W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-22, 13:48   #4921
madi82
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
[/COLOR]
Mężem nie jest, może i dlatego taki łaskawy

Leczo zrobiłam i było pycha znaczy jeszcze ciut zostało
Dzięki za przepisy

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:48   #4922
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
hahaha, wiesz, jakbyś talerz takich świeżutki przed nim postawiła, pewnie by nie pogardził
Mój mi dzisiaj na pytanie co chce na obiad odpowiedział, że tosty Także, gdyby nie to, że sama lubię dobre, konkretne obiady, pewnie nie miałabym za dużo roboty
Jeszcze mi za każdym razem dziękuje, jakbym 3daniowy obiad przed nim postawiła
jaki malo wymagajacy, tylko sie cieszyc

Mojemu ostatnio nie chcialo sie isc po bulki, to zezarł na sniadanie rurki i byl szczesliwy, ale co z tego jak i tak potem musial isc po bulki dla mnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:50   #4923
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
mój też zazwyczaj jakiś mało wyspany jest po nocce kiedy się wiercę. tylko ja jak się nudzę w nocy to potrafię go zaczepiać paznokciami
a co mam się nudzić sama we dwoje raźniej [COLOR="Silver"]

no wiesz...jeszcze Go traktować pazurami hehehhe

28.07.2013r.
Stary 2013-05-22, 13:50   #4924
czarownica1
Zakorzenienie

Lachryma, ja mu sama smaki wybieram na zapas po trochu
a z tym spaniem, to ja też mam jakieś takie zapędy, że jak sama nie śpię to czemu inni mają spać ?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:50   #4925
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

U mnie też o pierogi upomniał się mężuś ale dziś jego zachciankę spełnia moja mama Nie potrafi odnowić zięciuniowi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:50   #4926
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Mojemu ostatnio nie chcialo sie isc po bulki, to zezarł na sniadanie rurki i byl szczesliwy, ale co z tego jak i tak potem musial isc po bulki dla mnie
co się odwlecze to nie uciecze
Stary 2013-05-22, 13:51   #4927
karolajn1987
Wtajemniczenie

hejka!
Tweed- jak dobrze, że się pojawiłaś nie martw się- ja też mam kryzys, bo jestem sama...tż zmienił pracę i nie ma go całymi dniami, bo wychodzi na 12h, z koleżankami problem, ruszam się jak słoń i wszystko mnie boli. Możemy więc pomarudzić razem albo poumilać sobie czas
Perse- dobrze, że z Artusiem wsio ok. Wagą się nie martw, jeszcze Cię zaskoczy i podrośnie, ale mieści się w normie więc pewnie będzie drobniejszy. Moja koleżanka urodziła się w 43 tc z wagą 2700g.
Jakierka- witaj
Madi- nie nacieszyłam się mężem, bo ledwo wróciliśmy w pn do domu to musiał jechać do pracy i tak już codziennie.

czytałam was na bieżąco i już nie pamiętam co której chciałam napisać
ja się dopiero niedawno ogarnęłam, bo miałam całkowicie nieprzespaną noc sucza moja miała w zeszłym tygodni skracane podniebienie miękkie i teraz coś jej się stało, że się dusi...w nocy się ciągle zrywałam, było mi gorąco, oprócz tego ciągle chodziłam sikać. Ja nie wiem skąd mi się ten mocz bierze, bo za każdym razem wysikuje chyba szklankę
dziś też jest jakaś osowiała, byłyśmy na krótkim spacerze i zdychamy obie...ciągle sobie obiecuje, że w końcu spakuje torbę i ogarnę rzeczy dla małej a nie mam siły

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 13:53   #4928
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
no wiesz...jeszcze Go traktować pazurami hehehhe
oj tam, troszkę tylko, niedużo
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
a z tym spaniem, to ja też mam jakieś takie zapędy, że jak sama nie śpię to czemu inni mają spać ?
jasne, sprawiedliwość musi być na świecie
Stary 2013-05-22, 13:54   #4929
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
hejka!
Tweed- jak dobrze, że się pojawiłaś nie martw się- ja też mam kryzys, bo jestem sama...tż zmienił pracę i nie ma go całymi dniami, bo wychodzi na 12h, z koleżankami problem, ruszam się jak słoń i wszystko mnie boli. Możemy więc pomarudzić razem albo poumilać sobie czas
Perse- dobrze, że z Artusiem wsio ok. Wagą się nie martw, jeszcze Cię zaskoczy i podrośnie, ale mieści się w normie więc pewnie będzie drobniejszy. Moja koleżanka urodziła się w 43 tc z wagą 2700g.
Jakierka- witaj
Madi- nie nacieszyłam się mężem, bo ledwo wróciliśmy w pn do domu to musiał jechać do pracy i tak już codziennie.

