stary 2013-04-30, 19:30   #1551
onyks
Zakorzenienie

Cytat:
Mała wiem, że już niejednokrotnie pisałaś... no ale cóż... ;P poleć mi kochana jakiś dobry fluid, dobrze kryjący przede wszystkim. Obecnie używam Maxfactor (takiego: http://www.deoshop.pl/z_importu/max_...ory_beige.html) i o ile godzinę "po" wygląda się jeszcze dobrze tak kilka godzin po nałożeniu nie wygląda się dobrze...;/ wszystko zaczyna przebijać. Plusem jest to, że po nim nie powstają kolejne zaskórniki...
Wczoraj będąc na zakupach i widząc się w sklepowych witrynach załamałam się jak wyglądam miałam iść do drogerii i wziąć obojętnie jaki, bo ogarnęła mnie desperacja, ale się opanowałam .

Skóra tłusta, skłonna do trądziku i zaskórników a do tego jasna karnacja, gdzie większość fluidów jest za ciemna... Maxfactor używam 101 - a i tak w zimę wydaję mi się ciut za ciemny... No i wszystko co tłuste zatyka mi pory i jest gratisowy wysyp syfu... Zresztą cała moja skóra taka jest, nie ma mowy o używaniu balsamów

No to czekam na propozycje
O mój temat! Przyłączam się do pytania do Malej

Obecnie skończyłam Guerlain Parure Extreme, na twarzy wygląda bosko, ale dnia w pracy nie przetrwa. Tak że wróciłam do Estee Lauder DW. Powiem, że odzwyczaiłam się od takiego efektu, trochę za bardzo "tynkowy mi się wydaje. Teraz wzięłam próbkę Mufe HD - efekt też cudny, ale przez 3 - 4 godziny. A ja marzę żeby efekt był naturalny i wytrzymał te 8 godzin, Mala wyprodukowali już coś takiego?
Dodam, że wszystkie kładzione na bazę z Sephory.

Co do budowy, dzięki dziewczyny idzie sprawnie, ale czas pożera

U Nataszki z brzuszkiem już super, niedługo włączamy kleik ryżowy

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:35   #1552
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

Udanych łowów

[

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość

a Sebie się nie dziwię, lepiej miec mamusie na oku

Cytat:
super

Cytat:
U Nataszki z brzuszkiem już super, niedługo włączamy kleik ryżowy

Dobry wieczór

Bylam dzis u fryzjera i na zakupachUdalo mi sie kupic zakiet z Reserved i kupilam sobie bielizne w esotiqMam pieknie dopasowany stanikNo i mama mi przerobiła bluzeczke wiec na jutro jestem gotowa
Zaraz Seba wróci ze spaceru z pieskiem zje kolacje i spac
Stary 2013-04-30, 19:36   #1553
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajny szef, miła niespodzianka
Stokrotko, ja bym nie brnęła aż tak w taki ciąg myślowy
Z drugim się zgodzę, z pierwszym - no cóż, niekoniecznie

Gratuluję III trymestru

Żabciu, gratki dla Domino, rośnie Ci chłopak

A do mnie za pół godzinki przychodzą goście, prawie wszystko gotowe, ja czekam aż paznokcie przeschną
Okazało się, że dwie pary zostają na noc...więc, no wiecie...między nabijaniem szaszłyków, a sałatką

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 19:48   #1554
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
J
Stokrotko, gratulacje!!! No rozumiem z tym ćwiczeniem. tak się pytam bo sama wyrzuty sumienia uciszam Miałam dziś poćwiczyć, ale tyle było rzeczy w pracy i naokoło, że dopiero teraz znów mogę siąść na spokojnie i siły to już nie mam na pewno.
dzięki, jak jestes zmęczona to nawet nie bierz sie za ćwiczenia, jak bedziesz miała wiecej czasu to poćwicz na spokojnie
Cytat:
codziennie o 19 kąpiel, cyc i spanie..... dlatego wczoraj totalnie ześwirowała
Gratulujemy III trymestru...... ciesz się brzuszkiem, bo lada moment za nim zatęsknisz
dzięki, już tak sobie nieraz myślę, ze będzie mi brakowało tych kopniaków
a co do spania to tak właśnie pomyślałam, ze o 21 jak wróciliście to późno ja kładziesz spać, ja tez bym chciała małego tak ok 19 kłaść ale zobaczymy jak to będzie w praniu

Cytat:
Stokrotko, ja bym nie brnęła aż tak w taki ciąg myślowy
Z drugim się zgodzę, z pierwszym - no cóż, niekoniecznie

Gratuluję III trymestru

A do mnie za pół godzinki przychodzą goście, prawie wszystko gotowe, ja czekam aż paznokcie przeschną
Okazało się, że dwie pary zostają na noc...więc, no wiecie...między nabijaniem szaszłyków, a sałatką
to z pierwszym jak u większości
no i fajnie, ze zadziałaliście, a teraz bawcie się dobrze

wstawiłam do profilu zdjęcie brzuszka, tylko teraz na zdjęciu widzę, że po całym dniu sprzątania moje spodnie strasznie brudne są, sprzątałam na siedząco na podłodze wiec nie patrzcie się na nie

Łukaszek
Stary 2013-04-30, 20:09   #1555
onyks
Zakorzenienie

Cytat:

Dobry wieczór

Bylam dzis u fryzjera i na zakupachUdalo mi sie kupic zakiet z Reserved i kupilam sobie bielizne w esotiqMam pieknie dopasowany stanikNo i mama mi przerobiła bluzeczke wiec na jutro jestem gotowa
Zaraz Seba wróci ze spaceru z pieskiem zje kolacje i spac

za zakupy.

