|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! |
|
4 | 10,81% |
| Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
1 | 2,70% |
| Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
0 | 0% |
| Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
6 | 16,22% |
| Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
3 | 8,11% |
| Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
2 | 5,41% |
| Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! |
|
17 | 45,95% |
| Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
pewnie jest tak zazdrosny, jak Ty o te dupeczki ![]() lecę spać, coś mam brzuch twardy (o dziwo tylko u góry, dołem jest ok????) Dobranoc!!! |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c
Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
ktg miałaś?? a to z jakiegoś powodu czy ot tak?
|
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś się nie ogarniam dziś z pisaniem
ten tydzień będzie dla mnie bardzo ciężki, za dużo zajęć za mało czasu dla siebie |
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaa dziewczynki - jutro nowy wątek
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- właśnie nie mam pojęcia??? ogólnie mam wrażenie, że zmieniła miejsce pobytu, bo strasznie z dnia na dzień "urósł" mi brzuch, tzn. zmienił kształt... No i ruchy mocniej czuję i ciągle i są częściej pow. pępka niż na dole. No i mam piękne rozstępy na lewo od pępka
|
|
|
|
|
#4507 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kejt leży pod Pałacem Kultury ![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Spoko, ja też zauważyłam pierwsze rozstępy na boku ostatnio, masakra
|
|||
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2
ja mam do rodzicow raptem 5 km :P
|
|
|
|
#4510 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no nie...wczoraj lub dziś któaś pisała o leczo....zakupłam już produkty....dziś przeczytałam u Ciebie o młodej kapustce i mam taki ślinotok!!! a produktów brak:/ |
||||
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, lecę powkurzać Tżta bo zaraz zasnę przed tym laptopem..
![]()
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
to ja bym się nawet nie zastanawiała
i oni by mieli na chwilę wnuka i Ty byś się lepiej czuła sprawiedliwie by było
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
W końcu udało nam się załatwić dostęp do internetu- niestety mobilny więc za kilka dni zobaczymy ile mi Wizaż zżera ![]() Póki co wpadłam się tylko przywitać i z tego co pamiętam podczytując w telefonie: Oliath- za Twoje zdrowie Kobietko za wszystkie wizyty- pięknie Wasze Maluszki rosną ![]() ewe- za zdrowie Marysienlevee- dla Młodzieżowego Championa ![]() Malinka- to już 37tc wow...Margosia- Ty to zawsze piękna, młoda, bezbolsna i pełna werwy- czekajcie sobie z Niespodziewajką do tego listopada za cukrzycowe mamy Rocky- trzymajcie się z Laurą dzielnie czerwony balonik- zdrówka ![]() Dla fiazo zaległe życzenia imieninowe Ogromne za Ewusię i Tymka dzoan- za wybór imienia ![]() ![]() za siostre Anulki zeby szybko do siebie dosz po cc dla surki zeby szybko wyszla ze szpitala dla roxi za hemoglobine- bezczelnie zazdroszcze takiego wyniku malaczarnakejt- za remont Tweedledee- gdzie zniknelas ? ![]() Czytałam też o wózku Oli- nie widziałam bo aplikacja w telefonie nie pozwala oglądać zdjęć ale po zachwytach dziewczyn- szacun za wózek dla mojej synowej ![]() Pamietam też, że duże wrażenie zrobiła paczka dla domciątka od kuzynki- też nie widziałam ale gratuluję ![]() Poogladalam sobie Was w klubie- Lachony jedne Co do dyskusji na temat sluzby zdrowia w UK i dyskusji na temat angazowania sie tatusiow naszych Maluszkow w fizjologie porodow to nie bede sie wypowiadac zeby znowu cisnienia w watku nie podnosic. Kazdy ma swoje zdanie jakie ma i najwazniejsze zeby szanowac je wzajemnie (chociaz czasem poglady drugiej osoby wydaja nam sie kompletnie niezrozumiale) i nie atakowac/ nie traktowac z gory innych za posiadanie wlasnych pogladow/ zdania w danym temacie bo "ja wiem lepiej" ![]() I nie pamietam teraz tak na szybko ![]() Dla niewymienionych wyzej w moim nadrabianiu, czyli: karolajn, iwona, Ghia, elaine, Kathe, teso, magdalenne, skylie, dotka, ona, czarownica, kallisto, Adriana, lachryma, Neni, Stokrotka, mela, idzia, Myszolka, madi, Charlize, krysia, barbara, Misiaczka, kubus puchatek, kayka, magolina, ita, sarna (przepraszam jesli kogos pominelam )stawiamy z Adasiem soczek marchewkowy (zebyscie nie poczuly sie pominiete ale moj mozg naprawde kiepsko kodowal to co czytalam przez ostatnie dwa tygodnie ![]() |
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez spadam bo się dziś troszkę nachodziłam i co chwilę mi brzuch twardnieje..już sie martwię bo jutro małż w del a ja sama, obym nie miała jazdy brzuchowo-skurczowej:/
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Jak dobrze, ze jesteś!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#4515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mąż mi wrócił, a nie nadrobiłam wszystkiego ![]() No nic, skończę jutro, zmykam |
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No- prosze tam z Witusiem grzecznie czekac na meza i zadnych akcji skurczowych nie robic ![]() Juz mi sie przypomnialo co mialam Ci napisac - dzieki za porady ze SR |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 |
|
Zadomowienie
|
Zawsze lepiej wiedziec wiecej niz za malo
Ja tez uciekam na dzisiaj- postaram sie wpasc jutro Trzymajcie sie- spokojnej, bezzgagowej, bezbolesnej i przespanej nocy z jak najmniejsza iloscia wedrowek do lazienki |
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
dobrej nocy
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przychodzę, a tu same dobre nocki .. co jest?
Wyprasowałam świeżą pościel i się strasznie zmachałam i brzuch taki ciężki.. Naschylałam się, nakucałam przy tym, bo dechy nie mamy i wszystko na łóżku musiałam robić. Zaraz uciekam pod prysznic.. kallisto za ktg
|
|
|
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Jestem już po maturach. Dzisiaj miałam ustny polski, zaliczyłam na 90%, a tak się denerwowałam ![]() Mąż od 18:00 w pracy, poszedł na 12 godzin, więc jestem sama do rana . Wróciłam około 21:00, bo byłyśmy z mamą na zakupach, kupiłyśmy dla małej skarpeteczki i buciki Miałam się wykąpać, ale już mi się strasznie nie chce, no nic zrobię sobie dzień dziecka. Ciekawe czy będę miała rano ciepłą wodę, bo jeszcze palimy w piecu i może mi wystygnąć. Jesteśmy w trakcie zakładania instalacji gazowej, chce już mieć ten gaz, bo te ciągłe czekanie na wodę aż się ugrzeje czy gotowanie wody na kuchni i kąpiel w misce są uciążliwe. Jutro muszę koniecznie zawieźć mocz na badania, bo w czwartek wizyta, a na ostatnie badanie krwi zapomniałam zrobić siusiu do pojemniczka ![]() Dwa dni i zobaczę znów córunię Jestem padnięta kładę się spać. Paaa kolorowych snów |
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
jestes
Cytat:
Nie sprzeczajmy się już o tę medycyne. Kazdy ma swoje zdanie i uszanujmy to. Dodam tylko, że ja jestem za wizytą u gina jak tylko kobieta dowie sie o ciąży, chociazby po to aby wykluczyc ciaze pozamaciczną (bardzo grozne!) czy zaśniad groniasty. Nawiasem mówiąc jedna młoda dziewczyna (16 lat) bała się powiedzieć o ciąży rodzicom, trafiła w 14tyg. z bólami do szpitala i okazało się że ma zaśniad. Dziwne, że wcześniej nie krwawiła, karetka powiozła ją do kliniki i niestety i tak musieli usunąć jej macice. To było tydzień temu, gin mnie uczulał, żeby koleżankom doradzać wizyty wcześniejsze, bo ogólnie zaśniad się usuwa. Jest to wcale nie takie rzadkie, ale usunięcie macicy to już ostateczność. |
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję bardzo
i ja już mykam bo zaczynam przysypiać , dobranoc |
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Melduję, że żyję i padam nie w Warszawie, ale już u rodziców :P dopiero wróciliśmy....Kupiliśmy wannę, umywalkę z szafką, baterie do nich, ogarnęliśmy temat drzwi. Później mąż pojechał załatwiać sprawy biznesowe, a ja na zakupy Filipowe: -3 ręczniki mothercare -komplet http://allegro.pl/ankras-komplet-pos...252875005.htmll taki, tylko za 12o zł ![]() -3 pary bodziaków w pepco i dla siebie 2 długie sukienki na lato A o 19:30 mieliśmy ten kurs fotografii.... Jejuuu ale jestem padnięta. Na pewno nie nadrobię, ale jutro będę pewnie zdychać na kanapie i spamować na bierząco ![]() Dobranoc! |
|
|
|
#4525 |
|
Konto usunięte
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę...
Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się To jeszcze nie jego czas... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4526 |
|
Konto usunięte
|
dobry wieczór
trochę czytam ale coś nie mogę się wbić.. już po wizycie teściów.. jak zwykle podnieśli mi ciśnienie, ale na szczęście tylko chwilę ich widziałam, bo mieliśmy MEGA WAŻNE SPOTKANIE OSIEDLOWE ![]() i zadali mi pytanie na odwal się "jak się czuję" i mega interesujące "ile przytyłam"... to sobie pogadaliśmy... he hecoś się zbiera na burzę... nad Wrockiem grzmi cynamonowa - buziaki dla Ciebie jutro mamy przedstawienie w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty Ignacek już nie może się doczekać! i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę jak ja lubię planować a potem robić, robić robić!!! zaraz spadam, dobranoc |
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz
Kochane, jutro was ponadrabiam, bo dzis już chyba nie dam rady
![]() Właśnie wróciłam z nocnego dyżuru od weta i szykuje mi sie chyba ciężka noc :banghead: Oprócz tego jestem tak nerwowa, ze mialam całe majty mokre Tymczasem idę futra pilnować, bo ma komplikacje po ostatnim zabiegu i się poddusza..
|
|
#4529 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za zakupy... komplet żyrafkowej pościeli śliczny [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40925919]Moje dziecko chyba wpycha główkę w szyjkę... Jest to takie nieprzyjemne odczucie na samym dole... Boję się To jeszcze nie jego czas... [/QUOTE] może połóż się już, a maluszek się jakoś poprzesuwa i nie będziesz czuła nieprzyjemnego ucisku.. ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40926022] i zaczeliśmy działać !! - dzisiaj TZ przywiózł szafę na strych z IKEI, - jutro mają dojśc drzwi i półki, - zamówiłam płotek do ogródka na podwyższone działki, - był też przed chwilą hydraulik ( pozazdrościłam czarownicy - no i w koncu mamy wycenę tarasu... niestety wyszło trochę więcej niż wstępnie zakładaliśmy ale podjęliśmy decyzję że robimy, oddzielimy się od sąsiadów i nie będzie takiej patelni w lecie - jak zdejmiemy grzejnik to będziemy malować ścianę jak ja lubię planować a potem robić, robić robić!!! zaraz spadam, dobranoc[/QUOTE] wow..sporo decyzji dzisiaj podjęliście i mnóstwo pracy, aczkolwiek przyjemnej ![]() ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Ja już też uciekam i dobranockuję Wam |
|||
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I do widzenia ![]() Dziś środa więc śpieszę z brawami za tygodnie nowe ![]() i standardowo kciuki za wizyty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

teraz uciekam spać bo padnięta jestem, dobranoc!

za Twoje zdrowie Kobietko
za wszystkie wizyty- pięknie Wasze Maluszki rosną