|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wreszcie!!!! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Witam w ten pochmurny dzionek
![]() GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUŚKOM!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przed wczoraj spędziłam prawie 4 godziny nad żelazkiem,ale Tymek ma wszystko poprasowane i poukładane ![]() Oczywiście narazie same rozmiary 56-62 i niektóre 68. Reszta leży w worku i kartonie i czeka na swoją kolej. Przez 2 ostatnie dni dokupowałam po troszkę to co mi brakuje czyli: dla mnie podpaski,pasta do zębów ( coby z domu nie zabierać) , gąbka pod prysznic i takie pierdółki..dla Małego gruszkę do noska, szczoteczkę do włosków,gaziki, pampersy 1 jedno opakowanie narazie na początek... Muszę mu dokupić jeszcze chociaż z 10 tetrowych pieluszek, ale cena u mnie w sklepie mnie zabiła.. 5 zł za sztukę:/ Może dzisiaj spakuję torbę do szpitala sobie bo coś się zebrać nie mogę.. Chciałam wziąść odrazu ciuszki na wyjście dla Małego ze sobą, tak jak brałam dla chłopców,ale coś mi mózg odjęło i zupełnie nie wiem co wziąść mu dokładnie na wyjście??? Dzisiaj kończymy 37tc więc jutro zaczynamy 38tc ![]()
#2403 |
Zakorzenienie
|
Hej, pisze z tel wiec nie wiem czy ogarne
![]() Anoxe pieluchy kosztowaly 36 zl za 78 sztuk. |
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | ||
Wtajemniczenie
|
Noo Młody pospał dwie godziny ... już się wybudza ale skończyłam książkę i obejrzałam jeden odcinek serialu bo miejsca na dysku dvd zostało mi tylko 7 godzin a chyba ze sto do obejrzenia
![]() ![]() Ada ale z Maleństwem wszystko ok i to jest najważniejsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a propos teściowej - moja ogólnie jest spoko ale raz mnie wkurzyła też - była u nas i powtarzała ileś tam razy żeby dziecka nie uczyć spania na rękach bo się przyzwyczai itp ... no ok, sama staram się tak nie robić tak ... ale pojechaliśmy do niej, Przemek zasypia a ta go na ręce ... zwróciłam grzecznie uwagę że sama mówiła żeby tak nie robić - i co? "ale ona go nie widzi na codzień więc go ponosi i polula" ![]() Color fajnie że jesteś ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do zabrania ciuszków na wyjście to myślałam, że tylko ja mam taki problem. Na pewni nie będę ich zabierać ale musze coś naszykować Tż bo powiedział że on nie ma pojęcia, a ja nie wiem co. Chyba zapakuje body z krótkim rękawem, koszulkę/kaftanik z długim, śpiochy, i mojego ulubionego pajaca polarkowego, a co ubrać to zdecyduję jak będziemy wychodzić. Myślicie, że to dobry pomysł?? Kurde coś mnię pęcherz kuje przy sikaniu. Gin pojechała na jakieś szkolenie ( mówiła jak byłam na wizycie że bedzie poza zasięgiem w weekend ).Na razie piję wodę z cytryną i wypiłam witaminę C. Kurde nawet nie wiem co mogłabym wziąć z leków bo furaginum to raczej odpada.
![]() |
#2406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dziewczyny pamiętajcie, że jutro sklepy pozamykane, zróbcie zapasy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z tymi poloznymi? W szpitalu podalam jedna przychodnie ipowiedzieli ze polozna sie zglosi. W efekcie mala zapisałam do innej przychodni ale tam poloznychnie ma. I co w takiej sytuacji?
Moja mala dzis jest strasznie marudna, ale pojechalismy na spacer do lasu i trochę pospala a teraz spi sobie na brzuszku-pierwszy raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
GRATULACJE DLA CIEBIE I LILKI ![]()
![]() |
#2409 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
niby dalej jestem opuchnięta? no nic będzie mniej do zrzucania
![]() Cytat:
Ale muszę przyznać ze po masowaniu sutków (chociaż nie mam pojecia czy to dobrze robie) przynajmnej mi przepowiadacze wrócily.. bo już mi nawet to zniknęło.. tylko ja nie jestem w stanie masować sie przez 20 minut.. raczej takie 10 min to max i już mi się słabo robi i brodawki całe twarde.. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja się chętnie zamienie, bo moj niestety w ogole wylaźc nie chce.. oddam moją długą i zamkniętą szyjkę, kto chce kto chce? Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
Barwineczek ja jak na razie z mala zostałam sama moze na pol godz vo jeszcze do jutra jest moja mama. Nie wiem jakbym dała bez niej sobie rade.
