|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
udało się w końcu! serdecznie grauluję!!!! mloda spala z godzinke,luksuuus zaraz spaceri na dzis wieczor mam piwo a mloda butle
|
|
|
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga i pearl - GRATULACJE!!!!
![]() klaski:
|
|
#2433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby Gabryś posłuchał mamy i jeszcze chwilkę wytrzymał w brzuszku Ale nie dziwię mu się, że się pcha na ten świat, jak taka fajna rodzinka go oczekuje ![]() Cytat:
Nie martw się brodawkami, są na to sposoby. A Ty masz ten wypasiony laktator medeli więc na bank Ci sutki wyciągnie! ![]() Gratuluję serdecznie Tobie i TŻowi! Cytat:
Cytat:
bardziej niż porodu. Rzeczywistość u mnie okazała się przewrotna, bo mimo, że brodawki czasem mnie bolą, zwłacza jak mała źle zassie, to jesdnak dają radę, nie są zmasakrowane ![]() Cytat:
Witam się popołudniowo bogatsza w wielorakie doświadczenia 1. Mam mój pierwszy stanik do karmienia ) Kupiłam ten model: http://www.bravissimo.com/products/l...black/pnl7bl/? Więcej już takiego drogiego nie kupię 160pln) ale teraz już wiem czego szukać w przyszłości.2. Jak ktoś je to nie czytać! Dostałam dziś kupą jak z armaty Na całe szczęście miałam na ramieniu tetrę, bo się przed chwilą skończyłyśmy karmić I całoś w zasadzie na niej wylądowała... Byłam w szoku, że mała ma taki wystrzał! No i teraz zastanawiam się czy to normalne, czy też znak, że Sofia ma jakieś brzuszkowe rewolucje?? Kto sie zna na kupach?? Nie boli ją brzuszek, nie widać po niej żadnego niezadowolenia...3. Mężu ma wychodne (poszedł z kolegami oglądać mecz - a raczej jego końcówkę, bo nam się dłużej zeszło ze stanikiem) i ma czas do 6 na piwkowanie. A ja wróciłam ze spaceru i" mała głodna, nie przebrana, obiadu brak, pranie w pralce, w domu syf! Od razu pożałowałam, że go tak ochoczo puściłam do kolegów Ale w sumie, krok po kroku jakoś sobie radzę: mała śpi najedzona i przebrana, ja kończę jeść obiad (pierś z kurczaka z natką pietruszki i szpinakiem +świderki ), pranie zaraz powieszę, a sprzątanie poczeka na TŻa A! I dzięki za przypomnienie o tym, że jutro święto! Trzeba się jeszcze zaopatrzyć w jakiś obiad... |
|||||
|
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też chciałam zabrać ciuszki na wyjście do torby, ale miejsca mi zabrakło, ostatecznie po 8 dniach pobytu w szpitalu TŻ mi je przywiózł ![]() teraz jest ciepło więc spokojnie dla "świeżego noworodka"wystarczy jakieś body na długi rękaw, śpioszki, skarpetki, czapeczka, ew jakiś cienki kocyk ![]() ja mojemu pod koniec kwietnia założyłam dodatkowo bluzę, bo było dosyć chłodno
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Marchewka ja jeszcze 5godz przed poprawieniem się małej na świecie miałam szyjke twarda i zamknieta i nikt nie wierzył że moje bóle to te bóle
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w szpitalu od przewijaka do okna bylo z 1,5metra i przyzekam ze kupne slady byly na roletach |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowym mamuśka
Ada mam nadzieję że Twoje maleństwo jeszcze troche poczeka |
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpoczywaj i nie denerwuj się. Mi zawsze Tż mówi, że jak ja się stresuję to mała jest od razu zdenerwowana i raczej siedzi i się nie rusza za dużo. Szkoda dziecka denerwować.
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Axela ja mam opory boje sie wziasc nawet lyka piwa a juz wogole zeby cale wypic.... abstrakcja heee moze jak mlody podrosnie i maz bedzie w domu to sie skusze. . ![]() Kinga GRATULACJE
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cycki wymasowane, idę zaraz na kolejny spacer.. Ada dzięki za pomoc co z nimi mam robić |
|
|
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
się nie schlej mamusika:p
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
jedno
![]() nie mam zamiaru się urżnąć, baby nooooo ![]()
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki zeby bylo ok zaczelam sie stresowac bo ostatnie usg mialam 18.04 i wtedy mlody wazyl 1900 i nie wiem czy rosnie jaka wage mial Twoj maluszek na prenatalnym?
|
|
|
#2446 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego mówie, zebyś się tym jednym nie schlała:p
A jakie masz?? Też bym się napila, ehh |
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i musze nogi ogolic..dopiero im sie przyjzalam.ostatnio widzialy maszynkie chwile przed wycieczka na porodowke
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
ADA a mam szczypać ten pypek w brodawce, czy mogę otoczkę? Bo mi się ten pypek zaraz twardy robi i to takie malo przyjemne go w ogole dotykać..
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
desperacja jak u mnie hehhe |
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
to jedyny sposób po którym widzę jakiekolwiek rezultaty.. szambo bym wypiła zeby już wylazł.. już naprawde wychodze z siebie staje obok i wychodzę z tego mojego ego obok..
No aTy tylko jeden dzien się przeterminowałaś,a ja już 6.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-18 o 18:30 |
|
|
|
#2452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() maatko,druga ciaza jest dla mnie czyms kompletnie nierealnym stres,czekanie,non stop czeknie! to na ktorys tydzien, to na 1wsze usg, to na kolejne tygodnie,"bezpieczne tygodnie",,pierwsze ruchy i w koncu na wyjcie malucha z brzucha ![]() oooo nie obrabuje fabryke durexa czy cos i nigdy wiecej ![]() |
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jakoś to będzie ale sama sobie masażu raczej nie zrobię, jedyne co to mogę podrażnić przez biustonosz ale nie wiem czy to ma sens ![]() za wybór biustonosza! cena mega! takie kupy to chyba normalne, zwłaszcza jeśli się maluszkowi nóżki do brzuszka przykłada ---- my byliśmy z mężem na spacerze, trochę rozruszać to nasze dziecię później posiedzieć pod parasolami, M. sobie kupił piwko no ale cóż
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
banka- daje bobotic o smaku malinowym
![]() justi ja tez mam wrazliwe sutki, na poczatku to prawie płakałam z bolu podczas karmienia... ale zacisnęłam zęby i dałam radę
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- oo czytalam o nich ze to polski odpowiednik tych niemieckich kropli sab simplex.... i wlasnie je bedziemy mieli w poniedzialek i chce zaczac podawac tylko ze je sie podaje do kazdego karmienia po 15 kropli jakos tak
|
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <właśnie przed chwilą ścisnęłam sobie sutek, ała i pociekła siara chyba pierwszy raz >
|
|
|
|
|
#2458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podziwiam te, któe nie krzyczą.Cytat:
Cytat:
(wczoraj dostałam pociskiem) Moja też robi takie kupy i strzela jak z armaty ale to normalne ![]() Teściowa zrobiła Nam niespodziankę. Zadzwoniła z pociągu, że jedzie do Nas. 400 km i teraz siedzi i patrzy się na Matyldę i patrzy i patrzy i och i ach i buzi w stópkę i w rączkę. Dobrze chociaż, że zapytała się czy jak śpi to trzymamy ją na rękach, a my, że nie to ładnie położyła i młoda śpi jak zwykle 3 godzinę po jedzeniu i zaraz zapewne wstanie i znów będzie och i ach
|
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja daję 1 lub 2 razy ![]() ![]() Motylek- ja się wręcz zarzekałam, że nie będę krzyczeć !! oczywiście darłam się jak głupia przy partych ![]() === Młody chyba zasnął, więc mam czas na domowe SPA ![]() do później ![]() PA
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-18 o 19:00 |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
za kazdym razem. Ale moze moja mala nie ma az tak silnego odruchu ssania a kazdym razie ona mi tych piersi az tak nie rani, sa tylko troche podraznione czasami. Wiec jest nadzieja
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.

zaraz spacer

klaski:
żeby Gabryś posłuchał mamy i jeszcze chwilkę wytrzymał w brzuszku
Ale nie dziwię mu się, że się pcha na ten świat, jak taka fajna rodzinka go oczekuje
Nie martw się brodawkami, są na to sposoby. A Ty masz ten wypasiony laktator medeli więc na bank Ci sutki wyciągnie!
rzeźnia
więc opiszę tu bez różnych "miłych" szczegółów zbędnych . Dobrze, że rzeczywiście przez te hormony to blaknie wszystko powoli
bardziej niż porodu. Rzeczywistość u mnie okazała się przewrotna, bo mimo, że brodawki czasem mnie bolą, zwłacza jak mała źle zassie, to jesdnak dają radę, nie są zmasakrowane

Ślub 27. X. 2012

a kazdym razie ona mi tych piersi az tak nie rani, sa tylko troche podraznione czasami. Wiec jest nadzieja