|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Odwiedziłam wczoraj aptekę z powodu tego pęcherza, farmaceutka dałam mi jakieś zółte malutkie tabletki i przeszło jak ręką odjął- momentalnie! Dziś już prawie nie pamiętam, że coś mi wczoraj dolegało
![]() Za☠☠☠ista sprawa takie leki ![]() ![]() Jej, coś sporo rozstań ostatnio, jakoś tak przykro się zrobiło na wątku ![]() Trzymam za Was dziewczęta kciuki, żebyście szybko się pozbierały, nie oglądały za siebie, pierś do przodu, usmiech na usta, świat jest wasz, a facet nie jest koniecznością ![]() PS. O_o, cenzura :P Edytowane przez paulinka_47 Czas edycji: 2013-05-07 o 10:40 Powód: zaskok, że mamy cenzurę |
![]() ![]() |
![]() |
#3272 | ||
Zakorzenienie
|
pociągnę Cię wtedy za sobą cwaniaczko
![]() Cytat:
![]() ![]() hah, stary stary-eks Tż który ma być new Tżtem ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3273 |
Zakorzenienie
|
Ty byś tylko ciągnęła i ciągnęła
![]()
#3274 |
Zakorzenienie
|
![]() w końcu uczyłam się od najlepszych, no nie Monia?! ![]() ![]()
![]() |
#3275 |
Zakorzenienie
|
Sugerujesz coś ?
![]() ![]()
#3276 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Rozeznanie
|
Teściowa po biologii mówi mi że żyły nie bolą. A ja mam lekko opuchnięte łydki i taki lekko palący ból odczuwam... odbieram jutro wyniki, ale w miesiąc takie zakrzepowe rzeczy mogą się zdarzyć?
#3278 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz co nie mam pojęcia bo u mnie dopiero po 7 miesiącach brania tabsów dopadły skurcze,drętwienie łydek i ciężkość nóg już nie mówiąc jak żyły na stopach mi wyszły masakrycznie.
I tu nie był winowajcą brak witamin tzn magnezu i zelaza bo co jakiśczas je łykałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 |
Rozeznanie
|
W zasadzie to 2 tygodnie gdzieś trwają te bóle, myślalam, że to kontuzja z siłowni. Byłam u lekarza i oglądał i mówił, że to mu nie wygląda jak coś zakrzepowego, ale ciężkość nóg w sumie doszła mi teraz. Martwią mnie zimne stópki u nóg :c
A dzisiaj ostatnie placebo. Jeszcze tydzień i odstawiam, mam nadzieje że wszystko wróci do normy i nie spowodowało jakiś strasznych zmian w organiźmie :c A jak ddimery będą w porządku to czeka mnie wizyta u ortopedy.
#3280 |
Zakorzenienie
|
Odkąd pamiętam zawsze mam okropnie zimne stópki i w sumie nigdy tego z niczym nie wiązałam. A tabletek też nigdy nie brałam.
#3281 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3283 |
Konto usunięte
|
Pocieszcie mnie.
5 dzień cylku jest bezpiezny, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3284 |
Rozeznanie
|
Raczej bezpieczny. jeszcze zależy jak długie na ogół masz cykle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3285 |
Rozeznanie
|
Ddimery bez zmian
![]() ![]()
![]() |
#3286 |
Zadomowienie
|
Odp: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Kurcze, ja zastanawialam sie nad tabletkami, ale tak czytam co piszecie i chyba jednak przestane brac to pod uwage
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3287 | |
Zakorzenienie
|
eeeeeeeee, a skądże znowu !
![]() słuchaj no, można i tak ![]() ![]() Cytat:
![]() ja też mam zimne stópki zawsze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3288 |
Zakorzenienie
|
Niewymierna ja też miałam bóle nóg na tabsach i żyły mi się bardziej widoczne zrobiły więc musiałam odstawić. Mnie boleć zaczęły po miesiącu mniej więcej.
W ogóle powinnam się zapisać do gina.
#3289 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
mogę wam tui jeszcze trochę polamęcić?
![]() w poniedziałek spotkam się jeszcze raz z TŻ,chcę to wsyztsko na spokojnie wytłumaczyć, powiedzieć, że to rozstanie nie ma sensu,zwłaszcza,że jak sam powiedział, jesteśmy dalej przyjaciółmi, nie chce kłótni i awantur, a całą sprawę przemyślał,ale ja też myślałam i dochodzę do wniosku,że po co rozstanie?skoro jego miłośc wygasła, to to jest kryzys,ale chyba po to jest para,by go przejść i iść dalej....było między anmi ostatnio słabo,ale której parze takie rzeczy się nie zdarzają? ![]() pomóżcie coś, doradźcie,tęsknie za nim cholernie ![]()
#3291 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Prezerwatywy - naprawdę SKUTECZNA metoda antykoncepcji ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* spotykacie się, Ty mówisz to wszystko co chcesz mu powiedzieć i on też stwierdza że decyzja o rozstaniu zapadła za szybko, że jednak Cię kocha cały czas i RAZEM będziecie to naprawiać * spotykacie się, Ty mówisz to wszystko co chcesz mu powiedzieć, a on nadal podtrzymuje to co powiedział wczesniej, że jego miłość wygasła (jak wygasa coś na prawdę to nie ma co zbierać już, nie ma tej iskry która na nowo coś by zdziałała) i nadal jedyne co to może zaproponować przyjaźń moim zdaniem dobrze że spotkacie się w poniedziałek. macie czas żeby na spokojnie to przemyśleć, ochłonąć, pobyć bez siebie, zobaczyć jak to jest. po takich kilku dniach będziecie mieli lepszy obraz tej sytuacji. tego jak to jest jak po 6 latach nagle nie ma obok tej drugiej osoby. nosek do góry ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() cóż... on mówi,że nie została ta decyzja podjęta w pośpiechu, myślał o niej i rozważał.... ![]() co byście kobitki na moim miejscu zrobiły? ![]() ![]() ![]()
cel: rzucić fajki!!!! ![]() "Have you heard the news that you're dead? No one ever had much nice to say" Edytowane przez pewnaKa Czas edycji: 2013-05-08 o 21:23 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3294 |
Przyczajenie
|
mogę dołączyć?
![]() ![]() ![]() otóz ja tez zaczynam schizowac i to w takim stopniu ze nie moge w nocy spac ze stresu, boli mnie brzuch ;( kilka dni temu straciłam dziewictwo..dokładnie tydzien przed okresem, było sporo krwi, zabezpieczylismy sie i wszystko było ok.. 7 maja powinnam dostac okres, pojawił sie, ale jest on bardzo skąpy.. wczesniej przez długi czas tak nie było.. nie wiem co się dzieje..ciąża przy prezerwatywie niby niemozliwa ale zaczynam sie martwic.. Czy to mozliwe że taki skąpy okres byl spowodowany stresem maturalnym, albo wyjazdem? w gre wchodzi tez jakas infekcja..nie mam pojęcia ;( może skoro kilka dni wczesniej troche krwawiłam to podczas okresu jest to już mniejsze? uspokójcie mnie, błagam ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Rozeznanie
|
Dostałaś okres- to nie podlega wątpliwości. Także, nie jesteś w ciaży- tu też nie ma żadnych wątpliwości.
![]() Przyczyn skąpego okresu może być wiele, te ktore wymieniłaś są prawdopodobne. Lub po prostu w tym cyklu tak się żłóżyło, tylko gdybyś trydzień temu nie uprawiała seksu, to nawet byś się tym nie przejęła. ![]() Taka prawda. Nie masz o co się martwić, spokojnie. Zawsze się zabezpieczaj, pojawienie się okresu, znaczy, że wszystko jest okej, nawet jak bedzie skąpszy, obfitszy, krótszy lub dłuższy. Zawsze to znak, że ciązy nie ma. ![]() Nie denewrwuj się na zapas. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3296 |
Zakorzenienie
|
pewnaKa na pewno warto jeszcze z nim porozmawiać, nie będziesz miała później do siebie żalu, że nie próbowałaś ratować tego związku. Moim zdaniem jak był kryzys i Twój Tż postanowił się wycofać to trochę stchórzył, tak mu było wygodniej niż zawalczyć, spróbować dojść do porozumienia. Ty chociaż wiesz czego chcesz. Trzymam kciuki, koniecznie daj nam znać jak już będziecie po rozmowie. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Twojej myśli
![]() kicurek jeżeli się zabezpieczyliście i wszystko było ok to nie masz się czym martwić. Stres czy wyjazd mógł nawet opóźnić pojawienie się okresu a dostałaś w terminie tylko słabszy. Nie każda miesiączka musi wyglądać tak samo. Głowa do góry! ![]() Ale wtopa dziewczyny... jesteśmy wczoraj u Tż i mu się zebrało na czułości, bo przecież byliśmy sami, ale ja miałam jakieś dziwne przeczucia żeby lepiej nie. Jednak wyszło inaczej, tym bardziej że to już 25dc to można było trochę sobie pozwolić ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3298 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3299 |
Zakorzenienie
|
pewnaKa wiem, że to zaboli , ale jeśli z jego strony miłość wygasła to nic z tym nie zrobisz, zwłaszcza, że on powiedział, że to przemyślana decyzja. Kryzys kryzysem, ale po prostu czasami tak jest, że ludzie się rozstają, bo to jednak nie jest TO. Możesz z nim porozmawiać, bo czemu nie, ale możesz się bardzo rozczarować, bo niektórych spraw już nie odratujesz.
kicurek dostałaś okres=ciąży nie ma. _St0kr0tka haha, ładnie się zabawiacie, ładnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedzi, naprawdę mi pomoglyście
![]() jednak dalej troszkę się martwię bo okres jest naprawdę malutki..w ogóle nieodczuwalny..chociaz na początku trochę pobolewał mnie brzuch tak jak zawsze na początku tych dni. Powiedzcie mi dosadnie jeszcze raz że ciąża jest niemożliwa! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.