czytałam was na bieżąco i już nie pamiętam co której chciałam napisać
ja się dopiero niedawno ogarnęłam, bo miałam całkowicie nieprzespaną noc sucza moja miała w zeszłym tygodni skracane podniebienie miękkie i teraz coś jej się stało, że się dusi...w nocy się ciągle zrywałam, było mi gorąco, oprócz tego ciągle chodziłam sikać. Ja nie wiem skąd mi się ten mocz bierze, bo za każdym razem wysikuje chyba szklankę
dziś też jest jakaś osowiała, byłyśmy na krótkim spacerze i zdychamy obie...ciągle sobie obiecuje, że w końcu spakuje torbę i ogarnę rzeczy dla małej a nie mam siły
a czemu skracalście jej to podniebienie...jaka biedna psiulka

28.07.2013r.
Stary 2013-05-22, 13:55   #4930
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Znowu burza, ciemno się zrobiło jak nie powiem gdzie:banghead:

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:57   #4931
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu skracalście jej to podniebienie...jaka biedna psiulka
bo te psiaki z płaską mordą często mają przerost podniebienia miękkiego i jej przy sterylce wyszło, że ma dosyć mocno przerośnięte a że ona jeszcze ma problemy z sercem to trzeba było to zrobić, bo potem kończy się niedotlenieniem narządów wew...najgorzej, że teraz nie można jej tam zajrzeć bez kolejnej narkozy, bo ze względu na budowę nic tam nie widać..

Dziewczyny, podrzućcie przepisami na obiady na zimno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 13:58   #4932
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

u mnie jak przywaliło... myslalam, ze burzy nie bedzie a tu nagle pierdut

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
bo te psiaki z płaską mordą często mają przerost podniebienia miękkiego i jej przy sterylce wyszło, że ma dosyć mocno przerośnięte a że ona jeszcze ma problemy z sercem to trzeba było to zrobić, bo potem kończy się niedotlenieniem narządów wew...najgorzej, że teraz nie można jej tam zajrzeć bez kolejnej narkozy, bo ze względu na budowę nic tam nie widać..

kanapki
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:59   #4933
jakierka
Zadomowienie

Ja juz po obiadku. Teraz pochlaniam mrozony jogurt z czeresnia
Zapraszam wszystkie kto ma ochote

Nie zdazylam sie z wami przywitac, a juz mam kilka stron do nadrobienia. Lece oddac krew, pewnie po powrocie juz bedzie nowy watek

Tak, poza tym, wszystkim dziekuje za gorace przyjecie
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 13:59   #4934
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość

Chciałam was napisac, że wczoraj prawie dostałam zawału.
Otóż wieczorem zeszłam do kuchni, bo głód mnie złapał i wyjadam sobie spokojnie zupe z garnka aż tu nagle słyszę "Hello, hello...hello, hello", ja zdziwiona, bo sama byłam domu. Reszta domowników w ogródku przy domku. Zamarłam tak chwile z chochlą przy buzi i słucham dalej "Hello, hello...hello, helloooo". Strach mnie obleciał jak diabli i przypomniałam sobie, że ojciec mój ma taką melodyjkę w telefonie
Wyobrażam to sobie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

Neni, pytałaś o długość mojego narządu niecałe 2,5 cm.
Ah-to ja mam dłuższego narząda trochę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:01   #4935
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

danio i bulka, proste, latwe a jakie smaczne

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:02   #4936
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
lody?

a na serio nie wiem, bo u mnie zawsze praktycznie jest ciepły posiłek na obiad.
Stary 2013-05-22, 14:02   #4937
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam za elaborat, ale przynajmniej większość złych emocji wyplułam. Jeśli komuś zachce się to przeczytać, to powodzenia
Dobrze, że już jesteś!
Cytat:
o dzięki zaraz je pospisuję coby mi nie umkły i idę robić
Każdy robi inaczej leczo, ja cukini nie dodaje, bo tylko ja w domu lubie.
Podsmażam cebulke (2 szt), dodaje kiełbaske ok. 1kg, ugotowane wcześniej pieczarki (0,5kg), następnie kroje na drobne paseczki papryke kilka czerwonych i zółtych (tak ponad kilogram papryki). Czekam aż troszke zmięknie. Dodaje koncentrat pomidorowy. I na koniec kilka ogórków kiszonych. No i oczywiście, sól pieprz. Mniam pycha!!!
Wczoraj akurat zrobiłam i w słoiczki schowałam, ..... a reszte.....zjadłam
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki

Edytowane przez Charlize89
Czas edycji: 2013-05-22 o 14:03
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:03   #4938
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ah-to ja mam dłuższego narząda trochę
ciesz się, długość ma znaczenie
Stary 2013-05-22, 14:05   #4939
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Idę w ślady En i wstawiam zdjęcie mojej Perełki
cześć śliczna
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
ja włąśnie do ostatniego razu miałam 15, ale wiesz - nie tyję, mała rośnie i mnie zżera
jak wy to robicie, że macie taką hemoglobinę?mnie teraz dopiero wzrosła do 12 po 3 mcach brania tardyferolu
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

W końcu udało nam się załatwić dostęp do internetu- niestety mobilny więc za kilka dni zobaczymy ile mi Wizaż zżera
cześć Cynamonki
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć!
Jestem już po maturach. Dzisiaj miałam ustny polski, zaliczyłam na 90%, a tak się denerwowałam
gratuluję

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

kanapki
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
danio i bulka, proste, latwe a jakie smaczne
takie to znam
muszę coś tż wymyślać do pracy, bo nie mają gdzie podgrzewać, a raczej nie opyla się nam żeby codziennie szedł do knajpy na obiad i to jeszcze w CH
Stary 2013-05-22, 14:06   #4940
moonlightdancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Oj, myslalam i nadal mysle Na pewno skupimy sie na rosyjskim, bo jednak tym jezykiem sie poslugujemy na co dzien i chcialabym aby przynajmniej jeden jezyk (poza angielskim) Edziu znal w stopniu zaawansowanym. O angielski sie nie martwie, bo na pewno sie nauczy w szkole (ewentualnie podstawowe slownictwo w domu). Chcialabym tez wprowadzac polski, ale jak to bedzie wygladalo w praktyce, zobaczymy. Litewskiego raczej nie bedziemy uczyc.
Ja o angielski też sie nie martwie bo w tym języku rozmawiamy z tż i tutaj głównie się tym językiem ludzie posługują, w szkole przedmioty są wykładane po angielsku itp. Gorzej z polskim i arabskim. Tylko ja mówię po polsku tutaj ale to ja najwięcej czasu będę z córką i planuje wtedy mówić po polsku więc może się uda. O arabski mąż by musiał zadbać albo jego rodzina więc zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ja mam czeresnie - w TESCO sie pojawily (co prawda prawie 12 euro za kg ale sie nie moglam powstrzymac i kupilam)

co do jezykow - dziecko same sie nauczy - wierz mi....Xawik miesza dwa jezyki mimo ze go angielskiego nie uczymy a przedszkole zaczyna od wrzesnia - jakos sam zalapal

dzieci sa jak gabki - duzo i szybko lapia - za 5 lat bedzie lepiej znal "obcy" jezyk niz ty

zapamietajcie dziecko najpierw lapie jezyk serca czyli jezyk rodzicow i jak jest w obcojezycznym kraju zaczyna mowic pozniej
kochana dzięki, zaraz polece do sklepu po słodkie to sprawdze czy może nie ma i tutaj
Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Pochwale sie co moj maz kupil swojemu nienarodzonemu synkowi
dla męża. Mój za wszystko co kupiliśmy zapłacił ale nawet nie wie co mamy a jak chce pokazać (bo wiadomo że po 10 razy w domu przeglądam ) to albo go zmuszam albo mówi że widzial jak kasjer do toreb wkladał

Cytat:
No u mnie oprócz nieporadności wychodzi jakaś okropna samotność. Bo tż ciągle nie ma w domu, jak nie praca, to próba z jednym albo drugiem zespołem, albo dwie w jednym dniu, ciągłe koncerty, teraz nawet na weekend ma Cholery już od tego dostaję, a zdrugiej str nie mogę mu tego zabronić. Bo co, skoro ja nie mogę wychodzić, to on ma się kisić i na mnie patrzeć?
Ja się boję samotności po porodzie. Teraz to ok, wystarczy mi książka i coś slodkiego i juz mi nic do szczęścia nie potrzeba. Z dzieckiem natomiast myślę że będzie mi ciężko.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:06   #4941
Charlize89
Rozeznanie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Znowu burza, ciemno się zrobiło jak nie powiem gdzie:banghead:

U mnie też nadciąga deszcz i burza. Czuję to, bo ledwo już oddycham...
Stary 2013-05-22, 14:06   #4942
cynamon_owa
Zadomowienie

Widzę, że już nowy wątek i pojawiły się w nim dezerterki a stary wątek jeszcze nie do końca wykończony

za dzisiejsze wizyty
Witam nową mamusię z małym Edzikiem i gratulacje dla pani magister

Ja dzisiaj miałam paskudną noc. Obudził mnie niesamowity ból brzucha- niby trwał krótko ale mocno się wystraszyłam Poczłapałam do łazienki i naszły mnie dwie myśli- jeśli tak mają wyglądać bóle porodowe to ja pierniczę swój plan zagryzania dębowego konaru w ramach walki z bólem i chcę epidural, o którym wcześniej nawet myśleć nie chciałam a potem przucupnęłam na wannie i uświadomiłam sobie, że jeszcze Adasiowe ubranka nie są uprane i ja rodzić nie mogę (taaa.... jakby to było najważniejsze a nie, że dopiero powoli wchodzimy w 33tc). Dlatego dzisiaj rano mąż wychodząc do pracy zarządził pranie ciuszków Małego- już nawet nie patrzę na pogodę- jak będzie deszczowo to do suszarki wrzucę i już
Komoda z ubrankami Adasiowymi do 6mcy i łóżeczko stoją już w naszej sypialni od ubiegłego tygodnia

I tutaj muszę coś zaznczyć- nie pamiętam kto kilka tygodnie temu pytał o składanie łóżeczka ale wiem, że ja pisałam o tym, że my łóżeczko dopiero pod koniec czerwca będziemy składać bo po co ma się kurzyć Jednak po złożeniu komody stwierdziłam, że ten zapach nowości jest irytujący więc i łóżeczko mąż złożył żeby się spokojnie wietrzyło i przeszło domowym zapachem

I w ramach moich bezsenno- zgagowych nocy wpadł mi tytuł na kolejny tytuł wątku - "Margoś już z Gluciątkiem gania, reszta nie mieści się w swoje ubrania"

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:09   #4943
Charlize89
Rozeznanie

Kurczę, zjadłam wczorajszą zupe na obiad i...znowu jestem głodna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-22, 14:10   #4944
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

zimne leczo

28.07.2013r.
Stary 2013-05-22, 14:10   #4945
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
jak wy to robicie, że macie taką hemoglobinę?mnie teraz dopiero wzrosła do 12 po 3 mcach brania tardyferolu
wszystko zależy od wielu czynników. ja np nie biorę żadnych witamin, a parę dni temu miałam 13.
Stary 2013-05-22, 14:10   #4946
Oliath
Zakorzenienie

Nadrobie sobie zaraz, wpadlam sie pozalic, ze pomimo zwyklego cisnienia 125/74 i podobno dobrych wynikow z moczu, moja prawa stopa puchnie i puchnie i puchnie i az sie juz skora blyszczy na niej i wyglada karykaturalnie

No co mi sie dzieje w tej nodze, no?...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:11   #4947
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sofina Pokaż wiadomość
Nie było mnie 4 dni- uczyłam się do obrony i mogę się już oficjalnie z Wami przywitać jako magister
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-22, 14:12   #4948
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nadrobie sobie zaraz, wpadlam sie pozalic, ze pomimo zwyklego cisnienia 125/74 i podobno dobrych wynikow z moczu, moja prawa stopa puchnie i puchnie i puchnie i az sie juz skora blyszczy na niej i wyglada karykaturalnie

No co mi sie dzieje w tej nodze, no?...
Może jakiś skrzep się robi? Może pojedz na IP?
Stary 2013-05-22, 14:13   #4949
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że już jesteś!

Każdy robi inaczej leczo, ja cukini nie dodaje, bo tylko ja w domu lubie.
Podsmażam cebulke (2 szt), dodaje kiełbaske ok. 1kg, ugotowane wcześniej pieczarki (0,5kg), następnie kroje na drobne paseczki papryke kilka czerwonych i zółtych (tak ponad kilogram papryki). Czekam aż troszke zmięknie. Dodaje koncentrat pomidorowy. I na koniec kilka ogórków kiszonych. No i oczywiście, sól pieprz. Mniam pycha!!!
Wczoraj akurat zrobiłam i w słoiczki schowałam, ..... a reszte.....zjadłam
pieczary i kiszone..wow takiego przepisu nie znam dzięki

28.07.2013r.
Stary 2013-05-22, 14:17   #4950
karolajn1987
Wtajemniczenie

ale mam pierd**nik w domu masakra.
Mało miejsca, łożeczko ( a do niego powrzucane bety hankowe) i wózek stoją w sypialni i już nie ma jak przejść, w drugim pranie i prasowanie, w kuchni sterta do mycia chce ktoś przejąć to ode mnie?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości