|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
1) Krem + żel babydream
2) Podkład Glazel + krem Avene 3) Kamuflaż Coverderm - zamknięty 4) Kamuflaż - otwarty 5) Żel hialuronowy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Ana- dajesz ten podkład co zawsze i kamuflaż na niedoskonałości i tyle A stosowanie sprayu Kryolanowskiego to masakra!!! Nie wolno...tylko na wesela albo wielką imprezę okolicznościową. Samo zło, chemia, buzia po tym nie oddycha. Ja go stosuję na Panny Młode, a i tak nie zawsze - bo moje makijaże trzymają się bezproblemowo do rana Butterku - tak, dostajesz wraz z żelem trochę białego proszku i pipetkę plastikową do mieszania. Wsypujesz do środka żelu ten proszek i mieszasz pipetką = gotowe;-) Żadna wielka filozofia;-) Jak nie chcesz niczego dosypywać i mieszać, to można kupić 1% żel już gotowy za 19,60zł - o ten: http://www.biochemiaurody.com/sklep/hyaluronicgel.html ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 19.
Cytat:
Oj tak spray Kryloan bardzo sztuczny, zgadzam się - ja właśnie używałam tylko na wyjścia i jako JEDYNY utrzymywał mi cienie na powiekach żadne bazy nic nie daje rady, wszystko się roluje.I ponawiam pytanie czy znasz fluid revlon?
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2013-04-30 o 12:12 |
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że któraś z was się profesjonalnie zajmuje makijażem...a ja jeśli mogę mam inne pytanko, do reszty dziewczyn zresztą też..w. jaki sposób dbać i myć o pędzelki? Różnego rodzaju...
|
|
|
|
#1534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szef przyszedł i obwieścił, że z okazji długiego weekendu kończymy dziś o 14 |
|
|
|
|
#1535 |
|
Zadomowienie
|
Szlak mnie trafi, napisałam taką długą odp i wszystko mi usunęło...
|
|
#1536 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cześć
mysia ![]() Cytat:
, super, że już sciany będziecie budowac,Cytat:
![]() a Sebie się nie dziwię, lepiej miec mamusie na oku ![]() Baobabek super, ze udało się z nianią, Cytat:
![]() gocha dobrze, że z bioderkami ok, Cytat:
![]() my bylismy na spacerku, teraz szymek spi, zupka sie gotuje a ja odpoczywam
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- A co ile tak myć te pędzelki? ![]() Asia po zwymiotowaniu czuje się chyba zdecydowanie lepiej już nie marudzi i się uśmiecha...tylko co jej qrde było
|
|
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Namiary bezpośrednie na panią z Glazela, z którą można wszystko załatwić:
1) Karolina Wilk, tel. 793 909 678, karolina.wilk@glazel.pl => z nią idzie wszystko załatwić, nieraz tego samego dnia wysyła produkty - mnie za kuriera w granicach miasta nigdy nie kasowała. Możecie się powołać na mnie (dane z fb;D). Jakby wam podała droższą cenę to nie zamawiajcie - ja wam zamówię i wyślę pocztą z kopią faktury. 2) Ana: Porównanie Revlonu z Glazelem - Revlon ma dużo talku w sobie przez co cery różnie reagują - jednych lubi zapchać, inni ok- ale jest dość ciężki i skóra pod nim nie oddycha, czuć go na skórze - Glazel jest lekki dla skóry, a pełni swoje funkcje (jest profesjonalny) - nie czuć go na skórze - Revlon jest raz droższy - na allegro można go kupić taniej - 30zł za profesjonalny podkład z Glazela to można chociaż zaryzykować;-) - Revlon ma wodnistą konsystencję - Glazel ma kremową konsystencję - Revlon ma buteleczkę, z której zawartość trzeba wylewać na dłoń - Glazel ma pipetkę którą dowolnie dozuje się podkład - nie ma szans wziąść go za dużo - Revlon- zwykły podkład drogeryjny, Glazel - profesjonalny Resztę za chwilę odp bo się boję że znów się usunie;-) ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Maleństwo tak jak Butter pisała, są specjalne płyny, ale ja ich nie używam (albo bardzo rzadko). Wystarczy zwykły żel typu ten Rossmanowski co podałam ze zdjęciem we wcześniejszych postach za 10zł - bo można myć nim i pędzle i twarz więc jest wielofunkcyjny. A od płynów specjalnych to trzeba i tak robić przerwy bo sklejają na dłuższą metę włosie i zawierają dużo alkoholu w składzie, więc niszczą... - dobre są też dowolne tanie płyny micelarne za 6zł z Ziaji bo ich do tego nie szkoda - a micele dobrze piorą , bądź jakiś delikatny szampon Aha, kolor podkładu z Glazela na pewno "1" bo on jest też uniwersalny i się ładnie stapia jak druga skóra - pigment w kierunku beżu (bez dodatków różu) Bao- super z tą nianią!!!
http://www.kkkleopatra.blogspot.com/...wypadanie.html Edytowane przez malamaluczka87 Czas edycji: 2013-04-30 o 13:47 |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo mam akurat płyn miceralny z Ziaji Czyli co najpierw w tym umyć i potem spłukać ? I pytałam jeszcze co ile tak czyścić?
|
|
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy w innej hurtowni kosmetycznej można dostać... u nas jest jedna hurtownia - ciekawe czy w ogóle zamieszczają w innych miejscówkach niż swoje Trochę się boję na pałę zamówić odcień, bo ja bladzioch straszny... Mala a ten puder catrice to czym nakładać? |
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawa jestem czy ten sam efekt nie uzyskamy dzięki zwykłej mące ziemniaczanej?
![]() Ja mam jeden sypki puder zmieszany z tą mąką i faktycznie efekt na buzi jest inny
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maleństwo ja czyszczenia pędzelków nauczyłam sie z filmików na youtube ![]() Aaby, więc tak. Bardzo cięzko powiedzieć kup 5 czy 12 sztuk..... tak na prawdę to wszystko zależy jakie dzidziuś Ci się trafi jak wiadomo Emilka dużo ulewała, więc czasami jeszcze nie skończyłam jej ubierać, a już miała bodziaka całego mokrego więc 2, 3, razy dziennie musiałam ją przebierać. A np córka mojej koleżanki 3 dni pod rząd chodziła w tym samym, bo się nie brudziła..... ja w końcu robiłam tak - wąchałam ulane ciuszki, jak śmierdziały "rzygowinką" to do prania, jak nie, to albo na kaloryfer albo podkładałam Emilce chusteczkę czy ręcznik papierowy pod to mokre ubranko..... jak widać nie zaszkodziło jej Wiesz, jak już Dzidziuś będzie na świecie to zawsze możesz dokupić czego Ci brakuje a tak na początek to może taki tygodniowy zestaw byłby dobry? Tzn wszystkiego po 7 sztuk przyjmuując że raz dziennie dzizecko przebierasz, to prawie na tydzień Ci wystarczy....Ja nawet nie wiem ile czego miałam, bo miałam baaaardzo dużo pożyczonych ubranek. Jakby co to pytaj. odpowiem ![]() Choć chyba nie bardzo pomogłam...
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej, ale jełop ze mnie! Czemu ja na to nie wpadłam ??!
![]() Co do ubranek to racja, moje też chodzą 2 dni w tym samym, po kąpieli przebieram w czyste ciuszki...jak uleją to zmieniam, wiadomo... Propozycja Biki z tygodniem to dobry pomysł |
|
|
|
#1544 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze wkoncu ten blog zalozyc ![]() W maju robie tez dekoracje i kwiaty na komunie syna znajomej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pamietam ten okres kupowania wszystkiego , ajj fajnie było. Tak, ja zostawiam sobie ciuszki Domino dla rodzeństwa Hehe nie ma problemu adoptuje cala wasze trojke + koty Wiem , ze powinnam bo sprawia mi to dużo radości ale ciężko się zabrać .Cytat:
Super! ![]() Milej wizyty u fryzjera , tez się musze umowic ![]() Cytat:
Hej Chwale się , Domino dzisiaj sam chodzi przy pchaczu Normalnie jestem z niego taka dumna
|
|
|
#1545 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
witam się w 28 tygodniu, czyli w 7 miesiącu czyli w III trymestrze ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
brawo dla Domino lada chwila pewnie będzie chodził Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zakupy zrobione, posprzątałam pokój gdzie będziemy spać z małym
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Asia znów to samo Nie mam pojęcia co jej jest...dziadek jest z nimi na spacerze, gdzie podobno usnęła...heh...
|
|
|
|
|
#1547 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|
#1548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to nic poważnego nie było i Asieńce przeszło
|
|
#1549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Miałam dziś poćwiczyć, ale tyle było rzeczy w pracy i naokoło, że dopiero teraz znów mogę siąść na spokojnie i siły to już nie mam na pewno.Zabcia- gratuluję!!! Zobaczysz jak teraz Dominiś będzie szybko pomykał;D Mnie się coś wydaje, że ja będę pracowała do końca....ale póki co dobrze mi z tym ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- A co do Pudru Transparentnego Catrice- nie wiem dziewczyny jak z porównaniami do mąki...Ja mąki nie lubię, tak samo jak pudru bambusowego...Ten się u mnie sprawdza i jest porównywalny do bardzo drogich odpowiedników. Więc moim zdaniem nie ma sensu więcej na taki produkt wydawać. Normalnie można go nakładać gąbeczką, puszkiem bądź jak ja to robię dla higieny - zwykłym płatkiem kosmetycznym
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulujemy III trymestru...... ciesz się brzuszkiem, bo lada moment za nim zatęsknisz
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyłączam się do pytania do Malej![]() Obecnie skończyłam Guerlain Parure Extreme, na twarzy wygląda bosko, ale dnia w pracy nie przetrwa. Tak że wróciłam do Estee Lauder DW. Powiem, że odzwyczaiłam się od takiego efektu, trochę za bardzo "tynkowy mi się wydaje. Teraz wzięłam próbkę Mufe HD - efekt też cudny, ale przez 3 - 4 godziny. A ja marzę żeby efekt był naturalny i wytrzymał te 8 godzin, Mala wyprodukowali już coś takiego? ![]() Dodam, że wszystkie kładzione na bazę z Sephory. Co do budowy, dzięki dziewczyny ![]() U Nataszki z brzuszkiem już super, niedługo włączamy kleik ryżowy
|
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobry wieczór ![]() Bylam dzis u fryzjera i na zakupach Udalo mi sie kupic zakiet z Reserved i kupilam sobie bielizne w esotiq Mam pieknie dopasowany stanik![]() Zaraz Seba wróci ze spaceru z pieskiem zje kolacje i spac
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, ja bym nie brnęła aż tak w taki ciąg myślowy
![]() Z drugim się zgodzę, z pierwszym - no cóż, niekoniecznie ![]() Gratuluję III trymestru ![]() Żabciu, gratki dla Domino, rośnie Ci chłopak ![]() A do mnie za pół godzinki przychodzą goście, prawie wszystko gotowe, ja czekam aż paznokcie przeschną ![]() Okazało się, że dwie pary zostają na noc...więc, no wiecie...między nabijaniem szaszłyków, a sałatką
|
|
|
|
#1554 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a co do spania to tak właśnie pomyślałam, ze o 21 jak wróciliście to późno ja kładziesz spać, ja tez bym chciała małego tak ok 19 kłaść ale zobaczymy jak to będzie w praniu Cytat:
![]() no i fajnie, ze zadziałaliście, a teraz bawcie się dobrze wstawiłam do profilu zdjęcie brzuszka, tylko teraz na zdjęciu widzę, że po całym dniu sprzątania moje spodnie strasznie brudne są, sprzątałam na siedząco na podłodze wiec nie patrzcie się na nie
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zakupy.Cytat:
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zadomowienie
|
Onyksiku - pewnie, Shiseido, na którego namawiam cię jeszcze sprzed Parure;P Na pewno ma lepsze krycie i na pewno dłużej się od niego trzyma, a nie jest taki ciężki i chemiczny jak DW. Teraz mam ich podkład z drugiej serii (wcześniej miałam Sun Protection Liquid Foundation) - wielbię ich podkłady
A ja tak szybciutko, bo nie mam humorku coś na rozkminki. Nie mam nawet wam jak zdjęć brzuszka wstawić, bo nie ma mi ich kto zrobić. Z tż- tem mam ostatnio na pieńku, przed chwilą znów mnie zdenerwował. Albo nie ma czasu bo praca. Już prędzej urodzę Adasia niż zdjęcia będę miała;P
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny masz brzuszek
|
|
#1558 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
Mala dzięki
A ten puder wypróbuję...a on jest sypki? Stokrotko to zależy od dziecka..na pewno wypracujecie sobie swój rytm...moje są kąpane co 2 dzień, tak ok 20 czasem po...a czasem jak są marudne to i przed 20...więc nie jest to jakaś równa godzina, ale po kąpieli i jedzeniu zasypiają, w dniu bez kąpieli robią to też o podobnej porze... ![]() Asia po spacerze znów masakra Nawet Dominika też coś marudziła...nie wiem o co chodzi Asia dostała kropelki na brzuch, ale wątpie żeby to kolka była...teraz zjadła bez problemu i krzyku..i nie wiem czy to przez lek czy jej przeszło?
|
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
malenstwo- tak sypki;-) proszę bardzo;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

żadne bazy nic nie daje rady, wszystko się roluje.

Budowa
Emilka dokazuje, ok 11 jestem umówiona z koleżanką na spacer..... wczoraj jak wyszłyśmy o 9 to wróciłyśmy o 21 więc dłuuuuugie spacerki sobie ostatnio fundujemy 

przyjmuując że raz dziennie dzizecko przebierasz, to prawie na tydzień Ci wystarczy....
Nigdy nie miałam fajnych urodzin 

klask i:
a do tego jasna karnacja, gdzie większość fluidów jest za ciemna... Maxfactor używam 101 - a i tak w zimę wydaję mi się ciut za ciemny...