A wlasnie ile jedza wasze maleństwa? Moja juz po tyg zjadala 100 a teraz domaga się wiecej. Lekarz mowil zeby dawac ile chce jesc |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam z moimi dwoma kumpelami mamami i one twierdziły, że też dopajały latem, tyle, że woda dziecku nie podchodziła to robiły herbatkę z koperku włoskiego i tym dopajały. Cytat:
![]() ![]() Super, że w końcu urodziłaś ![]()
![]() |
#2413 | |||
Raczkowanie
|
Jenny, Aś, Xal, Kamciatka, Karolina, Marchewka, Nuna, Ankaa, Gosiulka, Banka, Justi, Szprotka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to próbuję dalej, bo mały ssaczek zasnął i tacie się udało ją przetransportować do bujaczka więc: "jednak Pani nie przesadza z tym bólem, rozwarcie mamy już właściwie na 6 cm - proszę pójść na salę, pewnie to długo nie potrwa" (niestety, położną miałam niefajną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W każdym razie mąż wywalczył kangurowanie i te kolejne 40 minut miał ją na brzuszku ![]() ![]() miała 58 cm i niecałe 3600 gram. jak ją zobaczyłam, to - to jest nie do opisania ![]() ![]() ![]() tam po cc się zabiera dzieci na dokarmianie i potem na noc, żeby matki odpoczęły (i tak się z tym cewnikiem trzeba pierwszy dzień leżeć i nie podnosić nawet głowy:P) - ale powiedziałam, że nie wyrażam na to zgody i mają mi ją położyć ze mną ![]() ![]() ![]() teraz śmigam choć trochę się przespać, bo padam, a mąż się małą zajmie ![]() Edit: wody mi zaczęły odchodzić parę godzin po tym, jak od dłuższego czasu przerwy wzięliśmy się za przytulańca z mężem Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2013-05-18 o 14:42 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-05-18 o 14:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do tego ciągnięcia za włosy ![]() ![]() jeszcze raz gratuluję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zakorzenienie
|
zrobilam 6 km piechotą, godzina gimnastyki, masaż sutków, gorący prysznic, i 4 pietra schodów w górę i w dól..
A jutro jak nie urodze to się sama potne w kuchni na stole.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
jutro masz 7 dzień po tp, jedziesz do szpitala czy jeszcze czekasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zakorzenienie
|
dopiero mam przyjechać we wtorek czyli 9 dzien po TP na KTG, a potem 10 dnia w środe (chyba) do szpitala, albo w czwartek.. Tak czy siak po KTG zawsze jest wizyta u gina i on wtedy bada i zleca co dalej..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 |
Zakorzenienie
|
ide szorować suty, moze się rozkręci.. mam tylko nadzieje, że sobie nic w te suty nie zrobie..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- nie chce któraś sobie dorobić? ![]() http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,...-1-116687.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() najbardziej mi się podoba: jego ulubiony gumowy kurczak leży w kącie, nie chce mu się też gonić kota sąsiadów ![]() ![]() ![]() ale niezła stawka, ja za taka mogę udawać dobermana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
siedzę i myślę
|
Kinga gratulacje
![]()
#2424 |
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki
![]() ![]() pearl, Kinga- wielkIE gratulacje !! ![]() ![]() ![]() == widzę, że Mamuśki miały ciężką noc dzisiaj, ja natomiast z Wojtusiem spałam wyśmienicie ![]() --- banka- pytałaś o kropelki, ja już daję od 10 dni,a Mały jeszcze miesiąca nie skończył, więc luzik ![]() ![]() --- ada- 3mam kciuki, żeby Mały jak najdłużej posiedział w Twoim brzuszku, dużo odpoczywaj, będzie dobrze ![]() ![]() marchewka- w końcu urodzisz !! ![]() ![]() === Byliśmy dziś na spacerku w parku i było super ![]() ![]() 1 karmienie w trakcie gdy TŻ jadł kebaba;D potem domek, znowu cycuś i spanko ![]() ![]() Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-18 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc mi pozostaje zwykłą przegotować i oczywiście ostudzić. p.s.oczywiście to opinia naszej położnej z SR, a jak wiemy wszystkie opinie ginekologów i położnych się różnią ![]()
![]() |
#2426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||||||
Wtajemniczenie
|
no właśnie nie wiem..lekarz był tajemniczy..i powiedział ze dokładniej pomierzy ten specjalista od usg..mój lekarz tylko ze mną go pooglądał...
a jak przydusiłam to powiedział lekko ponad 2kg.. ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() Cytat:
![]() też mam nadzieje ze jest ok ![]() tak właśnie 37 tc..już pewniejszy..a nawet skończony...bo za 13 dni 38 będę zaczynac..czyli 31 maja... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję że mnie nie pocieszał..po naciskach moich ..czy jest dobrze..odpowiedzial..gdy by było coś niepokojącego..położyłbym Cie w szpitalu..hmmm..no tak?! ale przecież sam powiedział ze główka bardzo nisko..szyjki prawie nie ma..że jestem gotowa i mały też do porodu..nie rozumiem? Cytat:
trochę mnie to wszystko przeraża..od tego momentu jak wróciłam od lekarza więcej leze..myślę i łzy ciągle się leją..kurcze Ja taka nie jestem..moje hormony wzięły nade mną chyba dziś włądzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2428 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Kochane po wyjęciu cewnika foleya okazało się, że jest prawie 6cm rozwarcia, o 10 dostałam oxy i praktycznie od razu się zaczęło, przejście z 6cm na 8 trwało chyba najdłużej, ale z 8 na 10 to dwa skurcze, parłam ze 40min. Oj wymęczona ta córa, ale już jest i jest słodka
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Jenny jaka kupiłaś chustę?zastanawiam sie nad zakupem,mimo że wcześniej byłam przeciwna. W ogóle straszna lipa u mnie,nie mam gdziechodzicna spacery. Chodniki sa wzdłuż ruchliwej ulicy,najblizsza ławka jest jakies 20 min od nas i trzeba iść pod górę, a ciezko tak z wózkiem. Plac zabaw tez daleko-oczywiście bez lawki no i w słońcu. Mieszkam na jakimś zadupiu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.