Cytat:

Wybrałam pielęgnację włosów z marką Braun
onyks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 20:21   #1556
malamaluczka87
Zadomowienie

Onyksiku - pewnie, Shiseido, na którego namawiam cię jeszcze sprzed Parure;P Na pewno ma lepsze krycie i na pewno dłużej się od niego trzyma, a nie jest taki ciężki i chemiczny jak DW. Teraz mam ich podkład z drugiej serii (wcześniej miałam Sun Protection Liquid Foundation) - wielbię ich podkłady

A ja tak szybciutko, bo nie mam humorku coś na rozkminki. Nie mam nawet wam jak zdjęć brzuszka wstawić, bo nie ma mi ich kto zrobić. Z tż- tem mam ostatnio na pieńku, przed chwilą znów mnie zdenerwował. Albo nie ma czasu bo praca. Już prędzej urodzę Adasia niż zdjęcia będę miała;P

Stary 2013-04-30, 20:26   #1557
Bika83
Zakorzenienie

GG do Bika83

Cytat:
dzięki, już tak sobie nieraz myślę, ze będzie mi brakowało tych kopniaków
a co do spania to tak właśnie pomyślałam, ze o 21 jak wróciliście to późno ja kładziesz spać, ja tez bym chciała małego tak ok 19 kłaść ale zobaczymy jak to będzie w praniu
Jak codziennie tak będziecie robić, to w końcu się Mały "ustawi" na początku jak kąpaliśmy Emilkę o 19 to ona dopiero o 23 zasypiała..... ale po niedługim czasie się przestawiła...... czasami mamy jakiś wypad i zdarza się, że późno wracamy, ale i tak musimy ją nawet o 22 kąpać, bo ona inaczej nie zaśnie tak na dłużej tylko się budzi co 30 minut....
Śliczny masz brzuszek
07.02.2012 II
21.10.2012 Emilka
20.04.2014 II
17.12.2014 Jaś

Emilka
Jaś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 20:29   #1558
blonde_hair
Zakorzenienie

Cytat:

za zakupy.

Cytat:
:
wstawiłam do profilu zdjęcie brzuszka, tylko teraz na zdjęciu widzę, że po całym dniu sprzątania moje spodnie strasznie brudne są, sprzątałam na siedząco na podłodze wiec nie patrzcie się na nie
ale brzusio duzy
Cytat:
[

Cytat:
Onyksiku - pewnie, Shiseido, na którego namawiam cię jeszcze sprzed Parure;P Na pewno ma lepsze krycie i na pewno dłużej się od niego trzyma, a nie jest taki ciężki i chemiczny jak DW. Teraz mam ich podkład z drugiej serii (wcześniej miałam Sun Protection Liquid Foundation) - wielbię ich podkłady

A ja tak szybciutko, bo nie mam humorku coś na rozkminki. Nie mam nawet wam jak zdjęć brzuszka wstawić, bo nie ma mi ich kto zrobić. Z tż- tem mam ostatnio na pieńku, przed chwilą znów mnie zdenerwował. Albo nie ma czasu bo praca. Już prędzej urodzę Adasia niż zdjęcia będę miała;P
lubie kosmetyki shisheido

Cytat:
czasami mamy jakiś wypad i zdarza się, że późno wracamy, ale i tak musimy ją nawet o 22 kąpać, bo ona inaczej nie zaśnie tak na dłużej tylko się budzi co 30 minut....
Śliczny masz brzuszek
ma juz swój rytm
Stary 2013-04-30, 20:49   #1559
Malensstfo
Zakorzenienie

Mala dzięki

A ten puder wypróbuję...a on jest sypki?

Stokrotko to zależy od dziecka..na pewno wypracujecie sobie swój rytm...moje są kąpane co 2 dzień, tak ok 20 czasem po...a czasem jak są marudne to i przed 20...więc nie jest to jakaś równa godzina, ale po kąpieli i jedzeniu zasypiają, w dniu bez kąpieli robią to też o podobnej porze...

Asia po spacerze znów masakra Nawet Dominika też coś marudziła...nie wiem o co chodzi
Asia dostała kropelki na brzuch, ale wątpie żeby to kolka była...teraz zjadła bez problemu i krzyku..i nie wiem czy to przez lek czy jej przeszło?
Stary 2013-04-30, 20:55   #1560
malamaluczka87
Zadomowienie

malenstwo- tak sypki;-) proszę bardzo;-)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości