Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 11:43   #3031
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Witam się po długim leniuchowaniu w zakończonym 38 tc
Dzisiaj ruszam z akupunkturą u położnej, jestem ciekawa efektów, podobno ma sprawić, że poród będzie o czasie
za 38 tygodni! u nas tez juz prawie tyle
daj znac jak ta akupunktura - chyba tylko Ciebie na naszym watku czekaja takie cuda.

BARWINECZEK CO Z TOBA? ZADAM TWOJE ULUBIONE PYTANIE - RODZISZ?
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:43   #3032
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Nie boisz się kupować rzeczy na "po" ? Ja nie wiem jak mi z rozmiarami wyjdzie po tym wszystkim.
Będzie miała mobilizację żeby dążyć do wcześniejszego rozmiaru
Stary 2013-05-06, 11:46   #3033
vujka
Raczkowanie

Hej właśnie wstałam
Mam pytanie do dziewczyn, które będą rodzić w Bogucicach u Bonifratrów. Jak to jest ze zzo? Zdecydowałyście się? Wiem, że Vil kiedyś o tym pisała, ale nie bardzo pamiętam Wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która pracuje tam na noworodkach i mi powiedziała, że w 38 tyg trzeba mieć konsultacje z anestezjologiem. Byłyście już na takiej konsultacji? Bo zastanawiam się jakie badania zrobić, morfologie i układ krzepnięcia?
vujka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:46   #3034
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko z innej beczki całkiem...

czerwona sukienka, na to niebieska/granatowa marynarka... czy to pasuje do... rudych włosów czy będę już wyglądać jak tęcza

cholerka..
wedlug mnie rude wlosy sa oznaka pozytywnego szalenstwa, wiec kazdy stroj do nich pasuje
Stary 2013-05-06, 11:48   #3035
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Ja mam smaka na pierogi więc muszę jakieś kupić po wizycie u gina.
dzięki xal za inspirację też sobie kupię pierogi na obiad, a na wieczór sok pomarańczowy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:49   #3036
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
o mnie sie nie martw!!!
ja nie urodzę w tym stuleciu

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
u nas 19 licząc wg USG a 11 licząc wg OM więc mała może termin sobie wybierze na wyjście miedzy terminem usg a om
idziemy leb w leb
Stary 2013-05-06, 11:50   #3037
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dzięki xal za inspirację też sobie kupię pierogi na obiad, a na wieczór sok pomarańczowy
Też chce pierogi najlepiej z truskawkami Biorę się za sprzątanie i ruszam do sklepu
Stary 2013-05-06, 11:51   #3038
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mam już za dużo takich mobilizacji w szafie
Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Hej właśnie wstałam
Mam pytanie do dziewczyn, które będą rodzić w Bogucicach u Bonifratrów. Jak to jest ze zzo? Zdecydowałyście się? Wiem, że Vil kiedyś o tym pisała, ale nie bardzo pamiętam Wczoraj rozmawiałam ze znajomą, która pracuje tam na noworodkach i mi powiedziała, że w 38 tyg trzeba mieć konsultacje z anestezjologiem. Byłyście już na takiej konsultacji? Bo zastanawiam się jakie badania zrobić, morfologie i układ krzepnięcia?
Idziesz na konsultację w 36tc (nie wcześniej) i anestezjolog tylko zadaje ci pytania o choroby, operacje i takie tam. Zapisuje na karcie, ty się podpisujesz i wszystko.
Podobno przy przyjęciu na poród trzeba powiedzieć, że chcesz znieczulenie i miałaś konsultacje to wyciągają kartę i robią chyba dopiero wtedy jakieś badania dodatkowe lub nie, tego nie wiem.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:53   #3039
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po długim leniuchowaniu w zakończonym 38 tc
Dzisiaj ruszam z akupunkturą u położnej, jestem ciekawa efektów, podobno ma sprawić, że poród będzie o czasie
za zakończony 38 tc!

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja już po badaniach i porannej wycieczce do lidla kupiłam 2 topy na teraz legginsy, jeansową spódniczkę na 'po' i skarpetki do baletek
od 13.05 jets promocja na pampersy po 33 zł
a w biedronce od 13 jest dużo fajnych rzeczy dla maluchów i mam

zauważyłam po 2 różowe paski na brzuchu z obu stron nie wiem czy się nie podrapadłam albo odgniotłam spodnie ale zaczynam smarować 5x dziennie to nie wylezie mam nadzieje (póki co są płaskie)
Przyszalałaś z zakupami

Cytat:
29 dni to TP Skończone 36 tygodni, zaczynamy 37
za skończony 36 tc!

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Poszlam na to KTG a w przychodni pustki, ani poloznych ani lekarza wiec poszlam na IP bo wiem,ze tam sie chodzi na KTG w weekendy. Tam zrobili KTG (wszystko ok) ale,ze wspomnilalam o sluzie to lekarz juz chcial.mnie pakowac na oddzial bo maja miejsce na oddziale to czemu nie nie zgodzilam sie, tym bardziej,ze powiedzial, ze ten sluz jest ok, moze sie cos rozkreci, a moze nie. Na zapisie 40 min mialam 1 skurcz wiec nie widze potrzeby gnic w szpitalu. Tym bardziej,ze TZ ma wolne od jutra.
Jutro mam wizyte u swojej ginki, mam tez pojsc na KTG.

Teraz czekam na fryzjera, ostatni moment, zeby kudly podciac

Axella cos pisala? Ciekawa jestem jak tam u niej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Powodzenia u fryzjera...
I nie wiem czy gratulować czy też nie, że KTG praktycznie bez skurczów.... Bo Ty chyba już byś chciała Sofcię tulić, nie?

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

No więc szczerze Ci powiem, że moim zdaniem nie wykorzystujesz go. Nawet jakby Ci się brzuch nie spinał to na tym etapie ciąży jest z wieloma rzeczami dużo ciężej i akurat uważam, że mąż powinien pomagać.
I w ogóle to jesteś mega cierpliwa. Jakbym ciągle słyszała "jutro" to niestety zrobiłabym awanturę. No rozumiem raz coś odłożyć, ale jakby mi facet ciągle coś odkładał, a do tego sama musiałabym się za to brać w końcu to naprawdę grrrrr....
Pogadaj z nim, a jak nic nie da to chyba naprawdę nie masz wyjścia tylko porządnie się wkurzyć.
Jestem... I właśnie On to lubi wykorzystywać...

----

No nic... Postanowiłam, że wjadę temu mojemu Ślubnemu na ambicję... Jak wróci z pracy, to zamierzam się ubrać, poprosić o kluczyki do auta (chociaż wiem gdzie leżą, ale żeby Go rozjuszyć) i powiem, że jadę po zakupy dla Młodego. Bo KTOŚ musi się tym zająć, a JUTRO może być już za późno. I, że skoro On mnie nie oszczędza, to w sumie dlaczego ja mam się oszczędzać... Najwyżej dziecko szybciej się urodzi... (a tak Mu na ambicję wjadę! bo jak tak, to mi każe leżeć całymi dniami w domu i zaciskać nogi żeby przypadkiem Jego kochany Kubuś zbyt szybko nie wylazł...)
Ale zołza ze mnie...

Dobra, nie smęcę już... Jakoś mi gorąco dzisiaj... Idę chwilę postać na balkonie...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:53   #3040
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Ja muszę dokupić te nieszczęsne brzoskwinie w puszce
No i mogę jechać na zakupy dopiero po wizycie, bo mi się pierogi w aucie rozmrożą. Jeszcze nie jadłam biedronkowych, macie jakieś godne polecenia z tego sklepu?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:54   #3041
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Lepiej oddychało - tak, tak tak! Więcej sikało - nie, nie, nie

Tak w ogóle - martwię się o niunke Mam nadzieję, że ma ją kto utulić w bólu...
Niunka - gdybyś jednak podczytywała - ściskam cię z całych sił kochana
Podczytuje i dziękuję... Mimo bólu w sercu jestem z wami i trzymam kciuki za każda z was

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 11:58   #3042
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2

Cytat:
Mam już za dużo takich mobilizacji w szafie
Nowy ciuszek to jeszcze większa mobilizacja

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Podczytuje i dziękuję... Mimo bólu w sercu jestem z wami i trzymam kciuki za każda z was

Stary 2013-05-06, 12:01   #3043
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

idziemy leb w leb
to może mały zakładzik która się pierwsza rozpakuje:brzyda l:
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:02   #3044
axella
Zakorzenienie

GG do axella

od tych nocnych/rannych godzin ciągle mam te @bóle..ale co 12, 10minut... ani się nie nasila,ani nic... ale nie przechodzi

i nie wiem czy twardnieje mi brzuch bo młoda od tych paru dni leży tak,że jest cały jak skała non stop

tylko te @bóle

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:03   #3045
justyna_g4
Zakorzenienie

Na razie nie mam jak nadrobić.

Gratuluję nowym mamusiom bo widziałam conajmniej 2.

My już mamy wszytsko dla małej. Właśnie przyszło łóżeczko i paka od r_p77.
Ogólnie jestem zadowolona, ale jak dla mnie te pieluchy szału nie robią. Zobaczymy co będzie po praniu. A zamówiłam te podwójnie tkane tak jak mówiłyście. No ale na pewno są lepsze niż te w tesco czy smyku, które jak gaza wyglądały.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:04   #3046
axella
Zakorzenienie

GG do axella

AAA! mamuśki! co w końcu i jakiej grubości dałyście pod materacyk na wysokości głowki ???

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:04   #3047
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
:

----

No nic... Postanowiłam, że wjadę temu mojemu Ślubnemu na ambicję... Jak wróci z pracy, to zamierzam się ubrać, poprosić o kluczyki do auta (chociaż wiem gdzie leżą, ale żeby Go rozjuszyć) i powiem, że jadę po zakupy dla Młodego. Bo KTOŚ musi się tym zająć, a JUTRO może być już za późno. I, że skoro On mnie nie oszczędza, to w sumie dlaczego ja mam się oszczędzać... Najwyżej dziecko szybciej się urodzi... (a tak Mu na ambicję wjadę! bo jak tak, to mi każe leżeć całymi dniami w domu i zaciskać nogi żeby przypadkiem Jego kochany Kubuś zbyt szybko nie wylazł...)
Ale zołza ze mnie...

Dobra, nie smęcę już... Jakoś mi gorąco dzisiaj... Idę chwilę postać na balkonie...
tak tzrymaj kochana postaw na swoim i pokarz tż :kto tu rządzi"
a tak serio to może jak tak mu powiesz że jedziesz na zakupy to moze przemyśli sobie co nie co??
Stary 2013-05-06, 12:06   #3048
AsieniA
Raczkowanie

Paulina i Sharp wielkie gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
ach Ja ostatnio ..też poszłam na badania( kilka dni temu)
z tym że Ja nigdy nie jestem na czczo..bo w nocy co 3-4 godziny zjeśc musze...
i wyniki pierwszy raz..zn.cukier po obciążeniu(75)glukozą mam chyba nie ciakawe..82 po godzinie 125 a po dwóch godzinach 130..(norma to chyba 100) i nie wiem co myślec..(proszę o komentarz)
jeszzcze lekarzowi nie pokazałam..ale w tygodniu pójde i zobaczymy..
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
chyba do 140 jest norma
tak, po 2 h norma to 140

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Info od Sharp!!
,,Mała leży w inkubatorze. Miała problemy z oddychaniem, nałykała się zielonych wod. Słyszałam jak lekarka kłóciła się z położnymi, że coś zrąbały, dopiero później wyszło że to o moją małą chodzi. Dalej jej nie widziałam. Był u niej TŻ a później u mnie ale go wyprosiły bo odwiedziny od 13. Ja ledwo się ruszam."
za córeczkę

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Paulina gratulacje
Sharp gratulacje i trzymam kciuki za małą

ja już po badaniach i porannej wycieczce do lidla kupiłam 2 topy na teraz legginsy, jeansową spódniczkę na 'po' i skarpetki do baletek
od 13.05 jets promocja na pampersy po 33 zł
a w biedronce od 13 jest dużo fajnych rzeczy dla maluchów i mam

zauważyłam po 2 różowe paski na brzuchu z obu stron nie wiem czy się nie podrapadłam albo odgniotłam spodnie ale zaczynam smarować 5x dziennie to nie wylezie mam nadzieje (póki co są płaskie)
Fajne rzeczy teraz w lidlu maja ale boję sie kupować, cholera wie jaki rozmiar będzie za kilka tygodni...

U mnie też coraz więcej tego paskowego dziadostwa :/ na spodzie brzucha już nie wiem czym mam to zmarować...

Cytat:
a ja mam pytanko z innej beczki całkiem...

czerwona sukienka, na to niebieska/granatowa marynarka... czy to pasuje do... rudych włosów czy będę już wyglądać jak tęcza

cholerka..
mnie też się wydaje że będzie ok

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Poszlam na to KTG a w przychodni pustki, ani poloznych ani lekarza wiec poszlam na IP bo wiem,ze tam sie chodzi na KTG w weekendy. Tam zrobili KTG (wszystko ok) ale,ze wspomnilalam o sluzie to lekarz juz chcial.mnie pakowac na oddzial bo maja miejsce na oddziale to czemu nie nie zgodzilam sie, tym bardziej,ze powiedzial, ze ten sluz jest ok, moze sie cos rozkreci, a moze nie. Na zapisie 40 min mialam 1 skurcz wiec nie widze potrzeby gnic w szpitalu. Tym bardziej,ze TZ ma wolne od jutra.
Jutro mam wizyte u swojej ginki, mam tez pojsc na KTG.

Teraz czekam na fryzjera, ostatni moment, zeby kudly podciac
.
Hmm, moja znajoma też miała taki zabarwiony krwią razem z silnymi skurczami, ale urodzila dopiero 1,5 tyg po tym jak ten czop jej wyszedł Oby u Ciebie było szybciej, szkoda nerwów trzymam

Cytat:

Niunka a Ty już w domku?
AsieniA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:08   #3049
vil84
Wtajemniczenie

Paulina, Sharp ogromne gratulacje !!!!
Sharp mam nadzieję że szybko przytulisz Karolinkę i że szybko do domku wrócicie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
dziewczyny pomóżcie bo karmie piersią ale od piątku dokarmiam małego flacha z mieszanka bo tak wyje przy cyku ledwo mu ucieknie z buzi a wrzask jak by ktoś go z skóry obdzierał potem 5minut meczy się by znów złapać wiec podaje mu flachę. A do tego daje witaminy DiK a w mieszance też sa witaminy DiK i teraz nie wiem czy dawac mu te witaminy czy jak w mleczku sa to nie.Dodam ze nie zawsze daje mu ta flachę i nie zawsze ja wypija a boje się przedawkować ta witaminkę K
lekarz nam mówił że jak więcej jest karmienia piersią to dawać wit. D+K, a jak przewaga mm to tylko D.

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny w piątek wypuścili nas ze szpitala i mogliśmy Adiego zabrać do domu. Mały pierwsze 24 godziny był tak spokojny, że co chwilę chodziłam sprawdzać czy napewno wszystko z nim w porządku. Po porodzie był cały czas niespokojny, ale to pewnie dlatego że mieliśmy salę blisko wejścia na oddział położniczy i ciągle ktoś zaglądał, albo słyszał głosy.

Dziś Adi ma już 5 dni i z tż nie możemy przestać na niego się wpatrywać czasami po 2 h siedzimy przy łóżeczku z niedowierzaniem że takie nas szczęście spotkało.
super że w domku jesteście

Ash mam nadzieję że szybciutko się u Was akcja rozkręci i nie będzie już potrzeby ciągłego latania do szpitala

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:08   #3050
niunka045
Zadomowienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Tak juz w domku jestem od wczoraj. O 19 miałam wypis

niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:10   #3051
MoTyleKsw
Zakorzenienie

nuna jak jest ktoś po terminie to robią amnioskopie codziennie
albo co drugi dzien

sharp trzymam za.twoja kruszynke mocno kciuki i za Ciebie te by się zebrala

co do historii z.sutkami i ich zarazem dziewczyna.teraz.rodziła i zaczęły jej zanikać skurcze i polozna szcżypłaa i tarmosila jednego sutka a lekarz drugiego
więc.coś w.tym jest

aas się coś.odzywala ?

U nas.ordynator wrócił z.urlopu zrobił czystki ale ją dalej tkwi tu i wiem że.nic nie wiem. rozwarcie na całe.0.5 cm główką.prYparta skurcze.są. dieta sorowkowa ale.jeszcze.nie wiem jaka to milion badań i leżeć.sobie dalej. 4 razy dZiennie cisnienie jedni dają nadzieję że.wyjde.inni że.będę już l eżeć. no to leżeć.dalej dalej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2013-05-06 o 12:12
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:10   #3052
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Info od Sharp!!
,,Mała leży w inkubatorze. Miała problemy z oddychaniem, nałykała się zielonych wod. Słyszałam jak lekarka kłóciła się z położnymi, że coś zrąbały, dopiero później wyszło że to o moją małą chodzi. Dalej jej nie widziałam. Był u niej TŻ a później u mnie ale go wyprosiły bo odwiedziny od 13. Ja ledwo się ruszam."
oj biedna!! Trzymam kciuki, żebys Ty i malenka jak najszybciej doszły do siebie!!

Cytat:
Axellka, ostatnio spotkałam moją starą listonoszkę i ona mówi:

" Pani Kamilko, mnie mieli wywoływać, ale na szczęscie lezałam z kobietą, która swoje siódme dziecko rodziła i mi poradziłą, żebym wchodziła na stołek kilka razy i potem szybko pod gorący prysznic i tak kilka razy. I takich skurczy dostałam, że nic potrzebne nie było. Takze niech pani pamięta - jakby co taboret i goracy prysznic"

Tylko jakbyś chciałą próbować - to osgtrożnie

kolejne szamanskie sposoby..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:13   #3053
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Nie boisz się kupować rzeczy na "po" ? Ja nie wiem jak mi z rozmiarami wyjdzie po tym wszystkim.
nie boję zakładam, że będę mieć taki sam rozmiar, a nawet mniejszy, bo planuje troszkę zrzucić legginsy i spódnica teraz pasują tylko legginsy cisną a spódnicy nie mogę zapiąć na brzuchu:P
Stary 2013-05-06, 12:14   #3054
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
to może mały zakładzik która się pierwsza rozpakuje:brzyda l:
ok ja obstwiam 10ty albo 12 maja no najpozniej 15...hehe
Stary 2013-05-06, 12:15   #3055
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Ogólnie jestem zadowolona, ale jak dla mnie te pieluchy szału nie robią. Zobaczymy co będzie po praniu. A zamówiłam te podwójnie tkane tak jak mówiłyście. No ale na pewno są lepsze niż te w tesco czy smyku, które jak gaza wyglądały.
u mnie pieluchy tetrowe białe od niego te podwójnie tkane nawet ok były po praniu, reszta tragedia -wyrzuciłam, a prałam w 40 stopniach, kolorowa tetra też tragednia po praniu a frota ok
Stary 2013-05-06, 12:15   #3056
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie ja wiem że chociażbym miała paść na siłowni to wrócę do swojego rozmiaru bo inaczej przypłaciłabym to depresją, od zawsze się przejmują swoją figurą
Stary 2013-05-06, 12:16   #3057
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
od tych nocnych/rannych godzin ciągle mam te @bóle..ale co 12, 10minut... ani się nie nasila,ani nic... ale nie przechodzi

i nie wiem czy twardnieje mi brzuch bo młoda od tych paru dni leży tak,że jest cały jak skała non stop

tylko te @bóle
chyba pomału Zu sie szykuje na wyjście może za dzień , dwa??
Stary 2013-05-06, 12:16   #3058
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Też chce pierogi najlepiej z truskawkami Biorę się za sprzątanie i ruszam do sklepu
ja jadłam naleśniki z truskawkami
Stary 2013-05-06, 12:17   #3059
ankaaa206
Wtajemniczenie

my po ktg, wyszedł 1 duży dość bolesny skurcz do 85% i małe po 40% ale dość regularne, położna się pytała kiedy do gina idę, bo może coś się rozkręca, tym bardziej że boli jak na @ ale niestety te bóle po paru godz zanikają.
Czuję się jak słonica trochę, 2 babki mnie zagadały na chodniku i pytały na kiedy mam termin bo już brzuszek mam bardzo nisko
chyba z 30 st ciepła jest, po drodze pochłonełam 2 lody i kupilam truskawki i twaróg do naleśników

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 12:18   #3060
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno przy przyjęciu na poród trzeba powiedzieć, że chcesz znieczulenie i miałaś konsultacje to wyciągają kartę i robią chyba dopiero wtedy jakieś badania dodatkowe lub nie, tego nie wiem.
wcześniej nie ma sensu robić badań bo one są ważne 24h tylko, pobierają krew przy przyjęciu tylko trzeba mówić od razu.

Cytat:
AAA! mamuśki! co w końcu i jakiej grubości dałyście pod materacyk na wysokości głowki ???
nic
ale Przemek inaczej niż na boczku nie śpi, więc nawet jak mu się mocno uleje to nic się nie powinno stać.

Cytat:
Tak juz w domku jestem od wczoraj. O 19 miałam wypis
odpoczywaj teraz, bardzo chciałabym Wam jakoś pomóc

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości